Welkom op de blogpagina van NRV
Rondreis India

Top 10 bezienswaardigheden van Jordanië

De top 10 bezienswaardigheden van Jordanië leest u hier in onze blog. In Jordanië is onwijs veel te zien en het is niet voor niets een populaire bestemming. Van een wandeling door wereldwonder Petra tot de oude hoofdstad Amman en van de verwoeste stad Jerash tot indrukwekkend Mount Nebo waar u geniet van een indrukwekkend uitzicht. Laat u inspireren door de mooiste bezienswaardigheden in sprookjesachtig Jordanië.

  1. Wandelen door wereldwonder Petra
  2. Slapen onder de sterren in Wadi Rum
  3. De oude hoofdstad Amman
  4. Drijven in het zoute water van de Dode Zee
  5. Bezoek aan het Pompeï van het Midden-Oosten: Jerash
  6. Snorkelen in de Rode Zee bij Aqaba
  7. Wadi Mujib verkennen met Siq Trail
  8. Mozaïekvloer in Madaba bekijken
  9. Indrukwekkende uitzichtpunten Mount Nebo
  10. Het bekende kruisvaarders kasteel Kerak

1. Wandelen door wereldwonder Petra

Petra is één van de meest ongelooflijke en mysterieuze plekken ter wereld en mag daarom zeker niet ontbreken op het lijstje van onze top 10 bezienswaardigheden Jordanië. Wandel in de schaduw van de rotswanden door de smalle kloof naar de schatkamer van de farao. Daarna kunt u verder wandelen naar het klooster dat beroemd is vanwege de bouwstijl en de ligging. Ontdek ook de indrukwekkende koningsgraven.

Bezienswaardigheid Petra Jordanië

2. Slapen onder de sterren in Wadi Rum

De Wadi Rum woestijn is een magische plek. Reis mee naar Jordanië en geniet van een overnachting in een bedoeïenenkamp. Dit is een bijzondere ervaring volgens vele reizigers! Geniet tijdens de zonsondergang van een spectaculair uitzicht over de rode, hoge duinen en aanschouw het kleurenspel van de zon. Na zonsondergang kunt u genieten van de onwerkelijke sterrenhemel met zijn duizenden sterren. 

Wadi Rum Jordanië

3. Ontdek de oude hoofdstad Amman

Amman staat bekend om zijn fascinerende mix van historische bezienswaardigheden en moderne wijken. Bezoek de beroemde Citadel, bovenop de hoogste heuvel van de stad. Bekijk de opgravingen van het oude Amman, zoals de imposante Hercules-tempel, het Umayyad-paleis en diverse Byzantijnse kerken en geniet van het weidse uitzicht over de zandkleurige, gestapelde huisjes in de omgeving. Daal dan af naar de voet van de heuvel, om het Romeinse amfitheater te bewonderen. U kunt ook een bezoek brengen aan het eeuwenoude Odeon-theater, het Archeologisch Museum en Folklore Museum.

Oude hoofdstad Amman Jordanië

4. Drijven in het zoute water van de Dode Zee

Na het zien van verschillende bezienswaardigheden even uitrusten aan zee? Als u op zoek bent naar de perfecte plek om in de Dode Zee te drijven, is het in Jordanië. Drijven in de melkachtige blauwe water van de Dode Zee is bijna een surrealistische ervaring en moet u een keer in uw leven gedaan hebben. Voor leuke foto’s kunt u uw boek of de krant meenemen terwijl u aan het wateroppervlak blijft drijven.    

Dode Zee Jordanië

5. Bezoek het Pompeï van het Midden-Oosten: Jerash

In onze top 10 bezienswaardigheden Jordanië hoort Jerash zeker op het lijstje. De verwoeste stad Jerash is een geweldige mix van Grieks-Romeinse en oosterse invloeden. U kunt door de hele stad wandelen waarbij u geniet van alle opgravingen die nog in goede staat verkeren. Het staat ook bekend als het ‘Pompeï van het Midden-Oosten’ vanwege de grootte van de stad, de mate waarin de stad is uitgegraven en de goede staat van de opgravingen.     

