Tortuguero
Monteverde
Rincón de la Vieja
Arenal
Manuel Antonio
Corcovado
Caraïbische kust
Speciaal voor u geselecteerde highlights:

Landinformatie Costa Rica

Elektriciteit

Het voltage is in Costa Rica 120 V. U heeft een ander type stekker nodig dan in Nederland.

Het kan voorkomen dat de stroom in het hotel uitvalt. Dit duurt meestal slechts enkele minuten. Een zaklantaarn kan dan handig zijn.

Religie

Circa 90% van de Costa Ricanen is rooms-katholiek. Hoewel de staat officieel seculier is, spelen beschermheiligen een belangrijke rol. In de steden wordt eens in de zoveel tijd ter ere van de plaatselijke heilige een processie gelopen en feest gevierd. De Virgen de los Angeles is de beschermheilige van het land.

Fotograferen

Costa Rica is een prachtig groen land met een indrukwekkende natuur. U zult vast uw digitale (film) camera meenemen. In Costa Rica vinden mensen het vaak leuk om gefotografeerd te worden. Als u mensen van dichtbij wilt fotograferen, vraag dan wel altijd eerst om toestemming. Respecteer het ook als zij niet op de foto willen. Neem de tijd en maak contact. Denkt u er aan voldoende geheugenkaartjes voor uw digitale (film) camera mee te nemen? Reserve batterijen en accu’s zijn buiten de grote steden moeilijk tot niet verkrijgbaar.

Nuttige adressen

Ambassade van Costa Rica
Laan Copes van Cattenburch 46
2585 GB ’s-Gravenhage
Tel: 070 354 4675
E-mail: embajada@embacr.nl
Website: www.embacr.nl

Nederlandse ambassade in San José
Oficentro La Sabana, Gebouw 3, 3e verdieping achter de Contraloría.
1000 San José
Tel: 00506 229 614 90
Fax: 00506 229 629 33
E-mail: sjo@minbuza.nl

Openingstijden

Per plaats kunnen de openingstijden verschillen. Over het algemeen zijn de winkels geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 18.00 uur, op zaterdag van 09.00 uur tot 12.00 uur en sommige tot 18.00 uur.

De banken zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 15.00 uur en bij uitzondering op zaterdag van 09.00 uur tot 12.00 uur.

Na 's avonds 22.00 uur kunt u geen geld meer pinnen in verband met de veiligheid. Houdt u hier dus rekening dat u wat reserve heeft.

Beste Reistijd

Costa Rica is een land in Centraal- America. Costa Rica heeft een subtropisch tot tropisch klimaat met zeer constante temperaturen. Aan de kust is het gemiddeld 27 °C en op 1000 meter hoogte ongeveer 20 °C. De ongerepte groene regenwouden kunnen bestaan dankzij een zeer vochtig klimaat. Van mei tot en met november is het regenseizoen, maar zelfs in de droge periode (december tot en met april) valt tweemaal zoveel regen als in Nederland.

De orkanen die vanaf de Atlantische Oceaan over het Caribisch gebied trekken, passeren Costa Rica meestal langs de noordgrens en zo blijft het land redelijk gevrijwaard van natuurrampen. Wel kampen de lager gelegen gebieden in het regenseizoen geregeld met overstromingen.

Tijdens het regenseizoen valt de regen in korte, hevige stortbuien, vaak in de ochtend en namiddag. Daarna komt de zon meestal weer te voorschijn. Het regent dus zeker niet de hele dag. Bovendien zorgt de regen ook voor het mooie groene landschap waar Costa Rica om bekend staat. Ook in de droge tijd kan er wel eens een bui vallen.

Telefoon en internet

Mobiel bellen is in Costa Rica vrijwel overal mogelijk. Bijna in het hele land heeft u goed bereik. Bellen met uw mobiele telefoon en met de vaste telefoon vanuit uw hotelkamer kan erg duur zijn. Ter plekke kunt u ook goedkoop een lokale simkaart aanschaffen. Hiermee belt u voordeliger dan met uw Nederlandse simkaart.

Wi-Fi
De meeste hotels hebben Wi-Fi, soms gratis en soms tegen vergoeding. In sommige hotels moet u bijbetalen voor een snellere verbinding (meestal nodig om -gratis- via WhatsApp te kunnen bellen) of is Wi-Fi alleen beschikbaar in gemeenschappelijke ruimtes, zoals de lobby. Veel restaurants en cafés bieden gratis Wi-Fi.

Gezond op reis

Reizen is intensief en daarom niet alleen ontspannend, maar soms ook vermoeiend. Na een vaak lange vlucht krijgt u te maken met tijdsverschil, u ziet en onderneemt veel en u verblijft in een relatief korte periode op meerdere plaatsen. Soms zitten er lange reisdagen tussen. Ook de temperatuurverschillen met Nederland en het andere eten kunnen soms even wennen zijn, hoewel de meeste reizigers dat juist waarderen aan een verre rondreis! Om optimaal te genieten is het belangrijk dat u goed naar uw lichaam luistert en ook af en toe rust neemt als dat nodig is.

Medicijnen
Wij adviseren u om een bescheiden reisapotheek mee te nemen. Denkt u hierbij o.a. aan pijnstillers, desinfecterende middelen, zonnebrand, (blaren)pleisters, middelen tegen koorts, uitdroging, diarree, verstopping en reisziekte. Daarnaast een middel tegen insectenbeten dat DEET bevat. Neemt u medicijnen of slaapmiddelen mee op reis? Checkt u dan met uw huisarts of deze middelen onder de zogenaamde Opiumwet vallen. Zo ja, dan is een Engelstalige medische verklaring van uw apotheek noodzakelijk, om problemen bij de douane te voorkomen. Houdt u dit document in uw handbagage.

Wij adviseren u altijd een deskundige te raadplegen wat betreft de benodigde vaccinaties. Dit kan bij de GGD, uw huisarts of bijvoorbeeld via Thuisvaccinatie.

Voor Costa Rica worden vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A aanbevolen. In het land komt geen gele koorts voor. Echter, als u vanuit een gele koorts gebied komt is vaccinatie verplicht. In het land komt in sommige gebieden malaria voor. Het nauwkeurig toepassen van maatregelen tegen muggenbeten is voor deze gebieden voldoende. Costa Rica heeft een hoge levensstandaard met vrij lage gezondheidsrisico’s en een goed georganiseerde gezondheidszorg. Hoewel het kraanwater over het algemeen drinkbaar is, adviseren we u wel gezuiverd water in flessen te kopen.

Van belang bij reizen naar Nicaragua
Een internationaal certificaat dat bevestigt dat u een gele koorts vaccinatie heeft gehad is verplicht als u reist vanuit Argentinië, Bolivia, Brazilië, Colombia, Ecuador, Frans-Guyana, Panama, Venezuela, Paraguay en Peru in Latijns-Amerika of een Afrikaans land (uitgezonderd de Democratische Republiek Congo, Tanzania, Sao Tomé en Principe, en Somalië). Het internationale certificaat dient te kunnen worden getoond om problemen bij de grensovergang naar Nicaragua te voorkomen. Dit certificaat dient nog minimaal 10 dagen geldig te zijn bij aankomst in Nicaragua.

Legionella
Wij raden u aan om, bij aankomst in uw hotelkamer, eerst het warme en dan het koude water (ook van de douche en het bad) twee minuten te laten doorstromen. Ventileer ondertussen goed (raam open) of verlaat de kamer even. In stilstaand water kan zich de legionella bacterie ontwikkelen, die u op deze manier doeltreffend bestrijdt.

Check uw reisverzekering!
NRV vindt het belangrijk dat u goed verzekerd op reis gaat. De kosten van medische verzorging in het buitenland of een onverwachte vlucht naar huis kunnen enorm oplopen. In veel gevallen zijn onze zorgverzekeringen niet toereikend in landen buiten Europa. Wie goed verzekerd op reis gaat voorkomt hoge kosten. U kunt daarom bij ons een annulerings- en/of reisverzekering (met werelddekking) afsluiten via de Europeesche Verzekeringen.

Geschiedenis

De oudste tekenen van menselijke beschaving in Costa Rica dateren van circa 12.000 voor Christus. Het duurde tot 3.000 voor Christus voordat de Chibcha-indianen zich vanuit het noordelijke Andesgebergte in de gebieden aan de Caribische kust vestigden. Toen er in 800 na Christus een grote volksverhuizing van Mexico naar Costa Rica op gang kwam, werd de oorspronkelijke bevolking grotendeels verdreven en werd de Chorotega de belangrijkste beschaving.

Op zijn laatste reis (1502-1504) zette Columbus voet aan wal op het rotseilandje La Isla Uvita, gelegen voor de huidige stad Puerto Limón. Veel viel er echter niet te halen en Columbus zeilde door naar Panama. Vanuit daar werd diverse malen geprobeerd om Spaanse nederzettingen in Costa Rica te bouwen, maar deze pogingen stuitten op veel verzet van de inheemse bevolking.

Pas in 1561 werd in centraal-Costa Rica de eerste hoofdstad gesticht, Garcímuños, die even later moest worden verlegd en sindsdien Cartago genoemd werd.

Op 1 juli 1823 gingen de landen Costa Rica, Honduras, Guatemala, El Salvador en Nicaragua een verbond aan als de Verenigde Staten van Midden-Amerika. Hierop kwam Costa Rica echter snel terug en in het proces van afscheiding van deze federatie werden meerdere burgeroorlogen gevoerd. Ook werd San José de nieuwe hoofdstad. In 1848 scheidde het land zich officieel af van de federatie en riep zich uit tot República de Costa Rica. De economie draaide voornamelijk op de verbouw van koffie en bananen.

In de twintigste eeuw waren er zo nu en dan grensgeschillen met Nicaragua en Panama. In 1948 brak opnieuw een burgeroorlog uit. De toenmalige president Calderón vluchtte naar Nicaragua en José Figueres Ferrer kwam aan de macht. Hij stelde een nieuwe grondwet op; Costa Rica zou zonder leger verder gaan. Sindsdien is het land neutraal en gevrijwaard gebleven van geweld. Het wordt daarom ook wel het ‘Zwitserland van Midden-Amerika’ genoemd.

Bevolking

Costa Rica heeft ongeveer 4.400.000 inwoners. De helft daarvan woont in de steden en bijna tweederde in het centrale hoogland (Meseta Central).

De bevolking is voor 94% van Europese afkomst, voornamelijk Spaans en Italiaans. Twee andere belangrijke bevolkingsgroepen zijn Afro-Caribiërs en Chinezen en maar 1% is Indiaans, afkomstig van de inheemse stammen. Omdat Costa Rica nooit echt slavenhandel heeft gedreven, is het aandeel Afrikanen kleiner dan in de omliggende landen.

De gemiddelde levensverwachting is in dit land hoog (mannen 74 en vrouwen 79 jaar) en de geboorte- en sterftecijfers zijn de laagste van Midden-Amerika. Wel is Costa Rica het meest dichtbevolkt.

Costa Ricanen noemen zichzelf ‘ticos’ en ‘ticas’, afgeleid van ‘hermaniticos’, hetgeen kleine boertjes betekent.

Eten en Drinken

Het eten in Costa Rica is vrij eenvoudig van aard. Gallo pinto is een gerecht met bonen, rijst en ui dat bij het ontbijt, de lunch en het diner gegeten wordt. Ook populair is Casado, een compleet gerecht met rijst, bonen, salade en vlees, vis of kip. De nadruk in de Costa Ricaanse keuken ligt op vlees. Groente is een wat ondergeschoven kindje en kruiden worden met mate gebruikt.

Het verdient aanbeveling aan te schuiven in een Soda, een klein restaurantje, waar men lokale gerechten serveert. In de chiquere restaurants wordt ook uitstekende vis geserveerd en wereldgerechten als pizza, pasta en hamburgers zijn overal verkrijgbaar.

Om maag- en darmklachten te voorkomen is het belangrijk dat u niets eet dat ongekookt is of vooraf geschild. Het eten van salades is daarom af te raden. De tropen leveren de meest exotische fruitsoorten, die absoluut de moeite van het proberen waard zijn. Sinaasappels, bananen en ananassen zijn de meest verkochte fruitsoorten, maar denk ook eens aan chirimoy, carambola, granadilla (een soort granaatappel), guave, guayaba, cas (een passievrucht) en papaja. Heerlijk zijn de Jugos naturales (vruchtensappen) die hiervan worden gemaakt. Het leidingwater kunt u alleen drinken nadat het gekookt is. Water in flessen zijn overal verkrijgbaar.

Tot slot is Costa Rica producent van de beste koffiesoorten ter wereld: het uitproberen waard!

Indicatie prijzen eten en drinken
Lunch : ca. € 10-15
Diner : ca. € 20-25
Flesje water : ca. € 1
Flesje fris : ca. € 1
Glas wijn : ca. € 2
Glas bier (lokaal) : ca. € 1,50

Dit zijn de richtbedragen zoals bekend in januari 2020 Uiteraard kunnen deze in de loop van het jaar wijzigen. Daarnaast kan de koers van de euro en de Costa Ricaanse colón wijzigen, waardoor de genoemde prijzen mogelijk anders worden.

Paspoort en visum

Uw paspoort moet minimaal nog 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Costa Rica, met in elk geval 1 lege visumpagina.

Personen met de Nederlandse en Belgische nationaliteit hebben geen visum nodig voor Costa Rica bijeen verblijf van maximaal 90 dagen.

Als u langer dan 90 dagen in Costa Rica blijft, of niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit heeft, draagt u zelf zorg voor een eventueel benodigd visum. Neemt u hiervoor contact op met de Ambassade of het Consulaat van Costa Rica.

Uiteraard is het belangrijk om goed op uw paspoort te letten. Wij raden u aan om enkele kopieën van uw paspoort op andere plaatsen dan uw originele paspoort te bewaren. Als u uw paspoort niet nodig heeft, bewaart u het dan in een kluis op uw kamer als dat mogelijk is. Als uw paspoort verloren of gestolen is, neemt u dan onmiddellijk contact op met de Nederlandse ambassade in San José.

Reizen met minderjarige kinderen met een andere achternaam

Alleenreizende ouders en ouders met een andere achternaam dan hun minderjarige kind (= t/m 17 jaar) moeten bij reizen buiten het Schengen-gebied aan kunnen tonen dat zij het ouderlijk gezag hebben over het meereizende kind én toestemming hebben van de andere ouder om met hun kind naar het buitenland te reizen. Om problemen aan de grens te voorkomen adviseren de Rijksoverheid en de Koninklijke Marechaussee om de volgende documenten mee te nemen:
▪ Formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland (verkrijgbaar in het
Engels)
▪ Kopie paspoort van toestemming gevende (niet meereizende) ouder(s)
▪ Recent uittreksel gezagsregister
▪ Recent uittreksel BRP van het kind

En eventueel:
▪ Uitspraak van de rechter over gezag en omgang;
▪ Het ouderschapsplan;
▪ Geboorteakte van het kind.

Ook andere personen die met een minderjarig kind reizen (bijvoorbeeld grootouders) moeten over bepaalde documenten beschikken. Wij adviseren u tijdig de juiste documenten aan te vragen. Voor uitgebreidere informatie kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid en Koninklijke Marechaussee. Reizigers met de Belgische nationaliteit verwijzen wij graag naar Buitenlandse Zaken.

Let op: de visuminformatie op onze website is gebaseerd op de vereisten die voor de uitbraak van COVID-19 van toepassing waren. Als u binnenkort met ons op reis gaat dan raden wij u aan om voor de meest recente informatie contact op te nemen met de ambassade of het consulaat van de bestemming(en) die u bezoekt of met het CIBT. Het is namelijk heel goed mogelijk dat nationale overheden aanvullende regels hanteren om een bestemming te mogen bezoeken.

Reizen via Amerika

U bent verplicht elektronische reistoestemming te verkrijgen via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming ESTA, voordat u aan boord kunt gaan van een vliegtuig of schip naar Amerika. Voor een online aanvraag kunt u naar de website van ESTA gaan. De vragen die worden gesteld, zijn vergelijkbaar met die op het huidige aankomst/vertrekformulier I-94, dat momenteel voor aankomst in Amerika moet worden ingevuld. Wij raden u aan de aanvraag tijdig in te dienen (tenminste 3 dagen vóór vertrek). ESTA geeft in de meeste gevallen onmiddellijk autorisatie nadat u de gevraagde informatie heeft ingevuld, maar in sommige gevallen kan het 3 dagen in beslag nemen. Als geen toestemming wordt gegeven dient u een visum aan te vragen via de Amerikaanse ambassade.

De autorisatie is geldig voor een periode van maximaal 2 jaar of tot de datum waarop uw paspoort verloopt, tenzij de toestemming eerder wordt herroepen.

Indien u niet via ESTA van te voren reistoestemming hebt aangevraagd en verkregen, loopt u het risico dat u vertragingen ondervindt op de luchthaven van aankomst in Amerika. In het ergste geval kan u zelfs de toegang worden geweigerd. Het geldt alleen voor landen (en hun staatsburgers) die aan het visa waiver programma meedoen, waaronder Nederland en België. Personen met een niet-Nederlands paspoort kunnen verplicht zijn een visum aan te vragen. Heeft u een andere nationaliteit? Neemt u dan even contact op met de ambassade over welke papieren u nodig heeft.

Intikken van ESTA op internet laat heel veel websites zien die dit tegen betaling regelen. Er is echter geen enkele reden om van deze sites gebruik te maken daar dit heel goed via de reguliere site van ESTA kan. De kosten voor de autorisatie bedragen 14 USD per persoon. Autorisatie via ESTA is verplicht.

Meer uitgebreide informatie treft u aan op deze website.

Uitzondering reizen met een ESTA

Als u naar Amerika wilt reizen en u na maart 2011 in Iran, Irak, Soedan, Syrië of Jemen bent geweest, dan kunt u niet meer met een ESTA reizen. U bent dan verplicht om een visum aan te vragen. Het heeft in dit geval geen zin om een nieuw paspoort aan te vragen, daar u naam gekoppeld is aan uw bezoek. Bent u voor maart 2011 in bovenstaande landen geweest, dan kunt u gewoon met een ESTA reizen.

Uw visum kunt u aanvragen op de website van het Amerikaanse Consulaat, dit kost € 140,-. Vervolgens krijgt u een link toegestuurd waarmee u een afspraak kunt maken op het Amerikaanse Consulaat in Amsterdam. U kunt rekening houden met een totale procedure van ca. 4 weken. Het visum is vervolgens 10 jaar geldig. Let u wel op dat als u een nieuw paspoort moet aanvragen, dat er bij uw oude paspoort op de visumpagina geen gasten gestanst worden.

Reizen via Canada

Vanaf 15 maart 2016 bent u verplicht om een Electronic Travel Authorization (eTA) te regelen als u vliegt naar of via Canada. Als u een bezoek brengt aan Canada over land of zee dan bent u niet genoodzaakt om een eTA te regelen.

Om een eTA aan te vragen heeft u een geldig paspoort, een creditcard (Visa, MasterCard of American Express), en een e-mailadres nodig. De kosten bedragen 7 CAD per persoon. De eTA wordt elektronisch gekoppeld aan uw paspoort en is geldig voor vijf jaar of tot uw paspoort verloopt, wat het eerste komt. Via de volgende link kunt u het aanvraagproces beginnen: de officiële eTA website. In de meeste gevallen ontvangt u na een paar minuten een bevestiging van uw aanvraag. In sommige gevallen kan het iets langer duren. Het is aan te raden uw eTA tijdig aan te vragen.

Fooien

Fooien zijn in Costa Rica gebruikelijk. Veel mensen die in het toerisme werken zijn afhankelijk van de fooi die ze krijgen. Tijdens uw reis staan er dan ook vele personen voor u klaar, bijvoorbeeld gidsen, chauffeurs, kamermeisjes en kofferdragers stellen een fooi op prijs.

Indicatie fooien
Chauffeur : 1300 colón (ca. € 2,00) per persoon per dag
Gids : 2580 colón (ca. € 4,00) per persoon per dag
Kamermeisje : 516 colón (ca. € 0,80) per persoon per nacht
Kofferdrager : 516 colón (ca. € 0,80) per persoon per koffer

Dit zijn de richtbedragen zoals bekend in januari 2019. Uiteraard kan de koers van de Costa Ricaanse colón en de euro wijzigen, waardoor de genoemde bedragen mogelijk anders worden.

Tijdsverschil

Gedurende de Nederlandse wintertijd is het in Costa Rica zeven uur vroeger. In de zomertijd is het acht uur vroeger.

Taal

De officiële taal in Costa Rica is Spaans. De geïsoleerde Indiaanse volken spreken een inheemse taal, waarvan de meest voorkomende het Bribrí is. Aan de oostkust zijn er enclaves waar het zogenaamde neger-Engels gesproken wordt.

Kleding

Costa Rica is tropisch land met dichtbegroeide jungles en prachtige stranden. Door de hoge luchtvochtigheid is het fijn om lichte katoenen kleding mee te nemen die snel opdroogt. Deze kleding is het meest comfortabel om te dragen. Neem voor de zekerheid een vest mee voor de hoger gelegen gebieden waar het in de avond kan afkoelen. Vergeet uiteraard niet om uw zwemkleding en slippers mee te nemen ! Een poncho of een lichte regenkleding zijn handig voor de flinke regenbuien die kunnen vallen. Goede wandelschoenen zijn geen overbodige luxe!

Geldzaken

De munteenheid van Costa Rica is de Colón (CRC), vernoemd naar Columbus. Als u hier klikt, vindt u de actuele wisselkoers.

Het is aan te raden om Amerikaanse dollars mee te nemen, die worden bijna overal geaccepteerd. Biljetten van meer dan 100 dollar wekken vaak argwaan op door het frequent circuleren van valse dollars. Wij raden u dus aan om kleine coupures mee te nemen. Biljetten van voor 2006 worden vrijwel nergens geaccepteerd. Het is soms mogelijk om bij geldautomaten dollars te pinnen.

Vrijwel overal in Costa Rica is het mogelijk om met uw bankpas, voorzien van een Maestro- of Cirruslogo te pinnen. Via de website van uw bank activeert u vóór vertrek de instelling van uw bankpas tijdelijk naar ‘Wereld’. In de meeste hotels en de grotere winkels kunt u eveneens met creditcard betalen. Let u er wel op dat er niet met uw creditcard wordt gefraudeerd. Het is aan te raden om zowel met een pinpas als creditcard te reizen (in het geval van een reis per huurauto is laatstgenoemde uiteraard verplicht). Voor geldautomaten in een specifieke plaats kunt u kijken op de site van Mastercard.nl of Visa.com.

Het prijspeil in Costa Rica ligt een stuk hoger dan andere landen in Midden-Amerika. De Colón schommelt erg ten opzichte van de Amerikaanse dollar en inflatie is hoog. Daarnaast heeft het land hoge belastingen, waardoor restaurants en excursies relatief duur zijn. Costa Rica's economie is sterk afhankelijk van Amerika. Het prijspeil is dan ook vergelijkbaar met Amerika.

Als u hier klikt kunt u bij GWK Travelex uw buitenlandse valuta bestellen.

Geografie

Costa Rica ligt in Midden-Amerika en heeft een oppervlakte van 51.100 vierkante kilometer. Op sommige plaatsen is Costa Rica slechts 145 kilometer breed. Het land is verdeeld in zeven provincies, die meestal dezelfde naam hebben als hun hoofdstad. De landsgrenzen worden gevormd door Nicaragua in het noorden, Panama in het zuiden, de Grote Oceaan in het westen en in het oosten de Caribische zee.

Circa 11% van het landoppervlak is wettelijk aangemerkt als natuurgebied. Veel van deze natuurreservaten (Parques Nationales) zijn goed toegankelijk, staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO en oefenen vanwege hun rijkdom aan flora en fauna grote aantrekkingskracht uit op biologen.

Het land is overwegend vlak tot heuvelachtig, maar in het midden lopen de bergketens die deel uitmaken van de Midden-Amerikaanse Cordilleras. Hiervan is de Cordillera Talamanca de meest imposante, met toppen als de Cerro Chirripo (3810 m). De Caribische kuststrook bestaat uit tropische laagvlakten en is rijk aan mangrovebossen, moerassen, lagunes, regenwoud en palmenstranden.

Costa Rica kent 40 grote en zeer veel kleine rivieren, waarvan de Río Térraba de langste is met 195 kilometer. Verder kenmerkt het land zich door negen vulkanen, waarvan er nog twee actief zijn: de Arenal en de Poás.

Enkele eilanden die tot het Costa Ricaanse grondgebied behoren zijn Isla Chira, Isla Tortuga, Isla del Caño, Isla San Lucas, Isla Cabo Blanco en Isla del Coco.

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis