De Haan van Barcelos
Amarante
Azulejos
Sintra: Portugal
Douro rivier
Speciaal voor u geselecteerde highlights:

Beste reistijd Portugal

Naar alle rondreizen Portugal

Beste reistijd

De beste reistijd in Portugal verschilt per regio. Daarnaast hangt het ook af van uw wensen. Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor Portugal per periode.

Voorjaar
April mei en juni vallen onder het voorjaar. Dit is dan ook het hoogseizoen voor toerisme in Portugal. In deze periode bent u vrijwel altijd zeker van prachtig weer en staan de bloemen in bloei.

Zomer
In juli en augustus kan het met name in het zuiden in het binnenland erg heet zijn. Ook Lissabon kan ik augustus erg warm zijn, maar minder heet dan in het zuiden van Portugal. De velden zijn droger, maar het weer is wel stabieler in de zomer dan in het voorjaar.

Najaar/winter
November en december zijn maanden die niet vaak in overweging worden genomen om dan naar Portugal of te reizen. Onterecht, want in het zuiden kan het weer heerlijk zijn. Het weer blijft lang goed met soms nog zomerse temperaturen. Daarnaast komt ook alles weer in de bloei.

Winter
In januari, februari en maart heeft met name Zuid-Portugal nog aangename temperaturen in vergelijking tot Noord-Europa. In februari en maar is de meeste kans op een langere neerslagperiode, maar er is ook veel bloesem en vele groene velden. In de winter in het minder druk bij de toeristische bezienswaardigheden zoals bij musea of monumenten.

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis