Halong Bay
Halong Bay
Hoi An
Hoi An
Angkor Wat Cambodja
Angkor Wat Cambodja
Aalmoes ceremonie in Luang Prabang
Aalmoes ceremonie in Luang Prabang
Prachtig Laos
Prachtig Laos

Vietnam, Cambodja & Laos

Privéreis | 24 dagen v.a.
3590i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
10-09-2024
Reisduur
24dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Drie verschillende landen in één rondreis
Overnachten in Halong Bay & de Mekong Delta
Ontdek het overweldigende Angkor Wat tempelcomplex
Sfeervol Luang Prabang en natuurschoon in Vang Vieng
Rondreis met privéchauffeur per airco auto/minivan, tuktuk, lijndienstbus, boot en trein

Het ultieme Azië in één reis!

Drie buurlanden, elk uniek en bijzonder! Van Vietnam met Halong Bay, Hoi An en de Mekong Delta naar Cambodja met de Killing Fields en Angkor Wat naar authentiek Laos met de gezellige boulevard van Luang Prabang. Vietnamese Phó, Cambodjaanse Amok en Laotiaanse Keng Kalampi. Er valt zoveel te zien en beleven, laat u verrassen en ga op ontdekkingstocht door prachtig Indochina!

"'Deze reis van 4 weken (landenarrangement plus stopover in Singapore) heeft ervoor gezorgd dat we volledig konden loskoppelen van ons dagelijks leven in België. Wat we gezien en meegemaakt hebben, is onvergetelijk. Vietnam,Cambodja en Laos zijn drie totaal verschillende landen met elk enorm veel charme! Ik kan deze reis echt aanraden!'"

Fordham

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam – Hanoi

Vertrek luchthaven
Heenvlucht
Overnachting in het vliegtuig

Eindelijk is het zover: uw rondreis gaat van start! Vandaag vertrekt u met het vliegtuig naar de Vietnamese hoofdstad Hanoi. Lees in het vliegtuig uw programma van de komende weken nog eens door. U overnacht in het vliegtuig.

DAG
02

Aankomst in Hanoi

vn_al_hanoi_straatverkoop_132573962.jpg
Aankomst in Hanoi
Ontmoeting met onze lokale vertegenwoordiger
Eerste overnachting in Hanoi

Vanuit het vliegtuigraampje ziet u al dat Hanoi een miljoenenstad is. Op de luchthaven staat onze lokale vertegenwoordiger u op te wachten. U rijdt direct naar uw hotel, nabij het oude centrum van de stad. Onze vertegenwoordiger zal u informeren over de Vietnamese gewoontes en is de aangewezen persoon voor leuke en handige tips!

Vandaag heeft u geen druk programma, maar de rest van de dag tijd om aan het klimaat en het tijdsverschil te wennen. Kies ’s avonds voor één van de sfeervolle restaurants in het oude Franse stadscentrum. Dit alles op loopafstand van uw hotel!

DAG
03

Hanoi

Stadstour door Hanoi incl. Mausoleum en Tempel van de Literatuur
Stadswandeling door het oude centrum
Tocht in traditionele riksja’s (ca. 1 uur)
Traditionele waterpoppenshow in het theater
Tweede overnachting in Hanoi

Na het ontbijt wordt u door de Engelssprekende gids opgehaald voor een bezoek aan de mooiste plekken van Hanoi. U ziet onder meer (de buitenkant van) het Mausoleum van Ho Chi Minh, het voormalige werkhuis van ‘Oom Ho’ en de beroemde ‘One Pillar’ Pagode. Bekijk het Etnologische Museum, een interessant museum over 54 verschillende etnische groepen in de Vietnamese samenleving. Of breng een bezoek aan Hoa Lo Hilton, een gevangenis voor politieke gevangenen tijdens de Franse koloniale tijd en Amerikaanse krijgsgevangenen tijdens de Vietnam-oorlog.

’s Middags bezoekt u de binnenplaatsen en wandelt u door de mooie tuinen van de bekende Tempel van de Literatuur. Ooit was dit de eerste universiteit van Vietnam. Hierna zal uw gids u meenemen voor een gezellige stadswandeling door het oude stadscentrum, langs het Hoan Kiem meer en naar de Ngoc Son tempel met de herkenbare rode brug. Verken de nauwe straatjes en zie hoe de inwoners hun ambachten uitoefenen in kleine boetieks langs de straat. U vindt deze bedrijvigheid vast bijzonder om te zien! Hierna stapt u in een traditionele riksja en rijdt u door de smalle straatjes en langs het meer. Als afsluiting gaat u naar een traditionele waterpoppenshow. Een duizend jaar oude kunstvorm uit deze regio, begeleid door traditionele muziek en bijbehorende instrumenten. Een leuke dag en een goede eerste kennismaking met dit bijzondere land!

DAG
04

Hanoi - Halong Bay (ca. 175 km / 3 – 4 uur)

VN_AL_HALONG
Vertrek uit Hanoi
Boottocht door de fabelachtige Halong Bay
Overnachting aan boord van de jonk in Halong Bay

Na een heerlijk ontbijt in het hotel wordt u naar de beroemde Halong Bay gebracht, niet voor niets opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U gaat aan boord van een traditionele jonk, waarop u zult overnachten in een comfortabele hut met eigen luxe badkamer én prachtig uitzicht over de baai.

Aan boord van de jonk vaart u langs krijtsteenrotsen, schilderachtige kleine eilandjes, verlaten stranden, maar ook vele grotten. Er zijn verschillende activiteiten mogelijk, maar u kunt natuurlijk ook aan boord blijven en ontspannen op het dek. Aan boord wordt een overheerlijke verse lunch geserveerd. ‘s Avonds is er een uitgebreid diner en kunt u genieten van het prachtige uitzicht en de ondergaande zon.

DAG
05

Halong Bay - Hanoi - Hué

vn_al_halongbay3.jpg
Ontwaken tussen de kalksteenrotsen in Halong Bay
Vertrek uit Halong Bay
Bezoek aan het oude dorp Tho Ha
Nachttrein naar Hué

We adviseren u om vandaag vroeg op te staan. Het is prachtig om de zon te zien opkomen tussen de vele kalksteenrotsen en de lokale vissers te zien uitvaren. Na het ontbijt varen we terug naar de kade. Onderweg geniet u nog één laatste keer van de indrukwekkende omgeving.

Bij aankomst in Halong staat uw chauffeur alweer op u te wachten. Via het oude dorp Tho Ha rijdt u naar het treinstation van Hanoi. Tho Ha is een traditioneel dorp aan de oever van de Cau rivier, berucht om de grote productie van rijstpapier. Al wandelend door de wirwar van straatjes ziet u de enorme hoeveelheid rijstpapier dat aan bamboerekken te drogen hangt. Aan het begin van de avond stapt u in Hanoi op de nachttrein naar Hué, waar u de volgende ochtend aankomt.

DAG
06

Hué

Thien Mu Pagode
Aankomst in Hué
Boottocht over de Parfum Rivier (Song Huong-rivier)
Stadstour door Hué (ontdek o.a. de Verboden Paarse Stad en de ambachten van Vietnam)
Overnachting in Hué

‘s Ochtends rolt de nachttrein het station van Hué binnen. Na een goed ontbijt in een lokaal restaurant of in uw hotel maakt u zich klaar voor een wandeling over de kleurrijke Dong Ba Markt. Het is de grootste markt van Hué, waar van alles te koop is! Maak u vervolgens klaar voor een boottocht over de Parfum Rivier (Song Huong-rivier). Een mooie tocht waarbij u een goede indruk krijgt van het leven van de lokale bevolking langs de rivier in deze regio van Vietnam. U brengt een bezoek aan de Thien Mu Pagode (ook wel ‘Linh Mu’), gebouwd op de plaats van een oude Cham tempel. Thien Mu had in de eerste helft van de vorige eeuw al de naam een broeinest te zijn van boeddhistisch verzet tegen het koloniale regime, maar werd in 1963 in één klap beroemd toen één van de monniken zichzelf in Ho Chi Minh City in brand stak. De monnik was in zijn grijsblauwe Austin naar Ho Chi Minh City gereden waardoor juist deze auto een ereplaats heeft gekregen vlak achter de pagode.

‘s Middags maakt u een stadstour door Hué. Bezichtig de Verboden Paarse Stad, ooit het ommuurde privéterrein van de keizerlijke familie, en beleef de geschiedenis aan de hand van verhalen van uw gids en oude foto’s. Tot slot verkent u het Luc Bo cultuurcentrum. Hier komt u meer te weten over de traditionele ambachten en wat de lokale bevolking doet om deze eeuwenoude ambachten tot op de dag van vandaag in leven te houden. Onder begeleiding van een lokale kunstenaar ervaart u zelf hoe de iconische Vietnamese hoed, papieren lotusbloemen en de kleurrijke vliegers worden gemaakt. Tijdens uw bezoek langs de ambachten van Vietnam kan het proces van het maken van de bekende lantaarns uiteraard niet ontbreken. Als laatste bezoekt u de 19e-eeuwse tombe van Tu Duc. Opvallend dat de keizer het enorme mausoleumcomplex voor zijn dood (1885) gebruikte en elders begraven ligt. Ervaar de harmonie tussen de architectuur en het omringende landschap en stel u voor hoe Tu Duc uren doorbracht in het theehuis bij het water. Overnachting in Hué.

DAG
07

Hué - Danang - Hoi An (ca. 135 km / 3 - 4 uur)

Hoi An lampionnen
Vertrek uit Hué
Tocht over de Hai Van Pass (Wolkenpas)
Bezoek aan de Marble Mountains in Danang
Stadswandeling door Hoi An
Eerste overnachting in Hoi An

Vanmorgen verlaat u Hué en rijdt u naar het karakteristieke stadje; Hoi An. Onderweg houdt u een korte pauze bij Lang Co, een vissersdorpje aan de kust. Hier heeft u de mogelijkheid naar het toilet te gaan en even de benen te strekken. Dan reist u verder over de Hai Van Pass (Wolkenpas), met uitzicht over bergen, zee, idyllische strandjes en kleine dorpen. Wat een adembenemend mooie kustweg! Natuurlijk kunt u een fotostop maken. Hierna rijdt u naar de Marble Mountains en bezoekt u het steenhouwdorpje.

Na een tocht door de Marble Mountains, langs prachtige grotten en tempels, komt u in de loop van de dag aan in het schilderachtige Hoi An met zijn Frans koloniale huizen en mystieke Aziatische bruggetjes. Hier maakt u een stadswandeling met uw gids waarbij u o.a. een bezoek brengt aan de Japanse brug, oude koopmanshuizen en pagodes. De stad hangt vol met kleurrijke lampionnen, een sfeervol geheel! Overnachting in Hoi An.

DAG
08

Hoi An

vn_al_hoianstrand.jpg
Vrije dag in Hoi An
Dagje meedraaien met de rijstboer (optionele excursie)
Bezoek het oude Tempelcomplex van My Son (optionele excursie)
Zonsondergang aanschouwen op de Thu Bon Rivier (optionele excursie)
Tweede overnachting in Hoi An

Hoi An is een ontspannen plaatsje, dat inmiddels is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U heeft vandaag een vrije dag. Maak zeker gebruik van de gratis fiets die het hotel voor u beschikbaar stelt. Fiets op eigen gelegenheid lekker naar het strand, maak een fietstocht door de rijstvelden en het platteland rond Hoi An, of bezoek nogmaals het historische centrum op de fiets. De plaatselijke bevolking is uiterst vriendelijk, u kunt rekenen op verrassende ontmoetingen!

Er zijn vanuit Hoi An verschillende optionele excursies mogelijk. Wat dacht u van een dagje meelopen op een lokale Vietnamese boerderij (optionele excursie)? Hierbij leert u alles over het verbouwen van rijst, werkt u een stukje mee op het platteland en maakt u kennis met het werk en de familie op een lokale boerderij. De dag begint gelijk goed met een tochtje op de rug van een waterbuffel! Op de boerderij leert u ook overheerlijke, krokante Vietnamese pannenkoeken maken. Uiteraard krijgt u daar een verkoelend drankje bij.

U kunt vandaag ook een excursie maken naar de eeuwenoude tempels van My Son (optionele excursie) en de prachtige ruïnes bekijken uit de tijd van de Champa-dynastie, met invloeden uit de Indiase cultuur en het hindoeïsme. Deze tempels, uit de 7e tot en met de 13e eeuw, zijn anders dan de tempels en pagodes die u tot nu toe zag in Vietnam.

Of maak tijdens zonsondergang een boottocht op de Thu Bon Rivier. Aan u de keus, er is genoeg te doen. In de avond kunt u heerlijk rondlopen in het sfeervol verlichte Hoi An met vele uitstekende restaurants.

DAG
09

Hoi An - Danang - Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh de Notre Dame Kathedraal
Vertrek uit Hoi An
Vlucht Danang - Ho Chi Minh City
Stadstour door Ho Chi Minh City
Eerste overnachting in metropool Ho Chi Minh City

Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld van Danang gebracht voor de vlucht naar Ho Chi Minh City. Na een korte vlucht komt u ‘s middags aan in deze bruisende miljoenenstad, waar de chauffeur al op u staat te wachten. Vroeger werd deze stad Saigon genoemd. Ho Chi Minh City is de grootste stad van Vietnam.

In de middag gaat u direct op pad om deze bijzondere stad te ontdekken. U brengt een bezoek aan het Herenigingspaleis, wat nu een museum is. In het oude centrum bezoekt u de Notre Dame-kathedraal. Wist u dat een groot deel van de rode bakstenen die zijn gebruikt bij de bouw van de kathedraal helemaal uit Parijs komen? Ook het Opera House en het oude koloniale postkantoor komen aan bod tijdens deze indrukwekkende tour. Misschien wilt u bij het postkantoor wel een leuk kaartje naar familie of vrienden sturen? Bezichtig ook het Oorlogsmuseum en ervaar de heftige geschiedenis van de Vietnamoorlog. De beelden in het museum geven een schokkende kijk op deze periode en de gidsen vertellen vaak over hun persoonlijke ervaringen. Een indrukwekkend bezoek! Na de stadstour kunt u de stad verder op eigen gelegenheid verkennen. Het verkeer is al een bezienswaardigheid op zich. Bijzonder hoe de vele scooters, auto’s en bussen kris kras door de straten rijden. Geniet ’s avonds op eigen gelegenheid van een diner in één van de vele leuke restaurants in de stad.

DAG
10

Ho Chi Minh City / Cu Chi-tunnels

Cu Chi-tunnels
Vrije dag in Ho Chi Minh City
Cu Chi-tunnels (optionele excursie)
Tweede overnachting in Ho Chi Minh City

Vandaag heeft u een vrije dag in Ho Chi Minh City. Ontspan in het hotel en kom bij van de vele reisindrukken tot nu toe of bezoek op eigen gelegenheid enkele highlights of mooie verborgen plekken van de stad. Ga winkelen in Dong Khoi Street – de belangrijkste en meest bruisende winkelstraat van Ho Chi Minh. Op deze statige boulevard met bomen en Frans-koloniale gebouwen waant u zich bijna in Europa. De sfeer is duidelijk minder Vietnamees dan op andere plekken. Naast souvenirwinkels met lakwerk en zijde, stijlvolle koffiebars en restaurants, vindt u hier vooral chique boetieks en moderne shoppingmalls met exclusieve merkkleding en juwelen. Winkelt u ook graag minder luxe, bezoek dan de nabijgelegen overdekte markt Ben Than: een geliefd adres voor leuke koopjes en typisch Vietnamese producten. Moe van het onderhandelen? Bestel bij een van de eetstalletjes binnen in de markt een frisse fruitsap of een geurige lokale lekkernij.

Bent u geïnteresseerd in het roerige oorlogsverleden van Vietnam? Maak dan zeker een indrukwekkende optionele excursie naar de beruchte Cu Chi-tunnels. Eerst bezoekt u Tay Ninh, de bakermat van het Cao Dai-geloof – een unieke religie die elementen van verschillende godsdiensten in zich verenigt. Vervolgens rijdt u naar de indrukwekkende Cu Chi-tunnels, het ondergrondse tunnelcomplex van de Vietcong. Vanuit hier voerden zij aanvallen uit op de Amerikaanse troepen. Fascinerend hoe het ingenieuze netwerk van maar liefst 250 kilometer de ondergrondse ziekenhuizen, commandoposten en wapenfabrieken met elkaar verbond.

Struin ‘s avonds de winkels en straatstalletjes nog eens af voor leuke souvenirs en sluit de dag af met een lekker diner naar keuze op eigen gelegenheid.

DAG
11

Ho Chi Minh City - Mekong Delta (ca. 180 km / 4 – 5 uur)

vn_al_mekongdeltafietsen.jpg
Vertrek uit Ho Chi Minh City
Per traditionele sampan de Mekong Delta verkennen
Overnachting in de Mekong Delta (Can Tho)

Op bezoek in het hart van de Mekong Delta, wat een bijzondere ervaring! Vanuit Ho Chi Minh City wordt u opgehaald om naar Cai Be te rijden. Cai Be ligt midden in de Mekong Delta; een zeer vruchtbaar gebied, prachtig begroeid en intens groen. Een groot contrast met de miljoenenstad waar u vanochtend wakker werd. Het zal u niet verbazen dat hier ongeveer de helft van alle landbouwproducten van Vietnam vandaan komt. U vindt hier vele plantages en rijstvelden, waar u de Vietnamezen met hun typische punthoeden overal aan het werk ziet op het land. In Cai Be klimt u aan boord van een traditionele sampan en vaart u de Mekong Delta in, waar u oog in oog zult staan met het traditionele dagelijkse leven. Kinderen baden in de rivier, vrouwen wassen hier hun kleding en huizen hangen vervaarlijk scheef over de rand van de oever. Onderweg maakt u een stop bij Ut Kiet, waar u kunt genieten van een heerlijke lokale lunch. Vervolgens komt u aan in Tan Phong, waar u op de fiets stapt om het lokale landschap te ontdekken. Bezoek de fruittuin en geniet van lokaal fruit; vervolg de reis en verken de Mekong op een roeiende sampan langs kleine en groene kanalen.

Aan het einde van de middag rijdt u via Vinh Long door naar Can Tho. Deze stad met inmiddels ruim 1 miljoen inwoners is de belangrijkste plaats in de Mekong Delta. In Can Tho heeft u alle tijd om te genieten van de terrassen en restaurants langs de promenade waar het een gezellig komen en gaan is van bootjes op de rivier.

DAG
12

Can Tho - Chau Doc (ca. 120 km / 3 uur)

Boten Mekong Vietnam
Varen over de drijvende markt van Cai Rang
Bezoek het bedevaartsoord aan de Sam Berg
Vertrek uit de Mekong Delta
Overnachting in Chau Doc

Vanochtend bezoekt u de grootste drijvende markt van de Mekong Delta. Na het ontbijt vaart u in een klein bootje over de zijrivieren van de Mekong, wat prachtige foto’s oplevert! U bevindt zich al snel in een bijzonder tafereel. De lokale markt van Cai Rang is een wirwar van lokale bootjes van boeren die hun handelswaren uithangen aan een lange stok op de punt van de boot. Hierdoor weet iedereen wat hij/zij verkoopt. Handel wordt direct met elkaar gedreven totdat alle goederen verkocht zijn. Ook bezoekt u een lokale fruit farm en leert u hoe Vietnamese noedels gemaakt worden. Uw bezoek aan de Mekong Delta eindigt met een wandeling over de markt van Can Tho. Hierna rijdt u naar Chau Doc, vlakbij de grens met Cambodja. In Chau Doc bezoekt u de Sam Berg, een populair bedevaartsoord waar u veel Chinese, Cham en Khmer tempels zult vinden. Overnachting in Chau Doc.

DAG
13

Chau Doc - Phnom Penh ( ca. 4 uur)

vn_chaudocnat.jpg
Vertrek uit Chau Doc
Tocht per speedboot naar Phnom Penh, Cambodja
Transfer naar uw hotel in Phnom Penh
Eerste overnachting in Phnom Penh

Vandaag laat u Vietnam achter u. Wat heeft u veel gezien van dit bijzondere land! Na het ontbijt wordt u naar de pier van Chau Doc gebracht, waar u op een speedboot stapt. De speedboot wordt gedeeld met een internationaal gezelschap. Tijdens de 4-uur durende tocht kunt u genieten van het leven langs de Mekong Rivier tot u aankomt in de hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh. Bij aankomst wordt u opgewacht door onze lokale vertegenwoordiger in Cambodja, die u naar uw hotel brengt. De rest van de dag is ter vrije besteding. Wilt u het echte ‘streetfood’ van Cambodja proberen? Op de containermarkt van Phnom Penh en op het parkeerterrein van de Russische markt zijn overheerlijke gerechten te vinden. Smul van de Bai Chaa (gefrituurde rijst) of Mie Chaa (gefrituurde noedels). Genieten!

DAG
14

Phnom Penh

Tuol Sleng phnom penh
Stadstour door Phnom Penh per traditionele tuktuk
Bezoek aan de Killing Fields en de beruchte Tuol Sleng-gevangenis
Tweede overnachting in Phnom Penh

Vandaag wordt een erg indrukwekkende dag waarbij u meer te weten komt over de enerverende geschiedenis van Cambodja. U stapt in de tuktuk naar de Tuol Sleng-gevangenis. Dit was voorheen een meisjeslyceum en is in 1975 omgebouwd tot de gruwelijke en beruchte ‘S21’-gevangenis van de Rode Khmer. Tienduizenden Cambodjanen werden hier gevangen gehouden en gemarteld. Het museum is een stille getuigenis van een tragisch verleden. Vervolgens bezoekt u het Royal Palace, de Zilveren pagode en de Russische markt: de perfecte plek om typisch Cambodjaanse souvenirs te scoren.
In de middag rijdt u naar de beruchte Killing Fields, net buiten de stad. Om kogels uit te sparen werden de gevangenen hier destijds bruut met knuppels vermoord. De lijken werden vervolgens geborgen in kuilen die de slachtoffers voor hun dood zelf moesten graven. Een huiveringwekkende kijkje in de geschiedenis en een stukje Cambodja dat u ongetwijfeld nog lang bijblijft. Overnachting in Phnom Penh.

DAG
15

Phnom Penh - Siem Reap (ca. 320 km / 5 - 6 uur)

kh_al_siempreap.jpg
Vertrek uit Phnom Penh
Per lokale lijndienst bus naar Siem Reap
Eerste overnachting in Siem Reap

Na het ontbijt wordt u naar het busstation gebracht. Hiervandaan reist u per lijndienst bus (zonder lokale gids) naar Siem Reap. Het is een lange rit en onderweg wordt er een stop gemaakt bij een lokaal restaurant om even de benen te strekken en iets te drinken of eten te kopen. Aan het einde van de middag arriveert u in Siem Reap. Bij aankomst staat de transfer op u te wachten om u naar uw hotel te brengen. De rest van de dag is ter vrije besteding.

DAG
16

Siem Reap (Angkor Wat)

KH_AL_SiemR
Zonsopgang bewonderen bij Angkor Wat
Ontdek het magische tempelcomplex Angkor Wat
Per traditionele tuktuk langs de tempels
Tweede overnachting in Siem Reap

Vroeg in de ochtend (ca. 4.30 uur) wordt u per tuktuk opgehaald bij uw hotel om te genieten van een spectaculaire zonsopgang bij Angkor Wat. Het is een magisch tafereel als de eeuwenoude tempel uit het donker tevoorschijn komt. Na de zonsopgang wordt u teruggebracht naar uw hotel voor het ontbijt. Met een gevulde maag stapt u opnieuw in de traditionele tuktuk om het imposante tempelcomplex verder te ontdekken. De Engelssprekende gids weet u alles te vertellen over de hindoeïstische Angkor Wat Tempels. Het zijn de belangrijkste overblijfselen uit de periode van het Khmer-rijk. ‘Yasodharapura’, zoals de stad in de Khmer-periode heette, was ooit de grootste stad ter wereld. De tempels vormden vijfhonderd jaar lang de hoofdstad van het rijk. Na het verval van de Khmers, raakten de tempels volledig overwoekerd door de jungle. De tempels zijn pas in de 19e eeuw ontdekt en staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U zult merken dat de tempels nog steeds worden onderzocht en dat er tot op de dag van vandaag bijzondere vondsten worden gedaan.
U bekijkt de bekendste tempels van Angkor Wat , waaronder de jungletempel Angkor Thom met zijn mooie ‘South Gate’, die het decor vormde voor de film ‘Tomb Raider’. Ook heeft u ruim de tijd om de veel kleinere, maar zeker niet minder mooie tempels te bewonderen. U kunt met uw gids de volledige invulling van de dag bepalen. Laat de geschiedenis tot uw verbeelding spreken terwijl u rondkijkt. Op de terugweg naar uw hotel bezoekt u nog een lokaal handwerkcentrum. Overnachting in Siem Reap.

DAG
17

Siem Reap

KH_AL_SiemR2
Vrije dag in Siem Reap
Ontdekt het platteland van Cambodja (optionele excursie)
Derde overnachting in Siem Reap

U heeft vandaag een vrije dag om naar eigen wens in te vullen. Krijgt u nog geen genoeg van Angkor Wat? Breng dan vandaag nogmaals een bezoek aan het immens grote tempelcomplex. Of slenter door het gezellige centrum en over de markt van Siem Reap. Er zijn vanuit Siem Reap ook verschillende optionele excursies mogelijk.

Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het platteland van Cambodja per quad. Deze excursies brengen u op plekken waar u niet veel andere toeristen tegenkomt. U rijdt door omliggende dorpjes, schitterende landerijen en geniet onderweg van de uiterst vriendelijke lokale bevolking. Kinderen zwaaien en u ziet hoe de ouders op traditionele manieren in levensonderhoud voorzien. U rijdt door een bijna onaangetast Azië en u zult diverse stops maken. Of draai een dagje mee met de rijstboer. De werkzaamheden zijn uiteraard afhankelijk van het seizoen, maar het werk van de rijstboer is nooit klaar. Een bijzondere manier om echt in contact te komen met de lokale bevolking.

DAG
18

Siem Reap - Luang Prabang

LA_AL_LUANGPRABANG
Vertrek uit Siem Reap
Vlucht Siem Reap - Pakse - Luang Prabang
Eerste kennismaking met prachtig Laos
Overnachting in Luang Prabang

De rondreis door Cambodja zit er op. Tijd om de koffers te pakken en door te reizen naar Laos: een nieuwe bestemming om te ontdekken! U wordt opgehaald en naar de luchthaven van Siem Reap gebracht, waarna u naar Luang Prabang in Laos vliegt. De vlucht naar Luang Prabang is inclusief korte overstap op Pakse (Laos).

In de namiddag bereikt u de oude koningsstad Luang Prabang. In deze gezellige en knusse stad kunt u goed merken dat Laos in het verleden een kolonie van Frankrijk is geweest. Zo zult u in Luang Prabang nog veel Franse invloeden terugvinden in de bouwstijl van panden en op de menu’s in restaurants. Grappig om te zien dat er naast de typische Laotiaanse gerechten ook baguettes en croissantjes op de lunchkaart staan. De chauffeur wacht u op op de luchthaven en brengt u naar uw accommodatie, waar u de komende twee nachten verblijft.

DAG
19

Luang Prabang

la_al_luangprabang_avondmarkt.jpg
Stadstour Luang Prabang incl. het Koninklijke Paleis en Wat Xieng Thong
Slenteren over de sfeervolle avondmarkt
Tweede overnachting in Luang Prabang

Na het ontbijt staat de stadstour op het programma. Te voet ontdekt u alle hoogtepunten van het schiereiland. De tour start met een bezoek aan het Koninklijke Paleis, de parel van de stad. In het verleden werd het paleis bewoond door koning Sisavang Vong, die 55 jaar lang de koning van Laos was. Na het afschaffen van de monarchie in 1975 is het paleis een nationaal museum geworden. Hierna wandelt u verder door de hoofdstraat van de stad. Aan de hoofdstraat grenzen tientallen steegjes met Franse monumentale panden. Een van de steegjes leidt onder andere naar de in 1560 gebouwde Wat Xieng Thong, wellicht de meest markante tempel van Luang Prabang. Het sierlijke, gelaagde dak kenmerkt de klassieke lokale bouwstijl. Ook een bezoek aan Wat Mai mag tijdens deze stadstour niet ontbreken. De tempel is bekend vanwege de bijzondere schilderingen over het dagelijks leven en de laatste reïncarnatie van Boeddha.

De rest van de dag is ter vrije besteding. Strijk neer op een van de terrassen aan de Mekong Rivier of beklim de Phu Si heuvel. Tegenover het Koninklijke Paleis waar u vanochtend was, kunt u via steile trappen naar de top van de beboste Phu Si heuvel klimmen. Eenmaal boven wordt u beloond met een magnifiek uitzicht over de stad, de Mekong Rivier en de Nam Khan Rivier die bij Luang Prabang samenkomen. Breng ’s avonds een bezoek aan de gezellige avondmarkt. De straten worden dan afgezet en kraampjes worden opgebouwd. De lokale bevolking verkoopt allerlei waren, zoals kleding, sieraden, schilderijen en beeldjes. Dé plek om een aandenken aan uw reis te kopen. In een van de steegjes die aan de avondmarkt grenst kunt u bij tientallen stalletjes lokale lekkernijen en exotisch fruit proeven.

DAG
20

Luang Prabang - Vang Vieng (ca. 1 uur)

LA_AL_LUANGPRABANG
Vertrek uit Luang Prabang
Per hogesnelheidstrein van Luang Prabang naar Vang Vieng
Eerste overnachting in Vang Vieng

In de loop van de dag reist u met de hogesnelheidstrein van Luang Prabang naar Vang Vieng. Dit pittoreske dorp is prachtig gelegen aan de oevers van de Nam Song rivier en omgeven door steil karstgebergte. U verblijft de komende twee nachten in deze natuurrijke omgeving.

DAG
21

Vang Vieng

LA_AL_VANGVIENG
Vrije dag in Vang Vieng
Tweede overnachting in Vang Vieng

De sfeer in Vang Vieng is heerlijk ontspannen. Vandaag heeft u een vrije dag om naar eigen wens in te vullen. U kunt in dit natuurrijke gebied schitterende wandelingen maken en grotten bezoeken. In en rondom Vang Vieng zijn tal van bijzondere excursies te boeken, zoals rotsklimmen, raften, kajakken en fietsen. Tevens kunt u tegen zonsondergang een lokaal bootje huren om geruisloos over de stille rivier te dwalen. De restaurants aan de oevers van de Nam Song lenen zich bij uitstek om de zon achter de immense gebergten te zien verdwijnen. Overnachting in Vang Vieng.

DAG
22

Vang Vieng - Vientiane (ca. 175 km / 4 uur)

la_vientiane.jpg
Vertrek uit Vang Vieng
Stop bij Vang Sang
Stadstour door Vientiane incl. Wat Sisaket, Pha That Luang en de Arc de Triomphe van Laos; Patuxai
Overnachting in Vientiane

Vandaag reist naar Vientiane, de laatste stop van uw rondreis. Voordat u de hoofdstad van Laos bereikt maakt u een stop bij Vang Sang, wat letterlijk vertaald ‘paleis voor olifanten’ betekent. Op deze indrukwekkende plek in het bos werden olifanten lang geleden begraven. Volgens historici bevinden zich hier de oudste Boeddhabeelden van Laos. De twee reusachtige, uit rotsen gehakte sculpturen dateren waarschijnlijk uit de 11e eeuw. In de middag komt u aan in Vientiane.

Met 600.000 inwoners is Vientiane waarschijnlijk nog de meest 'dorpse' hoofdstad ter wereld. Door de koloniale geschiedenis doet de sfeer Frans aan. Tijdens de stadstour bezoekt u onder andere de Patuxai Victorie Poort (een Aziatische uitvoering van de Arc de Triomphe), maar ook de Wat Si Saket en de Grote Stoepa ‘That Luang Stupa’. Dit nationale boeddhistische monument is een met goudblad bedekt complex en ligt iets buiten het centrum. Geniet ‘s avonds op één van de terrasjes langs de Mekong Rivier genieten van een prachtige zonsondergang. Overnachting in Vientiane.

DAG
23

Vientiane - Bangkok - Amsterdam

la_al_luangprabang_monnikken_500500.jpg
Vertrek uit Vientiane
Vlucht Vientiane - Bangkok
Terugvlucht

Uw laatste dag, helaas. Indien uw vluchttijd het toelaat kunt u vandaag de ochtendmarkt bezoeken. Op deze markt worden, ondanks dat de naam anders doet vermoeden, tot in de namiddag allerlei souvenirs verkocht. U wordt vandaag opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven van Vientiane, vanwaar u via Bangkok terugvliegt naar Amsterdam.

DAG
24

Aankomst in Amsterdam

Aankomst luchthaven
Aankomst in Amsterdam

U landt op Schiphol – uw reis vol indrukwekkende nieuwe ervaringen is nu echt voorbij. Ongelooflijk hoeveel moois u van de drie verschillende landen heeft gezien! Familie en vrienden zijn vast benieuwd naar uw verhalen en foto’s. Een bijzondere reis waar u nog vaak aan terug zal denken!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
13 opties
Open+
+Extra's
24 opties
Open+