Stadstour Vientiane met Patuxai
Stadstour Vientiane met Patuxai
 2-daagse boottocht over de Mekong Rivier
2-daagse boottocht over de Mekong Rivier
Bergstammen in Noord-Thailand
Bergstammen in Noord-Thailand
Kuang Si watervallen Luang Prabang
Kuang Si watervallen Luang Prabang
Bijzondere ontmoetingen!
Bijzondere ontmoetingen!

Thailand & Laos

Privéreis | 15 dagen v.a.
2255i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
26-05-2024
Reisduur
15dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Prachtige 2-daagse boottocht over de Mekong Rivier
Bezoek één van de mooiste tempels van Laos: Wat Xieng Thong
Fietsend door metropool Bangkok
Bezoek aan verschillende bergstammen vanuit Chiang Mai
Stadstour Luang Prabang inclusief alle hoogtepunten

Natuur, cultuur en verwondering!

Deze rondreis start in Bangkok, waar u o.a. de grootste vers markt van de stad bezoekt. Vervolgens gaat u met de gezellige nachttrein naar Chiang Mai en komt u steeds dichter bij de bergstammen en de grens met Laos. U stapt aan boord van een traditionele Laotiaanse boot om de machtige Mekong Rivier in 2 dagen te verkennen. Als u uiteindelijk weer in de nachttrein naar Bangkok zit zult u zich gelukkig prijzen met deze bijzondere reiservaring.

"Graag brengen wij u onze complimenten over voor deze schitterend georganiseerde reis. In een klein gezelschap hebben wij deze rondreis gemaakt en wij zijn allen blij verrast. Met name de aloude Boeddha beelden in Vang Sang was een bezoek meer dan waard. Evenals het Boeddha park ons enorm heeft geboeid. Een geweldig mooie reis die wij niet snel zullen vergeten. Wij zijn zeer content met uw organisatie en hopen nog menig reis met u te mogen maken."

P.W. van Oorschot

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam – Bangkok

Vertrek luchthaven
Vlucht naar Bangkok, Thailand

Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam naar Bangkok, de hoofdstad van Thailand.

DAG
02

Bangkok

TH_AL_Chinatown-Bangkok-Thailand
Aankomst in Thailand
Verwelkoming door onze lokale vertegenwoordiger
Transfer naar uw accommodatie
Mogelijkheid tot het boeken van leuke excursies
Eerste overnachting Bangkok

Aankomst Bangkok waar u wordt ontvangen door onze vertegenwoordiger. Hij zal u uw auto en chauffeur wijzen die u naar uw hotel brengt.

Vandaag staat er niets op het programma. U kunt rustig wennen aan het klimaat en bijkomen van de reis. Bangkok is uitermate geschikt om op eigen gelegenheid te gaan verkennen. Ondanks de grote drukte zijn er genoeg rustige plekjes te vinden in parken, in de meer dan 400 tempelcomplexen en op de rivier. Geniet van het overheerlijke eten bij de kraampjes, verbaas u over het verkeer en aanschouw de combinatie van het moderne en authentieke Bangkok. Ook kunt u prachtige boottochten maken over de rivier, of per snelboot door de smalle klongs (kanalen) varen. Geniet in één van de rooftop bars of restaurants voor magnifieke uitzichten over de stad!

’s Avonds heeft u ook de keuze uit enkele optionele excursies. Maak een romantische dinercruise over de Chao Phraya River of kies voor entertainment tijdens de Culturele Dans & Diner Show. Tijdens deze culturele en bijzonder kleurrijke show performen maar liefst 150 acteurs op één van de grootste podia ter wereld. Een zeer leuke afsluiting voor de eerste dag op Bangkok.

DAG
03

Bangkok - Chiang Mai

th_al_tuktuk.jpg
Bijzondere fietstocht door Bangkok
Transfer naar station Bangkok
Overnachting in nachttrein naar Chiang Mai

Door het tijdverschil bent u vast vroeg wakker. Daar maken we graag gebruik van! Na het ontbijt wordt u bij uw hotel opgehaald door uw chauffeur en wordt u naar het startpunt van een wel erg bijzondere fietstocht gebracht. Dit is (terecht) één van de populairste uitstapjes in de hoofdstad en een leuke manier om de stad Bangkok te ontdekken. De fiets wordt naar lengte ingesteld en u stapt samen met de lokale gids op de fiets voor een mooie tocht!

U fietst door Bangkok en bezoekt een kleine lokale tempel en de grootste vers markt van de stad, waar al uw zintuigen wakker geschud zullen worden. U zult over de bekende Rama IV straat rijden en even uitrusten in het Benjakitty Park tussen de lokale bevolking. U rijdt langs de grote sigarettenfabrieken, die nog middenin de stad liggen, door de duurste straat van Bangkok met ambassades en eindigt in het populaire Lumbini Park waar de locals Thai Chi, Yoga en andere sporten uitoefenen. Misschien ziet u zelfs één van de grote hagedissen die hier leven! Door kleine community's rijdt u terug naar het startpunt. Deze excursie wordt uitgevoerd op basis van internationaal gezelschap. Vanaf hier is de middag ter vrije besteding. U kunt een bijzondere wandeling maken door China Town en kennismaken met de lokale gebruiken en gerechten. Op eigen gelegenheid gaat u terug naar het hotel.

Aan het einde van de dag wordt u op het station afgezet om vanavond naar Chiang Mai te reizen met de nachttrein. U logeert in een airco coupé. Ook kunt u eerste klas reizen. Dit kunt u bij extra opties aangeven.

DAG
04

Chiang Mai

th_al_kanthoke.jpg
Ontvangst door een lokale vertegenwoordiger
Diverse leuke excursies te boeken
Overnachting Chiang Mai

Na aankomst in Chiang Mai wordt u opgevangen door uw chauffeur die u naar uw hotel zal brengen. De rest van de dag is ter vrije besteding, of u kunt een van de vele leuke excursies in het noorden maken.

Zo kunt u onder andere deelnemen aan een kookcursus, waarbij u maar liefst 5 Thaise specialiteiten leert te bereiden. Maar ook het maken van één van de vele fietsexcursies door de kleine dorpjes rondom Chiang Mai is een absolute aanrader! Geniet van de prachtige velden, vriendelijke mensen en de rust. Een bijzondere tocht waar u veel zult zien, maar ook veel bekeken zult worden. ’s Avonds is het genieten op de avondmarkt van Chiang Mai. Uw hotel ligt vlakbij en na een korte wandeling vind u hier een verzameling aan kraampjes met souvenirs, nep-waar en uiteraard heerlijke, kleine restaurantjes.

DAG
05

Chiang Mai - Bergstammen - Chiang Rai

mm_al_monniken.jpg
Aanschouw monniken die offers ophalen bij de tempel
Bezoek lokale markt Mae Malai en de grotten van Chiang Dao
Stop bij dropje van de Akha en Yao stam
Eerste overnachting Chiang Rai

Al voor het ontbijt wordt u opgehaald in uw hotel om naar een van de tempels te rijden. Hier ziet u hoe de monniken hun offers ophalen. Het is een indrukwekkend gezicht om de lange rijen monniken, in hun oranje gewaden, langs de mensen te zien lopen die stuk voor stuk iets te eten voor ze hebben gemaakt. Uiteraard zal u ook deelnemen aan dit proces.

Terug naar het hotel voor een ontbijt om vervolgens richting Chiang Rai te rijden. De eerste stop is bij de lokale markt van Mae Malai. Hier kunt u gegrilde insecten en kevers eten. Wie durft? We vervolgen de route naar de Chiang Dao grotten, een boeddhistische heiligdom, waar zich de Chiang Dao-tempel met een imponerend Burmees marmeren Boeddhabeeld bevindt. Vervolgens rijden we verder langs kalksteenlandschappen en door teakbossen naar het vlakbij de Birmaanse grens gelegen Thaton. Hier kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de indrukwekkende Mae Kok rivier langs de grens en het uitzicht over deze bijzondere streek. In Thaton krijgt u een lokale lunch.

Na de lunch rijdt u door het Doi Mae Salong gebergte alwaar gestopt wordt bij een dorp van de Akha en Yao stam, een must voor een volledig beeld van de kleurrijke bevolking van Thailand. Waar vroeger vooral opium geteeld werd, is het nu vooral wortel, rijst, kool en thee wat er verbouwd wordt. In de namiddag komt u aan in Chiang Rai, waar u vanavond zult overnachten.

DAG
06

Chiang Rai - Chiang Kong - Pakbeng

Hmong-familie
Grensovergang naar Laos
In traditionele Laotiaanse boot over de Mekong
Op bezoek in een traditioneel Khmu-dorp
Overnachting in Pakbeng

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald voor uw transfer naar Chiang Khong, waar u na het afhandelen van de Thaise grensformaliteiten de grens over gaat naar Laos. U kunt lopend de grens over of u kunt dit per bus doen. De kosten voor een busticket bedragen ca. 20 THB per persoon (exclusief). U komt aan in Ban Houayxay (Laos), waar de Laotiaanse gids al op u staat te wachten. U stapt hier aan boord van een traditionele Laotiaanse boot om vervolgens de machtige Mekong op te varen. Achteroverleunend geniet u van het indrukwekkende landschap dat aan u voorbij trekt. Onderweg bezoekt u een traditioneel Khmu-dorp waar u een indruk krijgt van de authentieke manier van leven van de Khmu. Aan het einde van middag komt u aan in Pakbeng, waar u in eenvoudige maar sfeervolle accommodatie overnacht.

DAG
07

Pakbeng - Luang Prabang (ca. 305 km)

LA_AL_grotten van Pac
Vervolg boottocht over de Mekong
De met Boeddha’s bezaaide Pak Ou-grotten bewonderen
Whisky village Ban Xang Hai
Eerste overnachting in Luang Prabang

Terwijl de boot steeds verder de Mekong rivier afzakt ziet u dorpelingen hun dagelijkse taken doen, de waterbuffels baden en spelende kinderen langs de rivieroevers. Onderweg maakt u een stop bij de Pak Ou-grotten. De grotten zijn bezaaid met ruim 4000 Boeddhabeelden in alle nissen en spelonken. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat deze plek een bedevaartsoort is voor Boeddhisten. Iets verderop ligt Ban Xang Hai, een dorp dat befaamd is om de lekkere Lao-Lao. Ontdek hoe de traditionele rijstwhisky hier wordt gebrouwen.

In de namiddag bereikt u de oude koningsstad Luang Prabang. In deze gezellige en knusse stad kunt u goed merken dat Laos in het verleden een kolonie van Frankrijk is geweest. Zo zult u in Luang Prabang nog veel Franse invloeden terugvinden in de bouwstijl van panden en op de menu’s in restaurants. Grappig om te zien dat er naast de typische Laotiaanse gerechten ook baguettes en croissantjes op de lunchkaart staan.

DAG
08

Luang Prabang

la_al_luangprabang_avondmarkt.jpg
Stadstour Luang Prabang incl. het Koninklijke Paleis, Phu Si Hill en Wat Xieng Thong
Slenteren over de sfeervolle avondmarkt
Tweede overnachting in Luang Prabang

Na het ontbijt staat de stadstour op het programma. Te voet ontdekt u alle hoogtepunten van het schiereiland. De tour start met een bezoek aan het Koninklijke Paleis, de parel van de stad. In het verleden werd het paleis bewoond door koning Sisavang Vong, die 55 jaar lang de koning van Laos was. Na het afschaffen van de monarchie in 1975 is het paleis een nationaal museum geworden. Tegenover het paleis klimt u via steile trappen naar de top van de beboste Phu Si heuvel. Eenmaal boven wordt u beloond met een magnifiek uitzicht over de stad, de Mekong en de Nam Khan rivier die bij Luang Prabang samenkomen. Terug beneden wandelt u verder door de hoofdstraat van de stad. Aan de hoofdstraat grenzen tientallen steegjes met Franse monumentale panden. Een van de steegjes leidt onder andere naar de in 1560 gebouwde Wat Xieng Thong, wellicht de meest markante tempel van Luang Prabang. Het sierlijke, gelaagde dak kenmerkt de klassieke lokale bouwstijl. Ook een bezoek aan Wat Mai mag tijdens deze stadstour niet ontbreken. De tempel is bekend vanwege de bijzondere schilderingen over het dagelijks leven en de laatste reïncarnatie van Boeddha.

De rest van de dag is ter vrije besteding. Breng ’s avonds een bezoek aan de gezellige avondmarkt. De straten worden dan afgezet en kraampjes worden opgebouwd. De lokale bevolking verkoopt allerlei waren, zoals kleding, sieraden, schilderijen en beeldjes. Dé plek om een aandenken aan uw reis te kopen. In een van de steegjes die aan de avondmarkt grenst kunt u bij tientallen stalletjes lokale lekkernijen en exotisch fruit proeven.

DAG
09

Luang Prabang

la_al_kuangsi_watervallen_500500.jpg
Vrije dag in Luang Prabang
Tak Bat (aalmoes-ceremonie) bij zonsopgang
Bezoek de Kuang Si-watervallen (optioneel)
Derde overnachting in Luang Prabang

Het is de moeite waard om uw wekker vanochtend vroeg te zetten, om de Tak Bat tijdens zonsopgang mee te maken. De Tak Bat is ook wel bekend als het geven van aalmoezen. Deze unieke ervaring, die synoniem is aan Luang Prabang, wordt nog steeds gevolgd door de lokale bevolking en is een zeer belangrijk onderdeel van het dagelijks leven. Na het aanschouwen van de vredige processie van de monniken in saffraan gekleurde gewaden, kunt u de rest van de dag naar eigen wens invullen.

Breng optioneel een bezoek aan de Kuang Si-watervallen, op 25 kilometer buiten de stad. De weg die naar de watervallen leidt, slingert langs uitgestrekte teakboomplantages en enkele pittoreske Hmong dorpjes. Eenmaal aangekomen, maakt u een ontspannen wandeling door het Nationale Park naar de Kuang Si-waterval. Met stipt op nummer één van de mooiste watervallen van Laos. En volgens velen zelfs één van de mooiste watervallen ter wereld. Dit heeft ongetwijfeld te maken met de opvallende blauwe kleur. Op sommige plekken in het park is het mogelijk om een duik te nemen. Heerlijk verfrissend! Voor meer avontuur loopt u verder via een steil pad naar de top van de waterval. Een leuke extra is een bezoek aan het door Nederlanders opgezette Kuang Si Falls Butterfly Park. Met de opbrengst steunen zij het onderwijs van de kinderen uit deze buurt.

DAG
10

Luang Prabang - Vang Vieng (ca. 240 km / 1 uur)

la_al_vangvieng.jpg
Vertrek uit Luang Prabang
Per hogesnelheidstrein van Luang Prabang naar Vang Vieng
Overnachting in Vang Vieng

In de loop van de dag reist u met de hogesnelheidstrein van Luang Prabang naar Vang Vieng. Dit pittoreske dorp is prachtig gelegen aan de oevers van de Nam Song rivier en omgeven door steil karstgebergte. U kunt in dit natuurrijke gebied schitterende wandelingen maken en grotten bezoeken. Tevens kunt u tegen zonsondergang een lokaal bootje huren om geruisloos over de stille rivier te dwalen. De restaurants aan de oevers van de Nam Song lenen zich bij uitstek om de zon achter de immense gebergten te zien verdwijnen.

DAG
11

Vang Vieng - Vientiane (ca. 130 km / 1 uur)

Vang Vieng
Vrije ochtend in Vang Vieng
Per hogesnelheidstrein van Vang Vieng naar Vientiane
Eerste overnachting in Vientiane

Het is rustig ontwaken in Vang Vieng. Vanochtend heeft u de tijd om de omgeving op eigen gelegenheid te verkennen. In de loop van de dag reist u met de hogesnelheidstrein van Vang Vieng naar het plezierige Vientiane, de hoofdstad van Laos. Deze stad roept exotische beelden op met de merkwaardige mix van Lao, Thaise, Chinese, Vietnamese en Franse invloeden. U verblijft hier 2 nachten.

DAG
12

Vientiane

LA_AL_Buddhe park Vientiane_153176018
Stadstour Vientiane, incl. Patuxai Victorie Poort, Wat Si Saket en Wat Phra Keo
Boeddhapark Xieng Khuan
Tweede overnachting in Vientiane

Met 600.000 inwoners is Vientiane waarschijnlijk nog de meest 'dorpse' hoofdstad ter wereld. Door de koloniale geschiedenis doet de sfeer Frans aan. U bezoekt onder andere de Patuxai Victorie Poort (een Aziatische uitvoering van de Arc de Triomphe), maar ook de Wat Si Saket en Wat Phra Keo. De laatste tempel is een museum geworden en herbergt fraaie Laotiaanse Boeddhabeelden. De Grote Stoepa ‘That Luang Stupa’, het nationale boeddhistische monument, is een met goudblad bedekt complex en ligt iets buiten het centrum. Erg leuk is ook de ochtendmarkt waar u, ondanks de naam doet vermoeden, tot in de namiddag allerlei souvenirs kunt kopen.

Later op de dag rijdt u door naar het boeddhapark Xieng Khuan, dat 25 kilometer ten zuidoosten van Vientiane ligt. Op dit terrein staat een verbazingwekkende verzameling aan sculpturen van cement en beton. U vindt hier beelden van Boeddha, Shiva en andere goden en gedaantes uit de boeddhistische en hindoeïstische mythologie.

DAG
13

Vientiane - Nong Khai - Bangkok (ca. 670 km)

la_al_mekong.jpg
Transfer naar het treinstation aan de grens
Per shuttle trein naar Nong Khai (Thailand)
Nachttrein naar Bangkok

Vandaag heeft u tijd om de stad op eigen gelegenheid verder te ontdekken. Wandel langs de Mekong rivier of bezoek één van de vele antiekwinkels in het centrum van Vientiane, waar u prachtige bewerkte opiumpijpen en zilverwerk kunt kopen tegen een redelijke prijs. In de vooravond wordt u naar het station aan de grens van Laos gebracht. Hier stapt u, na de douaneformaliteiten, op een shuttletrein naar het Nong Khai station in Thailand. Een bijzondere manier om een grens over te gaan! Hier kunt u direct overstappen op de nachttrein naar Bangkok. U reist in slaapcouchettes met airco.

DAG
14

Bangkok - Amsterdam

bangkok4.jpg
Ontvangst door chauffeur op het treinstation
Transfer naar uw accommodatie
Laatste indrukken van Bangkok
Vlucht naar Amsterdam

Vroeg in de ochtend komt u aan op het station van Bangkok, waar u wordt opgewacht voor de transfer uw hotel in Bangkok. U vliegt immers pas vannacht, dus we hebben gezorgd voor een kamer, zodat u vandaag nog volop kunt genieten van de stad. 's Avonds heeft u een transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Amsterdam.

Wanneer u met KLM vliegt, zult u vandaag direct naar de luchthaven van Bangkok gebracht worden, terugvliegen en komt u dezelfde dag nog in Amsterdam aan. Hierdoor is de reis één dag korter.

DAG
15

Amsterdam

Aankomst luchthaven
Aankomst in Nederland

Aankomst op de luchthaven in Amsterdam. Helaas is er een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
2 opties
Open+
+Extra's
15 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
15 dagen Thailand & Laos: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Ruimbagage (zie vluchtinfo)
Rondreis per airco auto/ minibus met chauffeur
Nachttrein Bangkok – Chiang Mai in 2e klas slaapcouchette met airco
Per hogesnelheidstrein van Luang Prabang naar Vang Vieng en van Vang Vieng naar Vientiane
Nachttrein Nong Khai – Bangkok in 2e klas slaapcouchette met airco
Geweldige 2-daagse boottocht op de Mekong rivier
Engelssprekende gids op dag 3, 5, 6 t/m 12
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Eén overnachting in Pakbeng aan de Mekong, in een eenvoudig maar sfeervol hotel
Iedere dag ontbijt
2x lunch
Entreegelden in Thailand volgens programma
Bijzondere fietstocht door Bangkok (in internationaal gezelschap)
Bezoek aan de bergstammen in het noorden van Thailand
Bezoek aan de Pac Ou-grotten met duizenden boeddhabeeldjes*
Drie nachten in de oude koningsstad Luang Prabang met uitgebreide stadstour*
Het pittoreske dorp Vang Vieng, gelegen aan de oevers van de Nam Song rivier
Twee nachten in Vientiane met afwisselende stadstour*
Bezoek aan het boeddhapark in de omgeving van Vientiane*
Dagkamer in Bangkok in goed verzorgd middenklasse of superiorklasse hotel (afhankelijk van uw keuze)**
* Entreegelden in Laos dienen ter plaatse nog te worden voldaan (zie ook extra informatie)
** Uitgezonderd indien u met KLM vliegt. Dan reist u op dag 14 vanaf het treinstation direct naar de luchthaven.

Exclusief

Visumkosten Laos
Entreegelden Laos: ca. € 27 p.p.
Eventuele optionele excursies
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
2 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
15 opties
Open+