Welkom op de blogpagina van NRV
Rondreis India

Top 5 nationale parken van Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een prachtig land met een mix van adembenemende landschappen, culturele diversiteit, indrukwekkende wilde dieren en bruisende steden. Perfect voor een verre reis! Het is een erg populaire bestemming onder reizigers en dat is niet zonder reden. Dit kleurrijke land biedt een hoop nationale parken met ieder zijn eigen bezienswaardigheden of activiteiten. Ontdek hieronder de top 5 nationale parken van Zuid-Afrika!

  1. Kruger Nationaal Park
  2. Addo Elephant Nationaal Park
  3. Table Mountain Nationaal Park
  4. Hluwhluwe Nationaal Park
  5. Tsitsikamma Nationaal Park

1. Kruger Nationaal Park


Eén van de bekendste wildparken van Zuid-Afrika is Kruger Nationaal Park. Het park ligt in het noordoosten van het land en heeft een oppervlakte van 19.000 vierkante meter. Er zijn hier ongelooflijk veel wilde dieren te spotten, waaronder de Big Five, maar ook verschillende antilopensoorten, zebra’s, giraffen, nijlpaarden en een ontelbaar aantal vogelsoorten. U kunt deze dieren bewonderen tijdens verschillende safari’s.

2. Addo Elephant Nationaal Park

Zoals de naam al zegt staat dit park bekend om zijn grote populatie aan olifanten. Ook zijn er uitgestrekte landschappen en veel flora en fauna. Naast olifanten zijn er ook veel andere diersoorten te vinden zoals buffels, leeuwen, luipaarden en neushoorns. Tijdens uw bezoek kunt u dan ook genieten van een bijzondere game drive of een wandeling door het park. Kortom, dit park wilt u niet missen tijdens uw Zuid-Afrika rondreis.

3. Table Mountain Nationaal Park

Dit park ligt om de iconische Tafelberg heen in Kaapstad en staat bekend om zijn prachtige uitzicht. Hiernaast kunt u tijdens uw wandeling ook uitgestrekte stranden, verschillende soorten landschappen, groene bossen en prachtige kustlijnen tegenkomen. Het is een indrukwekkend park en wellicht bereikt u tijdens uw tocht wel de top van de Tafelberg.

4. Hluwhluwe Nationaal Park

Hluwhluwe Nationaal Park is het oudste wildreservaat van Zuid-Afrika. Het park staat bekend om de rol die zij spelen in het behoud van bedreigde diersoorten, met name de neushoorns. Hiernaast is het ook de thuisbasis van veel meer diersoorten zoals de Big Five en biedt het park prachtige landschappen, uitgestrekte savannes, mooie rivieren en dichte bossen.

5. Tsitsikamma Nationaal Park

Dit park grenst aan de prachtige Tuinroute en biedt avontuurlijke excursies en indrukwekkende natuur. Op het gebied van natuur kunt u uitgestrekte bossen, prachtige rivieren, mooie uitzichten, afgelegen stranden, adembenemende watervallen en fantastische kustlijnen verwachten.
Hiernaast zijn er ook genoeg activiteiten te doen waaronder wandelen, kajakken, ziplinen en bungeejumpen. Tsitsikamma Nationaal Park is een bestemming die u niet wil missen.

Deze nationale parken zullen een belangrijke rol spelen tijdens uw rondreis. De wilde dieren en de prachtige natuur maken Zuid-Afrika een droombestemming. Wilt u ook graag één of meerdere van deze parken bezoeken? Bekijk dan ons ruime aanbod aan rondreizen in Zuid-Afrika.