Genieten aan de Caribische kust
Genieten aan de Caribische kust
Monteverde Nevelwoud
Monteverde Nevelwoud
Arenal vulkaan
Arenal vulkaan
Caño Negro Wetlands
Caño Negro Wetlands
Flora & fauna
Flora & fauna

Costa Rica Strand & Natuur aan de Caribische Kust

Privéreis | 16 dagen v.a.
2485i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
18-06-2024
Reisduur
16dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Prachtig nevelwoud in Monteverde
Iconische Arenal-vulkaan bij La Fortuna
Spot vogels en kaaimannen in het natuurreservaat Caño Negro
Sluit af met een 6-daags strandverblijf aan de Caribische kust
Volop flexibiliteit: kies zelf uw huurauto, hotelcategorie en excursies
Lokale vertegenwoordigers 24/7 bereikbaar voor advies en hulp

Fly Drive met enkele highlights en een lang strandverblijf

Tijdens deze reis bezoekt u gedurende acht dagen enkele hoogtepunten van Costa Rica. Zo zoekt u de verkoeling op in het nevelwoud van Monteverde, bewondert u de Arenal-vulkaan bij La Fortuna, gaat u op verkenning naar trekvogels en krokodillen in de Caño Negro Wetlands en hoort u de geluiden van de snelstromende rivier in Puerto Viejo de Sarapiquí. Tot slot geniet u in de levendige badplaats Puerto Viejo de Talamanca van een ontspannen verblijf van zes dagen.

"Perfect vakantie voor koppels en gezinnen die de voornaamste nationale parken van Costa Rica willen bezoeken en de reis willen afsluiten met een langer strandverblijf. "

Judith, Product Manager

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - San José/Alajuela

Vertrek luchthaven
Vertrek Amsterdam - San José
Transfer naar hotel San José/Alajuela
Overnachting San José/Alajuela

Stap in het vliegtuig naar Costa Rica. Nadat u bij aankomst de immigratie en douane bent gepasseerd staat de chauffeur op u te wachten. Hij is te herkennen aan een bordje met uw naam erop en brengt u naar het hotel in San José/Alajuela waar het heerlijk is bijkomen van de vlucht. Maak eventueel van de gelegenheid gebruik om alvast een duik in het zwembad te nemen. Welkom in Costa Rica!

Wij bieden ook vluchten aan vanaf Brussel. Bij het tabblad 'Data & prijzen' kunt u aangeven vanaf waar u zou willen vliegen.

DAG
02

San José/Alajuela - Monteverde (ca. 141 km)

cr_al_monteverde_canopy.jpg
Huurauto ophalen bij hotel San José/Alajuela
Vrije middag
Nachtwandeling maken door de natuur (optionele excursie)
Eerste overnachting Monteverde

Na het ontbijt wordt de huurauto bij uw hotel afgeleverd en rijdt u in nog geen drie uur naar Monteverde. Een deel van de weg naar Monteverde is onverhard, dus een 4WD huurauto komt hier goed van pas! Het nevelwoud van Monteverde is één van de beste eco-toeristische bestemmingen ter wereld en één van de meest spectaculaire natuurreservaten ter wereld. Er zijn ongeveer 2.000 plant- en boomsoorten, 400 vogelsoorten, 100 soorten zoogdieren en ongeveer 1.200 amfibieën en reptielen, evenals honderden unieke varen- en orchideeënsoorten te vinden. Vogels spotten is een populaire bezigheid in het Monteverde-nevelwoud. Dit is ook niet verwonderlijk aangezien hier enkele bijzondere vogelsoorten zijn te vinden, waaronder de penseelparasolvogel, de bedreigde drielelklokvogel, de kleurrijke quetzal en meer dan 30 soorten kolibries.

’s Avonds is het aan te raden om een nachtwandeling te maken. Dit is één van de beste excursies in Monteverde om wilde dieren te zien. Wanneer de dieren die overdag actief zijn gaan zoeken naar hun slaapplaats gaat deze excursie van start. Een geweldige ervaring om luiaards, neusberen, agoeti's (goudhazen), stekelvarkens, grijze vossen, spinnen, kikkers, insecten en veel slapende vogels te spotten.

DAG
03

Monteverde Nationaal Park

cr_al_monteverdevogel_vierkant.jpg
Vrije dag
Wandel over de hangbruggen van Monteverde (optionele excursie)
Slingeren tussen de boomtoppen van Monteverde (optionele excursie)
Tweede overnachting Monteverde

Vandaag bent u vrij om Monteverde en de prachtige omgeving te verkennen. Probeer zo vroeg mogelijk een bezoek te brengen aan het Monteverde-nevelwoud; de dieren zijn dan op hun actiefst. In het reservaat kunt u over een netwerk van goed onderhouden wandelpaden het maagdelijke regenwoud verkennen. De paden zijn zelfstandig te bewandelen (wandelkaarten zijn te verkrijgen bij het bezoekerscentrum) of u kunt een gids huren. Een gids kan helpen bij het zoeken naar moeilijk te vinden dieren en vogels. Aan de andere kant van het stadje is het kleinere en hoger gelegen Santa Elena-nevelwoud te vinden. Dit reservaat biedt ook verschillende wandelmogelijkheden. Verder zijn er allerlei activiteiten mogelijk, waaronder een bezoek aan een kikkermuseum, vlindertuin, kolibrie tuin of kaasfabriek, een excursie over hangende bruggen of paardrijtochten.

Een geweldig avontuur is de canopy tour. De Engelssprekende gidsen zorgen voor de juiste uitrusting en geven uitleg over alle veiligheidsprocedures. Slinger aan kabels tussen de boomtoppen van het nevelwoud. Voor waaghalzen in het mogelijk om de excursie af te sluiten met een Tarzan Swing!

DAG
04

Monteverde - Arenal/La Fortuna (ca. 106 km)

Uitzicht op de Arenal vanuit Lavas Tacotal
Vertrek Monteverde
Vrije middag
Eerste overnachting Arenal/La Fortuna

Na het ontbijt rijdt u in iets meer dan tweeënhalf uur naar Arenal/La Fortuna en één van de meeste bekende vulkanen ter wereld, de Arenal. Deze indrukwekkende kegelvormige vulkaan is het middelpunt van het Nationaal Park Volcán Arenal en torent hoog uit boven het primaire regenwoud. De Arenal-vulkaan in La Fortuna is de meest iconische vulkaan in Costa Rica. Voor het grootste deel van de moderne geschiedenis was de Arenal-vulkaan gewoon een slapende vulkaan omringd door vruchtbare landbouwgrond. Maar gedurende ongeveer 42 jaar was de vulkaan een altijd actief en ontzagwekkend natuurwonder, dat bijna dagelijks dreigende askolommen, enorme explosies en gloeiende lavastromen produceerde. Dit vurige uitzicht is verdwenen (sinds oktober 2010 is de vulkaan weer in een rustfase belandt), maar de Arenal-vulkaan is nog steeds een bezienswaardigheid, dankzij haar beeldschone vorm.

Het gebied is ruig en gevarieerd, rijk aan dieren en omringd door wandelpaden. U kunt hier echt van alles ondernemen met altijd de vulkaan op de achtergrond. Het rustige, kleine stadje La Fortuna, de schilderachtige omgeving en de vele activiteiten maken Arenal tot één van de populairste bestemmingen van Costa Rica.

DAG
05

Arenal/La Fortuna

Canopy trail
Vrije dag
Wandel over de hangbruggen van Arenal (optionele excursie)
Paardrijden naar de La Fortuna-waterval (optionele excursie)
Bezoek aan Tabacón warmwaterbronnen (inclusief diner) (optionele excursie)
Tweede overnachting Arenal/La Fortuna

Vandaag kunt u echt van alles ondernemen. De directe omgeving biedt een breed scala aan activiteiten waaronder paardrijden, quad rijden, abseilen, canopy tours, wandelen over hangende bruggen of lava paden, wildwaterraften over de Peñas Blancas, Toro- en Balsa-rivieren, en kajakken op het Arenal-meer. Een korte wandeling of paardrijtocht naar de voet van de 70 meter hoge La Fortuna-waterval behoort ook tot de mogelijkheid. Neem hier na afloop een verfrissende duik! Vergeet uw verrekijker niet mee te nemen om de 850 vogelsoorten die hier zijn te vinden te bewonderen. Andere dieren die hier zijn te spotten zijn luiaards, kapucijnapen, witsnuitneusberen, herten en slangen.

