alg4.jpg
alg3.jpg
alg2.jpg
alg1.jpg

Duurzaamheid

NRV & duurzaam reizen

NRV verzorgt al jaren de mooiste rondreizen naar verre bestemmingen. Reizen verrijkt ons leven en brengt meer begrip voor andere culturen en gewoontes. Daarnaast brengt toerisme meer welvaart en kansen voor de lokale bevolking. Om ervoor te zorgen dat ú en nieuwe generaties ook in de toekomst kunnen blijven genieten van deze prachtige bestemmingen, voeren wij onze reizen uit met respect voor mensen, natuur en cultuur. Wij werken hierin nauw samen met onze lokale partners, maar ook onze interne processen nemen we regelmatig onder de loep. Met een verantwoord beleid willen wij een positieve bijdrage leveren aan het verminderen van de belasting die toerisme veroorzaakt op de natuurlijke en sociale leefomgeving van de door ons aangeboden bestemmingen.

NRV heeft een duurzaamheidscoördinator aangesteld die verplichte trainingen heeft gevolgd. Samen met een aantal betrokken collega’s is er een duurzaamheidsbeleid tot stand gekomen en worden nieuwe initiatieven op het gebied van duurzaamheid ontwikkeld. We kijken kritisch naar zowel onze externe als onze interne bedrijfsprocessen. Zo nemen we regelmatig ons productaanbod onder de loep en werken we nauw samen met onze lokale partners om ons aanbod te verduurzamen. Ook intern proberen we stappen te zetten, door bijvoorbeeld zo min mogelijk te printen, door het inkopen van duurzame kantoorartikelen, door koffie- en theebekers te recyclen en door verlichting met bewegingssensoren te installeren.

Compenseer samen met NRV het CO2-aandeel van uw reis

Reizen verrijkt uw leven, maar laat ook sporen na in de vorm van CO2-uitstoot. Om ervoor te zorgen dat ú en nieuwe generaties ook in de toekomst kunnen blijven genieten van de mooiste wereldwijde bestemmingen, moeten we bewuster reizen. Dat kan onder andere door CO2 te compenseren.

Bij NRV kunt u er nu voor kiezen om met een vrijwillige bijdrage een gedeelte van het CO2-aandeel van uw reis (vlucht en landarrangement) te compenseren. NRV vult dan uw vrijwillige bijdrage aan, zodat uw reis volledig wordt gecompenseerd. Dit doen we door financieel bij te dragen om elders in de wereld eenzelfde hoeveelheid CO2-uitstoot te voorkomen. We kopen als het ware compensatie voor uw CO2-aandeel. Om ervoor te zorgen dat dit op de juiste manier gebeurt, is NRV een samenwerking aangegaan met de South Pole Group, een gerenommeerd bedrijf op het gebied van CO2-reductieprojecten. Samen met hen hebben wij voor de volgende lokale projecten gekozen:

• Het Guanyin windproject in Taiwan
In het Guanyin windmolenpark in het Noordwesten van Taiwan bevinden zich 19 windturbines die jaarlijks 142 GWh (GigaWattuur) aan groene stroom leveren voor 30.000 huishoudens. Door fossiele energie te vervangen door windenergie wordt er ca. 110.293 ton per jaar aan CO2 uitstoot vermeden.

• Schone kookovens in Rwanda
Door de verspreiding van innovatieve kooktoestellen onder de bevolking in Rwanda, komt dit project het milieu ten goede evenals een gezondere leefomgeving. Dankzij het gebruik van schone kookovens wordt er ruim 140.000 ton CO2-uitstoot per jaar vermeden. Ook wordt ontbossing tegen gegaan door de verminderde vraag naar houtskool.

• Zonne-energie in Thailand
Thailand is een van de grootste energieverbruikers in Zuidoost-Azië. De zonnepanelen van het Siam project in Thailand wekken per jaar gemiddeld 148.477 MWh groene stroom op waardoor ongeveer 80.000 ton CO2-uitstoot per jaar wordt vermeden. Dit project, waarbij ca. 65.000 mensen van energie worden voorzien, heeft tevens honderd nieuwe banen opgeleverd.

Met de CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het milieu en voor de lokale bevolking. Ook de inkoop- en studiereizen van onze medewerkers worden door NRV gecompenseerd.

NRV ondertekent International Tourism Plastic Pledge

Plasticvervuiling is wereldwijd een groot probleem. Plastic vervuilt bodem en water en tast de gezondheid aan van dier, plant en mens. Ook vakantiegangers dragen bij aan het plastic afvalprobleem. Samen met tenminste 150 andere bedrijven uit de toerismesector heeft NRV de Plastic Pledge ondertekend en erkent hiermee de urgentie en de noodzaak om samen te werken aan minder plasticvervuiling. Onder leiding van MVO Nederland wordt er de komende maanden een plan uitgewerkt om plasticgebruik op vakantiebestemmingen te reduceren en plasticvervuiling te voorkomen. Ook u kunt uw steentje bijdragen, door bijvoorbeeld een hervulbaar flesje mee te nemen op reis. Ga voor meer informatie naar de website van Tourism Plastic Pledge.
Plastic Pledge

ANVR Better Holidays

NRV is aangesloten bij de ANVR en hanteert de uitgangspunten, gedragsregels en besluiten voor duurzaam toerisme zoals deze binnen de organisatie zijn afgesproken. Bij het samenstellen van onze reizen houden we rekening met mensen, milieu, natuur en cultuur, zodat de vakantie niet alleen voor u bijzonder is, maar ook komende generaties kunnen genieten van aantrekkelijke bestemmingen. Of het nu gaat om vakanties waarbij u geniet van ongerepte natuur, de lokale cultuur beleeft, nieuwe mensen ontmoet of een heerlijk lokaal gerecht proeft; samen werken we aan vakanties die zorgen voor betere plekken en mooiere ervaringen. En daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de duurzame ontwikkelingen op de bestemming. Voor u als reiziger, maar ook voor de mensen die op de vakantiebestemming wonen.

Bestrijding seksuele uitbuiting van kinderen

Ecpat
Wij steunen actief de ANVR en Defence for Children – ECPAT in de bestrijding van kinderuitbuiting in vakantielanden. Wij nodigen u uit met ons alert te zijn en vermoedens van kindermisbruik te melden op www.meldkindersekstoerisme.nl. Informatie is bij de reisleiding beschikbaar.

Tips voor u als reiziger

Ook u kunt uw steentje bijdragen en tijdens uw vakantie bijdragen aan een betere wereld:

1. Zuinig omgaan met water en energie
Laat niet onnodig het licht branden en zet de airconditioner uit als u weggaat. Gebruik handdoeken en bedlinnen waar mogelijk langer dan een dag. En neem bijvoorbeeld een hervulbare waterfles mee; tap water van een waterdrinkpunt of koop grotere waterflessen om na te vullen om zo onnodig plastic afval te voorkomen.

2. Support de lokale bevolking
Shop in lokale winkels en eet zoveel mogelijk in lokale restaurants. Op die manier leer je niet alleen de bestemming en de plaatselijke bevolking beter kennen, maar ondersteun je hen ook actief.

3. Respecteer cultuur en tradities
Je bent in het land te gast, dus zorg dat je op de hoogte bent van de normen en waarden. Pas waar nodig je kleding aan en vraag toestemming om mensen te fotograferen. Ook wordt het erg gewaardeerd als je een paar basiswoordjes van de taal kent.

4. Koop geen foute souvenirs
Koop geen producten gemaakt van beschermde en bedreigde dier- en plantsoorten, zoals ivoren beeldjes, koraal of producten van slangenleer. Afgezien van het feit dat u deze producten niet in mág voeren, is het slecht nieuws voor de natuur. In de Douane Reizen App kunt u lezen wat u wel en niet mee mag nemen.

5. Wees wijs met wilde dieren
Op de foto gaan met een aap of een leeuwenwelpje, een olifantenritje maken…..op veel bestemmingen kan het, maar dit is geen goed idee. Wilde dieren knuffelen en berijden is niet normaal, hier gaat vaak veel leed achter schuil. Bij dieren spotten in het wild is het belangrijk dat je voldoende afstand houd en de dieren niet worden opgejaagd of gelokt met voer.

6. Laat geen afval achter
In veel landen is zwerfafval een groot probleem. Ook zijn er niet altijd voldoende afvalbakken. Laat geen afval achter, neem eventueel een herbruikbaar tasje mee.

7. Bescherm kinderen
Koop geen producten van kinderen en geef bedelende kinderen geen geld of cadeautjes. Zo wordt kinderarbeid in stand gehouden en leren ze dat bedelen loont. Geef liever een donatie aan een lokaal project waar de hele gemeenschap van profiteert. Op sommige bestemmingen worden kinderen seksueel uitgebuit. Vermoedens van mogelijk misbruik kunt u melden op meldkindersekstoerisme.nl of geef het aan bij de reisleiding.

8. Reis wijs
Kies zoveel mogelijk voor een non-stop vlucht om het milieu niet meer dan nodig te belasten. Ook kunt u ter plekke vaak kiezen voor duurzame excursies, zoals fietsen, kajakken en wandelen.
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis