Welkom op de blogpagina van NRV
Rondreis India

Een kijkje in het reisleven van Corine

Rondstruinen door de magische steden van Marokko, de bijzondere cultuur van Vietnam ontdekken en de prachtige natuurgebieden en bruisende wereldsteden van Amerika verkennen. Corine heeft al veel van de wereld mogen zien!

Maak kennis met Corine

Mijn naam is Corine Klein en ik werk sinds 2017 als Product Manager bij NRV. Momenteel ben ik verantwoordelijk voor verschillende bestemmingen binnen het bedrijf, waaronder Noord-Amerika, Marokko & Egypte, Sri Lanka en China. Een prachtige baan dus! Voor die tijd heb ik ruim 10 jaar productervaring opgedaan binnen Europa en op deze manier veel van de wereld kunnen zien. Dit heeft mijn liefde voor reizen alleen maar meer aangewakkerd. Ik doe dan ook niets liever dan mooie, nieuwe reizen voor onze klanten bedenken en ervoor zorgen dat zij deze prachtige plekken op aarde ook kunnen ontdekken.

Een avonturier in de dop

Mijn liefde voor reizen is al heel vroeg ontstaan. Al zo lang ik me kan herinneren gingen wij met het gezin op vakantie naar het buitenland. Eerst met de auto naar Frankrijk, later met het vliegtuig naar Zuid-Europa en andere landen op de wereld. Waar mijn broer al in dromenland was voor we de straat uit reden, zat ik als klein meisje met mijn neus tegen de ruit gedrukt om alles in me op te nemen wat we onderweg tegen kwamen. Ik wilde er niets van missen. Een kleine avonturier in de dop zei mijn vader altijd. Dat ik nu, al die jaren later, van die passie mijn beroep heb kunnen is maken is toch geweldig?!

Reizen is een onlosmakelijk deel van wie ik ben. Het ontdekken van nieuwe landen, het ontmoeten van nieuwe mensen en culturen én het gevoel even mee te mogen kijken in het dagelijks leven elders op de wereld, vind ik heel bijzonder. Het geeft je een bredere kijk op de wereld en doet je ook beseffen hoe bevoorrecht je bent in een fijn land als Nederland. Iedere vakantie is weer uniek, of het nou een weekendtrip in Europa is of een verre reis naar Azië, die reiskriebel voel ik altijd. Dat gevoel begint al op Schiphol, als ik het gevoel heb dat ik weer ‘mag’ en ik al die mensen zie die ook op het punt staan een mooie reis te maken. Dat stukje voorpret zorgt ervoor dat ik helemaal los kom van de dagelijkse drukte en direct in de vakantiemodus ben. Heerlijk!

Onverwachte ontmoetingen maken een reis uniek

Als echte reisfanaat is het moeilijk om mijn meest bijzondere reiservaring te kiezen. De mooiste reiservaringen vinden vaak plaats op plekken waar je het niet verwacht. In Vietnam zomaar uitgenodigd worden bij een lieve familie thuis om mee te eten en voetbal te kijken. Of in Nicaragua in gesprek raken met een visser, die je vervolgens uitnodigt mee aan boord te gaan om verse vis te vangen en te snorkelen. Juist die onverwachte ontmoetingen maken een reis zo uniek. Maar ook de geplande ervaringen zijn soms overweldigend. Als je na een uur klimmen in 35 graden op de Chinese Muur staat, denk je wel: “wow, ik ben er gewoon”. 

Mijn favoriete bestemming? Poeh, ik kan niet kiezen. Ik vind Amerika een prachtig land, omdat de mogelijkheden zo eindeloos zijn. Je kan er lekker op uit met de auto en rijdt in één dag van een drukke wereldstad naar een gigantisch nationaal park. Die verscheidenheid vind ik zo leuk aan Amerika en het verveelt mij daarom nooit. Maar ook Vietnam vind ik een prachtig land, waar je alle ingrediënten bij elkaar hebt voor een perfecte vakantie: authentieke steden, prachtige natuur en heerlijke stranden. 

Op studiereis met NRV

Als Product Manager heb je het geluk dat je af en toe op reis mag om een bestemming zelf te ervaren. Dat is natuurlijk een ontzettende bonus, maar het is ook goed om een land met eigen ogen te zien. Hoe zijn de hotels? Hoe gaat het reizen met de trein? Alleen op die manier lukt het ons om de perfecte reis voor onze klanten samen te stellen en te zorgen dat zij een bestemming op de mooist mogelijke manier ervaren. 

Mijn meest bijzondere studiereis was die naar China. Zonder een woord Chinees op zak ging ik op pad in Shanghai, wat een wereldstad! Daarna nam een gids me mee langs alle hoogtepunten van het land: de Chinese Muur en de Verboden Stad in Beijing, het Terracotta Leger in Xi’an en de prachtig mooie Li Rivier bij Guilin en Yangshuo. Zelden heeft een land me zo verrast als China, ik heb diep respect gekregen voor de hardwerkende bevolking en de vastberadenheid waarmee ze hun land tot één van de modernste landen ter wereld proberen te maken. Dat in combinatie met de eeuwenoude tradities en de fascinerende verhalen van oude dynastieën, maken China voor mij een land als geen ander en een must op ieders bucketlist.

Actief bezig zijn én relaxen, dat is mijn ideale vakantie

Ik hou van vakanties waar ik actief bezig kan zijn én kan relaxen. Lekker struinen door wereldsteden, uitdagende hikes maken dwars door de natuur en eindigen aan een droomstrand onder wuivende palmbomen. Zeg zelf, dat klinkt toch ideaal? Ik hou enorm van de energie van grote steden, maar het gelukkigst ben ik in de natuur. Omringd door bergen, tropische wouden of dichtbegroeide bossen besef ik me altijd hoe klein we als mens eigenlijk zijn en hoe machtig de natuur is. En juist omdat ons geliefde Nederland zo plat als een dubbeltje is, geniet ik dubbel en dwars van een wandeling door de groene bergen van Sapa in Vietnam of door Yosemite Valley in Californië. 

Mijn ‘plekken-die-ik-nog-wil-zien’ lijstje

Mijn lijstje met ‘plekken-die-ik-nog-wil-zien’ wordt eerlijk gezegd ieder jaar langer. Zo heb ik onlangs een nieuwe groepsreis naar Georgië opgezet, wat een verrassend mooi land! Zoveel historie, maar ook zo’n indrukwekkend landschap, midden in het hart van de Kaukasus.

Landen die al lang bovenaan mijn lijstje staan zijn Nieuw-Zeeland en Canada. Het westen van Canada met haar prachtige nationale parken, ijsblauwe gletsjermeren en diepgroene bossen is natuurlijk het walhalla voor een natuurliefhebber als ik. Het lijkt me heerlijk om met een huurauto op pad te gaan en dit enorme land te ontdekken.

In september verwacht ik mijn eerste kindje en mijn droom is om haar zoveel mogelijk van de wereld te laten zien. Ik kan me nu al verheugen op een eerste familievakantie naar landen als Thailand of Indonesië. Niet voor niets zijn we bij NRV nu volop bezig met het ontwikkelen van familiereizen, juist om reislustige papa’s en mama’s zoals ik de kans te geven om hun kinderen veel van de wereld te laten zien. Ik geloof er heilig in dat kinderen de wereld op een geheel eigen wijze zien en het heel goed voor hun ontwikkeling is om ze veel van de wereld te laten zien in hun jonge jaren. Wie weet wordt mijn kleintje dan net zo’n avonturier in de dop als ik!