Angkor Wat
Strand van Sihanoukville
Indrukwekkend Phnom Penh
Zoutvelden, Phnom Chhnouk
Tuk Tuk
Speciaal voor u geselecteerde highlights:

Highlights Cambodja

Angkor Wat

kh_al_angkor_wat5.jpg

Angkor is terecht de belangrijkste bezienswaardigheid van Cambodja. Angkor was ooit de grootste stad ter wereld en werd gebouwd voor de belangrijkste koning van de Khmer-periode, King Suriyavarman. De ruïne is tussen de 9de en 13de eeuw gebouwd en slechts tientallen jaren geleden ontdekt. U ziet er prachtige tempels, zoals Angkor Thom, The South Gate en natuurlijk de bekendste: Angkor Wat.

Tuol Sleng Phnom Penh

kh_al_tuolsleng.jpg

Het Tuol Sleng is één van de bijzondere locaties om kennis te maken met de verschrikkelijke geschiedenis van de Rode Kmer. Het Tuol Sleng was voorheen een meisjeslyceum en is in 1975 omgebouwd tot de huiveringwekkende en beruchte S21 gevangenis van de Rode Khmer. Tienduizenden Cambodjanen werden hier gevangen gehouden en gemarteld. Het museum is een stille getuigenis van een tragisch verleden. Een gids kan u alles vertellen over de geschiedenis van het land.

Koninklijk Paleis Phnom Penh

Phnom Penh Cambodja

Het Koninklijk Paleis in Phnom Penh werd anderhalve eeuw geleden gebouwd (1866) en is momenteel het domicilie van Koning Sihamoni en de vroegere Koning Norodom Sihanouk. Het paleis bestaat uit diverse gebouwen, en kan grotendeels ook bezocht worden. Een bezoek is beslist de moeite waard en erg indrukwekkend. Bezoek bijvoorbeeld de Troonzaal die wordt gebruikt voor kroningen, officiële recepties en traditionele ceremonies. Het Apsara Paviljoen is de plek waar de koning bij gelegenheid zijn apsara-danseressen liet optreden. Op het terrein vindt u ook de Wat Phrah Keo Morakot (Pagode van de Emerald Buddha), beter bekend als de Zilveren Pagode.

Reizen per Tuk Tuk

kh_al_tuktuk.jpg

De Cambodjaanse tuk tuk is de perfecte manier om het land de ontdekken! De meeste tuk tuks in Cambodja zijn met de hand gemaakt. De zitplaatsen in de gemiddelde tuk tuk zijn erg comfortabel. De kleine omgebouwde aanhangers worden voortgetrokken door een brommer en zitten heerlijk. Ook de locals in de stad maken regelmatig gebruik van tuk tuks als ze bijvoorbeeld veel spullen moeten vervoeren. In tegenstelling tot een bus of taxi komt u tijdens de rit echt in contact met wat Cambodja te bieden heeft.

Strand van Sihanoukville

KH_AL_ Sihanoukville4

Sihanoukville is de enige echte badplaats van Cambodja. Sihanoukville is ideaal voor zon-, zee- en strandaanbidders. Bij de stad liggen verscheidene stranden. Het populairste strand is Ochheutal Beach, waar tientallen guesthouses, hotels en vele restaurantjes te vinden zijn. Daaraan grenzend ligt Serendipity Beach. Verder naar het oosten ligt een strand dat (nog) rustig is. Gezien de groei van het toerisme zal ook Otres Beach zich steeds verder ontwikkelen netals de kleine eilandjes voor de kust van Sihanoukville. De meeste zijn nog nauwelijks ontwikkeld voor toerisme.

Tonle Sap Meer

kh_battamb.jpg

Een tocht over het Tonle Sap Meer is erg bijzonder. 70% Van de Cambodjaanse bevolking leeft rondom dit grote meer. Een boottocht is wel de beste manier om het meer te verkennen. Met de wind in de haren, genietend van het uitzicht over alles wat zich afspeelt op en langs het water vaart u langs de rietkragen van het meer, wat tevens een vogelrijk natuurgebied is met zowel Cambodjaanse als Vietnamese vissersdorpen. U ziet hoe de vissers zicht vervoeren en hoe zij op traditionele wijze hun vis vangen en onderhouden.

Bamboetrein Battambang

kh_al_bamboetrein.jpg

Rond Battambang kunt u een ritje maken per bamboe trein, die tot op de dag van vandaag nog door de lokale bevolking wordt gebruikt. Hierbij zit u op een klein bamboe platform en wordt u door een motortje aangedreven. Een erg bijzondere ervaring!

Kampi Dolphin Site

kh_al_dolfijn.jpg

Wat niet veel mensen weten is dat u ook dolfijnen kunt zien in Cambodja en wel in Kampi. Dit is de beste plek in Cambodja om de zeldzame Mekong dolfijn te zien. De plek in Kampi is de meest bewoonde plek van deze dolfijnen in de Mekong rivier. Hier leven nog ongeveer 20 dolfijnen. Kampi Dolphin Site werd opgericht in 1999 voor de wetenschappelijke onderzoekers zodat zij de Dolfijnen kunnen bestuderen.

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis