Lokale indianenmarkt van Otavalo
Lokale indianenmarkt van Otavalo
Tren de la Libertad treinreis
Tren de la Libertad treinreis
Cotopaxi Nationaal Park
Cotopaxi Nationaal Park
Watervallen van Baños
Watervallen van Baños
Tena/Amazonegebied
Tena/Amazonegebied

Ontdek het Noorden van Ecuador

Privéreis | 15 dagen v.a.
3000i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
11-11-2024
Reisduur
15dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Geniet van het berglandschap tijdens de Tren de la Libertad treinreis
3-daags verblijf nabij Cotopaxi Nationaal Park
3-daags verblijf in een lodge in het Amazonegebied
Verblijf in een resort bij de warmwaterbronnen van Papallacta
Verlengingsopties naar de Galápagos-eilanden

Van jungles tot vulkanen

Deze reis is ideaal voor als u wat korter de tijd heeft, maar toch een goed beeld wilt krijgen van Ecuador. Zo ziet u één van de grootste historische centra van Latijns-Amerika, bezoekt u de evenaar, wandelt u over een indianenmarkt, maakt u een treinreis door het schitterende berglandschap, reist u door de beroemde Laan der Vulkanen en vaart u per kano door het Amazonegebied. Onderweg verblijft u drie dagen bij het Cotopaxi Nationaal Park met de hoogste actieve vulkaan ter wereld en kunt u in Baños deelnemen aan diverse activiteiten waaronder paardrijden, mountainbiken en raften.

"Wij hebben onwijs genoten van deze rondreis. Alles was goed geregeld en ook de chauffeur maakte er een feestje van! Een prachtig land met mooie berglandschappen en als hoogtepunt hebben wij een bezoek gebracht aan het Cotopaxi Nationaal park waar we de mogelijkheid kregen om te gaan paardrijden. Zeker een aanrader!"

Daniël en Linda van der horst, Amersfoort

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Quito

Luchthaven check in
Vertrek Amsterdam - Quito
Transfer naar hotel Quito
Eerste overnachting Quito

Vertrek vanaf Amsterdam voor uw vlucht naar Quito, de hoofdstad van Ecuador. Bij aankomst staat onze lokale vertegenwoordiging op u te wachten om u naar het hotel te brengen.

Quito is gelegen op 2850 meter hoogte en is daarmee de hoogst gelegen hoofdstad ter wereld. Het is gelegen in het noordelijke hoogland van Ecuador, ingeklemd tussen twee bergketens. Quito is samen met Krakau de eerste stad die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO is gezet. In het historische centrum van Quito zijn maar liefst 40 kerken, 17 pleinen en 16 kloosters te vinden. Het is een geweldige wijk om in rond te wandelen, met een aantal uitstekende musea, theaters, en tal van restaurants en terrasjes.

Wij bieden ook vluchten aan vanaf Brussel. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.

DAG
02

Quito

Quito Kathedraal
Stadstour Quito & Mitad del Mundo (Midden van de Wereld)
Tweede overnachting Quito

Vandaag verkent u het grootste historische centrum van Latijns-Amerika, na dat van Havana in Cuba. Tijdens een interessante rondleiding door de stad krijgt u onder begeleiding van een Engelssprekende gids inzicht in het koloniale en moderne Quito. U dompelt zich onder in het hart van het koloniale centrum, door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed, en ervaart de charme van het Onafhankelijkheidsplein met zijn indrukwekkende kathedraal, het Presidentiële Paleis en het Paleis van de Aartsbisschop. Bewonder de kerk van La Compañia (1605), dat wordt beschouwd als het mooiste voorbeeld van barokke architectuur op het Amerikaanse continent, en de kerk van San Francisco (1535). De tour brengt u vervolgens naar Panecillo heuvel; een ideale locatie voor een panoramisch uitzicht over deze historische hoofdstad.

Ecuador dankt zijn naam aan zijn ligging op de evenaar (ecuador in het Spaans), dat zich op slechts 15 minuten ten noorden van de stad bevindt. Het monument Mitad del Mundo (Midden van de Wereld) markeert de evenaar. Dit is een zeer leuke en unieke plek waar u zich met één voetstap van het noordelijke naar het zuidelijker halfrond verplaatst. Het is optioneel mogelijk om een bezoek te brengen aan het Intiñan museum (entreegelden ca. 4 USD) dat met proefjes demonstreert dat u hier écht op de evenaar bent. Vergeet niet een foto te maken met één been aan de ene kant en één been aan de andere kant van de evenaar!

DAG
03

Quito

ec_al_quitocablecar.jpg
Vrije dag
Rit in de kabelbaan van Quito (optionele excursie)
Dagexcursie naar het Antisana Ecologisch Reservaat (optionele excursie)
Dagexcursie naar het nevelwoud van Mindo (optionele excursie)
Derde overnachting Quito

U heeft één volle dag ter vrije besteding. Breng U heeft dus volop de gelegenheid om de stad verder te verkennen, maar er zijn ook diverse optionele excursie mogelijk. Zo kunt u een rit maken in de kabelbaan van Quito, een dagexcursie maken naar de Antisana vulkaan of het nevelwoud van Mindo.

De kabelbaan van Quito (Teleférico) biedt een geweldig uitzicht over de stad. Deze op één na hoogste kabelbaan ter wereld bevindt zich op de oostelijke flanken van de vulkaan Pichincha. Na een rit in de kabelbaan bent u op een hoogte van 4000 meter en kunt u genieten van het uitzicht en een wandeling maken op de top. Op heldere dagen ziet u een zestal vulkanen en de gehele stad voor u liggen.

Het Antisana Ecologisch Reservaat is de thuisbasis van unieke flora en fauna. De klimatologische omstandigheden in de regio zijn extreem met lage temperaturen, weinig neerslag, harde wind en weinig zuurstof. Het planten- en dierenleven heeft zich goed aangepast om in dergelijke omstandigheden te overleven. In het Antisana Ecologisch Reservaat zijn prachtige vogels te vinden, waaronder de Andesmeeuw, zwartmaskeribis, Andestaling en zilverfuut.

De dagexcursie naar het nevelwoud van Mindo geeft u de gelegenheid om de natuur van Ecuador nader te verkennen. In het Mindo-Nambillo Ecologisch Reservaat zijn 350 vogelsoorten, waaronder toekanbaardvogel en goudkopquetzal te vinden. Onderweg brengt uw gids u kennis bij over de ecologie van de regio en kunt u genieten van het prachtige landschap. In de mistige vallei en de eco-vriendelijke uitvalsbasis Mindo brengt u een bezoek aan een tuin met vele soorten kolibries, evenals honderden vlinders. Als afsluiter van deze dag bezoekt u een chocoladefabriek waar het gehele proces tot aan het tot stand komen van de chocoladereep is te zien.

DAG
04

Quito - Cuicocha kratermeer - Otavalo

ec_al_cuicocha.jpg
Bezoek Cayambe beroemd om zijn biscuits, leerdorpje Cotacachi en het Cuicocha kratermeer
Eerste overnachting Otavalo

Na het ontbijt reist u naar het noorden van Ecuador en geniet u van het prachtige uitzicht in de Calderón en Guayllabamba valleien. Bij Cayambe heeft u zicht op de gelijknamige 5790 meter hoge besneeuwde vulkaan, het hoogste punt op de evenaar. Dit kleine stadje is ook beroemd vanwege zijn bizcochos (rijke, boterachtige biscuits) met zoute kaas of zoete manjar (soort karamelpasta). Hier krijgt u de gelegenheid om deze delicatessen te proeven. Vervolgens brengt u een bezoek aan het rustige dorp Cotacachi, bekend om zijn lederwaren, waar u lokale ambachtslieden ontmoet. Tot slot komt u aan bij het Cuicocha kratermeer, gelegen aan de voet van de Cotacachi vulkaan. Zijn naam is afgeleid van een pre-Inca-taal, Tsui cocha betekent lagune van de goden. Hier kunt u vanaf de kraterrand genieten van het overweldigende uitzicht op de diepe vulkanische krater van wel vier kilometer lang en drie kilometer breed. In het midden van dit donkerblauwe meer liggen twee kleine eilandjes bedekt met vegetatie en gescheiden door een waterkanaal, genaamd ‘Kanaal van de Dromen’.

Vervolgens bereikt u de eindbestemming voor vandaag; Otavalo, gelegen op circa 2500 meter hoogte. Otavalo is wereldberoemd om zijn inheemse bevolking, de zogenaamde Otavalos, waarvan vele reizen over de hele wereld om hun beroemde handwerk te verkopen of te spelen in Andes volksmuziek groepen. De Otavalos worden beschouwd als de economisch meest succesvolle inheemse groep van Latijns-Amerika.

DAG
05

Otavalo - Tren de la Libertad - Salinas

ec_al_ibarratrein.jpg
Winkel op de lokale indianenmarkt
Tren de la Libertad treinreis (Ibarra - Salinas)
Overnachting in een hostería nabij Salinas

In de ochtend heeft u de tijd om een bezoek te brengen aan de Plaza de Ponchos, gelegen tussen Calle Sucre en Jaramillo. Hier verkoopt de inheemse bevolking en mesties (mensen van gemende etnische afkomst) uit Otavalo en de omliggende gemeenschappen hun handwerk. Er is een breed scala aan geweven stoffen, sieraden, kleding, houten en stenen beelden, schilderijen en Panama hoeden te vinden. Tapijten en schoudertassen zijn gemaakt van schapenwol; verwacht niet veel producten van lamawol. Lama’s kwamen namelijk nooit zo ver noord als Otavalo en de meeste producten komen uit de omliggende provincie Imbabura. Ondanks dat zaterdag de belangrijkste marktdag is, is het kopen van handwerkproducten dagelijks mogelijk.

Hierna wordt u naar het treinstation van Ibarra gebracht waar u aan boord gaat van de Tren de la Libertad. Ibarra staat ook wel bekend als de ‘Witte Stad’ vanwege de witgeverfde huizen en geplaveide straten. Typische producten zijn hier te vinden, waaronder arrope de mora (bosbessensiroop), nogadas (soort nougat met walnoten) en helados de paila (handgemaakte sorbet). Bij het station pakt u de trein naar het 30 kilometer verderop gelegen Salinas. Deze traditionele route was ooit van groot commercieel belang voor Ecuador; het noordelijke deel van het land is altijd bekend geweest om zijn textielproducten en de trein werd dan ook gebruikt om deze goederen van wol, katoen en andere materialen door het hele land te vervoeren. Tijdens deze twee uur durende treinrit rijdt u over bruggen en door tunnels, en geniet u van het uitzicht op het berglandschap. Aangekomen in Salinas houdt de Afro-Ecuadoriaanse gemeenschap een traditionele dansdemonstratie, brengt u een bezoek aan het zoutmuseum, wandelt u door het stadje en krijgt u de gelegenheid om te lunchen (niet inbegrepen). Na deze geweldige ervaring wordt u naar Hostería & Spa Pantaví gebracht, waar u de komende nacht verblijft. Hier kunt u heerlijk ontspannen bij het zwembad of gebruik maken van de behandelingen in de spa (tegen meerkosten).

DAG
06

Salinas - Peguche waterval - Cotopaxi Nationaal Park

ec_al_peguche.jpg
Vrije ochtend
Bezoek de Peguche waterval
Eerste overnachting in een lodge nabij Cotopaxi Nationaal Park

De ochtend heeft u ter vrije besteding in Hostería & Spa Pantaví. Zo kunt u een bezoek brengen aan de warmwaterbronnen van Chachimbiro, paardrijden, een fietstocht maken of gewoon genieten van de natuur tijdens een wandeling. In de middag vervolgt u de reis naar Cotopaxi Nationaal Park, waar u de kans krijgt om een ander ecosysteem te ervaren; de páramo.

Onderweg brengt u een bezoek aan de 18 meter hoge Peguche waterval. Deze waterval wordt omgeven door één van de mooiste bossen in het noorden van Ecuador. De rivier die voortkomt uit de waterval heet Jatun Yacu ofwel ‘groot water’. Dit is een heilige plaats voor indianen, die een nauwe relatie hebben met de natuur, met name met bergen, water en bepaalde bomen. Lagunes, bronnen en watervallen worden beschouwd als plaatsen vol met krachten, waar de inheemse bevolking rituele zuiverende baden neemt. Zonnewende vieringen vinden plaats bij de waterval rond 21 juni.

De komende twee nachten verblijft u in een lodge gelegen tussen de Corazón en Rumiñahui vulkanen, op de 322 km lange Laan der Vulkanen.

DAG
07

Cotopaxi Nationaal Park

ec_al_cotopaxi.jpg
Vrije dag
Bezoek Cotopaxi Nationaal Park (optionele excursie)
2 of 3,5 uur paardrijden (optionele excursies)
Wandeling over de hellingen van de Rumiñahui-vulkaan (optionele excursie)
Tweede overnachting in een lodge nabij Cotopaxi Nationaal Park

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding en kunt u zelf kiezen aan welke activiteit u wilt deelnemen. De lodge biedt diverse mogelijkheden waaronder paardrijden en wandeltochten. U kunt er ook voor kiezen om een fiets te huren en op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen.

Het is aan te raden om een bezoek te brengen aan het Cotopaxi Nationaal Park met de hoogste actieve vulkaan ter wereld. Tijdens de excursie krijgt u uitleg van een gids, wandelt u naar een refugio (berghut) gelegen op circa 4800 meter. Nadat u bent uitgerust daalt u de berg af per mountainbike richting de Limpiopungo lagune. Hier heeft u de mogelijkheid om de zeldzame Andesibis en bedreigde Andescondor te spotten. Na afloop kunt u in de lodge heerlijk nagenieten van deze schitterende dag en optioneel een behandeling boeken in de spa.

Bij Hacienda El Porvenir zijn er diverse paardrijdtochten mogelijk. Onderweg geniet u van Andes-vogels (condors worden vaak gespot) en inheemse flora tegen een achtergrond van spectaculaire landschappen. De routes leiden van de haciënda naar de majestueuze páramo's en het inheemse bos van het Cotopaxi-gebied. Maak van de gelegenheid gebruik om te galopperen! Mocht u geen ervaring hebben dan is dit geen probleem. Elke rit wordt begeleid door ervaren en deskundige Chagra's (Ecuadoraanse cowboys). Een wandeling over de hellingen van de Rumiñahui-vulkaan onder leiding van een gids is een andere mogelijke activiteit vanuit deze haciënda.

DAG
08

Cotopaxi Nationaal Park - Quilotoa kratermeer - Baños

ec_al_quilotoa crater lake (1).jpg
Bezoek aan het Quilotoa kratermeer
Eerste overnachting Baños

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een bezoek aan het Quilotoa kratermeer. Deze 250 meter diepe met water gevulde krater is de meest westelijke vulkaan in de Ecuadoriaanse Andes. De drie kilometer brede krater is gevormd na het instorten van de vulkaan, zo’n 800 jaar geleden, en heeft zijn groenachtige kleur gekregen door opgeloste mineralen. Vervolgens reist u verder naar Baños, een stad omgeven door weelderig nevelwoud. Baños is gelegen aan de voet van de Tungurahua vulkaan en staat bekend als de toegangspoort tot de Amazone. Het is gelegen in een vallei van watervallen en warmwaterbronnen.

DAG
09

Baños

Baños
Vrije dag
Verken de Ruta de las Cascadas (route van de watervallen)
Tweede overnachting Baños

De komende dag heeft u de hele dag om Baños te verkennen of deel te nemen aan enkele optionele activiteiten. Zo is het mogelijk om te gaan canyoning, wandelen en bergbeklimmen. Deze activiteiten zullen u veelal naar de Ruta de las Cascadas (route van de watervallen) brengen. Langs deze route zijn er verschillende watervallen te vinden zoals Cascada de Agoyán en Manto de la Novia, maar de meest indrukwekkend is de Pailón del Diablo. De ongeveer 30 meter hoge Pailón del Diablo (ketel van de duivel) is één van de grootste watervallen in de omgeving. Het is wereldberoemd geworden door de film A Proof of Life met Russell Crowe en Meg Ryan. De omgeving is verder uitstekend te voet te verkennen. Er zijn enkele markten en vele winkeltjes te vinden. Probeer de lokaal gemaakte toffee (melcocha) en zie hoe het gemaakt wordt in de winkels. Natuurlijk kunt u ook heerlijk ontspannen is de thermale baden of gebruik maken van de spafaciliteiten die zich in de stad bevinden. Veel plezier!

DAG
10

Baños

Baños
Vrije dag
Mountainbiken langs de route van watervallen (optionele excursie)
Paardrijden naar de Chamana waterval (optionele excursie)
Raften over de Pastaza rivier (optionele excursie)
Derde overnachting Baños

Goedemorgen! Heeft u lekker geslapen? Vandaag heeft u de mogelijkheid de gehele dag naar eigen wil in te vullen. Hoe fijn is dat?! Zo is het mogelijk om te gaan paardrijden, canyoning, wandelen, mountainbiken, bergbeklimmen en raften.

De mountainbike tocht brengt u langs de route van watervallen. De afdaling van Baños naar Pailón del Diablo (ketel van de duivel) is één van de meest populaire en mooie fietstochten van Ecuador. Onderweg wordt er gestopt bij verschillende watervallen. U wandelt naar de indrukwekkende Pailón del Diablo waterval. Op de terugweg bewondert u meer watervallen, zoals Cascada de Agoyán en Manto de la Novia.

De paardrijtocht brengt u naar de stad Puyo, richting de parochie Ulba, op twee kilometer van Baños. U bezoekt een waterval genaamd Chamana die zijn oorsprong vindt in het Sangay Nationaal Park. Hier kunt u genieten van een mooi uitzicht over de majestueuze en actieve vulkaan Tungurahue, één van de meest actieve vulkanen van Ecuador.

Het raft avontuur brengt u door het weelderige landschap van de noordelijke uitlopers van de Tungurahua vulkaan en de poort naar de Amazone. Bij de Pastaza rivier zal de gecertificeerde gids een veiligheidspraatje houden en uitleg geven over de verschillende commando's om de veiligheid te waarborgen. Hierna maakt u zich op voor de sensatie van de klasse III en IV stroomversnellingen. Raften over de Pastaza rivier brengt u langs een steile kloof en de rivier voegt zich uiteindelijk samen met de vrij stromende Topo rivier. Veel plezier!

DAG
11

Baños - Tena/Amazonegebied

ec_al_casadelsuizo_rivier.jpg
Transfer naar busstation Baños
Lijndienstbus Baños - Tena (ca. 4 uur)
Transfer naar lodge Tena
Eerste overnachting in een lodge in Tena

Vandaag wordt u begeleid door een Engelssprekende gids die u ophaalt bij uw hotel en naar het busstation van Baños brengt. Na een ongeveer vier uur durende busreis komt u aan in Tena. Hier wordt u opgewacht en naar het kleine havenstadje Punta Ahuano gebracht. Vanaf hier vaart u in ca. 15 minuten per gemotoriseerde kano stroomafwaarts naar de lodge.

In de lodge heeft u de tijd om te ontspannen in uw mooie ruime bungalow met privé-veranda. Vanaf uw hangmat kijkt u uit over de rivier en de omliggende jungle. Na een heerlijk diner kunt u onder het genot van een welkomstcocktail de zonsondergang bewonderen en genieten van het adembenemende uitzicht over de jungle.

DAG
12

Tena/Amazonegebied

ec_al_casadelsuizo_vogel.jpg
Wandeling door het primaire regenwoud
Bezoek het beroemde opvangcentrum AmaZOOnico
Ontmoet een inheemse Quichua-familie
Tweede overnachting in een lodge in Tena

Vanochtend wordt u wakker van de roep van de tropische vogels en het stromende water van de majestueuze Napo-rivier. Na het ontbijt stappen we aan boord van een boomstamkano en navigeren over de schilderachtige Napo-rivier. De bestemming is Cosano, waar we uitkijken voor tropische vogels en interessante vegetatie tijdens een circa twee uur durende wandeling door het primaire regenwoud. De lokale gids vertelt over de wereld van de dieren en planten die we zoal tegenkomen. Na afloop wordt u uitgenodigd om stroomafwaarts de Arajuno-rivier af te dobberen op een grote binnenband; een ontspannen en vredige manier om de rivier af te reizen. Aan de oever de Arajuno-rivier ligt het beroemde opvangcentrum AmaZOOnico. Hun missie is om gewonde en ontheemde wilde dieren te verzorgen en indien mogelijk later vrij te laten. Dit is een geweldige kans om dieren in de regio te observeren, die moeilijk te zien zijn in het wild. Hier kunnen we witsnuitneusberen, tapirs, verschillende apensoorten, slangen en een verscheidenheid aan kleurrijke vogels zien. Velen hiervan dwalen hier vrij rond!

Na de lunch brengt een korte boottocht stroomafwaarts ons naar een Quichua-familie die net buiten het dorp leeft. Hier leren we meer over de traditionele Quichua-cultuur. Een lokale gastheer laat ons zien hoe ze Chicha maken en nodigt ons uit om dit populaire alcoholische drankje te proeven. Hij demonstreert de spirituele reinigingsrituelen die vandaag de dag nog steeds worden beoefend door de gemeenschap. Na een korte uitleg over de blaaspijp is het mogelijk om deel te nemen aan een blaaspijp schietwedstrijd. Verwacht echter niet de 'locals' te verslaan! Na een wandeling van 30 minuten laat een Quichua-vrouw de handgemaakte productie zien van het typische fijne keramiek van de Oriente (Amazone regio). Hiervoor worden uitsluitend natuurlijke materialen gebruikt. Tot slot maken we een stop bij een ambachtelijke werkplaats, waar de ambachtslieden zullen demonstreren hoe ze van een stuk hout de meest mooie creaties maken.

Na terugkomst bij de lodge is het heerlijk om een duik te nemen in het zwembad. In het open restaurant is het genieten van populaire internationale en Ecuadoraanse gerechten terwijl u uitkijkt op het zwembad en de rivier.

DAG
13

Tena/Amazonegebied - Papallacta

Papallacta
Transfer naar busstation Tena
Lijndienstbus Tena - Papallacta (ca. 4 uur)
Transfer naar resort Papallacta
Ontspan in de warmwaterbronnen van Papallacta
Overnachting in een resort bij de warmwaterbronnen van Papallacta

Vandaag wordt u begeleid door een Engelssprekende gids die u ophaalt bij de lodge en naar het busstation van Tena brengt. Na een ongeveer vier uur durende busreis komt u aan in Papallacta, waar u wordt opgewacht en naar uw resort wordt gebracht. In het Termas de Papallacta Spa & Resort, gelegen tussen de spectaculaire bergbossen van de oostelijke Andeshellingen, neemt u afscheid van de gids. In Papallacta kunt u een paar uur genieten van de geweldige warmwaterbronnen (inbegrepen) en optioneel een gezondheids- of schoonheidsbehandeling boeken in Termas de Papallacta. Kortom een geweldige manier om uw spieren te laten ontspannen na een lange busreis!

DAG
14

Papallacta - Quito - Amsterdam

ec_al_papallacta1.jpg
Ontspan in de warmwaterbronnen van Papallacta
Transfer naar luchthaven Quito
Vlucht Quito - Amsterdam
Overnachting in het vliegtuig
Alternatief: verlenging Quito (optioneel)
Alternatief: verlenging 5 dagen Galápagos eilandhoppen (optioneel)
Alternatief: verlenging 5 of 7 dagen Galápagos eilandhoppen ter land en zee (optioneel)
Alternatief: verlenging 5 dagen Galápagos cruise (optioneel)
Alternatief: verlenging 4 dagen Galápagos Safari Camp (optioneel)

In de ochtend heeft u nog de gelegenheid om gebruik te maken van de warmwaterbronnen. Op de afgesproken tijd wordt u opgehaald voor de transfer de luchthaven van Quito. Hier aangekomen maakt u zich op voor de terugvlucht naar Amsterdam.

DAG
15

Amsterdam

Aankomst luchthaven
Aankomst Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol. Einde van een geweldige reis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
18 opties
Open+
+Extra's
12 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
15 dagen Ontdek het Noorden van Ecuador: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Ruimbagage (zie vluchtinfo)
Handbagage (zie vluchtinfo)
Rondreis per comfortabele airco auto/minibus met privéchauffeur*
Lijndienstbus Baños - Tena en Tena - Papallacta**
Alle transfers
Meet & Greet
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
3-daags verblijf in een lodge in het Amazonegebied
Iedere dag ontbijt
1 x lunch en 2 x diner
Stadstour Quito en bezoek aan het monument Mitad del Mundo (Midden van de Wereld)***
Bezoek Cayambe beroemd om zijn biscuits, leerdorpje Cotacachi, het Cuicocha kratermeer en de Peguche waterval rondom Otavalo***
Winkel op de lokale indianenmarkt in Otavalo
Geniet van het berglandschap tijdens de Tren de la Libertad treinreis
3-daags verblijf in een lodge nabij Cotopaxi Nationaal Park
Bezoek het Quilotoa kratermeer met zijn groenachtige kleur
Wandel door het primaire regenwoud, bezoek het beroemde opvangcentrum AmaZOOnico en ontmoet een inheemse Quichua-familie tijdens uw verblijf in het Amazonegebied****
Ontspan in de warmwaterbronnen van Papallacta.
* De privéchauffeur is niet beschikbaar op dagen ter vrije besteding (dag 3, 7, 9 en 10) en gedurende uw verblijf in Tena
** Gedurende de ritten per lijndienstbus wordt u begeleidt door een Engelssprekende gids
*** Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan
**** Excursies worden uitgevoerd op basis van internationaal gezelschap.

Exclusief

Entreegelden: ca. 8 USD p.p.
Eventuele optionele excursies
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
18 opties
Open+