Schiereiland Akamas
Schiereiland Akamas
Limassol
Limassol
Nea Paphos
Nea Paphos
Platres, Troodos Gebergte
Platres, Troodos Gebergte
Kourion, Limassol
Kourion, Limassol

Relaxt Cyprus

Privéreis | 15 dagen v.a.
1062i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
06-03-2025
Reisduur
15dagen
Aantal personen
2 volwassenen

inclusief 150,00 korting

Kassakortingi

Voorwaarden Kassakorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m 2025
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt

(inclusief 150,00 korting)

Voorwaarden Kassakorting

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van groeps- en privéreizen met vertrek t/m 2025
- Korting is niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is niet geldig op onze zelf samenstellen reizen
- Korting is al in de prijs verwerkt
Kassakortingi
Een heerlijk relaxt programma op het zonnige Cyprus
Lekker lang verblijven in de leukste badplaatsen van Cyprus; Paphos en Limassol
Ontdek de indrukwekkende oude koningsstad Kourion
Slapen tussen de vele kerkjes en kloosters in het betoverende Troodos Gebergte
Eindigen met vier volle dagen aan de stranden van Paphos
Huurauto inclusief all-risk verzekering (€0 eigen risico)

Van eeuwenoude koningssteden tot zonnige droomstranden

De heerlijke zandstranden aan de Middellandse Zee zijn een paradijs voor echte strandliefhebbers. Goudgele stranden, wuivende palmbomen en goede strandhotels maken Cyprus niet voor niets zo geliefd bij vakantiegangers. Tijdens deze relaxt rondreis combineert u bovendien het beste van twee werelden: u verblijft lekker lang op drie verschillende plekken op het eiland en kunt Cyprus op uw gemak goed ontdekken. Tussendoor is er meer dan genoeg tijd om lekker te relaxen aan één van de vele mooie stranden. Bovendien eindigt u de reis met zes volle dagen in de populaire badplaats Paphos die u precies zo kunt indelen als u zelf wenst. Een ideale combinatie van strand én cultuur!

"Lekker ontspannen aan goudgele stranden, maar toch ook wat van Cyprus zien? Dan is deze relaxte rondreis echt iets voor u. Ontdek de vele archeologische vondsten, slinger door het schitterende Troodos Gebergte en sluit af met heerlijke dagen aan de Middellandse Zee!"

Corine, Product Manager

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Paphos/Larnaca - Limassol

Vertrek luchthaven
Vlucht Amsterdam - Paphos/Larnaca
Ophalen huurauto
Eerste overnachting in Limassol

Vandaag is het zover, uw rondreis over het mooie eiland Cyprus begint! Na een laatste kopje koffie op Schiphol wandelt u naar de gate en gaat u aan boord van uw vlucht naar Paphos of Larnaca. Maak het u gemakkelijk en verheug u onderweg vast op al het moois dat u aankomende weken gaat zien.
Op de luchthaven haalt u uw huurauto op, klaar voor de eerste kilometers op Cyprus. U overnacht vandaag in de populaire badplaats Limassol. De komende dagen heeft u alle tijd om deze tweede stad van Cyprus te ontdekken.

DAG
02

Limassol

Kourion, Limassol
Volle dag in Limassol
Ontdek de oude Koningsstad Kourion
Overnachting in Limassol

De komende nachten verblijft u in één van de meest geliefde kustplaatsen op Cyprus; Limassol. Deze stad, na Nicosia de grootste stad van het eiland, is door de enorme verscheidenheid aan winkels, restaurants en hotels een echte hotspot onder vakantiegangers. Maar ook Limassol kent een boeiende geschiedenis. Ontdek bijvoorbeeld het Turkse erfgoed van de stad in de 16e eeuwse Kebir Moskee of bezoek het Middeleeuwse Kasteel van Kolossi, waar nu een museum huist.
Net buiten Limassol, vindt u de ruïnes van Kourion, één van de belangrijkste archeologische vindplaatsen op Cyprus. Wandel langs de schitterende mozaïeken en overblijfselen van de oude Koningsstad en waan u duizenden jaren terug in de tijd. Het schitterende Grieks-Romeinse amfitheater is met recht het klapstuk van Kourion. Dit inmiddels volledig gerestaureerde amfitheater is tegenwoordig een populair decor voor grote concerten. Indrukwekkend!

DAG
03

Nicosia

Nicosia
Dagtour naar hoofdstad Nicosia
Ontdek de twee gezichten van verdeeld Nicosia
Overnachting in Limassol

Zoals u wellicht al heeft ontdekt, is Limassol zeer centraal gelegen langs de zuidkust van Cyprus. Daarmee is de havenstad een ideale plek om de rest van het eiland te verkennen. Vandaag kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen de Cypriotische hoofdstad Nicosia te ontdekken.
Nicosia is sinds 1974 letterlijk een verdeelde stad. Het zuidelijk deel is het Grieks-Cypriotische deel en het noorden is in handen van Turkije. Deze splitsing loopt dwars door de stad en via de Ledra, de belangrijkste winkelstraat van Nicosia, loopt u naar de zogenaamde ‘Green Line’, de bufferzone van de Verenigde Naties. Als toerist kunt u vrij makkelijk ‘oversteken’ van het Grieks-Cypriotisch naar het Turkse gedeelte. Houdt er dan wel rekening mee dat u in het Turkse deel met de Turkse lira betaalt.
Bekijk in het Griek-Cypriotisch deel de 14e-eeuwse St. Johns kathedraal en het Byzantijnse museum. Bezoekt u ook het Turkse deel van Nicosia dan valt direct op dat de stad twee gezichten heeft. Het traditionele Turkse deel lijkt wel een geheel andere stad, met haar Selimiye Moskee (voorheen de St. Sophia kathedraal) en de karavanserai Buyuk Han.

DAG
04

Larnaca

Choirokoitia
Vrije dag in Limassol
Bezoek aan havenstad Larnaca
De opgravingen van Choirokoitia bewonderen
Overnachting in Limassol

Wellicht bent u tijdens uw aankomst op Cyprus geland op de luchthaven van Larnaca, een belangrijke havenstad aan de zuidoostkust van het eiland. Bovendien is Larnaca één van de oudste steden op Cyprus en zijn er in de directe omgeving veel archeologische vindplaatsen te bewonderen. Zo is het hedendaagse Larnaca gebouwd op de overblijfselen van de oude koningsstad Kition. Een deel van de oude, immense muren van de stad, zijn nog zichtbaar en geven u een idee hoe de stad er uit moet hebben gezien in de 13e eeuw voor Christus.
In de buurt van Larnaca vindt u bovendien een andere, bijzondere opgraving, namelijk die van de circa negenduizend jaar oude nederzetting Choirokoitia. De vijf typische woningen die hier staan, zijn volledig gereconstrueerd met dezelfde materialen en technieken uit die tijd en geven een goed beeld hoe men geleefd moet hebben tijdens de neolitische periode. Een aanrader om even te stoppen tijdens uw dag naar Larnaca!

DAG
05

Limassol

Kourion Beach Limassol
Vrije dag in Limassol
Ontdek de stranden van Limassol
Laatste overnachting in Limassol

Na een aantal dagen in en rondom Limassol te hebben doorgebracht, is het u vast niet ontgaan dat de stad een aantal mooie stranden heeft. Geniet van uw laatste dag in Limassol dan ook van een dag zon, zee en strand en kom heerlijk tot rust aan de azuurblauwe zee.
Het populairste strand van Limassol is zonder twijfel Lady Miles Beach, het dichtst bij de haven van Limassol gelegen. Het goudgele zand en de ondiepe branding maken dit strand perfect voor gezinnen met kinderen, maar ook bij windsurfers is het strand erg geliefd. Andere mooie stranden zijn Governor’s Beach aan de oostkant van Limassol en Pissouri Beach aan de westzijde van de stad.
Eén van de mooiste stranden van Limassol is Kourion Beach, aan de Baai van Episkopi, vlakbij de indrukwekkende opgravingen van de oude koningsstad Kourion. Door het hogere zoutgehalte in deze baai is het water helderder dan aan de rest van de kust. De fijne witte kiezels en het kalksteen van de kust maken dit strand een prachtig plaatje. Volgens velen zitten hier bovendien een aantal van de beste visrestaurants van Limassol. Dat wordt genieten!

DAG
06

Limassol - Troodos (ca. 45 km)

Kykkos Klooster
Vertrek uit Limassol
Bezoek aan het Kykkos Klooster
Overnachting in Platres (Troodos Gebergte)

Vandaag vertrekt u uit Limassol richting de binnenlanden van Cyprus. Uw eindpunt van vandaag is het plaatsje Platres, in het hart van het weelderige Troodos Gebergte.
Wanneer u de kustweg verlaat, worden de wegen bochtiger en gaat u de hoogte in. Weg van de massa aan de kust, lijkt u wel op een heel ander eiland te rijden.
Vandaag is het aan te raden om één van de belangrijkste trekpleisters in het Troodos Gebergte te bezoeken: het schitterende Kykkos Klooster. Dit rijk versierde klooster is met haar kleurrijke fresco’s en prachtige mozaïeken het belangrijkste en meest invloedrijke klooster op Cyprus. Bekijk vooral het bijzondere portret van de Heilige Maagd Maria, dé publiekstrekker van het Kykkos Klooster.

DAG
07

Troodos

Platres, Troodos Gebergte
Volle dag in het Troodos Gebergte
Wijn proeven in Omodos
Schilderachtige dorpjes bezoeken
Overnachting in Platres (Troodos Gebergte)

Vandaag staat volledig in het teken van het weelderige Troodos Gebergte. Niet alleen staat dit groene berggebied bol van de kleine kerkjes en kloosters, versierd met de mooiste fresco’s, ook zijn de vele kleine bergdorpjes een must om te bezoeken. Geplaveide straatjes slingeren langs witte gevels met oranje dakpannen, waar de was hoog boven de huizen hangt te wapperen. Op gezellige terrasjes keuvelen gepensioneerde Cyprioten lekker bij onder het genot van een glaasje Zivania (lokale wijn). Het ultieme vakantiegevoel!
Bezoek vooral de schilderachtige dorpjes Kakopetria en Agros in deze regio. Maar ook Omodos, hét hart van de wijnstreek op Cyprus, is een bezoek meer dan waard.

DAG
08

Troodos

Kerk in het Troodos Gebergte
Volle dag in het Troodos Gebergte
Bezoek de vele Byzantijnse kerkjes
Overnachting in Platres (Troodos Gebergte)

Gisteren heeft uw tijdens uw eerste volle dag in het Troodos Gebergte kennis gemaakt met de vele schilderachtige dorpjes in dit mooie gebied.
Ook vandaag staat er weer een volle dag in het weelderige Troodos Gebergte op het programma. Naast authentieke dorpjes vindt u in dit gebied ook talrijke, prachtig geschilderde kerkjes. Maar liefst 10 exemplaren van deze Byzantijnse kerkjes staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Van buiten zien de kerken er soms sober uit, maar wanneer de zware deuren open gaan, wacht binnen een kleurrijke wereld van prachtig versierde fresco’s. Bijzonder!
Geniet van uw laatste avond in het Troodos Gebergte. Morgen rijdt u verder naar Paphos, aan de zuidwestkust van Cyprus.

DAG
09

Troodos - Paphos (ca. 80 km)

Nea Paphos
Vertrek uit Platres
Ontdek de Romeinse ruïnes van Nea Paphos
Dineren op de knusse tavernes van Pano Paphos
Overnachting in Paphos

Vandaag is het tijd om de binnenlanden van Cyprus te verruilen voor een aantal dagen zon, zee en strand. De komende drie nachten verblijft u in Paphos en ontdekt u dat deze populaire badplaats veel meer is dan alleen een toeristisch centrum.
Zo bestaat Paphos uit twee delen: Boven-Paphos (Pano Paphos) en Beneden-Paphos (Nea Paphos). Nea Paphos is het oorspronkelijke Paphos, dat grofweg bestond tot de Middeleeuwen. Ten tijde van het Byzantijnse Rijk werd door de inwoners echter gevreesd voor aanvallen vanaf het water, waarna men zich massaal verplaatste naar het hoger gelegen deel van de stad; Pano Paphos. Om die reden wordt Pano Paphos gezien als het oude hart van de stad, dat barst van de knusse tavernes en goede restaurants.
Maar sla vooral een bezoek aan Nea Paphos niet over. Begin jaren zestig stuitte een boer hier per toeval op een gigantische mozaïekvloer, waarna heel Nea Paphos bloot werd gelegd door archeologen. Niet zo gek dat dit deel van de stad, met haar kilometers aan Romeinse ruïnes en mozaïekvloeren in perfecte staat, in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat!

DAG
10

Akamas & de Baden van Aphrodite

Baden van Aphrodite
Bewonder de Rots van Aphrodite
Dagexcursie naar Akamas en de Baden van Aphrodite
Overnachting in Paphos

Eén van de populairste bezienswaardigheden van Paphos is zonder meer de Rots van Aphrodite, een grote rots die niet ver buiten de stad uit zee opdoemt. De legende gaat dat Aphrodite, de godin van de schoonheid, hier geboren zou zijn uit de golven van de zee. Het kristalheldere water aan de voet van de rots maken dit tafereel tot één van de mooiste fotostops in heel Paphos.
Op zo’n 1,5 uur rijden van Paphos vindt u het natuurgebied Akamas, een schiereiland aan de westkust van het eiland. Dit bergachtige gebied kent een prachtige ongerepte natuur en een aantal van Cyprus’ mooiste, ongeschonden stranden.
Ten noorden van Akamas, aan de Baai van Chrysochou liggen de ‘Baden van Aphrodite’. Volgens de legende werd Aphrodite, godin van de schoonheid, op deze prachtige plek verliefd op Adonis en zijn de baden hierdoor zeer vruchtbaar. Hoewel zwemmen in de baden niet meer is toegestaan, kunt u er tegenwoordig prachtig wandelen en genieten van de rust en de ongerepte natuur.

DAG
11

Paphos

Vrije dag in Paphos
Genieten van de mooie stranden van Paphos
Overnachting in Paphos

De komende vier dagen hebben we geen programma voor u opgesteld, zodat u de reis lekker relaxed kunt afsluiten aan de stranden van Paphos. Niet voor niets is Paphos één van de populairste strandbestemmingen van Cyprus. In de badplaats, maar ook daarbuiten, vindt u veel van de mooiste stranden van het eiland.
In Paphos zelf zijn het Pachyammos strand en het aangrenzende Geroskipou strand het meest centraal gelegen en daardoor erg geliefde stranden. Bezoek het Pachyammos strand ook eens tegen de avond. Wanneer de zon achter de zee zakt en het Griekse kapelletje in oranje tinten baadt, wordt u hier op misschien wel de mooiste zonsondergangen van heel Cyprus getrakteerd. Niet voor niets noemen de Cyprioten dit stukje strand ook wel ‘Sunset Point’.

DAG
12

Paphos

Coral Bay
Vrije dag in Paphos
Ontdek de stranden van Peyia
Overnachting in Paphos

Op zo’n 20 minuten rijden vanaf Paphos ligt het stadje Peyia, een geliefde plaats vanwege haar goudgele stranden. De centrale baai van de stad is Coral Bay, misschien wel het populairste strand van Cyprus. En niet zo gek ook, de beschutte baai heeft een strand van fijn zand dat langzaam afloopt in het kraakheldere zeewater. Duikt u hier vandaag onder één van de rieten parasolletjes om met een goed boek te genieten van het warme zonnetje?

DAG
13

Paphos

Akamas
Vrije dag in Paphos
Verse vis eten in Latchi
Overnachting in Paphos

Dat Paphos een populaire badplaats is, heeft u ongetwijfeld gemerkt op de gezellig drukke stranden. Zoekt u een rustigere plek om lekker bij te bruinen? Dan kunt u er ook voor kiezen nogmaals richting het Akamas natuurgebied te rijden. Rondom het gezellige vissersdorpje Latchi vindt u enkele schitterende, ongerepte stranden, weg van de massa. Plan uw bezoek zo dat u rond lunchtijd in het dorpje Latchi kunt zijn. Volgens Cyprioten is Latchi de beste plek om verse (inkt)vis te eten. Kalí Órexi (eet smakeijk)!

DAG
14

Paphos

Lara Beach
Vrije dag in Paphos
Laatste dag zon, zee en strand
Overnachting in Paphos

Vandaag is uw laatste volle dag in Paphos voor u morgen weer terug naar huis vliegt. Wat doet u graag op uw laatste dag? Blijft u in de stad om nog lekker te wandelen over de boulevard bij de haven? Of gaat u liever genieten van uw laatste uren zon, zee en strand?
De westkust van Cyprus kent nog een aantal onontdekte pareltjes van stranden. Zo vindt u het onontwikkelde Lara strand, aan de rand van het Akamas natuurgebied. Dit volledig natuurlijke strand is een geliefde broedplaats van zeeschildpadden en massatoerisme is hier dan ook ver te zoeken. Heeft u een auto met vierwielaandrijving en bent u echt op zoek naar een plekje weg van de massa? Neem dan uw parasolletje mee en strijk hier neer voor een unieke ervaring!

DAG
15

Paphos/Larnaca - Amsterdam

Aankomst luchthaven
Vertrek uit Paphos
Inleveren van uw huurauto op de luchthaven
Terugvlucht naar Amsterdam

Als de koffers weer zijn gepakt, rijdt u vanuit Paphos terug naar de luchthaven en levert uw huurauto in. Na een heerlijke vakantie komt er een einde aan uw reis op Cyprus. Aan boord van uw vlucht terug naar Amsterdam kijkt u terug op twee prachtige weken. Wat een veelzijdig eiland!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
1 optie
Open+
+Extra's
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
15 dagen Relaxt Cyprus: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Handbagage (zie Praktische informatie)
15 dagen autohuur inclusief all-risk verzekering (€0 eigen risico)
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt

Exclusief

Ruimbagage (zie Praktische informatie)
Entreegelden
Fooien
Overige maaltijden
Eventueel verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
1 optie
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
0 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
15 dagen Relaxt Cyprus: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Paphos/Larnaca - Limassol

Vertrek luchthaven
Vlucht Amsterdam - Paphos/Larnaca
Ophalen huurauto
Eerste overnachting in Limassol

Vandaag is het zover, uw rondreis over het mooie eiland Cyprus begint! Na een laatste kopje koffie op Schiphol wandelt u naar de gate en gaat u aan boord van uw vlucht naar Paphos of Larnaca. Maak het u gemakkelijk en verheug u onderweg vast op al het moois dat u aankomende weken gaat zien.
Op de luchthaven haalt u uw huurauto op, klaar voor de eerste kilometers op Cyprus. U overnacht vandaag in de populaire badplaats Limassol. De komende dagen heeft u alle tijd om deze tweede stad van Cyprus te ontdekken.

Goed om te weten

Tijdens uw reis verblijft u in Limassol, het Troodos Gebergte en Paphos. Vanuit deze plaatsen kunt u de rest van Cyprus heel gemakkelijk ontdekken. Wij geven u per dag suggesties wat u deze dag kunt doen, maar u bent helemaal vrij om uw dagen zelf in te delen.

Goed om te weten

Bij deze rondreis is het mogelijk om naar/van Paphos of naar/van Larnaca te vliegen. Onze reisspecialisten zoeken samen met u naar de beste en voordeligste optie.

DAG
02

Limassol

Kourion, Limassol
Volle dag in Limassol
Ontdek de oude Koningsstad Kourion
Overnachting in Limassol

De komende nachten verblijft u in één van de meest geliefde kustplaatsen op Cyprus; Limassol. Deze stad, na Nicosia de grootste stad van het eiland, is door de enorme verscheidenheid aan winkels, restaurants en hotels een echte hotspot onder vakantiegangers. Maar ook Limassol kent een boeiende geschiedenis. Ontdek bijvoorbeeld het Turkse erfgoed van de stad in de 16e eeuwse Kebir Moskee of bezoek het Middeleeuwse Kasteel van Kolossi, waar nu een museum huist.
Net buiten Limassol, vindt u de ruïnes van Kourion, één van de belangrijkste archeologische vindplaatsen op Cyprus. Wandel langs de schitterende mozaïeken en overblijfselen van de oude Koningsstad en waan u duizenden jaren terug in de tijd. Het schitterende Grieks-Romeinse amfitheater is met recht het klapstuk van Kourion. Dit inmiddels volledig gerestaureerde amfitheater is tegenwoordig een populair decor voor grote concerten. Indrukwekkend!

DAG
03

Nicosia

Nicosia
Dagtour naar hoofdstad Nicosia
Ontdek de twee gezichten van verdeeld Nicosia
Overnachting in Limassol

Zoals u wellicht al heeft ontdekt, is Limassol zeer centraal gelegen langs de zuidkust van Cyprus. Daarmee is de havenstad een ideale plek om de rest van het eiland te verkennen. Vandaag kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen de Cypriotische hoofdstad Nicosia te ontdekken.
Nicosia is sinds 1974 letterlijk een verdeelde stad. Het zuidelijk deel is het Grieks-Cypriotische deel en het noorden is in handen van Turkije. Deze splitsing loopt dwars door de stad en via de Ledra, de belangrijkste winkelstraat van Nicosia, loopt u naar de zogenaamde ‘Green Line’, de bufferzone van de Verenigde Naties. Als toerist kunt u vrij makkelijk ‘oversteken’ van het Grieks-Cypriotisch naar het Turkse gedeelte. Houdt er dan wel rekening mee dat u in het Turkse deel met de Turkse lira betaalt.
Bekijk in het Griek-Cypriotisch deel de 14e-eeuwse St. Johns kathedraal en het Byzantijnse museum. Bezoekt u ook het Turkse deel van Nicosia dan valt direct op dat de stad twee gezichten heeft. Het traditionele Turkse deel lijkt wel een geheel andere stad, met haar Selimiye Moskee (voorheen de St. Sophia kathedraal) en de karavanserai Buyuk Han.

DAG
04

Larnaca

Choirokoitia
Vrije dag in Limassol
Bezoek aan havenstad Larnaca
De opgravingen van Choirokoitia bewonderen
Overnachting in Limassol

Wellicht bent u tijdens uw aankomst op Cyprus geland op de luchthaven van Larnaca, een belangrijke havenstad aan de zuidoostkust van het eiland. Bovendien is Larnaca één van de oudste steden op Cyprus en zijn er in de directe omgeving veel archeologische vindplaatsen te bewonderen. Zo is het hedendaagse Larnaca gebouwd op de overblijfselen van de oude koningsstad Kition. Een deel van de oude, immense muren van de stad, zijn nog zichtbaar en geven u een idee hoe de stad er uit moet hebben gezien in de 13e eeuw voor Christus.
In de buurt van Larnaca vindt u bovendien een andere, bijzondere opgraving, namelijk die van de circa negenduizend jaar oude nederzetting Choirokoitia. De vijf typische woningen die hier staan, zijn volledig gereconstrueerd met dezelfde materialen en technieken uit die tijd en geven een goed beeld hoe men geleefd moet hebben tijdens de neolitische periode. Een aanrader om even te stoppen tijdens uw dag naar Larnaca!

DAG
05

Limassol

Kourion Beach Limassol
Vrije dag in Limassol
Ontdek de stranden van Limassol
Laatste overnachting in Limassol

Na een aantal dagen in en rondom Limassol te hebben doorgebracht, is het u vast niet ontgaan dat de stad een aantal mooie stranden heeft. Geniet van uw laatste dag in Limassol dan ook van een dag zon, zee en strand en kom heerlijk tot rust aan de azuurblauwe zee.
Het populairste strand van Limassol is zonder twijfel Lady Miles Beach, het dichtst bij de haven van Limassol gelegen. Het goudgele zand en de ondiepe branding maken dit strand perfect voor gezinnen met kinderen, maar ook bij windsurfers is het strand erg geliefd. Andere mooie stranden zijn Governor’s Beach aan de oostkant van Limassol en Pissouri Beach aan de westzijde van de stad.
Eén van de mooiste stranden van Limassol is Kourion Beach, aan de Baai van Episkopi, vlakbij de indrukwekkende opgravingen van de oude koningsstad Kourion. Door het hogere zoutgehalte in deze baai is het water helderder dan aan de rest van de kust. De fijne witte kiezels en het kalksteen van de kust maken dit strand een prachtig plaatje. Volgens velen zitten hier bovendien een aantal van de beste visrestaurants van Limassol. Dat wordt genieten!

DAG
06

Limassol - Troodos (ca. 45 km)

Kykkos Klooster
Vertrek uit Limassol
Bezoek aan het Kykkos Klooster
Overnachting in Platres (Troodos Gebergte)

Vandaag vertrekt u uit Limassol richting de binnenlanden van Cyprus. Uw eindpunt van vandaag is het plaatsje Platres, in het hart van het weelderige Troodos Gebergte.
Wanneer u de kustweg verlaat, worden de wegen bochtiger en gaat u de hoogte in. Weg van de massa aan de kust, lijkt u wel op een heel ander eiland te rijden.
Vandaag is het aan te raden om één van de belangrijkste trekpleisters in het Troodos Gebergte te bezoeken: het schitterende Kykkos Klooster. Dit rijk versierde klooster is met haar kleurrijke fresco’s en prachtige mozaïeken het belangrijkste en meest invloedrijke klooster op Cyprus. Bekijk vooral het bijzondere portret van de Heilige Maagd Maria, dé publiekstrekker van het Kykkos Klooster.

DAG
07

Troodos

Platres, Troodos Gebergte
Volle dag in het Troodos Gebergte
Wijn proeven in Omodos
Schilderachtige dorpjes bezoeken
Overnachting in Platres (Troodos Gebergte)

Vandaag staat volledig in het teken van het weelderige Troodos Gebergte. Niet alleen staat dit groene berggebied bol van de kleine kerkjes en kloosters, versierd met de mooiste fresco’s, ook zijn de vele kleine bergdorpjes een must om te bezoeken. Geplaveide straatjes slingeren langs witte gevels met oranje dakpannen, waar de was hoog boven de huizen hangt te wapperen. Op gezellige terrasjes keuvelen gepensioneerde Cyprioten lekker bij onder het genot van een glaasje Zivania (lokale wijn). Het ultieme vakantiegevoel!
Bezoek vooral de schilderachtige dorpjes Kakopetria en Agros in deze regio. Maar ook Omodos, hét hart van de wijnstreek op Cyprus, is een bezoek meer dan waard.

DAG
08

Troodos

Kerk in het Troodos Gebergte
Volle dag in het Troodos Gebergte
Bezoek de vele Byzantijnse kerkjes
Overnachting in Platres (Troodos Gebergte)

Gisteren heeft uw tijdens uw eerste volle dag in het Troodos Gebergte kennis gemaakt met de vele schilderachtige dorpjes in dit mooie gebied.
Ook vandaag staat er weer een volle dag in het weelderige Troodos Gebergte op het programma. Naast authentieke dorpjes vindt u in dit gebied ook talrijke, prachtig geschilderde kerkjes. Maar liefst 10 exemplaren van deze Byzantijnse kerkjes staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Van buiten zien de kerken er soms sober uit, maar wanneer de zware deuren open gaan, wacht binnen een kleurrijke wereld van prachtig versierde fresco’s. Bijzonder!
Geniet van uw laatste avond in het Troodos Gebergte. Morgen rijdt u verder naar Paphos, aan de zuidwestkust van Cyprus.

DAG
09

Troodos - Paphos (ca. 80 km)

Nea Paphos
Vertrek uit Platres
Ontdek de Romeinse ruïnes van Nea Paphos
Dineren op de knusse tavernes van Pano Paphos
Overnachting in Paphos

Vandaag is het tijd om de binnenlanden van Cyprus te verruilen voor een aantal dagen zon, zee en strand. De komende drie nachten verblijft u in Paphos en ontdekt u dat deze populaire badplaats veel meer is dan alleen een toeristisch centrum.
Zo bestaat Paphos uit twee delen: Boven-Paphos (Pano Paphos) en Beneden-Paphos (Nea Paphos). Nea Paphos is het oorspronkelijke Paphos, dat grofweg bestond tot de Middeleeuwen. Ten tijde van het Byzantijnse Rijk werd door de inwoners echter gevreesd voor aanvallen vanaf het water, waarna men zich massaal verplaatste naar het hoger gelegen deel van de stad; Pano Paphos. Om die reden wordt Pano Paphos gezien als het oude hart van de stad, dat barst van de knusse tavernes en goede restaurants.
Maar sla vooral een bezoek aan Nea Paphos niet over. Begin jaren zestig stuitte een boer hier per toeval op een gigantische mozaïekvloer, waarna heel Nea Paphos bloot werd gelegd door archeologen. Niet zo gek dat dit deel van de stad, met haar kilometers aan Romeinse ruïnes en mozaïekvloeren in perfecte staat, in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat!

DAG
10

Akamas & de Baden van Aphrodite

Baden van Aphrodite
Bewonder de Rots van Aphrodite
Dagexcursie naar Akamas en de Baden van Aphrodite
Overnachting in Paphos

Eén van de populairste bezienswaardigheden van Paphos is zonder meer de Rots van Aphrodite, een grote rots die niet ver buiten de stad uit zee opdoemt. De legende gaat dat Aphrodite, de godin van de schoonheid, hier geboren zou zijn uit de golven van de zee. Het kristalheldere water aan de voet van de rots maken dit tafereel tot één van de mooiste fotostops in heel Paphos.
Op zo’n 1,5 uur rijden van Paphos vindt u het natuurgebied Akamas, een schiereiland aan de westkust van het eiland. Dit bergachtige gebied kent een prachtige ongerepte natuur en een aantal van Cyprus’ mooiste, ongeschonden stranden.
Ten noorden van Akamas, aan de Baai van Chrysochou liggen de ‘Baden van Aphrodite’. Volgens de legende werd Aphrodite, godin van de schoonheid, op deze prachtige plek verliefd op Adonis en zijn de baden hierdoor zeer vruchtbaar. Hoewel zwemmen in de baden niet meer is toegestaan, kunt u er tegenwoordig prachtig wandelen en genieten van de rust en de ongerepte natuur.

DAG
11

Paphos

Vrije dag in Paphos
Genieten van de mooie stranden van Paphos
Overnachting in Paphos

De komende vier dagen hebben we geen programma voor u opgesteld, zodat u de reis lekker relaxed kunt afsluiten aan de stranden van Paphos. Niet voor niets is Paphos één van de populairste strandbestemmingen van Cyprus. In de badplaats, maar ook daarbuiten, vindt u veel van de mooiste stranden van het eiland.
In Paphos zelf zijn het Pachyammos strand en het aangrenzende Geroskipou strand het meest centraal gelegen en daardoor erg geliefde stranden. Bezoek het Pachyammos strand ook eens tegen de avond. Wanneer de zon achter de zee zakt en het Griekse kapelletje in oranje tinten baadt, wordt u hier op misschien wel de mooiste zonsondergangen van heel Cyprus getrakteerd. Niet voor niets noemen de Cyprioten dit stukje strand ook wel ‘Sunset Point’.

DAG
12

Paphos

Coral Bay
Vrije dag in Paphos
Ontdek de stranden van Peyia
Overnachting in Paphos

Op zo’n 20 minuten rijden vanaf Paphos ligt het stadje Peyia, een geliefde plaats vanwege haar goudgele stranden. De centrale baai van de stad is Coral Bay, misschien wel het populairste strand van Cyprus. En niet zo gek ook, de beschutte baai heeft een strand van fijn zand dat langzaam afloopt in het kraakheldere zeewater. Duikt u hier vandaag onder één van de rieten parasolletjes om met een goed boek te genieten van het warme zonnetje?

DAG
13

Paphos

Akamas
Vrije dag in Paphos
Verse vis eten in Latchi
Overnachting in Paphos

Dat Paphos een populaire badplaats is, heeft u ongetwijfeld gemerkt op de gezellig drukke stranden. Zoekt u een rustigere plek om lekker bij te bruinen? Dan kunt u er ook voor kiezen nogmaals richting het Akamas natuurgebied te rijden. Rondom het gezellige vissersdorpje Latchi vindt u enkele schitterende, ongerepte stranden, weg van de massa. Plan uw bezoek zo dat u rond lunchtijd in het dorpje Latchi kunt zijn. Volgens Cyprioten is Latchi de beste plek om verse (inkt)vis te eten. Kalí Órexi (eet smakeijk)!

DAG
14

Paphos

Lara Beach
Vrije dag in Paphos
Laatste dag zon, zee en strand
Overnachting in Paphos

Vandaag is uw laatste volle dag in Paphos voor u morgen weer terug naar huis vliegt. Wat doet u graag op uw laatste dag? Blijft u in de stad om nog lekker te wandelen over de boulevard bij de haven? Of gaat u liever genieten van uw laatste uren zon, zee en strand?
De westkust van Cyprus kent nog een aantal onontdekte pareltjes van stranden. Zo vindt u het onontwikkelde Lara strand, aan de rand van het Akamas natuurgebied. Dit volledig natuurlijke strand is een geliefde broedplaats van zeeschildpadden en massatoerisme is hier dan ook ver te zoeken. Heeft u een auto met vierwielaandrijving en bent u echt op zoek naar een plekje weg van de massa? Neem dan uw parasolletje mee en strijk hier neer voor een unieke ervaring!

DAG
15

Paphos/Larnaca - Amsterdam

Aankomst luchthaven
Vertrek uit Paphos
Inleveren van uw huurauto op de luchthaven
Terugvlucht naar Amsterdam

Als de koffers weer zijn gepakt, rijdt u vanuit Paphos terug naar de luchthaven en levert uw huurauto in. Na een heerlijke vakantie komt er een einde aan uw reis op Cyprus. Aan boord van uw vlucht terug naar Amsterdam kijkt u terug op twee prachtige weken. Wat een veelzijdig eiland!

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
1 optie
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Extra's
0 optie
Open+
15 dagen Relaxt Cyprus: altijd de beste prijs
+Vervoersopties
Open+

Middenklasse én Superiorklasse

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Deze reis kan zowel in goede Middenklasse als Superiorklasse hotels worden geboekt. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Middenklasse hotels
Superiorklasse hotels
Limassol
Harmony Bay
Driesterren
Het moderne Harmony Bay Hotel heeft een fantastische locatie aan het strand van Limassol. U kunt genieten van het ruime zwembad met ligbedjes, de sportfaciliteiten of de sauna. De receptie is 24 uur per dag geopend en beschikt over een bar. Tevens kunt u gebruik maken van roomservice. Op 100 meter loopafstand zijn er diverse restaurants te vinden. De kamer is voorzien van een balkon, gratis WiFi, airconditioning, kluisje, haardroger en gratis toiletartikelen.
Meer info >
Limassol
Mediterranean Beach hotel
Viersterren
Het Mediterranean Beach Hotel heeft een mooie locatie direct aan het zandstrand. De afstand tot het centrum van Limassol is 11 km. Het hotel biedt maar liefst 5 restaurants waaronder een sushibar, bars, een grote tuin die tot het strand loopt, een spectaculair split level zwembad, kinderzwembad een binnenzwembad, fitnessruimte, uitgebreide Spa, sauna en jacuzzi, kinderspeeltuin en een miniclub. Er is gratis WiFi in het hele hotel en het hotel beschikt over een privé parkeerplaats (gratis parkeren). De kamers zijn voorzien van airco, minibar, TV, koffie- en theefaciliteiten, balkon of terras en kluisje. De badkamer heeft een bad en/of balkon, föhn en luxe toiletartikelen.

Meer info >
Troödos
12
Kallithea Inn
  • Kallithea Inn, kamer
  • Kallithea Inn, lobby
  • Kallithea Inn, ontbijtzaal
  • Kallithea Inn, receptie
  • Kallithea Inn, exterieur
Kallithea INN is een kleinschalig hotel gelegen in het centrum van Platres, en is vernoemd naar de Griekse naam Kallithea, wat 'prachtig uitzicht' betekend. Het hotel bevindt zich op 13 minuten rijden naar het Troodos Gebergte. Het hotel is eenvoudig ingericht en beschikt over een gezellige woonkamer, bar, restaurant waar er Griekse gerechten worden geserveerd en gratis WiFi in alle ruimtes. De 9 kamers zijn voorzien van airco en TV.
Meer info >
Rodon Hotel
Driesterren
  • Rodon Hotel, zwembad
  • Rodon Hotel, kamer
  • Rodon Hotel, restaurant
  • Rodon Hotel, zwembad
Rodon Hotel is een hotel dat gebouwd is in traditionele stijl. Het is gelegen in het pittoreske dorpje Agros. Agros ligt op een bergtop en heeft daardoor een panoramisch uitzicht over de omgeving. Het centrum van Agros vindt u op ongeveer 20 minuten loopafstand. In het centrum zijn meerdere gezellige tavernas te vinden. Het hotel beschikt over twee zwembaden, een zonneterras met ligbedden en parasols, een fitnessruimte, tennisbaan, basketball- en volleyballveld, gratis WiFi in de gehele accommodatie, een restaurant en een juwelier. De kamers zijn modern en stijlvol ingericht en zijn voorzien van airco, verwarming, TV, telefoon, kluisje, koelkastje, ruim balkon met zitje en een badkamer met bad en/of douche, föhn en gratis toiletartikelen.
Meer info >
Troödos
Petit Palais hotel
Drieenhalve ster
  • Petit Palais, terras
In het dorp Platres in het Troödos gebergte ligt het Petit Palais hotel. De Millomeris watervallen vindt u hier op loopafstand en het Sparta Adventure Park ligt 700 m afstand. Het hotel is in boetiekstijl ingericht en beschikt over een restaurant, bar, een gemeenschappelijke lounge en een tuin. Op het boven terras van het restaurant heeft u een prachtig uitzicht van de omgeving. Het hotel biedt verder een 24-uursreceptie, bagageopslag en gratis WiFi in het gehele hotel. Openbaar parkeren is mogelijk in de buurt van de accommodatie (gratis parkeren). De kamers zijn zeer verzorgd ingericht en zijn voorzien van airco, TV, minibar, kluis, balkon en een koffie- en theefaciliteiten. De badkamer heeft een bad en/of douche en een föhn.
Meer info >
Paphos
Cynthiana Beach hotel
Driesterren
Hotel Cynthiana Beach ligt op ongeveer 3 km van Kissonerga en 7 km van Paphos en ligt op een rotsachtig schiereiland op een van de uniekste plaatsen van Paphos. Het hotel biedt een oppasservice, kinderopvang, autoverhuur, roomservice, wekdienst en een wasservice. Het hotel heeft verder een zwembad met ligstoelen en parasols en meerdere restaurants en bars. Verder is er een supermarkt, diverse winkels, tv ruimte, speelruimte en een Spa met verschillende behandelingen. Het hotel biedt gratis WiFi in het gehele hotel en beschikt over een privé parkeerplaats (gratis parkeren). De kamers zijn voorzien van airco, kluisje, TV, telefoon en balkon. De badkamer heeft een bad en/of douche en föhn.
Meer info >
Paphos
CBH Athena Beach Hotel
Viersterren
Constantinou Bros Athena Beach Hotel ligt direct aan het strand in Kato Paphos, op loopafstand van de pittoreske haven, archeologische vindplaatsen, winkels en het uitgaansleven. Het hotel biedt veel faciliteiten zoals drie zwembaden, twee peuterbaden, een waterglijbaan, jacuzzi's ( binnen en buiten) ,verlichte tennisbanen, minigolf, bowlingbanen ( binnen en buiten), kinderspeeltuin en Kids club. In de zeer uitgebreide Elixer Spa van het hotel vindt u een binnenzwembad, sauna, stoombad, fitnessruimte en een kapsalon. U kunt hier terecht voor professionele massages, lichaamsbehandelingen, aromatherapie en tal van andere behandelingen. Het hotel heeft gratis WiFi in het hele hotel en beschikt over een privé parkeerplaats (gratis parkeren). De kamers zijn voorzien van een ruim balkon, gratis WiFi, airco, TV, kluisje, koffie- en theefaciliteiten, koelkastje, badjassen en strijkvoorzieningen. De badkamer heeft een bad en/of douche, föhn en luxe toiletartikelen.
Meer info >

Verlengen

Het is mogelijk om uw rondreis nog meer op maat te maken, door de rondreis aan het einde te verlengen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden die wij bij deze reis bieden.
Agapinor Hotel
Paphos - Verblijf Paphos
Driesterren
Wanneer u aansluitend aan de rondreis één of meerdere overnachtingen in Paphos bij zou willen boeken is dit mogelijk. Wij verzorgen de overnachtingen in een fijn hotel met zwembad....
Meer info
meerprijs
v.a.
47.547.50
95
15 dagen Relaxt Cyprus: altijd de beste prijs
Het is momenteel nog niet mogelijk om extra’s bij te boeken.
15 dagen Relaxt Cyprus: altijd de beste prijs

Praktische info

-Specifiek voor deze reis
Sluiten-

Uitvoering rondreis

Deze rondreis wordt alleen uitgevoerd in de maanden maart t/m november.

Bagage en stoelen reserveren bij Transavia

Op de vluchten van Transavia mag u kosteloos 1 stuk handbagage (kleine rugtas of handtas max. 40 x 30 x 20 cm) meenemen. Deze plaatst u onder de stoel voor u. Cabinebagage (max. 55 x 35 x 25 cm) en/of ruimbagage is niet bij de vluchten inbegrepen.* Na boeking ontvangt u van ons een e-mail met daarin de boekingscode waarmee u kunt inloggen op de website van Transavia. Hier kunt u zelf, indien gewenst, cabinebagage of ruimbagage boeken en eventueel een stoel reserveren. Ook is het hier mogelijk om een stoel met extra beenruimte te reserveren. Het boeken van cabinebagage, ruimbagage en het reserveren van een stoel is tegen betaling. Wanneer u wacht tot het online inchecken (30 uur voor vertrek), kunt u kosteloos een standaard stoel reserveren.

*Heeft u geboekt voor 01/04/24? Dan is 1 stuk handbagage (max. 40 x 30 x 20 cm) en 1 stuk cabinebagage (max. 55 x 35 x 25 cm) inbegrepen. Samen mag dit max. 10 kilo wegen.

Wijzigingen vluchtprijzen

De prijs van de reis is inclusief intercontinentale vluchten. De prijzen van vluchten wijzigen voortdurend. Het is daarom mogelijk dat de vlucht niet meer beschikbaar is voor de aangeboden prijs. Uiteraard nemen wij in dat geval contact met u op.

Kinderkorting

De kinderkorting is, indien van toepassing, reeds in de prijs verwerkt.

Bijkomende kosten ter plaatse

Als u een rondreis naar Cyprus boekt, geeft u ter plaatse ook nog geld uit aan maaltijden, excursies, fooien, etc. Om het voor u gemakkelijker te maken om de totale kosten in te schatten, geven wij hieronder een indicatie voor de bijkomende kosten van deze reis. Deze indicatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen en koersverschillen.

Eten en drinken
Lunch : ca. € 15,00
Diner : ca. € 20,00
Flesje water : ca. € 1,00
Flesje fris : ca. € 2,00
Fles wijn : ca. € 4,00
Glas bier (lokaal) : ca. € 3,00

Fooien
Zie voor richtbedragen onder fooien.

Fooien

In Cyprus is het geven van fooien heel gebruikelijk. Een fooi is een uiting van waardering en wordt daarom erg op prijs gesteld.

Indicatie fooien:
Chauffeur : € 2,00 per persoon per dag
Gids : € 2,00 per persoon per dag
Kamermeisje : € 1,00 per persoon per nacht
Kofferdrager : € 1,00 per persoon per koffer

Dit zijn de richtbedragen. Uiteraard kan de koers van de euro en de lokale valuta wijzigen waardoor de genoemde bedragen mogelijk anders worden.

Wanneer u tevreden bent over de service, kunt u in restaurants een fooi geven van ongeveer 10%.

Autorijden op Cyprus

Op Cyprus wordt links gereden. Dit went heel erg snel en valt mee, ook omdat de wegen goed onderhouden en vaak een stuk rustiger zijn dan in Nederland. De steden Paphos, Limassol, Larnaca en Nicosia zijn met elkaar verbonden door een goede snelweg, waardoor het hele kustgebied makkelijk en snel bereikbaar is. In het Troodos Gebergte zijn de wegen smaller en bochtiger, maar nog steeds heel goed begaanbaar. Geniet dus vooral van de prachtige kust en natuur om u heen en vergeet niet regelmatig even een stop te maken!

Zwaarte en Mobiliteit

Tijdens deze rondreis laten wij u in een relatief korte periode kennis maken met de vele facetten van het prachtige Cyprus. Voor deze reis is een normale basisconditie en een goede mobiliteit noodzakelijk. Een rondreis kan door mensen die minder mobiel zijn, als zwaar worden ervaren en soms is deelname aan bepaalde programmaonderdelen niet haalbaar. Aangezien deze reis op individueel niveau wordt uitgevoerd bestaat er flexibiliteit in het programma. U kunt ter plaatse zelf aangeven of u al dan niet wilt deelnemen aan bepaalde programmaonderdelen. Omdat u de reis boekt als totaalpakket kunnen we u geen restitutie geven voor niet bijgewoonde reisonderdelen die in de prijs opgenomen zijn.

Deze rondreis is niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers. Als u of één van uw reisgenoten een minder goede basisconditie heeft of beperkt mobiel is, neemt u dan alstublieft telefonisch contact met ons op. In overleg met u kunnen wij u adviseren welke reismogelijkheid het beste op uw wensen en conditie aansluit.

Cyprus
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Goed voorbereid op reis
Open+
+FAQ
Open+

Een reis boeken bij NRV

+Wat betekent 'op aanvraag' bij een reis(datum)?

Onze privérondreizen en zelf samenstel reizen zijn 'reizen op aanvraag'. Dit betekent dat wij uw reis bij onze lokale partner dienen te plaatsen om de beschikbaarheid van de door u gewenste reis of reisonderdelen na te kijken. Indien wij uw reservering op de door u aangegeven manier kunnen bevestigen, wordt uw boeking omgezet in een definitieve boeking. In het geval uw aanvraag niet bevestigd kan worden, zullen wij contact met u opnemen om eventuele alternatieven te bespreken. In de regel krijgt u binnen 1-2 werkdagen bericht over uw aanvraag. Wanneer u uw reservering reeds bij ons geplaatst heeft, maar de aanvraag intrekt voordat de gehele boeking akkoord is, is NRV genoodzaakt € 50,- administratiekosten in rekening te brengen. Indien wij de door u geboekte reis niet conform boeking kunnen aanbieden, mag u uiteraard kosteloos van uw boeking afzien.

+Op welke wijze moet ik de reissom betalen?

De reissom kunt u onder vermelding van uw klant- en factuurnummer via internetbankieren overmaken op de rekening van NRV.

Bankgegevens van NRV:

ING
IBAN (International Bank Account Number): NL49INGB0002183287
BIC (Bank Identifier Code): INGBNL2A

ABN Amro
IBAN (International Bank Account Number): NL37ABNA0515107239
BIC (Bank Identifier Code): ABNANL2A

Betaling per creditcard of contanten is helaas niet mogelijk.

+Mijn kinderen gaan mee op reis. Ontvangen zij kinderkorting?

Of er kinderkorting voor uw reis van toepassing is, hangt af van de door u gewenste reis. Na het invoeren van uw reisgezelschap, wordt een eventuele kinderkorting in de prijstabel bij de desbetreffende reis verwerkt.

+Kan ik mijn reis verlengen?

Onze privéreizen kunt u in de meeste gevallen verlengen. Onder het tabblad 'Verlengen/vervangen' kunt u de mogelijkheden tot verlenging van de door u gewenste reis inzien. Heeft u andere verlengingswensen? Kijk dan bij ons Zelf Samenstellen aanbod voor heel veel andere mogelijkheden. Hierbij kunt u zelf de reisduur van uw reis aangeven en is verlenging aldus altijd mogelijk.
Uiteraard kunt u ook telefonisch (+31 (0)70 3076700) of per e-mail (info@nrv.nl) contact met ons opnemen zodat wij u nader kunnen informeren.

+Hoe kan ik een privéreis voor een alleenreizende boeken?

Wilt u als alleenreizende een privéreis bij NRV boeken dan adviseren wij u telefonisch contact met ons op te nemen op +31 (0)70 3076700. Wij bekijken graag de mogelijkheden voor u. De prijzen op onze website zijn per persoon en gebaseerd op een verblijf met twee personen per kamer.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een privérondreis of heeft u uw reis zelf samengesteld dan kunt u ter plaatse ervoor kiezen om zelf de fooien te beheren en naar eigen inzicht te geven of om dit door uw gids te laten doen, indien u begeleid wordt. Onze lokale vertegenwoordiging geeft u graag richtlijnen zodat u op de hoogte bent van wat ter plaatse gebruikelijk is.

+Ik heb een speciale wens. Wordt deze ter plaatse gehonoreerd?

Dat een speciale wens ter plaatse wordt gehonoreerd, kunnen wij helaas niet aan u garanderen. Dit hangt namelijk af van de beschikbaarheid en bereidwilligheid van het hotel waar u verblijft. Indien u bij boeking uw speciale wens aan ons doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze als preferentie in uw boeking wordt opgenomen zodat onze agent en de hotelier hiervan op de hoogte zijn. Indien mogelijk, houden zij hiermee rekening.

Heeft u speciale dieetwensen of dient u op doktersadvies speciale medicijnen mee te nemen op vakantie, brengt u ons hiervan dan op de hoogte zodat wij de luchtvaartmaatschappij hierover kunnen informeren.

Informatie omtrent uw reis

Belangrijke documenten

+Op welke wijze ontvangen wij onze boekingsbevestiging en andere belangrijke informatie?

Uw boekingsbevestiging annex factuur zult u per e-mail van ons ontvangen, net als de reisbescheiden en overige belangrijke informatie.

+Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

Uw reisbescheiden ontvangt u ongeveer zeven tot tien dagen voor vertrek. De reisbescheiden bevat belangrijke informatie zoals uw e-tickets, de contactgegevens van NRV en onze lokale partner, de hotellijst en de vouchers. Uw reisbescheiden ontvangt u per e-mail.

+Wat zijn e-tickets?

Een e-ticket is een elektronisch ticket. Uw e-ticket is het bewijs van uw geboekte vlucht en zult u per e-mail bij de reisbescheiden ontvangen.

+Waar moet ik aan denken als ik met kinderen reis?

Het is mogelijk dat de autoriteiten van de bestemming die u bezoekt nadere vereisten stellen in geval ouders met minderjarige kinderen reizen. Dit kan ook het geval zijn wanneer één ouder met een kind reist. Ook in dit geval bent u er zelf voor verantwoordelijk dat u in het bezit bent van de juiste documenten om te kunnen reizen. NRV kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Alleenreizende ouders en ouders met een andere achternaam dan hun minderjarige kind (= t/m 17 jaar) moeten bij reizen buiten het Schengen-gebied aan kunnen tonen dat zij het ouderlijk gezag hebben over het meereizende kind én toestemming hebben van de andere ouder om met hun kind naar het buitenland te reizen. Om problemen aan de grens te voorkomen adviseren de Rijksoverheid en de Koninklijke Marechaussee om de volgende documenten mee te nemen:
▪ Formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland (verkrijgbaar in het Engels)
▪ Kopie paspoort van toestemming gevende (niet meereizende) ouder(s)
▪ Recent uittreksel gezagsregister
▪ Recent uittreksel BRP van het kind

En eventueel:
▪ Uitspraak van de rechter over gezag en omgang;
▪ Het ouderschapsplan;
▪ Geboorteakte van het kind.

Ook andere personen die met een minderjarig kind reizen (bijvoorbeeld grootouders) moeten over bepaalde documenten beschikken. Wij adviseren u tijdig de juiste documenten aan te vragen. Voor uitgebreidere informatie kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid en Koninklijke Marechaussee . Reizigers met de Belgische nationaliteit verwijzen wij graag naar Buitenlandse Zaken.

+Aan welke vereisten dient mijn paspoort te voldoen?

U bent zelf verantwoordelijk voor een geldig paspoort en de vereiste reisdocumenten, zoals een visum (indien van toepassing). Voor de meeste bestemmingen dient uw paspoort bij thuiskomst nog zes maanden geldig te zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de landinformatie van uw bestemming op nrv.nl. Tevens kunt u de ambassade/het consulaat raadplegen om u te laten informeren over de specifieke vereisten.

+Hoe kan ik mijn paspoortgegevens achteraf nog wijzigen/invullen?

Na uw boeking ontvangt u van ons een inlog op Mijn NRV. Via dit portaal kunt u uw gegevens nog aanvullen of wijzigen. Het is ook mogelijk uw gegevens per mail of telefonisch aan ons door te geven. Wij verwerken het dan in uw boeking.

+Heb ik voor mijn bestemming een visum nodig?

Voor veel landen is een visum verplicht om het land in te kunnen reizen. Voor sommige landen kunt u bij aankomst een visum kopen, bij andere landen dient u dit visum reeds vooraf thuis aan te vragen. Op onze website kunt u bij de landinformatie van het betreffende land hier meer informatie over vinden. U bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig verkrijgen van een visum. NRV is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die voortvloeien uit het feit dat u niet in het bezit bent van een correct visum.

+Ik reis naar of via de VS. Zijn er nog nadere vereisten waaraan ik moet voldoen?

Wanneer u naar of via de VS reist dient u rekening te houden met het volgende:

U bent verplicht reistoestemming te verkrijgen via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming (ESTA) of een visum te hebben, voordat u aan boord kunt gaan van een vliegtuig of schip naar de VS. Een ESTA is sneller en goedkoper om te regelen, de kosten zijn circa 21 USD. Voor een aanvraag en meer informatie kunt u naar de website van ESTA gaan. Wij raden u aan de aanvraag tijdig in te dienen. Als geen toestemming wordt gegeven, dient u een visum aan te vragen via het Amerikaanse consulaat.

De ESTA autorisatie is geldig voor een periode van maximaal 2 jaar of tot de datum waarop uw paspoort verloopt, tenzij de toestemming eerder wordt herroepen. Gegevens met betrekking tot verblijfadres, vluchtnummer etc. moet u wel per reis actualiseren.

ESTA geldt alleen voor landen (en hun staatsburgers) die aan het Visa Waiver programma meedoen, waaronder Nederland. Personen met een niet-Nederlands paspoort kunnen verplicht zijn een visum aan te vragen. Daarnaast zijn er ook een aantal andere uitzonderingen om te kunnen reizen met een ESTA: als u in of na maart 2011 in Iran, Irak, Noord-Korea, Soedan, Syrië, Libië, Somalië of Jemen bent geweest, kunt u niet meer met een ESTA reizen. U bent dan verplicht om een visum aan te vragen. Het heeft in dit geval geen zin om een nieuw paspoort aan te vragen, daar u naam gekoppeld is aan uw bezoek. Hetzelfde geldt voor reizigers die na 12 januari 2021 in Cuba zijn geweest. Meer uitgebreide informatie treft u aan op deze website.

Indien u via de VS met kinderen reist, dient u naast ESTA, ook rekening te houden met het volgende: wanneer er één of meerdere kinderen bij u in het paspoort staan, dient voor elk kind een visum of een eigen paspoort aangevraagd te worden. Kinderen dienen dus in het bezit te zijn van een eigen paspoort of een visum.

Een visum kunt u aanvragen op de website van het Amerikaanse Consulaat, dit kost € 140,-. Vervolgens krijgt u een link toegestuurd waarmee u een afspraak kunt maken op het Amerikaanse Consulaat in Amsterdam. U kunt rekening houden met een totale procedure van ca. 4 weken. Het visum is vervolgens 10 jaar geldig. Let u wel op dat als u een nieuw paspoort moet aanvragen, dat er bij uw oude paspoort op de visumpagina geen gaten gestanst worden.

Voorbereiding op uw reis

+Waar vind ik informatie over mijn reis?

Op onze website treft u heel veel informatie over onze reizen en reisonderdelen aan. Wanneer u op de door u gewenste reis of het door u gewenste reisonderdeel klikt, zult u een uitgebreide beschrijving van het programma/ reisonderdeel aantreffen, een overzicht van de onderdelen die inbegrepen zijn, extra informatie behorende bij de reis/ het reisonderdeel, eventuele extra opties, zoals upgrades en verlengingen, en ervaringen van NRV reizigers die u voor zijn gegaan. Tevens treft u bij onze groepsreizen en privéreizen een overzicht van de voorbeeldhotels aan en de optionele excursiemogelijkheden ter plaatse.

+Moet ik nog speciale gezondheidsmaatregelen treffen?

Uiteraard is het van groot belang dat u zich goed voorbereidt wanneer u een verre reis gaat maken. Voor de voorbereiding van uw reis kunt u onder andere onze website raadplegen. Onder de land-/ reisinformatie staat altijd een kopje 'Gezondheid & Vaccinaties' opgenomen om u zo goed mogelijk te kunnen informeren.
Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via thuisvaccinatie.nl.

Bij het maken van een verre reis is het aan te raden middelen tegen uitdroging, reisziekte, diarree of verstopping mee te nemen in uw toilettas.

Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

+Kan ik online inchecken voor mijn vlucht?

Of u online kunt inchecken voor uw vlucht hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het inmiddels vanaf 24 uur voor vertrek mogelijk om online in te checken zodat u op de luchthaven alleen nog maar uw bagage hoeft af te geven. Helaas is het voor groepsreizen niet altijd mogelijk om online in te checken.

+Wanneer dien ik aanwezig te zijn op de luchthaven?

Wij adviseren u om minimaal 2,5 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn. Houd u rekening met drukte op de wegen en op het spoor richting de luchthaven. Houd u er tevens rekening mee dat u na de check-in nog de paspoort- en veiligheidsformaliteiten dient te doorlopen en dat de afstand van de check-in balie naar uw gate groot kan zijn, wat ook de nodige tijd in beslag kan nemen.

Tijdens uw reis

+Word ik bij aankomst op de luchthaven verwelkomd?

NRV heeft geen balie op de luchthavens. U zult dan ook niet voorafgaand aan uw vlucht door één van onze medewerkers worden verwelkomd. Uw e-tickets heeft u reeds per e-mail ontvangen zodat u zelf kunt bepalen hoelang van tevoren wenst te arriveren. Wij raden u overigens wel aan om tijdig aanwezig te zijn op de luchthaven.

+Word ik bij aankomst op de bestemming verwelkomd?

Of u bij aankomst op de bestemming zal worden verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger hangt af van de reis/ het reisonderdeel dat u bij ons heeft geboekt. Indien u bij aankomst zal worden verwelkomd, staat dit expliciet in de beschrijving van uw reis opgenomen.

In de meeste gevallen wordt u bij onze groepsreizen en privéreizen bij aankomst verwelkomd. Heeft u uw reis zelf samengesteld dan zal u ter plaatse worden verwelkomd wanneer u een transfer of bijvoorbeeld een meet & greet heeft geboekt.

+Waar kan ik ter plaatse terecht in geval van vragen?

In geval van vragen kunt u ter plaatse terecht bij uw chauffeur of gids. Wanneer deze uw vragen niet kunnen beantwoorden of wanneer u niet door reisleiding wordt begeleid, adviseren wij u contact op te nemen met ons lokale agentschap. De contactnummers van onze contactpersoon ter plaatse staan altijd aangegeven in uw reisbescheiden. Mocht uw vraag niet afdoende zijn beantwoord dan kunt u uiteraard ook contact opnemen met NRV. Houdt u rekening met het tijdsverschil. Alleen in geval van nood zijn wij 24 uur (telefonisch) bereikbaar.

+Hoe werkt het met de fooien?

Mensen die in het toerisme werkzaam zijn, zijn vaak in grote mate afhankelijk van fooien van reizigers. Wij raden u dan ook aan om gul hiermee om te gaan.

Maakt u een groepsreis dan zal uw reisleid(st)er bij aanvang van de reis zorgdragen voor het samenstellen van een fooienpot. Deelname aan de fooienpot geschiedt op vrijwillige basis en wij adviseren u om rekening te houden met een bedrag van circa €5,- per persoon per dag (dit is afhankelijk van de bestemming die u bezoekt en kunt u bij de landinformatie van uw bestemming terugvinden). Uw reisleider zal namens de groep een fooi geven aan mensen die u als groep een service verlenen. U kunt hierbij denken aan de kofferjongens, bedienend personeel etc. Uiteraard houdt uw reisleider een overzicht bij van de uitgaven en heeft u te allen tijde inzage hierin.

Maakt u een privérondreis of heeft u gekozen voor de reisvorm zelf samenstellen, dan kunt u ter plaatse ervoor kiezen om zelf de fooien te beheren en naar eigen inzicht te geven of om dit door uw gids te laten doen, indien u begeleid wordt. Onze lokale vertegenwoordiging geeft u graag richtlijnen zodat u op de hoogte bent van wat ter plaatse gebruikelijk is.

+De reis verloopt niet zoals verwacht. Wat moet ik nu doen?

Ondanks onze inspanningen om uw reis helemaal naar tevredenheid uit te voeren, kan het voorkomen dat tijdens uw reis iets niet naar wens is. Mocht dit het geval zijn dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen: achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het Contactformulier Afdeling Customer Experience. Onze Afdeling Customer Experience zal vervolgens contact met u opnemen.

Na afloop van uw reis

+Waarom wordt na afloop van de reis een enquête toegestuurd?

Na afloop van de reis vragen wij u een enquête in te vullen waarin u uw bevindingen over uw reis kenbaar kunt maken. Op deze manier kunnen wij onze kwaliteitsnormen handhaven en deze aan u als reiziger garanderen. De enquêtes zullen intern door ons worden verwerkt en indien nodig dan wel wenselijk, zullen aanpassingen worden gemaakt om de uitvoering van de reis te bevorderen.

+Ik heb een klacht over mijn reis. Waar moet ik deze indienen?

Wanneer u een klacht heeft over uw reis dan vragen wij u dit reeds op de bestemming kenbaar te maken bij uw reisleiding of onze lokale partner, zodat met uw persoonlijke wensen rekening kan worden gehouden en uw reis alsnog naar tevredenheid kan plaatsvinden. Mocht het ter plaatse niet naar tevredenheid worden opgelost dan verzoeken wij u contact op te nemen met NRV in Nederland zodat wij in de mogelijkheid worden gesteld uw klachten op te lossen; achteraf is dit immers veelal niet meer mogelijk. Mocht u na afloop van uw reis bepaalde zaken onder onze aandacht willen brengen, dan kunt u dit schriftelijk doen. Klik hier voor het Contactformulier Afdeling Customer Experience. Onze Afdeling Customer Experience zal vervolgens contact met u opnemen.

Algemeen

+Wie is NRV?

Wij zijn de grootste rondreisspecialist van Nederland met een aanbod van circa 500 reizen. NRV is opgericht in 2006 en daarmee hebben we inmiddels meer dan 15 jaar ervaring in rondreizen. NRV biedt een zeer uitgebreid aanbod van groepsreizen, privéreizen, familiereizen, cruises en reizen zelf samenstellen naar meer dan 50 bestemmingen in Afrika, Azië, Europa, het Midden-Oosten, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en Oceanië.

+Waar staat NRV voor?

De afkorting NRV staat voor Nederland Reist Voordelig. Dat is een van onze uitgangspunten: de beste prijs voor ons aanbod. Verder staat NRV voor comfortabel op reis gaan. Onze rondreizen zijn door onze reisspecialisten met veel zorg samengesteld. De mooiste reisroutes zijn voor u uitgestippeld, met een evenwichtige mix tussen cultuur en natuur en tussen bekende hoogtepunten en verborgen parels. NRV staat ook voor service. Zo vinden wij het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt. U treft dan ook veel informatie op onze website om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw reis.

+Wat voor soort reizen heeft NRV?

NRV biedt rondreizen aan naar meer dan 50 bestemmingen in Afrika, Azië, Europa, het Midden-Oosten, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en Oceanië. Wij hebben groepsreizen, privéreizen, zelf samenstellen en cruises in ons aanbod. Binnen deze categorieën bieden wij ook nog verschillende soorten reizen aan, zoals familierondreizen, Fly Drives, autorondreizen, stedentrips, strandvakanties en relaxte rondreizen.

+Is NRV aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds?

Bij NRV kunt u met een gerust hart uw vakantie boeken. Wij zijn namelijk aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds, instanties die u als reiziger de meeste zekerheid geven. Klik hier voor de Reisvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

+Op welke manier kom ik in contact met NRV?

Wilt u contact opnemen met NRV? Klik hier om via het contactformulier uw vragen en/ of opmerkingen over ons reisaanbod, uw reservering of bijvoorbeeld onze website te stellen. In de regel krijgt u hierop binnen 48 uur van ons een reactie.

+Wat zijn de betalingscondities van NRV?

NRV hanteert de betalingsvoorwaarden van de ANVR Reisvoorwaarden. Dit betekent dat u bij boeking een aanbetaling dient te voldoen van 20% van de reissom. Het restant van de reissom dient uiterlijk zes weken voor de dag van vertrek door ons ontvangen te zijn.

Wanneer u gebruik maakt van een aanbieding kan het zijn dat wordt afgeweken van bovenstaande betalingsvoorwaarden. Dit staat altijd bij de betreffende aanbieding/ reis vermeld.

+Wat is het NRV Reiscafé?

Wilt u alvast in de stemming komen voor uw reis, meer weten over een bepaalde bestemming of nader kennismaken met NRV? Kom dan naar het NRV Reiscafé om één van onze sfeervolle en informatieve presentaties bij te wonen. Onder het genot van een drankje ontvangt u veel informatie over onze bestemmingen en ziet u prachtige reisreportages. Uiteraard is er ook ruim de gelegenheid om vragen te stellen. Kijk hier voor meer informatie over het NRV Reiscafé en voor het reserveren van uw plaatsen.

Website

+Wat is 'Mijn NRV'?

‘Mijn NRV’ is uw persoonlijke domein op nrv.nl waarmee u onder andere toegang heeft tot uw adresgegevens, boekingsgegevens, reisbescheiden en uw reispuntensaldo.
Het aanmaken van een ‘Mijn NRV’ domein gebeurt automatisch als u als nieuwe klant een online reis boekt, zodat u daarna eenvoudig uw gegevens bij elkaar heeft.

Hoewel wij bij het weergeven van ‘Mijn NRV’ de grootste zorgvuldigheid betrachten, is het mogelijk dat er onvolkomenheden genoteerd staan. Voor deze en andere onvolkomenheden kan NRV niet aansprakelijk worden gesteld. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleend aan de inhoud van uw persoonlijke domein.

+Heeft u al een registratie op Mijn NRV, maar bent u uw wachtwoord vergeten?

Dan kunt u op de inlogpagina op 'Wachtwoord vergeten' klikken en dient u uw e-mailadres en verificatiecode in te voeren. U ontvangt dan een e-mail met uw wachtwoord waarmee u weer kunt inloggen op ‘Mijn NRV’.

+Kan ik mijn wachtwoord voor Mijn NRV wijzigen?

Uw wachtwoord van ‘Mijn NRV’ wijzigen gaat heel eenvoudig. Log in met uw e-mailadres en het bestaande wachtwoord. U komt vervolgens in 'Mijn Gegevens'. Door op 'Wachtwoord wijzigen' te klikken, kunt u uw bestaande wachtwoord aanpassen naar een door u gewenst wachtwoord.

+Hoe word ik lid van de nieuwsbrief?

Op onze website kunt u zich eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief. Helemaal onderaan alle webpagina’s ziet u een invulveld voor uw e-mailadres met daarboven “Schrijf u in voor onze nieuwsbrief”. Vul uw e-mailadres in en u wordt voortaan op de hoogte gehouden van onze speciale acties, mooie aanbiedingen en overig reisnieuws.

+Hoe meld ik mij af voor de nieuwsbrief?

U kunt zich afmelden voor onze nieuwsbrief door onderaan in een ontvangen nieuwsbrief op de afmeldlink te klikken. U kunt ook reageren op een ontvangen nieuwsbrief dat u uitgeschreven wilt worden, dan schrijven wij u handmatig uit.

15 dagen Relaxt Cyprus: altijd de beste prijs
Bewaar reis Boek nu

Reisroute per dag

01Amsterdam - Paphos/Larnaca - Limassol

02Limassol

03Nicosia

04Larnaca

05Limassol

06Limassol - Troodos

07Troodos

08Troodos

09Troodos - Paphos

10Akamas & de Baden van Aphrodite

11Paphos

12Paphos

13Paphos

14Paphos

15Paphos/Larnaca - Amsterdam

Bewaar reis Boek nu