Klaagmuur in Jeruzalem
Klaagmuur in Jeruzalem
Akko
Akko
Kruiden
Kruiden
Hula Nature Reserve
Hula Nature Reserve
Tel Aviv
Tel Aviv

Inspirerend Israël

Groepsreis | 10 dagen v.a.
1299i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
02-03-2020
Reisduur
10 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Actiekorting tot 200 ppi

- Enkel geldig nieuwe boekingen op specifieke data
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte

- Enkel geldig nieuwe boekingen op specifieke data
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
Actiekorting tot 200 ppi
Nederlandssprekende reisleiding
Drie overnachtingen in Jeruzalem
Sfeer proeven in historische smeltkroes Akko
Fietstocht door natuurschoon in de Agmon Hula-vallei
Ontspannen in de warmwaterbronnen van Gan HaShlosha
Boottocht over het serene Meer van Galilea

Ontdek de hoogtepunten van het Heilige Land!

Op deze rondreis door het compacte Israël bezoeken we naast Bijbelse highlights als Jeruzalem, Safed, Nazareth en Bethlehem, ook sfeervolle historische smeltkroezen als kruisvaardersbolwerk Akko. Een aantrekkelijk en afwisselend programma! Geniet van oud Jaffa en modern Tel Aviv, vaar mee over het Meer van Galilea, fiets door weelderig natuurschoon in Agmon Hula, bezoek een kibboets, bewonder het Massada-fort, ervaar de verschillende etnische invloeden en eindig bij de onvoorstelbaar zoute Dode Zee. De Nederlandssprekende reisleider kent de mooiste plekken, leukste markten en gezelligste restaurants. Sluit u deze heerlijke vakantie het liefst af met een ontspannen strandverblijf? Boek dan onze aantrekkelijke 13-daagse rondreis door Israël

"Het programma van deze Israël-rondreis valt op door de prettige balans tussen historie, cultuur en dagelijks leven, steden, woestijnlandschap en palmenstranden."

Dyane, Product Manager

-+ Dagprogramma

-Sluiten+Open
DAG
01

Eindhoven/Amsterdam - Tel Aviv - Netanya

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vertrek: vlucht van Eindhoven/Amsterdam naar Tel Aviv
Ontvangst op het vliegveld door de Nederlandssprekende reisleider
Transfer naar Netanya
Eerste overnachting in badplaats Netanya

Vanaf Eindhoven of Amsterdam vliegt u naar Tel Aviv. Hiervandaan rijden we in zo'n 30 minuten naar badplaats Netanya: het begin- en eindpunt van uw 10-daagse Israël-rondreis. Misschien is dit uw eerste kennismaking met Israëls boeiende cultuur, vriendelijke en veelzijdige bevolking, traditionele en moderne steden, verlaten woestijnlandschappen en langgerekte stranden? We slapen deze reis 3 nachten in Jeruzalem – ideaal om ongehaast de fascinerende bezienswaardigheden in de omgeving te bekijken. Bovendien bezoeken we het charmante Akko, in tegenstelling tot veel andere reisorganisaties.
Op het vliegveld van Tel Aviv wacht u een hartelijk welkom: de Nederlandssprekende reisleider die ons de hele reis vergezelt, wacht u hier op. Hij brengt u naar het hotel in Netanya, waar we vanavond één nacht slapen.

Goed om te weten

Indien u heeft gekozen voor het vertrek van 2 maart met Lufthansa, houdt er dan rekening mee dat u na middernacht (ca. 01.00 uur) op dag 2 in Tel Aviv zult landen. Heeft u gekozen voor een vertrek op 27 april met Lufthansa, houdt er dan rekening mee dat u om ca. 03.25 uur zult landen op Tel Aviv. In beide gevallen wordt u direct naar uw hotel gebracht waar u nog een paar uur kunt uitrusten voordat de rondreis begint.

DAG
02

Netanya - Caesarea - Haifa - Akko (Acre) - Shavei Zion (ca. 96 km)

is_al_caesarea.jpg
Vertrek Netanya
Caesarea Maritima: Romeinse ruïnes bekijken
Panoramische stadstour door Haifa
Sfeer proeven in historische smeltkroes Akko
Gezellig welkomstdiner (inclusief): reisgenoten beter leren kennen
Overnachten nabij kruisvaardersbolwerk Akko

Na het ontbijt verlaten we Netanya tijdelijk. Op dag 9 komen we terug voor onze laatste overnachting in Israël. Eerst gaan we andere mooie plekken en bezienswaardigheden bekijken! We rijden langs de kust naar het noorden. Bij het aan zee gelegen Caesarea Maritima stappen we uit om de Romeinse ruïnes van dichtbij te zien. Caesarea was vroeger duidelijk welvarend. Herodes bouwde hier rond het begin van de jaartelling een zomerpaleis, theater, paardenrenbaan, diverse tempels en een haven met plek voor 300 schepen. Hierna bezoeken we Haifa. Prachtig hoe de havenstad vanaf een bergflank uitkijkt over de blauwe baai. Natuurlijk kijken we ook uit over de fraaie en kleurrijke Tuinen van Baha’i, de belangrijkste lokale trekpleister. Dan rijden we naar het historische Akko (Acre), waar we vanavond vlakbij slapen. Je ziet goed dat de stad veel veroveraars heeft gekend. Wat een sfeervolle mix van oosterse en middeleeuwse invloeden! Het ommuurde centrum is net een Arabisch sprookje, met zijn authentieke kronkelstraatjes, bazaars en moskeeën. Onder de citadel ligt een fascinerende ondergrondse kruisvaardersstad met een geheime vluchttunnel naar de haven. We bezoeken vandaag de Knights Hall en de oude stad. We sluiten de dag af met een gezamenlijk welkomstdiner (inclusief) in ons hotel – een gezellige manier om elkaar beter te leren kennen. Overnachting in Shavei Zion, op circa 7 kilometer van de stad Akko.

Goed om te weten

Andere reisorganisaties slaan Akko (UNESCO Werelderfgoed) vaak over. Jammer, want deze historische stad is juist een belangrijk onderdeel van de Israëlische belevenis.

Weetje

Akko is één van de oudste steden ter wereld. De sfeervolle havenstad ligt op een schiereiland en heeft een authentieke historische uitstraling. De talrijke veroveraars van de stad, zoals kruisvaarders en Ottomanen, lieten fascinerende sporen na.

DAG
03

Shavei Zion - Safed – Berg Bental - Agmon Hula - Meer van Galilea (ca. 185 km)

Hula Nature Reserve
Heilige stad Safed: mystieke sfeer proeven en kunstenaarswijk bekijken
Vanaf berg Bental: uitzicht over de Golan-hoogte bewonderen
Fietstocht door natuurschoon in de Agmon Hula-vallei
Boottocht over het Meer van Galilea
Eerste overnachting in heilige stad Tiberias

Een leuke, afwisselende dag, inclusief fietstocht en boottocht! ’s Morgens rijden we landinwaarts naar Safed. De charmante bergstad (900 meter) behoort samen met Jeruzalem, Hebron en Tiberias tot de vier heilige steden van Israël. Wandel door de gezellige straatjes langs de historische huizen, proef de mystieke sfeer rond oude synagogen, en bekijk de kunstenaarswijk met ateliers van wevers en glasblazers. Hierna gaan we naar berg Bental (1171 meter): een uitgedoofde vulkaan op de Golan-hoogvlakte. Vanaf de top bewonderen we het bergpanorama. Bij helder weer ziet u het veelbewogen Syrië liggen.

Dan rijden we naar de weelderige Agmon Hula-vallei, waar we een rustige fietstocht maken (per mountainbike). Vanaf ons zadel bewonderen we het natuurschoon. Dit gebied is kennelijk zeer vruchtbaar: wat een groen plaatje! Logisch dat de weidse akkers, talrijke vogels, vlinders, kleurrijke bloemen, wuivende riet en blauwe meren met waterlelies een magneet zijn voor wandelaars, vogelaars en natuurliefhebbers. Nog nagenietend maken we even later een boottocht over het mooie Meer van Galilea. Uitkijkend over het kalme water, bedenken we dat Jezus rond dit meer volgens de Bijbel verschillende wonderen verrichtte. De komende twee nachten slapen we in het bij reizigers geliefde Tiberias, de grootste plaats aan het meer.

Goed om te weten

Stapt u liever niet op de mountainbike vandaag? Huur ter plaatse dan een golfkarretje om de weelderige Agmon Hula-vallei te verkennen.

Weetje

Volgens de Bijbel liep Jezus, die vaak over het Meer van Tiberias voer met zijn leerlingen, hier over water. De boten die nu trips maken over het meer, heten ook wel ‘Jezusboten’.

DAG
04

Tiberias - Kapernaüm - Tabgha – Berg der Zaligsprekingen – Yardenit - Tiberias (ca. 40 km)

Meer van Galilea
Kapernaüm bezichtigen: zien waar Jezus woonde, preekte en genas
Mozaïekvloer bewonderen in de Broodvermenigvuldigingskerk (Tabgha)
Geniet van de prachtige omgeving vanaf de Berg der Zaligsprekingen
Kennismaken met een moderne kibboets: rondleiding
Bezoek aan doopplaats Yardenit
Laatste overnachting Tiberias

We laten onze bagage op de hotelkamer, vanavond slapen we weer in Tiberias. Vandaag verkennen we een aantal intrigerende plaatsen op de oevers van het Meer van Tiberias. ’s Morgens bezichtigen we eerst het oude Kapernaüm, bekend als plaats waar Jezus jaren bij apostel Petrus woonde, preekte en mensen genas. De overblijfselen van Petrus’ huis en de oude synagoge trekken veel bezoekers. In Tabgha bewonderen we vervolgens in de Broodvermenigvuldigingskerk restanten van de gekleurde Byzantijnse mozaïekvloer. Indrukwekkend dat deze schitterend bewaarde afbeeldingen uit de 5e eeuw dateren. Na een bezoek aan de Berg der Zaligsprekingen, waar Jezus zijn twaalf discipelen uitzocht, maken we kennis met het hedendaagse Israël – we bezoeken een kibboets. Leuk om beter beeld te krijgen van deze typisch Israëlische samenlevingsvorm. Veel bewoners doen hier tijdelijk vrijwilligerswerk. Tijdens een rondleiding leren we dat de regels in deze oorspronkelijk socialistische collectieve leefgemeenschap nu soepeler zijn dan vroeger. Toen leefden de bewoners uitsluitend van landbouw en deelden al hun bezittingen. Via de beroemde doopplaats Yardenit, aan de Jordaan-rivier, rijden we terug naar het hotel in Tiberias. Bestel ’s avonds in een van de gezellige restaurants langs promenade eventueel de ‘Sint-Petrusvis’: de lokale specialiteit.

DAG
05

Tiberias - Nazareth – Gan HaShlosha – Jordaanvallei – Jeruzalem (ca. 200 km)

Gan HaSlosha
Vertrek Tiberias
Basiliek van de Aankondiging in Nazareth bezichtigen
Ontspannen in Gan HaShlosha (nationaal park met warmwaterbronnen)
Reizen door de mooie Jordaanvallei
Eerste overnachting in heilige stad Jeruzalem

Stop eventueel zwemspullen in uw handbagage. Misschien gebruikt u die vanmiddag graag… ’s Morgens rijden we eerst naar Nazareth. Een legendarisch pelgrimsoord: in het Nieuwe Testament staat dat Jezus hier opgroeide. Al fascineren de beroemde bezienswaardigheden in het oude centrum ook veel niet-pelgrims. Zoals de Basiliek van de Aankondiging, op de plek waar Maria zou hebben gehoord dat zij zwanger zou raken van Jezus. Imposant hoe de 55 meter hoge koepel het stadsbeeld bepaalt. Wat een immens bouwwerk! ’s Middags rijden we naar het weelderig groene Sachne (Gan HaShlosha Nationaal Park), door sommige reizigers beschreven als ‘paradijselijk’. Grote publiekstrekkers zijn de natuurlijke warmwatermeren (28 ’C), watervallen en natuurlijke ‘jacuzzi’s’, waarin bezoekers het hele jaar door zwemmen. Springt u ook graag in het weldadige water? Dit is uw kans.
Uitgerust en ontspannen rijden we aan het eind van de middag via de schitterende Jordaanvallei naar Jeruzalem – de ideale uitvalsbasis voor het verkennen van Israëls mooie binnenland. Pak gerust uw koffer uit: we slapen hier drie nachten.

Weetje

Pelgrimsstad Nazareth staat bekend als de plek waar Jezus opgroeide. De stad is ook befaamd om zijn taartjes en andere zoetigheden.

DAG
06

Jeruzalem (Oude Stad)

Klaagmuur in Jeruzalem
Olijfberg: uitzicht over Jeruzalem bewonderen
Afdalen naar de Tuin van Gethsémané
Oude Stad verkennen: Tempelberg, Klaagmuur, etnische wijken, bazaar
Tweede overnachting Jeruzalem

’s Morgens kijkt u vanaf de top van de Olijfberg genietend uit over de omgeving. Prachtig! In de verte glimt de gouden Rotskoepel binnen de ommuurde Oude Stad. Daar gaan we zo dadelijk heen. Eerst dalen we de berg af via een trap die uitkomt bij de mooi onderhouden Tuin van Gethsémané, waar Jezus kwam bidden in de nacht voor zijn kruisiging en waar Judas hem verraade.

Hierna maken we een wandeling door het oude hart van Jeruzalem. De wirwar aan kronkelende steegjes maken het volgens sommigen net een doolhof. Gelukkig kent onze reisleider de stad goed. We benaderen de Klaagmuur (Westelijke Muur) en de heilige Tempelberg, volgen de Via Dolorosa, waarover Jezus naar zijn kruisiging liep, en bekijken de Heilige Grafkerk. Wandelend door de vier etnische stadswijken (Joods, Arabisch, Armeens en christelijk), ervaren we duidelijk dat Jeruzalem van oudsher een kruispunt van religies is. De sfeer, kleding, souvenirs en taal verschillen per buurt. Na een bezoek aan Mount Zion, met het oude graf van Koning David en Zaal van het Laatste Avondmaal, eindigt onze tour bij de archeologische Graftuin. Hierna rijden we terug naar het hotel. Misschien eet u ’s avonds graag iets op eigen gelegenheid in Jeruzalems hippe wijk Emek Refaim?

Goed om te weten

Jeruzalem ligt op heuvels. Straten zijn daardoor vaak niet helemaal vlak (maar ook niet heel steil). Goede wandelschoenen lopen het prettigst.

Weetje

Op de Olijfberg speelden zich veel Bijbelse gebeurtenissen af. Sinds de oudheid is het een geliefde begraafplaats voor Joden uit Jeruzalem. Nabestaanden leggen steentjes op graven, geen bloemen.

DAG
07

Jeruzalem (Nieuwe Stad) - Bethlehem - Jeruzalem (ca. 20 km)

Bethlehem
Holocaustinstituut Yad Vashem bezoeken
Dode Zee-rollen en het ‘Model van Jeruzalem’ bewonderen
De Geboortekerk in Bethlehem bezichtigen
Laatste overnachting Jeruzalem

Yad Vashem (1953) is de eerste plek die we vandaag bezichtigen. Een memorabel bezoek. Indrukwekkend hoe het herdenkingscentrum de herinnering aan de Jodenvervolging en genocide door de nazi’s levend houdt. Mensen uit de hele wereld komen hierheen om de Holocaustslachtoffers en de redders van de Joden te herdenken. Hierna gaan we naar het Israël Museum, waar we de Dode Zeerollen bekijken: een collectie in grotten gevonden handschriften van ruim 900 documenten, waaronder de Hebreeuwse Bijbel. Fascinerend dat ze dateren van voor en vlak na de jaartelling – de kwetsbare perkamentrollen zien er nog verrassend gaaf uit. We bekijken ook het ‘Model van Jeruzalem’, een op schaal (1:50) nagebouwde versie van Jeruzalem in het jaar 66. Via de Knesseth (parlement) rijden we vervolgens naar Bethlehem, één van de heiligste plaatsen van het christendom. In de Geboortekerk ontdekt u vast de grot waar Jezus zou zijn geboren: de ingang herkent u aan de vijfpuntige zilveren ster (pentagram).
Dan rijden we terug naar Jeruzalem, waar we vanavond voor het laatst slapen.

Weetje

De Geboortekerk is mogelijk de oudste kerk ter wereld. Keizer Constantijn de Grote liet hem in eerste instantie bouwen, maar die basiliek ging in 529 verloren bij een grote brand. Justinianus I herbouwde de kerk later.

DAG
08

Jeruzalem – Qumran – Ein Gedi – Massada & Dode Zee (ca. 125 km)

Ein Gedi
Vertrek Jeruzalem
Grotten van Qumran: vindplaats van Dode Zee-rollen bekijken
Flora en fauna bewonderen van oase Ein Gedi
Het Massada-fort bezichtigen (per kabelbaan)
Dobberen in de Dode Zee
Overnachten aan de Dode Zee

We nemen afscheid van Jeruzalem. Vanavond slapen we aan de legendarische Dode Zee: de laagste plek op aarde (circa 400 meter onder zeeniveau). Onderweg maken we drie mooie tussenstops. Eerst bezoeken we de grotten van Qumran. Hier ontdekte een Bedoeïen, op zoek naar een afgedwaalde geit, de eerste zeven Dode Zee-rollen. Hierna gaan we naar Ein Gedi, een weelderige oase aan de westkust van de Dode Zee. De mooie flora en fauna, watervallen en rotsen verrassen u ongetwijfeld. Vervolgens stoppen we bij de iets zuidelijker gelegen ruïnes van Massada. De historische citadel staat boven op een eenzame rots in de Judeawoestijn – een fabelachtige ligging. Een kabelbaan brengt ons omhoog, zodat we de restanten van Herodus’ paleis, de synagoge, badhuizen en uitzichttorens van dichtbij kunnen bekijken. Geniet bij helder weer ook van het uitzicht op de Dode Zee, het omliggende woestijnlandschap en buurland Jordanië.
Dan rijden we naar ons hotel aan de Dode Zee. Indien de tijd en het weer het toelaat kunt u na het inchecken nog even genieten van de Dode Zee: het is een wonderlijke ervaring om te blijven drijven in het zoute water.

Weetje

Masada is één van de meest bezochte plekken van Israël. UNESCO plaatste het op zijn Werelderfgoedlijst omdat het een symbool is van het oude koninkrijk van Israël, maar ook van de gewelddadige vernietiging ervan.

DAG
09

Dode Zee - Jaffa - Tel Aviv - Netanya (ca. 204 km)

Jaffa
Vertrek Dode Zee
Rondslenteren door de gezellige kunstenaarswijk Oud Jaffa
Leuke stadstour door het flamboyante Tel Aviv
Tweede overnachting (terugkeer) Netanya

Jaffa en Tel Aviv (‘Lente Heuvel’) zijn beide zeer geliefd onder reizigers. Vandaag ontdekt u zelf waarom. Op weg naar onze eindbestemming in Israël, Netanya, bezoeken we eerst het mooie centrum van Oud Jaffa: een gezellige kunstenaarswijk met gerestaureerde stenen huizen en schilderachtige smalle straatjes. Wandel rustig langs de galeries, boetieks, winkels met joodse souvenirs, cafés, restaurants, strandpromenade met oude stadsmuren en vissershaven. Wat een gezellige sfeer! Hierna maken we een leuke stadstour door Tel Aviv – de eerste moderne Joodse stad in Israël. Het flamboyante Tel Aviv staat bekend als ‘de stad die nooit stilstaat’. De fraaie stranden, gezellige terrassen, goede restaurants en uitbundige nachtleven zijn geliefd onder zowel bezoekers uit Israël als uit andere landen. Bijzonder dat Tel Aviv ooit een buitenwijk was van Jaffa. Tegenwoordig zijn de rollen duidelijk omgedraaid: Tel Aviv groeide havenstad Jaffa voorbij en is nu het economische en culturele hart van Israël.
Dan naderen we badplaats Netanya: het begin- en eindpunt van onze Israël-rondreis. Hier slapen we vannacht. Eet en drink bijvoorbeeld op eigen gelegenheid iets in de gezellige bars en restaurants langs de boulevard en in het centrum. Het is uw laatste avond in Israël.

Weetje

In het kosmopolitische Tel Aviv hangt een moderne, vrije sfeer. Lokale bewoners beschrijven het treffend: ‘In Jerusalem we pray, in Tel Aviv we play.’ De stad staat bovendien bekend als culinaire hotspot.

DAG
10

Netanya – Tel Aviv – Eindhoven/Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Vertrek Netanya
Bustransfer naar het vliegveld van Tel Aviv
Vlucht Tel Aviv - Eindhoven/Amsterdam
Aankomst vliegveld Eindhoven/Amsterdam

Geniet ’s morgens nog even van de ontspannen sfeer in Netanya. Dan brengt de bus ons naar het Ben Gurion-vliegveld in Tel Aviv. Hier nemen we afscheid van de reisleider. U heeft waarschijnlijk veel aan zijn adviezen en kennis van Israël gehad tijdens de reis. Fijn dat hij precies wist welke plekken u het liefst zag. In het vliegtuig dwalen uw gedachten snel af naar de vele mooie momenten en indrukken die u de afgelopen weken beleefde. Op deze rondreis leerde u Israël goed kennen – u ziet er vast naar uit om uw enthousiaste verhalen straks te vertellen aan de thuisblijvers in Nederland.

Goed om te weten

Vliegt u met Transavia, dan zult u na het ontbijt richting de luchthaven van Tel Aviv vertrekken. Vliegt u met Lufthansa dan zult u rond 12.00 uur riching de luchthaven vertrekken.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma

+- Extra's

( 3 opties )+Open-Sluiten

> Meer comfort tijdens de reis?

( 1 t/m 3 van 3 opties )

Het is mogelijk om tijdens deze reis voor nog meer comfort te kiezen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

Ruimbagage Transavia

Ruimbagage Transavia

Wanneer u vliegt met Transavia dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken.

v.a.21

Bekijk meer infoSluit meer info

Wanneer u vliegt met Transavia dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken.

Entreegelden & audiosysteem

Het is ook mogelijk om de entreegelden bij boeking te voldoen. Hiermee voorkomt u het onnodig meenemen van contant geld en kunt u onbezorgd aan uw vakantie beginnen.

v.a.118

Bekijk meer infoSluit meer info

Het is ook mogelijk om de entreegelden bij boeking te voldoen. Hiermee voorkomt u het onnodig meenemen van contant geld en kunt u onbezorgd aan uw vakantie beginnen.

Sluit meer info

Optioneel halfpension (dag 3 t/m 9)

Israël heeft één van de meest diverse en creatieve keukens ter wereld! Heerlijke verse en gezonde gerechten met brood, vis, olijfolie, olijven, kaas en Israëlische yoghurt. In Isra...

v.a.129

Bekijk meer infoSluit meer info

Israël heeft één van de meest diverse en creatieve keukens ter wereld! Heerlijke verse en gezonde gerechten met brood, vis, olijfolie, olijven, kaas en Israëlische yoghurt. In Israël verbouwt men ook veel fruit- en groentesoorten zoals: avocado's citrusvruchten, granaatappels en natuurlijk de beroemde Jaffa sinaasappels. Bij elk buffet (in het hotel) vindt u ongetwijfeld pitabroodjes, olijven, baba ghanoush (soort hummus maar dan van aubergine), Shakshuka (eiergerecht met tomatensaus), falafel en nog veel meer. Israël is genieten! Optioneel kunt u ervoor kiezen om halfpension bij te boeken bij uw rondreis. Elke avond (vanaf dag 3 t/m 9*) bent u dan verzekerd van een heerlijke buffetmaaltijd in uw hotel. Begin aan een onbezorgde vakantie en geniet van alle lekkere maaltijden die Israël u te bieden heeft.

*Op dag 2 is standaard in de reis het welkomstdiner al inbegrepen.

Sluit meer info

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Israël reist u met een lokaal, Nederlandssprekende reisleider. Onze reisleiders zijn geboren en getogen in Israël en hebben daardoor een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit. Daarnaast hebben onze reisleiders allemaal affiniteit met Nederland, waardoor ze goed kunnen inschatten wat u als reiziger graag zou willen zien en weten van Israël. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Israël leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

10 dagen Inspirerend Israël: altijd de beste prijs

Eenpersoonskamertoeslag vanaf € 655

Intercontinentale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

23 kg ruimbagage op de intercontinentale vluchten met Lufthansa/Austrian/Swiss
Transfer luchthaven – hotel v.v.
Rondreis per comfortabele airco touringcar (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte)
Overnachtingen in goede middenklasse hotels
Welkomstdiner nabij Akko op dag 2
Iedere dag ontbijt
Nederlandssprekende reisleiding van dag 1 t/m 10 (in Israël)
Wandelen door de ruïnes van de schitterende Grieks-Romeinse stad; Caesarea*
Uitkijken over de kleurrijke Bahá’í-tuinen en de haven in Haifa
Prachtig uitzicht vanaf het Karmel gebergte en het klooster Muhraka bezoeken*
Ontdekken van de kruisvaarderstad Akko*
Bezoek aan één van de vier heilige steden van Israël; Safed
Fietstocht door natuurschoon in de Agmon Hula-vallei*
Boottocht over het Meer van Galilea*
Rondwandelen langs de ruïnes in Kapernaum*
Tabgha, de plek van het wonder van de vijf broden en twee vissen*
Panoramisch uitzicht vanaf de Berg der Zaligsprekingen*
Ontdek de woonplaats van Jezus van Nazareth*
Zwemmen in de natuurlijke warmwaterbronnen van Gan Hashlosha*
Wandelen vanaf de Olijfberg, via het Hof van Gethsemané naar de bezienswaardigheden in de Oude Stad*
Onuitwisbaar bezoek aan Yad Vashem*
Rondwandelen door Bethlehem, de plaats waar Jezus geboren is
Bezoek aan Qumran, de vindplaats van de Dode Zeerollen*
Per kabelbaan terug in de tijd bij Masada*
De oase Ein Gedi in de Judea-woestijn verkennen*
Drijven in de Dode Zee
Rondwandelen door het 3000 jaar oude Jaffa
Visum Israël
*Deze entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan of in het boekingsproces te worden bijgeboekt (zie ook exclusief).

Exclusief

Ruimbagage bij vertrek met Transavia (optioneel bij te boeken)
Entreegelden en audiosysteem: ca. € 119 p.p. (omgerekend ca. 128 USD of 465 NIS p.p., afhankelijk van de wisselkoers)
Fooien Israël ca. € 70 p.p. (€4,- p.p.p.d. voor de reisleiding, €2,- p.p.p.d. voor de chauffeur en ca. €1,- p.p.p.d. voor de hotels)
Optioneel halfpension (dag 3 t/m 9) ca. € 129,- p.p.
Eventuele optionele excursies
Overige maaltijden
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking

Minimaal aantal deelnemers: 10 Maximaal aantal deelnemers: 40

+- Extra's

( 3 opties )+Open-Sluiten

> Meer comfort tijdens de reis?

( 1 t/m 3 van 3 opties )

Het is mogelijk om tijdens deze reis voor nog meer comfort te kiezen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

Ruimbagage Transavia

Ruimbagage Transavia

Wanneer u vliegt met Transavia dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken.

v.a.21

Bekijk meer infoSluit meer info

Wanneer u vliegt met Transavia dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken.

Entreegelden & audiosysteem

Het is ook mogelijk om de entreegelden bij boeking te voldoen. Hiermee voorkomt u het onnodig meenemen van contant geld en kunt u onbezorgd aan uw vakantie beginnen.

v.a.118

Bekijk meer infoSluit meer info

Het is ook mogelijk om de entreegelden bij boeking te voldoen. Hiermee voorkomt u het onnodig meenemen van contant geld en kunt u onbezorgd aan uw vakantie beginnen.

Sluit meer info

Optioneel halfpension (dag 3 t/m 9)

Israël heeft één van de meest diverse en creatieve keukens ter wereld! Heerlijke verse en gezonde gerechten met brood, vis, olijfolie, olijven, kaas en Israëlische yoghurt. In Isra...

v.a.129

Bekijk meer infoSluit meer info

Israël heeft één van de meest diverse en creatieve keukens ter wereld! Heerlijke verse en gezonde gerechten met brood, vis, olijfolie, olijven, kaas en Israëlische yoghurt. In Israël verbouwt men ook veel fruit- en groentesoorten zoals: avocado's citrusvruchten, granaatappels en natuurlijk de beroemde Jaffa sinaasappels. Bij elk buffet (in het hotel) vindt u ongetwijfeld pitabroodjes, olijven, baba ghanoush (soort hummus maar dan van aubergine), Shakshuka (eiergerecht met tomatensaus), falafel en nog veel meer. Israël is genieten! Optioneel kunt u ervoor kiezen om halfpension bij te boeken bij uw rondreis. Elke avond (vanaf dag 3 t/m 9*) bent u dan verzekerd van een heerlijke buffetmaaltijd in uw hotel. Begin aan een onbezorgde vakantie en geniet van alle lekkere maaltijden die Israël u te bieden heeft.

*Op dag 2 is standaard in de reis het welkomstdiner al inbegrepen.

Sluit meer info

+Vluchtinfo
Open+

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Israël reist u met een lokaal, Nederlandssprekende reisleider. Onze reisleiders zijn geboren en getogen in Israël en hebben daardoor een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit. Daarnaast hebben onze reisleiders allemaal affiniteit met Nederland, waardoor ze goed kunnen inschatten wat u als reiziger graag zou willen zien en weten van Israël. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Israël leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

10 dagen Inspirerend Israël: altijd de beste prijs

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

Dagprogramma

DAG
01

Eindhoven/Amsterdam - Tel Aviv - Netanya

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vertrek: vlucht van Eindhoven/Amsterdam naar Tel Aviv
Ontvangst op het vliegveld door de Nederlandssprekende reisleider
Transfer naar Netanya
Eerste overnachting in badplaats Netanya

Vanaf Eindhoven of Amsterdam vliegt u naar Tel Aviv. Hiervandaan rijden we in zo'n 30 minuten naar badplaats Netanya: het begin- en eindpunt van uw 10-daagse Israël-rondreis. Misschien is dit uw eerste kennismaking met Israëls boeiende cultuur, vriendelijke en veelzijdige bevolking, traditionele en moderne steden, verlaten woestijnlandschappen en langgerekte stranden? We slapen deze reis 3 nachten in Jeruzalem – ideaal om ongehaast de fascinerende bezienswaardigheden in de omgeving te bekijken. Bovendien bezoeken we het charmante Akko, in tegenstelling tot veel andere reisorganisaties.
Op het vliegveld van Tel Aviv wacht u een hartelijk welkom: de Nederlandssprekende reisleider die ons de hele reis vergezelt, wacht u hier op. Hij brengt u naar het hotel in Netanya, waar we vanavond één nacht slapen.

Goed om te weten

Indien u heeft gekozen voor het vertrek van 2 maart met Lufthansa, houdt er dan rekening mee dat u na middernacht (ca. 01.00 uur) op dag 2 in Tel Aviv zult landen. Heeft u gekozen voor een vertrek op 27 april met Lufthansa, houdt er dan rekening mee dat u om ca. 03.25 uur zult landen op Tel Aviv. In beide gevallen wordt u direct naar uw hotel gebracht waar u nog een paar uur kunt uitrusten voordat de rondreis begint.

DAG
02

Netanya - Caesarea - Haifa - Akko (Acre) - Shavei Zion (ca. 96 km)

is_al_caesarea.jpg
Vertrek Netanya
Caesarea Maritima: Romeinse ruïnes bekijken
Panoramische stadstour door Haifa
Sfeer proeven in historische smeltkroes Akko
Gezellig welkomstdiner (inclusief): reisgenoten beter leren kennen
Overnachten nabij kruisvaardersbolwerk Akko

Na het ontbijt verlaten we Netanya tijdelijk. Op dag 9 komen we terug voor onze laatste overnachting in Israël. Eerst gaan we andere mooie plekken en bezienswaardigheden bekijken! We rijden langs de kust naar het noorden. Bij het aan zee gelegen Caesarea Maritima stappen we uit om de Romeinse ruïnes van dichtbij te zien. Caesarea was vroeger duidelijk welvarend. Herodes bouwde hier rond het begin van de jaartelling een zomerpaleis, theater, paardenrenbaan, diverse tempels en een haven met plek voor 300 schepen. Hierna bezoeken we Haifa. Prachtig hoe de havenstad vanaf een bergflank uitkijkt over de blauwe baai. Natuurlijk kijken we ook uit over de fraaie en kleurrijke Tuinen van Baha’i, de belangrijkste lokale trekpleister. Dan rijden we naar het historische Akko (Acre), waar we vanavond vlakbij slapen. Je ziet goed dat de stad veel veroveraars heeft gekend. Wat een sfeervolle mix van oosterse en middeleeuwse invloeden! Het ommuurde centrum is net een Arabisch sprookje, met zijn authentieke kronkelstraatjes, bazaars en moskeeën. Onder de citadel ligt een fascinerende ondergrondse kruisvaardersstad met een geheime vluchttunnel naar de haven. We bezoeken vandaag de Knights Hall en de oude stad. We sluiten de dag af met een gezamenlijk welkomstdiner (inclusief) in ons hotel – een gezellige manier om elkaar beter te leren kennen. Overnachting in Shavei Zion, op circa 7 kilometer van de stad Akko.

Goed om te weten

Andere reisorganisaties slaan Akko (UNESCO Werelderfgoed) vaak over. Jammer, want deze historische stad is juist een belangrijk onderdeel van de Israëlische belevenis.

Weetje

Akko is één van de oudste steden ter wereld. De sfeervolle havenstad ligt op een schiereiland en heeft een authentieke historische uitstraling. De talrijke veroveraars van de stad, zoals kruisvaarders en Ottomanen, lieten fascinerende sporen na.

DAG
03

Shavei Zion - Safed – Berg Bental - Agmon Hula - Meer van Galilea (ca. 185 km)

Hula Nature Reserve
Heilige stad Safed: mystieke sfeer proeven en kunstenaarswijk bekijken
Vanaf berg Bental: uitzicht over de Golan-hoogte bewonderen
Fietstocht door natuurschoon in de Agmon Hula-vallei
Boottocht over het Meer van Galilea
Eerste overnachting in heilige stad Tiberias

Een leuke, afwisselende dag, inclusief fietstocht en boottocht! ’s Morgens rijden we landinwaarts naar Safed. De charmante bergstad (900 meter) behoort samen met Jeruzalem, Hebron en Tiberias tot de vier heilige steden van Israël. Wandel door de gezellige straatjes langs de historische huizen, proef de mystieke sfeer rond oude synagogen, en bekijk de kunstenaarswijk met ateliers van wevers en glasblazers. Hierna gaan we naar berg Bental (1171 meter): een uitgedoofde vulkaan op de Golan-hoogvlakte. Vanaf de top bewonderen we het bergpanorama. Bij helder weer ziet u het veelbewogen Syrië liggen.

Dan rijden we naar de weelderige Agmon Hula-vallei, waar we een rustige fietstocht maken (per mountainbike). Vanaf ons zadel bewonderen we het natuurschoon. Dit gebied is kennelijk zeer vruchtbaar: wat een groen plaatje! Logisch dat de weidse akkers, talrijke vogels, vlinders, kleurrijke bloemen, wuivende riet en blauwe meren met waterlelies een magneet zijn voor wandelaars, vogelaars en natuurliefhebbers. Nog nagenietend maken we even later een boottocht over het mooie Meer van Galilea. Uitkijkend over het kalme water, bedenken we dat Jezus rond dit meer volgens de Bijbel verschillende wonderen verrichtte. De komende twee nachten slapen we in het bij reizigers geliefde Tiberias, de grootste plaats aan het meer.

Goed om te weten

Stapt u liever niet op de mountainbike vandaag? Huur ter plaatse dan een golfkarretje om de weelderige Agmon Hula-vallei te verkennen.

Weetje

Volgens de Bijbel liep Jezus, die vaak over het Meer van Tiberias voer met zijn leerlingen, hier over water. De boten die nu trips maken over het meer, heten ook wel ‘Jezusboten’.

DAG
04

Tiberias - Kapernaüm - Tabgha – Berg der Zaligsprekingen – Yardenit - Tiberias (ca. 40 km)

Meer van Galilea
Kapernaüm bezichtigen: zien waar Jezus woonde, preekte en genas
Mozaïekvloer bewonderen in de Broodvermenigvuldigingskerk (Tabgha)
Geniet van de prachtige omgeving vanaf de Berg der Zaligsprekingen
Kennismaken met een moderne kibboets: rondleiding
Bezoek aan doopplaats Yardenit
Laatste overnachting Tiberias

We laten onze bagage op de hotelkamer, vanavond slapen we weer in Tiberias. Vandaag verkennen we een aantal intrigerende plaatsen op de oevers van het Meer van Tiberias. ’s Morgens bezichtigen we eerst het oude Kapernaüm, bekend als plaats waar Jezus jaren bij apostel Petrus woonde, preekte en mensen genas. De overblijfselen van Petrus’ huis en de oude synagoge trekken veel bezoekers. In Tabgha bewonderen we vervolgens in de Broodvermenigvuldigingskerk restanten van de gekleurde Byzantijnse mozaïekvloer. Indrukwekkend dat deze schitterend bewaarde afbeeldingen uit de 5e eeuw dateren. Na een bezoek aan de Berg der Zaligsprekingen, waar Jezus zijn twaalf discipelen uitzocht, maken we kennis met het hedendaagse Israël – we bezoeken een kibboets. Leuk om beter beeld te krijgen van deze typisch Israëlische samenlevingsvorm. Veel bewoners doen hier tijdelijk vrijwilligerswerk. Tijdens een rondleiding leren we dat de regels in deze oorspronkelijk socialistische collectieve leefgemeenschap nu soepeler zijn dan vroeger. Toen leefden de bewoners uitsluitend van landbouw en deelden al hun bezittingen. Via de beroemde doopplaats Yardenit, aan de Jordaan-rivier, rijden we terug naar het hotel in Tiberias. Bestel ’s avonds in een van de gezellige restaurants langs promenade eventueel de ‘Sint-Petrusvis’: de lokale specialiteit.

DAG
05

Tiberias - Nazareth – Gan HaShlosha – Jordaanvallei – Jeruzalem (ca. 200 km)

Gan HaSlosha
Vertrek Tiberias
Basiliek van de Aankondiging in Nazareth bezichtigen
Ontspannen in Gan HaShlosha (nationaal park met warmwaterbronnen)
Reizen door de mooie Jordaanvallei
Eerste overnachting in heilige stad Jeruzalem

Stop eventueel zwemspullen in uw handbagage. Misschien gebruikt u die vanmiddag graag… ’s Morgens rijden we eerst naar Nazareth. Een legendarisch pelgrimsoord: in het Nieuwe Testament staat dat Jezus hier opgroeide. Al fascineren de beroemde bezienswaardigheden in het oude centrum ook veel niet-pelgrims. Zoals de Basiliek van de Aankondiging, op de plek waar Maria zou hebben gehoord dat zij zwanger zou raken van Jezus. Imposant hoe de 55 meter hoge koepel het stadsbeeld bepaalt. Wat een immens bouwwerk! ’s Middags rijden we naar het weelderig groene Sachne (Gan HaShlosha Nationaal Park), door sommige reizigers beschreven als ‘paradijselijk’. Grote publiekstrekkers zijn de natuurlijke warmwatermeren (28 ’C), watervallen en natuurlijke ‘jacuzzi’s’, waarin bezoekers het hele jaar door zwemmen. Springt u ook graag in het weldadige water? Dit is uw kans.
Uitgerust en ontspannen rijden we aan het eind van de middag via de schitterende Jordaanvallei naar Jeruzalem – de ideale uitvalsbasis voor het verkennen van Israëls mooie binnenland. Pak gerust uw koffer uit: we slapen hier drie nachten.

Weetje

Pelgrimsstad Nazareth staat bekend als de plek waar Jezus opgroeide. De stad is ook befaamd om zijn taartjes en andere zoetigheden.

DAG
06

Jeruzalem (Oude Stad)

Klaagmuur in Jeruzalem
Olijfberg: uitzicht over Jeruzalem bewonderen
Afdalen naar de Tuin van Gethsémané
Oude Stad verkennen: Tempelberg, Klaagmuur, etnische wijken, bazaar
Tweede overnachting Jeruzalem

’s Morgens kijkt u vanaf de top van de Olijfberg genietend uit over de omgeving. Prachtig! In de verte glimt de gouden Rotskoepel binnen de ommuurde Oude Stad. Daar gaan we zo dadelijk heen. Eerst dalen we de berg af via een trap die uitkomt bij de mooi onderhouden Tuin van Gethsémané, waar Jezus kwam bidden in de nacht voor zijn kruisiging en waar Judas hem verraade.

Hierna maken we een wandeling door het oude hart van Jeruzalem. De wirwar aan kronkelende steegjes maken het volgens sommigen net een doolhof. Gelukkig kent onze reisleider de stad goed. We benaderen de Klaagmuur (Westelijke Muur) en de heilige Tempelberg, volgen de Via Dolorosa, waarover Jezus naar zijn kruisiging liep, en bekijken de Heilige Grafkerk. Wandelend door de vier etnische stadswijken (Joods, Arabisch, Armeens en christelijk), ervaren we duidelijk dat Jeruzalem van oudsher een kruispunt van religies is. De sfeer, kleding, souvenirs en taal verschillen per buurt. Na een bezoek aan Mount Zion, met het oude graf van Koning David en Zaal van het Laatste Avondmaal, eindigt onze tour bij de archeologische Graftuin. Hierna rijden we terug naar het hotel. Misschien eet u ’s avonds graag iets op eigen gelegenheid in Jeruzalems hippe wijk Emek Refaim?

Goed om te weten

Jeruzalem ligt op heuvels. Straten zijn daardoor vaak niet helemaal vlak (maar ook niet heel steil). Goede wandelschoenen lopen het prettigst.

Weetje

Op de Olijfberg speelden zich veel Bijbelse gebeurtenissen af. Sinds de oudheid is het een geliefde begraafplaats voor Joden uit Jeruzalem. Nabestaanden leggen steentjes op graven, geen bloemen.

DAG
07

Jeruzalem (Nieuwe Stad) - Bethlehem - Jeruzalem (ca. 20 km)

Bethlehem
Holocaustinstituut Yad Vashem bezoeken
Dode Zee-rollen en het ‘Model van Jeruzalem’ bewonderen
De Geboortekerk in Bethlehem bezichtigen
Laatste overnachting Jeruzalem

Yad Vashem (1953) is de eerste plek die we vandaag bezichtigen. Een memorabel bezoek. Indrukwekkend hoe het herdenkingscentrum de herinnering aan de Jodenvervolging en genocide door de nazi’s levend houdt. Mensen uit de hele wereld komen hierheen om de Holocaustslachtoffers en de redders van de Joden te herdenken. Hierna gaan we naar het Israël Museum, waar we de Dode Zeerollen bekijken: een collectie in grotten gevonden handschriften van ruim 900 documenten, waaronder de Hebreeuwse Bijbel. Fascinerend dat ze dateren van voor en vlak na de jaartelling – de kwetsbare perkamentrollen zien er nog verrassend gaaf uit. We bekijken ook het ‘Model van Jeruzalem’, een op schaal (1:50) nagebouwde versie van Jeruzalem in het jaar 66. Via de Knesseth (parlement) rijden we vervolgens naar Bethlehem, één van de heiligste plaatsen van het christendom. In de Geboortekerk ontdekt u vast de grot waar Jezus zou zijn geboren: de ingang herkent u aan de vijfpuntige zilveren ster (pentagram).
Dan rijden we terug naar Jeruzalem, waar we vanavond voor het laatst slapen.

Weetje

De Geboortekerk is mogelijk de oudste kerk ter wereld. Keizer Constantijn de Grote liet hem in eerste instantie bouwen, maar die basiliek ging in 529 verloren bij een grote brand. Justinianus I herbouwde de kerk later.

DAG
08

Jeruzalem – Qumran – Ein Gedi – Massada & Dode Zee (ca. 125 km)

Ein Gedi
Vertrek Jeruzalem
Grotten van Qumran: vindplaats van Dode Zee-rollen bekijken
Flora en fauna bewonderen van oase Ein Gedi
Het Massada-fort bezichtigen (per kabelbaan)
Dobberen in de Dode Zee
Overnachten aan de Dode Zee

We nemen afscheid van Jeruzalem. Vanavond slapen we aan de legendarische Dode Zee: de laagste plek op aarde (circa 400 meter onder zeeniveau). Onderweg maken we drie mooie tussenstops. Eerst bezoeken we de grotten van Qumran. Hier ontdekte een Bedoeïen, op zoek naar een afgedwaalde geit, de eerste zeven Dode Zee-rollen. Hierna gaan we naar Ein Gedi, een weelderige oase aan de westkust van de Dode Zee. De mooie flora en fauna, watervallen en rotsen verrassen u ongetwijfeld. Vervolgens stoppen we bij de iets zuidelijker gelegen ruïnes van Massada. De historische citadel staat boven op een eenzame rots in de Judeawoestijn – een fabelachtige ligging. Een kabelbaan brengt ons omhoog, zodat we de restanten van Herodus’ paleis, de synagoge, badhuizen en uitzichttorens van dichtbij kunnen bekijken. Geniet bij helder weer ook van het uitzicht op de Dode Zee, het omliggende woestijnlandschap en buurland Jordanië.
Dan rijden we naar ons hotel aan de Dode Zee. Indien de tijd en het weer het toelaat kunt u na het inchecken nog even genieten van de Dode Zee: het is een wonderlijke ervaring om te blijven drijven in het zoute water.

