Buenos Aires
Iguazú watervallen
Península Valdés
Perito Moreno
Purmamarca
Bariloche
Ushuaia
Speciaal voor u geselecteerde highlights:

Landinformatie Argentinië

Fotograferen

Argentinië is een prachtig land met mooie natuurlandschappen. U zult vast uw digitale (film) camera mee nemen. In Argentinië vinden mensen het vaak leuk om gefotografeerd te worden. Als u mensen of kinderen van dichtbij wilt fotograferen, vraag dan altijd eerst om toestemming. Respecteer het ook als zij niet op de foto willen. Neem de tijd en maak contact. Het is verboden om plaatsen zoals vliegvelden, grensposten, militair terrein, overheidsgebouwen en dergelijke te fotograferen. Denkt u er aan voldoende geheugenkaartjes voor uw digitale (film)camera mee te nemen? Reservebatterijen en accu’s zijn buiten de grote steden moeilijk tot niet verkrijgbaar.

Taal

De voertaal in Argentinië is Spaans. Vanwege de Italiaanse achtergrond van veel Argentijnen kunt u op sommige plekken Italiaans horen. Zo hebben veel inwoners van Buenos Aires een hoorbaar Italiaans accent. Sommige indiaanse gemeenschappen hebben hun eigen taal behouden, waarvan de twee belangrijkste het Guaraní en het Quechua zijn.

Fooien

Fooien zijn in Argentinië gebruikelijk. Veel mensen die in het toerisme werken zijn afhankelijk van de fooi die ze krijgen. Tijdens uw reis staan er dan ook vele personen voor u klaar, bijvoorbeeld gidsen, chauffeurs, kamermeisjes en kofferdragers. Ons advies gedurende de rondreis is als volgt:

Indicatie fooien
Chauffeur : ca. 65 pesos (ca. € 1,00) per persoon per dag
Gids : ca. 50 pesos (ca. € 0,80) per persoon per dag
Kamermeisje : ca. 30 pesos (ca. € 0, 50) per persoon per nacht
Kofferdrager : ca. 50 pesos (ca.€ 0,80) per persoon per koffer

Dit zijn de richtbedragen zoals bekend in januari 2019. Uiteraard kan de koers van Argentijnse peso en de euro wijzigen, waardoor de genoemde bedragen mogelijk anders worden. In restaurants kan er een ‘’cubierto’’ of ‘’servicio de mesa’’ op de rekening verschijnen. Dit is een supplement voor de genoten service. Dit bedrag gaat niet naar de bediening maar naar het restaurant. In restaurants is het gebruikelijk om 10% van de gehele rekening als fooi te geven. Een fooi geven is niet verplicht, uiteraard bent u hierin vrij om zelf te beslissen.

Telefoon en internet

Mobiel bellen is in Argentinië niet overal mogelijk. Bijna in het hele land heeft u goed bereik. Bellen met uw mobiele telefoon en met de vaste telefoon vanuit uw hotelkamer kan erg duur zijn. Ter plekke kunt u ook goedkoop een lokale simkaart aanschaffen. Hiermee belt u voordeliger dan met uw Nederlandse simkaart.

Wi-Fi
De meeste hotels hebben Wi-Fi, soms gratis en soms tegen vergoeding. In sommige hotels moet u bijbetalen voor een snellere verbinding (meestal nodig om -gratis- via WhatsApp te kunnen bellen) of is Wi-Fi alleen beschikbaar in gemeenschappelijke ruimtes, zoals de lobby. Veel restaurants en cafés bieden gratis Wi-Fi.

Paspoort en visum

Uw paspoort moet minimaal nog 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Argentinië, met in elk geval 1 lege visumpagina.

Personen met de Nederlandse en Belgische nationaliteit hebben geen visum nodig voor Argentinië bij een verblijf van maximaal 90 dagen.
Als u langer dan 90 dagen in Argentinië blijft, of niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit heeft, draagt u zelf zorg voor een eventueel benodigd visum. Neemt u hiervoor contact op met de Ambassade of het Consulaat van Argentinië.

