Kukeldash Madrasah, Tasjkent
Stadsmuur, Khiva
Tahtakaracha pas, Oezbekistan
Registan plein, Samarkand
Aardewerk, Boechara

Een magische rondreis door Oezbekistan

Bent u op zoek naar een bijzondere reisbestemming? Kies dan voor een rondreis naar Oezbekistan en ontdek deze parel van de Zijderoute! De rondreis begint in Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan. In Tasjkent maakt u kennis met zowel de historische als de moderne kant van deze stad die u keer op keer door zijn schoonheid zal verbazen. De reis wordt vervolgd met een binnenlandse vlucht naar Khiva waar het avontuur van de ooit zo beroemde Zijderoute begint. Het lijkt of hier de tijd heeft stilgestaan. Reis met NRV mee terug naar deze legendarische tijd en ontdek naast Khiva, ook Boechara en Samarkand. Een sprookjesachtige ervaring is de overnachting middenin de Kyzylkum-woestijn waar u in een traditionele Kazachse yurt slaapt. Laat u verrassen door de magie van Oezbekistan tijdens onze unieke rondreis!

Oezbekistan rondreis langs Khiva, Boechara en Samarkand

De oude binnenstad van Khiva - Itsjan Kala - is een genot voor het oog! De maar liefst 50 historische monumenten en 250 oude huizen staan allemaal op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ontdek de zandkleurige smalle straatjes, de talloze moskeeën en voormalige paleizen. Na het ontdekken van de rustige straatjes van Itsjan Kala is een bezoek aan een bruisende bazaar een welkome afwisseling. Uiteraard brengt u ook een bezoek aan Boechara. Alleen al de naam roept verhalen op uit het sprookje van Duizend-en-een-nacht. Ontdek deze gezellige stad samen met een gids waar u de belangrijkste bezienswaardigheden ontdekt, zoals de 48 meter hoge Kalyan-minaret, het sfeervolle Liabi Chauz-plein en de vele traditionele theehuizen. Samarkand bezoekt u uiteraard ook! Deze kleine stad zit vol met opvallend mooie architectuur en zoveel geschiedenis. Voeg de heerlijke gerechten en schattige winkels toe, allemaal in de buurt, zodat u gemakkelijk overal naartoe kunt lopen. Het is onmogelijk om niet verliefd te worden op Samarkand!

Voordelige op rondreis naar Oezbekistan

Tijdens een rondreis Oezbekistan van NRV maakt u kennis met de magische sferen van de Zijderoute en doet u veel indrukken op die u niet snel meer zult vergeten! Ook in Oezbekistan profiteert u van de voordelen die u van dé rondreisspecialist mag verwachten: een boeiende reisroute langs de drie meest belangrijkste steden van de Zijderoute, prima hotels en een unieke overnachting in een traditionele yurt, inspirerende ontmoetingen met de gastvrije bevolking, een Nederlandssprekende reisleiding, gegarandeerd vertrek en altijd een scherpe prijs. Ook heeft u de keuze uit een uitgebreid aanbod aan optionele excursies tijdens uw rondreis door Oezbekistan zoals een lunch bij een lokale familie, een bezoek aan een wijnmakerij of een indrukwekkende folklore avondshow.

Rondreizen > Rondreizen Oezbekistan

Rondreizen Oezbekistan