Welkom op de blogpagina van NRV
Rondreis India

Top 7 nationale parken van Costa Rica

Ontdek de mooiste nationale parken in één van de groenste landen ter wereld. In onze top 7 nationale parken Costa Rica leest u in welke parken u verbluffende natuur tegen zult komen. Van schildpadden spotten in Tortuguero Nationaal Park tot de indrukwekkende vulkanen ontdekken in het Rincon de la Vieja en Arenal Nationaal Park. Costa Rica zit vol avontuurlijke hoogtepunten en deze nationale parken zijn een echte must-see. Lees hieronder naar welke nationale parken wij u graag meenemen.

  1. Tortuguero Nationaal Park
  2. Manuel Antonio Nationaal Park
  3. Cahuita Nationaal Park
  4. Corcovado Nationaal Park
  5. Rincón de la Vieja Nationaal Park
  6. Marino Ballena Nationaal Park
  7. Arenal Nationaal Park

1.Tortuguero Nationaal Park

Tortugero Nationaal Park Costa Rica

Het Tortuguero Nationaal Park is misschien wel één van de mooiste plekken in Costa Rica! Hier vindt u wilde dieren, weelderige natuur, ongerepte stranden en de Caribische cultuur van de lokale bevolking. Het nationale park is ook één van de beste plekken in Midden-Amerika om schildpadden van dichtbij te zien nestelen. Het park is adembenemend en misschien spot u wel kaaimannen, kapucijnaapjes, brulaapjes, leguanen, kikkers en ijsvogels.

2. Manuel Antonio Nationaal Park

Costa Rica Nationaal Park Manuel Antonio

Eén van de beste nationale parken in Costa Rica voor wandelingen, natuur en stranden is het Manuel Antonio Nationaal Park. Het Manuel Antonio Nationaal Park is het kleinste park van Costa Rica, maar biedt de meest verbluffende tropische regenwouden, een overvloed aan wilde dieren en de mooiste stranden van het land. Het is één van de twee plekken in Costa Rica waar maar liefst vier apensoorten zijn te vinden; slingerapen, brulapen, kapucijnapen en doodshoofdaapjes.

3. Cahuita Nationaal Park

Cahuita Nationaal Park Costa Rica

Het Cahuita Nationaal Park is één van de meest verbazingwekkende parken van Costa. Het nationale park werd in 1970 opgericht ter bescherming van de koraalriffen voor de Caribische kust. In het droge seizoen kunt u hier goed snorkelen (gids vereist!) en maakt u kennis met de prachtige onderwaterwereld van Costa Rica.

4. Corcovado Nationaal Park

Corcovado Nationaal Park Costa Rica

Om dieren in het wild te bekijken is het Corcovado Nationaal Park het ideale park in Costa Rica. De dieren van Corcovado Nationaal Park worden niet gevoed en hebben zelden menselijke ontmoetingen. Daarom is dit park uitermate geschikt om wilde dieren in hun natuurlijke gezonde omgeving te observeren. Uiteraard onder begeleiding van een gids!

5. Rincón de la Vieja Nationaal Park

Rincón de la Vieja Nationaal Park Costa Rica

Het Rincon de la Vieja Nationaal Park is één van de meest diverse ecologische gebieden van Costa Rica. Dit park staat vooral bekend om de vulkanen ‘Rincón’ (actief) en ‘Santa Maria’ (slapend), maar het park is ook de thuisbasis van een buitengewone voorstelling van lokale flora en fauna. Er zijn vele wandelpaden die u leiden naar watervallen, vulkanische kraters en warmwaterbronnen. Dompel uzelf onder in het dichte junglelandschap van Rincón de la Vieja!

6. Marino Ballena Nationaal Park

Marino Ballena Nationaal Park Costa Rica

Gelegen in Uvita bevindt zich het Marino Ballena Nationaal Park. In de heuvels boven Uvita wandelt u door ongerepte natuur naar paradijselijke watervallen. Het staat voornamelijk bekend om het walvissen spotten en Uvita heeft fijne zandstranden waar u geniet van mooie zonsondergangen. Bovendien behoren de stranden tot de beste van Costa Rica! U zou hier een hele dag door kunnen brengen met relaxen op het strand en zwemmen.

7. Arenal Nationaal Park

Arenal Nationaal Park Costa Rica

Eén van de meest bekende nationale parken in Costa Rica is het Arenal Nationaal park. Het Arenal Nationaal Park de thuisbasis van de meest actieve vulkaan van het land en is volgens reizigers een schitterend natuurgebied. Het nationale park is een tropisch regenwoud met watervallen en vele diersoorten waaronder de luiaard. Met onder meer ook heetwaterbronnen. Maak hier een wandeling en ontdek het omliggende ruige landschap.


Nationale parken zijn het middelpunt van Costa Rica. De wilde en tropische landschappen zijn wat Costa Rica tot een droombestemming maakt. Welke natuurgebieden u ook zult bezoeken, u zult vast een geweldige tijd beleven. De nationale parken in Costa Rica zijn waarom veel reizigers naar Costa Rica afreizen. Deze prachtige, groene bestemming is perfect voor liefhebbers van natuur! Bent u nou ook benieuwd geworden naar Costa Rica? Bekijk dan ons ruime aanbod rondreizen in Costa Rica en ga mee op avontuur.


Meer reistips

reiziger in Oman
Groepsreis van NRV Marokko
Petra Jordanië