Zonsopkomst op de Bromo Vulkaan
Zonsopkomst op de Bromo Vulkaan
Bijzonder bezoek aan Kampung Naga
Bijzonder bezoek aan Kampung Naga
Bezoek aan de beroemde Borobudur Tempels, Jogjakarta
Bezoek aan de beroemde Borobudur Tempels, Jogjakarta
Boot excursie Green Canyon
Boot excursie Green Canyon
Wandelen door Old Batavia & Sunda Kelapa
Wandelen door Old Batavia & Sunda Kelapa

Easy Going Java & Bali

Privéreis | 22 dagen v.a.
2727i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
16-09-2024
Reisduur
22dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Reizen in een rustig tempo door minder bekende delen van Java
Kennismaking met het hindoeïsme en boeddhisme bij de Prambanan & Borobudur Tempels
Wandelen en fietsen over uitgestrekte plantages
Historie ontdekken in Old Batavia & Sunda Kelapa
Bezoek aan Malang met de mogelijkheid de Bromo Vulkaan te beklimmen
Heerlijke stranddagen in Sanur

Ontspannen reizen op een relaxed tempo

Vind u het ook zo fijn om op een rustig tempo te reizen waarbij u echt de tijd heeft om alle hoogtepunten van Java en Bali helemaal in u op te nemen? Tijdens deze rondreis maakt u zeer uitgebreid kennis met Java, u ziet de prachtige binnenlanden met het vele natuurschoon en de ongerepte dorpen. U bezoekt niet alleen de Borobudur-tempel maar u overnacht bovendien aan de voet ervan! En bij de indrukwekkende Prambanan tempel maakt u een sportieve fietstocht. Uiteraard is er ook tijd voor een ontspannen strandverblijf op Java voordat u via Wonosobo, Jokjakarta en Solo verder richting de Bromo-vulkaan reist. Na de ontspannen oversteek naar het goden eiland Bali verblijft u hier in een mooi strandhotel en hiervandaan kunt u op uw eigen tempo dit prachtige eiland verkennen!

"'Genoten van deze onvergetelijke reis door Java. Dit mede door Herry onze gids en Ali onze chauffeur. We hebben genoten van de mensen, landschap en cultuur. Wel een pittige trip maar zeker de moeite waard.'"

Koot

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Jakarta

Vertrek luchthaven
Vlucht Amsterdam - Jakarta

Vandaag vliegt u vanaf Schiphol naar Indonesië, waar u de volgende dag aankomt.

DAG
02

Jakarta

Jakarta
Kennismaking met uw Nederlandssprekende gids
Vrije middag om te acclimatiseren
Overnachting Jakarta

Vandaag komt u aan in Jakarta, de hoofdstad van de grootste eilandstaat ter wereld; Indonesië. Na de douaneformaliteiten wordt u verwelkomt door uw lokale Nederlandssprekende gids. Vervolgens heeft u de transfer naar uw hotel en heeft u de dag vrij om te acclimatiseren en uit te rusten.

Op Java reist u met een deskundige Nederlandssprekende gids die u alles over het land en zijn cultuur zal vertellen. Tijdens het hoogseizoen (juli ,augustus en september) kan het voorkomen dat u met een Engelssprekende gids reist.

DAG
03

Jakarta - Bandung (ca. 150 km)

id_al_sundakelapa.jpg
Vertrek Jakarta
Wandelen door Old Batavia
Bezoek haven Sunda Kelapa
Bezoek Ereveld Pandu
Eerste overnachting Bandung

Na het ontbijt maakt u een stadstour door Jakarta waar u o.a. een bezoek brengt aan de oude Sunda Kelapa Haven, het Nationale Monument en bezoekt u het Fatahillah-plein in het "Old Batavia" ( Kota Tua) het centrum van het koloniale bestuur. Tijdens de korte stadswandeling in Old Batavia krijgt u een eerste indruk van de roerige geschiedenis tussen Nederland en Indonesië. Bekijk de vele koloniale huizen en herken de Nederlandse invloeden. We eindigen de wandeling bij het Batavia Café, gevestigd in één van de oudste gebouwen van de stad.

Vervolgens rijdt u met uw gids naar de stad Bandung, ook wel het ‘Parijs van het Oosten’ genoemd. We maken in de tussentijd nog een stop bij het Ereveld Pandu. Deze indrukwekkende begraafplaats is een memorabele plek. Alle soldaten en burgers die slachtoffer zijn geworden tijdens de oorlog met Japan liggen hier begraven. In de namiddag arriveert u in Bandung en wordt u naar uw hotel gebracht. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

DAG
04

Bandung

Bandung
Bezoek warmwaterbronnen Ciater Resort
Stadswandeling Bandung
Vrije middag
Voorstelling Pak Udjo (optionele excursie)
Tweede overnachting Bandung

Vandaag rijden we eerst naar de Ciater hooglanden. Houdt u camera gereed! hier heeft u prachtige vergezichten en met een beetje geluk zijn de theepluksters aan het werk. Het is een route die niet vaak door andere organisaties wordt bezocht en dus minder toeristisch. Na een bezoek aan de warmwaterbronnen in het Sariater Resort gaat u terug naar Bandung. U maakt nog een korte stadswandeling door Bandung.

In de middag kunt u heerlijk bijkomen aan het zwembad of een wel heel bijzondere voorstelling bijwonen bij Pak Udjo (optioneel). Kinderen van alle leeftijden, geloven en achtergronden worden hier gratis opgeleid in traditionele muziek, toneel, dans en het spreken voor een groot publiek. Deze kinderen voeren een hartverwarmende show op waarbij u ook kennis maakt met verschillende traditioneel Indonesische dansen en instrumenten . U krijgt zelfs de gelegenheid om met de kinderen mee te dansen en te spelen. Aanrader!

DAG
05

Bandung - Garut (ca. 73 km)

id_al_garut.jpg
Prachtige route naar Garut
Uitzicht op de vulkanen Papandayan en Cikuray
Per paardenkar naar de afgelegen Cangkuang Tempel
Overnachting in Garut

Vandaag volgen we een prachtige route naar het hoger gelegen Garut, een plaatsje dat in de koloniale periode een populair vakantieoord was vanwege zijn gunstige ligging op ongeveer 700 meter hoogte. Het dorpje biedt een prachtig uitzicht over de vulkanen Papandayan en Cikuray. Onderweg brengt u een bijzonder bezoek aan de Cangkuang Tempel, één van de weinige Hindoe tempels op Java. Het laatste stukje naar de tempel gaat per dokar ( paardenkar) en een bamboevlot. Een hele leuke ervaring!
Het aangrenzende dorpje, gelegen aan de oevers van de Ciwulan Rivier, wordt niet overgeslagen. De bewoners zijn erg gastvrij en u zult met een grote glimlach worden ontvangen. Het gebied is bekend vanwege zijn visvangst en huisindustrie. Hier maakt de bevolking onder andere heerlijke bruine suiker (gula jawa).

DAG
06

Garut - Pangandaran (ca. 147 km)

id_al_javarijstvelden2.jpg
Vertrek Garut
Route langs groentetuinen, traditionele dorpen en eindeloze rijstterrassen
Bezoek aan het traditionele dorp Kampung Naga
Heerlijke visgerechten eten in Pangandaran (optioneel)
Overnachting in Pangandaran

Vandaag reizen we verder richting het westen. Een mooie route door een landelijk deel van de Preanger met zijn vele groentetuinen, traditionele dorpen en eindeloze rijstterrassen ( sawa's) . We maken een stop in Kampung Naga. Dit dorp is nog naar Oud-Sundanees gebruik gebouwd; zonder gemotoriseerd verkeer. Uw busje moet daarom ook buiten het dorp blijven. U wandelt naar het dorpje toe (een pittige klim met een trap van 360 treden). In het plaatselijke winkeltje worden traditionele Anklungs gemaakt en verkocht. Heeft u Pak Udjo bezocht in Bandung dan bent u al een volleerde Anklung speler. Neem een Anklung mee als souvenir voor thuis!

We zetten onze reis voort en gaan via Tasikmalaya, naar het vissersdorp Pangandaran. U kunt hier heerlijke verse vis eten en de sfeer is heel ontspannen.

DAG
07

Pangandaran

id_al_greencanyon2.jpg
Vrije dag Pangandaran
Tweede overnachting in Pangandaran

Vandaag heeft u een heerlijke vrije dag. U kunt op eigen gelegenheid van dit vissersdorp en de stranden genieten. De stranden hier worden over het algemeen beschouwd als de mooiste van Java en het is hier ook prima surfen. Vlakbij Pangandaran ligt het Penanjung National Park. Dit natuurpark ligt op een verrassend groen schiereiland en is de moeite van het bezoeken zeker waard.

DAG
08

Pangandaran - Baturaden (ca. 116 km)

id_al_javarijstvelden.jpg
Vertrek Pangandaran
Vrije middag
Overnachting in de omgeving van Baturaden

Vandaag een korte reisdag. Het is maar ongeveer 2 uur rijden van Pangandaran naar uw hotel in de omgeving van Baturaden. Baturaden ligt hoger, waardoor het lekker koel is en de omgeving zeer groen.
In de middag kunt u kunt heerlijk gaan relaxen aan het zwembad. Wilt u iets ondernemen dan is het zeker de moeite waard om een heerlijke wandeling te maken het natuurgebied in. Baturaden is bekend om zijn zeven bronnen.
Het landschap is magisch en de diverse kleuren die de bronnen tonen zijn onbeschrijflijk. Vergeet u camera niet!

DAG
09

Baturaden - Wonosobo (ca. 99 km)

id_al_diengplateauvelden.jpg
Transfer naar Wonosobo
Overnachten in Wonosobo

Vandaag heeft u weer een heerlijke ontspannen dag. We rijden in ongeveer drie en een half uur door West-Java naar Wonosobo. Wonosobo is een kleine stad met veel traditionele huizen en een centraal plein (alun-alun) omgeven door reusachtige waringenbomen.
Morgenochtend gaat u het beroemde Diëng Plateau bezoeken!

DAG
10

Wonosobo - Magelang (ca. 62 km)

id_al_diengplateau.jpg
Bezoek aan het beroemde Diëng Plateau
Vervolg van de route naar Magelang
Overnachting Magelang

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald door uw gids en brengt u een bezoek aan het Diëng Plateau. Diëng betekend ook wel ‘Huis van de Goden’ hier vindt u ruïnes van historische hindoeïstische tempels uit de 8e eeuw na Christus.
Maar wat wellicht nog mooier is , is het spectaculaire uitzicht!. Dit mystieke vulkanische gebied heeft nog actieve opspuitende zwavelbronnen en een kratermeer Telaga Warna met verschillende kleuren. Na deze excursie rijdt u terug naar het hotel om u op te frissen en te ontbijten. We checken uit en rijden vervolgens richting Magelang. Het hotel waar u verblijft grenst aan de beroemde Borobudur Tempel. U zult de volgende ochtend als één van de eersten het indrukwekkende tempelcomplex bezoeken. Nog vóór de officiële openingstijd geniet u vanaf de tempel van de prachtige zonsopkomst.

DAG
11

Magelang - Borobudur - Jogjakarta (ca. 46 km)

id_al_borobudur2.jpg
Wakker worden aan de voet van de Borobudur
Uitgebreid bezoek aan de Borobudur tempel
Bezoek aan het fascinerende Merapi National Park
Bezoek aan het traditionele Candirejo per paard en wagen (optionele excursie)
Eerste overnachting in Jogjakarta

Vandaag vroeg op. We wandelen vanuit het hotel zo naar de entree van de Borobudur. Het is een prachtig tijdstip om de Borobudur te bezoeken nog voordat de poort open gaat voor het grote publiek. De Borobudur is één van de meest indrukwekkende boeddhistische tempels in de wereld, het ligt in een groene jungleachtige omgeving, aan de voet van een vulkaan. Het aanzicht is adembenemend en de verhalen achter de diverse muurschilderingen heel bijzonder.

Na een bezoek aan de Borobudur rijden we naar een erg bijzondere plek, waar de Merapi Vulkaan op een fascinerende manier zijn sporen heeft achtergelaten. In het Merapi National Park heeft u een schitterend uitzicht over de Merapi en Merbabu Vulkanen. Wilt u wat meer informatie dan kunt u een bezoek brengen aan het museum. Na deze bijzondere plek reizen we verder naar ‘de culturele hoofdstad van Java’: Jogjakarta. In de volksmond wordt de stad ook vaak ‘Jogya’ genoemd. Hier verblijven we twee nachten.

Als u het leuk vindt kunt u, voordat u naar Jogjakarta rijdt, ook een optionele excursie maken naar het dorpje Candirejo waar de tijd al erg lang stil lijkt te staan. Met paard en wagen ( dokkar) komt u aan in het dorpje. Al wandelend kunt u hier de verschillende ‘home-industries’ bezoeken. U ziet hier onder andere hoe in een traditioneel huis zelfgemaakte cassava crackers worden gemaakt. Een bijzondere ervaring

DAG
12

Jogjakarta

id_al_waterpaleis .jpg
Stadstour en tocht per traditionele Becak
Bezoek Paleis van de Sultan (Kraton)
Bezoek atelier ‘Yogya-zilver’
Ramayana Dansshow + diner (optionele excursie)
Tweede overnachting Jogjakarta

Na het ontbijt gaat u met de gids de stad beter leren kennen. Als eerste maakt u een rit per traditionele Becak naar het Keraton; het Paleis van de Sultan. Een bezoek aan het waterpaleis van de sultan mag niet ontbreken. Hier brachten de vroegere sultans hun vrije tijd door en kozen ze hun vrouw voor de dag uit.
De volgende stop is de vogelmarkt waar de lokale bevolking graag komt omdat de vogels staan voor rijkdom en succes. Uiteraard gaat u een lokale batik- en zilverfabriek bezoeken. Hier staat Jogya bekend om. U zult de kunst van deze handnijverheid leren kennen en zeker een souvenir voor thuis meenemen.

Als u nog zin heeft in een avondje uit en graag wil kennis maken met de traditionele dansen dan hebben wij nog voor u een indrukwekkende Ramayana Dansshow, inclusief diner. U kunt deze excursie ter plaatse bij uw gids boeken.

DAG
13

Jogjakarta - Prambanan Tempels (ca. 65 km)

id_al_prambanantemple2.jpg
Spectaculaire fietstocht
Bezoek Prambanan Tempels (inclusief rondleiding)
Derde overnachting Jogjakarta

Vandaag stapt u op de fiets! Tijdens een spectaculaire fietstocht door de omgeving van de Prambanan fietst u door prachtige rijstvelden, landerijen, dorpjes en tabaksplantages met het Prambanan tempelcomplex steeds op de achtergrond in zicht. Een voorproefje op wat u straks van dichtbij gaat bekijken.
Tijdens de fietstocht bezoeken u een zeer oude afgelegen tempel, verscholen tussen mais- en bananenplanten.

Na de fietstocht gaat u met de gids een bezoek brengen aan het indrukwekkende Prambanan tempelcomplex. Prambanan betekent "veel priesters". In de reliëfs worden ze afgebeeld met een lange baard. Deze tempels, zijn gewijd aan de drie grote hindoegoden Shiva, Vishnu en Brahma.
Laat dit machtige complex, wat ongeveer 850 n.Chr is gebouwd, op uw inwerken. Magnifiek!


DAG
14

Jogjakarta - Malang (ca. 394 km)

id_al_lachendeman.jpg
Prachtige autorit van Centraal naar Oost Java
Overnachting Malang

Na een vroeg ontbijt maakt u zich op voor een lange dag in de auto: u reist van Centraal- naar Oost Java. Onderweg ziet u het dagelijks leven aan u voorbij trekken en maakt u zo nu en dan een stop in enkele van de vele dorpjes die u passeert. Een lange maar bijzondere dag vol lokale indrukken.

DAG
15

Malang - Optioneel Bromo Vulkaan

id_al_bromo.jpg
Heerlijke vrije dag in Malang
‘Bromo Expeditie’ Bromo-vulkaan (optionele excursie)
Tweede overnachting Malang

U vandaag de gehele dag ter vrije besteding. Als u wilt kunt u met de gids en chauffeur de stad verkennen. Gaat u in de avond aan de ( optionele) Bromo Expeditie deelnemen , probeer het in de middag wat rustiger aan te doen en ga lekker aan het zwembad liggen. U moet uiteindelijk heel vroeg op!

De ‘Bromo Expeditie’. Een excursie die door velen als één van de hoogtepunten van deze fantastische rondreis wordt ervaren. De expeditie begint midden in de nacht.
U rijdt naar de entree van het Bromo National Park vanwaar u per jeep naar de top van de Penenjakan Berg rijdt. Deze ‘old-timer’ brengt u via de smalle bergweggetjes naar het uitzichtpunt waar u een spectaculaire zonsopgang wacht (de kwaliteit is afhankelijk van het weer).
De sterrenhemel ziet er vaak prachtig uit! Naarmate het lichter wordt, wordt u zich ook langzaam bewust van de adembenemende schoonheid van het kraterlandschap. Hierna gaat de tocht verder naar de Bromo vulkaan zelf. U kunt per paard of te voet verder trekken naar de kraterrand waar de rook letterlijk de aarde uitkomt. Laat het ontbijt u extra lekker smaken na deze enerverende ervaring.


DAG
16

Malang - Kalibaru (ca. 230 km)

Kalibaru
Bezoek plantage Bu Harni
Eerste overnachting in Kalibaru

Na de Bromo excursie of vanuit uw hotel, rijdt u met uw gids richting Kalibaru, waar u de laatste 2 nachten verblijft alvorens u oversteekt naar het eiland Bali. In Kalibaru bezoekt u de Ibu Harni plantage, één van de oude koloniale plantages die Oost-Java rijk is. U wordt rondgeleid door de boer en ziet hoe cacao, koffie, vanille, kaneel en peper worden verbouwd. Tevens ziet u waarom er vele gewassen vanuit Indonesië met Nederland en andere Westerse landen zijn verhandeld. Kalibaru is een heerlijk rustig plantage plaatsje, eenvoudig maar gezellig.

DAG
17

Kalibaru

id_al_kawahijen.jpg
Vrije dag in Kalibaru om zelf te besteden
Beklim de Ijen Vulkaan (optioneel)
Tweede overnachting in Kalibaru

Kalibaru is een sfeervol plaatsje omgeven door natuur en het ligt aan de zuidelijke hellingen van de berg Gunung Ijen. In dit deel van Java staan veel palmbomen. De opbrengst van de palmbomen bestaat niet alleen uit kokosnoten, er wordt ook palmsuiker (Gula Djawa) uit gewonnen.
Verder wordt er koffie, nootmuskaat, kruidnagel, vanille, foelie, cacao en kaneel verbouwd. Vanuit Kalibaru kunt u wandelen of fietsen door de plantages in de omgeving.
Een aanrader is om de Ijen Vulkaan te bezoeken. Hier lopen zwaar belaste zwaveldragers samen met u de weg naar deze prachtige, en minder toeristische vulkaan. Neem iets mee om voor uw neus te houden want de zwaveldampen komen u tegemoet.

Wilt u liever relaxen, dat kan op een wel héél bijzondere manier. Laat u masseren (pijitten) door enkele vrouwen uit het dorp. Het kost u bijna niets en het is een erg bijzondere ervaring!

DAG
18

Kalibaru - Sanur (Bali)

id_al_sanur1.jpg
Ferry-overtocht Ketapang - Gilimanuk/Bali
Eerste kennismaking met het goden eiland Bali
Eerste overnachting in de populaire badplaats Sanur

Na het ontbijt rijdt u richting Ketapang, waar u de lokale ferry pakt naar Gilimanuk op Bali. Bij aankomst op Bali rijdt u verder naar de populaire badplaats Sanur. Hier is het moment gekomen om te gaan genieten en kennis te maken met het prachtige eiland van de goden.

U verblijft in de gezellige badplaats Sanur. In een hotel met een heerlijk zwembad en op loopafstand van vele winkels, restaurants en bars. In de loop van de vooravond (of de volgende ochtend) maakt u kennis met onze plaatselijke vertegenwoordigster, die u uitnodigt voor een informatiebijeenkomst om u wegwijs te maken in de omgeving en al uw vragen te beantwoorden.

DAG
19

Sanur

id_al_balistrand.jpg
Vrije dag in Sanur
Ontmoeting plaatselijke vertegenwoordigster (Nederlandssprekend)
Tweede overnachting Sanur

De komende dagen heeft u volop de gelegenheid om te genieten op het vriendelijke eiland Bali. U heeft alle tijd voor zon-, zee- en strandplezier maar het zou zonde zijn als u niet iets van dit prachtige eiland zou gaan ontdekken. U kunt een excursie boeken maar vindt u het leuker om alleen met uw gezelschap op pad te gaan, boek dan een auto met chauffeur via onze vertegenwoordigster. Uw chauffeur weet de leukste plekjes te vinden en u zult een fantastische dag beleven.!

Wilt u uw reis in wat meer luxe eindigen, boek dan één van onze luxere hotels op Bali. Zo kunt u o.a. verblijven in het Puri Santrian Hotel en het Segara Village in Sanur of Grand Hyatt Bali in Nusa Dua. Bij het kopje "verlengen/vervangen" kunt u alle hotels inzien inclusief de meerprijs.

DAG
20

Sanur

Berg Sanur Indonesië
Heerlijke vrije dag
Veel excursiemogelijkheden

Ook vandaag staat u voor de keuze tussen heerlijk genieten aan het zwembad van uw hotel of het prachtige strand of een leuke excursie. Er zijn verschillende mogelijkheden. Ga bijvoorbeeld snorkelen en ontdek de prachtige onderwaterwereld. Wie weet ziet u wel een manta rog?’

DAG
21

Sanur - Denpasar - Amsterdam

id_al_beeld.jpg
Transfer naar vliegveld Denpasar
Terugvlucht Denpasar - Amsterdam

Helaas is er een einde gekomen aan deze fantastische reis over de eilanden Java en Bali en wordt u opgehaald voor uw vlucht naar Amsterdam.
Tijdens uw terugreis zult u zeker terug kijken op een mooie reis die vele indrukken bij u heeft achter gelaten. U komt vast terug!
Selamat jalan ( goede reis)

DAG
22

Aankomst Amsterdam

Aankomst luchthaven
Aankomst Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
11 opties
Open+
+Extra's
22 opties
Open+