Welkom op de blogpagina van NRV
Rondreis India

Colombia door de lens van Nina

Bienvenido en Colombia! Vandaag neem ik jullie mee op digitale reis langs de hoogtepunten van Colombia. Mijn naam is Nina en ik werk met veel plezier als reisspecialist bij NRV. In het najaar van 2019 heb ik samen met mijn vriend een reis gemaakt door het bijzondere en vooral prachtige land Colombia! Wat Colombia zo interessant maakt is de diversiteit die het land te bieden heeft. Van uitgestrekte groene natuur in de Cocora-vallei tot de grote miljoenensteden Bogota en Medellín. In het noorden vind je de mooiste stranden inclusief een heerlijke Caribische sfeer. Als ik terugdenk aan Colombia, denk ik vooral aan de muziek. Overal waar je bent, of dat nou op de luchthaven of op het strand is, komen er vrolijke deuntjes uit de speakers. Heerlijk!

De bruisende miljoenenstad Bogota

Na een rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam kwam ik aan in Bogota. Leuk om vlak voor de landing uit het vliegtuigraampje te kijken, dan krijg je al een goed beeld van hoe enorm groot deze stad is. De stad is omringd door hoge bergen maar gek genoeg is de stad zelf volledig plat. Bogota ligt op een hoogte van ca. 2600 meter. Om de stad te verkennen heb ik een fietstour gedaan. Samen met een gids fietste we langs de hoogtepunten van de stad. En onderweg aten we een verrukkelijke empanada. Het historische centrum van Bogota staat bekend om de vele muurschilderingen. Het is steeds weer een grote verrassing als je een hoek omfietst en een groot kleurenpallet voor je ziet. Het zijn ware kunstwerken en er zit vaak ook een mooi verhaal achter. Het centrum van Bogota ligt aan de voet van de berg Montserrat, het is een aanrader om met de kabelbaan de berg op te gaan. Vanaf hier heb je een grandioos uitzicht over de stad!  

De groene koffieregio en de Cocora-vallei

Na de drukte van Bogota was ik toe aan een rustigere bestemming. Ik vloog in een uur naar de koffieregio en verbleef in Salento. Salento is een klein en vooral kleurrijk dorp. In en rond het dorp kom je veel Willy’s tegen, dit is hét vervoersmiddel van de regio. Na de tweede wereldoorlog werden deze wagens populair onder de boeren zodat ze grote zakken koffie konden vervoeren. Nu worden ze gebruikt voor het vervoer van mensen. Wil je een excursie doen of een ander dorp bezoeken? Spring achterop een Willy! Zo ben ik met een Willy naar een finca gereden waar ik een leerzame koffietour heb gedaan. Het hoogtepunt van ons bezoek aan de koffieregio was de wandeling bij de Cocora-vallei. Dit is een van de mooiste natuurparken van Colombia en kenmerkt zich met de hoogste palmbomen ter wereld. De palmbomen kunnen maar liefst 60 meter hoog worden!

De culturele stad Medellin 

Na een lange reis kwam ik aan in ‘de stad van de eeuwige lente’ Medellin. Wat een bijzondere stad! Nog niet zo lang geleden stond Medellin bekend als een van de gevaarlijkste steden van de wereld. De stad had te maken met veel criminaliteit en er werden per jaar meer dan 4000 moorden gepleegd. In korte tijd is Medellin veranderd in een leuke, toegankelijke stad. Tot op de dag van vandaag zijn er nog steeds plekken waar je als toerist beter niet kan komen, toch zijn er veel buurten waar het veilig is en je met een gerust hart kan rondlopen. Tijdens een verblijf aan Medellin kan een bezoek aan de buurt Comuna13 niet ontbreken. Dit was de beruchtste buurt van de stad, maar is nu veilig om te bezoeken als toerist. Ik kreeg een rondleiding van een jongen die hier zelf woont. Ik heb zelfs zijn oma mogen ontmoeten die veel tragische gebeurtenissen heeft meegemaakt in haar leven. Indrukwekkende verhalen die mij nog lang zullen bijblijven.

Het tropische Tayrona Nationaal Park en omgeving

Omdat Colombia zo’n groot land is voelt het in het noorden net alsof je in een ander land bent. Dit komt door de Caribische sfeer en het tropische klimaat. Wist je dat Colombia de langste kustlijn heeft aan de Caribische Zee? De kustlijn is maar liefst 1609 kilometer lang. Ik verbleef enkele nachten nabij Tayrona Nationaal Park. Dit is een populair nationaal park waar de jungle reikt tot aan de kust. Vanaf de ingang is een goed wandelpad aangelegd die dwars door de jungle en langs prachtige witte stranden loopt. Heerlijk om af en toe een duik in zee te nemen want het kan hier behoorlijk warm worden overdag!

Kleurrijk Cartagena

Een verblijf in Cartagena kan niet ontbreken tijdens een reis door Colombia! Ik vind dit de gezelligste en mooiste stad van Colombia. Het historische centrum bestaat uit vele kleine straatjes met gekleurde koloniale panden. Het is heerlijk om rond te dwalen door het leuke centrum van Cartagena! Doe dit bij voorkeur tegen het einde van de middag, want ook hier kunnen de temperaturen flink oplopen. Als de zon ondergaat is the place to be Plaza de la Trinidad. Koop een biertje in een van de winkeltjes aan het plein en geniet van de gezelligheid!

Kortom, Colombia is een prachtig land en heeft alles te bieden voor een afwisselende reis! Bruisende steden, indrukwekkende historie en prachtige stranden. Dit bijzondere land verdiend een plek op ieders bucket list!