Weetje

Masada is één van de meest bezochte plekken van Israël. UNESCO plaatste het op zijn Werelderfgoedlijst omdat het een symbool is van het oude koninkrijk van Israël, maar ook van de gewelddadige vernietiging ervan.

DAG
09

Dode Zee - Jaffa - Tel Aviv - Netanya (ca. 204 km)

Jaffa
Vertrek Dode Zee
Rondslenteren door de gezellige kunstenaarswijk Oud Jaffa
Leuke stadstour door het flamboyante Tel Aviv
Tweede overnachting (terugkeer) Netanya

Jaffa en Tel Aviv (‘Lente Heuvel’) zijn beide zeer geliefd onder reizigers. Vandaag ontdekt u zelf waarom. Op weg naar onze eindbestemming in Israël, Netanya, bezoeken we eerst het mooie centrum van Oud Jaffa: een gezellige kunstenaarswijk met gerestaureerde stenen huizen en schilderachtige smalle straatjes. Wandel rustig langs de galeries, boetieks, winkels met joodse souvenirs, cafés, restaurants, strandpromenade met oude stadsmuren en vissershaven. Wat een gezellige sfeer! Hierna maken we een leuke stadstour door Tel Aviv – de eerste moderne Joodse stad in Israël. Het flamboyante Tel Aviv staat bekend als ‘de stad die nooit stilstaat’. De fraaie stranden, gezellige terrassen, goede restaurants en uitbundige nachtleven zijn geliefd onder zowel bezoekers uit Israël als uit andere landen. Bijzonder dat Tel Aviv ooit een buitenwijk was van Jaffa. Tegenwoordig zijn de rollen duidelijk omgedraaid: Tel Aviv groeide havenstad Jaffa voorbij en is nu het economische en culturele hart van Israël.
Dan naderen we badplaats Netanya: het begin- en eindpunt van onze Israël-rondreis. Hier slapen we vannacht. Eet en drink bijvoorbeeld op eigen gelegenheid iets in de gezellige bars en restaurants langs de boulevard en in het centrum. Het is uw laatste avond in Israël.

Weetje

In het kosmopolitische Tel Aviv hangt een moderne, vrije sfeer. Lokale bewoners beschrijven het treffend: ‘In Jerusalem we pray, in Tel Aviv we play.’ De stad staat bovendien bekend als culinaire hotspot.

DAG
10

Netanya – Tel Aviv – Eindhoven/Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Vertrek Netanya
Bustransfer naar het vliegveld van Tel Aviv
Vlucht Tel Aviv - Eindhoven/Amsterdam
Aankomst vliegveld Eindhoven/Amsterdam

Geniet ’s morgens nog even van de ontspannen sfeer in Netanya. Dan brengt de bus ons naar het Ben Gurion-vliegveld in Tel Aviv. Hier nemen we afscheid van de reisleider. U heeft waarschijnlijk veel aan zijn adviezen en kennis van Israël gehad tijdens de reis. Fijn dat hij precies wist welke plekken u het liefst zag. In het vliegtuig dwalen uw gedachten snel af naar de vele mooie momenten en indrukken die u de afgelopen weken beleefde. Op deze rondreis leerde u Israël goed kennen – u ziet er vast naar uit om uw enthousiaste verhalen straks te vertellen aan de thuisblijvers in Nederland.

Goed om te weten

Vliegt u met Transavia, dan zult u na het ontbijt richting de luchthaven van Tel Aviv vertrekken. Vliegt u met Lufthansa dan zult u rond 12.00 uur riching de luchthaven vertrekken.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+- Extra's

( 3 opties )+Open-Sluiten

> Meer comfort tijdens de reis?

( 1 t/m 3 van 3 opties )

Het is mogelijk om tijdens deze reis voor nog meer comfort te kiezen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

Ruimbagage Transavia

Ruimbagage Transavia

Wanneer u vliegt met Transavia dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken.

v.a.21

Bekijk meer infoSluit meer info

Wanneer u vliegt met Transavia dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken.

Entreegelden & audiosysteem

Het is ook mogelijk om de entreegelden bij boeking te voldoen. Hiermee voorkomt u het onnodig meenemen van contant geld en kunt u onbezorgd aan uw vakantie beginnen.

v.a.118

Bekijk meer infoSluit meer info

Het is ook mogelijk om de entreegelden bij boeking te voldoen. Hiermee voorkomt u het onnodig meenemen van contant geld en kunt u onbezorgd aan uw vakantie beginnen.

Sluit meer info

Optioneel halfpension (dag 3 t/m 9)

Israël heeft één van de meest diverse en creatieve keukens ter wereld! Heerlijke verse en gezonde gerechten met brood, vis, olijfolie, olijven, kaas en Israëlische yoghurt. In Isra...

v.a.129

Bekijk meer infoSluit meer info

Israël heeft één van de meest diverse en creatieve keukens ter wereld! Heerlijke verse en gezonde gerechten met brood, vis, olijfolie, olijven, kaas en Israëlische yoghurt. In Israël verbouwt men ook veel fruit- en groentesoorten zoals: avocado's citrusvruchten, granaatappels en natuurlijk de beroemde Jaffa sinaasappels. Bij elk buffet (in het hotel) vindt u ongetwijfeld pitabroodjes, olijven, baba ghanoush (soort hummus maar dan van aubergine), Shakshuka (eiergerecht met tomatensaus), falafel en nog veel meer. Israël is genieten! Optioneel kunt u ervoor kiezen om halfpension bij te boeken bij uw rondreis. Elke avond (vanaf dag 3 t/m 9*) bent u dan verzekerd van een heerlijke buffetmaaltijd in uw hotel. Begin aan een onbezorgde vakantie en geniet van alle lekkere maaltijden die Israël u te bieden heeft.

*Op dag 2 is standaard in de reis het welkomstdiner al inbegrepen.

Sluit meer info

+- Vluchtdetails

+Open-Sluiten

De onderstaande vluchtdetails zijn voorbeeldvluchten

Transavia
Heen
Vliegroute
Aankomst
Terug
Vliegroute
Aankomst
12:50 uur
EindhovenTel Aviv
18:15 uur
14:10 uur
Tel AvivEindhoven
18:05 uur

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+- Reisleiding

+Open-Sluiten

In Israël reist u met een lokaal, Nederlandssprekende reisleider. Onze reisleiders zijn geboren en getogen in Israël en hebben daardoor een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit. Daarnaast hebben onze reisleiders allemaal affiniteit met Nederland, waardoor ze goed kunnen inschatten wat u als reiziger graag zou willen zien en weten van Israël. Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Israël leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren. Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

10 dagen Inspirerend Israël: altijd de beste prijs

Hotels

Hieronder ziet u een selectie van de accommodaties die wij tijdens onze groepsreizen gebruiken. De accommodaties die wij publiceren zijn voorbeeldhotels, waardoor het kan voorkomen dat u soms in andere accommodaties verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De accommodaties worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op kwaliteit en service.

+- Rondreishotels

+Open-Sluiten

Dode Zee

Hotel Oasis Dead Sea

Viersterren

Het Oasis Dead Sea Hotel heeft een stijlvolle inrichting en is gelegen aan de Dode Zee. Er is een binnen- en buitenzwembad aanwezig, een prachtig wellnesscentrum voor ultieme ontspanning en door de gehele accommodatie maakt u gebruik van gratis WiFi. De kabelbaan van Masada is binnen 15 minuten te bereiken. Verder kunt u in de nabije omgeving heerlijk ontspannen aan de Dode Zee. Alle kamers in hotel Oasis Dead Sea hebben uitzicht op de Dode Zee en beschikken over faciliteiten als airco, koffie- en theefaciliteiten, TV, telefoon en luxe badkamer. De kamers hebben een moderne, strakke uitstraling, maar bieden u een comfortabel verblijf.

Dode Zee

Hotel Oasis Dead Sea

Viersterren

Het Oasis Dead Sea Hotel heeft een stijlvolle inrichting en is gelegen aan de Dode Zee. Er is een binnen- en buitenzwembad aanwezig, een prachtig wellnesscentrum voor ultieme ontspanning en door de gehele accommodatie maakt u gebruik van gratis WiFi. De kabelbaan van Masada is binnen 15 minuten te bereiken. Verder kunt u in de nabije omgeving heerlijk ontspannen aan de Dode Zee. Alle kamers in hotel Oasis Dead Sea hebben uitzicht op de Dode Zee en beschikken over faciliteiten als airco, koffie- en theefaciliteiten, TV, telefoon en luxe badkamer. De kamers hebben een moderne, strakke uitstraling, maar bieden u een comfortabel verblijf.

Jeruzalem

Hotel Royal Jerusalem

Driesterren

Hotel Royal Jerusalem is gelegen in het hart van de stad met het bruisende centrum op slechts 10 minuten loopafstand. Diverse markten, restaurants en winkels zijn in de nabije omgeving te vinden. Het hotel beschikt over een zwembad, fitnessruimte en een restaurant waar u geniet van het ontbijt en lokale gerechten. In de lobbybar drinkt u een verfrissend drankje en uw waardevolle spullen bergt u gemakkelijk op in een kluisje. Uw kamer is strak maar comfortabel ingericht. Het beschikt onder andere over een minibar, TV, gratis WiFi en een luxe badkamer met douche, toilet, haardroger en toiletartikelen.

Jeruzalem

Hotel Royal Jerusalem

Driesterren

Hotel Royal Jerusalem is gelegen in het hart van de stad met het bruisende centrum op slechts 10 minuten loopafstand. Diverse markten, restaurants en winkels zijn in de nabije omgeving te vinden. Het hotel beschikt over een zwembad, fitnessruimte en een restaurant waar u geniet van het ontbijt en lokale gerechten. In de lobbybar drinkt u een verfrissend drankje en uw waardevolle spullen bergt u gemakkelijk op in een kluisje. Uw kamer is strak maar comfortabel ingericht. Het beschikt onder andere over een minibar, TV, gratis WiFi en een luxe badkamer met douche, toilet, haardroger en toiletartikelen.

 • il_hotelresidence_netanya.jpg
 • il_hotelresidence_netanya_strand_2.jpg
 • il_hotelresidence_netanya_ka.jpg
 • il_hotelresidence_netanya_ka_2.jpg
 • il_hotelresidence_netanya_ka_3.jpg

Netanya

Hotel Residence Netanya

Driesterren

Hotel Residence Netanya ligt op slechts 2 minuten lopen van het strand en biedt een panoramisch uitzicht over de Middellandse Zee. Het populaire strand van Sironit is te bereiken met een openbare lift naast het hotel. De meeste kamers beschikken over een eigen balkon met uitzicht over de Israëlische kust. Gasten van het Hotel Residence kunnen kosteloos gebruik maken van het zwembad, fitnessruimte en sauna van het zusterhotel, op circa 15 minuten loopafstand. Het Residence Hotel bevindt zich op 5 minuten lopen van het centrale plein van Netanya en van het stadscentrum met talrijke winkels, cafés en restaurants.

Netanya

Hotel King Solomon

Driesterren

In Netanya verblijft u in het King Solomon Hotel. Het hotel bevindt zich aan de boulevard op enkele meters van het strand en op slechts 5 minuten lopen van het stadscentrum. Het hotel beschikt over een buitenzwembad (seizoensgebonden) en een panoramisch uitzicht op de Middellandse Zee. De kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie en thee- en koffiefaciliteiten. De meeste kamers hebben een balkon met uitzicht op zee. Verder heeft het hotel een wellnessruimte met sauna en hot tub en een bar. In alle openbare ruimtes kunt u gebruik maken van gratis WiFi. Elke ochtend wordt er een volledig en heerlijk Israëlisch ontbijtbuffet geserveerd ...

In Netanya verblijft u in het King Solomon Hotel. Het hotel bevindt zich aan de boulevard op enkele meters van het strand en op slechts 5 minuten lopen van het stadscentrum. Het hotel beschikt over een buitenzwembad (seizoensgebonden) en een panoramisch uitzicht op de Middellandse Zee. De kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie en thee- en koffiefaciliteiten. De meeste kamers hebben een balkon met uitzicht op zee. Verder heeft het hotel een wellnessruimte met sauna en hot tub en een bar. In alle openbare ruimtes kunt u gebruik maken van gratis WiFi. Elke ochtend wordt er een volledig en heerlijk Israëlisch ontbijtbuffet geserveerd. Het hotel ligt op 10 minuten rijden van het station van Netanya en op 5 minuten lopen van het Plein van de Onafhankelijkheid met zijn vele cafés en restaurants.

Meer info >

Minder info >

 • il_hotelresidence_netanya.jpg
 • il_hotelresidence_netanya_strand_2.jpg
 • il_hotelresidence_netanya_ka.jpg
 • il_hotelresidence_netanya_ka_2.jpg
 • il_hotelresidence_netanya_ka_3.jpg

Netanya

Hotel Residence Netanya

Driesterren

Hotel Residence Netanya ligt op slechts 2 minuten lopen van het strand en biedt een panoramisch uitzicht over de Middellandse Zee. Het populaire strand van Sironit is te bereiken met een openbare lift naast het hotel. De meeste kamers beschikken over een eigen balkon met uitzicht over de Israëlische kust. Gasten van het Hotel Residence kunnen kosteloos gebruik maken van het zwembad, fitnessruimte en sauna van het zusterhotel, op circa 15 minuten loopafstand. Het Residence Hotel bevindt zich op 5 minuten lopen van het centrale plein van Netanya en van het stadscentrum met talrijke winkels, cafés en restaurants.

Netanya

Hotel King Solomon

Driesterren

In Netanya verblijft u in het King Solomon Hotel. Het hotel bevindt zich aan de boulevard op enkele meters van het strand en op slechts 5 minuten lopen van het stadscentrum. Het hotel beschikt over een buitenzwembad (seizoensgebonden) en een panoramisch uitzicht op de Middellandse Zee. De kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie en thee- en koffiefaciliteiten. De meeste kamers hebben een balkon met uitzicht op zee. Verder heeft het hotel een wellnessruimte met sauna en hot tub en een bar. In alle openbare ruimtes kunt u gebruik maken van gratis WiFi. Elke ochtend wordt er een volledig en heerlijk Israëlisch ontbijtbuffet geserveerd ...

In Netanya verblijft u in het King Solomon Hotel. Het hotel bevindt zich aan de boulevard op enkele meters van het strand en op slechts 5 minuten lopen van het stadscentrum. Het hotel beschikt over een buitenzwembad (seizoensgebonden) en een panoramisch uitzicht op de Middellandse Zee. De kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie en thee- en koffiefaciliteiten. De meeste kamers hebben een balkon met uitzicht op zee. Verder heeft het hotel een wellnessruimte met sauna en hot tub en een bar. In alle openbare ruimtes kunt u gebruik maken van gratis WiFi. Elke ochtend wordt er een volledig en heerlijk Israëlisch ontbijtbuffet geserveerd. Het hotel ligt op 10 minuten rijden van het station van Netanya en op 5 minuten lopen van het Plein van de Onafhankelijkheid met zijn vele cafés en restaurants.

Meer info >

Minder info >

Shavei Tzion

Dolphin Resort Village

Driesterren

Het Dolphin Village hotel is gelegen aan één van de mooiste zeekusten van Israël. Er is een bewaakt strand met promenade op slechts 100 meter afstand van het hotel. Hier vindt u diverse winkels, restaurants en cafés. Het hotel biedt gratis WiFi en parkeergelegenheid. Iedere ochtend staat een uitstekend verzorgt ontbijt voor u klaar. Verder is er een sauna en een hot tub voor ultieme ontspanning. De huisjes liggen verspreid in een grote groene tuin en zijn gezellig ingericht met een rustieke stijl. Uw appartementje is voorzien van onder andere airco, TV, zithoekje, kitchenette en luxe badkamer. Ook heeft ieder huis een eigen tuintje.

Shavei Tzion

Dolphin Resort Village

Driesterren

Het Dolphin Village hotel is gelegen aan één van de mooiste zeekusten van Israël. Er is een bewaakt strand met promenade op slechts 100 meter afstand van het hotel. Hier vindt u diverse winkels, restaurants en cafés. Het hotel biedt gratis WiFi en parkeergelegenheid. Iedere ochtend staat een uitstekend verzorgt ontbijt voor u klaar. Verder is er een sauna en een hot tub voor ultieme ontspanning. De huisjes liggen verspreid in een grote groene tuin en zijn gezellig ingericht met een rustieke stijl. Uw appartementje is voorzien van onder andere airco, TV, zithoekje, kitchenette en luxe badkamer. Ook heeft ieder huis een eigen tuintje.

 • il_hoteljacob_lobby.jpg
 • il_hoteljacob_ka.jpg
 • il_hoteljacob_re.jpg
 • il_hoteljacob_ex.jpg

Tiberias

Hotel Jacob

Driesterren

Hotel Jacob (voormalig Hotel Prima Too) ligt in het centrum van Tiberias. Het hotel biedt kamers met uitzicht op de stad. Alle kamers beschikken over een flatscreen-tv met satellietzenders, airconditioning en een kluisje. Uw eigen badkamer is uitgerust met een föhn en een bad of douche. Er wordt dagelijks een Israëlisch ontbijt verzorgd met onder meer salades, eieren, kaas en warme en koude dranken. Er zijn ook verschillende restaurants te vinden in de nabije omgeving. U kunt overal gratis gebruikmaken van WiFi. Op ongeveer 20 wandelen ligt het Meer van Galilea. De accommodatie bevindt zich op 20 minuten wandelen van het Meer van Galilea.

 • Astoria Hotel zwembad
 • Astoria Hotel kamer
 • Astoria Hotel kamer
 • Astoria Hotel restaurant

Tiberias

Astoria Hotel

Driesterren

Het Astoria hotel ligt op een goede locatie om vele bezienswaardigheden te kunnen bekijken. Het graf van Maimonides ligt op slechts 900 meter en ook St. Peter's Kerk en de jachthaven zijn om bereikbare afstand te vinden. Het hotel geeft toegang tot een zwembad. De kamers zijn voorzien van airconditioning, tv, zithoek en sommige kamers bieden een uitzicht op de stad.

 • il_hoteljacob_lobby.jpg
 • il_hoteljacob_ka.jpg
 • il_hoteljacob_re.jpg
 • il_hoteljacob_ex.jpg

Tiberias

Hotel Jacob

Driesterren

Hotel Jacob (voormalig Hotel Prima Too) ligt in het centrum van Tiberias. Het hotel biedt kamers met uitzicht op de stad. Alle kamers beschikken over een flatscreen-tv met satellietzenders, airconditioning en een kluisje. Uw eigen badkamer is uitgerust met een föhn en een bad of douche. Er wordt dagelijks een Israëlisch ontbijt verzorgd met onder meer salades, eieren, kaas en warme en koude dranken. Er zijn ook verschillende restaurants te vinden in de nabije omgeving. U kunt overal gratis gebruikmaken van WiFi. Op ongeveer 20 wandelen ligt het Meer van Galilea. De accommodatie bevindt zich op 20 minuten wandelen van het Meer van Galilea.

 • Astoria Hotel zwembad
 • Astoria Hotel kamer
 • Astoria Hotel kamer
 • Astoria Hotel restaurant

Tiberias

Astoria Hotel

Driesterren

Het Astoria hotel ligt op een goede locatie om vele bezienswaardigheden te kunnen bekijken. Het graf van Maimonides ligt op slechts 900 meter en ook St. Peter's Kerk en de jachthaven zijn om bereikbare afstand te vinden. Het hotel geeft toegang tot een zwembad. De kamers zijn voorzien van airconditioning, tv, zithoek en sommige kamers bieden een uitzicht op de stad.

10 dagen Inspirerend Israël: altijd de beste prijs

Verlengen/upgraden/extra's

+- Extra's

( 3 opties )+Open-Sluiten

> Meer comfort tijdens de reis?

( 1 t/m 3 van 3 opties )

Het is mogelijk om tijdens deze reis voor nog meer comfort te kiezen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn.

Ruimbagage Transavia

Ruimbagage Transavia

Wanneer u vliegt met Transavia dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken.

v.a.21

Bekijk meer infoSluit meer info

Wanneer u vliegt met Transavia dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken.

Entreegelden & audiosysteem

Het is ook mogelijk om de entreegelden bij boeking te voldoen. Hiermee voorkomt u het onnodig meenemen van contant geld en kunt u onbezorgd aan uw vakantie beginnen.

v.a.118

Bekijk meer infoSluit meer info

Het is ook mogelijk om de entreegelden bij boeking te voldoen. Hiermee voorkomt u het onnodig meenemen van contant geld en kunt u onbezorgd aan uw vakantie beginnen.

Sluit meer info

Optioneel halfpension (dag 3 t/m 9)

Israël heeft één van de meest diverse en creatieve keukens ter wereld! Heerlijke verse en gezonde gerechten met brood, vis, olijfolie, olijven, kaas en Israëlische yoghurt. In Isra...

v.a.129

Bekijk meer infoSluit meer info

Israël heeft één van de meest diverse en creatieve keukens ter wereld! Heerlijke verse en gezonde gerechten met brood, vis, olijfolie, olijven, kaas en Israëlische yoghurt. In Israël verbouwt men ook veel fruit- en groentesoorten zoals: avocado's citrusvruchten, granaatappels en natuurlijk de beroemde Jaffa sinaasappels. Bij elk buffet (in het hotel) vindt u ongetwijfeld pitabroodjes, olijven, baba ghanoush (soort hummus maar dan van aubergine), Shakshuka (eiergerecht met tomatensaus), falafel en nog veel meer. Israël is genieten! Optioneel kunt u ervoor kiezen om halfpension bij te boeken bij uw rondreis. Elke avond (vanaf dag 3 t/m 9*) bent u dan verzekerd van een heerlijke buffetmaaltijd in uw hotel. Begin aan een onbezorgde vakantie en geniet van alle lekkere maaltijden die Israël u te bieden heeft.

*Op dag 2 is standaard in de reis het welkomstdiner al inbegrepen.

Sluit meer info

10 dagen Inspirerend Israël: altijd de beste prijs
Voor de groepsreis Inspirerend Israël zijn er nog geen beoordelingen beschikbaar.
10 dagen Inspirerend Israël: altijd de beste prijs

Reisleiding Israël

In Israël reist u met een lokaal, Nederlandssprekende reisleider. Onze reisleiders zijn geboren en getogen in Israël en hebben daardoor een schat aan kennis over het land, de geschiedenis, lokale tradities en de actualiteit. Daarnaast hebben onze reisleiders allemaal affiniteit met Nederland, waardoor ze goed kunnen inschatten wat u als reiziger graag zou willen zien en weten van Israël.

Ons team is al jaren werkzaam in het toerisme. Niet alleen zullen zij zorgdragen dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt, zijn zij uw eerste aanspreekpunt bij vragen, maar zullen zij er vooral voor zorgen dat u alle facetten van Israël leert kennen. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor het boeken van optionele excursies tijdens de reis en leuke tips om te gaan lunchen en dineren.

Wij weten hoe belangrijk een reisleider is voor het welslagen van uw rondreis. NRV stelt dan ook hoge eisen aan al haar reisbegeleiders. Belangrijke criteria bij het selecteren van reisbegeleiders door NRV, of onze lokale partners, zijn: ruime reiservaring, ervaring in het omgaan met Nederlandstalige groepen en diepgaande kennis van het land.

Praktische informatie

-Reisprogramma
Sluiten-

Afwijkende minimum leeftijd

Tijdens de mei-, zomer- en kerstvakantie geldt een afwijkende minimum leeftijd voor de groepsreis 'Inspirerend Israël'. Gedurende deze periode kunnen kinderen vanaf 8 jaar mee op reis.

Samenvoegen van reizen

Het kan voorkomen dat deze groepsreis gezamenlijk met de groepsreis Inspirerend Israël (inclusief Netanya) wordt uitgevoerd.

Kwalificatie hotels tijdens uw rondreis

Een rondreis in het buitenland betekent andere mensen, een andere cultuur en ander eten. Dit zijn vaak de aantrekkelijke kanten van een vakantie, maar ook een aspect om rekening mee te houden bij uw vakantieverwachtingen. Zo is de sterrenkwalificatie van hotels in Israël niet hetzelfde als de sterren voor hotels in Nederland. Bedden, matrassen en de inrichting van de badkamer kunnen kwalitatief minder zijn dan dat u thuis gewend bent.

Specificatie entreegelden Israël

National Park Ticket (6 entrees) - 34 USD
Caesarea Gan HaShlosha, Qumran, Masada en Ein Ged)
Akko - 12 USD
Hula Nature Reserve incl. fiets - 15 USD
Meer van Galilea (boottocht) - 8 USD
Muhraka Karmelgebergte - 2 USD
Nazareth - 2 USD
Kapernaum - 3 USD
Tabgha & de Berg der Zaligsprekingen - 5 USD
Kabelbaan Masada - 15 USD
Yad Vashem - 2 USD
Israel Museum in Jeruzalem - 12 USD
St. Anna kerk in Jeruzalem - 3 USD
Audiosystem/koptelefoon - 15 USD

In totaal 128 USD / 119 EUR of 465 NIS per persoon.

Audiosysteem

In bepaalde delen van Israël kan het erg druk zijn. Om ervoor te zorgen dat iedereen alle informatie van de reisleider meekrijgt maken we gebruik van een audiosysteem. De kosten hiervoor bedragen voor de gehele reis, ca. €12,50 per persoon. Deze kosten zijn opgenomen in het bedrag voor de entreegelden.

Religie in Israel

Israël is de bakermat van vele godsdiensten. Ruim 75% van de Israëli's is joods. Ongeveer 16% van de bevolking is moslim en de overige 9% is christen, druze of atheïst. Geloof en religie en met name de Joodse tradities bepalen het openbare leven in het land. De sabbat, van vrijdagmiddag tot zaterdagmiddag wordt strikt in acht genomen. Alle joodse winkels zullen sluiten en ook het openbaar vervoer zal niet meer rijden. Tijdens uw rondreis door Israël en met name in Jeruzalem zult u ook merken dat geloof en religie een hele centrale plek in neemt in het leven van de inwoners. Jeruzalem is voor joden, christenen en moslims één van de belangrijkste steden op aarde. Alle geloven hebben er ieder hun eigen heilige plekken.

Voor joden is de Tempelberg in Jeruzalem belangrijk. Hier staat de Klaagmuur, een overgebleven muur van de tweede tempel die ooit op de Tempelberg stond. De enige overgebleven muur, die ook wel de Westmuur wordt genoemd, is nu de plek waar joden bidden.

Ook voor moslims is de klaagmuur zeer belangrijk. Hierop staan twee belangrijke islamitische heiligdommen, de Rotskoepel en de Al-Aqsamoskee. Het zijn na Mekka en Medina de belangrijkste heiligdommen voor moslims. Hier vandaan zou de profeet Mohammed naar de hemel zijn opgestegen.

Voor christenen is Jeruzalem de stad waar Jezus sterft aan het kruis en hij ook weer opstaat uit de dood. Op de plek waar dit zou zijn gebeurd staat de Heilige Grafkerk. Het is een belangrijke pelgrimsplek voor christenen die hier vaak arriveren over de Via Dolorosa. De route die Jezus volgde met een kruis op zijn rug, op weg naar zijn dood.

Pesach

Pesach is een belangrijke periode in de joodse traditie. Vroeger leefden Israëliërs in Egypte en werden zij door de Egyptenaren tot slaaf gemaakt. Met Pesach wordt het einde van de joodse slavernij in Egypte herdacht en daarmee de bevrijding van de joodse bevolking uit die tijd. Pesach begint op de 15e dag van de Hebreeuwse maand van Nisan (meestal in april) en duurt zeven dagen plus Seder Nacht.

Deze feestdag wordt ook wel het Festival van de Vrijheid genoemd. Met name het stukje vrijheid wordt dan ook benadrukt in de rituelen en gebeden die centraal staan tijdens Pesach. Een ander belangrijk element is familie en samenhorigheid. Aan de vooravond van Pesach (Seder Nacht) verzamelen families om de ceremoniële Seder maaltijd te vieren. Hierbij is het een belangrijk Joods gebaar om anderen, die zelf geen familie hebben om Seder Nacht mee te vieren, uit te nodigen.

Een andere benaming voor Pesach is de vakantie van ongezuurd brood. Uit het verhaal van de Exodus blijkt dat de joden tijdens hun uittocht Egypte zo haastig moesten verlaten, dat zij geen tijd hadden om hun deeg en broden die zij hadden voorbereid te laten rijzen. Hierdoor is één van de belangrijkste regels van Pesach dat er geen voedsel wordt gegeten dat op de één of andere manier gerezen of gegist is of gemaakt is van één van de vijf voornaamste graansoorten (tarwe, rogge, gerst, haver en spelt). Dit wordt ook wel Chameets genoemd. Voorbeelden van voedsel dat tijdens Pesach niet gegeten of geserveerd wordt zijn normaal brood, pasta, rijst, mais, pinda’s, peulvruchten en ook bier wordt niet gedronken of geserveerd. In plaats daarvan eet men bijvoorbeeld paasbrood en matzes en wordt er gekookt met alternatieve voedingsmiddelen.

Bovendien mogen Joden dit soort drank en voedsel niet in huis hebben gedurende Pesach. Vandaar de beroemde Biur Chametz, oftewel de Pesach-schoonmaak, waarin het huis volledig wordt ontdaan van deze Chameets. Ook kookgerei dat in aanraking is geweest met Chameets, zal worden verwijderd.

Belangrijke informatie
Zowel de eerste dag als de laatste dag van Pesach zijn heilige rustdagen, waarop het uitvoeren van productief werk strikt verboden is. Bijna alle Israëlische bedrijven zijn gesloten op deze dagen. De tussenliggende dagen (Chol ha-Mo'ed) zijn ‘halve’ rustdagen. Veel bedrijven zijn slechts een halve dag geopend (vaak de ochtenden) en families trekken er met elkaar op uit. Tijdens Pesach zullen hotels en joodse restaurants koosjer eten serveren en vervangen zij producten met Chameets voor alternatieve voedingsmiddelen.

Onder voorbehoud van wijzigingen:
Pesach 2020: 9 - 16 april en Seideravond op 8 april
Pesach 2021: 28 maart - 4 april en Seideravond op 27 maart

Mobiliteit

Tijdens deze rondreis laten wij u in een relatief korte periode kennis maken met de vele facetten van dit prachtige land. Voor deze rondreis is een normale basisconditie en goede mobiliteit noodzakelijk. Tijdens de diverse (stads)wandelingen en het bezoeken van bezienswaardigheden wordt er veel gelopen. Houd u er rekening mee dat de bus niet overal kan komen, waardoor u soms met uw bagage niet voor het hotel afgezet/ opgehaald kan worden. De rondreis is niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers. In het geval u of één van uw reisgenoten niet over een goede gezondheid beschikt, verzoeken wij u om telefonisch contact met ons op te nemen. In overleg met u kunnen wij u adviseren welke reismogelijkheid het beste op uw wensen en conditie aansluit.

Galadiners

Diverse hotels organiseren galadiners in de kerst- en nieuwjaarsperiode. Wanneer u een groepsreis in deze periode maakt, zijn eventuele kerst- en nieuwjaarsdiners inbegrepen in de basisprijs.

Wanneer u aansluitend aan de groepsreis een verlenging boekt in deze periode, informeren wij u over een eventuele verplichte toeslag bij bevestiging van uw reservering.

+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.

+-Landinfo

+Open-Sluiten

Ambassade en verkeersbureau

Ambassade van Israël
Buitenhof 47
2513 AH Den Haag
Tel.: 070-3760500
Fax.: 070-3760555

Verkeersbureau Israël
Postbus 3240
1001 AA Amsterdam
Tel.: 020-6128850
Fax.: 020-6894288
goisrael.nl

Fooien

De mensen die in Israël in het toerisme werken zijn afhankelijk van de fooi die ze krijgen. Het is een onmisbaar deel van hun inkomen. Het is dan ook de gewoonte om op deze bestemming een fooi te geven aan de gids (reisleiding) en de chauffeur. Als richtlijn voor de fooi geldt € 4,00 per persoon per dag voor de gids, € 2,00 per persoon per dag voor de chauffeur en circa €1,00 per per persoon per dag voor de hotels. Het is de bedoeling dat de fooien rechtstreeks door u aan de gids/chauffeur gegeven wordt. Een goed moment hiervoor is aan het einde van de reis*. Er wordt voor uw rondreis door Israël dan ook geen gebruik gemaakt van een fooienpot. In restaurants kunt u een richtlijn van 10% tot 15% hanteren. U kunt de fooien in USD, EUR en/of NIS (Israëlische Shekel) betalen.

Geldzaken

De munteenheid van Israël is de Nieuwe Israëlische Shekel (NIS). De actuele koers kunt u eenvoudig opvragen via één van de vele websites die wisselkoersen publiceren. U kunt geld wisselen op het vliegveld, bij banken, wisselkantoren en hotels in de grote steden. Het is handig om een kleine hoeveelheid Amerikaanse dollars bij u te dragen, aangezien bepaalde bezienswaardigheden, vooral in de Oude Stad van Jeruzalem dit prefereren. Daarnaast worden contante euro’s, contante Amerikaanse dollars en traveller cheques in euro’s en Amerikaanse dollars vrijwel overal geaccepteerd. Het wisselen van traveller cheques kan wel veel tijd in beslag nemen.

Met uw Nederlandse bankpas of creditcard kunt geld opnemen bij geldautomaten die dit accepteren.

Gezondheid & Vaccinaties

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Voor Israël worden vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A aanbevolen. In het land komt geen gele koorts voor. Echter, als u vanuit een gele koorts gebied komt is vaccinatie verplicht.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl. Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

Gebruikt u medicijnen of slaapmiddelen? Checkt u dan met uw huisarts of deze middelen onder de zogenaamde Opiumwet vallen. Als u deze medicatie mee wilt nemen op reis is een Engelstalige medische verklaring noodzakelijk om problemen bij immigratie te voorkomen.

Openingstijden

De meeste winkels zijn geopend van zondag tot en met donderdag tussen 9.00 en 19.00 uur. De winkels gaan op vrijdag aan het eind van de ochtend dicht en op zondagochtend weer open i.v.m. de Sabbat, de Joodse rustdag. De meeste banken zijn van zondag tot donderdag open van 08.30 tot 12.00 en op zondag, dinsdag en donderdag van 16.00 tot 18.00. Op de Sabbat zijn alle banken gesloten.

Sabbat

Alle openbare diensten in Israël zijn gesloten op Sabbat, net als de meeste particuliere bedrijven. Het openbaar vervoer (de treinen en bussen in de meeste steden) rijdt niet, en op veel plaatsen is het niet gemakkelijk een restaurant te vinden dat open is. Radio- en televisie-uitzendingen worden echter gewoon uitgezonden.
In religieuze wijken echter (in grote delen van Jeruzalem) wordt de godsdienstige betekenis van de Sabbat als een heilige dag zeer streng nageleefd. Veel straten zijn dan afgesloten voor het verkeer, waardoor men alternatieve routes en omwegen dient te vinden om van de ene plaats naar de andere te komen.

Reisdocumenten

Uw paspoort dient na terugkomst in Nederland nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Een visum is niet nodig voor een verblijf van maximaal 90 dagen. Bij aankomst wordt een gratis bezoekersvisum voor die periode verstrekt.

Reizigers die niet de Nederlandse nationaliteit hebben, dienen zelf zorg te dragen voor het visum. Hiervoor kunt u contact opnemen met de ambassade van Israël.

Tijdsverschil

In Israël is het 1 uur later dan in Nederland.

Valuta optionele excursies

Naast de excursies die reeds in het programma opgenomen zijn, kunt u deelnemen aan optionele excursies. Indien gewenst, kunt u deze excursies ter plaatse via uw reisleiding of de lokale vertegenwoordiging bijboeken. Deze excursies dienen ter plaatse voldaan te worden en u kunt deze alleen betalen in USD.

Voltage

Het voltage is in Israël 230 V. Onder het kopje Reisvoorbereiding vindt u een link naar een website waar u het type stekker voor Jordanië kunt checken.

+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'Beschikbaar'?

Wanneer u 'Beschikbaar' vermeld ziet staan bij de door u gekozen reis of reisonderdelen, is er voldoende voorraad aanwezig en kan de reis direct definitief geboekt worden.

+Wat betekent 'Op aanvraag'?

Wanneer NRV uw boeking niet direct kan bevestigen, krijgt u bij boeking te zien dat een of meerdere onderdelen van uw reis op aanvraag is. Dit betekent dat wij de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na moeten gaan bij onze partners. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+ Wat betekent 'Gegarandeerd Vertrek'?

'Gegarandeerd Vertrek' wordt gehanteerd bij onze groepsreizen en betekent dat u op een specifieke datum gegarandeerd op reis gaat, op voorwaarde dat de groep uit meer dan twee personen bestaat. Op onze website wordt 'Gegarandeerd Vertrek' aangegeven achter de vertrekdata van onze groepsreizen.

+Wat is het minimum/ maximum aantal deelnemers bij een groepsreis?

De groepsreizen van NRV worden uitgevoerd in kleine groepen. Het minimum aantal deelnemers dat voor een groepsreis wordt gehanteerd, is afhankelijk van de specifieke reis. In de regel wordt een minimum aantal deelnemers van 10 tot 15 personen aangehouden. Het minimum aantal dat voor de door u gewenste reis van toepassing is, staat bij de betreffende reis aangegeven op het tabblad 'Data & Prijzen'.

Het maximum aantal deelnemers dat voor een groepsreis wordt gehanteerd, is eveneens afhankelijk van de specifieke reis. In de regel wordt een maximum aantal deelnemers van 20 tot 28 personen gehanteerd. Ook deze informatie treft u op het tabblad 'Data & Prijzen'.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een groepsreis dan zal uw reisleid(st)er bij aanvang van de reis zorgdragen voor het samenstellen van een fooienpot. Deelname aan de fooienpot geschiedt op vrijwillige basis en wij adviseren u om rekening te houden met een bedrag van € 5,- per persoon per dag (dit is afhankelijk van de bestemming die u bezoekt). Uw reisleider zal namens de groep een fooi geven aan mensen die u als groep een service verlenen. U kunt hierbij denken aan de kofferjongens, bedienend personeel etc. Uiteraard houdt uw reisleider een overzicht bij van de uitgaven en heeft u te allen tijde inzage hierin.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer overmaken op de rekening van NRV. U kunt een digitale transactie doen of het openstaande bedrag overmaken via een overschrijvingskaart.

Bankgegevens van NRV:
ING 2183287
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro 515107239
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Op onze groepsreizen geldt dat wij voor kinderen een minimum leeftijd van 10 jaar hanteren. Helaas verlenen wij geen kinderkorting op onze reguliere groepsreizen.

Tijdens de mei-, zomer- en kerstvakantie kan voor sommige bestemmingen een afwijkende minimum leeftijd gelden. Gedurende deze periode kunnen kinderen vanaf 8 jaar mee op reis. Wanneer dit van toepassing is, wordt dit specifiek bij de reis vermeld.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Of een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze reizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad Verlengen/Upgrade/Extra's kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste reis inzien.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke informatie

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Reizen met kinderen

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de land-/ reisinformatie op NRV.nl. Tevens kunt u de ambassade/ het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor reizen naar vele landen is een visum verplicht. Bij de landeninformatie van het betreffende land kunt u hier meer informatie over vinden. Voor bepaalde landen dient u dit visum reeds in Nederland aan te vragen. NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via het CIBT. Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard kunt u ook zelf het visum regelen. Indien u zelf uw visum aanvraagt, kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade of het consulaat.

Voor welke vorm van visumaanvraag u ook kiest, u bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer tien tot zeven dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze reizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

Check hier of uw luchtvaartmaatschappij erbij zit.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting Schiphol. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op Schiphol verwelkomd?

NRV heeft geen balie op Schiphol. U zult dan ook niet op Schiphol voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van te voren u op Schiphol wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op Schiphol om zodoende eventuele risico's uit te sluiten.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staat altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houd u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur per dag (telefonisch) bereikbaar.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

Naast het invullen van de enquête kunt u tevens leuke weetjes aan ons doorgeven of andere relevante informatie over uw reis/ bestemming. Voor de moeite die u neemt om de enquête in te vullen en om overige informatie naar ons op te sturen, ontvangt u NRV Reispunten waarmee u kunt sparen voor korting op een toekomstige reis.

+Hoe kan ik mijn reiservaringen kenbaar maken?

Uw bevindingen kunt u op verschillende manieren aan ons kenbaar maken. Zo ontvangt u a afloop van uw reis een enquête waarin u uw bevindingen kunt weergeven, kunt u een kort verslag maken van bijvoorbeeld de accommodaties waarin u bent verbleven en de excursies die u heeft gedaan. Voorts kunt u een uitgebreid reisverslag maken die wij vervolgens bij de betreffende reis op onze website plaatsen: toekomstige reizigers kunnen dan alvast een voorproefje krijgen op hetgeen hen te wachten staat.

Mocht u reiservaringen willen delen waarop u graag een reactie wilt ontvangen dan kunt u dit opnemen met onze Afdeling Kwaliteitszorg. Klik hier voor het formulier om uw bevindingen kenbaar te maken

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

Algemeen

+Wie is NRV?

NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groeps- en privéreizen en zelf samenstel reizen naar bestemmingen in Azië, Midden-Oosten, Afrika, Latijns-Amerika en de Verenigde Staten.

Reizen met NRV betekent comfortabel op vakantie gaan. Onze rondreizen hebben wij met zorg samengesteld en bevatten een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur. Uiteraard laten wij u tijdens uw reis kennismaken met de hoogtepunten van de bestemming, verblijft u in sfeervolle drie- en viersterrenhotels, zullen wij er tijdens uw vakantie voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken en proberen we altijd een ‘local touch’ aan uw reis te geven, zodat u ook écht kennismaakt met de bestemming!

Niet alleen tijdens de reis, maar ook voorafgaand aan de reis en na afloop mag u veel service van ons verwachten. Zo vinden wij het onder andere belangrijk dat u goed geïnformeerd zal worden. U treft dan ook heel veel informatie op onze website: niet alleen over onze reizen, maar ook over de bestemming zelf, de hoogtepunten die u eigenlijk niet mag missen en allerhande zaken om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verre reis. Ons contactcenter staat tijdens werkdagen en op zaterdag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zowel per e-mail als telefonisch. En wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve shows bij te wonen. Een goede voorbereiding en uniek in Nederland!

+Wat voor soort reizen biedt NRV?

NRV biedt reizen naar verre bestemmingen. Wij bieden zowel groepsreizen als privéreizen en zelf samenstel reizen aan.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Het NRV Reiscafé is het eigen reistheater van NRV waar u van harte welkom bent voor het bijwonen van één van onze shows. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over de door u gewenste bestemming, ziet u twee prachtige reisreportages en bestaat uiteraard voldoende de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

Klik hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé of voor het reserveren van uw plaatsen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven.

Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. Onze e-mails worden in de regel binnen 24 uur beantwoord.

Liever telefonisch contact? Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 9:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 070-3076700. Wij beantwoorden graag uw vragen!

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op NRV.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens en reisbescheiden. Verder kunt u binnen ‘Mijn NRV’ uw Reispuntensaldo raadplegen, foto's uploaden en bijvoorbeeld reisschema's maken.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Hoe vraag ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV (opnieuw) aan?

Uw wachtwoord voor ‘Mijn NRV’ kunt u heel eenvoudig aanvragen.

+U bent nog niet als NRV klant geregistreerd:

Klikt u dan op 'Mijn NRV' en vervolgens op 'Ik wil me registreren als nieuwe klant'. U dient dan uw persoonlijke gegevens in te voeren en ontvangt nadat u de registratie voltooid heeft, een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Hierin staat uw wachtwoord aangegeven en kunt u voortaan inloggen op onze website.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen, gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Wat zijn Reispunten?

Bij NRV kunt u sparen voor Reispunten waarmee u tot maar liefst € 100,- korting op uw toekomstige boeking kunt verdienen. Reispunten sparen, doet u heel eenvoudig: door ons te helpen onze informatie op onze website zo up to date mogelijk te houden, kunt u Reispunten verdienen. Reispunten ontvangt u onder meer voor het aanleveren van reisverslagen, vakantievideo’s of leuke tips over één van onze bestemmingen!

Klik hier voor meer informatie over NRV Reispunten .

/info/reispunten

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich heel eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Klik in het rechtermenu op 'Nieuwsbrief', registreer uw gegevens en u bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee u periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

10 dagen Inspirerend Israël: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Eindhoven/Amsterdam - Tel Aviv - Netanya

02Netanya - Caesarea - Haifa - Akko (Acre) - Shavei Zion

03Shavei Zion - Safed – Berg Bental - Agmon Hula - Meer van Galilea

04Tiberias - Kapernaüm - Tabgha – Berg der Zaligsprekingen – Yardenit - Tiberias

05Tiberias - Nazareth – Gan HaShlosha – Jordaanvallei – Jeruzalem

06Jeruzalem (Oude Stad)

07Jeruzalem (Nieuwe Stad) - Bethlehem - Jeruzalem

08Jeruzalem – Qumran – Ein Gedi – Massada & Dode Zee

09Dode Zee - Jaffa - Tel Aviv - Netanya

10Netanya – Tel Aviv – Eindhoven/Amsterdam

Bewaar reis Boek nu
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis