Welkom op de blogpagina van NRV
Rondreis India

Tips voor Marrakech, één van de leukste steden in Marokko

Verdwalen in kleurrijke souks, lokale lekkernijen proeven op het bekende Djemaa El Fna plein en wandelen door Jardin Majorelle, in Marrakech beleeft u het sprookje uit duizend- en- één nacht! Heeft u tijdens uw rondreis met NRV één of meerdere vrije dagen in deze prachtige koningsstad? Lees dan onderstaande tips en laat u onderdompelen in al het moois dat Marrakech te bieden heeft.

Proef lokale lekkernijen op het beroemde Djemaa El Fna plein

Het bekendste en leukste gedeelte van de stad is de oude medina met haar beroemde Djemaa El Fna plein. Dit enorme plein waar oneindig veel kleine straatjes op uitkomen vormt hét centrum van Marrakech. Overdag is het nog vrij rustig en vertonen verhalenvertellers, muzikanten en slangenbezweerders hun kunsten. In de avond veranderd het plein in één groot openlucht restaurant met vele kleine eetstalletjes waar u overheerlijke lokale lekkernijen voor weinig geld kunt proberen. Wilt u de drukte heel even ontvluchten? Zoek dan een rustig plekje op één van de dakterrassen rondom het Djemaa El Fna plein. Ook hier kunt u genieten van heerlijke Marokkaanse tajines!


Verdwalen in de kleurrijke souks

Vanuit het Djemaa El Fna plein loopt u rechtstreeks de kleurrijke souks in – een must om lekker doorheen te struinen. U vindt hier oneindig veel winkeltjes waar ambachtsmannen uiteenlopende producten verkopen. Het ene moment loopt u langs kleurrijke stoffen en leren tassen terwijl u een stukje verderop geurige specerijen tegenkomt. De smalle straatjes die één groot doolhof vormen worden afgewisseld met gezellige pleintjes waar mensen genieten van een kop koffie. Bent u van plan iets moois te kopen in de souks? Neem dan rustig uw tijd en vergeet vooral niet af te dingen!

Tip: de kans op verdwalen in de kleurrijke souks is aanwezig. Om makkelijk een uitweg te vinden in dit fascinerende doolhof is het aan te raden de kaart van Marrakech te downloaden in google maps. Hiermee vindt u zonder internet makkelijk de weg terug naar uw hotel.

Bezoek het bijzondere Medersa Ben Youssef

Marrakech heeft tal van prachtige bezienswaardigheden, maar de Medersa Ben Youssef staat toch wel bovenaan op het lijstje! Deze Koranschool werd in de 14e eeuw opgericht en in 1960 omgebouwd tot een museum.

Wanneer u door de prachtige bronzen poort binnenkomt in de Medersa weet u niet waar u moet kijken. Alles is tot in de details afgewerkt met mozaïek en de kolommen zijn versierd met sculpturen en stucwerk. Eenmaal binnen in de Koranschool ziet u een binnenplaats met een centraal zwembad voor wassingen. Alle andere ruimtes, zoals de studentenkamers, zijn om de binnenplaats heen gebouwd. U kunt zich haast niet voorstellen dat vroeger wel 900 studenten in deze school woonden en studeerden. Erg indrukwekkend om te zien!


Wandelen in Jardin Majorelle

Een prachtige tropische tuin vol cactussen omringd door kobalt blauwe muren. We hebben het hier over één van de meest bekende bezienswaardigheden van Marrakech: Jardin Majorelle. Deze aangelegde tuin van Franse modeontwerper Yves Saint Laurent ligt in een hippe wijk met een aantal leuke design winkeltjes en eettentjes. Heeft u een vrije dag in Marrakech en wilt u een rustige omgeving opzoeken? Dan is Jardin Majorelle écht de moeite waard!

Tip: probeer Jardin Majorelle in de ochtend te bezoeken, de wachttijden bij de entree kunnen in de middag vrij lang zijn.

Ga naar een echte Marokkaanse Hammam

Bent u na een lange dag toe aan ontspanning? Ga dan naar een echte Marokkaanse hammam! Een hammam is een traditioneel badhuis en sauna waar de lokale bevolking vroeger naar toe ging om zich te wassen. Ze hadden namelijk geen badkamer in huis. Tegenwoordig zijn er tal van hammams die iets meer gericht zijn op toeristen. Zo krijgt u bij binnenkomst badslippers, een badjas en een heerlijke traditionele scrub vervolgd door een massage. Vaak is de hammam gescheiden voor mannen en vrouwen, iets om rekening mee te houden wanneer u samen met uw partner een hammam wilt bezoeken.

Tip: de hammams in Marrakech worden druk bezocht. Het is dan ook handig om vooraf (in de ochtend of middag) een reservering te maken bij één van de hammams. Zo bent u verzekerd van een heerlijke behandeling voordat u Marrakech verlaat.

Bekijk hier onze rondreizen door Marokko.

Meer cultuur snuiven...