Welkom op de blogpagina van NRV
Rondreis India

De 5 mooiste Nationale Parken van Argentinië

Wist u dat Argentinië momenteel over 33 nationale parken beschikt? De nationale parken bestrijken het gebied van het noorden tot aan het zuiden van Argentinië. Natuurliefhebbers zullen ongetwijfeld betoverd worden door de diverse en adembenemende landschappen die te vinden zijn in de nationale parken van Argentinië. Van dramatische bergketens tot uitgestrekte graslanden en majestueuze gletsjers. Hier volgen de 5 mooiste nationale parken van Argentinië!

1. Iguazu Nationaal Park

Een rondreis door Argentinië is niet compleet zonder een bezoek aan het Iguazú Nationaal Park. U kunt het park op vele manieren ervaren: van prachtige wandelingen tot avontuurlijke jungletochten en boottochten op de Iguazú-rivier. Daarnaast is het Iguazú Nationaal Park dé thuisbasis van de grootste natuurlijke attractie van Argentinië: de spectaculaire Iguazú-watervallen. 

 Iguazú Nationaal Park watervallen Argentinie

2. Los Glaciares Nationaal Park

In het beroemdste park van Argentinië – Los Glaciares Nationaal Park - tuimelen 365 gletsjers in de ijzige blauwe meren. De bekendste gletsjer is de Perito Moreno-gletsjer met een lengte van 30 kilometer. Wandelaars komen naar het park om het Fitz Roy-massief te verkennen en sensatiezoekers om naar de muur van de Perito Moreno-gletsjer te varen. Misschien bent u binnenkort wel getuige van het spektakel van ijsbrokken die van de gletsjers in het meer vallen.

Los Glaciares Nationaal Park Argentinie

3. Nahuel Huapi Nationaal Park

Het Nahuel Huapi Nationaal Park is het oudste nationale park van Argentinië. Het Nahuel Huapi Nationaal Park beschermt het Nahuel Huapi-meer, dat door de bergtoppen en gletsjers tussen de nationale grens met Chili en de omgeving van de stad San Carlos de Bariloche slingert. Hier kunt u heerlijk in de omgeving wandelen of over het Nahuel Huapi-meer varen. Onderweg geniet u van de rijke flora en fauna die het park rijk is.

Nahuel Huapi Nationaal Park Argentinie

4. Tierra del Fuego Nationaal Park

Het nationale park Tierra del Fuego ligt in het uiterste zuiden van Argentinië. Het park is uitgestrekt en wild: groene bossen, met sneeuw bedekte bergen, diepblauwe meren en wilde dieren vindt u hier in overvloed. Het Tierra del Fuego Nationaal Park is tevens het enige nationale park in Argentinië met een zeekust. Neem daarom voldoende tijd om dit unieke park te voet te verkennen!

Tierra del Fuego Nationaal Park Argentinië

5. Los Cardones Nationaal Park

Het Los Cardones Nationaal Park ligt in het centrale westelijke deel van de provincie Salta en heeft een oppervlakte van meer dan 130.000 hectare. Het Los Cardones Nationaal Park is misschien het meest bekend om de schilderachtige Calchaquí-vallei, dat zich door de verschillende landschappen en de enorme kleurcontrasten kenmerkt.

Los Cardones Nationaal Park

Meer reistips

reiziger in Oman
Groepsreis van NRV Marokko
Petra Jordanië