Tatev klooster
Armeens heuvellandschap
Khor Virap
Jerevan
Mamarshen

Rondreis Armenië: cultuur, natuur en geschiedenis

Ontdek tijdens onze rondreis door Armenië de oudste staat ter wereld met een lange geschiedenis. Dit ziet u terug in de vele oude kloosters en andere historische gebouwen die het land rijk is. Uiteraard brengt u een bezoek aan de meest bekende kloosters van Armenië. Ook maakt u kennis met de gastvrije bevolking zoals de Molokan-gemeenschap en een Armeens gezin dat zelf kaas maakt. Armenië heeft naast de prachtige gebouwen, vriendelijke bevolking ook nog een wonderschone natuur met de meest uiteenlopende landschappen. Ontdek onder andere de natuurlijke schoonheid van het Dilijan Nationaal Park. Dit park staat ook bekend als Armeens Zwitserland en is een waar paradijs voor natuurliefhebbers.

De hoogtepunten van een rondreis naar Armenië

Een rondreis door Armenië staat in het teken van de belangrijkste bezienswaardigheden. Zo mag een bezoek aan Jerevan - de hoofdstad van Armenië - niet ontbreken. Tijdens een stadstour ontdekt u de historische en culturele schatten, maar bezoekt u ook het Historisch Museum om meer te weten te komen over de indrukwekkende geschiedenis. Een andere bijzondere bezienswaardigheid van Armenië is het eeuwenoude Tatev-klooster. Vanuit het dorp Halidzor neemt u de langste kabelbaan ter wereld om dit klooster te bereiken. Eenmaal aangekomen doet niet alleen het prachtige klooster, maar ook de panoramische vergezichten uw adem benemen. Ook brengt u een bezoek aan een lokale wijnboerderij, geniet u van een authentieke BBQ-lunch en een ‘duduk’ oftewel een dubbelrietfluit concert.

Ontdek onze voordelige rondreizen Armenië

Onze enthousiaste reisspecialisten hebben met zorg de groepsreis ‘Georgië & Armenië’ voor u samengesteld. De schoonheid van beide landen is verrassend en tijdens deze rondreis profiteert u van de voordelen die u van dé rondreisspecialist naar Armenië en Georgië mag verwachten: een geweldige reisroute langs alle hoogtepunten van zowel Armenië als Georgië volop geschiedenis, cultuur en natuur, maar ook inspirerende ontmoetingen met de Armeense lokale bevolking. Samen met een Nederlandssprekende reisbegeleider en een lokale gids beleeft u het echte Armenië. Bekijk nu onze groepsreizen naar Armenië!

Rondreizen > Rondreizen Armenië

Rondreizen Armenië