Quito
Galápagos
Baños
Otavalo
Cotopaxi
Puerto López
Chimborazo
Devil's Nose
Cuenca
Speciaal voor u geselecteerde highlights:

Beste reistijd Ecuador & de Galápagos

Naar alle rondreizen Ecuador & de Galápagos

Klimaat

Het Zuid Amerikaanse land Ecuador kunt u het hele jaar door bezoeken. Door de ligging bij de evenaar is de temperatuur in de regel over het hele jaar gezien erg stabiel, maar door de diversiteit in het landschap kent Ecuador wel verschillende klimaatzones.

In het hoger gelegen binnenland is het klimaat op te delen in een droog en een nat seizoen, waarbij de temperaturen afhankelijk zijn van de hoogte boven de zeespiegel. In de maanden juni t/m september is het droog met een temperatuur van rond de 18 graden en heldere luchten. In de maanden december t/m april kan het flink afkoelen en kunnen de temperaturen in de nacht soms zakken tot rond het vriespunt. De rest van het jaar is er kans op een bui en is het weer wisselvallig.

Aan de westkust is het van januari t/m mei de warmste periode en hoewel er aan het einde van de dag buien kunnen vallen is het heerlijk vertoeven. Van juni tot september is het vaker bewolkt en koeler (20 a 25 graden), maar dit is wel de enige periode om bultrugwalvissen te spotten die vanuit Antarctica naar de kust van Ecuador komen om te paren.

In het Amazonegebied is het, het gehele jaar topisch en broeierig. Het is het meest natte gebied van Ecuador. De maanden augustus en december t/m maart zijn hier de droogste maanden van het hele jaar en de maanden april t/m juli zijn veelal de natste maanden in dit regenwoud. De temperaturen liggen gemiddeld tussen de 25 en 30 graden.

Ook op de Galápagos is het klimaat op te delen in twee seizoenen. Het regenseizoen valt in de maanden januari t/m juni en het droge seizoen van juli t/m december. Het is er in het regenseizoen overwegend zonnig en prettig warm met af en toe een flinke tropische regenbui. De rest van het jaar is het er koeler, af en toe mistig en de zee is wilder. Het regent bijna niet in deze tijd.

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis