Welkom op de blogpagina van NRV
Rondreis India

De top 10 bucketlist plekken

  1. Machu Picchu - Peru
  2. Bryce Canyon - Amerika
  3. Krabi - Thailand
  4. Chichén Itzá - Mexico
  5. Taj Mahal - India
  6. Petra - Jordanië
  7. Angkor Wat - Cambodja
  8. Borobudur - Indonesië
  9. Banff Nationaal Park - Canada
  10. Kruger Nationaal Park - Zuid-Afrika

1. Machu Picchu - Peru

Op een hoge bergtop ten noordwesten van Cuzco, goed verborgen en omgeven door diepe ravijnen vol tropisch woud,  ligt de Machu Picchu. Deze oude Inca-stad op een hoogte van 2.430 meter is werkelijk magisch. De wonderschone architectuur, met 250-miljoen jaar oude rotsen in combinatie met de donkergroene beboste bergen en de valleien van de Urubamba op de achtergrond maken het tot de bekendste bezienswaardigheid van Peru. Een populaire manier om de Machu Picchu te bereiken is de zogenaamde Inca Trail. Deze tweedaagse wandeltocht start in Cusco en vervolgens legt u een geweldige route af langs adembenemend ruig berglandschap en diverse Inca ruïnes. In 1983 werd de Machu Picchu door Unesco opgenomen op de werelderfgoedlijst en in 2007 werd de indrukwekkende Inca-stad zelfs verkozen tot één van de zeven wereldwonderen!

Rondreizen Peru - Machu Picchu

2. Bryce Canyon -Amerika

Van de vele nationale parken die de staat Utah rijk is, is Bryce Canyon waarschijnlijk de meest geliefde. En terecht! Deze hoefijzervormige kloof, met haar oranjerode rotsformaties en puntige ‘hoodoos’ zoals deze rotsen ook wel genoemd worden, stelt niet teleur. De hoodoos ontstaan door winderosie, watererosie en ijserosie en vormen vooral bij zonsopgang en zonsondergang een schitterend beeld. De Bryce Canyon heeft één toegangspunt aan de noordzijde van het park. Vanuit hier rijdt u via Route 63 helemaal door naar het hoogste uitkijkpunt in het nationale park, namelijk Rainbow Point. Wanneer u vanuit Rainbow Point omkeert, rijdt u langs alle overige uitkijkpunten. Het amfitheater is de meest bezochte plek van de Bryce Canyon. Dit deel bestaat uit duizenden hoodoos van okergeel tot koraalrood.

Rondreizen Amerika - Bryce Nationaal Park

3. Krabi - Thailand

De paradijselijke kust van de provincie Krabi is dé plek om ultiem te genieten van witte zandstranden en fotogenieke baaitjes. Krabi ligt aan de Andaman Zee en behoort met haar schitterende rotsformaties tot een van de meest schilderachtige regio’s van Thailand. Krabi Town, de hoofdstad van de provincie, is een goede uitvalsbasis om de rest van de provincie te verkennen. Zo kunt u de adembenemende eilanden Kho Phi Phi en Koh Lanta bezoeken of de beroemde Tiger Cave Tempel bewonderen. Deze tempel, ook wel de Wat Tham Seua tempel genoemd, is één van de heiligste tempels van Thailand en bevindt zich middenin de jungle. Om de top van de tempel te bereiken moet u een aardige klim maken, maar u wordt beloond met een adembenemend mooi uitzicht. In Krabi is er ook absoluut geen gebrek aan mooie stranden! Railey Beach is, met zijn prachtige kalksteenrotsen, een van de meest bekende stranden.

Rondreizen Thailand - Krabi

4. Chichén Itzá - Mexico

Op anderhalf uur rijden van de stad Mérida, op het schiereiland Yucatán, ligt Chichén Itzá. Dit wereldwonder in Mexico was ooit een van de belangrijkste steden van de Maya’s en is tot op heden een van de mooiste ruïne steden ter wereld. De indrukwekkende piramide ‘El Castillo’ is hét symbool van Chichén Itzá en ook het bekendste bouwwerk van Mexico. El Castillo werd in de negende eeuw door de Maya’s gebouwd en diende als tempel voor de god Kukulcán. De piramide bestaat uit vier trappen die gezamenlijk 365 treden tellen, evenveel als de dagen van het jaar. Naast deze indrukwekkende piramide, bestaat Chichén Itzá uit nog meer bijzondere bouwwerken en tempels, zoals Gran Juego de Pelota en El Caracol. Het complex heeft een totale oppervlakte van maar liefst zes vierkante kilometer. Een bezoek aan Chichén Itzá mag tijdens uw rondreis door Mexico zeker niet ontbreken!

Rondreizen Mexico - Chichén Itzá

5. Taj Mahal - India

Aan de oever van de heilige Yamunarivier ligt de Taj Mahal. De Taj Mahal is niet alleen het meest markante gebouw van India, maar sinds 2007 ook benoemd tot één van de zeven wereldwonderen. India is een explosie van kleuren, geuren en hectiek, maar de Taj Mahal is met zijn majestueuze voorkomen een uitzondering op de regel. Het werd in de zeventiende eeuw gebouwd door de Indiase Sjah Jahan als mausoleum voor zijn overleden vrouw Mumtaz Mahal. Het indrukwekkende gebouw is maar liefst 58 meter hoog en 56 meter breed en staat perfect symmetrisch op een marmeren plateau. Aan de voorkant van het gebouw ligt een prachtige tuin met een langgerekt waterbekken. Vanuit hier geniet u van een prachtig uitzicht op de Taj Mahal, wat letterlijk ‘Paleis van de kroon’ betekent. Ook aan de binnenkant van het mausoleum is veel aandacht besteed aan schitterende decoraties. De grafsteen van Mumtaz Mahal vormt het extra middelpunt van het mausoleum!

Rondreizen India - Taj Mahal

6. Petra - Jordanië

Petra is één van de meest ongelooflijke en mysterieuze bezienswaardigheden ter wereld. Meer dan 2000 jaar geleden was Petra de hoofdstad van de Nabateeërs. Zij hakten paleizen, tempels en tombes uit rotsen en wisten de plek eeuwenlang verborgen te houden. Petra was het knooppunt voor verschillende handelsroutes en hierdoor een erg rijke stad. In 1812 werd de verborgen stad ontdekt door de Zwitserse archeoloog Johann Ludwig Burckhardt. Inmiddels is Petra een onmisbaar hoogtepunt tijdens een rondreis door Jordanië! Om Petra te bereiken loopt u door El siq, dit is een kloof die uiteindelijk uitkomt bij Al Khazneh, ofwel de schatkamer. Dit overblijfsel van de oude stad maakt op iedereen een diepe indruk! De uit stenen gehouwen tempel is maar liefst 40 meter hoog en 28 meter breed. Deze prachtige rotsstad staat sinds 1985 op de Unesco werelderfgoedlijst en werd in 2007 bekroond tot een van de zeven wereldwonderen.

Rondreizen Jordanië - Petra

7. Angkor Wat - Cambodja

Het Angkor gebied is terecht de belangrijkste bezienswaardigheid van Cambodja. Angkor was ooit de grootste stad ter wereld en werd gebouwd voor de belangrijkste koning van de Khmer-periode, King Suriyavarman. Het Khmer-rijk domineerde van de negende tot de vijftiende eeuw een deel van Zuidoost-Azië. Nadat het Ayutthaya Koninkrijk het gebied een aantal keer probeerde te veroveren besloot de koning om Angkor te verlaten en naar de nieuwe hoofdstad Phnom Penh te vertrekken. Sinds 1990 is Angkor een populaire trekpleister voor toeristen.   Angkor Wat is de belangrijkste tempel van Angkor en tevens het grootste religieuze bouwwerk ter wereld. Deze gigantische hindoeïstische tempel beslaat een oppervlakte van maar liefst één vierkante kilometer en is een van de belangrijkste overblijfselen uit het Khmer-rijk. Het beste moment om Angkor Wat te bezoeken is bij zonsopkomst. De manier waarop de ochtendzon over de eeuwenoude stenen schijnt is prachtig!

rondreizen Cambodja - Angkor Wat

8. Borobudur - Indonesië

Borobudur is de bekendste highlight van Indonesië. Deze indrukwekkende tempel ligt 40 kilometer ten noordwesten van de stad Yogjakarta in Centraal-Java. Vanuit Yogjakarta bereikt u de tempel na ongeveer een uur rijden. Borobudur is een immens bouwwerk dat opdoemt uit de omliggende groene rijstvelden en bossen. Ook ligt de tempel vlakbij de Merapi-vulkaan, dit is de meest actieve vulkaan van Indonesië. De Borobudur-tempel bestaat uit negen verdiepingen, die een gids vormen naar de boeddhistische verlichting voor priesters en pelgrims. De eerste vier etages zijn vierkant, hier zijn ruim 1.500 reliëfs te zien die het leven van Boeddha afbeelden. De laatste drie etages zijn rond en hier vindt u meer dan vierhonderd stoepa’s met een Boeddhabeeld. De tempel is niet alleen het hoogste symbool van het boeddhisme, maar verbeeldt ook het totale universum! Een bezoek aan Borodbudur is een onvergetelijke ervaring.

Rondreizen Indonesië - Borobudur

9. Banff Nationaal Park - Canada

In de Canadese staat Alberta, ten westen van de stad Calgary, vindt u het Banff Nationaal Park. Dit is het oudste natuurpark van Canada en onderdeel van de Rocky Mountains. Het park telt een indrukwekkende verscheidenheid aan natuur. Zo is Lake Louise één van de meest fotogenieke plekken van het park. Het prachtige meer, waarin de met sneeuw bedekte bergtoppen weerspiegeld worden, ligt in een smalle gletsjervallei op een hoogte van 1731 meter. U heeft vanuit meerdere plekken een fantastisch uitzicht over het meer. De mooiste autoroute van Amerika vindt u ook in het Banff Nationaal Park, dit is namelijk de Icefields Parkway. Deze route van wel 230 kilometer verbindt de parken Banff en Jasper met elkaar. Rijdend over de Icefields Parkway komt u langs helderblauwe gletsjermeren en alpenweide versierd met prachtige bloemen. Kijk goed om u heen en wellicht spot u één van de wilde dieren in het park rondlopen, zoals zwarte beren, grizzly beren en elanden.

Rondreizen Canada - Banff Nationaal Park

10. Kruger Nationaal Park - Zuid-Afrika

Voor een bijzonder avontuur in de uitgestrekte natuur tussen de wilde dieren, moet u in het Kruger Nationaal Park zijn. Het 20.000 vierkante kilometer grote park is één van de beroemdste wildparken ter wereld en het grootste wildpark van Zuid-Afrika. Het ligt in het noordoosten van Zuid-Afrika op de grens van Zimbabwe en Mozambique. Het Kruger Nationaal park is opgericht om bescherming te bieden aan het wildleven dat voorheen bedreigd werd. Met bijzondere bomen, planten en schitterende valleien is het de ideale verblijfplaats van 148 zoogdieren en vele vogelsoorten. Behalve de “Big Five” heeft u zomaar de kans om giraffes, cheeta's, zebra's of hyena's tegen te komen. Dit maakt het Krugerpark een onmisbare highlight tijdens uw rondreis door Zuid-Afrika. Rondreizen Zuid-Afrika - Kruger Nationaal Park


Meer reistips