Health Trail

Rondreizen Turkmenistan: historische schatten en oude cultuur

Een rondreis door Turkmenistan biedt een unieke kans om een land te verkennen dat doordrenkt is van geschiedenis, cultuur en prachtige landschappen. Bewonder de marmeren gebouwen in hoofdstad Ashgabat en reis door naar Darvaza, ook wel bekend als de "Gates of Hell". Deze plek herbergt een ongewoon natuurverschijnsel, een brandend krater dat sinds 1971 in brand staat nadat een boorput in elkaar stortte. De krater brandt nog steeds en creëert een surrealistisch tafereel.

Ervaar Unesco Werelderfgoed in Turkmenistan

De volgende bestemming op je rondreis is Kunya-Urgench, een oude stad die ooit de hoofdstad was van het rijk van de Khorezmian-dynastie. Deze oude stad, gelegen aan de zijderoute, staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en biedt een schat aan historische bezienswaardigheden, waaronder mausolea, moskeeën en verwoeste paleizen die getuigen van een glorieuze geschiedenis. Na het verkennen van de historische schatten van Kunya-Urgench reis je terug naar Ashgabat om je reis af te sluiten. Terug in de hoofdstad kun je nog wat tijd doorbrengen in de lokale bazaars, waar je ambachtelijke producten en traditionele Turkmeense souvenirs kunt kopen. Vergeet ook niet om te genieten van de lokale keuken, met heerlijke gerechten zoals plov (rijstgerecht), shashlyk (kebabs) en diverse meloenen, waar Turkmenistan bekend om staat.

Reis mee en ontdek Turkmenistan op de Zijderoute

Een rondreis door Turkmenistan met stops in Ashgabat, Darvaza en Kunya-Urgench biedt een bijzondere mix van moderniteit en traditie, adembenemende natuur en een inkijkje in het rijke historische verleden van dit land. Met een rondreis Turkmenistan ontdekt u ook andere landen op de Zijderoute. Boek een rondreis Turkmenistan nu voordelig bij de rondreisspecialist. Het zal een avontuur zijn dat u nog lang zal bijblijven.
Rondreizen > Rondreizen Turkmenistan

Rondreizen Turkmenistan