NRV- Frequently Asked Questions(FAQ)
Vakantie Peru
Wie aan Peru denkt, denkt aan de Machu Picchu. Een trekking door de ontzagwekkende Andes naar de wereldberoemde oude Inca-stad van Machu Picchu is misschien wel de reden voor uw vakantie naar Peru. Alleen heeft Peru nog veel meer te bieden! Peru herbergt namelijk een verbluffend scala aan landschappen. Van raadselachtige geogliefen in de dorre vlaktes van Nazca tot twee van 's werelds diepste kloven buiten de stad Arequipa en de weelderige Amazone-jungle. NRV neemt u graag mee op vakantie naar Peru! Hoogtepunten van een vakantie in Peru:
  • De Machu Picchu tegen de spectaculaire achtergrond van de steile bergen
  • Het Titicacameer dat door traditionele kleine dorpjes is omgeven
  • De historische straten van de 'keizerlijke stad' Cuzco met vele prachtige gebouwen
  • Colca Canyon met een diepte van 3400 meter voor indrukwekkende vergezichten
Meer landinformatie over Peru
Mijn ideale vakantie bij NRV
Icoon NRV rondreisspecialisten
Rondreisspecialisten
Met meer dan 500 rondreizen wereldwijd is NRV de grootste rondreisspecialist en bieden wij altijd een rondreis die bij u past.
Icoon jarenlange ervaring
Zorgeloos en comfortabel
Welke rondreis u ook kiest, u kunt deze aanpassen aan uw persoonlijke wensen. U hoeft maar één ding te doen, dat is genieten.
Logo reisspecialisten
Enthousiast en deskundig
Onze ervaren reisspecialisten helpen u graag op weg uw droomreis realiteit te maken.
Logo prijs
Altijd de beste prijs
Met ons grote aanbod is er voor ieder budget een rondreis beschikbaar. Waar gaat u naartoe?
Vakantie naar Peru (9)
Ontdek alle bezienswaardigheden in Peru
Peru heeft een breed scala aan grandioze bezienswaardigheden. Laat u omver blazen door de prachtige natuur en eeuwenoude historie van het land.
  • De mysterieuze Nazca-lijnen die u met een gevoel van ontzag zullen achterlaten
  • De stad Arequipa met indrukwekkende vulkaan Misti op de achtergrond.
  • En natuurlijk Machu Picchu!
Bekijk alle bezienswaardigheden in Peru
Vakantie naar Peru (13)
Beste reistijd Peru
Op rondreis door Peru zult u zien dat het weer sterk verschilt per gebied, onder andere door de grote hoogteverschillen. Over het algemeen is de beste tijd voor een rondreis in het droge seizoen tijdens de Peruaanse winter (mei t/m september). Ontdek de beste reistijd voor Peru
Ervaringen van anderen
Peru Machu Picchu lama
Label_Privereis
Energieke rondreis langs de hoogtepunten van Peru. Goed verzorgd, fijne hotels en alle vervoer en toegang tot bezienswaardigheden uitstekend geregeld.
NRV reiziger op 13 september 2023
Peru Machu Picchu lama
Peru Quechua vrouwen Titicacameer
Label_Groepsreis
Een prachtige reis met letterlijk en figuurlijk veel hoogtepunten in een heel speciaal land. Door de soms lange reisdagen en door de dagen op grote hoogte wel een vrij vermoeiende reis.
H. Gevers op 5 oktober 2023
Peru Quechua vrouwen Titicacameer
Peru regenboogbergen
Peru staat bekend om de majestueuze bouwwerken van de Inca's, zoals Machu Picchu, maar er is zoveel meer. Van het Titicacameer tot de zandduinen in Huacachina en Tambopata Nationaal Park.
Lieske Wagenmaker, Reisspecialist Peru
Peru regenboogbergen
Geniet van een veelzijdige vakantie in Peru
Ga op vakantie naar Peru en treed in de voetsporen van de Inca’s. De mysterieuze Nazca-lijnen, het hoog in de Andes gelegen Machu Picchu en de Heilige Stad van de Inca’s - Cuzco - zijn enkele hoogtepunten van een vakantie naar Peru. Maak een wandeling over de Inca Trail die naar Machu Picchu leidt. Eenmaal daar ontdekt u de magie van de ‘verborgen stad’. Als één van de weinige steden is Machu Picchu dankzij de geïsoleerde ligging niet verwoest door de Spaanse veroveraars. Gelegen in de Heilige Vallei van de Inca’s mag u ook Cuzco niet missen of breng een bezoek aan een lokale markt, zoals de kleurrijke indianenmarkt van Pisac.
De Andes en de Amazone tijdens uw Peru vakantie
Van de hoogvlaktes van de Andes tot het tropische regenwoud van het Tambopata Nationaal Park. Peru heeft het allemaal! Vaar over het hoogst bevaarbare meer ter wereld: het Titicacameer. Spot reuzenotters en kleurrijke ara’s in het Tambopata Nationaal Park. Of wandel een deel van de Inca Trail bij Machu Picchu in de Hoge Andes en beklim een van de omliggende bergen, zoals de Huayna Picchu. Ook een wandeling naar de Inti Punku, de zonnepoort behoort tot de mogelijkheden. Een bezoek aan de Ballestas eilanden voor de kust van Paracas maken een bezoek aan Peru helemaal af!
Op vakantie naar Peru, een mix van cultuur en natuur
Ontdek tijdens uw rondreis door Peru de mooie mix van cultuur en natuur. Het Peruaanse gebergte, de vulkanen en valleien bieden uitzichten die u nog nooit zo heeft ervaren. De stad Arequipa, omgeven door drie vulkanen, is een plaatje om te zien. Ook een bezoek aan de Colca-vallei met spectaculair panoramisch uitzicht mag u niet missen. Ook cultureel gezien komt u in Peru aan uw trekken. Maak kennis met de inheemse gemeenschap op de Uros-eilanden of overnacht bij een lokale familie op het Titicacameer. Vergeet ook de prachtige bouwwerken van Inca’s, zoals Machu Picchu, niet die een belangrijk deel van de geschiedenis van het land vormen.
Boek uw vakantie naar het fantastische Peru bij NRV
Onze georganiseerde reizen kunt u flexibel aanpassen en afstemmen op uw eigen wensen. Aan elke reis zijn daarom verleng- en upgrademogelijkheden toegevoegd. Ontdekt u Peru het liefst individueel met uw eigen reisgezelschap? Bekijk dan ons aanbod individuele rondreizen Peru. Vindt u het leuk om samen met andere enthousiaste reizigers door Peru te reizen? We bieden ook groepsreizen Peru aan.
Veelgestelde vragen over Peru
Wat is er bijzonder aan Peru?
Peru is een prachtig en divers land dat wereldwijd vooral bekend staat om de oude Inca-beschaving. De iconische Inca-ruïnes van Machu Picchu zijn uitgeroepen tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen. Peru is ook een paradijs voor natuurliefhebbers, met het indrukwekkende Andes-gebergte, het Amazone-regenwoud en de kustlijnen.
Wat is de beste tijd om naar Peru te gaan?
De beste tijd voor een rondreis Peru is over het algemeen tijdens de Peruaanse winter. Deze winter (mei tot en met september) is het droge seizoen en daarom de beste tijd van het jaar om te reizen, vooral als u van plan bent om Cuzco te bezoeken of naar Machu Picchu te reizen.
Is een visum nodig voor Peru?
Personen met de Nederlandse en Belgische nationaliteit hebben geen visum nodig voor Peru bij een verblijf van maximaal 90 dagen.
Hou er rekening mee dat uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn bij aankomst.
Wat is het tijdverschil tussen Nederland en Peru?
Tijdens de zomertijd is het in Peru zeven uur vroeger dan in Nederland, tijdens de wintertijd zes uur vroeger.