Jerash Jordanië

6. Snorkelen in de Rode Zee bij Aqaba

De havenstad Aqaba en populaire badplaats kijkt uit over de Rode Zee in Jordanië en staat bekend om de uitgebreide watersporten, snorkelen en duiken. In de 6 km lange kustlijn is er een overvloed aan zeeleven en prachtige koraalformaties. Snorkel in de warme, azuurblauwe wateren zee op zoek naar clownvissen, zeeschildpadden en kolonies van duizenden zeegoudjes. Staat snorkelen in de Rode Zee bij Aqaba ook op uw lijstje?

Rode Zee Aqaba Jordanië

7. Verken Wadi Mujib met de Siq Trail

Wadi Mujib is een rivier in Jordanië en voor een sportieve activiteit door een mooie omgeving reist u daarheen voor de Siq Trail. De Siq Trail is een populaire hike en de beste manier om Wadi Mujib te verkennen. Maak een wandeling tussen de smalle inhammen van zandstenen kliffen, door het water en over rotsen. Onderweg komt u mooie waterval tegen. Wadi Mujib is één van de meest bijzondere wadi's.     

Wadi Mujib Siq Trail Jordanië

8. Schitterende mozaïekvloer in Madaba

Madaba is een bijbelse stad met veel historische bezienswaardigheden. Hier komen reizigers vooral heen om de bijzondere 6e-eeuwse mozaïekvloer te bekijken. De miljoenen gekleurde steentjes stellen samen een antieke plattegrond voor van alle bekende Bijbelse plaatsen in het Midden-Oosten. In Madaba moet u zeker een bezoek brengen aan de St. George kerk. Het interieur is schitterend en heeft een interessante geschiedenis. Het gebouw is één van de laatste overblijfselen van ‘the City of Mosaics’.     

Bezienswaardigheid Madaba Jordanië

9. Indrukwekkende uitzichtpunten van Mount Nebo

De nummer 9 van onze top 10 bezienswaardigheden Jordanië is Mount Nebo. Eén van de meest populaire bezienswaardigheden in de omgeving van de sfeervolle stad Madaba. Het is een stop meer dan waard, want het spectaculaire uitzicht is de ideale plek om een prachtig plaatje te schieten. De weg ernaar toe is erg mooi en onderweg spot u een aantal andere uitzichtpunten. Bij Mount Nebo kijkt u op een heldere dag uit over de Jordaanvallei, de Dode Zee en Jeruzalem in de verte.       

Mount Nebo Jordanië

10. Het bekende kruisvaarders kasteel Kerak

Het kruisvaarders Kasteel is één van de meest bekende kastelen van Jordanië. Houd onderweg naar Kerak uw telefoon of camera bij de hand om het mooie uitzicht vast te leggen. Door smalle, drukke winkelstraten rijdt u richting het kasteel. Tijdens een bezoek aan het kruisvaarders kasteel kunt u wandelen door de wirwar van kleine kamers en gangen en waant u zich even in de 12e eeuw. Een indrukwekkende plek. 

Kruisvaarders kasteel Kerak Jordanië

Jordanië is inmiddels één van onze populairste bestemmingen en namens onze reizigers kunnen we zeggen dat we een geweldige gids hebben die u graag mee neemt op reis om alles over deze droombestemming te vertellen. Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u nog meer weten na het lezen van onze top 10 bezienswaardigheden van Jordanië? Wij staan altijd voor u klaar om uw vragen te beantwoorden over Jordanië. Bekijk onze rondreizen Jordanië en zoek uw ideale reis uit of laat u inspireren door onze prachtige reisfilm van Jordanië.

Meer reistips

reiziger in Oman
Groepsreis van NRV Marokko
Petra Jordanië