Er zijn verder tal van wandeltochten die dichtbij de voet van de vulkaan komen. De wandeling door het Nationaal Park Volcán Arenal omvat een bezoek aan het gedeelte van lavastenen dat over is gebleven van de laatste grote vulkanische uitbarsting van 1968. Nog beter is waarschijnlijk het privé-reservaat Arenal 1968, waar twee verschillende wandelingen zijn te maken door het regenwoud en over de lavavelden. Het is bezoek is in beide gevallen te organiseren met een natuurgids om wat meer kennis op te doen over vulkanen en de geschiedenis van de Arenal-vulkaan.

De geothermische activiteit van de vulkaan verwarmd tientallen ondergrondse kanalen. Een mooie afsluiter van deze dag is dan ook een heerlijke ontspannen avond in Tabacón Thermal Resort & Spa. Hier kunt u in alle luxe genieten van de thermale baden in een prachtige tropische omgeving. Het bezoek is inclusief diner en non-alcoholische drankjes. Kortom een perfecte en ontspannen afsluiting van een actieve dag!

DAG
06

Arenal/La Fortuna - Caño Negro (ca. 115 km)

cr_al_boattripcanonegro4.jpg
Vertrek Arenal/La Fortuna
Vrije middag
Eerste overnachting Caño Negro

Vandaag rijdt u in iets meer dan twee uur naar het kleine dorpje Los Chiles waar u de komende twee nachten zult verblijven. Het dorpje is gelegen in de regio Caño Negro, waar het natuurreservaat Caño Negro is gelegen. Caño Negro is een paradijs voor vogelliefhebbers, maar ook natuurliefhebbers kunnen hier volop genieten van de prachtige omgeving, lagunes en bijzondere flora en fauna. Aangekomen in het hotel is het heerlijk om te ontspannen bij het zwembad. Wanneer iedereen gaat slapen, wordt de natuur in Caño Negro wakker. Ondanks de grote verscheidenheid aan dieren die overdag te zien zijn, is er 's avonds ook voldoende activiteit. Een leuke optionele excursie om ter plaatse te boeken bij de lodge is de nachtelijk wandeltocht. Hierbij ziet u dieren die 's nachts tot leven komen, zoals kikkers, insecten, amfibieën en andere nachtdieren.

DAG
07

Caño Negro Wetlands

cr_alg_canonegro_boat.jpg
Vrije dag
Wetlands Tour (optionele excursie)
Kanoën door de Cano Negro Wetlands (optionele excursie)
Tweede overnachting Caño Negro

Caño Negro, met de schilderachtige Río Frío, wordt beschouwd als één van de beste plekken in Costa Rica voor het spotten van vogels. Dit is niet zo verwonderlijk, want het is een belangrijke migratieroute voor vogels uit het noorden. In dit waterrijke gebied zijn naast vele vogelsoorten ook kaaimannen, leguanen, rivierschildpadden, luiaards en drie apensoorten te vinden. Het gebied is vergelijkbaar met de Everglades in Florida en staat gedurende de regentijd (juli t/m november) onder water. Hoewel het natuurgebied ook wandelpaden heeft, heeft u vanaf het water de beste kans om het wildleven te spotten. De natuurgids weet alle dieren te vinden en vertelt over het leefgebied en het gedrag van de dieren die u zoal tegenkomt tijdens deze optionele excursie. Boottochten en kanotochten zijn seizoensgebonden en niet altijd mogelijk in het droge seizoen. In het droge seizoen (december t/m april) droogt het gebied langzaam op en vormt het een toevluchtsoord voor een immense variëteit aan diersoorten, waaronder zeldzame zoogdieren als de jaguar, de tapir en de ocelot.

DAG
08

Caño Negro - Puerto Viejo de Sarapiquí (ca. 129 km)

cr_al_sarapiquí_toekanalg.jpg
Vertrek Caño Negro
Vrije middag
Overnachting Puerto Viejo de Sarapiquí

Na het ontbijt rijdt u in iets meer dan twee uur naar Puerto Viejo de Sarapiquí. Dit is een minder toeristische bestemming, maar heeft een verbazingwekkende biodiversiteit en zou op de lijst van elke natuurliefhebber moeten staan. Puerto Viejo de Sarapiquí is een geweldige plek om te genieten van de verbazingwekkende natuurlijke schoonheid van Costa Rica en is perfect voor diegene die graag buiten wandelen, paardrijden, vogels spotten, wildwaterraften of kajakken.

Het is aan te raden om een bezoek te brengen aan het biologische reservaat en onderzoekscentrum Tirimbina (tegen meerkosten). Geniet hier van het netwerk van wandelpaden die door het reservaat lopen en de enorme hangbrug die zich uitstrekt over de Sarapiquí-rivier. Het personeel van Tirimbina zal u voorzien van een kaart zodat u een wandeling kunt uitzetten, evenals veiligheidsinstructies. Er is ook de mogelijkheid tot een begeleide wandeling of er kan een chocolade tour worden georganiseerd. Het is aan te raden om dichte sport- of wandelschoenen te dragen tijdens de wandeling.

DAG
09

Puerto Viejo de Sarapiquí - Puerto Viejo de Talamanca (ca. 213 km)

cr_alg_talamanca.jpg
Vrije ochtend
Raften op de Sarapiquí-rivier (klasse II-III) (optionele excursie)
Ontspannen dobbertocht op de Sarapiquí-rivier (optionele excursie)
Vertrek Puerto Viejo de Sarapiquí
Eerste overnachting Puerto Viejo de Talamanca

Een geweldige manier om u vrije ochtend te besteden is door een optionele excursie over de Sarapiquí-rivier te maken, één van de belangrijkste handelsroutes tussen deze regio en de Caribische kust. Voor actievelingen is wildwaterraften een leuke activiteit, maar rustig peddelen per opblaasbare boot langs de tropische jungle behoort ook tot de mogelijkheid.

Hierna rijdt u in iets meer dan drieënhalf uur naar de Caribische kust. Puerto Viejo de Talamanca is een paradijs voor strandliefhebbers. Hier, te midden van de exotische flora en fauna, ligt een levendige badplaats met prachtige stranden, kristalhelder blauw water en volop surfmogelijkheden. Puerto Viejo de Talamanca, voorheen een rustig klein vissersdorpje, heeft een geheel eigen charme. Met zijn ontspannen sfeer en zijn eigen unieke mix van Latino, Afro-Caribische en Bribri inheemse culturen, is Puerto Viejo de Talamanca een levendige plek voor een ​​leuk, ontspannend verblijf. Het dorpje ademt reggae en er lopen genoeg mensen rond met dreadlocks en een surfplank. U logeert de komende vijf nachten in een gezellige strandhotel, op loopafstand van het beroemde Cocles-strand.

DAG
10

Puerto Viejo de Talamanca

cr_al_kayakislachora.jpg
Vrije dagen
Tweede overnachting Puerto Viejo de Talamanca

De komende dagen zijn ter vrije besteding. Met zijn gouden zandstranden, tropische vegetatie en vele interessante attracties in de buurt, zoals het Cahuita Nationaal Park en het Gandoca-Manzanillo Nationaal Wildreservaat, is een bezoek aan Puerto Viejo de Talamanca een geweldige plek om uw reis door Costa Rica mee af te sluiten. Er zijn allerlei activiteiten mogelijk waaronder paardrijden, mountainbiken, kajakken of boogie boarden. Maar gewoon van het strand genieten is natuurlijk ook een uitstekende dagbesteding. Binnen 30 kilometer van Puerto Viejo de Talamanca bevinden zich gouden zandstranden als Playa Cocles, Playa Chiquita, Playa Blanca en Playa Vargas in het Cahuita Nationaal Park. Er is ook een zwart zandstrand, Playa Negra, en andere prachtige stranden zoals Playa Punta Uva en Playa Arrecife.

DAG
11

Puerto Viejo de Talamanca

Puerto Viejo de Talamanca
Vrije dag
Derde overnachting Puerto Viejo de Talamanca

Goedemorgen, slaap vandaag is lekker uit en geniet van de faciliteiten van het hotel. Puerto Viejo de Talamanca, voor strandliefhebbers is dit één van de beste plekken in Costa Rica. Surfen is hier ook geweldig. De surfstranden zijn Playa Cocles (meest populair voor lessen), Playa Grande Manzanillo en Playa Negra. Januari t/m maart zijn de beste maanden om te surfen, vanwege de hoge golven. U ziet echter het hele jaar door surfplanken op het strand van Playa Cocles en veel lokale bewoners bieden surflessen aan. Als de omstandigheden goed zijn, kunnen sommige stranden ten zuiden van Puerto Viejo de Talamanca uitstekend zijn om te snorkelen. Bij Punta Uva Arrecife kan er direct vanaf het strand gesnorkeld worden. Manzanillo verder naar het zuiden heeft ook een mooi ondiep rif om te snorkelen. Er zijn een paar plekken in de stad waar u snorkeluitrusting kunt huren, maar die kunt u het beste zelf meenemen. Een leuke afsluiter van de dag is een bezoek aan één van de vele leuke restaurants bij het strand. Vanaf hier is het genieten van het uitzicht: een schitterende zonsondergang. Veel plezier!

DAG
12

Puerto Viejo de Talamanca

Puerto Viejo de Talamanca
Vrije dag
Snorkelen en wandelen in Cahuita Nationaal Park (optionele excursie)
Vierde overnachting Puerto Viejo de Talamanca

Tijdens uw verblijf is het aan te raden om een bezoek te brengen aan het meest populaire nationale park, Cahuita. U kunt dit nationale park op eigen gelegenheid bezoeken of tijdens een excursie. Gedurende de excursie snorkelt u over één van de belangrijkste koraalriffen van Costa Rica en wandelt u met een Engelssprekende gids over de padden van het nationale park. Een andere leuke optie voor wat verder contact met de fauna van Costa Rica is een bezoek aan het Jaguar Rescue Center (een opvangcentrum voor dieren).

DAG
13

Puerto Viejo de Talamanca

Puerto Viejo de Talamanca
Vrije dag
Vijfde overnachting Puerto Viejo de Talamanca

Goedemorgen! Heeft u lekker geslapen? Ook vandaag mag u volledig naar eigen zin invullen. Hoe fijn is dat?! Wat kunt u hier toch heerlijk tot rust komen. Geniet van de prachtige natuur in Puerto Viejo de Talamanca. Maak een lange wandeling, haal een frisse neus, lees een boek, geniet van een lekker drankje. Het is allemaal aan! Wat een heerlijke rondreis!

DAG
14

Puerto Viejo de Talamanca - San José (ca. 213 km)

cr_al_sanjose5.jpg
Vertrek Puerto Viejo de Talamanca
Huurauto inleveren bij hotel San José
Overnachting San José
Alternatief: verlenging aan het strand (optioneel)

Na het ontbijt verlaat u de Caribische kust en rijdt u in bijna vier uur naar San José. In de middag komt u hier aan en levert u de huurauto met een volle tank in bij het hotel. Als service wordt deze door de autoverhuurder opgehaald. Geniet van uw laatste avond in Costa Rica.

DAG
15

San José - Amsterdam

cr_al_sanjose2.jpg
Transfer naar luchthaven San José
Vlucht San José - Amsterdam
Overnachting in het vliegtuig

Maak gebruik van de faciliteiten van het hotel en neem nog een laatste duik in het zwembad. Na de transfer naar de luchthaven komt er een eind aan deze geweldige reis en is het tijd voor de terugvlucht. Mocht u pas ’s avonds vliegen dan is er vaak nog wel de gelegenheid tot een optionele excursie, zoals een chocoladetour of een bezoek aan de Poás-vulkaan.

DAG
16

Amsterdam

Aankomst luchthaven
Aankomst Amsterdam

Aankomst op de luchthaven Schiphol. Neem u voor om het ‘Pura Vida’ (puur leven) gevoel van Costa Rica nog een tijdje vast te houden.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
8 opties
Open+
+Extra's
11 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
16 dagen Costa Rica Strand & Natuur aan de Caribische Kust: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Ruimbagage (zie Praktische informatie)
Handbagage (zie Praktische informatie)
Transfer San José luchthaven - hotel v.v.
12 dagen huurauto inclusief CDW-verzekering, aansprakelijkheidsverzekering, ongelimiteerd aantal kilometers, eerste extra bestuurder en eerste babyzitje/stoelverhoger
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
6-daags strandverblijf in Puerto Viejo de Talamanca
Iedere dag ontbijt
Gratis WiFi Hotspot*
* Als de gratis WiFi Hotspot niet beschikbaar is ontvangt u een gratis GPS.

Exclusief

ESTA (verplichte elektronische reistoestemming) ca. 21 USD per persoon (Alleen noodzakelijk bij vluchten via Amerika)
Entreegelden: ca. € 61 per volwassenen en per kind vanaf 11 jaar (omgerekend ca. 69 USD per volwassenen en per kind vanaf 11 jaar, afhankelijk van de wisselkoers) en ca. € 20 per kind van 2 t/m 10 jaar (omgerekend ca. 23 USD per kind van 2 t/m 10 jaar, afhankelijk van de wisselkoers)
Eventuele optionele excursies (zie Extra's)
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Eventuele extra kosten huurauto
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
8 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+