Tortuguero
Monteverde
Rincón de la Vieja
Arenal
Manuel Antonio
Corcovado
Caraïbische kust
Speciaal voor u geselecteerde highlights:

Bezienswaardigheden Costa Rica

Arenal vulkaan

cr_al_arenal.jpg

De voortdurend actieve Arenal vulkaan is één van Costa Rica’s bekendste natuurfenomenen. De kegelvormige vulkaan is één van de meest actieve vulkanen ter wereld en vooral ’s avonds indrukwekkend door zijn lavastromen. Door de geothermische activiteit van de vulkaan kunt u hier tegen het eind van de dag heerlijk ontspannen in een warmwaterbron. Vergeet uw verrekijker niet mee te nemen om de 850 vogelsoorten die in het Arenal Nationaal Park zijn te vinden te spotten. Andere dieren die hier zijn te vinden zijn luiaards, kapucijnaapjes, witsnuitneusberen, herten en slangen. De directe omgeving biedt een breed scala aan activiteiten waaronder paardrijden, abseilen, canopy tours, wandelen over hangende bruggen, wildwaterraften over de Peñas Blancas, Toro en Balsa rivieren, en kajakken op het Arenal meer.

Manuel Antonio Nationaal Park

cr_al_manuelantonionp.jpg

Het Manuel Antonio Nationaal Park bestaat u weelderig tropisch regenwoud, lagunes, mangroves en maagdelijke witte zandstranden. Op de begaanbare wandelpaden krijgen bezoekers de gelegenheid om luiaards, witsnuitneusberen, wasberen, leguanen, vele vogelsoorten en de inheemse en bedreigde doodshoofdaapjes te spotten. Er zijn nog maar 1500 van deze aapjes die in het wild leven! Het is ook één van de twee plekken in Costa Rica waar maar liefst vier apensoorten zijn te vinden; slingerapen, brulapen, kapucijnapen en doodshoofdaapjes. Ontspan op het strand, ga surfen en geniet van een schitterende zonsondergang.

Monteverde Nationaal Park

cr_al_monteverdenp.jpg

Het spectaculaire Monteverde nevelwoud trekt wetenschappers, vogelaars en natuurliefhebbers van over de hele wereld. Monteverde heeft de grootste diversiteit aan flora en fauna in Costa Rica. De koele, mistige nevelwouden zijn het thuis van 400 vogelsoorten, 490 vlindersoorten, meer dan 100 zoogdieren, 2500 plantsoorten waaronder 500 orchideeën en tienduizenden insecten. Het reservaat is ook het thuis van de bedreigde quetzal. Een kans om deze exotische vogel te spotten is een bezoek alleen al waard. In het reservaat heeft u toegang tot diverse activiteiten waaronder canopy tours, een bezoek aan een vlindertuin, kolibrie tuin of kaasfabriek, excursie over de hangende bruggen en paardrijtochten.

Rincón de la Vieja Nationaal Park

CR_AL_RINCONDELAVIEJO

De voornaamste attractie van Rincón de la Vieja is de 1895 meter hoge Rincón de la Vieja vulkaan met maar liefst negen kraters. De vulkaan ligt in een 14084 hectare groot nationaal park met een vulkanisch landschap en maagdelijke tropische wouden. Aan de voet van de vulkaan zijn er vele wandelpaden te vinden die u leiden naar watervallen, vulkanische kraters, fumarolen (openingen in de aardkorst), modderpoelen en warmwaterbronnen. De nationale bloem van Costa Rica, een paarse orchidee, is in grote getale te vinden binnen de grenzen van dit nationale park. Ontspan na een lange dag wandelen door het park in de modderbaden en test de geneeskundige kracht van het modder.

Pacifische kust

cr_al_samara1.jpg

Sámara beschikt over een lang, breed strand in een hoefijzervormige baai van meer dan zeven kilometer in lengte. Door het voor de kust gelegen eiland (Isla Chora), het koraalrif en de rotsachtige landtong is het water hier kalm en ideaal om in te zwemmen en te snorkelen. Zonnebaden, wandelen, paardrijden, zwemmen, peddelsurfen, mountainbiken, boottochten en zeekajakken zijn enkele mogelijke activiteiten. Er heerst een ontspannen en authentieke Costa Ricaanse sfeer.

Tortuguero Nationaal Park

cr_al_tortuguero.jpg

Tortuguero Nationaal Park is een gebied van 18946 hectare dat enkel per boot of vliegtuigje te bereiken is. De ‘Amazone van Costa Rica’ beschikt over een uniek kanalen- en lagunelandschap omringd door dichte oerwouden. Ontdek de pracht en praal van dit stukje natuur en maak een wandeling door het dichte woud. Door de stille motoren van de bootjes kunt u tijdens een boottocht optimaal genieten van de geluiden van het regenwoud. Op de oevers van de rivieren vormen de tropische planten en bomen een metershoge groene muur. Onderweg spot u kaaimannen, kapucijnaapjes, brulaapjes, leguanen, kikkers en een groot aantal vogels waaronder ijsvogels. Het park heeft veel te bieden en is adembenemend mooi, maar de grote aantrekkingskracht hebben de bedreigde groene zeeschildpadden die hier hun eieren leggen. ’s Avonds kunt u in het juiste seizoen onder begeleiding van een natuurgids zien hoe de schildpadden hun eieren leggen en begraven in het zand.

Corcovado Nationaal Park

Corcovado National Park

Corcovado staat bekend als het meest ruige en ongerepte natuurgebied van Costa Rica. Het is gelegen in het zuidwesten van het schiereiland Osa aan de Pacifische Oceaan. Door de grootte en de diversiteit aan flora en fauna geldt het Corcovado Nationaal Park als het kroonjuweel van Costa Rica’s nationale parken. In dit 41800 hectare groot tropisch regenwoud is een ongelooflijke biodiversiteit te vinden, waaronder 10% van de zoogdieren van het Amerikaanse continent. Hier zijn vier apensoorten en meer dan 400 vogelsoorten te spotten. Bezoek het regenwoud bij voorkeur met gids, want dan zult u dieren spotten die u zelf misschien niet had opgemerkt. Veel dieren, vogels en insecten zijn namelijk lastig te spotten maar het regenwoud krioelt er van. Een gids kan u ook wijzen op aparte en mooie bomen, zoals de Leche de Vaca (die indianen gebruiken om zweren te helen) en de Walking Tree (die elk jaar enkele centimeter opschuift).