Welkom op de blogpagina van NRV
Rondreis India

Ontdek de mooiste plekken van Thailand

Thailand is een land dat je zintuigen prikkelt en je geest opent. Het is een plek waar oude tempels, bruisende steden en paradijselijke stranden elkaar ontmoeten. Het is een land van contrasten en diversiteit, waar je kunt genieten van de lokale keuken, de rijke cultuur kunt ontdekken en kunt ontspannen op de mooiste plekjes van het land. Wij hebben alvast onze beste tips op een rijtje gezet. Dat maakt het plannen van jouw onvergetelijke reis naar Thailand een stukje eenvoudiger.


De 5 mooiste eilanden om te bezoeken in Thailand

Thailand heeft een overvloed aan prachtige eilanden, van afgelegen pareltjes tot bruisende eilanden. Koh Tao, Koh Phangan en Koh Samui zijn slechts enkele van de vele mooie eilanden die Thailand te bieden heeft. Of je nu op zoek bent naar rust en stilte of avontuur en gezelligheid, er is een eiland dat bij jou past. Inspiratie nodig voor jouw reis naar Thailand? In deze blog lichten we 5 van de mooiste eilanden van Thailand uit.


Koh Phangan - ThailandKoh Phangan is vooral bekend vanwege zijn Full Moon feesten, maar het eiland heeft zoveel meer te bieden dan dat.. Het eiland bestaat voor circa 70% uit berglandschap en jungle, heeft prachtige stranden, zoals Haad Yao en Thong Nai Pan, en een adembenemend uitzicht vanaf Khao Ra, het hoogste punt van het eiland. 

Koh Phangan heeft een relaxte sfeer en is een ideale bestemming voor wie op zoek is naar een combinatie van strand, natuur, avontuur en rust.


Koh Samui is het derde grootste eiland van Thailand en heeft een breed scala aan activiteiten en attracties voor alle soorten reizigers. Dit populaire eiland heeft veel allure door zijn prachtige stranden, zoals Chaweng Beach en Lamai Beach. Bezoek de watervallen van Na Muang, wandel door het vissersdorpje Bophut en maak een boottocht naar het nabijgelegen eiland Koh Tao. Koh Samui is een perfecte bestemming voor wie op zoek is naar een combinatie van strand, cultuur en levendigheid.

Koh Tao - ThailandKoh Tao is een klein eiland in de Golf van Thailand, dat bekend staat om zijn prachtige duiklocaties en kleurrijke koraalriffen. Het eiland is nog niet ontdekt door het massatoerisme en heeft een ontspannen en rustige sfeer,  ideaal voor wie op zoek is naar rust en stilte. Naast duiken en snorkelen kun je hier ook genieten van prachtige stranden en heerlijke authentieke Thaise gerechten in de gezellige vissersdorpjes met vele restaurants en barretjes. 

Koh Tao is een perfecte bestemming om écht te genieten van een prachtige zonsondergang en een rustige vakantie. 

Hoewel Phuket niet het grootste eiland is, is het wel een van de meest populaire en bekende eilanden van Thailand vanwege de vele attracties en activiteiten die het te bieden heeft. Het eiland heeft prachtige stranden, zoals Patong Beach en Kata Beach. Phuket heeft ook veel culturele bezienswaardigheden, zoals de oude stad Phuket, de Wat Chalong tempel en de Grote Boeddha van Phuket. 

Wil je de ongekende schoonheid van de onderwaterwereld ontdekken? Maak een boottocht naar de nabijgelegen Phi Phi-eilanden. 

De Phi Phi-eilanden Phi Phi Eilanden - Thailandzijn een groep van zes eilanden in de Andamanse Zee, bekend om hun kristalheldere water, witte zandstranden en spectaculaire kalkstenen kliffen - een van de mooiste plekken ter wereld om te gaan snorkelen of duiken. Het eiland heeft een relaxte sfeer en is perfect voor wie op zoek is naar rust en stilte.

Verblijf op de Phi-Phi eilanden en bezoek Maya Bay, waar de bekende film 'The Beach' werd opgenomen, maak een wandeling naar het uitkijkpunt en geniet van een onvergetelijke zonsondergang.


Geïnspireerd geraakt? Boek nu je reis naar Thailand en ontdek deze adembenemende eilanden zelf. NRV biedt meer dan 20 reizen naar Thailand. 


Van Bangkok tot Chiang Mai - 5 Steden in Thailand voor een indrukwekkende reis

Van de bruisende metropool Bangkok tot de serene schoonheid van Chiang Mai, deze vijf steden hebben allemaal hun eigen unieke charme en karakter. We nemen je mee op een ontdekkingsreis door Thailand en delen we de hoogtepunten van elke stad, zodat je een onvergetelijke reis kunt plannen.

Chiang Mai - Thailand

Van Tempels tot Night Markets - Verken veelzijdig Chiang Mai

Chiang Mai is een stad in het noorden van Thailand en staat bekend om zijn prachtige tempels, weelderige groene omgeving en rijke cultuur. Vanwege de vele tempels en de oude stadsmuren, wordt het ook wel de "Roos van het Noorden" genoemd. Maar er is meer dan alleen historie, de stad heeft ook een bruisend nachtleven en staat bekend om zijn street food en ambachtelijke markten. De stad is omringd door bergen en staat bekend om zijn indrukwekkende landschap, wat het een geweldige bestemming maakt voor wandelaars en avonturiers.


Bangkok beyond the Bustle - Ontdek de verborgen juweeltjes van de stad

Bangkok is de bruisende hoofdstad van Thailand en een stad die nooit slaapt. Deze stad heeft voor ieder wat wils, van tempels tot street food en rooftop bars. Het bekendste symbool van Bangkok is de tempel van de Smaragdgroene Boeddha, die zich in het Grand Palace complex bevindt. Een andere belangrijke attractie van Bangkok is de Chatuchak Weekend Market, een enorme markt waar je werkelijk alles kunt kopen, van kleding en sieraden tot antiek en kunst.


Van stranden tot schatten - Ontdek de diversiteit van Phuket Stad 

Phuket is een van de populairste strandbestemmingen in Thailand, maar het eiland heeft ook veel culturele attracties. Een van de must-see attracties is de Grote Boeddha van Phuket, een 45 meter hoge Boeddha beeld dat boven op een berg staat en een prachtig uitzicht biedt over het eiland. Een andere interessante attractie op Phuket is de Old Town, waar je prachtige gebouwen in Sino-Portugese stijl kunt bewonderen. De stad heeft ook een levendige avondmarkt waar je heerlijk kunt eten en souvenirs kunt kopen.


Duik in de Thaise geschiedenis - Verken Ayutthaya

Ayutthaya, gelegen ten noorden van Bangkok, was ooit de hoofdstad van het koninkrijk van Siam en is nu een UNESCO-werelderfgoed locatie. De overblijfselen van de oude stad zijn indrukwekkend, met tempels zoals Wat Phra Si Sanphet en Wat Mahathat die nog steeds staan. Ayutthaya is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Thailand.


De 5 mooiste tempels - Een reis door de spirituele hoogtepunten van Thailand 

Thailand staat bekend om zijn rijke cultuur en geschiedenis, en een van de meest indrukwekkende aspecten hiervan zijn de prachtige tempels die in het hele land te vinden zijn. Van oude ruïnes tot spectaculaire nieuwe gebouwen, de tempels van Thailand bieden bezoekers een glimp van de rijke spirituele en architectonische tradities van het land. Hier zijn vijf van de mooiste tempels in Thailand die je absoluut moet bezoeken.


Wat Rong Khun (Witte Tempel), Chiang Rai - Thailand

Wat Rong Khun (Witte Tempel), Chiang Rai 

Deze opvallende, helderwitte tempel in het noorden van Thailand is een van de meest unieke tempels ter wereld. Ontworpen door de beroemde kunstenaar Chalermchai Kositpipat, is de tempel bedekt met witte spiegels en glas, en heeft het complex prachtige schilderijen en sculpturen die hedendaagse thema's combineren met boeddhistische iconografie.



Wat Pho (Tempel van de Liggende Boeddha), Bangkok

Gelegen in de buurt van het Grand Palace in Bangkok, is Wat Pho een van de grootste en oudste tempels van Thailand. Het hoogtepunt van de tempel is de liggende Boeddha, een indrukwekkend beeld van 46 meter lang en 15 meter hoog, bedekt met bladgoud en met parelmoer ingelegde ogen. De tempel heeft ook een beroemde massageschool waar bezoekers kunnen genieten van traditionele Thaise massages, die al eeuwenlang een belangrijk onderdeel zijn van de Thaise geneeskunde en cultuur.


Wat Arun, Tempel van de Dageraad - Bangkok, ThailandWat Arun (Tempel van de Dageraad), Bangkok

Wat Arun is een prachtige tempel gelegen aan de oever van de Chao Phraya-rivier in Bangkok. De tempel heeft een centrale prang (Khmer-stijl toren) die 70 meter hoog is en is bedekt met kleurrijke stukjes glas en Chinese porselein. 's Avonds verlichten de lichten van Wat Arun de rivier en geven het een magische sfeer.



Wat Phra Kaew (Tempel van de Smaragdgroene Boeddha), Bangkok

Gelegen in het hart van Bangkok op het terrein van het Grand Palace, is Wat Phra Kaew een van de meest iconische en heilige boeddhistische tempels van Thailand. Het hoogtepunt van de tempel is de Smaragdgroene Boeddha, een klein beeldje van Boeddha gemaakt van jade en versierd met goud. De tempel is omgeven door prachtige architectuur en decoratieve elementen zoals de gouden Chedi's en de wachters van Yaksha.


Wat Phra That Doi Suthep, Chiang Mai - ThailandWat Phra That Doi Suthep, Chiang Mai

Deze prachtige tempel ligt op de top van een berg met uitzicht op Chiang Mai en biedt een adembenemend uitzicht op de stad en het omliggende platteland. Het complex is prachtig versierd met gouden versieringen, pagodes en prachtige muurschilderingen. De tempel is bereikbaar via een steile trap van 309 treden, maar er is ook een kabelbaan beschikbaar voor bezoekers




Duik in de rijke Cultuur en Geschiedenis van Thailand

Thailand heeft een rijke en fascinerende geschiedenis die teruggaat tot duizenden jaren geleden, met invloeden uit India, China en andere naburige landen.Van Boeddhisme tot koninklijke tradities, Thailand heeft talloze historische en culturele bezienswaardigheden om te verkennen. Voor reizigers die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis en cultuur van Thailand, biedt het land tal van fascinerende bezienswaardigheden en ervaringen. In deze blogpost deelt NRV een stukje geschiedenis en cultuur van Thailand, en de beste plekken en activiteiten voor reizigers die meer willen ontdekken over dit prachtige land. 


Grand Palace, Bangkok - Thailand


Een koninklijke ervaring: Ontdek het prachtige Grand Palace van Bangkok

Het Grand Palace is een van de beroemdste bezienswaardigheden van Thailand en een must-visit voor reizigers die geïnteresseerd zijn in de koninklijke geschiedenis van het land. Het paleis was de officiële residentie van de koning van Thailand vanaf de 18e eeuw tot de vroege 20e eeuw. Het paleis heeft een indrukwekkende architectuur en is versierd met gouden details en edelstenen. Bezoekers kunnen ook de Wat Phra Kaew-tempel in het paleiscomplex verkennen, die de beroemde Smaragdgroene Boeddha herbergt. 


Terug in de tijd: Ontdek de fascinerende geschiedenis van Ayutthaya

Ayutthaya was ooit de hoofdstad van het Koninkrijk van Siam en staat bekend om zijn historische ruïnes en tempels. Het Ayutthaya Historical Park is onderdeel van de UNESCO-werelderfgoedlijst en biedt een kijkje in het verleden van Thailand. De ruïnes van de voormalige hoofdstad omvatten tempels, paleizen, kloosters en forten. Het is ook de thuisbasis van de beroemde Wat Mahathat Tempel, waar een Boeddhabeeld in de wortels van een boom is gegroeid.


Sukhothai Historical Park

Sukhothai was vooral in de 13e eeuw een belangrijke stad, waarbij Sukhothai Historical Park een van de beste voorbeelden van de architectuur van die tijd in Thailand. De stad werd gesticht in de 13e eeuw en diende als de eerste hoofdstad van Thailand. Het park biedt vele tempels, paleizen en Boeddhabeelden die prachtig bewaard zijn gebleven en een fascinerend beeld geven van de rijke geschiedenis van Thailand.


Phimai Historical Park

Phimai Historical Park is een andere UNESCO-werelderfgoedlocatie in Thailand. Het park is de thuisbasis van de Phimai-tempel, een van de belangrijkste Khmer-tempels in Thailand. De tempel dateert uit de 11e eeuw en is een voorbeeld van de Khmer-architectuur in Thailand.


Top 5 adembenemend natuurschoon dat je niet mag missen

Of je nu een liefhebber bent van bergen, watervallen, stranden, of de dieren in het wild, Thailand biedt tal van mogelijkheden om te genieten van de natuurlijke schoonheid van het land. Met deze 5 meest indrukwekkende natuurschoon van Thailand, krijg je een glimp van de overweldigende schoonheid van dit land. Deze prachtige bestemmingen zijn bij NRV onderdeel van de groepsreizen door Thailand. Stel je liever jouw eigen reis samen? Zorg ervoor dat je deze bestemmingen opneemt in je reisroute wanneer je Thailand bezoekt. 


Khao Yai National park - Thailand

Khao Yai National park - Verken de wildernis van Thailand

Khao Yai National Park is het op twee na grootste nationale park van Thailand en biedt een prachtig uitzicht op de natuur. Het park heeft een grote verscheidenheid aan wilde dieren, zoals olifanten, gibbons, neushoornvogels en andere bijzondere dieren. Daarnaast biedt het park prachtige watervallen, weelderige bossen en adembenemende berglandschappen. Het park is een must-see voor iedereen die de prachtige natuurlijke schoonheid van Thailand wil ervaren.


Erawan Watervallen - een adembenemend mooi natuurwonder in Thailand

De Erawan Watervallen zijn een reeks van prachtige watervallen op 7 niveaus in de provincie Kanchanaburi. Elke waterval, met zijn eigen unieke kenmerken en schoonheid, is te bereiken via een avontuurlijk pad. De watervallen en het pad worden omringd door dichtbegroeide bossen en bieden de perfecte plek om te wandelen en te zwemmen. Wandelschoenen en zwemkleding zijn dus een absolute must. Het is een geweldige plek om te bezoeken voor iedereen die de natuurlijke schoonheid van Thailand wil ontdekken.


Phu Ruea National Park - ThailandPhu Ruea National Park - Overweldigend uitzicht en rijke flora en fauna in Noord-Oost Thailand

Het Phu Ruea National Park is een prachtige bestemming in het noordoosten van Thailand, gelegen op ongeveer 40 kilometer van de stad Loei. Het park staat bekend om zijn overweldigende landschappen en adembenemende uitzichten op de bergen. Phu Ruea, de hoogste piek van Noord-Oost Thailand, ligt op een hoogte van 1365 meter en biedt een spectaculair panoramisch uitzicht op de omgeving. Het park biedt ook een rijke flora en fauna, waaronder wilde orchideeën, wilde katten, berggeiten en verschillende soorten vogels. Bezoekers kunnen genieten van wandel- en trektochten door de groene bossen en genieten van het uitzicht op de talrijke watervallen, zoals de Kaeng Song en de Namtok Than Sawan. Phu Ruea National Park is een must-see bestemming voor natuurliefhebbers en reizigers die op zoek zijn naar een unieke ervaring in Thailand.


Cheow Lan Lake - Onontdekte natuurschoon in het Zuiden van Thailand

Cheow Lan Lake, ook bekend als Ratchaprapha Dam Reservoir, is een spectaculair meer in het zuiden van Thailand, gelegen in het Khao Sok National Park. Het meer beslaat een oppervlakte van ongeveer 165 km2 aan blauwgroen water, en wordt omringd door kalkstenen kliffen en weelderig regenwoud. Ook zijn er verschillende grotten te vinden langs de kustlijn van het meer, zoals de prachtige Coral Cave-druipsteengrot. Bezoekers kunnen genieten van een boottocht op het kristalheldere water van het meer, waarbij ze kunnen genieten van het uitzicht op de omgeving en kunnen stoppen bij de drijvende bungalows. Andere activiteiten die mogelijk zijn, zijn wandelen in het omliggende regenwoud, kanoën en zwemmen. Cheow Lan Lake is een verborgen juweel in Thailand en een must-visit-bestemming voor natuurliefhebbers en reizigers die op zoek zijn naar een unieke ervaring in het land.


Krabi, ThailandHet best bewaarde geheim van Thailand: Krabi

Krabi, gelegen aan de zuidwestkust van Thailand, is een van de best bewaarde geheimen van het land. Met zijn idyllische stranden, kristalhelder water en kalkstenen kliffen die hoog boven de zee uitsteken, is Krabi een prachtige bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar avontuur en ontspanning. Of je nu wilt wandelen naar een verborgen waterval, kajakken door mangrovebossen, of gewoon wilt ontspannen op het strand terwijl je kijkt naar de zonsondergang, Krabi biedt voor elk wat wils. De regio is ook de thuisbasis van enkele van de meest adembenemende eilanden van Thailand, zoals Koh Phi phi en Koh Lanta. Als je op zoek bent naar een unieke en onvergetelijke reiservaring in Thailand, mag je Krabi zeker niet missen. 


Meer reistips