Sapa
Koloniaal Hoi An
Mekong Delta
Halong Bay
Ho Chi Minh City
Hanoi
Speciaal voor u geselecteerde highlights:

Highlights Vietnam

Ho Chi Minh City

vn_al_hochiminhcity.jpg

Ho Chi Minh City is de grootste stad van Vietnam. De stad was voor de Vietnam-oorlog bekend onder de naam Saigon, dat haar naam toen te danken had aan de ligging aan de rivier Saigon. Na de oorlog werd de stad vernoemd naar de grote leider van Vietnam; Ho Chi Minh. Ondanks dat noemen de Vietnamezen de stad nog steeds liefkozend Saigon. Ho Chi Minh City is een drukke, hectische, maar prettige stad. Op straat is het altijd een enorme drukte, met veel meer verkeer dan de wegen eigenlijk aankunnen. Deze gezellige hectiek geeft de stad een prettig en typisch Aziatisch sfeertje, samen met de vele prachtige koloniale gebouwen maakt dit het een interessante stad om te bezoeken.

Cu Chi Tunnels

Cu Chi

De beroemde Cu Chi tunnels liggen circa 35 kilometer ten noordwesten van Saigon. Tijdens de beruchte oorlog dienden deze als schuilplaats voor de Vietcong. De tunnels zijn bij elkaar ongeveer 250 kilometer lang en bevinden zich op verschillende niveaus. U kunt in een deel van de tunnels lopen, daar alleen de bovenste laag van de tunnels nog bereikbaar is. Hoewel er gesproken wordt over tunnels, is het veel meer dan dat. De lengte, diepte, diverse kamers en faciliteiten die toen de tijd gecreëerd zijn, maken dit tot een complete ondergrondse stad waar de Vietcong hun dagen in doorbracht. Onder andere slaapkamers, ziekenhuizen en scholen waren diep in de grond te vinden en hielpen de Vietnamezen overleven. Een onmisbare excursie en tevens unieke ervaring tijdens uw vakantie in Vietnam.

Phan Thiet/Mui Ne

vn_al_muine.jpg

Phan Thiet ligt op ongeveer 3,5 uur rijden van Ho Chi Minh City. Het vissersplaatsje is lokaal bekend vanwege de goede vissaus die er geproduceerd wordt. In Phan Thiet wordt ongeveer 17 miljoen liter vissaus geproduceerd per jaar. Vissaus is namelijk ook één van de belangrijkste ingrediënten van de Vietnamese keuken. In Phan Thiet kunt u heerlijk wandelen door de straten, parken en langs de waterkant.

Mui Ne is een nabijgelegen badplaats, gelegen aan een boulevard van ongeveer 10 kilometer, met aan het strand alle resorts en aan de andere kant van de weg de restaurants en barretjes. In deze bruisende badplaats kunt u ontspannen en genieten. Een bezoekje waard zijn ook de reusachtige zandduinen welke op ongeveer 60 kilometer van Mui Ne liggen. Een perfecte locatie om te ontspannen, maar toch ook in de buurt te zijn van leuke excursies of lichte activiteiten die uw dag kunnen vullen.

Dalat

Dalat is gelegen in de centrale hooglanden van Vietnam en heeft wat weg van de Franse Alpen. Veel van de hotels en huizen zijn gedurende de Franse kolonisatie gebouwd, waardoor de Franse stijl met name hierin is terug te zien. Door de bijzondere architectuur, interessante geschiedenis en een breed scala aan prachtige plekken, is Dalat bekend als één van de meest populaire toeristische bestemmingen van Vietnam. De gezellige marktjes in de stad en de schitterende meren in de directe omgeving zorgen voor een leuke aanvulling op deze diverse stad.
Het is vanwege de hoge ligging van Dalat dat de temperaturen hier sterk kunnen verschillen. Zo is het overdag aangenaam warm en kan de temperatuur in de avonden zakken tot wel 10 graden Celsius. Niet voor niks heeft het klimaat in Dalat de bijnaam “eeuwige lente”.

Qui Nhon

Een plek die een bezoek meer dan waard is, maar die vaak vergeten wordt door toeristen: Qui Nhon. Deze middelgrote stad beschikt over een aantal prachtige stranden en wordt omringt door een schitterend landschap. Qui Nhon is de hoofdstad van de provincie Binh Dinh en er schuilt hier veel geschiedenis. Zo diende Qui Nhon in de 15e eeuw als regerend centrum van de keizer Le Thanh Ton en was het in de Vietnam Oorlog onder andere een Amerikaanse militaire- en marinebasis. De belangrijkste industrie in Qui Nhon is visserij, waardoor er een breed scala aan zeevruchten wordt aangeboden. Deze bestemming wordt dan ook ten zeerste aanbevolen voor alle visliefhebbers. De combinatie van strand, stad, cultuur en geschiedenis maakt deze plaats een leuke aanvulling op uw vakantie.

Hoi An

Hoi An is een sfeervol stadje aan de oever van de Thu-Bonrivier, 25 km ten zuiden van Danang. De bevolking bestaat voor een deel uit Vietnamezen van Chinese afkomst en dat is terug te vinden in het stadje. Hoi An kent prachtige historische gebouwen in het oude centrum aan de rivier. Het is een schilderachtige wijk met smalle straatjes en lage huizen en u waant zich in een oude handelspost uit de 19e eeuw. Tegen de avond komen de terrasjes de straat op en kunt u hier heerlijk een drankje drinken, dineren en genieten van het uitzicht. Hoi An staat inmiddels op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een van de architectonische hoogtepunten is de overdekte Japanse boogbrug op de zuidgrens van het oude centrum. Een ander typerende eigenschap van de stad zijn de vele lampionnetjes. In combinatie met de kleine straatjes, het water en de traditionele huisjes zorgen deze voor een gezellige warme sfeer. Er zijn genoeg leuke activiteiten te ondernemen, maar alleen al een wandeling of fietstochtje door deze stad zorgt voor een toevoeging aan uw vakantie.

Hué

Het plaatsje Hué is de voormalige keizerlijke hoofdstad van Vietnam en is gelegen op de (oude) grens van Noord- en Zuid-Vietnam. Het heeft een prachtig historisch centrum, welke bovendien op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Uw dagen worden gevuld met het bewonderen van historie, het proeven van de Vietnamese keuken en het genieten van diverse activiteiten en excursies. Omringt door een schitterende omgeving en gelegen aan de zogenaamde Parfum Rivier (Song Huong), beschikt Hué over veel diversiteit en is daarom een leuke aanvulling op uw vakantie in Vietnam.

Koloniaal Hanoi

vn_al_hanoistreets.jpg

Meren, parken, schaduwrijke boulevards, tempels en pagoden zorgen voor de aantrekkingskracht van Hanoi. De charmante Vietnamese hoofdstad Hanoi beschikt nog over monumenten en koloniale architectuur, terwijl ook de weg wordt vrijgemaakt voor moderne ontwikkelingen. Hanoi heeft verschillende namen afgeschud, waaronder Thang Long, maar de stad is het verleden niet vergeten. Dit is te zien aan plekken als het Mausoleum van Ho Chi Minh en de Hoa Lo-gevangenis. Uitdagende onderhandelende boeren verkopen hun waren op straat, terwijl het stadsvolk ontbijt met noedels, tai chi oefent bij zonsopgang aan de oevers van het Hoan Kiem-meer, of schaak speelt met hun grootvaders. Hanoi is een geweldige stad om al wandelend te verkennen; er is veel te zien en te doen. Hoewel Hanoi een drukke stad is, zijn er genoeg plekjes te vinden waar u rust ervaart in bijvoorbeeld de parken en aan de meren.

Halong Bay

VN_AL_Halongbay_78891328

Halong Bay is één van de natuurlijke hoogtepunten van Vietnam. De baai is bezaait met 3000 eilanden die loodrecht oprijzen uit het water. De eilanden bestaan uit kalksteen en zijn begroeid met lage struiken. De meeste eilandjes zijn onbewoond. Sommige hebben een hoogte van wel 100 meter. Het kartlandschap van de baai maakt deel uit van een keten die doorloopt tot in Zuid-China. Halong Bay staat op de erfgoedlijst van UNESCO en is een bezoek meer dan waard! In Halong Bay liggen tevens traditionele schepen. Een nacht aan boord van een zogenaamde jonk is een unieke ervaring. Zo bekijkt u deze prachtige plek vanaf het water en heeft u de mogelijkheid al kanoënd tussen de eilandje door te varen.

Sapa

vn_al_sapatrekking.jpg

Sapa ligt in een bergachtige omgeving vol met rijstvelden en kleine bergdorpjes. Liefhebbers van natuur zullen hier zeker op hun plek zijn. Hoewel het aantal toeristen in vergelijking met vroeger is toegenomen, wonen hier nog steeds diverse bergvolken. Op de lokale marktjes koopt u fruit, souvenirs, handgemaakte items of een lekkere snack. Sapa is een uniek gebied. De wandelingen die u hier maakt, zult u nooit meer vergeten. In de nabije omgeving vindt u tevens de prachtige Thac Bac watervallen. Het huren van een scootertje leent zich hier perfect voor en u heeft bovendien een leuke daginvulling. Het landschap van Sapa leert u op deze manier uitstekend kennen.

Ninh Binh

vn_al_ninhbinh.jpg

Ninh Binh is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De stad zelf is een typische plattelandsstad, middenin een prachtige omgeving die Ninh Binh echter tot één van de hoogtepunten van een reis door Vietnam maken! De stad Ninh Binh ligt een kleine honderd kilometer ten zuiden van Hanoi en is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan het Van Long Nature Reserve. Hier kunt u in traditionele sampans rustig door een prachtig gebied varen, dat ook wel Halong Bay op het land wordt genoemd. Hier vindt u vele kalkstenen rots pieken die steil uit het landschap omhoog rijzen, aangevuld met felgroene rijstvelden. De kleurcontrasten en afwisseling tussen groen en steen zullen u zeker verbazen.

Mai Chau

Mai Chau: gelegen in een idyllische vallei, omgeven door heuvels en weg van de drukte. Verspreid door dit schitterende gebied liggen diverse kleine dorpjes, ook wel bekend als de Witte Thai dorpjes. Maak kennis met de leefwijze van de lokale bevolking. Mai Chau is tevens een goede locatie om een homestay uit te proberen. Eet en slaap zoals de lokale bevolking en ervaar van dichtbij hoe de dagen hier verlopen. De vriendelijke bevolking maakt uw verblijft helemaal af. Hoewel het stadje Mai Chau zelf niet heel veel toevoegt, is dit het perfecte uitgangspunt om lekker te fietsen, wandelen en relaxen ver weg van de chaos van een stad. Ontdek, ontspan en geniet van deze bijzondere omgeving.

Mekong Delta

vn_al_mekong1.jpg

De Mekong Delta in het zuidwesten van Vietnam is een rivierengebied dat grofweg het hele gebied ten zuidwesten van Ho Chi Minh Stad omvat. De delta bestaat uit honderden kleine waterwegen en diverse grote rivieren, waaronder het laatste stuk van de 4200 kilometer lange rivier de Mekong.
De diverse authentieke lokale dorpjes, uitgestrekte rijstvelden en prachtige drijvende dagmarkten maken de Mekong Delta tot een echt hoogtepunt tijdens uw bezoek aan Vietnam. Een bezoek aan een drijvende markt mag u dan ook zeker niet overslaan. Nergens in Vietnam kunt u zo goed het lokale leven van de Vietnamezen meemaken als hier.

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis