Sapa
Koloniaal Hoi An
Mekong Delta
Halong Bay
Ho Chi Minh City
Hanoi
Speciaal voor u geselecteerde highlights:

Highlights Vietnam

Ho Chi Minh City

vn_al_hochiminhcity.jpg

Ho Chi Minh City is de grootste stad van Vietnam. De stad was voor de Vietnam-oorlog bekend onder de naam Saigon. Dat haar naam toen te danken had aan de ligging aan de rivier Saigon. Na de oorlog werd de stad vernoemd naar de grote leider van Vietnam; Ho Chi Minh. Ondanks dat noemen de Vietnamezen de stad nog steeds liefkozend Saigon. Ho Chi Minh City is een drukke, hectische maar prettige stad. Op straat is het altijd een enorme drukte, met veel meer verkeer dan de wegen er aankunnen. Deze gezellige hectiek geeft de stad een prettig en typisch Aziatisch sfeertje, samen met de vele prachtige koloniale gebouwen maakt dit de stad een interessante stad om te bezoeken.

Cu Chi Tunnels

Cu Chi

De beroemde Cu Chi tunnels liggen circa 35 kilometer ten noordwesten van Saigon. Tijdens de beruchte oorlog dienden deze als schuilplaats voor de Vietcong. De tunnels zijn bij elkaar ongeveer 250 kilometer lang en bevinden zich op verschillende niveaus. U kunt in een deel van de tunnels lopen.

Phan Thiet/Mui Ne

vn_al_muine.jpg

Phan Thiet ligt op ongeveer 3,5 uur rijden van Ho Chi Minh City. Het vissersplaatsje is lokaal bekend vanwege de goede vissaus die er geproduceerd wordt. In Phan Thiet wordt ongeveer 17 miljoen liter vissaus geproduceerd per jaar. Vissaus is namelijk ook een van de belangrijkste ingrediënten van de Vietnamese keuken. In Phan Thiet kunt u heerlijk wandelen door de straten, parken en langs de waterkant.
Mui Ne is een nabijgelegen badplaats, gelegen aan een boulevard van ongeveer 10 kilometer, met aan het strand alle resorts en aan de andere kant van de weg de restaurants en barretjes. In deze bruisende badplaats kunt u ontspannen en genieten. Een bezoekje waard zijn ook de reusachtige zandduinen welke op ongeveer 60 kilometer van Mui Ne liggen.

Hoi An

vn_al_hoian3.jpg

Hoi An is een sfeervol stadje aan de oever van de Thu-Bonrivier, 25 km ten zuiden van Danang. De bevolking bestaat voor een deel uit Vietnamezen van Chinese afkomst en dat is terug te vinden in het stadje. Hoi An kent prachtige historische gebouwen in het oude centrum aan de rivier. Het is een schilderachtige wijk met smalle straatjes en lage huizen en u waant zich in een oude handelspost uit de 19de eeuw. Tegen de avond komen de terrasjes de straat op en kunt u hier heerlijk een drankje drinken, dineren en genieten van het uitzicht. Hoi An staat inmiddels op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een van de architectonische hoogtepunten is de overdekte Japanse boogbrug op de zuidgrens van het oude centrum.

Koloniaal Hanoi

vn_al_hanoistreets.jpg

Meren, parken, schaduwrijke boulevards, tempels en pagoden zorgen voor de aantrekkingskracht van Hanoi. De charmante Vietnamese hoofdstad Hanoi beschikt nog over monumenten en koloniale architectuur, terwijl ook de weg wordt vrijgemaakt voor moderne ontwikkelingen. Hanoi heeft verschillende namen afgeschud, waaronder Thang Long, maar de stad is het verleden niet vergeten. Dit is te zien aan plekken als het Mausoleum van Ho Chi Minh en de Hoa Lo-gevangenis. Uitdagende onderhandelende boeren verkopen hun waren op straat, terwijl de het stads-volk ontbijt met noedels, t'ai chi oefenen bij zonsopgang aan de oevers van het Hoan Kiem-meer, of schaak spelen met hun grootvaders. Hanoi is een geweldige stad om al wandelend te verkennen, er is veel te zien en te doen.

Halong Bay

VN_AL_Halongbay_78891328

Halong Bay is één van de natuurlijke hoogte punten van Vietnam. De baai is bezaait met 3000 eilanden die loodrecht oprijzen uit het water. De eilanden bestaan uit kalksteen en zijn begroeid met lage struiken. De meeste eilandjes zijn onbewoond. Sommige hebben een hoogte van wel 100 meter. Het kartlandschap van de baai maakt deel uit van een keten die doorloopt tot in Zuid-China. Halong Bay staat op de erfgoedlijst van UNESCO.

Sapa

vn_al_sapatrekking.jpg

Sapa ligt in een bergachtige omgeving vol met rijstvelden. In dit prachtige gebied kunt u verschillende bergvolken zien lopen, zoals de zwarte Thai, de witte Thai, de Lao, de Muong, de Meo en de H’mong. U herkent de bergvolken aan hun kleurrijke klederdracht. Vooral tijdens de weekendmarkt op zaterdag stroomt het dorp vol met bergvolken, zij bieden dan hun waar aan. Het gebied is uniek en u kunt hier prachtige wandelingen maken die u nooit meer zult vergeten!

Ninh Binh

vn_al_ninhbinh.jpg

Ninh Binh is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De stad zelf is een typische plattelandsstad, middenin een prachtige omgeving die Ninh Binh echter tot één van de hoogtepunten van een reis door Vietnam maken! De stad Ninh Binh ligt een kleine honderd kilometer ten zuiden van Hanoi en is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan het Van Long Nature Reserve. Hier kunt u in traditionele sampans rustig door een prachtig gebied varen, dat ook wel Halong Bay op het land wordt genoemd. Hier vindt u vele kalkstenen rots pieken die steil uit het landschap omhoog rijzen, aangevuld met felgroene rijstvelden.

Mekong Delta

vn_al_mekong1.jpg

De Mekong Delta in het zuidwesten van Vietnam is een rivierengebied dat grofweg het hele gebied ten zuidwesten van Ho Chi Minh Stad omvat. De delta bestaat uit honderden kleine waterwegen en diverse grote rivieren, waaronder het laatste stuk van de 4200 kilometer lange rivier de Mekong.
De diverse authentieke lokale dorpjes, uitgestrekte rijstvelden en prachtige drijvende dagmarkten maken de Mekong Delta tot een echte hoogtepunt tijdens uw bezoek aan Vietnam. Een bezoek aan een drijvende markt mag u dan ook zeker niet overslaan. Nergens in Vietnam kunt u zo goed het lokale leven van de Vietnamezen meemaken.

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis