Welkom op de blogpagina van NRV
Rondreis India

Europa is ontzettend mooi vanuit de auto! Er zijn veel autoroutes die eigenlijk niet lang genoeg kunnen duren. Van de prachtige Douro vallei in Portugal tot de adembenemend mooie Trollstigen in Noorwegen. Je raakt niet uitgekeken! Wij hebben onze 5 meest favoriete autoroutes in Europa voor jou op een rijtje gezet. 

De 5 mooiste autoroutes in Europa:

  1. Duoro vallei, portugal
  2. Amalfikust, Italië
  3. Ring of Kerry
  4. Road to the Isles
  5. Trollstigen, Noorwegen

1. Douro vallei, Portugal

De Douro vallei in Portugal is een schitterend gebied waar je niet uitgekeken raakt! Volgens velen is dit dan ook één van de mooiste natuurgebieden van Portugal. Portugezen zeggen niet voor niets dat alle wegen niet naar Rome leiden maar naar Porto. Vanaf Porto kan je dit prachtige gebied per auto ontdekken en genieten van adembenemende uitzichten op de Douro-rivier, de velen wijngaarden, de pittoreske dorpjes en gezellige stadjes. De N222 van Peso da Régua naar Pinhão wordt door velen zelfs de beste autoroute ter wereld genoemd. Het is een prachtige 27-km lange weg die laag in het dal de Douro-rivier volgt met meer dan 90 bochten! Een aantal bekende bezienswaardigheden van de Douro vallei zijn de oude stad Lamego, Viseu, de geboorteplaats van de beroemde schilder Grão Vasco, het schitterende uitzicht vanaf de citadel in Bragança en het pittoreske stadje Pinhão. Een bezoek aan één van de vele Quinta’s (porthuizen) is ook zeker de moeite waard! Én vergeet niet te genieten van een heerlijk glaasje rood. A sua saúde!

Auto rondreizen door de Douro vallei

2. Amalfikust, Italië

De Amalfikust is één van de mooiste kustlijnen van Europa en is zelfs opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De mooie kustlijn ligt een stukje ten zuiden van Napels in de Italiaanse regio Campania. Eén van de meest adembenemende wegen ter wereld, is de Amalfitana. Dit is de spectaculaire weg die langs de steile kliffen van de Amalfikust slingert, geniet van overweldigende uitzichten, bezoek schilderachtige dorpjes of neem een verfrissende duik in één van de verborgen baaien. Er zijn tal van spectaculaire uitzichtpunten en fotogenieke dorpjes langs de Amalfikust. Ze hebben allemaal hun eigen unieke sfeer en karakter. Zo is Amalfi hét culturele en historische hart van de Amalfikust. Het is een druk, maar gezellig stadje met als absolute highlight de grote kathedraal van de apostel Sint-Andreas. Eén van de meest bekende dorpjes aan de Amalfikust is Positano. Dit dorp is spectaculair gelegen op een rots en staat bekend om het zand- en kiezelstrand, de dure winkeltjes en de vele restaurants. 

Autorondereizen door de Amalfikust

3. Ring of Kerry, Ierland

De populairste Ierse autoroute is de Ring of Kerry. Deze route in de zuidwesthoek van het eiland is maar liefst 180 kilometer lang en brengt je langs vele hoogtepunten. In Kerry is elke variatie op de kleur groen terug te vinden. De warme golfstroom zorgt voor een weelderige, subtropische plantengroei en je vindt er manshoge fuchsiahagen, palmen en agaven, waardoor je je in Mediterrane sferen waant. Eén van de highlights van de Ring of Kerry is Caherdaniel. Dit is een leuk plaatsje, omringd door glooiende groene heuvels en witte zandstranden. Maak hier een heerlijke wandeling of bezoek Derrynane House, het landhuis van de familie van de beroemde politicus en strijder Daniel O’Connell. Het uitzichtspunt ‘Ladies View’ is één van de andere highlights. Dit uitzichtspunt was al geliefd onder de hofdames van koningin Victoria! Lekker eten onderweg? Dat doe je in het gezellige Kenmare. Proef overheerlijke vissoep of koop een Aran Islands sweater! Het spectaculairste deel van de Ring is een afdaling via tal van haarspeldbochten richting zee. Een tip voor wanneer je deze route gaat afleggen? Vertrek vroeg, stop vaak onderweg en dompel jezelf even helemaal onder in dit prachtige stukje Ierland!

Autorondereizen door de Ring of Kerry

4. Road to the Isles, Schotland

De ‘Road to the Isles’ is een schitterende route van Fort William naar Mallaig. Fort William, het beginpunt van de route, is een levendig stadje aan de voet van de hoge Ben Nevis, de hoogste berg van Groot Brittannië. Vanaf de top van deze berg geniet je van een prachtig uitzicht over de Highlands! Eenmaal vertrokken vanuit Fort William wordt je getrakteerd op schitterende vergezichten over zee, lange zandstranden, beboste heuvels en heidevelden. Nabij Glennfinnan staat het gelijknamige viaduct dat je ongetwijfeld herkent uit de Harry Potter films. Dit immens hoge stalen treinviaduct is de toegangspoort tot tovenaarsschool Zweinstein. Vanaf de ‘Road to the Isles’ heb je een magnifiek uitzicht op het viaduct. Na een route van ongeveer 75 kilometer bereik je Mallaig. Hier stap je op de veerboot richting het eiland Skye. Je kunt dus wel raden waar deze route zijn naam aan te danken heeft!

Autorondereizen naar de Road to the Isles

5. Trollstigen, Noorwegen

De Trollstigen route is een weg van ruim 100 kilometer door het westen van Noorwegen. De bergweg bestaat uit maar liefst 11 haarspeldbochten en rondom de weg liggen hoge bergen. Deze bergen hebben allemaal statige namen, zoals Kongen, Dronningen en Bisschop. Maar het echte hoogtepunt van de Trollstigen route is het mooiste fjord van Noorwegen, het Geirangerfjord. Dit staat zelfs op de werelderfgoedlijst van Unesco! Maar dit is nog niet alles, want onderweg kom je ook langs geweldige landschappen en prachtige watervallen. Bovenaan de Trollstigen vind je een waanzinnig uitzichtpunt, ook wel bekend als Trollstigheim. De Trollstigen route kan gestart worden in zowel Sogge Bru als Langvatn en onderweg steek je middels een veerboot de Norddalsfjorden over. De Trollstigen route is een roadtrip om nooit te vergeten.

Autorondereizen door Trollstigen


Meer reistips