neemt je mee
Lokale indianenmarkt van Otavalo
Lokale indianenmarkt van Otavalo
Tren de la Libertad treinreis
Tren de la Libertad treinreis
Cotopaxi Nationaal Park
Cotopaxi Nationaal Park
Watervallen van Baños
Watervallen van Baños
Amazonegebied
Amazonegebied

Ontdek het Noorden van Ecuador

Privéreis | 15 dagen v.a.
2476i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
21-10-2018
Reisduur
15 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Geniet van het berglandschap tijdens de Tren de la Libertad treinreis
3-daags verblijf nabij Cotopaxi Nationaal Park
3-daags verblijf in een lodge in het Amazonegebied
Verblijf in een resort bij de warmwaterbronnen van Papallacta
Verlengingsopties naar de Galápagos eilanden

Van jungles tot vulkanen

Deze reis is ideaal voor als u wat korter de tijd heeft, maar toch een goed beeld wilt krijgen van Ecuador. Zo ziet u één van de grootste historische centra van Latijns-Amerika, bezoekt u de evenaar, wandelt u over een indianenmarkt, maakt u een treinreis door het schitterende berglandschap, reist u door de beroemde Laan der Vulkanen en vaart u per kano door het Amazonegebied. Onderweg verblijft u drie dagen bij het Cotopaxi Nationaal Park met de hoogste actieve vulkaan ter wereld en kunt u in Baños deelnemen aan diverse activiteiten waaronder paardrijden, mountainbiken en raften.

"Wij hebben onwijs genoten van deze rondreis. Alles was goed geregeld en ook de chauffeur maakte er een feestje van! Een prachtig land met mooie berglandschappen en als hoogtepunt hebben wij een bezoek gebracht aan het Cotopaxi Nationaal park waar we de mogelijkheid kregen om te gaan paardrijden. Zeker een aanrader!"

Daniël en Linda van der horst, Amersfoort

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Quito

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vertrek Amsterdam - Quito
Transfer naar hotel Quito
Eerste overnachting Quito

Vertrek vanaf Amsterdam voor uw vlucht naar Quito, de hoofdstad van Ecuador. Bij aankomst staat onze lokale vertegenwoordiging op u te wachten om u naar het hotel te brengen.

Quito is gelegen op 2850 meter hoogte en is daarmee de hoogst gelegen hoofdstad ter wereld. Het is gelegen in het noordelijke hoogland van Ecuador, ingeklemd tussen twee bergketens. Quito is samen met Krakau de eerste stad die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO is gezet. In het historische centrum van Quito zijn maar liefst 40 kerken, 17 pleinen en 16 kloosters te vinden. Het is een geweldige wijk om in rond te wandelen, met een aantal uitstekende musea, theaters, en tal van restaurants en terrasjes.

Wij bieden ook vluchten aan vanaf Brussel. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.

DAG
02

Quito

Quito Kathedraal
Stadstour Quito & Mitad del Mundo (Midden van de Wereld)
Tweede overnachting Quito

Vandaag verkent u het grootste historische centrum van Latijns-Amerika, na dat van Havana in Cuba. Tijdens een interessante rondleiding door de stad krijgt u onder begeleiding van een Engelssprekende gids inzicht in het koloniale en moderne Quito. U dompelt zich onder in het hart van het koloniale centrum, door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed, en ervaart de charme van het Onafhankelijkheidsplein met zijn indrukwekkende kathedraal, het Presidentiële Paleis en het Paleis van de Aartsbisschop. Bewonder de kerk van La Compañia (1605), dat wordt beschouwd als het mooiste voorbeeld van barokke architectuur op het Amerikaanse continent, en de kerk van San Francisco (1535). De tour brengt u vervolgens naar Panecillo heuvel; een ideale locatie voor een panoramisch uitzicht over deze historische hoofdstad.

Ecuador dankt zijn naar aan zijn ligging op de evenaar (ecuador in het Spaans), dat zich op slechts 15 minuten ten noorden van de stad bevindt. Het monument Mitad del Mundo (Midden van de Wereld) markeert de evenaar. Dit is een zeer leuke en unieke plek waar u zich met één voetstap van het noordelijke naar het zuidelijker halfrond verplaatst. Het is optioneel mogelijk om een bezoek te brengen aan het Intiñan museum (entreegelden ca. 4 USD) dat met proefjes demonstreert dat u hier écht op de evenaar bent. Vergeet niet een foto te maken met één been aan de ene kant en één been aan de andere kant van de evenaar!

DAG
03

Quito

ec_al_quitocablecar.jpg
Vrije dag
Rit in de kabelbaan van Quito (optionele excursie)
Dagexcursie naar het Antisana Ecologisch Reservaat (optionele excursie)
Dagexcursie naar het nevelwoud van Mindo (optionele excursie)
Derde overnachting Quito

U heeft één volle dag ter vrije besteding. Breng U heeft dus volop de gelegenheid om de stad verder te verkennen, maar er zijn ook diverse optionele excursie mogelijk. Zo kunt u een rit maken in de kabelbaan van Quito, een dagexcursie maken naar de Antisana vulkaan of het nevelwoud van Mindo.

De kabelbaan van Quito (Teleférico) biedt een geweldig uitzicht over de stad. Deze op één na hoogste kabelbaan ter wereld bevindt zich op de oostelijke flanken van de vulkaan Pichincha. Na een rit in de kabelbaan bent u op een hoogte van 4000 meter en kunt u genieten van het uitzicht en een wandeling maken op de top. Op heldere dagen ziet u een zestal vulkanen en de gehele stad voor u liggen.

Het Antisana Ecologisch Reservaat is de thuisbasis van unieke flora en fauna. De klimatologische omstandigheden in de regio zijn extreem met lage temperaturen, weinig neerslag, harde wind en weinig zuurstof. Het planten- en dierenleven heeft zich goed aangepast om in dergelijke omstandigheden te overleven. In het Antisana Ecologisch Reservaat zijn prachtige vogels te vinden, waaronder de Andesmeeuw, zwartmaskeribis, Andestaling en zilverfuut.

De dagexcursie naar het nevelwoud van Mindo geeft u de gelegenheid om de natuur van Ecuador nader te verkennen. In het Mindo-Nambillo Ecologisch Reservaat zijn 350 vogelsoorten, waaronder toekanbaardvogel en goudkopquetzal te vinden. Onderweg brengt uw gids u kennis bij over de ecologie van de regio en kunt u genieten van het prachtige landschap. In de mistige vallei en de eco-vriendelijke uitvalsbasis Mindo brengt u een bezoek aan een tuin met vele soorten kolibries, evenals honderden vlinders. Als afsluiter van deze dag bezoekt u een chocoladefabriek waar het gehele proces tot aan het tot stand komen van de chocoladereep is te zien.

DAG
04

Quito - Cuicocha kratermeer - Otavalo

ec_al_cuicocha.jpg
Bezoek Cayambe beroemd om zijn biscuits, leerdorpje Cotacachi en het Cuicocha kratermeer
Eerste overnachting Otavalo

Na het ontbijt reist u naar het noorden van Ecuador en geniet u van het prachtige uitzicht in de Calderón en Guayllabamba valleien. Bij Cayambe heeft u zicht op de gelijknamige 5790 meter hoge besneeuwde vulkaan, het hoogste punt op de evenaar. Dit kleine stadje is ook beroemd vanwege zijn bizcochos (rijke, boterachtige biscuits) met zoute kaas of zoete manjar (soort karamelpasta). Hier krijgt u de gelegenheid om deze delicatessen te proeven. Vervolgens brengt u een bezoek aan het rustige dorp Cotacachi, bekend om zijn lederwaren, waar u lokale ambachtslieden ontmoet. Tot slot komt u aan bij het Cuicocha kratermeer, gelegen aan de voet van de Cotacachi vulkaan. Zijn naam is afgeleid van een pre-Inca-taal, Tsui cocha betekent lagune van de goden. Hier kunt u vanaf de kraterrand genieten van het overweldigende uitzicht op de diepe vulkanische krater van wel vier kilometer lang en drie kilometer breed. In het midden van dit donkerblauwe meer liggen twee kleine eilandjes bedekt met vegetatie en gescheiden door een waterkanaal, genaamd ‘Kanaal van de Dromen’.

Vervolgens bereikt u de eindbestemming voor vandaag; Otavalo, gelegen op circa 2500 meter hoogte. Otavalo is wereldberoemd om zijn inheemse bevolking, de zogenaamde Otavalos, waarvan vele reizen over de hele wereld om hun beroemde handwerk te verkopen of te spelen in Andes volksmuziek groepen. De Otavalos worden beschouwd als de economisch meest succesvolle inheemse groep van Latijns-Amerika.

DAG
05

Otavalo - Tren de la Libertad - Salinas

ec_al_ibarratrein.jpg
Winkel op de lokale indianenmarkt
Tren de la Libertad treinreis (Ibarra - Salinas)
Overnachting in een hostería nabij Salinas

In de ochtend heeft u de tijd om een bezoek te brengen aan de Plaza de Ponchos, gelegen tussen Calle Sucre en Jaramillo. Hier verkoopt de inheemse bevolking en mesties (mensen van gemende etnische afkomst) uit Otavalo en de omliggende gemeenschappen hun handwerk. Er is een breed scala aan geweven stoffen, sieraden, kleding, houten en stenen beelden, schilderijen en Panama hoeden te vinden. Tapijten en schoudertassen zijn gemaakt van schapenwol; verwacht niet veel producten van lamawol. Lama’s kwamen namelijk nooit zo ver noord als Otavalo en de meeste producten komen uit de omliggende provincie Imbabura. Ondanks dat zaterdag de belangrijkste marktdag is, is het kopen van handwerkproducten dagelijks mogelijk.

Hierna wordt u naar het treinstation van Ibarra gebracht waar u aan boord gaat van de Tren de la Libertad. Ibarra staat ook wel bekend als de ‘Witte Stad’ vanwege de witgeverfde huizen en geplaveide straten. Typische producten zijn hier te vinden, waaronder arrope de mora (bosbessensiroop), nogadas (soort nougat met walnoten) en helados de paila (handgemaakte sorbet). Bij het station pakt u de trein naar het 30 kilometer verderop gelegen Salinas. Deze traditionele route was ooit van groot commercieel belang voor Ecuador; het noordelijke deel van het land is altijd bekend geweest om zijn textielproducten en de trein werd dan ook gebruikt om deze goederen van wol, katoen en andere materialen door het hele land te vervoeren. Tijdens deze twee uur durende treinrit rijdt u over bruggen en door tunnels, en geniet u van het uitzicht op het berglandschap. Aangekomen in Salinas houdt de Afro-Ecuadoriaanse gemeenschap een traditionele dansdemonstratie, brengt u een bezoek aan het zoutmuseum, wandelt u door het stadje en krijgt u de gelegenheid om te lunchen (niet inbegrepen). Na deze geweldige ervaring wordt u naar Hostería & Spa Pantaví gebracht, waar u de komende nacht verblijft. Hier kunt u heerlijk ontspannen bij het zwembad of gebruik maken van de behandelingen in de spa (tegen meerkosten).

DAG
06

Salinas - Peguche waterval - Cotopaxi Nationaal Park

ec_al_peguche.jpg
Vrije ochtend
Bezoek de Peguche waterval
Eerste overnachting in een lodge nabij Cotopaxi Nationaal Park

De ochtend heeft u ter vrije besteding in Hostería & Spa Pantaví. Zo kunt u een bezoek brengen aan de warmwaterbronnen van Chachimbiro, paardrijden, een fietstocht maken of gewoon genieten van de natuur tijdens een wandeling. In de middag vervolgt u de reis naar Cotopaxi Nationaal Park, waar u de kans krijgt om een ander ecosysteem te ervaren; de páramo.

Onderweg brengt u een bezoek aan de 18 meter hoge Peguche waterval. Deze waterval wordt omgeven door één van de mooiste bossen in het noorden van Ecuador. De rivier die voortkomt uit de waterval heet Jatun Yacu ofwel ‘groot water’. Dit is een heilige plaats voor indianen, die een nauwe relatie hebben met de natuur, met name met bergen, water en bepaalde bomen. Lagunes, bronnen en watervallen worden beschouwd als plaatsen vol met krachten, waar de inheemse bevolking rituele zuiverende baden neemt. Zonnewende vieringen vinden plaats bij de waterval rond 21 juni.

De komende twee nachten verblijft u in een lodge gelegen tussen de Corazón en Rumiñahui vulkanen, op de 322 km lange Laan der Vulkanen.

DAG
07

Cotopaxi Nationaal Park

ec_al_cotopaxi.jpg
Vrije dag
Bezoek Cotopaxi Nationaal Park (optionele excursie)
2 of 3,5 uur paardrijden (optionele excursies)
Wandeling over de hellingen van de Rumiñahui-vulkaan (optionele excursie)
Tweede overnachting in een lodge nabij Cotopaxi Nationaal Park

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding en kunt u zelf kiezen aan welke activiteit u wilt deelnemen. De lodge biedt diverse mogelijkheden waaronder paardrijden en wandeltochten. U kunt er ook voor kiezen om een fiets te huren en op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen.

Het is aan te raden om een bezoek te brengen aan het Cotopaxi Nationaal Park met de hoogste actieve vulkaan ter wereld. Tijdens de excursie krijgt u uitleg van een gids, wandelt u naar een refugio (berghut) gelegen op circa 4800 meter. Nadat u bent uitgerust daalt u de berg af per mountainbike richting de Limpiopungo lagune. Hier heeft u de mogelijkheid om de zeldzame Andesibis en bedreigde Andescondor te spotten. Na afloop kunt u in de lodge heerlijk nagenieten van deze schitterende dag en optioneel een behandeling boeken in de spa.

Bij Hacienda El Porvenir zijn er diverse paardrijdtochten mogelijk. Onderweg geniet u van Andes-vogels (condors worden vaak gespot) en inheemse flora tegen een achtergrond van spectaculaire landschappen. De routes leiden van de haciënda naar de majestueuze páramo's en het inheemse bos van het Cotopaxi-gebied. Maak van de gelegenheid gebruik om te galopperen! Mocht u geen ervaring hebben dan is dit geen probleem. Elke rit wordt begeleid door ervaren en deskundige Chagra's (Ecuadoraanse cowboys). Een wandeling over de hellingen van de Rumiñahui-vulkaan onder leiding van een gids is een andere mogelijke activiteit vanuit deze haciënda.

DAG
08

Cotopaxi Nationaal Park - Quilotoa kratermeer - Baños

ec_al_quilotoa crater lake (1).jpg
Bezoek aan het Quilotoa kratermeer
Eerste overnachting Baños

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij de lodge en naar het Quilotoa kratermeer gebracht. Deze 250 meter diepe met water gevulde krater is de meest westelijke vulkaan in de Ecuadoriaanse Andes. De drie kilometer brede krater is gevormd na het instorten van de vulkaan, zo’n 800 jaar geleden, en heeft zijn groenachtige kleur gekregen door opgeloste mineralen. Vervolgens reist u verder naar Baños, een stad omgeven door weelderig nevelwoud. Baños is gelegen aan de voet van de Tungurahua vulkaan en staat bekend als de toegangspoort tot de Amazone. Het is gelegen in een vallei van watervallen en warmwaterbronnen.

DAG
09

Baños

ec_al_banos1.jpg
Twee vrije dagen
Mountainbiken langs de route van watervallen (optionele excursie)
Paardrijden naar de Chamana waterval (optionele excursie)
Raften over de Pastaza rivier (optionele excursie)
Tweede + derde overnachting Baños

De komende twee dagen heeft u de hele dag om Baños te verkennen of deel te nemen aan enkele optionele activiteiten. Zo is het mogelijk om te gaan paardrijden, canyoning, wandelen, mountainbiken, bergbeklimmen en raften. Deze activiteiten zullen u veelal naar de Ruta de las Cascadas (route van de watervallen) brengen. Langs deze route zijn er verschillende watervallen te vinden zoals Cascada de Agoyán en Manto de la Novia, maar de meest indrukwekkend is de Pailón del Diablo. De ongeveer 30 meter hoge Pailón del Diablo (ketel van de duivel) is één van de grootste watervallen in de omgeving. Het is wereldberoemd geworden door de film A Proof of Life met Russell Crowe en Meg Ryan. De omgeving is verder uitstekend te voet te verkennen. Er zijn enkele markten en vele winkeltjes te vinden. Probeer de lokaal gemaakte toffee (melcocha) en zie hoe het gemaakt wordt in de winkels. Natuurlijk kunt u ook heerlijk ontspannen is de thermale baden of gebruik maken van de spafaciliteiten die zich in de stad bevinden.

De mountainbike tocht brengt u langs de route van watervallen. De afdaling van Baños naar Pailón del Diablo (ketel van de duivel) is één van de meest populaire en mooie fietstochten van Ecuador. Onderweg wordt er gestopt bij verschillende watervallen. U wandelt naar de indrukwekkende Pailón del Diablo waterval. Op de terugweg bewondert u meer watervallen, zoals Cascada de Agoyán en Manto de la Novia.

De paardrijtocht brengt u naar de stad Puyo, richting de parochie Ulba, op twee kilometer van Baños. U bezoekt een waterval genaamd Chamana die zijn oorsprong vindt in het Sangay Nationaal Park. Hier kunt u genieten van een mooi uitzicht over de majestueuze en actieve vulkaan Tungurahue, één van de meest actieve vulkanen van Ecuador.

Het raft avontuur brengt u door het weelderige landschap van de noordelijke uitlopers van de Tungurahua vulkaan en de poort naar de Amazone. Bij de Pastaza rivier zal de gecertificeerde gids een veiligheidspraatje houden en uitleg geven over de verschillende commando's om de veiligheid te waarborgen. Hierna maakt u zich op voor de sensatie van de klasse III en IV stroomversnellingen. Raften over de Pastaza rivier brengt u langs een steile kloof en de rivier voegt zich uiteindelijk samen met de vrij stromende Topo rivier.

DAG
11

Baños - Tena/Amazonegebied

ec_ac_cotocochaex1.jpg
Transfer naar busstation Baños
Lijndienstbus Baños - Tena (ca. 4 uur)
Transfer naar lodge Tena
Eerste overnachting in een lodge in Tena

Vandaag wordt u begeleid door een Engelssprekende gids die u ophaalt bij uw hotel en naar het busstation van Baños brengt. Na een ongeveer vier uur durende busreis komt u aan in Tena, waar u wordt opgewacht en naar uw eindbestemming in de jungle wordt gebracht.

In de lodge heeft u de tijd om te ontspannen in uw mooie ruime bungalow met privé-veranda. De bungalows zijn gebouwd volgens traditionele architectuur in harmonie met het omliggende regenwoud. In de tuinen van de lodge zijn prachtige jungle planten en bloemen te vinden. Onder romantisch kaarslicht wordt een heerlijk diner geserveerd in het sfeervol ingerichte restaurant. Daarna geniet u van een speciaal welkomstdrankje, ontspant u rondom de elegante open haard en bespreekt u de activiteiten van de komende dagen met de Engelssprekende gids.

DAG
12

Tena/Amazonegebied

ec_al_useful plants - cotococha.jpg
Wandeling naar een waterval door secundair woud
Ontmoet een inheemse Quichua familie
Tweede overnachting in een lodge in Tena

Na het ontbijt vertrekt u per kano stroomopwaarts. Na 10 minuten gaat u aan wal en begint u met een leuke wandeling van één uur door secundair woud. Onderweg legt de gids meer uit over de uitbundigheid en diversiteit van de flora. Hij vertelt u hoe ze dagelijks in de praktijk worden gebruikt en welke medicinale eigenschappen diverse planten en bomen hebben die zich in het Amazone regenwoud bevinden. Na deze korte wandeling bereikt u de adembenemende waterval La Cascada de Latas, waar u een verfrissende duik neemt in het kristalheldere water en geniet van het uitzicht op de omliggende jungle. Hierna keert u terug naar de lodge voor de lunch.

In de middag bezoekt u één van de vele lokale inheemse gemeenschappen die langs de Napo rivier leven. Eén van de inheemse Quichua families toont hun dagelijkse werkzaamheden zoals goud wassen, aardewerk technieken, het maken van de typische drank chicha de yuca gemaakt van cassave en blaaspijp jagen. Na deze boeiende culturele uitwisseling met de Quichua, vervolgt u de weg naar de lodge over een pad door het secundair woud. 's Avonds na het diner is er wat vrije tijd om te zitten rondom de gezellige openhaard of te genieten van een exotische cocktail in de bar.

DAG
13

Tena/Amazonegebied - Papallacta

Papallacta
Transfer naar busstation Tena
Lijndienstbus Tena - Papallacta (ca. 4 uur)
Transfer naar resort Papallacta
Ontspan in de warmwaterbronnen van Papallacta
Overnachting in een resort bij de warmwaterbronnen van Papallacta

Vandaag wordt u begeleid door een Engelssprekende gids die u ophaalt bij de lodge en naar het busstation van Tena brengt. Na een ongeveer vier uur durende busreis komt u aan in Papallacta, waar u wordt opgewacht en naar uw resort wordt gebracht. In het Termas de Papallacta Spa & Resort, gelegen tussen de spectaculaire bergbossen van de oostelijke Andeshellingen, neemt u afscheid van de gids. In Papallacta kunt u een paar uur genieten van de geweldige warmwaterbronnen (inbegrepen) en optioneel een gezondheids- of schoonheidsbehandeling boeken in Termas de Papallacta. Kortom een geweldige manier om uw spieren te laten ontspannen na een lange busreis!

DAG
14

Papallacta - Quito - Amsterdam

ec_al_papallacta1.jpg
Ontspan in de warmwaterbronnen van Papallacta
Transfer naar luchthaven Quito
Vlucht Quito - Amsterdam
Overnachting in het vliegtuig
Alternatief: verlenging Quito (optioneel)
Alternatief: verlenging 5 dagen Galápagos eilandhoppen (optioneel)
Alternatief: verlenging 5 dagen Galápagos cruise (optioneel)

In de ochtend heeft u nog de gelegenheid om gebruik te maken van de warmwaterbronnen. Op de afgesproken tijd wordt u opgehaald voor de transfer de luchthaven van Quito. Hier aangekomen maakt u zich op voor de terugvlucht naar Amsterdam.

DAG
15

Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol. Einde van een geweldige reis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
3 opties
Open+
+Extra's
12 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
15 dagen Ontdek het Noorden van Ecuador: altijd de beste prijs
Intercontinentale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Rondreis per comfortabele airco auto/minibus met privéchauffeur*
Lijndienstbus Baños - Tena en Tena - Papallacta**
Alle transfers
Meet & Greet
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
3-daags verblijf in een lodge in het Amazonegebied
Iedere dag ontbijt
1 x lunch en 2 x diner
Stadstour Quito en bezoek aan het monument Mitad del Mundo (Midden van de Wereld)***
Bezoek Cayambe beroemd om zijn biscuits, leerdorpje Cotacachi, het Cuicocha kratermeer en de Peguche waterval rondom Otavalo***
Winkel op de lokale indianenmarkt in Otavalo
Geniet van het berglandschap tijdens de Tren de la Libertad treinreis
3-daags verblijf in een lodge nabij Cotopaxi Nationaal Park
Bezoek het Quilotoa kratermeer met zijn groenachtige kleur
Wandel door secundair woud naar een waterval en ontmoet een inheemse Quichua familie tijdens uw verblijf in het Amazonegebied****
Ontspan in de warmwaterbronnen van Papallacta.
* De privéchauffeur is niet beschikbaar op dagen ter vrije besteding (dag 3, 7, 9 en 10) en gedurende uw verblijf in Tena
** Gedurende de ritten per lijndienstbus wordt u begeleidt door een Engelssprekende gids
*** Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan
**** Excursies worden uitgevoerd op basis van internationaal gezelschap.

Exclusief

Entreegelden: ca. 8 USD p.p.
Eventuele optionele excursies
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
+Verlengen
3 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
12 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
15 dagen Ontdek het Noorden van Ecuador: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Quito

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vertrek Amsterdam - Quito
Transfer naar hotel Quito
Eerste overnachting Quito

Vertrek vanaf Amsterdam voor uw vlucht naar Quito, de hoofdstad van Ecuador. Bij aankomst staat onze lokale vertegenwoordiging op u te wachten om u naar het hotel te brengen.

Quito is gelegen op 2850 meter hoogte en is daarmee de hoogst gelegen hoofdstad ter wereld. Het is gelegen in het noordelijke hoogland van Ecuador, ingeklemd tussen twee bergketens. Quito is samen met Krakau de eerste stad die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO is gezet. In het historische centrum van Quito zijn maar liefst 40 kerken, 17 pleinen en 16 kloosters te vinden. Het is een geweldige wijk om in rond te wandelen, met een aantal uitstekende musea, theaters, en tal van restaurants en terrasjes.

Wij bieden ook vluchten aan vanaf Brussel. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.

Goed om te weten

Indien u vliegt met de KLM kunt u ook kiezen voor extra comfort op uw vluchten. Tegen een meerprijs boeken wij zowel de heen- als terugvlucht een Comfort Class stoel. Zie ‘Extra's’ voor meer informatie. Tegen een meerprijs boeken wij voor u een Engelssprekende privéchauffeur/gids. Deze Engelssprekende privéchauffeur/gids zal u in dit geval vergezellen van dag 1 t/m 14. Zie ‘Extra's’ voor meer informatie.

DAG
02

Quito

Quito Kathedraal
Stadstour Quito & Mitad del Mundo (Midden van de Wereld)
Tweede overnachting Quito

Vandaag verkent u het grootste historische centrum van Latijns-Amerika, na dat van Havana in Cuba. Tijdens een interessante rondleiding door de stad krijgt u onder begeleiding van een Engelssprekende gids inzicht in het koloniale en moderne Quito. U dompelt zich onder in het hart van het koloniale centrum, door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed, en ervaart de charme van het Onafhankelijkheidsplein met zijn indrukwekkende kathedraal, het Presidentiële Paleis en het Paleis van de Aartsbisschop. Bewonder de kerk van La Compañia (1605), dat wordt beschouwd als het mooiste voorbeeld van barokke architectuur op het Amerikaanse continent, en de kerk van San Francisco (1535). De tour brengt u vervolgens naar Panecillo heuvel; een ideale locatie voor een panoramisch uitzicht over deze historische hoofdstad.

Ecuador dankt zijn naar aan zijn ligging op de evenaar (ecuador in het Spaans), dat zich op slechts 15 minuten ten noorden van de stad bevindt. Het monument Mitad del Mundo (Midden van de Wereld) markeert de evenaar. Dit is een zeer leuke en unieke plek waar u zich met één voetstap van het noordelijke naar het zuidelijker halfrond verplaatst. Het is optioneel mogelijk om een bezoek te brengen aan het Intiñan museum (entreegelden ca. 4 USD) dat met proefjes demonstreert dat u hier écht op de evenaar bent. Vergeet niet een foto te maken met één been aan de ene kant en één been aan de andere kant van de evenaar!

DAG
03

Quito

ec_al_quitocablecar.jpg
Vrije dag
Rit in de kabelbaan van Quito (optionele excursie)
Dagexcursie naar het Antisana Ecologisch Reservaat (optionele excursie)
Dagexcursie naar het nevelwoud van Mindo (optionele excursie)
Derde overnachting Quito

U heeft één volle dag ter vrije besteding. Breng U heeft dus volop de gelegenheid om de stad verder te verkennen, maar er zijn ook diverse optionele excursie mogelijk. Zo kunt u een rit maken in de kabelbaan van Quito, een dagexcursie maken naar de Antisana vulkaan of het nevelwoud van Mindo.

De kabelbaan van Quito (Teleférico) biedt een geweldig uitzicht over de stad. Deze op één na hoogste kabelbaan ter wereld bevindt zich op de oostelijke flanken van de vulkaan Pichincha. Na een rit in de kabelbaan bent u op een hoogte van 4000 meter en kunt u genieten van het uitzicht en een wandeling maken op de top. Op heldere dagen ziet u een zestal vulkanen en de gehele stad voor u liggen.

Het Antisana Ecologisch Reservaat is de thuisbasis van unieke flora en fauna. De klimatologische omstandigheden in de regio zijn extreem met lage temperaturen, weinig neerslag, harde wind en weinig zuurstof. Het planten- en dierenleven heeft zich goed aangepast om in dergelijke omstandigheden te overleven. In het Antisana Ecologisch Reservaat zijn prachtige vogels te vinden, waaronder de Andesmeeuw, zwartmaskeribis, Andestaling en zilverfuut.

De dagexcursie naar het nevelwoud van Mindo geeft u de gelegenheid om de natuur van Ecuador nader te verkennen. In het Mindo-Nambillo Ecologisch Reservaat zijn 350 vogelsoorten, waaronder toekanbaardvogel en goudkopquetzal te vinden. Onderweg brengt uw gids u kennis bij over de ecologie van de regio en kunt u genieten van het prachtige landschap. In de mistige vallei en de eco-vriendelijke uitvalsbasis Mindo brengt u een bezoek aan een tuin met vele soorten kolibries, evenals honderden vlinders. Als afsluiter van deze dag bezoekt u een chocoladefabriek waar het gehele proces tot aan het tot stand komen van de chocoladereep is te zien.

DAG
04

Quito - Cuicocha kratermeer - Otavalo

ec_al_cuicocha.jpg
Bezoek Cayambe beroemd om zijn biscuits, leerdorpje Cotacachi en het Cuicocha kratermeer
Eerste overnachting Otavalo

Na het ontbijt reist u naar het noorden van Ecuador en geniet u van het prachtige uitzicht in de Calderón en Guayllabamba valleien. Bij Cayambe heeft u zicht op de gelijknamige 5790 meter hoge besneeuwde vulkaan, het hoogste punt op de evenaar. Dit kleine stadje is ook beroemd vanwege zijn bizcochos (rijke, boterachtige biscuits) met zoute kaas of zoete manjar (soort karamelpasta). Hier krijgt u de gelegenheid om deze delicatessen te proeven. Vervolgens brengt u een bezoek aan het rustige dorp Cotacachi, bekend om zijn lederwaren, waar u lokale ambachtslieden ontmoet. Tot slot komt u aan bij het Cuicocha kratermeer, gelegen aan de voet van de Cotacachi vulkaan. Zijn naam is afgeleid van een pre-Inca-taal, Tsui cocha betekent lagune van de goden. Hier kunt u vanaf de kraterrand genieten van het overweldigende uitzicht op de diepe vulkanische krater van wel vier kilometer lang en drie kilometer breed. In het midden van dit donkerblauwe meer liggen twee kleine eilandjes bedekt met vegetatie en gescheiden door een waterkanaal, genaamd ‘Kanaal van de Dromen’.

Vervolgens bereikt u de eindbestemming voor vandaag; Otavalo, gelegen op circa 2500 meter hoogte. Otavalo is wereldberoemd om zijn inheemse bevolking, de zogenaamde Otavalos, waarvan vele reizen over de hele wereld om hun beroemde handwerk te verkopen of te spelen in Andes volksmuziek groepen. De Otavalos worden beschouwd als de economisch meest succesvolle inheemse groep van Latijns-Amerika.

DAG
05

Otavalo - Tren de la Libertad - Salinas

ec_al_ibarratrein.jpg
Winkel op de lokale indianenmarkt
Tren de la Libertad treinreis (Ibarra - Salinas)
Overnachting in een hostería nabij Salinas

In de ochtend heeft u de tijd om een bezoek te brengen aan de Plaza de Ponchos, gelegen tussen Calle Sucre en Jaramillo. Hier verkoopt de inheemse bevolking en mesties (mensen van gemende etnische afkomst) uit Otavalo en de omliggende gemeenschappen hun handwerk. Er is een breed scala aan geweven stoffen, sieraden, kleding, houten en stenen beelden, schilderijen en Panama hoeden te vinden. Tapijten en schoudertassen zijn gemaakt van schapenwol; verwacht niet veel producten van lamawol. Lama’s kwamen namelijk nooit zo ver noord als Otavalo en de meeste producten komen uit de omliggende provincie Imbabura. Ondanks dat zaterdag de belangrijkste marktdag is, is het kopen van handwerkproducten dagelijks mogelijk.

Hierna wordt u naar het treinstation van Ibarra gebracht waar u aan boord gaat van de Tren de la Libertad. Ibarra staat ook wel bekend als de ‘Witte Stad’ vanwege de witgeverfde huizen en geplaveide straten. Typische producten zijn hier te vinden, waaronder arrope de mora (bosbessensiroop), nogadas (soort nougat met walnoten) en helados de paila (handgemaakte sorbet). Bij het station pakt u de trein naar het 30 kilometer verderop gelegen Salinas. Deze traditionele route was ooit van groot commercieel belang voor Ecuador; het noordelijke deel van het land is altijd bekend geweest om zijn textielproducten en de trein werd dan ook gebruikt om deze goederen van wol, katoen en andere materialen door het hele land te vervoeren. Tijdens deze twee uur durende treinrit rijdt u over bruggen en door tunnels, en geniet u van het uitzicht op het berglandschap. Aangekomen in Salinas houdt de Afro-Ecuadoriaanse gemeenschap een traditionele dansdemonstratie, brengt u een bezoek aan het zoutmuseum, wandelt u door het stadje en krijgt u de gelegenheid om te lunchen (niet inbegrepen). Na deze geweldige ervaring wordt u naar Hostería & Spa Pantaví gebracht, waar u de komende nacht verblijft. Hier kunt u heerlijk ontspannen bij het zwembad of gebruik maken van de behandelingen in de spa (tegen meerkosten).

Goed om te weten

De Tren de la Libertad vertrekt niet van maandag t/m woensdag. Vandaar dat deze privéreis niet dagelijks kan vertrekken.

Goed om te weten

In de omgeving van Salinas verblijft u in een middenklasse hotel ongeacht of u de privéreis heeft geboekt op basis van middenklasse of superiorklasse hotels. Deze aangename hosteria is de beste accommodatie in de omgeving van Salinas.

DAG
06

Salinas - Peguche waterval - Cotopaxi Nationaal Park

ec_al_peguche.jpg
Vrije ochtend
Bezoek de Peguche waterval
Eerste overnachting in een lodge nabij Cotopaxi Nationaal Park

De ochtend heeft u ter vrije besteding in Hostería & Spa Pantaví. Zo kunt u een bezoek brengen aan de warmwaterbronnen van Chachimbiro, paardrijden, een fietstocht maken of gewoon genieten van de natuur tijdens een wandeling. In de middag vervolgt u de reis naar Cotopaxi Nationaal Park, waar u de kans krijgt om een ander ecosysteem te ervaren; de páramo.

Onderweg brengt u een bezoek aan de 18 meter hoge Peguche waterval. Deze waterval wordt omgeven door één van de mooiste bossen in het noorden van Ecuador. De rivier die voortkomt uit de waterval heet Jatun Yacu ofwel ‘groot water’. Dit is een heilige plaats voor indianen, die een nauwe relatie hebben met de natuur, met name met bergen, water en bepaalde bomen. Lagunes, bronnen en watervallen worden beschouwd als plaatsen vol met krachten, waar de inheemse bevolking rituele zuiverende baden neemt. Zonnewende vieringen vinden plaats bij de waterval rond 21 juni.

De komende twee nachten verblijft u in een lodge gelegen tussen de Corazón en Rumiñahui vulkanen, op de 322 km lange Laan der Vulkanen.

DAG
07

Cotopaxi Nationaal Park

ec_al_cotopaxi.jpg
Vrije dag
Bezoek Cotopaxi Nationaal Park (optionele excursie)
2 of 3,5 uur paardrijden (optionele excursies)
Wandeling over de hellingen van de Rumiñahui-vulkaan (optionele excursie)
Tweede overnachting in een lodge nabij Cotopaxi Nationaal Park

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding en kunt u zelf kiezen aan welke activiteit u wilt deelnemen. De lodge biedt diverse mogelijkheden waaronder paardrijden en wandeltochten. U kunt er ook voor kiezen om een fiets te huren en op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen.

Het is aan te raden om een bezoek te brengen aan het Cotopaxi Nationaal Park met de hoogste actieve vulkaan ter wereld. Tijdens de excursie krijgt u uitleg van een gids, wandelt u naar een refugio (berghut) gelegen op circa 4800 meter. Nadat u bent uitgerust daalt u de berg af per mountainbike richting de Limpiopungo lagune. Hier heeft u de mogelijkheid om de zeldzame Andesibis en bedreigde Andescondor te spotten. Na afloop kunt u in de lodge heerlijk nagenieten van deze schitterende dag en optioneel een behandeling boeken in de spa.

Bij Hacienda El Porvenir zijn er diverse paardrijdtochten mogelijk. Onderweg geniet u van Andes-vogels (condors worden vaak gespot) en inheemse flora tegen een achtergrond van spectaculaire landschappen. De routes leiden van de haciënda naar de majestueuze páramo's en het inheemse bos van het Cotopaxi-gebied. Maak van de gelegenheid gebruik om te galopperen! Mocht u geen ervaring hebben dan is dit geen probleem. Elke rit wordt begeleid door ervaren en deskundige Chagra's (Ecuadoraanse cowboys). Een wandeling over de hellingen van de Rumiñahui-vulkaan onder leiding van een gids is een andere mogelijke activiteit vanuit deze haciënda.

Goed om te weten

Het weer in Cotopaxi Nationaal Park is onvoorspelbaar, dus het is aan te raden een waterdichte jas, katoenen broek, lange sokken, comfortabele wandelschoenen en warme kleding (handschoenen, sjaal en hoed) mee te nemen.

DAG
08

Cotopaxi Nationaal Park - Quilotoa kratermeer - Baños

ec_al_quilotoa crater lake (1).jpg
Bezoek aan het Quilotoa kratermeer
Eerste overnachting Baños

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij de lodge en naar het Quilotoa kratermeer gebracht. Deze 250 meter diepe met water gevulde krater is de meest westelijke vulkaan in de Ecuadoriaanse Andes. De drie kilometer brede krater is gevormd na het instorten van de vulkaan, zo’n 800 jaar geleden, en heeft zijn groenachtige kleur gekregen door opgeloste mineralen. Vervolgens reist u verder naar Baños, een stad omgeven door weelderig nevelwoud. Baños is gelegen aan de voet van de Tungurahua vulkaan en staat bekend als de toegangspoort tot de Amazone. Het is gelegen in een vallei van watervallen en warmwaterbronnen.

DAG
09

Baños

ec_al_banos1.jpg
Twee vrije dagen
Mountainbiken langs de route van watervallen (optionele excursie)
Paardrijden naar de Chamana waterval (optionele excursie)
Raften over de Pastaza rivier (optionele excursie)
Tweede + derde overnachting Baños

De komende twee dagen heeft u de hele dag om Baños te verkennen of deel te nemen aan enkele optionele activiteiten. Zo is het mogelijk om te gaan paardrijden, canyoning, wandelen, mountainbiken, bergbeklimmen en raften. Deze activiteiten zullen u veelal naar de Ruta de las Cascadas (route van de watervallen) brengen. Langs deze route zijn er verschillende watervallen te vinden zoals Cascada de Agoyán en Manto de la Novia, maar de meest indrukwekkend is de Pailón del Diablo. De ongeveer 30 meter hoge Pailón del Diablo (ketel van de duivel) is één van de grootste watervallen in de omgeving. Het is wereldberoemd geworden door de film A Proof of Life met Russell Crowe en Meg Ryan. De omgeving is verder uitstekend te voet te verkennen. Er zijn enkele markten en vele winkeltjes te vinden. Probeer de lokaal gemaakte toffee (melcocha) en zie hoe het gemaakt wordt in de winkels. Natuurlijk kunt u ook heerlijk ontspannen is de thermale baden of gebruik maken van de spafaciliteiten die zich in de stad bevinden.

De mountainbike tocht brengt u langs de route van watervallen. De afdaling van Baños naar Pailón del Diablo (ketel van de duivel) is één van de meest populaire en mooie fietstochten van Ecuador. Onderweg wordt er gestopt bij verschillende watervallen. U wandelt naar de indrukwekkende Pailón del Diablo waterval. Op de terugweg bewondert u meer watervallen, zoals Cascada de Agoyán en Manto de la Novia.

De paardrijtocht brengt u naar de stad Puyo, richting de parochie Ulba, op twee kilometer van Baños. U bezoekt een waterval genaamd Chamana die zijn oorsprong vindt in het Sangay Nationaal Park. Hier kunt u genieten van een mooi uitzicht over de majestueuze en actieve vulkaan Tungurahue, één van de meest actieve vulkanen van Ecuador.

Het raft avontuur brengt u door het weelderige landschap van de noordelijke uitlopers van de Tungurahua vulkaan en de poort naar de Amazone. Bij de Pastaza rivier zal de gecertificeerde gids een veiligheidspraatje houden en uitleg geven over de verschillende commando's om de veiligheid te waarborgen. Hierna maakt u zich op voor de sensatie van de klasse III en IV stroomversnellingen. Raften over de Pastaza rivier brengt u langs een steile kloof en de rivier voegt zich uiteindelijk samen met de vrij stromende Topo rivier.

DAG
11

Baños - Tena/Amazonegebied

ec_ac_cotocochaex1.jpg
Transfer naar busstation Baños
Lijndienstbus Baños - Tena (ca. 4 uur)
Transfer naar lodge Tena
Eerste overnachting in een lodge in Tena

Vandaag wordt u begeleid door een Engelssprekende gids die u ophaalt bij uw hotel en naar het busstation van Baños brengt. Na een ongeveer vier uur durende busreis komt u aan in Tena, waar u wordt opgewacht en naar uw eindbestemming in de jungle wordt gebracht.

In de lodge heeft u de tijd om te ontspannen in uw mooie ruime bungalow met privé-veranda. De bungalows zijn gebouwd volgens traditionele architectuur in harmonie met het omliggende regenwoud. In de tuinen van de lodge zijn prachtige jungle planten en bloemen te vinden. Onder romantisch kaarslicht wordt een heerlijk diner geserveerd in het sfeervol ingerichte restaurant. Daarna geniet u van een speciaal welkomstdrankje, ontspant u rondom de elegante open haard en bespreekt u de activiteiten van de komende dagen met de Engelssprekende gids.

Goed om te weten

Het programma in de Amazone kan afwijken vanwege weersomstandigheden.

DAG
12

Tena/Amazonegebied

ec_al_useful plants - cotococha.jpg
Wandeling naar een waterval door secundair woud
Ontmoet een inheemse Quichua familie
Tweede overnachting in een lodge in Tena

Na het ontbijt vertrekt u per kano stroomopwaarts. Na 10 minuten gaat u aan wal en begint u met een leuke wandeling van één uur door secundair woud. Onderweg legt de gids meer uit over de uitbundigheid en diversiteit van de flora. Hij vertelt u hoe ze dagelijks in de praktijk worden gebruikt en welke medicinale eigenschappen diverse planten en bomen hebben die zich in het Amazone regenwoud bevinden. Na deze korte wandeling bereikt u de adembenemende waterval La Cascada de Latas, waar u een verfrissende duik neemt in het kristalheldere water en geniet van het uitzicht op de omliggende jungle. Hierna keert u terug naar de lodge voor de lunch.

In de middag bezoekt u één van de vele lokale inheemse gemeenschappen die langs de Napo rivier leven. Eén van de inheemse Quichua families toont hun dagelijkse werkzaamheden zoals goud wassen, aardewerk technieken, het maken van de typische drank chicha de yuca gemaakt van cassave en blaaspijp jagen. Na deze boeiende culturele uitwisseling met de Quichua, vervolgt u de weg naar de lodge over een pad door het secundair woud. 's Avonds na het diner is er wat vrije tijd om te zitten rondom de gezellige openhaard of te genieten van een exotische cocktail in de bar.

Goed om te weten

In Papallacta verblijft u in een superiorklasse hotel ongeacht of u de privéreis heeft geboekt op basis van middenklasse of superiorklasse hotels. Dit aangename resort is de beste accommodatie in de omgeving van Papallacta.

DAG
13

Tena/Amazonegebied - Papallacta

Papallacta
Transfer naar busstation Tena
Lijndienstbus Tena - Papallacta (ca. 4 uur)
Transfer naar resort Papallacta
Ontspan in de warmwaterbronnen van Papallacta
Overnachting in een resort bij de warmwaterbronnen van Papallacta

Vandaag wordt u begeleid door een Engelssprekende gids die u ophaalt bij de lodge en naar het busstation van Tena brengt. Na een ongeveer vier uur durende busreis komt u aan in Papallacta, waar u wordt opgewacht en naar uw resort wordt gebracht. In het Termas de Papallacta Spa & Resort, gelegen tussen de spectaculaire bergbossen van de oostelijke Andeshellingen, neemt u afscheid van de gids. In Papallacta kunt u een paar uur genieten van de geweldige warmwaterbronnen (inbegrepen) en optioneel een gezondheids- of schoonheidsbehandeling boeken in Termas de Papallacta. Kortom een geweldige manier om uw spieren te laten ontspannen na een lange busreis!

Goed om te weten

Wilt u langer verblijven in Quito of een bezoek brengen aan de Galápagos eilanden? Wij regelen graag een verlenging voor u. Bij ‘Verlengen’ vindt u meer informatie.

DAG
14

Papallacta - Quito - Amsterdam

ec_al_papallacta1.jpg
Ontspan in de warmwaterbronnen van Papallacta
Transfer naar luchthaven Quito
Vlucht Quito - Amsterdam
Overnachting in het vliegtuig
Alternatief: verlenging Quito (optioneel)
Alternatief: verlenging 5 dagen Galápagos eilandhoppen (optioneel)
Alternatief: verlenging 5 dagen Galápagos cruise (optioneel)

In de ochtend heeft u nog de gelegenheid om gebruik te maken van de warmwaterbronnen. Op de afgesproken tijd wordt u opgehaald voor de transfer de luchthaven van Quito. Hier aangekomen maakt u zich op voor de terugvlucht naar Amsterdam.

DAG
15

Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Aankomst Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol. Einde van een geweldige reis!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
3 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Extra's
12 opties
Open+
15 dagen Ontdek het Noorden van Ecuador: altijd de beste prijs

Vervoersopties ter plaatse

Diverse vormen van vervoer

Deze rondreis wordt uitgevoerd met een (Spaanssprekende) chauffeur die gedurende de reisdagen ervoor zal zorgen dat u veilig door het land reist. Wij zorgen er altijd voor dat de auto/minibus is afgesteld op de grootte van uw gezelschap, zodat het comfortabel reizen is.

Tijdens deze rondreis reist u ook met verschillende (lokale) vervoersmiddelen. Al deze vormen van reizen dragen bij tot een zeer afwisselende reis. Uiteraard hebben wij alles al voor u gereserveerd en hoeft u nergens naar om te kijken. Samen met onze agent zorgen wij voor een onbezorgde vakantie.

Middenklasse én Superiorklasse

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Deze reis kan zowel in goede Middenklasse als Superiorklasse hotels worden geboekt. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Middenklasse
Superiorklasse
Quito
Hotel Fuente de Piedra I
Driesterren
 • ec_ac_piedraex.jpg
 • ec_ac_piedraka.jpg
 • ec_ac_piedrare1.jpg
 • ec_ac_piedratu1.jpg
 • ec_ac_piedrare.jpg
 • ec_ac_piedratu.jpg
 • ec_ac_piedrare2.jpg
Gevestigd in de traditionele wijk Mariscal, niet ver van het oude centrum, ligt het charmante Hotel Fuente de Piedra I. Het oude centrum is namelijk ongeveer 15 minuten rijden. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, terras met zitjes en gratis WiFi in het gehele hotel. De kamers zijn comfortabel ingericht en zijn voorzien van TV en badkamer met douche en/of bad en toilet.
Het is een aangenaam en kleinschalig hotel met een goede ligging en vriendelijk personeel. Een fijne plek om het avontuur in Ecuador te beginnen of te eindigen.
Meer info >
Quito
Casa Aliso
Drieenhalve ster
 • ec_ac_alisoka.jpg
 • ec_ac_alisore.jpg
 • ec_ac_alisolo.jpg
 • ec_ac_alisolo1.jpg
Gevestigd in een charmant huis uit 1936 in de vooraanstaande wijk La Floresta, vindt u Casa Aliso Hotel. Dit in frisse kleuren geverfde hotel ligt op ongeveer 4 kilometer van het historische centrum en beschikt over een receptie, lobby, restaurant en gratis WiFi in de gehele accommodatie. De kamers zijn voorzien van een kluisje, TV, telefoon en badkamer met douche en toilet.
Meer info >
Otavalo
El Indio Inn
Driesterren
 • ec_al_elindioinnex1.jpg
 • ec_al_elindioinnka1.jpg
 • ec_al_elindioinnre2.jpg
 • ec_al_elindioinnex.jpg
 • ec_al_elindioinnka2.jpg
 • ec_al_elindioinnfa.jpg
 • ec_al_elindioinnre.jpg
 • ec_al_elindioinnex.jpg
Hotel El Indio Inn in Otavalo, in de provincie Imbabura, ook bekend als de Provincie van de Meren. Het hotel ligt op loopafstand van de beroemde ambachtsmarkt van Otavalo. Het hotel beschikt over 33 comfortabele kamers, evenals een stijlvol café/restaurant met internationale en nationale gerechten, een speelkamer, biljartruimte, conferentieruimte en gratis WiFi. In het weekend is er live muziek in het restaurant. Het moderne hotel heeft 3 verdiepingen en een binnenplaats. Tegen een extra vergoeding kunt u gebruik maken van de spa met jacuzzi - ideaal om even te ontspannen. De kamers van het hotel zijn elegant en comfortabel, ingericht in warme en rustgevende kleuren om ervoor te zorgen dat u tot rust komt en thuis voelt. Alle kamers zijn voorzien van een TV, minibar, airco en telefoon. De badkamer is uitgerust met een douche en gratis toiletartikelen.
Meer info >
Otavalo
Hacienda Pinsaqui
Viersterren
 • ec_ac_pinsaqui_tu.jpg
 • ec_ac_pinsaqui_ka.jpg
 • ec_ac_pinsaqui_re.jpg
In de flanken van de Imbabura vulkaan is Hacienda Pinsaqui gevestigd. Een prachtig oud gebouw dat goed is onderhouden zonder dat de oude schoonheid is vergaan. Historia Hacienda Pinsaqui beschikt over een receptie, lobby, restaurant en een heerlijke tuin. Er zijn diverse activiteiten mogelijk, waaronder de omgeving te paard of per mountainbike verkennen. De kamers zijn simpel maar ruim ingericht en zijn voorzien van verwarming en een badkamer met douche en/of bad en toilet. Hacienda Pinsaqui is op ongeveer 10 minuten ten noorden van Otavalo gelegen. Het ligt in een groene omgeving met hoge palmbomen en kleurrijke bloemen.
Meer info >
Salinas / Ibarra
Hostería & Spa Pantaví
Driesterren
 • ec_ac_pantaviz3.jpg
 • ec_ac_pantavika1.jpg
 • ec_ac_pantaviex1.jpg
 • ec_ac_pantaviex2.jpg
 • ec_ac_pantavire.jpg
 • ec_ac_pantaviov.jpg
 • ec_ac_pantavika.jpg
 • ec_ac_pantaviex3.jpg
 • ec_ac_pantaviex.jpg
Een aangename hosteria met een heerlijk rustige locatie. Hostería & Spa Pantaví is een kleurrijk verblijf in een groene omgeving met de mogelijkheid om te wandelen, paard te rijden en te genieten van de natuur. De hostería beschikt over een receptie, restaurant, grote tuin met een zwembad, een spa en gratis WiFi in de gehele accommodatie. De kamers zijn voorzien van kluisje en badkamer met douche en/of bad en toilet.
Meer info >
Salinas / Ibarra
12
Hostería & Spa Pantaví
Driesterren
 • ec_ac_pantaviz3.jpg
 • ec_ac_pantavika1.jpg
 • ec_ac_pantaviex1.jpg
 • ec_ac_pantaviex2.jpg
 • ec_ac_pantavire.jpg
 • ec_ac_pantaviov.jpg
 • ec_ac_pantavika.jpg
 • ec_ac_pantaviex3.jpg
 • ec_ac_pantaviex.jpg
Een aangename hosteria met een heerlijk rustige locatie. Hostería & Spa Pantaví is een kleurrijk verblijf in een groene omgeving met de mogelijkheid om te wandelen, paard te rijden en te genieten van de natuur. De hostería beschikt over een receptie, restaurant, grote tuin met een zwembad, een spa en gratis WiFi in de gehele accommodatie. De kamers zijn voorzien van kluisje en badkamer met douche en/of bad en toilet.
Meer info >
Hostería & Spa Pantaví
Driesterren
 • ec_ac_pantaviz3.jpg
 • ec_ac_pantavika1.jpg
 • ec_ac_pantaviex1.jpg
 • ec_ac_pantaviex2.jpg
 • ec_ac_pantavire.jpg
 • ec_ac_pantaviov.jpg
 • ec_ac_pantavika.jpg
 • ec_ac_pantaviex3.jpg
 • ec_ac_pantaviex.jpg
Een aangename hosteria met een heerlijk rustige locatie. Hostería & Spa Pantaví is een kleurrijk verblijf in een groene omgeving met de mogelijkheid om te wandelen, paard te rijden en te genieten van de natuur. De hostería beschikt over een receptie, restaurant, grote tuin met een zwembad, een spa en gratis WiFi in de gehele accommodatie. De kamers zijn voorzien van kluisje en badkamer met douche en/of bad en toilet.
Meer info >
Lasso (Cotopaxi Nationaal Park)
Chuquiragua Lodge & Spa
 • ec_ac_chuquiraguaex1.jpg
 • ec_ac_chuquiraguaka.jpg
 • ec_ac_chuquiraguare1.jpg
 • ec_ac_chuquiraguare.jpg
 • ec_ac_chuquiraguaex.jpg
Chuquiragua Lodge & Spa is gelegen in een prachtige omgeving en heeft een geweldige locatie voor een bezoek aan de Cotopaxi Vulkaan. De lodge staat garant voor een fijn verblijf met vriendelijk personeel en prima service. Chuquiragua Lodge & Spa is voorzien van een receptie, restaurant, tuin, spa - en wellnesscentrum en gratis WiFi in de openbare ruimtes. Er zijn diverse activiteiten mogelijk, waaronder de omgeving te paard of te voet verkennen. De comfortabele kamers zijn voorzien van verwarming, telefoon, TV en kluisje. Chuquiragua Lodge & Spa wordt omgeven door verschillende vulkaantoppen uit de omgeving. Op ongeveer 8 kilometer rijden ligt het Cotopaxi nationaal park.
Meer info >
Lasso (Cotopaxi Nationaal Park)
Hacienda El Porvenir
Drieenhalve ster
 • ec_ac_porvenirex2.jpg
 • ec_ac_porvenirka.jpg
 • ec_ac_porvenirex1.jpg
 • ec_ac_porvenirre.jpg
 • ec_ac_porvenirex.jpg
 • ec_ac_porvenirlo.jpg
Opgetrokken uit een traditioneel huis uit de Andes met lemen muren en rieten daken en midden prachtige natuur bevindt zich het Haciende El Porvenir. Een heerlijke huiselijke accommodatie met een mooi uitzicht en vriendelijk personeel. Hacienda El Porvenir heeft een prachtige ligging en is gelegen op ongeveer vier kilometer afstand van het Cotopaxi Nationaal Park. De haciënda beschikt over een receptie, lounge, restaurant, grote tuin en biedt de mogelijkheid om de omgeving te verkennen met de fiets (zelfstandig) of te paard (met Ecuadoraanse cowboys). In de directe omgeving zijn er twee zelfstandige wandelingen te maken van één uur (de Yellow Trail naar de Manto Blanco-waterval) en van twee uur (de Red Trail naar de Manto Blanco-waterval en het San Juanes uitzichtpunt). De knusse kamers hebben grote ramen en zijn voorzien van verwarming en badkamer met douche en toilet.
Meer info >
Baños
La Floresta Hotel
Driesterren
 • ec_ac_florestaka1.jpg
 • ec_ac_florestaex.jpg
 • ec_ac_florestare.jpg
 • ec_ac_florestalo.jpg
 • ec_ac_florestaex1.jpg
La Floresta hotel is een comfortabele stadshotel in Baños. Met de heerlijke binnenplaats, het centrum op loopafstand en het vriendelijke personeel is dit een prima uitvalsbasis voor een verblijf in Baños. Het hotel beschikt over een receptie, lounge, restaurant, wasservice en een tuin. De kamers zijn simpel, maar netjes ingericht en zijn voorzien van een TV en badkamer met douche en/of bad en een toilet.
Meer info >
Baños
Sangay Spa Hotel
Drieenhalve ster
 • ec_ac_sangayzw.jpg
 • ec_ac_sangayex.jpg
 • ec_ac_sangayzw.jpg
 • ec_ac_sangaysp.jpg
 • ec_ac_sangayka.jpg
 • ec_ac_sangaytu3.jpg
 • ec_ac_sangayre2.jpg
Het Sangay Spa Hotel ligt recht tegenover de waterval Cascada de la Virgen. De kamers zijn modern ingericht en bieden grote ramen met uitzicht op de waterval. Het hotel is voorzien van zwembad, Turkse bad, hot tub en diverse andere wellness voorzieningen. Tevens is er een restaurant en een bar aanwezig. Gratis Wi-Fi beschikbaar in het gehele hotel. Verder beschikt het hotel over een wasservice.
Meer info >
Tena (hogere Amazone)
12
Cotococha Amazon Lodge
Driesterren
 • ec_ac_cotocochaex2.jpg
 • ec_ac_cotocochaka.jpg
 • ec_ac_cotocochazw.jpg
 • ec_ac_cotocochaex1.jpg
 • ec_ac_cotocochaov.jpg
 • ec_ac_cotocochaex.jpg
 • ec_ac_cotocochaka1.jpg
 • ec_ac_cotocochare.jpg
Deze jungle lodge ligt in het bovenste Amazonegebied aan de oevers van de Napo rivier in Tena. U kunt hier heerlijk ontspannen in de mooie ruime bungalow of op de privé-veranda met ligstoelen of hangmatten. Elke bungalow is uitgerust met een privé-badkamer met een warm en koud water douche. In de tuinen van de lodge zijn prachtige jungle planten en bloemen te vinden en er is een heerlijk buitenzwembad. Onder romantische kaarslicht wordt een heerlijk diner geserveerd in het sfeervol ingerichte restaurant. In het restaurant word iedere ochtend een tropisch ontbijtbuffet verzorgd. Ook kunt u uitrusten in de lounge met een open haard. De bungalows zijn niet voorzien van elektriciteit, maar de lodge heeft olielampen langs de paden en in de bungalows geplaatst, die het geheel in een romantische sfeer verlichten. De lodge is gelegen in het Amazonegebied aan de oever van de rivier de Napo in Tena. Op 9 kilometer van de logde ligt het Comunidad Indigena Quechua en binnen 20 kilometer ligt de Vlinderboerderij en het Jumandy-monument.
Meer info >
La Casa del Suizo lodge
Drieenhalve ster
 • ec_ac_lacasadelsuizoex1.jpg
 • ec_ac_lacasadelsuizozw.jpg
 • ec_ac_lacasadelsuizoka3.jpg
 • ec_ac_lacasadelsuizozw1.jpg
 • ec_ac_lacasadelsuizoka4.jpg
 • ec_ac_lacasadelsuizoex.jpg
 • ec_ac_lacasadelsuizoka2.jpg
 • ec_ac_lacasadelsuizoui.jpg
 • ec_ac_lacasadelsuizoka1.jpg
 • ec_ac_lacasadelsuizozw2.jpg
La Casa del Suizo betekent letterlijk "het huis van de Zwitserse man" in het Spaans. De Zwisterse man is Arnold Ammeter de stichter van Casa del Suizo. In 1994 voltooide hij de bouw van het hotel en het is nu de langstlopende - en meest ervaren - lodge in de regio.

Het is gemakkelijk om te vergeten hoe dicht u bij de beschaving bent wanneer u wordt omringd door de wildernis van de Napo-rivier, de grootste en meest krachtige zijrivier van de Amazone, en de weelderige, tropische bossen. Maar La Casa del Suizo is bereikbaar met de auto of bus (met een beveiligd parkeerterrein om uw voertuig te parkeren) ongeveer drie en een half uur van Quito, gevolgd door een eenvoudige rit van 20 minuten met gemotoriseerde kano.

Neem een verfrissende duik in het zwembad of sluit de dag af met een heerlijke cocktail bij de bar met uitzicht op de rivier. Het restaurant met uitzicht over het zwembad en de rivier, serveert populaire internationale en Ecuadoraanse gerechten, evenals soepen, salades en desserts in onze kleurrijke en gevarieerde ontbijt-, lunch- en dinerbuffetten. Gratis WiFi beschikbaar in de omgeving van de centrale lodge.

Ontspannen met de geluiden tropische vogels en de drukte van de majestueuze Napo-rivier in een van de 77 rustige kamers, elk met een eigen terras die een prachtig uitzicht op de rivier en jungle bieden. Alle kamers zijn voorzien van elektriciteit (inclusief talrijke stopcontacten), een plafondventilator, een hangmat en zitje op het terras. De badkamer met douche het 24 uur per dag warm water.
Meer info >
Tena (hogere Amazone)
12
Cotococha Amazon Lodge
Driesterren
 • ec_ac_cotocochaex2.jpg
 • ec_ac_cotocochaka.jpg
 • ec_ac_cotocochazw.jpg
 • ec_ac_cotocochaex1.jpg
 • ec_ac_cotocochaov.jpg
 • ec_ac_cotocochaex.jpg
 • ec_ac_cotocochaka1.jpg
 • ec_ac_cotocochare.jpg
Deze jungle lodge ligt in het bovenste Amazonegebied aan de oevers van de Napo rivier in Tena. U kunt hier heerlijk ontspannen in de mooie ruime bungalow of op de privé-veranda met ligstoelen of hangmatten. Elke bungalow is uitgerust met een privé-badkamer met een warm en koud water douche. In de tuinen van de lodge zijn prachtige jungle planten en bloemen te vinden en er is een heerlijk buitenzwembad. Onder romantische kaarslicht wordt een heerlijk diner geserveerd in het sfeervol ingerichte restaurant. In het restaurant word iedere ochtend een tropisch ontbijtbuffet verzorgd. Ook kunt u uitrusten in de lounge met een open haard. De bungalows zijn niet voorzien van elektriciteit, maar de lodge heeft olielampen langs de paden en in de bungalows geplaatst, die het geheel in een romantische sfeer verlichten. De lodge is gelegen in het Amazonegebied aan de oever van de rivier de Napo in Tena. Op 9 kilometer van de logde ligt het Comunidad Indigena Quechua en binnen 20 kilometer ligt de Vlinderboerderij en het Jumandy-monument.
Meer info >
La Casa del Suizo lodge
Drieenhalve ster
 • ec_ac_lacasadelsuizoex1.jpg
 • ec_ac_lacasadelsuizozw.jpg
 • ec_ac_lacasadelsuizoka3.jpg
 • ec_ac_lacasadelsuizozw1.jpg
 • ec_ac_lacasadelsuizoka4.jpg
 • ec_ac_lacasadelsuizoex.jpg
 • ec_ac_lacasadelsuizoka2.jpg
 • ec_ac_lacasadelsuizoui.jpg
 • ec_ac_lacasadelsuizoka1.jpg
 • ec_ac_lacasadelsuizozw2.jpg
La Casa del Suizo betekent letterlijk "het huis van de Zwitserse man" in het Spaans. De Zwisterse man is Arnold Ammeter de stichter van Casa del Suizo. In 1994 voltooide hij de bouw van het hotel en het is nu de langstlopende - en meest ervaren - lodge in de regio.

Het is gemakkelijk om te vergeten hoe dicht u bij de beschaving bent wanneer u wordt omringd door de wildernis van de Napo-rivier, de grootste en meest krachtige zijrivier van de Amazone, en de weelderige, tropische bossen. Maar La Casa del Suizo is bereikbaar met de auto of bus (met een beveiligd parkeerterrein om uw voertuig te parkeren) ongeveer drie en een half uur van Quito, gevolgd door een eenvoudige rit van 20 minuten met gemotoriseerde kano.

Neem een verfrissende duik in het zwembad of sluit de dag af met een heerlijke cocktail bij de bar met uitzicht op de rivier. Het restaurant met uitzicht over het zwembad en de rivier, serveert populaire internationale en Ecuadoraanse gerechten, evenals soepen, salades en desserts in onze kleurrijke en gevarieerde ontbijt-, lunch- en dinerbuffetten. Gratis WiFi beschikbaar in de omgeving van de centrale lodge.

Ontspannen met de geluiden tropische vogels en de drukte van de majestueuze Napo-rivier in een van de 77 rustige kamers, elk met een eigen terras die een prachtig uitzicht op de rivier en jungle bieden. Alle kamers zijn voorzien van elektriciteit (inclusief talrijke stopcontacten), een plafondventilator, een hangmat en zitje op het terras. De badkamer met douche het 24 uur per dag warm water.
Meer info >
Papallacta
Termas de Papallacta Spa & Resort
Drieenhalve ster
 • ec_ac_papallactazw.jpg
 • ec_ac_papallactaka.jpg
 • ec_ac_papallactaex3.jpg
 • ec_ac_papallactare.jpg
 • ec_ac_papallactaex1.jpg
 • ec_ac_papallactaex2.jpg
 • ec_ac_papallactaex.jpg
Termas de Papallacta Spa & Resort is een aangenaam resort, gelegen naast de beroemde thermale baden van Papallacta en op 1 kilometer afstand van het dorpje Pappallata. Rondom kleinere thermale baden, speciaal voor de gasten, liggen de comfortabele kamers. De nette kamers zijn voorzien van een badkamer met douche en/of bad met toilet. Termas de Papallacta Spa & Resort beschikt verder over een receptie, restaurant, zwembaden, heerlijke warmwaterbron en spa met behandelingen.
Meer info >
Papallacta
Termas de Papallacta Spa & Resort
Drieenhalve ster
 • ec_ac_papallactazw.jpg
 • ec_ac_papallactaka.jpg
 • ec_ac_papallactaex3.jpg
 • ec_ac_papallactare.jpg
 • ec_ac_papallactaex1.jpg
 • ec_ac_papallactaex2.jpg
 • ec_ac_papallactaex.jpg
Termas de Papallacta Spa & Resort is een aangenaam resort, gelegen naast de beroemde thermale baden van Papallacta en op 1 kilometer afstand van het dorpje Pappallata. Rondom kleinere thermale baden, speciaal voor de gasten, liggen de comfortabele kamers. De nette kamers zijn voorzien van een badkamer met douche en/of bad met toilet. Termas de Papallacta Spa & Resort beschikt verder over een receptie, restaurant, zwembaden, heerlijke warmwaterbron en spa met behandelingen.
Meer info >

Verlengen

Het is mogelijk om uw rondreis nog meer op maat te maken, door de rondreis aan het einde te verlengen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden die wij bij deze reis bieden.
ec_ac_piedraex3.jpg
Quito - Stadshotel
Driesterren
U kunt uw rondreis per nacht verlengen in uw rondreishotel in Quito. U verblijft hier dan op basis van logies en ontbijt....
Meer info
meerprijs
v.a.70
Geniet langer en verleng uw rondreis ( 2 t/m 3 van 3 opties )
Kunt u geen genoeg krijgen van Ecuador en wilt u de reis met een zeer unieke eilandengroep afsluiten? De Galápagos eilanden zijn een bijzondere keuze als aanvulling op uw avontuur door Ecuador! U vliegt vanaf Quito naar Galápagos of u kiest voor een unieke cruise rondom de eilanden. Zo maakt u een bijzondere tocht door dit authentieke en paradijselijke natuurgebied.

Wilt u liever uw reis verlengen met een heerlijk strandverblijf? Kies dan voor een verlenging in Puerto López, een traditioneel vissersdorp met heerlijke stranden, in een baai aan de centrale kust van Ecuador en het is een bekende uitvalsbasis voor het spotten van bultrugwalvissen.
U ziet de meerprijs voor de vertrekdatum van uw keuze, door te klikken op ‘boek nu’ onder ‘data & prijzen’.
ec_al_galápagos 1.jpg
Santa Cruz (Galápagos) - 5 dagen Galápagos eilandhoppen
Driesterren
U kunt ervoor kiezen om uw reis te verlengen met vijf dagen eilandhoppen op de Galápagos eilanden. De komende dagen brengt u een bezoek aan de Galápagos eilanden Santa Cruz en Isab...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.1235
ec_cruise_fragataex.jpg
Santa Cruz (Galápagos) - 5 dagen Galápagos cruise
U kunt ervoor kiezen om uw reis te verlengen met een cruise rondom de Galápagos eilanden. De motorjachten die wij gebruiken zijn kleinschalig (tot 16 personen) en beschikken over p...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.2536
15 dagen Ontdek het Noorden van Ecuador: altijd de beste prijs

Extra's

Haal nog meer uit uw reis met avontuurlijke excursies! Onderstaand vindt u een overzicht van het aanbod. U boekt en betaalt deze excursies vooraf. U heeft ook de mogelijkheid om een Engelssprekende privéchauffeur/gids bij te boeken. De chauffeur/gids kan u gedurende de reis veel vertellen over hetgeen u onderweg tegenkomt. De genoemde bedragen zijn indicatief.
Vervoersopties ( 1 t/m 1 van 12 opties )
ec_al_get to know the forest - cotococha.jpg
Toeslag Engelssprekende chauffeur/gids
Wanneer u het toch prettiger vindt om met Engelssprekende begeleiding te reizen is dit ook mogelijk. Deze Engelssprekende chauffeur/gids zal er voor zorgen dat u de juiste routes r...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.452
Excursies (vooraf betalen) ( 2 t/m 12 van 12 opties )
ec_al_quitocablecar.jpg
Quito - Rit in de kabelbaan van Quito
De kabelbaan van Quito (Teleferico) biedt een geweldig uitzicht over de stad. Deze op één na hoogste kabelbaan ter wereld bevindt zich op de oostelijke flanken van de vulkaan Pichi...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.79
ec_al_hummingbird,tandayapa.jpg
Quito - Dagexcursie naar het nevelwoud van Mindo
Verlaat Quito en verken de natuur tijdens een dagexcursie naar het nevelwoud van Mindo. Na zo’n anderhalf uur rijden bereikt u de thuisbasis van bijna 20000 hectare aan Ecuadoriaan...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.85
ec_al_antisanavulkaan2.jpg
Quito - Dagexcursie naar het Antisana Ecologisch Reservaat
Vertrek vanuit Quito naar het Antisana Ecologisch Reservaat, de thuisbasis van unieke flora en fauna. De klimatologische omstandigheden in de regio zijn extreem met lage temperatur...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.132
ec_al_cotopaxi.jpg
Cotopaxi - Bezoek Cotopaxi Nationaal Park (vanaf de Chuquiragua Lodge)
Het is aan te raden om een bezoek te brengen aan het Cotopaxi Nationaal Park met de hoogste actieve vulkaan ter wereld. Tijdens de excursie krijgt u uitleg van een gids, wandelt u ...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.142
ec_al_porvenir_paardrijdenman.jpg
Cotopaxi - 2 uur paardrijden (vanaf Hacienda El Porvenir)
Na een briefing over het paardrijden start u met de twee uur durende paardrijdtocht. Het eerste deel van de rit maakt u kennis met uw paard en rijdt u over onverharde wegen. Onderw...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.49
ec_al_porvenir_paardrijden.jpg
Cotopaxi - 3,5 uur paardrijden (vanaf Hacienda El Porvenir)
Na een briefing over het paardrijden vertrekt u voor een spectaculaire rit naar de Rumiñahui-vulkaan. Het eerste deel van de rit rijdt u stapvoets zodat u kunt wennen aan uw paard....
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.60
ec_al_porvenir_wandelen.jpg
Cotopaxi - Wandeling over de hellingen van de Rumiñahui-vulkaan (vanaf Hacienda El Porvenir)
Deze trekking wordt uitgevoerd in de omgeving van de haciënda op de hellingen van de Rumiñahui-vulkaan. Het pad leidt naar het páramo-gebied door een indrukwekkende vallei met inhe...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.60
ec_al_ cotopaxi_alg.jpg
Cotopaxi - Bezoek Cotopaxi Nationaal Park (vanaf Hacienda El Porvenir)
Het is aan te raden om een bezoek te brengen aan het Cotopaxi Nationaal Park met de hoogste actieve vulkaan ter wereld. Tijdens de excursie krijgt u uitleg van een gids, wandelt u ...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.229
ec_al_fietsroute.jpg
Baños - Mountainbiken langs de route van watervallen
Vandaag maakt u zich op voor het volgende avontuur: een mountainbike tocht langs de route van watervallen. De afdaling van Baños naar Pailón del Diablo (ketel van de duivel) is één...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.77
ec_al_banos chamana waterfall.jpg
Baños - Paardrijden naar de Chamana waterval
Na een bezoek aan het kantoor haalt u de paarden op en begint u met deze geweldige paardrijtocht. U neemt een pad naar de stad Puyo, richting de parochie Ulba, op twee kilometer va...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.39
ec_al_raftingpastazariver.jpg
Baños - Raften over de Pastaza rivier
Vertrek vanuit Baños voor uw raft avontuur door het weelderige landschap van de noordelijke uitlopers van de Tungurahua vulkaan en de poort naar de Amazone. Bij aankomst bij de Pas...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.49
15 dagen Ontdek het Noorden van Ecuador: altijd de beste prijs

Praktische informatie

-Reisprogramma
Sluiten-

Wijzigingen Vluchtprijzen

De prijs van de reis is inclusief intercontinentale vluchten. De prijzen van vluchten wijzigen voortdurend. Het is daarom mogelijk dat de vlucht niet meer beschikbaar is voor de aangeboden prijs. Uiteraard nemen wij in dat geval contact met u op.

Engelssprekende gids

U heeft ook de mogelijkheid om een Engelssprekende privéchauffeur/gids bij te boeken. De Engelssprekende privéchauffeur/gids zal u in dit geval vergezellen van dag 1 t/m 14.

Kinderen

Tijdens deze reis geldt een maximum van 1 kind op de kamer bij de ouders. Kinderen t/m 11 jaar krijgen een korting op de reissom. Deze prijzen worden automatisch berekend wanneer u een kamer met kind selecteert.

Privéchauffeur

Tijdens onze privéreizen heeft u tot maximaal 8 uur per dag de beschikking over een Spaanstalige privéchauffeur (uitgezonderd het verblijf in de Amazone en op dagen ter vrije besteding).

Op de aankomstdag in Quito heeft u maximaal 2 uur de beschikking over de Spaanstalige privéchauffeur (alléén gedurende de aankomsttransfer). Op de dag van de stadstour in Quito en bezoek aan het monument Mitad del Mundo (Midden van de Wereld) heeft u maximaal 5 uur de beschikking over de Spaanstalige privéchauffeur.

Entreegelden Galápagos

Bij aankomst op de luchthaven van de Galápagos dient u voor de entree van het Galápagos Nationaal Park te betalen, deze kosten zijn 100 USD per persoon (wijzigingen voorbehouden) en dient contant in US-dollars te worden voldaan. Tevens dient u ter plaatse, na het inchecken op de luchthaven van Quito of Guayaquil voor uw vlucht naar de Galápagos, een Transit Control Card te kopen. De kosten van deze kaart zijn 20 USD per persoon (wijzigingen voorbehouden).

Feestdagen in Ecuador

Ecuador kent diverse publieke en gemeentelijke feestdagen. Hierdoor kan het voorkomen dat er in hotels afwijkende prijzen gelden gedurende deze periodes. Onderstaande kalender geeft u een beter beeld welke reisperiodes u het beste kunt vermijden om eventuele prijsverhoging tegen te gaan:

2018
Slag van Pinchincha - 25 t/m 27 mei
Onafhankelijkheidsdag - 10 t/m 12 augustus
Onafhankelijkheidsdag in Guayaquil - 12 oktober
Allerheiligen - 2 november
Onafhankelijkheidsdag in Cuenca - 3 november
Eerste kerstdag - 25 december
Tweede kerstdag - 26 december
Oudejaarsavond - 31 december

2019
Nieuwjaarsdag - 1 januari
Carnaval - 4 t/m 5 maart
Goede vrijdag - 30 maart
Pasen - 12 april
Dag van de arbeid - 1 mei
Slag van Pinchincha - 24 t/m 26 mei
Onafhankelijkheidsdag - 10 t/m 11 augustus
Onafhankelijkheidsdag in Guayaquil - 9 oktober
Allerheiligen - 2 november
Onafhankelijkheidsdag in Cuenca - 3 november
Eerste kerstdag - 25 december
Tweede kerstdag - 26 december
Oudejaarsavond - 31 december

N.B. Bovenstaande lijst is niet compleet, maar geeft de meest belangrijke feestdagen, evenementen en congressen weer.
De data van evenementen en congressen kunnen onverwacht veranderen.

Ecuador & de Galápagos
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Landinfo
Open+
+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'op aanvraag' bij een reis(datum)?

Onze privéreizen en zelf samenstel reizen zijn 'reizen op aanvraag'. Dit betekent dat wij uw reis bij onze lokale partner dienen te plaatsen om de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na te kijken. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. In de regel krijgt u binnen 1 werkdag bericht over uw aanvraag. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een privérondreis of heeft u uw reis zelf samengesteld dan kunt u ter plaatse ervoor kiezen om zelf de fooien te beheren en naar eigen inzicht te geven of om dit door uw gids te laten doen, indien u begeleid wordt. Onze lokale vertegenwoordiging geeft u graag richtlijnen zodat u op de hoogte bent van wat ter plaatse gebruikelijk is.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer overmaken op de rekening van NRV. U kunt een digitale transactie doen of het openstaande bedrag overmaken via een overschrijvingskaart.

Bankgegevens van NRV:
ING 2183287
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro 515107239
Vanuit het buitenland:
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Of er kinderkorting voor uw reis van toepassing is, hangt af van de door u gewenste reis.

Bij privéreizen ontvangen kinderen van 2 t/m 11 jaar doorgaans € 115,- korting op de intercontinentale vlucht en kan ook vaak een korting worden gegeven op het reisgedeelte. Kijkt u bij de 'Extra Informatie' op het tabblad 'Inbegrepen' wat voor uw situatie van toepassing is.

Kinderkortingen worden handmatig door NRV verwerkt, nadat de boeking is ingestuurd. Zodra alle kortingen zijn verwerkt, zullen we een nieuw overzicht naar u sturen.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Of een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze reizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad 'Data en Prijzen' kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste reis inzien.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke informatie

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Reizen met kinderen

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de land-/ reisinformatie op NRV.nl. Tevens kunt u de ambassade/ het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor reizen naar vele landen is een visum verplicht. Bij de landeninformatie van het betreffende land kunt u hier meer informatie over vinden. Voor bepaalde landen dient u dit visum reeds in Nederland aan te vragen. NRV biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief het visum aan te vragen via het CIBT. Klik hier voor meer informatie.

Uiteraard kunt u ook zelf het visum regelen. Indien u zelf uw visum aanvraagt, kunt u contact opnemen met de betreffende ambassade of het consulaat.

Voor welke vorm van visumaanvraag u ook kiest, u bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer tien tot zeven dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze reizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas. Dergelijke artikelen vindt u bijvoorbeeld op veiligopreiswinkel.nl.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

Check hier of uw luchtvaartmaatschappij erbij zit.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op Schiphol aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting Schiphol. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op Schiphol verwelkomd?

NRV heeft geen balie op Schiphol. U zult dan ook niet op Schiphol voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van te voren u op Schiphol wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op Schiphol om zodoende eventuele risico's uit te sluiten.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staat altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houd u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur per dag (telefonisch) bereikbaar.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

Naast het invullen van de enquête kunt u tevens leuke weetjes aan ons doorgeven of andere relevante informatie over uw reis/ bestemming. Voor de moeite die u neemt om de enquête in te vullen en om overige informatie naar ons op te sturen, ontvangt u NRV Reispunten waarmee u kunt sparen voor korting op een toekomstige reis.

+Hoe kan ik mijn reiservaringen kenbaar maken?

Uw bevindingen kunt u op verschillende manieren aan ons kenbaar maken. Zo ontvangt u a afloop van uw reis een enquête waarin u uw bevindingen kunt weergeven, kunt u een kort verslag maken van bijvoorbeeld de accommodaties waarin u bent verbleven en de excursies die u heeft gedaan. Voorts kunt u een uitgebreid reisverslag maken die wij vervolgens bij de betreffende reis op onze website plaatsen: toekomstige reizigers kunnen dan alvast een voorproefje krijgen op hetgeen hen te wachten staat.

Mocht u reiservaringen willen delen waarop u graag een reactie wilt ontvangen dan kunt u dit opnemen met onze Afdeling Kwaliteitszorg. Klik hier voor het formulier om uw bevindingen kenbaar te maken

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het
Contactformulier Afdeling Kwaliteitszorg. Onze Afdeling Kwaliteitszorg zal vervolgens contact met u opnemen.

Een reis boeken bij NRV

Algemeen

+Wie is NRV?

NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groeps- en privéreizen en zelf samenstel reizen naar bestemmingen in Azië, Midden-Oosten, Afrika, Latijns-Amerika en de Verenigde Staten.

Reizen met NRV betekent comfortabel op vakantie gaan. Onze rondreizen hebben wij met zorg samengesteld en bevatten een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur. Uiteraard laten wij u tijdens uw reis kennismaken met de hoogtepunten van de bestemming, verblijft u in sfeervolle drie- en viersterrenhotels, zullen wij er tijdens uw vakantie voor zorgen dat het u aan niets zal ontbreken en proberen we altijd een ‘local touch’ aan uw reis te geven, zodat u ook écht kennismaakt met de bestemming!

Niet alleen tijdens de reis, maar ook voorafgaand aan de reis en na afloop mag u veel service van ons verwachten. Zo vinden wij het onder andere belangrijk dat u goed geïnformeerd zal worden. U treft dan ook heel veel informatie op onze website: niet alleen over onze reizen, maar ook over de bestemming zelf, de hoogtepunten die u eigenlijk niet mag missen en allerhande zaken om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw verre reis. Ons contactcenter staat tijdens werkdagen en op zaterdag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden, zowel per e-mail als telefonisch. En wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve shows bij te wonen. Een goede voorbereiding en uniek in Nederland!

+Wat voor soort reizen biedt NRV?

NRV biedt reizen naar verre bestemmingen. Wij bieden zowel groepsreizen als privéreizen en zelf samenstel reizen aan.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Het NRV Reiscafé is het eigen reistheater van NRV waar u van harte welkom bent voor het bijwonen van één van onze shows. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over de door u gewenste bestemming, ziet u twee prachtige reisreportages en bestaat uiteraard voldoende de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

Klik hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé of voor het reserveren van uw plaatsen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven.

Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. Onze e-mails worden in de regel binnen 24 uur beantwoord.

Liever telefonisch contact? Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 9:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 tot 16:00 uur telefonisch bereikbaar op nummer 070-3076700. Wij beantwoorden graag uw vragen!

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op NRV.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens en reisbescheiden. Verder kunt u binnen ‘Mijn NRV’ uw Reispuntensaldo raadplegen, foto's uploaden en bijvoorbeeld reisschema's maken.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Hoe vraag ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV (opnieuw) aan?

Uw wachtwoord voor ‘Mijn NRV’ kunt u heel eenvoudig aanvragen.

+U bent nog niet als NRV klant geregistreerd:

Klikt u dan op 'Mijn NRV' en vervolgens op 'Ik wil me registreren als nieuwe klant'. U dient dan uw persoonlijke gegevens in te voeren en ontvangt nadat u de registratie voltooid heeft, een e-mail op het opgegeven e-mailadres. Hierin staat uw wachtwoord aangegeven en kunt u voortaan inloggen op onze website.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen, gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Wat zijn Reispunten?

Bij NRV kunt u sparen voor Reispunten waarmee u tot maar liefst € 100,- korting op uw toekomstige boeking kunt verdienen. Reispunten sparen, doet u heel eenvoudig: door ons te helpen onze informatie op onze website zo up to date mogelijk te houden, kunt u Reispunten verdienen. Reispunten ontvangt u onder meer voor het aanleveren van reisverslagen, vakantievideo’s of leuke tips over één van onze bestemmingen!

Klik hier voor meer informatie over NRV Reispunten .

/info/reispunten

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich heel eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Klik in het rechtermenu op 'Nieuwsbrief', registreer uw gegevens en u bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee u periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

15 dagen Ontdek het Noorden van Ecuador: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Amsterdam - Quito

02Quito

03Quito

04Quito - Cuicocha kratermeer - Otavalo

05Otavalo - Tren de la Libertad - Salinas

06Salinas - Peguche waterval - Cotopaxi Nationaal Park

07Cotopaxi Nationaal Park

08Cotopaxi Nationaal Park - Quilotoa kratermeer - Baños

09 / 10Baños

11Baños - Tena/Amazonegebied

12Tena/Amazonegebied

13Tena/Amazonegebied - Papallacta

14Papallacta - Quito - Amsterdam

15Amsterdam

Bewaar reis Boek nu
 
Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over onder andere de volgende bestemmingen: Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië