Welkom op de blogpagina van NRV
Rondreis India

Ontdek de gevarieerde bestemmingen op de prachtige Zijderoute

Hoe is de Zijderoute ontstaan?

Een reis over de Zijderoute is een reis door historie. Deze route vormde tijdens de Romeinse tijd dé handelsroute tussen Europa en China.
De naam voor de route is niet zomaar ontstaan. Uit China kwam eeuwen geleden een product waar de rest van de wereld nog onbekend mee was, namelijk zijde. De Chinezen hadden uitgevonden hoe je uit de cocon van een bepaalde rups een lange draad kon halen waar je met behulp van spinnen en weven zijde van kon maken. Omdat het product toen zo schaars was, werd het erg duur en was zijde zelfs zijn gewicht in goud waard.
Met onze rondreis 'De Grote Zijderoute' bezoekt u vijf bestemmingen met elk land zijn eigen charme en geschiedenis. Een bijzondere reis door verschillende landen en culturen. Hieronder leest u welke bestemmingen wij bezoeken.

Turkmenistan

Turkmenistan is een land met gevarieerd landschap, prachtige gebergten en indrukwekkende historie en cultuur. Iets waar het land bekend om staat is de uitgestrekte Karakum Woestijn, die bijna 80% van het land in beslag neemt. Hiernaast is er een bijzondere krater te bezoeken in Turkmenistan, namelijk de indrukwekkende Darwaza gaskrater, ook wel de “Gates of Hell” genoemd. Deze krater staat sinds 1971 in brand en is daardoor bijzonder om te bezoeken.
De hoofdstad en grootste stad van het land is Ashgabat. De “Stad van het Witte Marmer” is gevuld met parken, fonteinen en witmarmere gebouwen. Hier wordt onder andere het bijzondere Monument van Neutraliteit bezocht. Dit staat ter ere van de onafhankelijkheid in het land en is daardoor een erg belangrijk symbool. Ook worden er natuurlijk moskeeën bezocht waaronder de Ertugrul Ghazi. Deze moskee wordt ook vaak als trouwlocatie gebruikt en wordt ook wel  “Paleis van geluk” genoemd. Genoeg te bezoeken dus in Turkmenistan.

Oezbekistan

Ook Oezbekistan is te bewonderen tijdens het reizen over de Zijderoute. Het land gaat terug naar de oudheid en heeft daarom een rijke geschiedenis. De oude, maar sprookjesachtige handelssteden Boechara, Khiva en Samarkand worden bezocht. Met ontelbare moskeeën, zandkleurige knusse straatjes en prachtige voormalige paleizen zijn het onmisbare bestemmingen tijdens de reis.
Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan, is het economische centrum van het land. Er zijn eeuwenoude monumenten te zien, maar ook moderne architectuur. Een levendige stad met leuke markten en een rijke cultuur. Eén van die eeuwenoude monumenten is het Kaffal Shashi mausoleum, een religieus monument vernoemd naar dichter Khoja Ahmed Yasawi, een invloedrijke figuur in de soefi-traditie. Ook wordt Barak Khan Madrassah bezocht. Een historische religieuze school, die vroeger gebruikt werd als instelling voor Islamitisch onderwijs. Een land vol historie en geschiedenis.

Tadzjikistan

In Tadzjikistan is voor een groot gedeelte van het land gevuld met gebergten. Een bekend gebergte is het hoge Pamir-gebergte, dat ook wel als het “Dak van de Wereld” wordt gezien. Naast deze bergketens is de Fergana Vallei te bezoeken. Deze vallei strekt zich uit over Oezbekistan, Kirgizië en Tadzjikistan. Omringd door bergketens is het een super vruchtbaar stuk natuur met prachtige uitzichten.
Tadzjikistan is dus een land vol natuur, een ander prachtig fenomeen zijn de zeven meren, oftewel Haf Kul. De zeven meren kunnen wel tot 2400 meter in hoogte zijn en hebben kristalhelder water.
Naast de prachtige natuur worden reizigers ook verrast door de gastvrijheid van de lokale bevolking. Het is een land met prachtige natuur en wordt steeds populairder onder reizigers.

Kirgizië

Een ander gebergte rondom de Fergana Vallei, is het Tien Shan-gebergte, gelegen in Kirgizië. Een echt hoogtepunt van het land. Het landschap in Kirgizië bestaat vooral uit bergen, gletsjers en meren. In het bijzonder het bekende meer: Issyk-kul. Dat is één van ‘s werelds grootste bergmeren en is prachtig.
Naast ongerepte natuur zijn er tijdens de reis ook historische steden te bezoeken. Bishkek, de hoofdstad van het land, is een stad dat zich continu ontwikkelt. Het heeft brede boulevards, een drukke bazaar, groene parken en lokale cultuur. Ook heeft het een rijke geschiedenis. Er zijn musea, standbeelden en historische gebouwen te vinden.
Een andere stad die bezocht zal worden is Osh. De stad staat bekend om zijn geschiedenis en is gelegen in het zuiden van het land. Een belangrijke bezienswaardigheid is de eeuwenoude Suleyman-Too berg. Het gebergte staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst en is erg belangrijk voor de lokale bevolking. Kortom, een land met genoeg te zien!

Kazachstan

Ook Kazachstan is een belangrijk knooppunt op de Zijderoute.
Het is een land met immense steppes, prachtige bergen, heldere meren en uitgestrekte woestijnen. De Steppes in Kazachstan verspreiden zich over duizenden kilometers. Met prachtige uitzichten en diverse flora en fauna als, antilopen, verschillende vogelsoorten en wilde paarden is het een indrukwekkende plek om te bezoeken.
De steden Almalty (voormalige hoofdstad) en Nur-Sultan (huidige hoofdstad, ook wel Astana) zijn twee belangrijke steden in Kazachstan. Hier is een mix van oude monumenten en moderne gebouwen te vinden. Met veel theaters, musea en markten zijn het levendige steden. Ook Kazachstan is met zijn prachtige landschappen, diverse cultuur en indrukwekkende flora en fauna een interessante bestemming voor veel reizigers.

Ervaar de route nu zelf

Stap in de voetstappen van ontdekkingsreizigers en oude handelaren terwijl we u meenemen langs deze geweldige landen over de Zijderoute. U bezoekt fascinerende landschappen, vriendelijke bevolking, eeuwenoude steden en prachtige architectuur, allemaal in één reis. Elk land heeft zijn eigen cultuur, geschiedenis en tradities.
De natuur waar u langs zal komen gedurende de reis zal erg divers zijn. Indrukwekkende gebergten, uitgestrekte steppen, prachtige meren, een brandende krater en bijzonder mooie woestijnen. Van droogte tot uiteenlopende flora en fauna. Er is genoeg te zien langs de Zijderoute! Ontdek het aanbod  zelf.