Uiteraard is het belangrijk om goed op uw paspoort te letten. Wij raden u aan om enkele kopieën van uw paspoort op andere plaatsen dan uw originele paspoort te bewaren. Als u uw paspoort niet nodig heeft, bewaart u het dan in een kluis op uw kamer als dat mogelijk is. Als uw paspoort verloren of gestolen is, neemt u dan onmiddellijk contact op met de Nederlandse ambassade in Buenos Aires.

Reizen met minderjarige kinderen met een andere achternaam

Alleenreizende ouders en ouders met een andere achternaam dan hun minderjarige kind (= t/m 17 jaar) moeten bij reizen buiten het Schengen-gebied aan kunnen tonen dat zij het ouderlijk gezag hebben over het meereizende kind én toestemming hebben van de andere ouder om met hun kind naar het buitenland te reizen. Om problemen aan de grens te voorkomen adviseren de Rijksoverheid en de Koninklijke Marechaussee om de volgende documenten mee te nemen:
▪ Formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland (verkrijgbaar in het Engels)
▪ Kopie paspoort van toestemming gevende (niet meereizende) ouder(s)
▪ Recent uittreksel gezagsregister
▪ Recent uittreksel BRP van het kind

En eventueel:
▪ Uitspraak van de rechter over gezag en omgang;
▪ Het ouderschapsplan;
▪ Geboorteakte van het kind.

Ook andere personen die met een minderjarig kind reizen (bijvoorbeeld grootouders) moeten over bepaalde documenten beschikken. Wij adviseren u tijdig de juiste documenten aan te vragen. Voor uitgebreidere informatie kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid en Koninklijke Marechaussee. Reizigers met de Belgische nationaliteit verwijzen wij graag naar Buitenlandse Zaken.

Let op: de visuminformatie op onze website is gebaseerd op de vereisten die voor de uitbraak van COVID-19 van toepassing waren. Als u binnenkort met ons op reis gaat dan raden wij u aan om voor de meest recente informatie contact op te nemen met de ambassade of het consulaat van de bestemming(en) die u bezoekt of met het CIBT. Het is namelijk heel goed mogelijk dat nationale overheden aanvullende regels hanteren om een bestemming te mogen bezoeken.

Eten en Drinken

De Argentijnse keuken staat bekend door haar veelheid aan soorten vlees. Argentinië heeft per hoofd van de bevolking de grootste consumptie van rood vlees ter wereld. De Argentijnse barbecue, asado of ook parillada genoemd, word veel geserveerd. De bijgerechten doen er, conform de gaucho-traditie, niet zoveel toe. Een bolletje rijst of puree, wat blaadjes sla en een tomaat is al wat u als omlijsting mag verwachten bij een vleesgerecht. De Europese invloed is in de Argentijnse keuken merkbaar. Men kent pasta en worst (chorizo), net als zoete lekkernijen als Dulce de leche en Facturas. De oorspronkelijke Indiaanse kookkunst is terug te vinden in gerechten als Locro (vleesstoofpot met maïs en bonen), Humitas (gebak van maïsmeel) en Mate (groene thee). De Argentijnse wijnbouw is veruit de grootste buiten Europa en de stad Mendoza levert 70% van alle wijnproductie van het land. Het zogenaamde ‘wijntoerisme’ trekt veel internationale reizigers naar Mendoza.

Alle internationale frisdranken zijn te koop, net als verschillende exportbieren. Geïmporteerde sterke dranken zijn duur. Argentinië staat natuurlijk bekend om zijn wijnen en deze zijn er dan ook ruimschoots te vinden. Het leidingwater kunt u alleen drinken nadat het gekookt is. Water in flessen zijn overal verkrijgbaar.

Indicatie prijzen eten en drinken
Lunch: : ca. € 5
Diner: : ca. € 10
Flesje water : ca. 0,70 € in de winkel/ hotel € 1
Flesje fris : ca. € 1 - € 1,50
Glas wijn : ca. € 3
Glas bier (lokaal) : ca. € 1

Dit zijn de richtbedragen zoals bekend in januari 2019. Uiteraard kunnen deze in de loop van het jaar wijzigen. Daarnaast kan de koers van de euro en de Argentijnse peso wijzigen, waardoor de genoemde prijzen mogelijk anders worden.

Geschiedenis

De oorspronkelijke bewoners van Argentinië zijn de Diaguita- en de Guaraní-indianen. Waar andere landen in Zuid-Amerika relatief snel door de Spanjaarden gekoloniseerd werden, boden de indianen nog lang weerstand en duurde het tot laat in de zestiende eeuw voordat de conquistadores zich er vestigden.

De introductie van Europese infectieziekten maakte de Indiaanse bevolking ongeschikt voor slavenarbeid en roeide hen vrijwel geheel uit. Hierdoor was er ruimte voor Spaanse gelukzoekers om zich in het binnenland van Argentinië te vestigen in grote boerderijen.

In 1536 begon Pedro de Mendoza met de bouw van ‘Nuestra Señora Santa Maria del Buen Aire’, nu bekend als Buenos Aires. In 1776 werd Buenos Aires hoofdstad van het onderkoninkrijk Río de la Plata en vanaf toen begon de strijd om de onafhankelijkheid. In 1816, onder leiding van José de San Martín, splitste Argentinië zich definitief af van Spanje.

De onafhankelijkheid legde de verschillen bloot tussen de federalisten, conservatieve landeigenaren van de haciendas (grote boerderijen) en de progressieve stedelingen uit Buenos Aires (centralisten). Na jaren van tirannieke overheersing door de federalist Juan Manuel Rosas zegevierde het centralisme van Buenos Aires en werd een periode van groei en welvaart ingeluid. Het liberale klimaat trok veel Europese investeerders, die bijdroegen aan de modernisering van de economie.

Tussen 1880 en 1920 kende Argentinië een bloeitijd. Het werd één van de rijkste landen ter wereld. De internationale belangen maakten het land echter kwetsbaar voor recessies op wereldschaal. In deze periode waren de boeren genoodzaakt om naar de stad te trekken.

De twintigste eeuw begon mager en dit leidde tot een militaire coup in 1943, die de weg vrij maakte voor dictator Juan Perón. Hij en zijn populaire vrouw Eva (Evita) voerden een populistisch bewind, dat zette de verhouding tussen de conservatieven en de liberalen op scherp. Tot 1983 werden steeds bloediger optredende militaire junta’s afgewisseld met autoritaire democratische regeringen, wat leidde tot oplopende economische problemen, corruptie, algemene afkeer van de politiek en de nederlaag in de oorlog met Groot-Brittannië om de Falklandeilanden. Dit betekende een gezichtsverlies dat de junta niet meer te boven kwam. Hierna kreeg de democratie eindelijk voet aan de grond en deze trok de economie mee.

Koppeling van de Argentijnse peso aan de Amerikaanse dollar in 1991 bracht de inflatie in acht jaar terug van 5000 naar 1%, maar deze groeicijfers bleken niet houdbaar waardoor de peso in 2001 volledig ineenstortte. Dit leidde tot een economische crisis waaruit Argentinië momenteel enigszins aan het opkrabbelen is.

Bevolking

Naar schatting telt Argentinië 40.000.000 inwoners. Daarvan is het grootste deel woonachtig in de steden. Buenos Aires is de grootste stad en telt 3.000.000 inwoners. Andere grote bevolkingscentra zijn: Cordoba, Rosario, Tucuman, Mendoza en Bahia Blanca. Het dunstbevolkt is Patagonië, waar slechts 1% van de bevolking woont.

Argentinië is een natie van immigranten uit verschillende delen van de wereld. Vanaf 1850 kwam de eerste golf immigranten naar Argentinië. Dit waren veelal boeren en veehouders uit Ierland, Wales en Baskenland. Eind negentiende eeuw tot 1930 kwam de tweede golf immigranten, veelal handarbeiders uit Italië, Spanje, Polen, Libanon, Griekenland, Joegoslavië en Oekraïne. Na de Tweede Wereldoorlog is er een nieuwe immigratievorm van voornamelijk economische vluchtelingen, waaronder ook enkele honderden Nederlandse families.

In de negentiende eeuw leefden er honderden indianenstammen in Argentinië. Op dit moment leven er 15 indianenvolken. Het aantal indianen wordt op ongeveer 300.000 geschat. De meeste indianen wonen in de provincie Chaco, namelijk de Tobas, Matacos en de Pilágas.

Nuttige adressen

Argentijnse ambassade
Javastraat 20
2585 AN Den Haag
Tel: 070 311 8411
Fax: 070 311 8410
Website: www.embassyargentina.nl

Nederlandse ambassade in Buenos Aires
Olga Cossettini 831
Piso 3 C1107CDC Buenos Aires
Tel: 0054 114 338 0050
Fax: 0054 114 338 0060/70
Email: bue@minbuza.nl

Tijdsverschil

Tijdens de zomertijd is het in Argentinië vijf uur vroeger dan in Nederland, tijdens de wintertijd vier uur vroeger.

Openingstijden

In Argentinië zijn de winkels over het algemeen geopend van 09.00 uur tot 19.30 uur. De grote winkels zijn vaak dagelijks geopend en tot laat in de avond. Vanwege de siësta sluiten de winkels buiten de grote steden vaak tussen de middag. Op zaterdag zijn de winkels vaak van 09.00 uur tot 12.30 uur geopend.

Banken en wisselkantoren zijn over het algemeen van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 15.00 uur geopend.

Geldzaken

De munteenheid van Argentinië is de Peso (ARS). Als u hier klikt, vindt u de actuele wisselkoers. De koers schommelt behoorlijk en is daardoor niet te verkrijgen in Nederland en België. Maak dan ook al uw contant geld op (Peso's zijn niet meer om te wisselen in Euro's bij aankomst in Nederland en België).

Pinnen met uw bankpas, voorzien van een Maestro- of Cirruslogo is officieel mogelijk, echter hebben wij ervaren dat dit niet altijd werkt en hoge kosten met zich meebrengt. Wij adviseren u dan ook om een creditcard mee te nemen. Gelukkig kunt u bijna overal met uw creditcard betalen (ook kleinere bedragen). Het innen van traveller cheques kan buiten Buenos Aires lastig zijn.

Het is verstandig om vanuit Nederland contant geld mee te nemen. Het is namelijk niet mogelijk om met een buitenlandse pas meer dan € 300 tegelijk te pinnen. Per opname betaalt u daarnaast ongeveer 10% kosten. Sommige banken staan toe geldbedragen te pinnen tot 1000 Peso's. Alleen bij de Citibank (Amerikaans) kunt u grotere bedragen tegelijk opnemen (veelal 2000-3000 Peso's). Via de website van uw bank activeert u vóór vertrek de instelling van uw bankpas tijdelijk naar ‘Wereld’.

Officiële wisselkantoren (Casa de Cambio) wisselen buitenlandse valuta, maar ook de Amerikaanse dollar wordt vrijwel overal geaccepteerd. Mocht u thuis nog wat Amerikaanse dollars hebben liggen neem deze dan ook mee. Het is verder aan te raden om Euro's mee te nemen naar Argentinië om ter plaatse in te wisselen voor Peso's. Dit kan eenvoudigweg bij een Cambio in het centrum van Buenos Aires. Vraag om de dichtstbijzijnde locatie bij het inchecken in uw hotel.

In de meeste hotels en in de grotere winkels kunt u met een creditcard betalen. In het buitenland is voor het betalen met creditcard vrijwel altijd een pincode nodig. Let u er wel op, dat er niet met uw creditcard wordt gefraudeerd.

Als u hier klikt kunt u bij GWK Travelex uw buitenlandse valuta bestellen.

Kleding

Uw koffer inpakken voor Argentinië kan een lastige klus zijn door de vele verschillende gebieden met verschillende weersomstandigheden. Het land heeft uitgestrekte woestijnen tot hoge bergtoppen. Op dezelfde dag kunt u gemakkelijk verschillende weertype ervaren. Het ligt er dan ook aan waarnaar u in Argentinië reist wat voor weer u heeft. Vaak komt u eerst aan in Buenos Aires waar het het zowel warm als koud kan zijn en eenmaal in het zuiden kunnen de weersomstandigheden ter plekke wijzigen. Hierdoor worden laagjes kleding aangeraden. Op deze manier kunt u zich gemakkelijk kleden tegen de kou en daarna een vest, trui of windjack uitrekken zodra u het te warm heeft gekregen. Verschillende combinaties van luchtige kleding met daarbij een warme trui of een windjack zijn daarom aan te raden. Goede wandelschoenen zijn in Argentinië geen overbodige luxe.

Beste Reistijd

Argentinië is gelegen in het zuiden van Zuid-Amerika. Door de uitgestrektheid van het land, zowel in de breedte als in de hoogte, kent het klimaat in Argentinië enorme contrasten. In het uiterste noorden van Argentinië heerst een subtropisch klimaat, in het noordoosten een tropisch klimaat, in de bergen een bergklimaat en in het zuiden een woestijnklimaat. Vuurland heeft een zeeklimaat.

Het Andesgebergte kent winters met veel sneeuwval en extreem lage temperaturen tot wel -39 °C. In het midden van het land, bij Córdoba, kan het in de zomer bloedheet worden, tot boven de 45 °C. Een warme en droge föhnwind (Zonda) blaast over de vlakten ten westen van centraal Argentinië. De Zonda kan aantrekken tot een enorme storm met windsnelheden tot 120 km/h en op grotere hoogte zijn sneeuwstormen niet ongewoon. De Sudestada is een klimatologisch fenomeen karakteristiek voor de omgeving van de Río de la Plata (trechtermond bij de grens met Uruguay). Deze zorgt voor een plotselinge draaiing van de koude zuidenwind naar het zuidoosten, samengaand met een mildere temperatuur en heftige regenval.

De gevarieerdheid van het klimaat en de geografie maken Argentinië het hele jaar door aantrekkelijk voor reizigers. Patagonië is het mildst in de zomer (december–februari) en Buenos Aires kunt u het beste in de lente of herfst bezoeken, want de zomer is daar heet en vochtig. Het hoogseizoen van de skioorden in het noorden is van juni tot oktober.

Geografie

Argentinië is na Brazilië het grootste land van Zuid-Amerika met een oppervlakte van 2.800.000 vierkante kilometer. In het noorden grenst het aan Paraguay, Bolivia en Brazilië. In het westen grenst het land aan Chili en in het oosten aan Uruguay en de Atlantische Oceaan.

Het land kan opgedeeld worden in zes geografische regio's, te beginnen bij het Andesgebergte aan de Chileense zijde en het Altiplano aan de Boliviaanse kant. De Aconcagua (6960 m) is niet alleen de hoogste berg van de Andes, maar ook van het westelijk halfrond. De Cerro Bonete (6872 m) en de vulkaan Llullaillaco (6723 m) staan op plaats twee en drie. Het Altiplano, wat hooggebergte betekent, is droog en steppeachtig. Er ontspringen enkele rivieren uit gletsers, waaronder de Perito Moreno die elk jaar enkele centimeters verschuift.

Het noordoosten kenmerkt zich door laaggelegen tropisch regenwoud dat wordt gedomineerd door de grote rivieren Paraná, Paraguay en Uruguay. Deze rivieren monden uit in de grote delta van Río de la Plata. Het regenwoud herbergt tal van tropische diersoorten, waaronder jaguars, flamingo’s en papegaaien.

Wie aan Argentinië denkt, denkt aan de Pampas. Deze weidse vlakte strekt zich uit vanaf de Atlantische Oceaan tot aan het Andesgebergte. Het is oorspronkelijk het gebied van de gaucho, het Zuid-Amerikaanse equivalent van de cowboy.

De Atlantische kust heeft brede stranden, die landinwaarts afwisselend overgaan in bossen, duinen en lagunes. Niet alleen bij toeristen, maar ook bij de Argentijnen is dit gebied, dat loopt van San Clemente del Tuyu tot Mar del Plata, in trek als vakantiebestemming.

Vanaf de Río Negro tot aan Vuurland ligt Patagonië. Dit eindeloze steppelandschap is gevormd door gletsjers en is rotsachtig, bezaaid met grof puin uit de Andes. Prachtige meren en grote loofbossen maken het gebied een voor reizigers zeer aantrekkelijke bestemming. Dit is echter niet het enige natuurschoon van Patagonië. Warme zeestromen voeren overwinterende walvissen, zeehonden en pinguïns naar de Atlantische kust.

De archipel van La Tierra del Fuego (Vuurland) is dunbevolkt, bos- en bergachtig en doorsneden met fjorden. In dit gebied ligt Ushuaia de meest zuidelijk gelegen stad ter wereld.

Elektriciteit

Het voltage is in Argentinië 220 V. U heeft een ander type stekker nodig dan in Nederland.


Religie

De meeste Argentijnen zijn rooms-katholiek. Meer dan 90% van de bevolking noemt zichzelf katholiek, hoewel slechts 20% daarvan regelmatig naar de kerk gaat. Spaanse kolonisten hebben het katholicisme naar Zuid-Amerika gebracht, waar het lange tijd een factor van betekenis is geweest. Zo moesten presidentskandidaten tot voor kort katholiek zijn. In 1994 werd het artikel dat bepaalde dat de presidenten katholiek moesten zijn geschrapt. Naast katholieken wonen er protestanten, grieks-orthodoxen, islamieten en joden in Argentinië. De joden kenden een piekaantal van 400.000 vlak na de Tweede Wereldoorlog.

Gezond op reis

Reizen is intensief en daarom niet alleen ontspannend, maar soms ook vermoeiend. Na een vaak lange vlucht krijgt u te maken met tijdsverschil, u ziet en onderneemt veel en u verblijft in een relatief korte periode op meerdere plaatsen. Soms zitten er lange reisdagen tussen. Ook de temperatuurverschillen met Nederland en het andere eten kunnen soms even wennen zijn, hoewel de meeste reizigers dat juist waarderen aan een verre rondreis! Om optimaal te genieten is het belangrijk dat u goed naar uw lichaam luistert en ook af en toe rust neemt als dat nodig is.

Medicijnen
Wij adviseren u om een bescheiden reisapotheek mee te nemen. Denkt u hierbij o.a. aan pijnstillers, desinfecterende middelen, zonnebrand, (blaren)pleisters, middelen tegen koorts, uitdroging, diarree, verstopping en reisziekte. Daarnaast een middel tegen insectenbeten dat DEET bevat. Neemt u medicijnen of slaapmiddelen mee op reis? Checkt u dan met uw huisarts of deze middelen onder de zogenaamde Opiumwet vallen. Zo ja, dan is een Engelstalige medische verklaring van uw apotheek noodzakelijk, om problemen bij de douane te voorkomen. Houdt u dit document in uw handbagage.

Vaccinaties en malariamiddelen
Wij raden u aan om altijd een deskundige te raadplegen over de benodigde vaccinaties en(malaria)middelen. De adviezen over voorkomende ziektes en middelen hiertegen wijzigen namelijk regelmatig. Advies vragen kan bij de GGD, uw huisarts of bij thuisvaccinatie. Klik hier om u aan te melden bij Thuisvaccinatie. Thuisvaccinatie komt bij u thuis voor de vaccinatie(s), ook in de avonduren. Na aanmelding nemen ze zo snel mogelijk contact met u op voor een afspraak. Met een volledig vaccinatieschema moet u 4 tot 6 weken voor vertrek beginnen.

Voor Argentinië worden vaccinaties tegen DTP, Hepatitis A en gele koorts aanbevolen. In het land komt in sommige gebieden malaria voor. In sommige gebieden komen malaria of andere door muggen veroorzaakte ziektes voor. Het is belangrijk om u goed te beschermen tegen muggenbeten, met een middel dat DEET bevat. Ook is het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Met name in het noorden en langs de oostkust is de zon zeer fel, dus een zonnebrandcrème met een hoge factor is voor mensen met een lichte huid onontbeerlijk. Een zonnesteek voorkomt u door een hoofddeksel en eventueel een zonnebril te dragen.

Legionella
Wij raden u aan om, bij aankomst in uw hotelkamer, eerst het warme en dan het koude water (ook van de douche en het bad) twee minuten te laten doorstromen. Ventileer ondertussen goed (raam open) of verlaat de kamer even. In stilstaand water kan zich de legionella bacterie ontwikkelen, die u op deze manier doeltreffend bestrijdt.

Check uw reisverzekering!
NRV vindt het belangrijk dat u goed verzekerd op reis gaat. De kosten van medische verzorging in het buitenland of een onverwachte vlucht naar huis kunnen enorm oplopen. In veel gevallen zijn onze zorgverzekeringen niet toereikend in landen buiten Europa. Wie goed verzekerd op reis gaat voorkomt hoge kosten. U kunt daarom bij ons een annulerings- en/of reisverzekering (met werelddekking) afsluiten via de Europeesche Verzekeringen.

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis