Buenos Aires
Iguazú watervallen
Península Valdés
Perito Moreno
Purmamarca
Bariloche
Ushuaia
Speciaal voor u geselecteerde highlights:

Landinformatie Argentinië

Kleding

Uw koffer inpakken voor Argentinië kan een lastige klus zijn door de vele verschillende gebieden met verschillende weersomstandigheden. Het land heeft uitgestrekte woestijnen tot hoge bergtoppen. Op dezelfde dag kunt u gemakkelijk verschillende weertype ervaren. Het ligt er dan ook aan waarnaar u in Argentinië reist wat voor weer u heeft. Vaak komt u eerst aan in Buenos Aires waar het het zowel warm als koud kan zijn en eenmaal in het zuiden kunnen de weersomstandigheden ter plekke wijzigen. Hierdoor worden laagjes kleding aangeraden. Op deze manier kunt u zich gemakkelijk kleden tegen de kou en daarna een vest, trui of windjack uitrekken zodra u het te warm heeft gekregen. Verschillende combinaties van luchtige kleding met daarbij een warme trui of een windjack zijn daarom aan te raden. Goede wandelschoenen zijn in Argentinië geen overbodige luxe.

Nuttige adressen

Argentijnse ambassade
Javastraat 20
2585 AN Den Haag
Tel: 070 311 8411
Fax: 070 311 8410
Website: www.embassyargentina.nl

Nederlandse ambassade in Buenos Aires
Olga Cossettini 831
Piso 3 C1107CDC Buenos Aires
Tel: 0054 114 338 0050
Fax: 0054 114 338 0060/70
Email: bue@minbuza.nl

Eten en Drinken

De Argentijnse keuken staat bekend door haar veelheid aan soorten vlees. Argentinië heeft per hoofd van de bevolking de grootste consumptie van rood vlees ter wereld. De Argentijnse barbecue, asado of ook parillada genoemd, word veel geserveerd. De bijgerechten doen er, conform de gaucho-traditie, niet zoveel toe. Een bolletje rijst of puree, wat blaadjes sla en een tomaat is al wat u als omlijsting mag verwachten bij een vleesgerecht. De Europese invloed is in de Argentijnse keuken merkbaar. Men kent pasta en worst (chorizo), net als zoete lekkernijen als Dulce de leche en Facturas. De oorspronkelijke Indiaanse kookkunst is terug te vinden in gerechten als Locro (vleesstoofpot met maïs en bonen), Humitas (gebak van maïsmeel) en Mate (groene thee). De Argentijnse wijnbouw is veruit de grootste buiten Europa en de stad Mendoza levert 70% van alle wijnproductie van het land. Het zogenaamde ‘wijntoerisme’ trekt veel internationale reizigers naar Mendoza.

Alle internationale frisdranken zijn te koop, net als verschillende exportbieren. Geïmporteerde sterke dranken zijn duur. Argentinië staat natuurlijk bekend om zijn wijnen en deze zijn er dan ook ruimschoots te vinden. Het leidingwater kunt u alleen drinken nadat het gekookt is. Water in flessen zijn overal verkrijgbaar.

Indicatie prijzen eten en drinken
Lunch: : ca. € 5
Diner: : ca. € 10
Flesje water : ca. 0,70 € in de winkel/ hotel € 1
Flesje fris : ca. € 1 - € 1,50
Glas wijn : ca. € 3
Glas bier (lokaal) : ca. € 1

Dit zijn de richtbedragen zoals bekend in januari 2019. Uiteraard kunnen deze in de loop van het jaar wijzigen. Daarnaast kan de koers van de euro en de Argentijnse peso wijzigen, waardoor de genoemde prijzen mogelijk anders worden.

Elektriciteit

De netspanning is 220 V en de frequentie is 50 Herz. Er zijn meerdere vormen stopcontacten in Argentinië. Het wordt aangeraden om een wereldstekker voor type C en I mee te nemen op reis.

Telefoon en internet

Mobiel bellen is in Argentinië niet overal mogelijk. Bijna in het hele land heeft u goed bereik. Bellen met uw mobiele telefoon en met de vaste telefoon vanuit uw hotelkamer kan erg duur zijn. Ter plekke kunt u ook goedkoop een lokale simkaart aanschaffen. Hiermee belt u voordeliger dan met uw Nederlandse simkaart.

Wi-Fi
De meeste hotels hebben Wi-Fi, soms gratis en soms tegen vergoeding. In sommige hotels moet u bijbetalen voor een snellere verbinding (meestal nodig om -gratis- via WhatsApp te kunnen bellen) of is Wi-Fi alleen beschikbaar in gemeenschappelijke ruimtes, zoals de lobby. Veel restaurants en cafés bieden gratis Wi-Fi.

Gezond op reis

Reizen is intensief en daarom niet alleen ontspannend, maar soms ook vermoeiend. Na een vaak lange vlucht krijgt u te maken met tijdsverschil, u ziet en onderneemt veel en u verblijft in een relatief korte periode op meerdere plaatsen. Soms zitten er lange reisdagen tussen. Ook de temperatuurverschillen met Nederland en het andere eten kunnen soms even wennen zijn, hoewel de meeste reizigers dat juist waarderen aan een verre rondreis! Om optimaal te genieten is het belangrijk dat u goed naar uw lichaam luistert en ook af en toe rust neemt als dat nodig is.

Medicijnen
Wij adviseren u om een bescheiden reisapotheek mee te nemen. Denkt u hierbij o.a. aan pijnstillers, desinfecterende middelen, zonnebrand, (blaren)pleisters, middelen tegen koorts, uitdroging, diarree, verstopping en reisziekte. Daarnaast een middel tegen insectenbeten dat DEET bevat. Neemt u medicijnen of slaapmiddelen mee op reis? Checkt u dan met uw huisarts of deze middelen onder de zogenaamde Opiumwet vallen. Zo ja, dan is een Engelstalige medische verklaring van uw apotheek noodzakelijk, om problemen bij de douane te voorkomen. Houdt u dit document in uw handbagage.

Vaccinaties en malariamiddelen
Wij raden u aan om altijd een deskundige te raadplegen over de benodigde vaccinaties en(malaria)middelen. De adviezen over voorkomende ziektes en middelen hiertegen wijzigen namelijk regelmatig. Advies vragen kan bij de GGD, uw huisarts of bij thuisvaccinatie. Klik hier om u aan te melden bij Thuisvaccinatie. Thuisvaccinatie komt bij u thuis voor de vaccinatie(s), ook in de avonduren. Na aanmelding nemen ze zo snel mogelijk contact met u op voor een afspraak. Met een volledig vaccinatieschema moet u 4 tot 6 weken voor vertrek beginnen.

Voor Argentinië worden vaccinaties tegen DTP, Hepatitis A en gele koorts aanbevolen. In het land komt in sommige gebieden malaria voor. In sommige gebieden komen malaria of andere door muggen veroorzaakte ziektes voor. Het is belangrijk om u goed te beschermen tegen muggenbeten, met een middel dat DEET bevat. Ook is het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Met name in het noorden en langs de oostkust is de zon zeer fel, dus een zonnebrandcrème met een hoge factor is voor mensen met een lichte huid onontbeerlijk. Een zonnesteek voorkomt u door een hoofddeksel en eventueel een zonnebril te dragen.

Legionella
Wij raden u aan om, bij aankomst in uw hotelkamer, eerst het warme en dan het koude water (ook van de douche en het bad) twee minuten te laten doorstromen. Ventileer ondertussen goed (raam open) of verlaat de kamer even. In stilstaand water kan zich de legionella bacterie ontwikkelen, die u op deze manier doeltreffend bestrijdt.

Check uw reisverzekering!
NRV vindt het belangrijk dat u goed verzekerd op reis gaat. De kosten van medische verzorging in het buitenland of een onverwachte vlucht naar huis kunnen enorm oplopen. In veel gevallen zijn onze zorgverzekeringen niet toereikend in landen buiten Europa. Wie goed verzekerd op reis gaat voorkomt hoge kosten. U kunt daarom bij ons een annulerings- en/of reisverzekering (met werelddekking) afsluiten via de Europeesche Verzekeringen.

Openingstijden

In Argentinië zijn de winkels over het algemeen geopend van 09.00 uur tot 19.30 uur. De grote winkels zijn vaak dagelijks geopend en tot laat in de avond. Vanwege de siësta sluiten de winkels buiten de grote steden vaak tussen de middag. Op zaterdag zijn de winkels vaak van 09.00 uur tot 12.30 uur geopend.

Banken en wisselkantoren zijn over het algemeen van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 15.00 uur geopend.

Beste Reistijd

Ga voor meer informatie over de beste reistijd en het klimaat van Argentinië naar Beste reistijd Argentinië.

Veiligheid

Wij adviseren u voor vertrek de meest recente informatie van het Ministerie van Buitenlandse zaken te lezen, zodat u goed op de hoogte bent van de situatie op uw bestemming. Bekijk hier alle praktische reisinformatie over Argentinië. (opent in een nieuw venster)

Geldzaken

De munteenheid van Argentinië is de Peso (ARS). Als u hier klikt, vindt u de actuele wisselkoers. De koers schommelt behoorlijk en is daardoor niet te verkrijgen in Nederland en België. Maak dan ook al uw contant geld op (Peso's zijn niet meer om te wisselen in Euro's bij aankomst in Nederland en België).

Pinnen met uw bankpas, voorzien van een Maestro- of Cirruslogo is officieel mogelijk, echter werkt dit niet altijd en brengt het hoge kosten met zich mee. Wij adviseren u dan ook om een creditcard mee te nemen. Gelukkig kunt u bijna overal met uw creditcard betalen (ook kleinere bedragen). Het innen van travellers cheques kan buiten Buenos Aires lastig zijn.

Het is verstandig om vanuit Nederland contant geld mee te nemen. Het is namelijk niet mogelijk om met een buitenlandse pas meer dan € 300 tegelijk te pinnen. Per opname betaalt u daarnaast ongeveer 10% kosten. Sommige banken staan toe geldbedragen te pinnen tot 1000 Peso's. Alleen bij de Citibank (Amerikaans) kunt u grotere bedragen tegelijk opnemen (veelal 2000-3000 Peso's). Via de website van uw bank activeert u vóór vertrek de instelling van uw bankpas tijdelijk naar ‘Wereld’.

Officiële wisselkantoren (Casa de Cambio) wisselen buitenlandse valuta, maar ook de Amerikaanse dollar wordt vrijwel overal geaccepteerd. Mocht u thuis nog wat Amerikaanse dollars hebben liggen neem deze dan ook mee. Het is verder aan te raden om Euro's mee te nemen naar Argentinië om ter plaatse in te wisselen voor Peso's. Dit kan eenvoudigweg bij een Cambio in het centrum van Buenos Aires. Vraag om de dichtstbijzijnde locatie bij het inchecken in uw hotel.

In de meeste hotels en in de grotere winkels kunt u met een creditcard betalen. In het buitenland is voor het betalen met creditcard vrijwel altijd een pincode nodig. Let u er wel op, dat er niet met uw creditcard wordt gefraudeerd.

Als u hier klikt kunt u bij GWK Travelex uw buitenlandse valuta bestellen.

Fotograferen

Argentinië is een prachtig land met mooie natuurlandschappen. U zult vast uw digitale (film) camera mee nemen. In Argentinië vinden mensen het vaak leuk om gefotografeerd te worden. Als u mensen of kinderen van dichtbij wilt fotograferen, vraag dan altijd eerst om toestemming. Respecteer het ook als zij niet op de foto willen. Neem de tijd en maak contact. Het is verboden om plaatsen zoals vliegvelden, grensposten, militair terrein, overheidsgebouwen en dergelijke te fotograferen. Denkt u er aan voldoende geheugenkaartjes voor uw digitale (film)camera mee te nemen? Reservebatterijen en accu’s zijn buiten de grote steden moeilijk tot niet verkrijgbaar.

Paspoort en visum

Uw paspoort moet minimaal nog 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Argentinië, met in elk geval 1 lege visumpagina.

Personen met de Nederlandse en Belgische nationaliteit hebben geen visum nodig voor Argentinië bij een verblijf van maximaal 90 dagen.
Als u langer dan 90 dagen in Argentinië blijft, of niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit heeft, draagt u zelf zorg voor een eventueel benodigd visum. Neemt u hiervoor contact op met de Ambassade of het Consulaat van Argentinië.

Uiteraard is het belangrijk om goed op uw paspoort te letten. Wij raden u aan om enkele kopieën van uw paspoort op andere plaatsen dan uw originele paspoort te bewaren. Als u uw paspoort niet nodig heeft, bewaart u het dan in een kluis op uw kamer als dat mogelijk is. Als uw paspoort verloren of gestolen is, neemt u dan onmiddellijk contact op met de Nederlandse ambassade in Buenos Aires.

Reizen met minderjarige kinderen met een andere achternaam

Alleenreizende ouders en ouders met een andere achternaam dan hun minderjarige kind (= t/m 17 jaar) moeten bij reizen buiten het Schengen-gebied aan kunnen tonen dat zij het ouderlijk gezag hebben over het meereizende kind én toestemming hebben van de andere ouder om met hun kind naar het buitenland te reizen. Om problemen aan de grens te voorkomen adviseren de Rijksoverheid en de Koninklijke Marechaussee om de volgende documenten mee te nemen:
▪ Formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland (verkrijgbaar in het Engels)
▪ Kopie paspoort van toestemming gevende (niet meereizende) ouder(s)
▪ Recent uittreksel gezagsregister
▪ Recent uittreksel BRP van het kind

En eventueel:
▪ Uitspraak van de rechter over gezag en omgang;
▪ Het ouderschapsplan;
▪ Geboorteakte van het kind.

Ook andere personen die met een minderjarig kind reizen (bijvoorbeeld grootouders) moeten over bepaalde documenten beschikken. Wij adviseren u tijdig de juiste documenten aan te vragen. Voor uitgebreidere informatie kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid en Koninklijke Marechaussee. Reizigers met de Belgische nationaliteit verwijzen wij graag naar Buitenlandse Zaken.

Let op: de visuminformatie op onze website is gebaseerd op de vereisten die voor de uitbraak van COVID-19 van toepassing waren. Als u binnenkort met ons op reis gaat dan raden wij u aan om voor de meest recente informatie contact op te nemen met de ambassade of het consulaat van de bestemming(en) die u bezoekt of met het CIBT. Het is namelijk heel goed mogelijk dat nationale overheden aanvullende regels hanteren om een bestemming te mogen bezoeken.

Fooien

Fooien zijn in Argentinië gebruikelijk. Veel mensen die in het toerisme werken zijn afhankelijk van de fooi die ze krijgen. Tijdens uw reis staan er dan ook vele personen voor u klaar, bijvoorbeeld gidsen, chauffeurs, kamermeisjes en kofferdragers. Ons advies gedurende de rondreis is als volgt:

Indicatie fooien
Chauffeur : ca. 65 pesos (ca. € 1,00) per persoon per dag
Gids : ca. 50 pesos (ca. € 0,80) per persoon per dag
Kamermeisje : ca. 30 pesos (ca. € 0, 50) per persoon per nacht
Kofferdrager : ca. 50 pesos (ca.€ 0,80) per persoon per koffer

Dit zijn de richtbedragen zoals bekend in januari 2019. Uiteraard kan de koers van Argentijnse peso en de euro wijzigen, waardoor de genoemde bedragen mogelijk anders worden. In restaurants kan er een ‘’cubierto’’ of ‘’servicio de mesa’’ op de rekening verschijnen. Dit is een supplement voor de genoten service. Dit bedrag gaat niet naar de bediening maar naar het restaurant. In restaurants is het gebruikelijk om 10% van de gehele rekening als fooi te geven. Een fooi geven is niet verplicht, uiteraard bent u hierin vrij om zelf te beslissen.

Tijdsverschil

Tijdens de zomertijd is het in Argentinië vijf uur vroeger dan in Nederland, tijdens de wintertijd vier uur vroeger.

Taal

De voertaal in Argentinië is Spaans. Vanwege de Italiaanse achtergrond van veel Argentijnen kunt u op sommige plekken Italiaans horen. Zo hebben veel inwoners van Buenos Aires een hoorbaar Italiaans accent. Sommige indiaanse gemeenschappen hebben hun eigen taal behouden, waarvan de twee belangrijkste het Guaraní en het Quechua zijn.

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis