Uitzicht op Victoria Falls
Victoria Watervallen
Speciaal voor u geselecteerde highlights:

Landinfo Zimbabwe

Fooien

Fooien zijn in Zimbabwe zijn gebruikelijk. Veel mensen die in het toerisme werken zijn afhankelijk van de fooi die ze krijgen. Tijdens uw reis staan er dan ook vele personen voor u klaar, bijvoorbeeld gidsen, chauffeurs, kamermeisjes en kofferdragers stellen een fooi op prijs. Ons advies gedurende de rondreis is als volgt:

Kamermeisjes: ongeveer € 1,70 per kamer per nacht (omgerekend ca. 2 USD, afhankelijk van de wisselkoers)
Kofferdragers: ongeveer € 0,85 per koffer (omgerekend ca. 1 USD, afhankelijk van de wisselkoers)
Gids: ongeveer € 4,5 per persoon per dag (omgerekend ca. 5 USD, afhankelijk van de wisselkoers)

Bovenstaande bedragen geven u een idee van de fooien. Een fooi geven is niet verplicht, uiteraard bent u hierin vrij om zelf te beslissen. Als u tevreden bent over de gids en/of chauffeur, kunt u aan het einde van de reis/excursie naar eigen inzicht een fooi geven. Dit zal zeker op prijs gesteld worden.

Klimaat

Zimbabwe is het hele jaar door goed te bezoeken. De droge periode is vooral in de winter van mei tot en met oktober. Vanaf november tot en met maart is het zomer en kan het natter zijn. Voor de mooiste periode zijn de maanden mei tot en met juli de beste tijd om Zimbabwe te bezoeken. In deze periode is alles mooi groen en valt er minder neerslag dan in het regenseizoen. De Victoria watervallen zijn ook het hele jaar door indrukwekkend maar net na de regentijd in de maanden maart en april zijn ze het krachtigst. Om wild te zien is het beste om te reizen tussen september en oktober.

Reisdocumenten

U dient bij aankomst in Zimbabwe een visum aan te schaffen. Het visum kunt u 'on arrival' krijgen en kost $35 p.p. (onder voorbehoud van evt. wijzigingen). Vraag naar een single entry visum. Met dit visum kunt u de Victoria Watervallen aan de kant van Zimbabwe bezoeken. Let op, u kunt het visum enkel met contact geld (USD) betalen.

Wanneer u zowel Zimbabwe als Zambia bezoekt, dan kunt u een zogeheten KAZA UNIVISUM aanschaffen. U kunt dan onbeperkt de grenzen van beide landen over. Dit visum is 30 dagen geldig en kost ca. 50 USD. Dit type visum is ook ter plaatse verkrijgbaar.

Geldzaken

De munteenheid in Zimbabwe is de Zimbabwaanse dollar (ZWD). De actuele koers kunt u eenvoudig opvragen via één van de vele websites die wisselkoersen publiceren.

Het is niet meer mogelijk om met andere munteenheid te betalen dan de Zimbabwaanse dollar. Vrijwel overal in Zimbabwe is het mogelijk om met uw bankpas. In de meeste hotels, restaurants en grotere winkels kunt u eveneens met creditcard betalen. Wij raden u aan om altijd een klein bedrag Zimbabwaanse dollars op zak te hebben voor noodgevallen.

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis