Welkom op de blogpagina van NRV
Rondreis India

De top 5 wildlife bestemmingen

Wilde dieren spotten op rondreis is voor veel reizigers een droom die werkelijkheid wordt! Want wat is er nou mooier dan dieren in hun natuurlijke leefomgeving bewonderen. Wanneer u denkt aan wildlife en safari's denkt u misschien al snel aan landen als Zuid-Afrika, maar ook in Azië en Midden- en Zuid-Amerika zijn er landen waar u zomaar wilde dieren kunt tegenkomen op rondreis. Wij hebben de top 5 wildlife bestemmingen voor u op een rijtje gezet.

  1. Zuid-Afrika
  2. Tanzania
  3. Ecuador
  4. Sri Lanka
  5. Costa Rica

1. Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is de meest populaire bestemming om wilde dieren te spotten. De safari mogelijkheden in dit prachtige land zijn eindeloos. Zuid-Afrika staat vooral bekend om het Kruger Nationaal Park. Dit park is de thuisbasis van wel 147 verschillende soorten zoogdieren én is de plek om de Big Five te spotten! Maar ook in het Addo Nationaal Park kunt u zomaar oog in oog komen te staan met een leeuw en in het Hluhluwe Nationaal Park met de zeldzame witte neushoorn. Dit park is tevens het oudste nationale park van Zuid-Afrika. Heeft u nog niet genoeg van alle safari’s? Wanneer u in St. Lucia verblijft, kunt u een boottocht maken op het meer dat deel uitmaakt van het iSimangaliso Wetland Park. Dit is één van de weinige parken ter wereld met vijf verschillende ecosystemen. Het is het domein van wel achthonderd nijlpaarden en duizend krokodillen. Een rondreis door Zuid-Afrika is één groot avontuur met ontzettend veel wildlife.

Rondreizen Zuid-Afrika

2. Tanzania

Wilt u wild spotten op rondreis? Dan is Tanzania een bijzonder geschikte bestemming. Het land staat bekend om het wildleven in het Serengeti Nationaal Park. Dit is één van de beroemdste nationale parken van Afrika vanwege de jaarlijkse migratie van honderdduizenden gnoes, zebra’s en gazellen. Deze enorme wild migratie behoort tot de meest bijzondere natuurverschijnselen ter wereld! De cyclus van de migratie begint op de hellingen van de Ngorongoro-krater. Verschillende wilde dieren, waaronder olifanten, hyena’s, leeuwen en zebra’s zien dit als hun thuis. Vanuit de Ngorongoro-krater trekken de dieren achter de regenbuien aan, op zoek naar het verse steppegras. Naast het Serengeti Nationaal Park, kunt u ook op safari in het Tarangire Nationaal Park. In dit park kunt u zelfs de gerenoek en eland-antiloop spotten!  Naast het geweldige wildleven in de nationale parken is Tanzania met meer dan 1100 vogelsoorten ook een waar vogelparadijs.

Rondreizen Tanzania

3. Ecuador

Op zowel het vaste land van Ecuador als op de Galápagos-eilanden kunt u wildleven spotten. Het is een ware droombestemming voor zowel de natuur- als de dierenliefhebber. Wist u dat u zelfs de ‘Big Five’ kunt spotten op de Galápagos-eilanden? Deze Big Five is immers wel anders dan de Big Five die wij gewend zijn. De Big Five op de Galápagos eilanden bestaat namelijk uit de manta rog, zeeleeuw, zeeleguaan, reuzenschildpad en de zeehond. Het is één groot avontuur om deze dieren met eigen ogen in hun natuurlijke leefomgeving te bewonderen. Naast de ‘Big Five’ kunt u ook zomaar flamingo’s en pinguïns tegenkomen. Aan de kust van Ecuador heeft u kans om zeeleeuwen en walvissen te spotten. Een andere plek om van het wildleven te genieten in Ecuador is de Amazone. Hier treft u vooral allerlei bijzondere vogelsoorten.

Rondreizen Ecuador

4. Sri Lanka

Ook op Sri Lanka is er geen gebrek aan wildlife. Zo staat dit eiland bekend om de Ceylon-olifant. Dit zijn de zwaarste en donkerste ondersoort van de Aziatische olifant. Momenteel komen er nog zo’n 3.000 Ceylon-olifanten voor op Sri Lanka. In het Yala Nationaal Park, het bekendste park van Sri Lanka, kunt u nog vele andere dieren spotten. Het is namelijk de thuisbasis van maar liefst 130 verschillende diersoorten, waaronder luipaarden, krokodillen, beren en buffels. Naast avontuurlijke safari’s is het ook heerlijk om tot rust de komen op één van de tropische witte stranden. Trincomalee is een van deze paradijselijke plekjes aan de oostkust van Sri Lanka. Wanneer u hier verblijft, zult u werkelijk het idee hebben dat u op de Malediven bent. Ook hier kunt u weer wilde dieren spotten. In de periode mei tot en met oktober liggen hier dolfijnen en walvissen voor de kust.

Rondreizen Sri Lanka

5. Costa Rica

Tijdens een rondreis door Costa Rica komt u een enorme diversiteit aan dieren tegen. De plek waar u de meeste dieren kunt spotten is het Tortuguero Nationaal Park. Dit park is opgericht in 1975 met als doel het kwetsbare ecosysteem te beschermen. Het gebied bestaat uit een dicht regenwoud waar diverse kanalen en rivieren doorheen lopen. Eén van de beste manieren om het nationale park te verkennen is dan ook per boot. Onderweg spot u kaaimannen, kapucijnaapjes, brulaapjes, leguanen of één van de andere 800 diersoorten. Waar het Tortuguero Nationaal Park écht om bekend staat is de groene zeeschildpadden die hun eieren leggen op het zogenaamde schildpaddenstrand. Van begin april tot eind oktober komen duizenden schildpadden midden in de nacht naar het strand om eieren te leggen en ze vervolgens te begraven. Een bijzonder schouwspel, wat u onder begeleiding van een natuurgids, mag bijwonen.

Rondreizen Costa Rica

Meer wereldse verhalen