Halong Bay
Halong Bay
Stranddagen in Hoi An
Stranddagen in Hoi An
Mekong Delta
Mekong Delta
Phnom Penh
Phnom Penh
Angkor Wat Siem Reap
Angkor Wat Siem Reap

Vietnam & Cambodja

Privéreis | 19 dagen v.a.
2400i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
26-09-2022
Reisduur
19dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Bezoek aan het overweldigende Angkor Wat Tempelcomplex
Bewonder de zonsopgang vanaf een traditionele jonk in Halong Bay
Per traditionele riksja door het Frans-koloniaal stadscentrum van Hanoi
Bezoek aan de Killing Fields en de beruchte Tuol Sleng gevangenis
Rondreis met privéchauffeur per airco auto/minivan

Van Halong Bay tot Angkor Wat!

Een unieke kennismaking met de schoonheid en historie van het oude Indochina. U wordt meegenomen naar oude Franse-koloniale miljoenensteden Hanoi en Ho Chi Minh, overnacht op het platteland, vaart door het imposante Halong Bay en fietst door Hoi An. Vervolgens gaat u per boot door de Mekong Delta alvorens u in Phnom Penh arriveert. Per tuktuk komt u tijdens de stadstour meer te weten over de enerverende geschiedenis van het land. Een bezoek aan de Killing Field, de beruchte Tuol Sleng gevangenis en het overweldigende Angkor Wat Tempelcomplex maken deze onvergetelijke reis compleet!

"'Een fantastische reis door een prachtig stuk Azië. Veilig en gemakkelijk reizen. Een pittig reisschema misschien, maar daar kies je voor. Je krijgt er ontzettend veel diverse indrukken voor terug en na afloop van de reis kun je oprecht zeggen dat je Vietnam hebt gezien en ervaren. De combinatie met Cambodja is ons heel goed bevallen: heel leuk om ook daar rond te mogen lopen. We vonden het heel interessant om het contrast tussen de cultuur van Vietnam en Cambodja te mogen ervaren. Alles verliep 100% soepel en netjes.'"

Anoniem

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam – Hanoi

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Hanoi
Overnachting in het vliegtuig

Vertrek vanaf Amsterdam naar Hanoi, waar u de volgende dag aankomt.

DAG
02

Hanoi

vn_al_hanoi_straatverkoop_132573962.jpg
Vrije middag
Ontmoeting met onze lokale vertegenwoordiging
Eerste overnachting koloniale centrum Hanoi

Na aankomst op de luchthaven wordt u door onze lokale vertegenwoordiger verwelkomd en naar uw hotel gebracht middenin de oude koloniale wijk. Onze vertegenwoordiger zal u informeren over de Vietnamese gewoontes en is de uitgesproken persoon voor leuke en handige tips! De rest van de middag is ter vrije besteding en kunt u bijkomen van de vliegreis en wennen aan het klimaat. U kunt gemakkelijk op eigen gelegenheid het gebied rond het Hoan Kiem Meer evenals het zeer karakteristieke Franse Kwartier bezoeken met de vele winkeltjes en restaurantjes. Dit alles op korte loopafstand van uw hotel!

DAG
03

Hanoi

vn_al_tempelhanoi.jpg
Stadstour Hanoi, met o.a. het Mausoleum en de Tempel van de Literatuur
Stadswandeling Frans-koloniaal stadscentrum
Tocht in een traditionele riksja
Bezoek waterpoppenshow
Tweede overnachting koloniale centrum Hanoi

In de ochtend wordt u door de Engelssprekende gids opgehaald en bezoekt u de mooiste plekjes van Hanoi. U ziet onder meer het complex van Ho Chi Minh met het mausoleum (de buitenkant), en de beroemde ‘One Pillar’ Pagode. Bekijk ook de bijzondere voorwerpen in het Womens Museum, een interessant museum over de rol van vrouwen in de Vietnamese samenleving.

’s Middags bezoekt u de binnenplaatsen en wandelt u door de mooie tuinen van de bekende Tempel van de Literatuur. Ooit was dit de eerste universiteit van Vietnam. Hierna zal uw gids u meenemen voor een gezellige stadswandeling door het oude Frans-koloniale stadscentrum, langs het Hoan Kiem meer en naar de Ngoc Son tempel met de herkenbare rode brug. Verken de nauwe straatjes en zie hoe de inwoners hun ambachten uitoefenen in kleine boetieks langs de straat. U vindt deze bedrijvigheid vast bijzonder om te zien! Hierna stapt u in een traditionele riksja en rijdt u door de smalle straatjes en langs het meer. Als afsluiting gaat u naar een traditionele waterpoppenshow. Een duizend jaar oude kunstvorm uit deze regio begeleid door traditionele muziek en bijbehorende instrumenten. Een leuke dag en een goede eerste kennismaking met dit bijzondere land!

DAG
04

Hanoi - Halong Bay (ca. 175 km / 3 – 4 uur)

VN_AL_HALONG
Vertrek Hanoi
Boottocht Halong Bay op traditionele jonk
Overnachting op de jonk in Halong Bay

Na een heerlijk ontbijt in het hotel wordt u naar de beroemde Halong Bay gebracht, niet voor niets opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U gaat aan boord van een traditionele jonk, waarop u zult overnachten in een comfortabele hut met eigen luxe badkamer én prachtig uitzicht over de baai. In de baai vindt u krijtsteenrotsen, schilderachtige kleine eilandjes, verlaten stranden, maar ook vele grotten. Aan boord wordt een overheerlijke verse lunch geserveerd. Er zijn verschillende activiteiten mogelijk, maar u kunt natuurlijk ook aan boord blijven en ontspannen op het dek. In de avond krijgt u een uitgebreid diner en kunt u genieten van het prachtige uitzicht door de ondergaande zon.

DAG
05

Halong Bay - Hanoi - Hué

vn_al_halongbay3.jpg
Vertrek Halong Bay
Bezoek oud dorpje Tho Ha
Nachttrein naar Hué ( 19:30 – 08:30 uur)

We adviseren u om vandaag vroeg op te staan. Het is prachtig om de zon te zien opkomen tussen de vele kalksteenrotsen en de lokale vissers te zien uitvaren. Na het ontbijt varen we terug naar de kade. Onderweg geniet u nog één laatste keer van de indrukwekkende omgeving. Bij aankomst in Halong staat uw chauffeur alweer op u te wachten en rijdt u via het oude dorpje Tho Ha naar het treinstation van Hanoi. In Tho Ha maakt u een mooie wandeling en ziet u het dagelijks leven van de lokale bevolking. Aan het begin van de avond stapt u op de nachttrein naar Hué, waarin u tevens zult overnachten.

In de nachttrein slapen maximaal 4 personen per treincoupé. Het verblijf aan boord van de trein is op indeling. Bent u met minder dan 4 personen dan kan het voorkomen dat de coupé gedeeld wordt met andere reizigers. Wij raden u aan om uw eigen snacks en drinken mee te nemen aan boord van de trein.

DAG
06

Hué

vn_al_hué.jpg
Aankomst Hué
Boottocht Parfum Rivier
Bezoek Thien Mu Pagode
Verboden Paarse Stad bezichtigen
Bezoek tombe van keizer Tu Duc
Overnachting Hué

Vroeg in de ochtend komt u aan in Hué. Na een goed ontbijt in een lokaal restaurant of uw hotel maakt u zich klaar voor een boottocht over de zogenaamde Parfum Rivier (Huong River). Een mooie tocht waarbij u een goede indruk krijgt van het leven van de lokale bevolking langs de rivier in deze regio van Vietnam. U brengt een bezoek aan de Thien Mu Pagode, welke ook wel bekend staat als Linh Mu en is gebouwd op de plaats van een oude Cham tempel. Thien Mu had in de eerste helft van de vorige eeuw al de naam een broeinest te zijn van boeddhistisch verzet tegen het koloniale regime, maar werd in 1963 in één klap beroemd toen één van de monniken zichzelf in Ho Chi Minh City in brand stak. De monnik was in zijn grijsblauwe Austin naar Ho Chi Minh City gereden waardoor juist deze auto een ereplaats heeft gekregen vlak achter de pagode.

Na de boottocht zult u met uw Engelssprekende gids de keizerlijke citadel bezoeken, oftewel: de Verboden Stad, waar de keizer van de Nguyen Dynasty woonde in de 19e eeuw. Vervolgens verkent u het Luc Bo cultuurcentrum. Hier komt u meer te weten over de traditionele ambachten en wat de lokale bevolking doet om deze eeuwenoude ambachten tot op de dag van vandaag in leven te houden. Onder begeleiding van een lokale kunstenaar ervaart u zelf hoe de iconische Vietnamese hoed, papieren lotusbloemen en de kleurrijke vliegers worden gemaakt. Tijdens uw bezoek langs de ambachten van Vietnam kan het proces van het maken van de bekende lantaarns uiteraard niet ontbreken. Daarna bezoekt u de 19e-eeuwse tombe van Tu Duc. Opvallend dat de keizer het enorme mausoleum complex voor zijn dood (1885) gebruikte en elders begraven ligt. Ervaar de harmonie tussen de architectuur en het omringende landschap en stel u voor hoe Tu Duc uren doorbracht in het theehuis bij het water. U sluit de dag af op de kleurrijke Dong Ba Markt waar u even kunt rondstruinen. Het is de grootste markt van Hué, waar van alles te koop is! Overnachting in Hué.

DAG
07

Hué - Hoi An (ca. 125 km / 3-4 uur)

VN_AL_HOIAN
Vertrek Hué
Tocht over de Hai Van Pass (Wolkenpas)
Bezoek Cham historisch museum (Danang)
Stadswandeling Hoi An
Eerste overnachting Hoi An

Vanmorgen verlaat u Hué en rijdt u naar het karakteristieke stadje; Hoi An. Onderweg houdt u een korte pauze bij Lang Co, een vissersdorpje aan de kust. Hier heeft u de mogelijkheid naar het toilet te gaan en even de benen te strekken. Dan reist u verder over de Hai Van Pass (‘Wolkenpas’), met uitzicht over bergen, zee, idyllische strandjes en kleine dorpen. Wat een adembenemend mooie kustweg! Natuurlijk kunt u een fotostop maken. In Danang bezoekt u het Cham Museum. Bekijk de beeldhouwwerken en leer de mysterieuze Champa-cultuur kennen. Hierna rijdt u naar de Marble Mountains en bezoekt u het steenhouwdorpje.

In de loop van de dag komen we aan in het schilderachtige Hoi An met zijn Frans koloniale huizen en mystieke Aziatische bruggetjes. Hier maakt u een prachtige stadswandeling met uw gids waarbij u o.a. een bezoek brengt aan de Japanse brug, oude koopmanshuizen en pagodes. De stad hangt vol met sfeervolle lampionnen! U verblijft de komende 2 nachten in het bijzondere Hoi An.

DAG
08

Hoi An

vn_al_hoianstrand.jpg
Vrije dag Hoi An
Bezoek tempels van My Son (optionele excursie)
Tweede overnachting Hoi An

Vandaag kunt u geheel naar wens invullen. Hoi An is een heerlijk plaatsje dat inmiddels is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De locatie aan zee en de rivier heeft ervoor gezorgd dat de stad een belangrijke handelshaven werd van 15e tot de 19e eeuw waardoor er nog vele bijzondere oude koloniale gebouwen dateren uit deze tijd. Het plaatsje heeft honderden beschermde huizen, pagodes en overige bouwwerken. Ook ligt Hoi An in een prachtige omgeving dat zeer verschillend is van Noord-Vietnam. Vandaag heeft u de beschikking over een fiets, zodat u gemakkelijk op eigen gelegenheid kunt genieten van de prachtige omgeving, nogmaals de mooie binnenstad kunt bezoeken of naar het tropische strand kunt gaan. Een heerlijke ervaring vol verrassende ontmoetingen!

Uiteraard kunt u er ook voor kiezen een optionele excursie te boeken. Zo kunt u een bijzondere excursie maken naar de oude tempel van My Son, ca. 40 kilometer ten zuidwesten van Hoi An. U wordt bij uw hotel in Hoi An opgehaald en rijdt in circa één uur naar het religieuze centrum van het voormalige Champa Koninkrijk. In een weelderige groene vallei staan tientallen rode bakstenen torens en heiligdommen uit de 7e en 13e eeuw waar uw Engelssprekende gids u alles over kan vertellen. Op de weg terug naar Hoi An bezoekt u Tra Kieu, voorheen bekend als Simhapura of de Leeuw Citadel, de hoofdstad van Champa tussen de 4e en 8ste eeuw. Een bijzondere dag vol eeuwenoude historie. U bent aan het einde van de middag terug in uw hotel.

Ook kunt u een excursie maken waarbij u een dagje meedraait bij de rijstboer. De precieze werkzaamheden zijn uiteraard afhankelijk van het seizoen. Met een lokale gids gaat u op een uniek avontuur. Leer over het gehele proces van hoe rijst haar eindproduct bereikt. Begin de dag met een tochtje op een waterbuffel en neem deel aan het ploegen, harken, zaaien, planten, slijpen en het scheiden van de rijst of het maken van rijstmeel. Eén van de meest interessante onderdelen van de dag is het bereiden van een overheerlijke maaltijd met de lokale familie. U zult mooie knapperige pannenkoeken maken die zullen worden geserveerd met een koel drankje. Drink een kopje thee of fris met de boeren en luister naar hun verhalen over het leven op het platteland alvorens terug te keren naar uw hotel. Een unieke kans om meer over het lokale leven en het belangrijkste exportproduct van Vietnam te leren!

In de avond kunt u heerlijk rondlopen in het sfeervol verlichtte Hoi An met vele uitstekende restaurants.

DAG
09

Hoi An - Danang - Ho Chi Minh City

vn_al_notredamsaigon.jpg
Vertrek Hoi An
Vlucht Danang - Ho Chi Minh City
Stadstour Ho Chi Minh City
Eerste overnachting Ho Chi Minh City

Van Hoi An rijdt u naar de luchthaven van Danang, waar u op het vliegtuig stapt. In Ho Chi Minh City staat uw Engelssprekende gids al op u te wachten en wordt u naar uw hotel gebracht. Hier kunt u zich even lekker opfrissen, lunchen en de eerste indrukken van de stad opdoen. Voor de hereniging van Vietnam in 1975 was Ho Chi Minh City, voorheen Saigon, de hoofdstad van Zuid-Vietnam en is nu uitgegroeid tot een moderne metropool. In de middag maakt u samen met uw gids een stadstour waarbij u o.a. een bezoek brengt aan het voormalige Presidentiële Paleis (nu een museum), de Notre Dame Kathedraal en het oude koloniale postkantoor, waar u direct een vakantiekaartje kunt versturen naar de thuisblijvers! Vervolgens gaat u naar het historische centrum met het mooie stadhuis, Opera House en bezoekt u het indrukwekkende Oorlogsmuseum, waar u kennismaakt met de hevige geschiedenis en de propaganda van de Vietnamoorlog.

DAG
10

Ho Chi Minh City /Cu Chi Tunnels

Cu Chi
Vrije dag
Excursie Cu Chi-tunnels (optionele excursie)
Tweede overnachting Ho Chi Minh City

Prettig dat u nog een hele vrije dag in Ho Chi Minh kunt beleven. Ontspan eventueel uitgebreid in het hotel en kom bij van de vele reisindrukken tot nu toe. Als u wilt bezoekt u later op eigen gelegenheid enkele highlights of mooie verborgen plekken. Of ga winkelen in Dong Khoi Street – de belangrijkste en meest bruisende winkelstraat van Ho Chi Minh. Op deze statige boulevard met bomen en Frans-koloniale gebouwen waan je je bijna in Europa. De sfeer is duidelijk minder Vietnamees dan op andere plekken. Naast souvenirwinkels met lakwerk en zijde, stijlvolle koffiebars en restaurants, vind je hier vooral chique boetieks en moderne shoppingmalls met exclusieve merkkleding en juwelen. Winkelt u ook graag minder luxe, bezoek dan de nabijgelegen overdekte markt Ben Than: een geliefd adres voor leuke koopjes en typisch Vietnamese producten. Moe van het onderhandelen? Bij een van de eetstalletjes binnen in de markt bestelt u misschien wel een frisse fruitsap of een geurige lokale lekkernij.

Bent u geïnteresseerd in het roerige oorlogsverleden van Vietnam, maak dan zeker een indrukwekkende (optionele) excursie naar de beruchte Cu Chi-tunnels. Eerst bezoekt u Tay Ninh, de bakermat van het Cao Dai-geloof – een unieke religie die elementen van verschillende godsdiensten in zich verenigt. Vervolgens rijdt u naar de indrukwekkende Cu Chi-tunnels, van waaruit de Vietcong verrassingsaanvallen uitvoerde op de Amerikaanse troepen. Neem de tijd om de beroemde tunnels te bekijken en maak u een voorstelling van het ingenieuze netwerk (250 kilometer) waar ze deel van uitmaakten en dat ondergrondse ziekenhuizen, commandoposten en wapenfabriekjes met elkaar verbond. Verken Ho Chi Minh ’s avonds op eigen gelegenheid en geniet van het actieve straatleven.

DAG
11

Ho Chi Minh City - Mekong Delta (ca. 180 km / 4 – 5 uur)

vn_al_mekongdeltafietsen.jpg
Vertrek Ho Chi Minh City
Boottocht Mekong Delta in traditionele sampan (Cai Be)
Overnachting Mekong Delta (Can Tho)

U wordt in uw hotel opgehaald door uw chauffeur en verlaat Ho Chi Minh City voor uw volgende bestemming: de prachtige Mekong Delta. Een zeer vruchtbaar gebied, schitterend begroeid en intens groen. Het zal u daarom ook niet verbazen dat hier ongeveer de helft van alle landbouwproducten van Vietnam vandaan komt. U vindt hier vele plantages en rijstvelden, waar u de Vietnamezen met hun typische punthoeden overal aan het werk ziet op het land. Via Cai Be en Vinh Long legt u een mooie weg af naar uw eindbestemming Can Tho. In Cai Be klimt u aan boord van een traditionele sampan en vaart u de Mekong Delta in waar u oog in oog staat met het traditionele dagelijkse leven. Onderweg bezoekt u een oud koloniaal huis en een rijstpopcorn fabriekje om een goede impressie te krijgen. Vervolgens stapt u op de fiets voor een prachtige route en eindigt u met een goed verzorgde lunch.

Aan het einde van de middag rijdt u via Vinh Long door naar Can Tho voor de overnachting. Deze stad met inmiddels ruim 1 miljoen inwoners is de belangrijkste plaats in de Mekong Delta. In Can Tho heeft u alle tijd om te genieten van de terrassen en restaurants langs de promenade waar het een gezellig komen en gaan is van bootjes op de rivier.

DAG
12

Can Tho - Chau Doc

Boten Mekong Vietnam
Bezoek drijvende markt van Cai Rang
Bezichtig een populair bedevaartsoord aan de Sam Berg
Bezoek oud koloniale huis Binh Thuy
Overnachting in Chau Doc

Na het ontbijt wordt u in een bootje (gemotoriseerd) over kleine zijriviertjes van de Mekong gevaren, wat prachtige foto’s oplevert! U bevindt zich al snel middenin een bijzonder tafereel. De drijvende markt van Cai Rang is een wirwar van lokale bootjes van boeren die hun handelswaren uithangen aan een lange stok op de punt van de boot. Hierdoor weet iedereen wat hij/zij verkoopt en handel wordt direct met elkaar gedreven tot alle goederen verkocht zijn. Bezichtig hierna de 100 jaar oude Binh Thuy Huis, gebouwd in koloniale stijl. U sluit uw bezoek in de Mekong Delta af op de lokale markt van Can Tho en rijdt verder naar Chau Doc, vlakbij de grens met Cambodja. Bij aankomst in Chau Doc bezoekt u de Sam Berg, een populair bedevaartsoord, waar u een grote verzameling Chinese, Cham en Khmer tempels vindt. De avond is ter vrije besteding. U overnacht in Chau Doc.

DAG
13

Chau Doc - Phnom Penh ( ca. 4 uur)

vn_chaudocnat.jpg
Vertrek Chau Doc
Tocht per speedboot naar Phnom Penh, Cambodja
Transfer naar uw hotel in Phnom Penh
Eerste overnachting in Phnom Penh

Na het ontbijt vertrekt u met een transfer naar de pier van Chau Doc, waar u op een speedboot stapt. Tijdens de 4-uur durende tocht kunt u genieten van het leven langs de Mekong Rivier tot uw aankomst in de hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh. Na aankomst wordt u opgewacht door onze lokale vertegenwoordiging in Cambodja, die u naar uw hotel brengt waar u de komende twee nachten verblijft. De rest van de middag is ter vrije besteding.

DAG
14

Phnom Penh

martel gevangenis s21
Stadstour Phnom Penh per traditionele tuk-tuk
Bezoek aan de Killing Fields en de beruchte Tuol Sleng gevangenis
Tweede overnachting in Phnom Penh

Vandaag wordt een erg indrukwekkende dag waarbij u meer te weten komt over de enerverende geschiedenis van het land. Met een tuktuk bezoekt u het Royal Palace, maar ook de Killing Fields en de beruchte Tuol Sleng gevangenis. U begint met een bezoek aan Tuol Sleng. Dit was voorheen een meisjeslyceum en is in 1975 omgebouwd tot de huiveringwekkende en beruchte S21 gevangenis van de Rode Khmer. Tienduizenden Cambodjanen werden hier gevangen gehouden en gemarteld. Het museum is een stille getuigenis van een tragisch verleden. Vervolgens bezoekt u het Royal Palace, de Zilveren pagode en de Russische markt. De perfecte plek om typische Cambodjaanse souvenirs te vinden.

Vervolgens rijdt u door naar de, buiten de stad gelegen, Killing Fields. Om kogels uit te sparen werden de gevangenen hier toentertijd bruut met knuppels vermoord. Daarna werden de lijken geborgen in kuilen die de slachtoffers voor hun dood zelf moesten graven. Een huiveringwekkende kijk in de geschiedenis en zeker een stukje Cambodja dat u nog lang bij zal blijven. U overnacht wederom in Phnom Penh.

DAG
15

Phnom Penh - Siem Reap (ca. 320 km / 5-6 uur)

KH_AL_Siem Reap dame_159580226
Vertrek per lokale lijndienst bus naar Siem Reap
Eerste overnachting in Siem Reap

Na het ontbijt wordt u per transfer naar het busstation gebracht en reist u per lokale lijndienst bus (zonder lokale gids) naar Siem Reap. Het is een lange rit en onderweg wordt er een stop gemaakt bij een lokaal restaurant om even de benen te strekken en iets te drinken of eten te kunnen kopen. Aan het einde van de middag arriveert u in Siem Reap. Bij aankomst staat de transfer op u te wachten om u naar uw hotel te brengen. De rest van de dag is ter vrije besteding.

DAG
16

Siem Reap (Angkor Wat)

Groepsreis Cambodja
Zonsopgang over Angkor Wat aanschouwen
Bezoek aan het overweldigende Angkor Wat Tempelcomplex
Transfers per traditionele tuktuk van en naar Angkor Wat
Tweede overnachting in Siem Reap

Vroeg in de ochtend (ca. 4.30 uur) wordt u per tuk tuk opgehaald bij uw hotel om te genieten van een spectaculaire zonsopgang over Angkor Wat. Vervolgens wordt u terug naar uw hotel gebracht voor het ontbijt. Na het ontbijt is het dan echt tijd om één van de grootste religieuze bouwwerken ter wereld te bezoeken. U gaat per traditionele tuktuk en een Engelssprekende gids weer op pad. De hindoeïstische Angkor Wat Tempels zijn de belangrijkste overblijfselen uit de periode van het Khmer rijk. De tempels lagen in de hoofdstad van het rijk, tegenwoordig Angkor genoemd, maar door de Khmers zelf Yasodharapura. Angkor was ooit de grootste stad ter wereld en werd in 40 jaar gebouwd voor de belangrijkste koning van de Khmer-periode, King Suriyavarman. In de 9e eeuw is men begonnen met de bouw van de tempels en dit heeft tot 600 jaar geduurd, waarna de jungle de tempels volledig heeft overgenomen. De tempels zijn pas in de 19e eeuw ontdekt en staan uiteraard op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Nog steeds worden de tempels onderzocht en worden bijzondere vondsten gedaan.

U bezoekt er de bekendste tempels zoals de jungle tempel Angkor Thom, bekend van de film Thomb Raider, en The South Gate. Doordat u alle tijd heeft in dit indrukwekkende complex kunt u ook de veel kleinere, maar zeker niet minder mooie, tempels bezoeken. U kunt met uw gids de volledige invulling van de dag bepalen. Op de terugweg naar uw hotel bezoekt u nog een lokaal handwerkcentrum. Overnachting in Siem Reap.

DAG
17

Siem Reap

KH_AL_SiemR2
Vrije dag in Siem Reap
Ontdek het platteland van Cambodja (optionele excursie)
Geheimen van de Khmer keuken onthult (optionele excursie)
Smakelijk genieten tijdens een traditionele BBQ (optionele excursie)
Derde overnachting in Siem Reap

Vandaag heeft u de gehele dag ter vrije besteding. Er is vanuit Siem Reap meer dan voldoende keuze voor optionele excursies. Breng bijvoorbeeld een tweede bezoek aan het immens grote Angkor Wat tempelcomplex. Slenter door het gezellige centrum van Siem Reap op souvenirjacht, struin de oude markt af of laat u verwennen met een relaxte Cambodjaanse massage. In samenwerking met ons lokale agentschap bieden wij u diverse optionele excursies.

Boek bijvoorbeeld de excursie waarbij u de prachtige binnenlanden van Cambodja leert kennen per quad of fiets. Deze tours brengen u op plekken waar niet veel andere toeristen zullen komen. U rijdt door omliggende dorpjes, schitterende landerijen en geniet van de vele glimlachen die u onderweg van de uiterst vriendelijke lokale bevolking krijgt. Kinderen zwaaien en u ziet hoe de ouders op traditionele manieren in levensonderhoud voorzien. U rijdt door een bijna onaangetast Azië en u zult diverse stops maken.

Wilt u de geheimen van de Khmer keuken ontdekken? Kies dan voor de kookworkshop. Samen met de kok maakt u de heerlijkste Cambodjaanse gerechten. Of draai een dagje mee met de rijstboer. De werkzaamheden zijn uiteraard afhankelijk van het seizoen, maar het werk van de rijstboer is nooit klaar. Een bijzondere manier om echt in contact te komen met de lokale bevolking. Daarnaast staat Siem Reap bekend om de traditionele Cambodjaanse BBQ. Diverse restaurants bieden u de mogelijkheid om op een kleine tafel BBQ de lekkerste verse producten te bereiden. Een echt aanrader!

DAG
18

Siem Reap - Amsterdam

kh_al_siempreap.jpg
Vertrek Siem Reap
Terugvlucht Amsterdam

Vandaag wordt u opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven van Siem Reap vanwaar u terugvliegt naar Amsterdam.

DAG
19

Aankomst Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst Schiphol

U komt aan op de luchthaven van Amsterdam en helaas is er een einde gekomen aan deze indrukwekkende rondreis.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
8 opties
Open+
+Extra's
23 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+

Wat onze reizigers vinden

10-08-2016

'Een fantastische reis in een prachtige omgeving met fijne lokale mensen. De reis was tot in de puntjes georganiseerd en de reisbegeleiding was meer dan gemotiveerd om te adviseren, vertellen en mee te denken. Vele hoogtepunten van Vietnam en Cambodj ...

Meer info >

Mark, Groningen

19 dagen Vietnam & Cambodja: altijd de beste prijs
Internationale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Internationale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.
Vlucht Danang - Ho Chi Minh City
30 kg ruimbagage op de internationale vluchten met Cathay Pacific en Singapore Airlines
25 kg ruimbagage op de internationale vluchten met Emirates
20 kg ruimbagage op de binnenlandse vlucht
Transfer luchthaven - hotel v.v.
Transfer per airco auto/minibus op dag 2 t/m 7, 9, 11 t/m 13, 15, 18
Nachttrein Hanoi - Hué in een 4-persoonscouchette, met bed en airconditioning
Vervoer per traditionele tuktuk op dag 14 en 16
Per speedboat Chau Doc - Phom Penh op dag 13
Traject per lijndienst bus van Phnom Penh naar Siem Reap op dag 15
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
1 Overnachting aan boord van een traditioneel zeilschip in de Halong Bay in een 2-persoonsbuitenhut met airconditioning en eigen luxe badkamer met toilet
Iedere dag ontbijt
Engelssprekende gids van dag 2 t/m 7, 9, 11 t/m 14, 16
2x Lunch, 1x diner
Stadstour Hanoi incl. de Tempel van de Literatuur, het Ho Chi Minh Mausoleum, Vrouwenmuseum en Ngoc Son Temple*
Wandeling door de oude stad, een rit met traditionele riksja en het bijwonen van een waterpoppenshow
Prachtige boottocht door Halong Bay op een traditioneel zeilschip (jonk)
Stadsbezoek aan Hué incl. Thien Mu Pagode en boottocht over de Parfum Rivier
Bezoek aan de Verboden Stad en de Keizerlijke tombe van Tu Duc*
Panorama route van Hué naar Hoi An via de Hai Van Pas incl. bezoek aan het Cham Museum en de Marble Mountains*
Stadswandeling door Hoi An met Japanse brug, oude koopmanshuizen en pagodes*
Gratis fietsen beschikbaar in Hoi An
Stadstour door Ho Chi Minh City, met o.a. het Herenigingspaleis en het indrukwekkende oorlogsmuseum*
Tocht per traditionele sampan door de Mekong Delta, incl. een bezoek aan de drijvende markt van Cai Rang
Bezoek aan de Sam Berg bij Chau Doc*
Stadstour Phnom Penh per traditionele tuk-tuk met o.a. Tuol Sleng gevangenis, Royal Palace en de Killing Fields*
Bezoek aan het overweldigende Angkor Wat Tempelcomplex*
* Entreegelden moeten ter plaatse nog worden voldaan

Exclusief

Entreegelden Vietnam: ca. € 43 per persoon (omgerekend ca. 1.104.114 VND p.p, afhankelijk van de wisselkoers)
Entreegelden Cambodja: ca. € 53 per persoon (omgerekend ca. 236.560 KHR p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Fooien
Visum Vietnam en Cambodja
Eventuele optionele excursies
Overige maaltijden
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €30 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
8 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+