Machu Picchu
Heilige Vallei
Titicacameer
Cuzco
Arequipa
Colca
Ballestas
Tambopata
Speciaal voor u geselecteerde highlights:

Beste reistijd Peru

Naar alle rondreizen Peru

Peru is gelegen ten zuiden van de evenaar en heeft over het algemeen een gematigd klimaat. In de winter valt er geen overvloedige regen en de zomers zijn niet al te heet. Door de ligging van het land zijn de seizoenen tegenovergesteld aan die van Europa. Peru heeft drie landschapsvormen: de woestijnen, de bergen en het tropisch regenwoud. Deze drie landschapsvormen kennen elk een eigen klimaat.

In de woestijnen van het kustgebied valt nauwelijks regen en zijn december, januari en februari de warmste maanden met 26 tot 30° C. Juni, juli en augustus zijn er het koudst met 10 tot 19° C. Van mei tot half september wordt de kuststrook, vooral Lima, gedomineerd door een dichte mist, waarin de zon niet doordringt. Hoe verder men zich echter van Lima verwijdert, hoe meer de mist oplost en de zon te voorschijn komt.

In de bergen valt gedurende de warmste maanden, van december tot april, de meeste regen. Van mei tot oktober echter regent het nauwelijks en is het gebied zonovergoten. Overdag schommelt de temperatuur tussen 19 en 25° C, ’s nachts is het frisser.

Ook in het tropisch regenwoud vallen de hoge temperaturen (soms 35° C) samen met het regenseizoen. Het nevelwoud heeft een subtropisch klimaat met heftige regens van november tot en met maart, die de begaanbaarheid van de wegen moeilijk maken. Van april tot en met oktober is het droog en zonnig, maar 's nachts altijd koel. Tijdens de droge maanden zakt het waterpeil van rivieren en zijn de wegen in redelijke staat.

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis