NRV- Frequently Asked Questions(FAQ)
Portugal
Bezienswaardigheden
Bezienswaardigheden Portugal
Portugal, gelegen aan de zuidwestkust van het Iberisch Schiereiland, is een land doordrenkt met geschiedenis. Met een kustlijn aan de Atlantische Oceaan biedt het adembenemende stranden, prachtige kliffen en mooie baaien. De steden hebben elk hun unieke sfeer, denk aan metropool Lissabon of historisch Porto.
Het land heeft pittoreske dorpjes met kleine straatjes, waar tijd lijkt te hebben stilgestaan. U kunt er genieten van vers gegrilde sardines en heerlijke espresso halen op lokale markten.
Traditie en moderniteit gaan hier hand in hand, wat zich uit in de levendige cultuur. In de smalle steegjes kunt u melancholische muziek beluisteren terwijl u hedendaagse kunstgalerijen bezoekt.
Verder zijn er in Portugal indrukwekkende wijngaarden. Denk bijvoorbeeld aan de Douro-vallei. Hier zijn heerlijke port-/wijnproeverijen. Ook is er genoeg geschiedenis te bezoeken in de prachtige kastelen en/of kloosters van het land.
Een perfecte combinatie van het mooie, rustgevende platteland en de energieke steden. Kortom, er valt genoeg te beleven in Portugal. Bekijk hieronder wat nog meer!
Porto & omgeving
Porto is de tweede stad van Portugal en heeft een bruisende sfeer, cultuur en gemoedelijkheid. Naast dat de stad bekend staat om zijn portwijn, kunt u hier ook cultuurerfgoed en oude kerken en monumenten bewonderen, zoals de kathedraal of de kerk Igreja de São Francisco. Porto kent ook veel opmerkelijke gebouwen, zoals het Museu Serralves of de Escola de Arquitectura en de Casa de Música.
Bezienswaardigheden in Porto & omgeving
Douro vallei
De betoverende Douro vallei heeft een adembenemend landschap. De rivier de Douro kronkelt zich sierlijk door de prachtige vallei door. De Douro vallei is belangrijk en is bekend vanwege de wijn- en portproductie. Hier worden de beroemde Port- en Douro-wijnen gemaakt. In de Douro Vallei wordt al meer dan tweeduizend jaar wijn geproduceerd! Doordat de boeren door de jaren heen vele wijnterrassen hebben aangelegd en deze vaak hebben omzoomd met muurtjes is de Douro Vallei een bijzonder en uniek landschap geworden. UNESCO heeft deze vallei dan ook in 2001 uitgeroepen tot werelderfgoed.
Porthuizen
Porto staat synoniem voor port! Bij de kennismaking met Porto komt u niet om de port heen, het is de charme van de stad. Hiervoor steekt u de rivier over naar de wijk Vila Nova de Gaia waar zich bekende en onbekende portmerken bevinden. De porthuizen aan de rivier zien eruit als langwerpige wijnkelders met op de muren de namen van de portproducenten. Bekende producenten zijn Kopke en Sandeman. Port hebben we eigenlijk te danken aan de Engelsen. Toen een handelaar de wijnen van Portugal naar Engeland wilde transporteren, was hij bang dat de wijn zou verzuren. De oplossing?! Brandy erbij, zo bleef de wijn langer goed en ontstond er port. Tegenwoordig mag alleen port uit de Douro vallei, port heten.
Station São Bento
Het São Bento station in Porto is één van de mooiste stations ter wereld en gelegen midden in het centrum van Porto. Met haar 20.000 prachtige beschilderde tegels, azulejos, die de stationshal versieren, is het een grote toeristische bezienswaardigheid. Daarnaast is dit station ook één van de belangrijkste stations van de stad. Het São Bento station is gebouwd aan het eind van de negentiende eeuw en is vernoemd naar het klooster São Bento de Avé-Maria. Dit klooster stond voorheen op de plek waar nu het treinstation te vinden is. De azulejos laten oude ambachten en militaire gebeurtenissen uit de geschiedenis van Noord-Portugal zien.
Lissabon
Sommige zeggen dat Lissabon een eigen ziel heeft. Lissabon is een energieke hoofdstad met de bijnaam ‘de stad van de vergezichten’ vanwege haar ligging op zeven heuvel. In boeken krijgt de stad de romantische naam ‘de witte stad’ toegedicht. Deze romantische stad is ontstaan aan de rivier van de Taag, niet ver van de Atlantische oceaan. In het verleden diende Lissabon als belangrijke uitvalsbasis voor ontdekkingsreizigers en mede daardoor heeft de stad een rijke geschiedenis. De stad heeft veel te bieden, zoals prachtige gebouwen uit de tijd van de zeevaarder, schitterende fonteinen, smalle straatjes en gezellige pleinen waar u kunt genieten op het terras. Lissabon staat ook bekend door haar mediterrane keuken, waar u kunt smullen van de beroemde bacalhau, de gezouten stokvis.
Bezienswaardigheden in Lissabon
Monumento Cristo Rei
Het Christusbeeld in Lissabon is gebaseerd op het beroemde standbeeld “Cristo Redentor (Christus de Verlosser)” in het Braziliaanse, Rio de Janeiro. In 1950 gaf de dictator Salazar de opdracht om het standbeeld met een hoogte van 110 meter te bouwen. Het standbeeld werd pas in 1959 voltooid en is iets kleiner dan die van Rio de Janeiro. Eigenlijk was in 1940 al besloten dat het standbeeld gebouwd zou worden als smeekgebed naar God, zodat Portugal niet betrokken zou worden bij de Tweede Wereldoorlog. Het is mogelijk om ter plaatse het standbeeld te beklimmen en vanaf het terras heeft u een prachtig mooi uitzicht over Lissabon. Het is ook mogelijk om het beeld van binnen te zien. Hier is een kapel waar kan worden gebeden.
Torre de Belém
Torre de Belém is een prachtige verdedigingstoren aan de Taag, welke is gebouwd tussen 1515 en 1521. De verdedigingstoren is gebouwd in de zogenoemde Manuelstijl, hiermee wordt verwezen naar Koning Manuel onder wiens heerschappij deze werd gebouwd. De Manuelstijl is te herkennen aan de vermenging van renaissance, gotiek en Moorse invloeden. Niet lang na de bouw van de toren fungeerde de toren als gevangenis. De toren heeft heel wat moeten doorstaan, de kerkers liepen geregeld onderwater. De toren stond namelijk gebouwd op een zandbank in de Taag, maar na de aardbeving van 1755 veranderde de loop van de rivier waardoor de verdedigingstoren nu op het vaste land staat. Binnen de toren op de eerste verdieping heeft u een prachtig uitzicht over Lissabon.
Mosteiro dos Jerónimos
Het Mosteiro dos Jerónimos is gebouwd als een symbool van de Portugese macht en rijkdom in de vijftiende- en zestiende eeuw. Het klooster is gevestigd op de plaats waar de ontdekkingsreiziger Vasco da Gama en zijn bemanning zich in 1497 afzonderden voor ze hun reis naar India ondernamen. De schatten uit India, zoals kruiden en specerijen brachten veel geld op. Doordat de tocht zo succesvol was, besloot Koning Manuel een klooster te bouwen. Zowel Vasco da Gama als Koning Manuel liggen hier begraven. Het klooster is binnenin vrijwel helemaal versierd met een maritiem thema en in het museum van het klooster krijgt u een goed beeld van de zeemacht die Portugal heeft gehad.
Pastéis de Belém
Een bezoek aan Belém is niet compleet voordat u de Pastéis de Belém heeft gegeten. Deze beroemde pasteitjes bestaan uit room en zijn een van de bekendste zoetigheden uit de Portugese keuken. Het oorspronkelijke recept is geheim, maar u kunt wel de oorspronkelijke pasteitjes proeven bij Confeitaria de Belém. Dit neemt niet weg dat elk pastéis in andere bars in Bélem niet verrukkelijk zijn! Er worden dagelijks meer dan 20.000 pastéis verkocht, u kunt er dan ook op rekenen dat elk pastéis vers is. De eerste pastéis werden al in 1837 verkocht in Bélem en dit groeide uit tot een van de verrukkelijkste lekkernijen van Portugal. Van oudsher worden de pastéis gegeten met kaneel, poedersuiker en een espresso.
Castelo de São Jorge
Castelo de São Jorge is de “eyecatcher” van Lissabon. Dit imposante kasteel geeft u een spectaculair panoramisch uitzicht over de stad en over de rivier de Taag. Het kasteel reflecteert de vroegste geschiedenis van Lissabon doordat de koningen het land jarenlang vanuit dit kasteel hebben geregeerd. Bronnen beweren dat de eerste fortificatie op deze heuvel dateert uit ongeveer 48 voor Christus. Deze zou verder gebouwd en verstevigd zijn door de Moorse kolonisten in de tiende eeuw. Na de christelijke verovering in 1147 werd het gebruikt als Koninklijk paleis. Het paleis werd helaas ernstig beschadigd door een aardbeving in 1755. In de daarop volgende eeuwen werd het kasteel gerenoveerd en herbouwd. In 1910 is Castelo de São Jorge uitgeroepen tot Nationaal monument.
Évora
Évora is één van de mooiste steden van Portugal die gemakkelijk al lopend kan worden bezichtigd. Het staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het plein, Praça do Giraldo is het hart van het centrum. Acht straten komen uit op dit plein; de acht watersproeiers van de fontein verwijzen naar deze straten. Al lopend ziet u de stadswallen, de kathedraal, een Romeinse tempel en de kerk Igreja da Graça waarin zich een kapel bevindt die is bekleed met menselijke botten en schedels; een macaber gezicht. In de Jardim Público, het park van Évora, kunt u de beelden weer van u af schudden.
Bezienswaardigheden in Évora
Alentejo
Alentejo, een gebied met eindeloze vlakten, olijfbomen, kurkeiken en glooiende velden. Alentejo ligt tussen Lissabon en de Algarve en het is een droombestemming voor natuurliefhebbers en surfers. Alentejo kent meerdere authentieke dorpjes met witgekalkte huizen, maar de grootste stad van Alentejo is Évora. Évora kent een rijke geschiedenis en hier zijn dat ook nog vele indrukwekkende historische gebouwen terug te vinden die worden afgeschermd met een Romeinse ringmuur. Daarnaast staat Alentejo ook bekend als eerste “Starlight Tourism Destination”. Dit betekent dat het hier ’s nachts donker genoeg is om naar de sterren te kunnen kijken en dat u gegarandeerd 250 nachten per jaar de Melkweg boven het Alqueva meer kunt zien.
Capela dos Ossos
Capela dos Ossos betekent letterlijk: “Kapel van de botten”. Dit belangrijke monument krijgt zijn naam omdat de binnenmuren zijn bedekt en versierd met menselijke schedels. Er werden ongeveer 5000 lijken opgegraven, welke werden gebruikt om de muren te versieren. Volgens de legende werden er alleen beenderen gebruikt van soldaten die omkwamen bij de grote slag of van slachtoffers die overleden door een plaag. In werkelijkheid zijn de beenderen afkomstig van gewone mensen die waren begraven in een middeleeuwse begraafplaats van Évora.
Praça do Giraldo
Praça do Giraldo is het belangrijkste plein van Évora. Vandaag de dag is het lastig voor te stellen dat dit rustige plein met haar aangename omgeving ooit het toneel was van de meest gewelddadige historische gebeurtenissen in de regio. Het plein was het middelpunt van de zestiende eeuwse Spaanse inquisitie en nog belangrijker, de plaats waar de hertog van Braganza in 1484 werd geëxecuteerd. Gelukkig is het plein tegenwoordig een charmante en populaire plek voor toeristen waar kan worden ontspannen in openluchtcafés en restaurants.
Guarda en omgeving
Guarda is gelegen tussen de bergen van de Serra da Estrela, waardoor u vanaf alle kanten een spectaculair uitzicht heeft over het berglandschap. Met een hoogte van 1.056 meter is Guarda de hoogste stad van heel Portugal. Guarda ligt in het oosten van Portugal, nabij de grens met Spanje in de Beira-regio. Guarda heeft een rijke geschiedenis en er zijn dan ook nog veel bouwwerken terug te vinden die afkomstig zijn uit de middeleeuwen. Breng een bezoek aan Torre de Ferreiros en wandel door de charmante smalle straatjes met granieten huizen van de Joodse wijk.
Bezienswaardigheden in Guarda en omgeving
Bergketen Serra da Estrela
De Serra da Estrela staat bekend om haar met rotsblokken bezaaide hellingen in de meest uitzonderlijke formaties, daarnaast is de Serra da Estrela de grootse bergketen van Portugal. Hier kunt u tot maximaal 2000 meter hoogte klimmen. Serra da Estrela is voor natuurliefhebbers een echt paradijs met haar meertjes, ravijnen en rotsen. De bekendste rots binnen de bergketen is de “Cabeça da Velha”. Deze rots lijkt sterk op een gezicht van een oude vrouw. U vind haar bij São Romão, enkele kilometers ten zuiden van Seia.
Sé Catedral da Guarda
Guarda is de hoogste stad van heel Portugal en is gelegen tussen de bergen van de Serra Estrela. Hierdoor heeft u vanaf elke kant een mooi uitzicht over het berglandschap. Binnen Guarda vindt u de kathedraal van Guarda die op initiatief van Koning Joao I in 1390 gebouwd werd ter vervanging van de oude bisschopskerken buiten de stadsmuren. De bouw van deze kathedraal werd pas in 1517 voltooid tijdens de heerschappij van Koning Joao III. Het imposante gebouw werd gebouwd in de gotische stijl. De kathedraal zag er in eerste instantie sober uit en wordt doorsneden door achthoekige torens, dit stond symbool voor volkskarakter. Vele kunstenaars, zoals Diogo de Boitaca, Huguet, Marcos Pires, Pedro en Filipe Henrigues hebben aan deze kathedraal gewerkt en hebben gezorgd voor prachtige versiering.
Aveiro
Deze fotogenieke stad met haar bruggetjes, kanalen en bootjes is omringd door de grootste lagune van Portugal en Spanje, de Ria de Aveiro. Aveiro is gelegen aan de schilderachtige Costa Nova. De combinatie van het gezellige kustplaatsje, de architectuur, de opmerkelijke natuur en de traditionele visserij, maken deze oude havenstad verwonderlijk en uniek. Door haar ligging heeft de stad zich op economisch gebied goed ontwikkeld. Aveiro staat bekend om haar porselein fabrieken, aardewerk ateliers en zoutpannen (voor zoutwinning in de lagunes) en heeft haar karakter te danken aan de verschillende bezienswaardigheden, zoals de traditionele witte huisjes van de vissers tussen Canal das Pirâmides en het Canal de São Roque. Verder kunt u prachtige herenhuizen in art nouveau stijl vinden en sierlijke gekleurde strandtenten op wielen Aveiro
Bezienswaardigheden in Aveiro
Traditionele Moliceiro-boten
Aveiro wordt ook wel het Venetië van Portugal genoemd. Terecht, want de kanalen liggen vol met kleurrijke bootjes. Deze bootjes worden Moliceiros genoemd en varen elke dag af en aan om toeristen de stad te laten zien. Aveiro is bijzonder waterrijk, het ligt niet ver van de Atlantische Oceaan en aan de kust ligt een duingebied, waarachter een lagune ligt. Dit heet Ria de Aveiro. Dit maakt Aveiro een prachtig en uniek gebied als het gaat om flora en fauna. De oude bevolking bouwde haar econome op met visserij, zoutwinning en landbouw. Om de landbouw te bemesten gebruikte de bevolking zeewier dat voorkwam in de Ria. Zeewier betekent “Molico” in het Portugees, hier komt de naam Moliceiro dan ook vandaan! Met deze boot werd het zeewier opgehaald en vervoerd.
Guimarães
De indrukwekkende stad Guimarães zelf is de eerste hoofdstad en is daarmee nauw verbonden met het ontstaan en de identiteit van Portugal. Het historische deel van Guimarães heeft haar middeleeuwse karakter deels weten te bewaren. Het historische deel binnen de stadsmuren werd in 2001 door UNESCO erkend als werelderfgoed. Deze indrukwekkende stad bezit een harmonieus en goed bewaard cultureel erfgoed. Dit kunt u terugvinden in de sierlijke balkons, de herenhuizen, de granieten afdakjes en de bogen die de smalle straatjes met elkaar verbinden. Dankzij de kloosters, torens en zelfs de straatstenen waant u zich in deze stad soms even in de middeleeuwen. Dankzij de historie heeft Guimarães vele bezienswaardigheden om te bewonderen, zoals Castelo de Guimarães, een mooi kasteel dat dateert uit de tiende -eeuw en de verschillende paleizen van Guimarães die worden omgeven door prachtig aangelegde tuinen. Guimarães
Castelo Branco
Het charmante stadje Castelo Branco is gelegen in het oosten van Portugal, op ongeveer 50 kilometer afstand van de Spaanse grens. Castelo Branco staat bekend om de met zijde geborduurde katoenen bedspreien, die “colchas” worden genoemd. Deze patronen zijn overal is de stad terug te vinden. Daarnaast zou er in Castelo Branco de beste olijfolie van Portugal geperst worden! Er zijn verschillende bezienswaardigheden te vinden, zoals de Sé de Castelo Branco, het Museu de Francisco Tavares Proença Júnior, waar de beroemde colchas zijn te bewonderen en het Parque Da Cidade, het stadspark. Castelo Branco
Fátima
Fátima is één van de belangrijkste bedevaartsoorden waar pelgrims van over de hele wereld samen komen. Er is een overvloed aan religieuze bezienswaardigheden, zoals het Santuário de Nossa Senhora de Fátima. Dit gebouw bestaat uit verschillende religieuze bouwwerken, zoals de neobarokke Basílica de Nossa Senhora do Rosário. In dit 65 meter hoge bouwwerk herdenken de pelgrims de verschijningen van Maria aan de herderskinderen. Fátima wordt ook wel het Lourdes van Portugal bezoekt, dat is natuurlijk ook niet zo gek met zoveel heilige bezienswaardigheden! Fátima
Bom Jesus Do Monte
Net buiten de plaats Braga ligt het heiligdom Bom Jesus do Monte. Het heiligdom is te bereiken door 573 treden, die worden gevormd door 17 terrassen. De terrassen hebben verschillende thema's en zijn versierd met mooie fonteinen, historische beelden en andere barokke decoraties. Geen zin in al deze trappen? Er is ook een historische uit 1882 funicular (kabeltreintje). U kunt uiteraard ook de auto pakken. Bom Jesus do Monte is een absoluut hoogtepunt tijdens uw verblijf in Noord-Portugal en dus zeker een bezoek waard. Bom Jesus Do Monte
Kust van de Algarve
Welkom in de Algarve, de meest zuidelijke regio van het land. De Algarve regio heeft een oppervlakte van circa 5000 vierkante kilometer waardoor er zelfs in de zomermaanden een rustig plekje te vinden is. De regio staat om vele punten bekend maar de belangrijkste redenen zijn toch wel de kenmerkende rotsformaties welke langs de kustlijn te vinden zijn. Grote grotten, mooie baaien met strandjes en gezellige boulevards kenmerken deze plaats. Verder staat de regio bekend om het met de hand beschilderde aardewerk en de azulejos. Op zoek naar de ideale plek voor een dag een zee of een zonnige strandvakantie? Dan is Quarteira de beste plek voor u! Een lange boulevard met vele gezellige restaurants en indrukwekkende zandstranden sieren het voormalige vissersdorpje in de Algarve. Slenter over de boulevard, sta vroeg op en wandel over de markt, geniet van heerlijke gerechten op de vele terrassen, neem een frisse duik of geniet gewoonweg van de zon. Hier kan het allemaal! Ook Praia da Rocha is een bekende en populaire plek. Dit is namelijk het boegbeeld van de toeristische Algarve. Imposante baaien, okergele stranden tussen hoge rotsen en helderblauw water kenmerken deze levendige plek waar altijd wel iets te zien en te beleven valt. Zo is het nachtleven ook een echte aanrader. Geniet van een heerlijk drankje terwijl u toekijkt hoe Praia da Rocha nog meer opbloeit. Het strand biedt ook vele mogelijkheden tot vermaak. Zo kunt u hier diverse sporten beoefenen als voetbal, volleybal en zelfs aerobics! Veel plezier in de Algarve! Algarve
Santana & omgeving
Santana is een klein plaatsje gelegen in het noordwesten van Madeira en is bekend om zijn unieke, driehoekige, kleurige huisjes van steen met een rieten dak tot op de grond. In deze huisjes leefden vroeger voornamelijk boeren, maar nu worden ze vooral gebruikt voor het toerisme. Santana is de ideale uitvalbasis voor een bezoek aan de Pico Ruivo, de hoogste bergtop van Madeira van 1862 m. Daarnaast zijn er in de omgeving voldoende mogelijkheden voor mooie wandelingen. Santana
Funchal & omgeving
De hoofdstad van het bloemeneiland Madeira is een heerlijke plek voor een vakantie. In het historische centrum loopt u door de smalle straatjes en gezellige pleintjes met knusse restaurantjes met heerlijke lokale gerechten. Wat u zeker moet doen in Funchal is met de kabelbaan naar Monte voor een adembenemend uitzicht, maar ook om een bezoek te brengen aan Monte Palace Tropical Garden. Over de gezellige boulevard verbaast u zich hoe groen Madeira eigenlijk is met fleurige tuinen, groene palmbomen. Met uitzicht over de uitgestrekte Atlantische Oceaan een hele plek om na te genieten van een heerlijke maaltijd. Funchal is de ideale uitvalbasis om het eiland verder te ontdekken en wandelingen te maken langs de vele levadas. Maar ook op zee zijn er vele excursiemogelijkheden. Funchal
Porto Moniz & omgeving
Porto Moniz is een dorpje in het uiterst noordwestelijke puntje van Madeira en staat vooral bekend om haar unieke natuurbaden. Gevormd door lavasteen, stromen deze door de natuur gevormde zwembaden bij vloed vol met water uit de Atlantische Oceaan. Ideaal om lekker in het zeewater te dobberen!
De gezellige boulevard van Porto Moniz wemelt van de leuke winkeltjes en goede restaurants. Probeer hier vooral de lokale specialiteit Peixe Espada, de Zwarte Degenvis. Deze diepzeevis zwemt alleen in de wateren rond Madeira en Japan en wordt op Madeira traditioneel gegeten met lokale bananen. Een heerlijke combinatie! Porto Moniz
Ponta Delgada - eiland São Miguel
Ponta Delgada is de hoofdstad van hoofdeiland São Miguel. De stad ligt in het zuidwesten van São Miguel en wordt gezien als ideale basis om het eiland te ontdekken. U heeft een middag nodig om de gezellige stad goed te kunnen ontdekken. Witte huisjes, kerken en straatjes karakteriseren het historische centrum van de stad. Één van de meest herkenbare punten van de stad zijn de Portas da Cidade en Igreja Matriz Sao Sabastiao. De poorten staan op een gezellig mozaïek belegd plein met op de achtergrond de mooie witte kerk. De lange boulevard van de stad zit vol met aanlegplaatsen, restaurantjes en het fort. Het is erg leuk om de kleine ananasplantage te bezoek in de stad. Hier kunt u zien hoe de ananassen gekweekt worden. São Miguel, Ponta Delgada
Bezienswaardigheden in Ponta Delgada - eiland São Miguel
Sete Cidades
Sete Cidades
Dé must see en meest bijzondere bezienswaardigheid van São Miguel zijn de kratermeren van Sete Cidades. Wat de meren zo bijzonder maakt, is het duidelijke kleurverschil dat is ontstaan door het diepte verschil. Het ene meer heeft een smaragdgroene kleur en het andere meer kleur fel blauw. Eigenlijk is het één meer dat gescheiden wordt door een brug. De twee delen hebben hun eigen naam: Lagoa Verde en Lagoa Azul. Ter plaatse zijn er verschillende mogelijkheden om een kayak te huren om over het groene en vervolgens blauwe water te varen. Maar natuurlijk kunt u ook kiezen voor een prachtige wandeling.
Mosteiros, natuurlijk bad
Mosteiros
Zin in een verfrissende duik? Dan bent u in Mosteiros op de juiste plek! Het vissersdorpje is namelijk beroemd om zijn natuurlijke zwembaden die zijn gevormd door de vulkanische rotsen die uit de oceaan steken. Ideaal om te relaxen en te zwemmen. Ook zijn er in de buurt van Mosteiros verschillende warmwaterbronnen te vinden. Caneiros Dos Mosteiros is hier een voorbeeld van. Zin om aan het strand te liggen? Dan is het zwarte zandstrand van Mosteiros Beach hier de ideale bestemming voor. Geniet van de rotsformaties omringd door groende bergen.

*Tip: Neem waterschoentjes mee.
Ribeira Grande
Ribeira Grande
Zwemmen, relaxen aan het strand en surfen. Om deze activiteiten staat Ribeira Grande bekend. Het stadje beschikt namelijk over twee van de weinige stranden die op het eiland te vinden zijn, namelijke Praia do Monte Verde en Santa Barbara. Deze hebben beide het bekende zwarte strand. Maak een heerlijke strandwandeling of geniet van een verfrissende duik. Naast het strand, heeft Ribeira Grande ook historische gebouwen zoals de kerk en de brug. De Ponte Dos Oito Arcos is goed te herkennen aan de acht bogen. Het stadje heeft een gezellig centrum met barretjes, winkeltjes en restaurantjes.
Lagoa do Fogo
Lagoa do Fogo
Bovenop de Agua de Pau vulkaan is het blauwgroene Lagoa do Fogo te vinden. Dit hoogste kratermeer, ook wel meer van vuur genoemd, is omringd door groene dichte bossen en hoge kraterwanden. Wandelliefhebbers kunnen wederom hun geluk niet op in dit gebied. De Praia Trail is een wandeling van ongeveer 4 uur, maar is zeker de moeite waard! Rondom het meer zijn er verschillende uitzichtpunten te vinden: Miradouro da Lagoa do Fogo en Miradouro da Barrossa. Geniet van de contrasten van het ruige landschap en het smaragdgroene water.

*Let op! Het kan voorkomen dat u in eind ochtend tot en met begin avond alleen kunt bereiken per shuttlebus. Het is aan te raden om zelf het meer te bezoeken in de vroege ochtenduren of wat later in de avond.
Madalena - eiland Pico
Madalena is de hoofdstad van het op één na grootste eiland van de Azoren: Pico. Pico staat bekend om de gelijknamige Pico vulkaan, de hoogste berg van heel Portugal. De vulkaan is goed te observeren vanuit elke hoek op het eiland én zelfs vanaf andere eilanden (met helder weer). Vanuit Madalena kunt u dichtbij de vulkaan en omliggende meren komen. Naast de hoge vulkaan, kunt u haast niet om het unieke landschap van het eiland heen - het platteland van Pico staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Breng een bezoek aan het wijn museum in Pico, om meer informatie te krijgen over de wijnen en hoe de bevolking de vulkaangrond gebruikt voor het maken van de wijn. De wijngaarden zien er anders uit dan u misschien gewend bent. De zwarte stenen muren in de vulkanische aarde dienen als bescherming voor de druiven. Dit geeft een zeer uniek beeld. In Madalena kunt u genieten van een wandeling door de stad. Geniet van de smalle straatjes, het uitzicht op andere eilanden en de zee. Pico, wijngaarden
Bezienswaardigheden in Madalena - eiland Pico
Pico Vulkaan
Pico Vulkaan
Ponta do Pico, één van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van de Azoren, domineert met haar 2351 meter de andere bergen van de Azoren. Met helder weer is de vulkaan goed te zien vanaf Faial & São Jorge. Bent u een echte avonturier? Trotseer dan zeker de steile wanden van de vulkaan. De wandeling naar de top is zeer intensief en het wordt aangeraden om flink te oefenen van tevoren. Geniet tijdens een wandeling naar de top van de bergomgeving die omringt wordt door de blauwe oceaan. Op de top kunt u genieten van de prachtige vergezichten van de buureilanden & neem zeker een kijkje in de 30 meter diepe krater. Gevorderde wandelaars beklimmen Ponta do Pico in ca. 3 uur. Er wordt aangeraden om de klim onder begeleiding van een gids te maken.
São Roque do Pico
São Roque do Pico
Maak tijdens uw verblijf op Pico zeker een rondtripje over het eiland. Hier mag u het plaatsje São Roque do Pico niet missen. Vergeet uw badkleding niet, want rondom São Roque do Pico liggen meerdere natuurlijke baden waar u een verfrissende duik kunt nemen. Pico staat bekend om de walvisvaartindustrie in het verleden. Bij het Museum voor de Walvisvaartindustrie (Museu da Indústria Baleeira), leert u meer over de geschiedenis van de walvisvaartindustrie.
Lajes do Pico
Lajes do Pico
Maak tijdens een rondritje op het eiland Pico zeker een stop in Lajes do Pico. Loop door het schattige centrum langs kapellen en witgekleurde huisjes. Volgens de lokale bevolking van Pico biedt Lajes do Pico de beste kans om walvissen te spotten. Krijgt u geen genoeg van deze enorme dieren, boek hier ter plaatse zeker een tour.