Welkom op de blogpagina van NRV
Rondreis India

Zomer 2023: onze tips voor een ontspannen rondreis

Wie op zoek is naar een rondreis in de zomer, is bij de grootste rondreisspecialist van Nederland aan het juiste adres. Met een groot aanbod reizen in de zomervakantie, zit er altijd wat bij. Dus ook voor u! Hieronder leest u onze tips met de mooiste bestemmingen voor de zomer van dit jaar. Wat worden uw reisplannen deze zomer?

  1. Costa Rica
  2. Namibië
  3. Thailand
  4. Peru
  5. Sri Lanka
  6. Italië
  7. Portugal
  8. Spanje
  9. Egypte
  10. Jordanië

1.    Costa Rica

Natuur waterval Costa Rica

Eén van de meest biodiverse landen ter wereld is het groene paradijs Costa Rica. Het land staat bekend om de nationale parken, vulkanen, ongerepte stranden en de avontuurlijke rondleidingen en activiteiten. Met de avontuurlijke activiteiten beleeft u, en misschien wel met het hele gezin bijzondere momenten. Costa Rica is het hele jaar goed te bezoeken en in de zomer is het gemiddeld 25 graden. Een perfecte bestemming voor wie houdt van een combinatie van jungle en strand. Dus op naar Costa Rica deze zomer!

Reizen naar Costa Rica


2.    Namibië

Oranje duinen en landschap Namibië Vergeet u uw camera niet mee te nemen tijdens een rondreis Namibië? Namibië bestaat voor het grootste deel uit woestijn en staat bekend om de indrukwekkende landschappen van de Sossusvlei. De oranje gekleurde zandduinen laten zich goed vastleggen op camera. De zandduinen van de Sossusvlei zijn niet voor niets de meest gefotografeerde én bezochte duinen van Namibië. Het droge seizoen van Namibië valt in de maanden mei tot en met oktober. Dit is de beste tijd om naar het Etosha Nationaal Park te reizen. De dieren voegen zich dan namelijk samen rondom de waterbronnen en daardoor zijn ze gemakkelijker te spotten.

Reizen naar Namibië


3.    Thailand

Strand en bootjes ThailandDe zomer in Thailand loopt vanaf maart tot en met juni en de temperaturen kunnen dan oplopen tot maar liefst 35 graden. Daarna start het regenseizoen en dat schrikt reizigers vaak af, maar het is in Thailand uitzonderlijk dat het meerdere dagen zal blijven regenen in die periode. Met tussendoor af en toe een korte regenbui is dit een fijne tijd om Thailand te bezoeken. In juli en augustus is het in Thailand heerlijk toeven in de zomervakantie. Rijk versierde tempels, paradijselijke stranden, exotische jungles en veel cultuur. In Thailand kijkt u uw ogen uit!

Reizen naar Thailand


4.    Peru

De kust van PeruTijdens de Peruaanse winter kunt u het beste naar Peru reizen. Dit zijn de maanden mei tot en met september. De hoogste temperaturen vallen in onze zomermaanden, van juni tot en met augustus. Afhankelijk van de bestemming die u bezoekt is het gemiddeld tussen 20 en 30 graden. Kom na een dag vol nieuwe indrukken tot rust en geniet van de fijne temperaturen. Het is tenslotte vakantie en dat betekent ook genieten! Kijk ook eens bij onze relaxte rondreizen, die voor elke vakantieganger ideaal zijn om te boeken voor de zomer. Zo heeft u genoeg tijd om naast alle bezienswaardigheden zelf Peru op uw eigen tempo te verkennen.

Reizen naar Peru


5.    Sri Lanka

Tropisch strand Sri LankaZiet u uzelf alle hoogtepunten van Sri Lanka ontdekken en relaxen aan de mooiste stranden? Wij weten als geen ander hoe het is om op vakantie te gaan naar deze veelzijdige bestemming. Met name over de zuid- en westkust kunnen wij zeggen dat de stranden héérlijk zijn en dat het optimaal genieten is tijdens de zomermaanden. Verblijf in het strandhotel van het schitterende zandstrand van Beruwela of zoek andere plekken op aan de westkust. Een mooi strand is nooit ver weg in Sri Lanka! Kijk voor uw vakantie wat de beste reistijd is voor Sri Lanka, want dit kan sterk verschillen per bestemming.

Reizen naar Sri Lanka


Uw ideale vakantie op slechts een paar uur vliegen

Wakker worden op uw vakantiebestemming en genieten van een mooie omgeving, de ideale vakantie vindt u al op slechts een paar uur vliegen. Of u nou wilt genieten aan de kust of bruisende steden en bezienswaardigheden wilt ontdekken, u alle kanten op in de zomervakantie. Wordt verliefd op bestemmingen zoals Italië, Portugal of Spanje of zoek iets verder uw favoriete vakantie naar bijvoorbeeld Egypte of Jordanië. Dit zijn onze tips voor een heerlijke vakantie niet ver van huis.


1.    Italië

Zon zee strand ItaliëItalië is een goede zon, zee en strandbestemming op slechts een paar uur vliegen én een ontzettend populair vakantieland. Waarom reizigers graag kiezen voor Italië in de zomervakantie? In die periode is het warm en droog met kans op hoge temperaturen. In de zomerperiode is het ook op de eilanden Sardinië en Sicilië altijd aangenaam. Op de goudkleurige zandstranden kunt u namelijk dagenlang genieten met tussen het zonnen door een duik in het felblauwe zeewater. Genoeg stranddagen gehad? Dan kunt u natuurlijk op avontuur om de mooiste hoogtepunten van Italië te bezoeken!

Reizen naar Italië


2.    Portugal

Stad PortugalStap in uw huurauto of reis samen met een groep door het schitterende Portugal. U zult verrast zijn wanneer u de uitgestrekte wijngaarden en authentieke dorpjes passeert. Reis naar misschien wel één van de leukste steden van Europa, Lissabon. Bewonder het prachtige Jeronimos Klooster in de wijk Belém en geniet van het uitzicht op de stad bij Castelo de São Jorge. Ook zijn onze Madeira rondreizen ideaal voor een vakantie in de zomer. Wees wel op tijd met het boeken van onze Portugal reizen in de zomervakantie, want de plaatsen raken snel uitverkocht!

Reizen naar Portugal


3.    Spanje

Baai en strand SpanjeU kunt een aantal Spaanse steden al in een week ontdekken, maar u kunt uw vakantie zo lang maken als u zelf wilt. Vlieg naar het échte Spanje en bezoek de witte dorpen van Andalusië. Geniet van lange zandstranden en bezoek de oudste stad van Spanje; Cádiz. Ook op de Spaanse eilanden er is genoeg te zien. Mallorca is al jaren favoriet! De fijne zandstranden, gezellige terrassen, heerlijke tapas en culturele hoogtepunten zorgen voor een prettige en ontspannen zonvakantie. Welke plekken in Spanje staan nog op uw lijstje?

Reizen naar Spanje


4.    Egypte

Strandvakantie EgypteMisschien is een vakantie in de zomer buiten Europa wel wat voor u. En dan denken wij al snel aan Egypte. Van strandvakanties Egypte tot prachtige rondreizen langs alle bezienswaardigheden. Onze Egypte vakanties bieden voor ieder wat wils. Bezoek de wereldberoemde piramides van Gizeh, ontdek de machtige Koningsgraven en eeuwenoude Tempels in Luxor en eindig uw vakantie met fijne stranddagen in een 4-sterren resort aan de Rode Zee. Ook bieden onze gezinsvakanties Egypte veel afwisseling voor als u op zoek bent naar een vakantie voor de hele familie.

Reizen naar Egypte


5.    Jordanië 

Activiteit Jordanië reisPlannen om op reis te gaan naar Jordanië deze zomer? Misschien omdat u wel met het gezin op reis wilt naar deze indrukwekkende bestemming of omdat Jordanië al enige tijd op uw lijstje staat? Een reis naar Jordanië is zeker de moeite waard, maar houdt er dan wel rekening mee dat de temperaturen dan hoog op kunnen lopen. Met onder andere onze strandvakanties, fly drives en relaxte rondreizen kunt u alsnog genieten van een vakantie in de zomer, zodat u tussendoor nog een krantje kunt lezen en kunt dobberen in de extreem zoute Dode Zee. Goed om even te ontsnappen van de hete zomerdagen!    

Reizen naar Jordanië


Een welverdiende vakantie in de zomer ligt op u te wachten. Bekijk nu alle rondreizen of lees onze andere blogs voor meer inspiratie en tips!


Meer inspiratie en reistips

Scandinavië bezienswaardigheden
Amalfikust Italië
Griekenland bezienswaardigheden