NRV- Frequently Asked Questions(FAQ)
Vakantie Zijderoute
Ervaar de prachtige natuur van de bestemmingen langs de Zijderoute. De natuur in deze gebieden is buitengewoon indrukwekkend en gevarieerd. Stap in de voetsporen van oude handelaren en ontdekkingsreizigers terwijl we u meenemen op een betoverende reis door enkele van de meest fascinerende bestemmingen ter wereld. De Zijderoute is niet alleen een reis, maar een avontuur door de geschiedenis, cultuur en prachtige landschappen. U zult getuige zijn van de overblijfselen van oude steden, weelderige oases en buitengewone architectuur. Onze deskundige reisleiders zullen u meenemen naar de verborgen schatten van de regio.
  • Ontdek vijf landen op de Zijderoute met ieder hun eigen schoonheid
  • De indrukwekkende Fergana Vallei gelegen in drie landen
  • De verschillende UNESCO Werelderfgoedlocaties op de Zijderoute
  • Een historische reisroute door unieke landschappen
Meer landinformatie over Zijderoute
Mijn ideale vakantie bij NRV
Icoon NRV rondreisspecialisten
Rondreisspecialisten
Met meer dan 500 rondreizen wereldwijd is NRV de grootste rondreisspecialist en bieden wij altijd een rondreis die bij u past.
Icoon jarenlange ervaring
Zorgeloos en comfortabel
Welke rondreis u ook kiest, u kunt deze aanpassen aan uw persoonlijke wensen. U hoeft maar één ding te doen, dat is genieten.
Logo reisspecialisten
Enthousiast en deskundig
Onze ervaren reisspecialisten helpen u graag op weg uw droomreis realiteit te maken.
Logo prijs
Altijd de beste prijs
Met ons grote aanbod is er voor ieder budget een rondreis beschikbaar. Waar gaat u naartoe?
Natuur in Tadzjikistan
Ontdek alle bezienswaardigheden van de Zijderoute
Ontdek de bijzondere hoogtepunten van de legendarische Zijderoute.
  • De zeven meren Tadzjikistan
  • Darwaza krater Turkmenistan
  • Tian Shan-gebergte Kirgizië
Landschap van Kirgizië
Beste reistijd Zijderoute
De beste reistijd voor de bestemmingen die wij aanbieden langs de Zijderoute is over het algemeen maart t/m mei en september t/m november. In deze maanden zijn de temperaturen zeer aangenaam en ligt het gemiddelde tussen de 15 en 25 graden. Lees meer over de beste reistijd voor de Zijderoute en het klimaat. Ontdek de beste reistijd voor Zijderoute
Ervaringen van anderen
Bergen Kirgizië
De Zijderoute is een historische route! Reis met NRV langs vijf verschillende bestemmingen... een unieke ervaring.
Maaike Jacobs, Product Manager Zijderoute
Bergen Kirgizië
Geniet van een veelzijdige vakantie in Zijderoute
De natuur van de bestemmingen op de Zijderoute is ronduit indrukwekkend en divers, met een ongelooflijke verscheidenheid aan landschappen. Van uitgestrekte steppes tot majestueuze bergen en van uitgestrekte woestijnen tot sprankelende meren. Het is de thuisbasis van diverse flora en fauna, waaronder wilde paarden, antilopen en verschillende vogelsoorten. De ‘’Gates of Hell’’ in Turkmenistan herbergt een ongewoon natuurverschijnsel, het is een brandend krater die sinds 1971 in brand staat nadat een boorput in elkaar stortte. De krater brandt nog steeds en is een bijzondere plek die u zult bezoeken tijdens een vakantie langs de zijderoute.
Zijderoute hoogtepunt: uitgestrekte Fergana Vallei in Oezbekistan, Kirgizië en Tadzjikistan
Op ontdekkingstocht langs de vele hoogtepunten van de Zijderoute is de indrukwekkende Fergana Vallei onmisbaar. De Fergana Vallei is gelegen in het oosten van Oezbekistan en strekt zich uit over de grenzen van Kirgizië en Tadzjikistan. De vallei wordt omringd door bergketens, waaronder de Tien Shan in het noorden en de Pamir in het zuiden. Het Fergana-kanaal voorziet de vallei van water uit de Syr Darya-rivier, wat essentieel is voor de landbouw in de regio.
Gastvrijheid, historische schatten en oude cultuur tijdens een rondreis langs de Zijderoute
De meeste reizigers bezoeken de bestemmingen langs de Zijderoute voor de prachtige natuur, maar worden dan ook verrast door haar eindeloze gastvrijheid. De warmte en gastvrijheid van de lokale bevolking is wat een rondreis naar deze bestemmingen bijzonder zal maken. Eén van de hoogtepunten tijdens een rondreis langs de historische Zijderoute zijn de zeven meren, Haf Kul van Tadzjikistan. De zeven meren verschillen in hoogte van 1600 meter tot wel 2400 meter. Daarnaast bezoekt u Kunya-Urgench, een oude stad, gelegen aan de zijderoute, staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Wilt u nog meer weten over onze rondreizen langs de Zijderoute? Bekijk dan ons aanbod!

Veelgestelde vragen over Zijderoute
Wat is de Zijderoute?
De Zijderoute was een netwerk van oude handelsroutes die Azië verbonden met Europa, het Midden-Oosten en delen van Afrika. Deze routes waren van groot historisch en cultureel belang, omdat ze niet alleen werden gebruikt voor de handel in zijde, maar ook voor de uitwisseling van goederen, ideeën, religies en culturen tussen Oost en West. De naam "Zijderoute" is afgeleid van de handel in zijde, een van de meest gewilde goederen die over deze routes werden verhandeld.
Welke bezienswaardigheden zijn er op de Zijderoute?
Bezienswaardigheden op de Zijderoute zijn onder andere de indrukwekkende Darwaza gaskrater in Turkmenistan, de zeven meren Haf Kul van Tadzjikistan, het Tian Shan-gebergte Kirgizië en de prachtige gebouwen versierd met blauw mozaïek in Khiva, Boechara en Samarkand. Op de Zijderoute geniet u van prachtige natuur en bijzondere bezienswaardigheden.
Hoe is het weer op de bestemmingen langs de Zijderoute?
In de maanden maart t/m mei en september t/m november zijn de temperaturen zeer aangenaam en ligt het gemiddelde tussen de 15 en 25 graden. In de zomermaanden juni, juli en augustus kunnen de temperaturen oplopen tot wel 35 graden. Door de hoogteverschillen op een aantal bestemmingen kunnen de temperaturen in de bergen sterk dalen.