Kirgizië natuur

Rondreis Zijderoute: één van de beroemdste routes ter wereld

De Zijderoute was een netwerk van handelsroutes die Azië en Europa met elkaar verbonden en die gedurende duizenden jaren werden gebruikt. Een bijzondere rondreis langs de Zijderoute staat op u te wachten! Ontdek in Turkmenistan ‘de stad van het witte marmer’, ervaar in Oezbekistan diverse werelderfgoedlocaties en beleef de zeven meren in Tadzjikistan. De natuur in onder andere Kirgizië is en de vriendelijke bevolking in Kazachstan is wat deze reis bijzonder maakt. Bent u klaar voor een onvergetelijke rondreis?

Het magische Turkmenistan, Oezbekistan en Tadzjikistan op de Zijderoute

Kijk uw ogen uit in Turkmenistan en ervaar een bijzondere overnachting in de woestijn bij de Darwaza gaskrater. De Darwaza gaskrater is een brandend gat in de Karakum woestijn van wel 60 meter breed en 20 meter diep. In Oezbekistan wordt u vriendelijk verwelkomd door de lokale bevolking en zult u in Buchara als Samarkand herhaaldelijk versteld staan van de ontelbare adembenemende monumenten, die schitteren met kleurrijke mozaïeken. Onze rondreis langs de Zijderoute brengt u naar Tadzjikistan waar u na een bezoek aan de zeven meren Haf Kul doorreist naar de bergachtige landschappen van Kirgizië.

Schitterende natuur in Kirgizië en vriendelijke bevolking van Kazachstan

Reis in Kirgizië door een bergachtig landschap, met als hoogtepunt het Tian Shan-gebergte. Het landschap van Kirgizië bestaat voornamelijk uit bergen, gletsjers en duizenden bergmeren, waaronder het bekende Issyk-Kul. Kazachstan was een belangrijk knooppunt op de Zijderoute, waar verschillende culturen, tradities en religies met elkaar in contact kwamen. De bevolking staat bekend om hun hartelijke gastvrijheid. Bezoekers worden vaak met open armen ontvangen en kunnen rekenen op uitnodigingen voor maaltijden en traditionele bijeenkomsten, zoals thee drinken in een yurt.

De ideale kans om vijf landen langs de Zijderoute te ontdekken met NRV

Bij NRV bezoekt u vijf prachtige landen in één reis. U reist in een groep gelijkgestemde medereizigers én met ervaren reisleiding krijgt u alles te weten over deze landen. Alle belangrijke onderdelen zijn voor u geregeld zodat u onbezorgd van de reis kunt genieten. Meer weten over onze rondreis langs de Zijderoute? Neem dan contact op met onze reisspecialisten, zij informeren u graag over onze rondreis en deze bestemmingen.
Rondreizen > Rondreizen Zijderoute

Rondreizen Zijderoute