Fietsen over het platteland
Fietsen over het platteland
Zoetwaterdolfijnen van Stung Treng
Zoetwaterdolfijnen van Stung Treng
Tempelcomplex Angkor Wat
Tempelcomplex Angkor Wat
The Killingfields, Phnom Penh
The Killingfields, Phnom Penh
Stung Treng
Stung Treng

Avontuurlijk Cambodja

Privéreis | 14 dagen v.a.
2728i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
29-10-2024
Reisduur
14dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Kajakken door het ‘flooded forest’ en de ‘Ramsar wetlands’
Te voet de imposante Mekong watervallen bezoeken
Irrawaddy zoetwaterdolfijnen spotten in Stung Treng
Ontdek de weelderige natuur rondom de Yaklom krater
Ronddwalen door het beroemde Angkor Wat

Verken onbekend Cambodja op een avontuurlijke manier

Deze rondreis neemt u op een originele en avontuurlijke manier mee door het veelzijdige Cambodja. Dwaal rond door het imposante Angkor Wat, één van de grootste religieuze bouwwerken ter wereld en verken per tuktuk alle hoogtepunten van Phnom Penh. Ook bezoekt u de Mekong watervallen te voet, vaart u per kajak door het ‘flooded forest’ en wandelt u door de weelderige natuur rondom de Yaklom vulkanische krater. Van fietsen over het tropische eiland Kho Trong en afdalen naar de grottempel Phnom Chhngok tot het spotten van de Irrawaddy zoetwaterdolfijn. Deze reis biedt u het beste van Cambodja met veel leuke en lokale activiteiten.

"Prachtige reis. Mensen ontzettend vriendelijk en je gaat terug in de tijd. Het is net een openluchtmuseum, kleurrijk… je komt ogen te kort. Veel gevaren op de Mekong rivier en gefietst. Het is een land voor fietsers. Ondanks wat er allemaal gebeurd is in Rode Khmer oorlog zijn de mensen samen gebleven en positief. Het verhaal is aangrijpend, hierdoor krijg je bewondering voor de nabestaanden."

Zussen uit Twello

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Siem Reap

Vertrek
Heenvlucht
Overnachting in het vliegtuig

Eindelijk is het zover: uw rondreis door Cambodja gaat van start! Vandaag vertrekt u met het vliegtuig naar Siem Reap. Lees in het vliegtuig uw programma van de komende weken nog eens door. U overnacht in het vliegtuig.

DAG
02

Aankomst in Siem Reap

kh_al_siempreap2.jpg
Aankomst in Siem Reap
Ontmoetingen met onze lokale vertegenwoordiger
Cambodjaans welkomstdiner incl. traditionele Apsara dansvoorstelling.
Eerste overnachting in Siem Reap

Welkom in Cambodja! Het land dat berucht is om zijn enerverende geschiedenis en de magische tempels van Angkor Wat. Op de luchthaven staat onze lokale vertegenwoordiger u op te wachten. Hij overhandigt u de benodigde informatie en voorziet u graag van leuke en handige tips. Hij kan u alles vertellen over de Cambodjaanse gewoontes.

Vandaag heeft u geen druk programma, maar de rest van de dag tijd om aan het klimaat en het tijdsverschil te wennen. ‘s Avonds hebben wij een bijzonder diner met dansvoorstelling voor u gereserveerd. U wordt naar een lokaal restaurant gebracht waar u kunt genieten van typisch Cambodjaanse gerechten en een optreden te zien krijgt van traditionele Apsara dansers. Zij vertolken eeuwenoude dansen van het oude Khmer-rijk. Overnachting in Siem Reap.

DAG
03

Siem Reap (Angkor Wat)

Angkor Wat Cambodja
Zonsopgang bewonderen bij Angkor Wat
Ontdek het magische tempelcomplex Angkor Wat
Per traditionele tuktuk langs de tempels
Tweede overnachting in Siem Reap

Vroeg in de ochtend (ca. 4.30 uur) wordt u per tuktuk opgehaald bij uw hotel om te genieten van een spectaculaire zonsopgang bij Angkor Wat. Het is een magisch tafereel als de eeuwenoude tempel uit het donker tevoorschijn komt. Na de zonsopgang wordt u teruggebracht naar uw hotel voor het ontbijt. Met een gevulde maag stapt u opnieuw in de traditionele tuktuk om het imposante tempelcomplex verder te ontdekken. De Engelssprekende gids weet u alles te vertellen over de hindoeïstische Angkor Wat Tempels. Het zijn de belangrijkste overblijfselen uit de periode van het Khmer-rijk. ‘Yasodharapura’, zoals de stad in de Khmer-periode heette, was ooit de grootste stad ter wereld. De tempels vormden vijfhonderd jaar lang de hoofdstad van het rijk. Na het verval van de Khmers, raakten de tempels volledig overwoekerd door de jungle. De tempels zijn pas in de 19e eeuw ontdekt en staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U zult merken dat de tempels nog steeds worden onderzocht en dat er tot op de dag van vandaag bijzondere vondsten worden gedaan.
U bekijkt de bekendste tempels van Angkor Wat , waaronder de jungletempel Angkor Thom met zijn mooie ‘South Gate’, die het decor vormde voor de film ‘Tomb Raider’. Ook heeft u ruim de tijd om de veel kleinere, maar zeker niet minder mooie tempels te bewonderen. U kunt met uw gids de volledige invulling van de dag bepalen. Laat de geschiedenis tot uw verbeelding spreken terwijl u rondkijkt. Op de terugweg naar uw hotel bezoekt u nog een lokaal handwerkcentrum. Overnachting in Siem Reap.

DAG
04

Siem Reap

KH_AL_SiemR2
Vrije dag in Siem Reap
Ontdek het platteland van Cambodja (optionele excursie)
Derde overnachting in Siem Reap

U heeft vandaag een vrije dag om naar eigen wens in te vullen. Krijgt u nog geen genoeg van Angkor Wat? Breng dan vandaag nogmaals een bezoek aan het immens grote tempelcomplex. Of slenter door het gezellige centrum en over de markt van Siem Reap. Er zijn vanuit Siem Reap ook verschillende optionele excursies mogelijk.

Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het platteland van Cambodja per quad. Deze excursies brengen u op plekken waar u niet veel andere toeristen tegenkomt. U rijdt door omliggende dorpjes, schitterende landerijen en geniet onderweg van de uiterst vriendelijke lokale bevolking. Kinderen zwaaien en u ziet hoe de ouders op traditionele manieren in levensonderhoud voorzien. U rijdt door een bijna onaangetast Azië en u zult diverse stops maken. Of draai een dagje mee met de rijstboer. De werkzaamheden zijn uiteraard afhankelijk van het seizoen, maar het werk van de rijstboer is nooit klaar. Een bijzondere manier om echt in contact te komen met de lokale bevolking.

DAG
05

Siem Reap - Stung Treng (ca. 300 km / 5 - 6 uur)

Gezicht Cambodja
Vertrek uit Siem Reap
Stop bij de Sopheak Mitt waterval
Eerste overnachting in Stung Treng

Vandaag verruilt u de stad voor de binnenlanden van Cambodja. Rond het middaguur verlaat u Siem Reap en vertrekt u naar Stung Treng, gelegen aan de oevers van de Mekong rivier. Onderweg maakt u een korte stop bij de Sopheak Mitt waterval, een echte verborgen parel aangezien veel Cambodjanen deze plek zelfs niet kennen. De waterval is omgeven door duizenden kleine eilanden en talloze waterwegen. Een indrukwekkend geheel! Hierna rijdt u door naar Stung Treng, waar u de komende twee nachten verblijft.

DAG
06

Stung Treng

KH_AL_Stung Treng2
Bezoek de imposante Mekong watervallen te voet
Zeldzame Irrawaddy dolfijnen spotten
Per kajak door het ‘flooded forest’ en ‘Ramsar wetlands’
Tweede overnachting in Stung Treng

Na het ontbijt rijdt u ca. 1,5 uur in noordelijke richting naar de grens met Laos. Hier stapt u aan boord van een longtailboot, om de indrukwekkende Mekong rivier verder te ontdekken. De vele rotsen en watervallen vormen een indrukwekkend geheel. Te voet bekijkt u de watervallen van dichtbij. In het nabijgelegen vissersdorpje leert de lokale bevolking u graag meer over traditionele medicijnen tegen bijvoorbeeld malaria en koorts, die hier nog steeds worden gebruikt. Hierna vaart u verder richting Hang Khone. Met een beetje geluk spot u onderweg Irrawaddy dolfijnen. Deze zoetwaterdolfijn leeft namelijk onder meer in de Mekong rivier. Hang Khone is een één van de 4000 eilanden waar dit gebied om bekend staat. Hier ziet u een oude haven en treinrails die beiden door de Fransen werden gebruikt voor het vervoer van materiaal gedurende de Indochina oorlog. Na de lunch (inclusief) stapt u in een kajak om in stilte door de ‘flooded forest’ en ‘Ramsar wetlands’ te peddelen. Bijzonder om te zien hoe de bomen hier uit het water steken en de takken door de jaren heen in de stroomrichting van het water zijn gegroeid. Na het kajakken brengt de longtailboot u terug naar de oevers, waarna u terug wordt gebracht naar uw hotel in Stung Treng.

DAG
07

Stung Treng - Ratanakiri (ca. 185 km / 4 uur)

Preah Ko Tempel
Vertrek uit Stung Treng
Bezoek aan de Preah Ko tempel, één van de oudste tempels van Cambodja
Rondstruinen over de lokale markt van Ban Lung
Overnachting in Ban Lung/Ratanakiri

Vanochtend bezoekt u het oude Thala Barivat, gelegen aan de overkant van de Mekong rivier op ca. 4 kilometer van Stung Treng. Op deze historische plek vindt u de Preah Ko tempel, één van de eerste tempels van het Khmer-rijk, gebouwd in de 7e & 8e eeuw door koning Jayavarman I. De naam van de tempel betekent: 'Heilige Stier' en voor het complex ziet u dan ook drie zittende stieren. Het complex bevat 6 bijzondere torens en elke toren heeft nog diverse prachtige details. In de omgeving zijn nog meer tempelruïnes gevonden, zoals de Prambuon Lveng Tempel, Srei Tempel en de Angkor Kmao Temple, maar deze zijn door de tijd inmiddels flink aangetast. Dit maakt het extra bijzonder dat u de eeuwenoude Preah Ko Tempel kunt aanschouwen vandaag. Na de lunch (inclusief) wordt u naar Ban Lung gebracht, waar u aan het einde van de middag aankomt.

In Ban Lung, de hoofdstad van de provincie Ratanakiri, komt u maar weinig toeristen tegen, maar de authentieke sfeer die er heerst en de mooie natuur in de omgeving maken het bezoeken meer dan waard. Neem, indien de tijd het toelaat, zeker een kijkje op de lokale markt van Ban Lung; een kleurrijk spektakel van verkopers en kraampjes met groenten en fruit, vlees, vis, kleding en huishoudelijke artikelen.

DAG
08

Ratanakiri (Voensai District)

Waterval Cambodja
Boottocht door de jungle in het Voensai District
Bezoek aan Lao stammen en etnische minderheden
De Chaong Waterval bewonderen
Tweede overnachting in Ban Lung/Ratanakiri

Vandaag brengt u een bezoek aan het Voensai District. In Voensai stapt u in een traditionele houten boot en maakt u een mooie tocht over de rivier door de jungle. Onderweg bewondert u de prachtige natuur en staat u oog in oog met het traditionele dagelijkse leven aan de oevers van de rivier. U bezoekt traditionele dorpjes van de Lao stammen, etnische minderheden en een authentieke begraafplaats. Per boot keert u weer terug naar Voensai voor de lunch (inclusief). In de middag bezoekt u de Chaong Waterval, op ongeveer 7 km ten westen van Ban Lung. Dit is de grootste en mooiste waterval in de omgeving van Ban Lung. Wanneer u hier tijdens het droge seizoen bent en de stroming niet te sterk is, is het mogelijk om te zwemmen onder de waterval. Overnachting in Ban Lung/Ratanakiri.

DAG
09

Ratanakiri

Yaklom vulkanische krater
Zwemmen in de zeven verdiepingen van de Bai Srok waterval
Op zoek naar edelstenen in de traditionele Gem Mine
Ontdek de weelderige natuur rondom de Yaklom vulkanische krater
Derde overnachting in Ban Lung/Ratanakiri

Een avontuurlijke dag vol watervallen! De ochtend begint met een bezoek aan de twee kleinere watervallen rondom Ban Lung: Ka Tieng en Ka Chang. Ka Tieng is 10 meter hoog en ligt middenin de jungle. Na een korte wandeling door de jungle en over de hangbrug bereikt u Ka Tieng. Kan Chang is ongeveer 7 meter hoog en mondt uit in een groot natuurlijk zwembad. De volgende stop is een waterval van maar liefst 7 verdiepingen: de Bai Srok waterval. De meeste van de zeven niveaus van deze waterval hebben diepe zwembaden waarin u heerlijk kunt zwemmen in het regenseizoen. Een aantal zijn diep genoeg waardoor er ook in het droge seizoen in gezwommen kan worden. De wandeltocht gaat via een onverharde weg en duurt ongeveer twee uur. Bij één van de watervallen genieten u van een picknick lunch (inclusief).

Na de lunch brengt u een bezoek aan een traditionele Gem Mine, waar u kunt zien hoe de lokale bevolking in een zeer smalle en diepe schacht naar edelstenen zoekt. De laatste stop van vandaag is Yaklom, waar u later in de middag aankomt. Yaklom is een natuurlijk meer gevormd in een vulkanische krater. Neem hier rustig de tijd. Neem een duik in het kraakheldere water van de vulkaankrater, maak een wandeling door de groene omgeving of geniet simpelweg van de mooie natuur en de intense rust. Overnachting in Ban Lung/Ratanakiri.

DAG
10

Ratanakiri - Kampi - Kratie - Koh Trong (ca. 260 km / 5 uur)

Koh Trong
Bezoek de eco community O’Russey Kandal
Op zoek naar de zeldzame Mekong dolfijn in Kampi
Bewonder de 100 Pillar Pagoda
Overnachting op het tropische eiland Koh Trong

Vandaag reist u in zuidelijke richting naar Kratie, een relaxte stad aan de Mekong rivier. Onderweg stopt u bij O’Russey Kandal, een mooi eco community project gelegen in het hart van het noordoostelijke regenwoud in de provincie Stung Treng. Het gebied bevat o.a. een prachtige rivier, watervallen met natuurlijke zwembaden én een majestueus bos. In de rivier met kleine stroomversnellingen is het heerlijk zwemmen. Na de lunch (inclusief) stapt u in een boot om met een beetje geluk dolfijnen te spotten in Kampi, dit is dé plek om de zeldzame Mekong dolfijn te bewonderen. De Kampi Dolhin Site werd in 1999 opgericht met als doel dat wetenschappelijke onderzoekers de dolfijnen hier kunnen bestuderen. Vandaag de dag leven er circa 20 dolfijnen.

Tot slot bezoekt u Wat Sor Mouy Roy, ook wel bekend als de 100 Pillar Pagoda. De pagode werd in 1997 herbouwd nadat het in 1970 door het regime van Pol Pot werd verwoest. Van de originele houten tempel uit de 16 de eeuw zijn slechts drie houten pilaren overgebleven. Aan het eind van de middag neemt u de ferry naar het tropische eiland Koh Trong, waar u vanavond overnacht.

DAG
11

Koh Trong - Phnom Penh (ca. 325 km / 6 - 7 uur)

Fietsers Cambodja
Koh Trong verkennen per fiets
Bezoek aan de Wat Hanchey tempel met prachtig uitzicht op de Mekong rivier
Eerste overnachting in Phnom Penh

Het is heerlijk rustig wakker worden op Koh Trong. Na het ontbijt stapt u op de fiets om het eiland verder te verkennen. Rondom het eiland loopt een pad van circa 9 kilometer; een mooi rondje om te fietsen! U fietst langs traditionele houten huisjes, langs tempels en dwars door het groen. Onderweg maakt u kennis met de vriendelijke lokale bevolking en het leven op het platteland. Na de fietstocht keert u per ferry terug naar Kratie voor een welverdiende lunch (inclusief). Vervolgens reist u verder naar Phnom Penh. Onderweg stopt u o.a. bij een traditionele markt in een lokaal dorpje en bij de Wat Hanchey tempel vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de Mekong rivier. Aan het einde van de middag arriveert u in de Phnom Penh.

DAG
12

Phnom Penh

Royal Palace Phnom Penh
Stadstour door Phnom Penh per traditionele tuktuk
Bezoek de indrukwekkende Killing Fields en Tuol Sleng-gevangenis
Tweede overnachting in Phnom Penh

Vandaag wordt een erg indrukwekkende dag waarbij u meer te weten komt over de enerverende geschiedenis van Cambodja. U stapt in de tuktuk naar de Tuol Sleng-gevangenis. Dit was voorheen een meisjeslyceum en is in 1975 omgebouwd tot de gruwelijke en beruchte ‘S21’-gevangenis van de Rode Khmer. Tienduizenden Cambodjanen werden hier gevangen gehouden en gemarteld. Het museum is een stille getuigenis van een tragisch verleden. Vervolgens bezoekt u het Royal Palace, de Zilveren pagode en de Russische markt: de perfecte plek om typisch Cambodjaanse souvenirs te scoren.

In de middag rijdt u naar de beruchte Killing Fields, net buiten de stad. Om kogels uit te sparen werden de gevangenen hier destijds bruut met knuppels vermoord. De lijken werden vervolgens geborgen in kuilen die de slachtoffers voor hun dood zelf moesten graven. Een huiveringwekkend kijkje in de geschiedenis en een stukje Cambodja dat u ongetwijfeld nog lang bijblijft. Overnachting in Phnom Penh.

DAG
13

Phnom Penh - Amsterdam

KH_AL_Phnom Penh markt_113328889
Vertrek uit Phnom Penh
Terugvlucht

De laatste dag van uw rondreis is aangebroken. Afhankelijk van uw vluchttijd heeft u vandaag tijd om de laatste souvenirs te kopen of nog even heerlijk te lunchen. U wordt opgehaald om naar de luchthaven van Phnom Penh te gaan voor uw terugvlucht naar naar Amsterdam.

DAG
14

Aankomst in Amsterdam

Aankomst terugvlucht
Aankomst in Amsterdam

Aankomst op de luchthaven van Amsterdam, waarmee er een einde komt aan uw ontdekkingsreis door Cambodja. Familie en vrienden zijn vast benieuwd naar uw foto's en verhalen. Aan deze indrukwekkende reis zal u nog vaak terugdenken.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
3 opties
Open+
+Extra's
2 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
14 dagen Avontuurlijk Cambodja: altijd de beste prijs
Retourvluchten
Luchthavenbelastingen en brandstofheffing

Inclusief

Ruimbagage (zie vluchtinfo)
Transfer luchthaven - hotel v.v.
Rondreis met privéchauffeur in airco-auto/minibus op dag 5 t/m 11
Vervoer per traditionele tuktuk op dag 3 en 12
Ferry naar Koh Trong v.v.
Engelssprekende gids tijdens de excursies op dag 2, 3 en 5 t/m 12
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt
6x lunch
Cambodjaans welkomstdiner incl. Apsara dansvoorstelling
Rondwandelen in Angkor Wat, één van de grootste religieuze bouwwerken ter wereld*
Per kajak door het ‘flooded forest’ en ‘Ramsar wetlands’ peddelen
Irrawaddy zoetwaterdolfijnen spotten in Stung Treng
Bezoek aan de Preah Ko tempel, één van de oudste tempels van Cambodja*
Per traditionele boot door de jungle in het Voensai District*
De imposante Mekong watervallen bezoeken
Zwemmen in de zeven verdiepingen van de Bai Srok waterval
Op zoek naar edelstenen in de traditionele Gem Mine
Ontdek de weelderige natuur rondom de Yaklom vulkanische krater
Wandelen door de weelderige natuur van O’Russey Kandal
De zeldzame Mekong dolfijn spotten in Kampi
Fietsen over het tropische eiland Koh Trong
Stadstour Phnom Penh per traditionele tuktuk met o.a. Tuol Sleng-gevangenis, Royal Palace en de Killing Fields*
* Entreegelden dienen ter plaatse nog te worden voldaan (zie ook extra informatie)

Exclusief

Entreegelden
Eventuele optionele excursies
Visum Cambodja
Fooien
Overige maaltijden
Eventuele verplichte galadiners en/of feestdagtoeslagen
Calamiteitenfonds: €2.50 per boeking
Reserveringskosten: €35 per boeking
SGR Bijdrage: €5 per persoon
+Verlengen
3 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
2 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
14 dagen Avontuurlijk Cambodja: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Siem Reap

Vertrek
Heenvlucht
Overnachting in het vliegtuig

Eindelijk is het zover: uw rondreis door Cambodja gaat van start! Vandaag vertrekt u met het vliegtuig naar Siem Reap. Lees in het vliegtuig uw programma van de komende weken nog eens door. U overnacht in het vliegtuig.

DAG
02

Aankomst in Siem Reap

kh_al_siempreap2.jpg
Aankomst in Siem Reap
Ontmoetingen met onze lokale vertegenwoordiger
Cambodjaans welkomstdiner incl. traditionele Apsara dansvoorstelling.
Eerste overnachting in Siem Reap

Welkom in Cambodja! Het land dat berucht is om zijn enerverende geschiedenis en de magische tempels van Angkor Wat. Op de luchthaven staat onze lokale vertegenwoordiger u op te wachten. Hij overhandigt u de benodigde informatie en voorziet u graag van leuke en handige tips. Hij kan u alles vertellen over de Cambodjaanse gewoontes.

Vandaag heeft u geen druk programma, maar de rest van de dag tijd om aan het klimaat en het tijdsverschil te wennen. ‘s Avonds hebben wij een bijzonder diner met dansvoorstelling voor u gereserveerd. U wordt naar een lokaal restaurant gebracht waar u kunt genieten van typisch Cambodjaanse gerechten en een optreden te zien krijgt van traditionele Apsara dansers. Zij vertolken eeuwenoude dansen van het oude Khmer-rijk. Overnachting in Siem Reap.

DAG
03

Siem Reap (Angkor Wat)

Angkor Wat Cambodja
Zonsopgang bewonderen bij Angkor Wat
Ontdek het magische tempelcomplex Angkor Wat
Per traditionele tuktuk langs de tempels
Tweede overnachting in Siem Reap

Vroeg in de ochtend (ca. 4.30 uur) wordt u per tuktuk opgehaald bij uw hotel om te genieten van een spectaculaire zonsopgang bij Angkor Wat. Het is een magisch tafereel als de eeuwenoude tempel uit het donker tevoorschijn komt. Na de zonsopgang wordt u teruggebracht naar uw hotel voor het ontbijt. Met een gevulde maag stapt u opnieuw in de traditionele tuktuk om het imposante tempelcomplex verder te ontdekken. De Engelssprekende gids weet u alles te vertellen over de hindoeïstische Angkor Wat Tempels. Het zijn de belangrijkste overblijfselen uit de periode van het Khmer-rijk. ‘Yasodharapura’, zoals de stad in de Khmer-periode heette, was ooit de grootste stad ter wereld. De tempels vormden vijfhonderd jaar lang de hoofdstad van het rijk. Na het verval van de Khmers, raakten de tempels volledig overwoekerd door de jungle. De tempels zijn pas in de 19e eeuw ontdekt en staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U zult merken dat de tempels nog steeds worden onderzocht en dat er tot op de dag van vandaag bijzondere vondsten worden gedaan.
U bekijkt de bekendste tempels van Angkor Wat , waaronder de jungletempel Angkor Thom met zijn mooie ‘South Gate’, die het decor vormde voor de film ‘Tomb Raider’. Ook heeft u ruim de tijd om de veel kleinere, maar zeker niet minder mooie tempels te bewonderen. U kunt met uw gids de volledige invulling van de dag bepalen. Laat de geschiedenis tot uw verbeelding spreken terwijl u rondkijkt. Op de terugweg naar uw hotel bezoekt u nog een lokaal handwerkcentrum. Overnachting in Siem Reap.

Goed om te weten

Afhankelijk van uw gezondheid en/of de weersomstandigheden tijdens het regenseizoen is het mogelijk dat de zonsopgang bij Angkor niet door kan gaan. Indien er vanwege de weersomstandigheden geen zonsopgang bij Angkor mogelijk is, wordt er een lunch aangeboden ter compensatie.

Weetje

‘Angkor’ betekent ‘heilige stad’ en ‘Wat’ betekent tempel. De Nederlandse vertaling van Angkor Wat is dus ‘Heilige Tempelstad’.

DAG
04

Siem Reap

KH_AL_SiemR2
Vrije dag in Siem Reap
Ontdek het platteland van Cambodja (optionele excursie)
Derde overnachting in Siem Reap

U heeft vandaag een vrije dag om naar eigen wens in te vullen. Krijgt u nog geen genoeg van Angkor Wat? Breng dan vandaag nogmaals een bezoek aan het immens grote tempelcomplex. Of slenter door het gezellige centrum en over de markt van Siem Reap. Er zijn vanuit Siem Reap ook verschillende optionele excursies mogelijk.

Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het platteland van Cambodja per quad. Deze excursies brengen u op plekken waar u niet veel andere toeristen tegenkomt. U rijdt door omliggende dorpjes, schitterende landerijen en geniet onderweg van de uiterst vriendelijke lokale bevolking. Kinderen zwaaien en u ziet hoe de ouders op traditionele manieren in levensonderhoud voorzien. U rijdt door een bijna onaangetast Azië en u zult diverse stops maken. Of draai een dagje mee met de rijstboer. De werkzaamheden zijn uiteraard afhankelijk van het seizoen, maar het werk van de rijstboer is nooit klaar. Een bijzondere manier om echt in contact te komen met de lokale bevolking.

DAG
05

Siem Reap - Stung Treng (ca. 300 km / 5 - 6 uur)

Gezicht Cambodja
Vertrek uit Siem Reap
Stop bij de Sopheak Mitt waterval
Eerste overnachting in Stung Treng

Vandaag verruilt u de stad voor de binnenlanden van Cambodja. Rond het middaguur verlaat u Siem Reap en vertrekt u naar Stung Treng, gelegen aan de oevers van de Mekong rivier. Onderweg maakt u een korte stop bij de Sopheak Mitt waterval, een echte verborgen parel aangezien veel Cambodjanen deze plek zelfs niet kennen. De waterval is omgeven door duizenden kleine eilanden en talloze waterwegen. Een indrukwekkend geheel! Hierna rijdt u door naar Stung Treng, waar u de komende twee nachten verblijft.

DAG
06

Stung Treng

KH_AL_Stung Treng2
Bezoek de imposante Mekong watervallen te voet
Zeldzame Irrawaddy dolfijnen spotten
Per kajak door het ‘flooded forest’ en ‘Ramsar wetlands’
Tweede overnachting in Stung Treng

Na het ontbijt rijdt u ca. 1,5 uur in noordelijke richting naar de grens met Laos. Hier stapt u aan boord van een longtailboot, om de indrukwekkende Mekong rivier verder te ontdekken. De vele rotsen en watervallen vormen een indrukwekkend geheel. Te voet bekijkt u de watervallen van dichtbij. In het nabijgelegen vissersdorpje leert de lokale bevolking u graag meer over traditionele medicijnen tegen bijvoorbeeld malaria en koorts, die hier nog steeds worden gebruikt. Hierna vaart u verder richting Hang Khone. Met een beetje geluk spot u onderweg Irrawaddy dolfijnen. Deze zoetwaterdolfijn leeft namelijk onder meer in de Mekong rivier. Hang Khone is een één van de 4000 eilanden waar dit gebied om bekend staat. Hier ziet u een oude haven en treinrails die beiden door de Fransen werden gebruikt voor het vervoer van materiaal gedurende de Indochina oorlog. Na de lunch (inclusief) stapt u in een kajak om in stilte door de ‘flooded forest’ en ‘Ramsar wetlands’ te peddelen. Bijzonder om te zien hoe de bomen hier uit het water steken en de takken door de jaren heen in de stroomrichting van het water zijn gegroeid. Na het kajakken brengt de longtailboot u terug naar de oevers, waarna u terug wordt gebracht naar uw hotel in Stung Treng.

DAG
07

Stung Treng - Ratanakiri (ca. 185 km / 4 uur)

Preah Ko Tempel
Vertrek uit Stung Treng
Bezoek aan de Preah Ko tempel, één van de oudste tempels van Cambodja
Rondstruinen over de lokale markt van Ban Lung
Overnachting in Ban Lung/Ratanakiri

Vanochtend bezoekt u het oude Thala Barivat, gelegen aan de overkant van de Mekong rivier op ca. 4 kilometer van Stung Treng. Op deze historische plek vindt u de Preah Ko tempel, één van de eerste tempels van het Khmer-rijk, gebouwd in de 7e & 8e eeuw door koning Jayavarman I. De naam van de tempel betekent: 'Heilige Stier' en voor het complex ziet u dan ook drie zittende stieren. Het complex bevat 6 bijzondere torens en elke toren heeft nog diverse prachtige details. In de omgeving zijn nog meer tempelruïnes gevonden, zoals de Prambuon Lveng Tempel, Srei Tempel en de Angkor Kmao Temple, maar deze zijn door de tijd inmiddels flink aangetast. Dit maakt het extra bijzonder dat u de eeuwenoude Preah Ko Tempel kunt aanschouwen vandaag. Na de lunch (inclusief) wordt u naar Ban Lung gebracht, waar u aan het einde van de middag aankomt.

In Ban Lung, de hoofdstad van de provincie Ratanakiri, komt u maar weinig toeristen tegen, maar de authentieke sfeer die er heerst en de mooie natuur in de omgeving maken het bezoeken meer dan waard. Neem, indien de tijd het toelaat, zeker een kijkje op de lokale markt van Ban Lung; een kleurrijk spektakel van verkopers en kraampjes met groenten en fruit, vlees, vis, kleding en huishoudelijke artikelen.

DAG
08

Ratanakiri (Voensai District)

Waterval Cambodja
Boottocht door de jungle in het Voensai District
Bezoek aan Lao stammen en etnische minderheden
De Chaong Waterval bewonderen
Tweede overnachting in Ban Lung/Ratanakiri

Vandaag brengt u een bezoek aan het Voensai District. In Voensai stapt u in een traditionele houten boot en maakt u een mooie tocht over de rivier door de jungle. Onderweg bewondert u de prachtige natuur en staat u oog in oog met het traditionele dagelijkse leven aan de oevers van de rivier. U bezoekt traditionele dorpjes van de Lao stammen, etnische minderheden en een authentieke begraafplaats. Per boot keert u weer terug naar Voensai voor de lunch (inclusief). In de middag bezoekt u de Chaong Waterval, op ongeveer 7 km ten westen van Ban Lung. Dit is de grootste en mooiste waterval in de omgeving van Ban Lung. Wanneer u hier tijdens het droge seizoen bent en de stroming niet te sterk is, is het mogelijk om te zwemmen onder de waterval. Overnachting in Ban Lung/Ratanakiri.

DAG
09

Ratanakiri

Yaklom vulkanische krater
Zwemmen in de zeven verdiepingen van de Bai Srok waterval
Op zoek naar edelstenen in de traditionele Gem Mine
Ontdek de weelderige natuur rondom de Yaklom vulkanische krater
Derde overnachting in Ban Lung/Ratanakiri

Een avontuurlijke dag vol watervallen! De ochtend begint met een bezoek aan de twee kleinere watervallen rondom Ban Lung: Ka Tieng en Ka Chang. Ka Tieng is 10 meter hoog en ligt middenin de jungle. Na een korte wandeling door de jungle en over de hangbrug bereikt u Ka Tieng. Kan Chang is ongeveer 7 meter hoog en mondt uit in een groot natuurlijk zwembad. De volgende stop is een waterval van maar liefst 7 verdiepingen: de Bai Srok waterval. De meeste van de zeven niveaus van deze waterval hebben diepe zwembaden waarin u heerlijk kunt zwemmen in het regenseizoen. Een aantal zijn diep genoeg waardoor er ook in het droge seizoen in gezwommen kan worden. De wandeltocht gaat via een onverharde weg en duurt ongeveer twee uur. Bij één van de watervallen genieten u van een picknick lunch (inclusief).

Na de lunch brengt u een bezoek aan een traditionele Gem Mine, waar u kunt zien hoe de lokale bevolking in een zeer smalle en diepe schacht naar edelstenen zoekt. De laatste stop van vandaag is Yaklom, waar u later in de middag aankomt. Yaklom is een natuurlijk meer gevormd in een vulkanische krater. Neem hier rustig de tijd. Neem een duik in het kraakheldere water van de vulkaankrater, maak een wandeling door de groene omgeving of geniet simpelweg van de mooie natuur en de intense rust. Overnachting in Ban Lung/Ratanakiri.

DAG
10

Ratanakiri - Kampi - Kratie - Koh Trong (ca. 260 km / 5 uur)

Koh Trong
Bezoek de eco community O’Russey Kandal
Op zoek naar de zeldzame Mekong dolfijn in Kampi
Bewonder de 100 Pillar Pagoda
Overnachting op het tropische eiland Koh Trong

Vandaag reist u in zuidelijke richting naar Kratie, een relaxte stad aan de Mekong rivier. Onderweg stopt u bij O’Russey Kandal, een mooi eco community project gelegen in het hart van het noordoostelijke regenwoud in de provincie Stung Treng. Het gebied bevat o.a. een prachtige rivier, watervallen met natuurlijke zwembaden én een majestueus bos. In de rivier met kleine stroomversnellingen is het heerlijk zwemmen. Na de lunch (inclusief) stapt u in een boot om met een beetje geluk dolfijnen te spotten in Kampi, dit is dé plek om de zeldzame Mekong dolfijn te bewonderen. De Kampi Dolhin Site werd in 1999 opgericht met als doel dat wetenschappelijke onderzoekers de dolfijnen hier kunnen bestuderen. Vandaag de dag leven er circa 20 dolfijnen.

Tot slot bezoekt u Wat Sor Mouy Roy, ook wel bekend als de 100 Pillar Pagoda. De pagode werd in 1997 herbouwd nadat het in 1970 door het regime van Pol Pot werd verwoest. Van de originele houten tempel uit de 16 de eeuw zijn slechts drie houten pilaren overgebleven. Aan het eind van de middag neemt u de ferry naar het tropische eiland Koh Trong, waar u vanavond overnacht.

DAG
11

Koh Trong - Phnom Penh (ca. 325 km / 6 - 7 uur)

Fietsers Cambodja
Koh Trong verkennen per fiets
Bezoek aan de Wat Hanchey tempel met prachtig uitzicht op de Mekong rivier
Eerste overnachting in Phnom Penh

Het is heerlijk rustig wakker worden op Koh Trong. Na het ontbijt stapt u op de fiets om het eiland verder te verkennen. Rondom het eiland loopt een pad van circa 9 kilometer; een mooi rondje om te fietsen! U fietst langs traditionele houten huisjes, langs tempels en dwars door het groen. Onderweg maakt u kennis met de vriendelijke lokale bevolking en het leven op het platteland. Na de fietstocht keert u per ferry terug naar Kratie voor een welverdiende lunch (inclusief). Vervolgens reist u verder naar Phnom Penh. Onderweg stopt u o.a. bij een traditionele markt in een lokaal dorpje en bij de Wat Hanchey tempel vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de Mekong rivier. Aan het einde van de middag arriveert u in de Phnom Penh.

DAG
12

Phnom Penh

Royal Palace Phnom Penh
Stadstour door Phnom Penh per traditionele tuktuk
Bezoek de indrukwekkende Killing Fields en Tuol Sleng-gevangenis
Tweede overnachting in Phnom Penh

Vandaag wordt een erg indrukwekkende dag waarbij u meer te weten komt over de enerverende geschiedenis van Cambodja. U stapt in de tuktuk naar de Tuol Sleng-gevangenis. Dit was voorheen een meisjeslyceum en is in 1975 omgebouwd tot de gruwelijke en beruchte ‘S21’-gevangenis van de Rode Khmer. Tienduizenden Cambodjanen werden hier gevangen gehouden en gemarteld. Het museum is een stille getuigenis van een tragisch verleden. Vervolgens bezoekt u het Royal Palace, de Zilveren pagode en de Russische markt: de perfecte plek om typisch Cambodjaanse souvenirs te scoren.

In de middag rijdt u naar de beruchte Killing Fields, net buiten de stad. Om kogels uit te sparen werden de gevangenen hier destijds bruut met knuppels vermoord. De lijken werden vervolgens geborgen in kuilen die de slachtoffers voor hun dood zelf moesten graven. Een huiveringwekkend kijkje in de geschiedenis en een stukje Cambodja dat u ongetwijfeld nog lang bijblijft. Overnachting in Phnom Penh.

DAG
13

Phnom Penh - Amsterdam

KH_AL_Phnom Penh markt_113328889
Vertrek uit Phnom Penh
Terugvlucht

De laatste dag van uw rondreis is aangebroken. Afhankelijk van uw vluchttijd heeft u vandaag tijd om de laatste souvenirs te kopen of nog even heerlijk te lunchen. U wordt opgehaald om naar de luchthaven van Phnom Penh te gaan voor uw terugvlucht naar naar Amsterdam.

Goed om te weten

Verleng uw vakantie aan de tropische Vietnamese stranden Phan Thiet of Phu Quoc. Vanuit Phnom Penh rijdt of vliegt u gemakkelijk naar de Vietnamese hoofdstad Ho Chi Minh City. Vanuit hier zijn de ontspannen zandstranden binnen handbereik.

DAG
14

Aankomst in Amsterdam

Aankomst terugvlucht
Aankomst in Amsterdam

Aankomst op de luchthaven van Amsterdam, waarmee er een einde komt aan uw ontdekkingsreis door Cambodja. Familie en vrienden zijn vast benieuwd naar uw foto's en verhalen. Aan deze indrukwekkende reis zal u nog vaak terugdenken.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
3 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Extra's
2 opties
Open+
14 dagen Avontuurlijk Cambodja: altijd de beste prijs

Vervoersopties ter plaatse

+Vervoersopties
Open+

Middenklasse én Superiorklasse

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Deze reis kan zowel in goede Middenklasse als Superiorklasse hotels worden geboekt. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Middenklasse hotels
Superiorklasse hotels
Siem Reap
12
City River Hotel
Drieenhalve ster
 • Hotel City River
 • City River Hotel
 • City River Hotel
 • Hotel City River
Het City River Hotel is een fijne accommodatie in Siem Riep.De indrukwekkende tempels van Angkor Wat liggen op slechts 15 minuten rijden van het hotel. Op loopafstand vindt u het kloppend hart van Siem Riep; de Pub Street met cafés, restaurantjes en stalletjes met street food en ook de gezellige nachtmarkt kunt u met een korte wandeling vanaf het hotel bereiken. In het zwembad op het dak van het hotel kunt u heerlijk ontspannen of misschien gaat u wel sporten in het fitnesscentrum. Het hotel beschikt over een kleine souvenirwinkel waar ambachtelijke producten zoals sieraden en zijde worden verkocht. Er is gratis WiFi beschikbaar in het gehele hotel en in restaurant The Palm Tree kunt u genieten van Cambodjaanse en westerse gerechten. De goed verzorgde kamers hebben hout meubilair en bieden uitzicht op de stad of de Siem Riep Rivier. De kamers zijn voorzien van airco, TV, kluisje, minibar en een badkamer met bad en/of douche.
Meer info >
Angkor Holiday Hotel
Viersterren
 • Angkor Holiday, zwembad
 • Angkor Holiday, kamer
 • Angkor Holiday Hotel
 • Angkor Holiday, bar
 • Angkor Holiday, zwembad
In het hart van Siem Reap ligt het comfortabele Angkor Holiday Hotel.Hotel Angkor Holiday heeft een gunstige ligging ten opzichte van onmisbare bezienswaardigheden als het wereldberoemde Angkor Wat Tempelcomplex (ca. 10 minuten rijden) en het Koninklijk Paleis (ca. 2 minuten rijden). Hotel Angkor Holiday ligt in het hart van de stad met diverse restaurants, cafés, bars, supermarkten en winkels in de directe omgeving.
Het Pavilion restaurant serveert internationale gerechten en u geniet van een drankje in de lobbybar. Er is een heerlijke spa en het zwembad zorgt voor de nodige verfrissing.
Uw comfortabele kamer beschikt over airconditioning, TV, kluisje en koffie- en theefaciliteiten. De badkamer heeft een bad/douche, toilet, badjassen en slippers.
Meer info >
Siem Reap
12
Saem Siem Reap Hotel
Viersterren
 • Hotel Saem Siem Reap
 • Hotel Saem Siem Reap
 • Hotel Saem Siem Reap
 • Saem Siemreap Hotel
 • Hotel Saem Siem Reap
Het centraal gelegen en comfortabele Saem Siem Reap Hotel biedt een heerlijk verblijf.Dit heerlijke 4-sterren hotel ligt in het tuindorp Sala Kanseng, op loopafstand van de beroemde Oude Markt.Het hotel beschikt over een buitenzwembad, een heerlijk restaurant, een spa en een gezellige bar. De kamers zijn voorzien van airconditioning, Wi-Fi, televisie, kluisje, koffie- en theefaciliteiten en een eigen badkamer met bad/douche en toilet.
Meer info >
Somadevi Angkor Hotel
Vierenhalve ster
 • Somadevi Angkor Hotel zwembad
 • Somadevi Angkor Hotel kamer
 • Somadevi Angkor Hotel restaurant
Ontspannen in het comfortabele Somadevi Angkor Resort & Spa.Het Somadevi Ankor ligt op slechts 10 minuten rijden van het wereldberoemd Angkor Wat Tempelcomplex. Op loopafstand vindt u de populaire Pub Street en de gezellige avondmarkt met diverse eetgelegenheden en winkels.Het hotel heeft een spa en een buitenbad met een hot tub. In de gehele accommodatie is gratis WiFi beschikbaar. In het fitnesscentrum kunt u trainen en ontspannen in de sauna. Het hotel biedt een taxiservice, een geldwisselservice en een was- en stomerijservice. Er wordt elke dag een ontbijtbuffet verzorgd. Het Somadevi Café serveert Europese, Aziatische en Khmer-gerechten. Hapjes en drankjes zijn verkrijgbaar in lobbylounge Devi.De kamers van het hotel zijn voorzien van hardhouten vloeren, tv, minibar, eigen balkon, badkamer met bad en douche en koffie- en thee faciliteiten.
Meer info >
Stung Treng
12
Mekong Bird Resort
Driesterren
 • Mekong Bird Resort
 • Mekong Bird Resort kamer
 • Mekong Bird Resort
 • Mekong Bird Resort
 • Mekong Bird Resort
 • Mekong Bird Resort
 • Mekong Bird Resort
 • Mekong Bird Resort
Mekong Bird Resort ligt op een prachtige plek aan het meer. Het hotel geeft toegang tot een mooi terras en een tuin. Alle kamers zijn voorzien van zithoek, een patio die uitkijkt op het meer en een eigen badkamer met douche en toilet. Verder beschikken de kamers over airconditioning, een ventilator en gratis Wi-Fi. Het restaurant heeft keuze uit verschillende Aziatische gerechten.
Meer info >
Stung Treng Resort
Driesterren
 • Stung Treng Resort, kamer
 • Stung Treng Resort, bar
 • Stung Treng Resort, uitzicht rivier
 • Stung Treng Resort, terras
Stung Treng Resort ligt in de gelijknamige plaat Stung Treng. Het heeft een heerlijk rustige locatie aan de rivier omringt met al het mooie groen. Kom heerlijk bij met een cocktail bij de bar of op het terras met uitzicht over de rivier. Relax heerlijk in de hangmat op uw veranda! Maak ook zeker een wandeling en verken de mooie groene omgeving. Het resort beschikt over een restaurant, bar en tuin. Alle kamers zijn voorzien van gratis WiFi, airconditioning en eigen badkamer.
Meer info >
Stung Treng
12
Mekong Bird Resort
Driesterren
 • Mekong Bird Resort
 • Mekong Bird Resort kamer
 • Mekong Bird Resort
 • Mekong Bird Resort
 • Mekong Bird Resort
 • Mekong Bird Resort
 • Mekong Bird Resort
 • Mekong Bird Resort
Mekong Bird Resort ligt op een prachtige plek aan het meer. Het hotel geeft toegang tot een mooi terras en een tuin. Alle kamers zijn voorzien van zithoek, een patio die uitkijkt op het meer en een eigen badkamer met douche en toilet. Verder beschikken de kamers over airconditioning, een ventilator en gratis Wi-Fi. Het restaurant heeft keuze uit verschillende Aziatische gerechten.
Meer info >
Stung Treng Resort
Driesterren
 • Stung Treng Resort, kamer
 • Stung Treng Resort, bar
 • Stung Treng Resort, uitzicht rivier
 • Stung Treng Resort, terras
Stung Treng Resort ligt in de gelijknamige plaat Stung Treng. Het heeft een heerlijk rustige locatie aan de rivier omringt met al het mooie groen. Kom heerlijk bij met een cocktail bij de bar of op het terras met uitzicht over de rivier. Relax heerlijk in de hangmat op uw veranda! Maak ook zeker een wandeling en verken de mooie groene omgeving. Het resort beschikt over een restaurant, bar en tuin. Alle kamers zijn voorzien van gratis WiFi, airconditioning en eigen badkamer.
Meer info >
Ratanakiri & omgeving
Terres Rouge Lodge
Viersterren
 • Terres Rouge Lodge, exterieur
 • Terres Rouge Lodge, kamer
 • Terres Rouge Lodge, restaurant
 • Terres Rouge Lodge, zwembad
 • Terres Rouge Lodge, kamer
Verscholen in het groen ligt Terres Rouge, een schitterende lodge in traditionele Khmer-stijl. De lodge wordt omgeven door tropische tuinen en grenst aan het Ban Lung meer. De lodge is het voormalige huis van de gouverneur van de provincie en combineert traditionele sferen met hedendaags comfort. Er is een 24-uursreceptie, zwembad met zonneterras en spa faciliteiten (tegen betaling). In het restaurant worden heerlijke traditionele en westerse gerechten geserveerd. Vanaf het terras heeft u een schitterend uitzicht op het meer. De kamers zijn voorzien van een kluisje, koffie- en theefaciliteiten, airco en een televisie. Iedere kamer beschikt over een eigen badkamer met bad of douche.
Meer info >
Ratanakiri & omgeving
Terres Rouge Lodge
Viersterren
 • Terres Rouge Lodge, exterieur
 • Terres Rouge Lodge, kamer
 • Terres Rouge Lodge, restaurant
 • Terres Rouge Lodge, zwembad
 • Terres Rouge Lodge, kamer
Verscholen in het groen ligt Terres Rouge, een schitterende lodge in traditionele Khmer-stijl. De lodge wordt omgeven door tropische tuinen en grenst aan het Ban Lung meer. De lodge is het voormalige huis van de gouverneur van de provincie en combineert traditionele sferen met hedendaags comfort. Er is een 24-uursreceptie, zwembad met zonneterras en spa faciliteiten (tegen betaling). In het restaurant worden heerlijke traditionele en westerse gerechten geserveerd. Vanaf het terras heeft u een schitterend uitzicht op het meer. De kamers zijn voorzien van een kluisje, koffie- en theefaciliteiten, airco en een televisie. Iedere kamer beschikt over een eigen badkamer met bad of douche.
Meer info >
Kratie
Rajabori Villas
Drieenhalve ster
 • kh_kratierivier.jpg
Rajabori Villas is een unieke accommodatie, een paar honderd meter buiten Kratie. Het bestaat uit houten bungalows welke in de Khmer style gebouwd zijn en allemaal traditioneel doch comfortabel ingericht*.
Het hotel beschikt over een restaurant, zwembad, roomservice en WiFi.
*Alle bungalows zijn voorzien van een ventilator, er is geen airco aanwezig.

Meer info >
Kratie
Rajabori Villas
Drieenhalve ster
 • kh_kratierivier.jpg
Rajabori Villas is een unieke accommodatie, een paar honderd meter buiten Kratie. Het bestaat uit houten bungalows welke in de Khmer style gebouwd zijn en allemaal traditioneel doch comfortabel ingericht*.
Het hotel beschikt over een restaurant, zwembad, roomservice en WiFi.
*Alle bungalows zijn voorzien van een ventilator, er is geen airco aanwezig.

Meer info >
Phnom Penh
123
Silver Mount Hotel
Driesterren
 • Silver Mount hotel, kamer
 • Silver Mount hotel, omgeving
 • Silver Mount hotel, restaurant
 • Silver Mount hotel, kamer
Het Silver Mount hotel bevindt zich in het centrum van Phnom Penh, op steenworp afstand van de Mekong rivier en kijkt uit op Wat Ounalom. Verschillende bezienswaardigheden zoals Wat Phnom, het Koninklijk Paleis en het Nationaal Museum bereikt u in ca. 15 minuten lopen vanaf het hotel. Rondom het hotel vindt u tal van restaurants en winkels. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie en een eigen bar en restaurant waar zowel Cambodjaanse als westerse gerechten worden geserveerd. De sfeer in het hotel kan worden omschreven als typisch Cambodjaans met moderne accenten. Alle kamers zijn voorzien van een kluisje, minibar (tegen betaling), televisie, badkamer met bad of douche, toilet en föhn.
Meer info >
Pacific Hotel
Driesterren
 • Pacific Hotel
 • Pacific Hotel
 • Pacific Hotel kamer
 • Pacific Hotel
 • Pacific Hotel
 • Pacific Hotel
 • Pacific Hotel restaurant
 • Pacific Hotel
 • Pacific Hotel
 • Pacific Hotel
Het Pacific Hotel heeft een prachtige ligging in het centrum van Phnom Penh. Vanaf het hotel zijn verschillende belangrijke bezienswaardigheden te bereiken. Denk hierbij aan het Koninklijk Paleis, het Nationaal Museum en Wat Phnom. Het hotel heeft een eigen restaurant waarin bezoekers kunnen proeven van zowel de lokale keuken als westerse gerechten. De kamers zijn voorzien van een sfeervolle inrichting, airconditioning, minibar en badkamer met ligbad. Een aantal kamers bieden een uitzicht op de stad. Het Pacific Hotel heeft een prachtige ligging in het centrum van Phnom Penh. Vanaf het hotel zijn verschillende belangrijke bezienswaardigheden te bereiken. Denk hierbij aan het Koninklijk Paleis, het Nationaal Museum en Wat Phnom. Het hotel heeft een eigen restaurant waarin bezoekers kunnen proeven van zowel de lokale keuken als westerse gerechten. Wij bieden verschillende kamertypes aan:

Standaard kamer
De Standaard kamer is 23 m2. De kamers zijn voorzien van airconditioning, thee- en koffiefaciliteiten, minibar (tegen betaling), kluisje, telefoon, televisie en een eigen badkamer met bad of douche en toilet. Er is gratis WiFi beschikbaar in de kamer. De standaardkamers beschikken niet over een raam.

Superior kamer
De Superior kamer is 23 m2. De kamers zijn voorzien van airconditioning, thee- en koffiefaciliteiten, minibar (tegen betaling), kluisje, telefoon, televisie. een zitgedeelte en een eigen badkamer met bad of douche en toilet. Er is gratis WiFi beschikbaar in de kamer.
Meer info >
Salita Hotel
Driesterren
 • Salita Hotel, kamer
 • Salita Hotel, lounge
 • Salita Hotel, restaurant
 • Salita Hotel, entree
Het Salita Hotel ligt in het centrum van Phnom Penh, op ca. 2 kilometer wandelen van het koninklijk paleis. Het is ongeveer 10 minuten wandelen naar het historische onafhankelijkheidsmonument en de Russische markt vanuit het hotel. Het hotel beschikt over een wasserij, gratis WiFi en restaurant. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, uitzicht over de stad, een TV en een badkamer met haardroger en bad en/of douche.
Meer info >
Phnom Penh
123
Ohana Hotel
Drieenhalve ster
 • Ohana Hotel zwembad
 • Ohana Hotel
 • Ohana Hotel
 • Ohana Hotel
 • Ohana Hotel
 • Ohana Hotel
 • Ohana Hotel
 • Ohana Hotel restaurant
Het Ohana Hotel heeft een prachtige locatie bij de rivier. Vanaf het dakterras heeft u een fantastisch uitzicht op de rivier en de stad. Het hotel is voorzien van WiFi en de kamers beschikken over tv, minibar, airconditioning en een kluisje. Het restaurant kijkt uit over de Mekong rivier en u kunt hier de Cambodjaanse en westerse keuken proeven. Bezienswaardigheden zoals de Ben Thanh en de Kandal markt en het Koninklijk Paleis zijn op loopafstand van het hotel. Ook het Nationaal Museum is dichtbij het hotel. Deze accommodatie wordt dan ook hoog gewaardeerd vanwege de locatie.Het Ohana Hotel heeft een prachtige locatie bij de rivier. Bezienswaardigheden zoals de Ben Thanh en de Kandal markt en het Koninklijk Paleis zijn op loopafstand van het hotel. Ook het Nationaal Museum is dichtbij het hotel.Vanaf het dakterras heeft u een fantastisch uitzicht op de rivier en de stad. Het restaurant kijkt uit over de Mekong rivier en u kunt hier de Cambodjaanse en westerse keuken proeven. Verder beschikt het hotel over een zwembad, gratis WiFi in de gehele accommodatie en een Skybar. Wij bieden verschillende kamertypes aan:

Deluxe kamer
De Deluxe kamer is 18 m2 en heeft een zithoek. airconditioning, een minibar (tegen betaling), een kluisje, thee- en koffiefaciliteiten en een flatscreen-tv. In de privébadkamer vindt u een douche en bad en toilet. Elke kamer beschikt over een raam met uitzicht over de stad.

Deluxe kamer met balkon
De Deluxe kamer is 18 m2 en heeft een zithoek. airconditioning, een minibar (tegen betaling), een kluisje, thee- en koffiefaciliteiten en een flatscreen-tv. In de privébadkamer vindt u een douche en bad en toilet. Elke kamer beschikt over een balkon met uitzicht over de stad.
Meer info >
LCS Hotel & Apartment
Viersterren
 • LCS Hotel & Apartment, zwembad
 • LCS Hotel & Apartment, kamer
 • LCS Hotel & Apartment, binnenkant
 • LCS Hotel & Apartment, terras
 • LCS Hotel & Apartment, zwembad
 • LCS Hotel & Apartment, terras
 • LCS Hotel & Apartment, terras
Het LCS Hotel ligt in het centrum van Phnom Penh. Vanuit het hotel zijn diverse highlights te bezoeken, zoals de Boeddhistische tempel Wat Phnom. Ontdek de winkelstraat of wandel naar het Riverside park, met aan de ene kant verschillende restaurants en aan de andere kant uitzicht op het water. Het hotel beschikt over een zonneterras met uitzicht over de stad en een verkoelend zwembad, waar u heerlijk kunt relaxen. De Skybar serveert bovendien heerlijke cocktails. Verder beschikt het hotel over een 24-uursreceptie, fitnessruimte en een eigen restaurant, waar zowel westerse als oosterse gerechten worden geserveerd. Er is gratis WiFi beschikaar in het hotel. De kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie, minibar (tegen betaling) en koffie- en theefaciliteiten. De badkamer is uitgerust met een bad of douche.
Meer info >
Harmony Hotel
Viersterren
 • Harmony Phnom Penh Hotel
 • Harmony Phnom Penh Hotel
 • Harmony Phnom Penh Hotel
 • kh_ac_harmony_ka.jpg
 • kh_ac_harmony_zw.jpg
 • kh_ac_harmony_lo.jpg
 • kh_ac_harmony_re.jpg
 • kh_ac_harmony_ka2.jpg
Het mooie Harmony Phnom Penh Hotel ligt middenin de stad en beschikt over een overloopzwembad en een heerlijk zonneterras op het dak. Vanwege de ligging is het goede uitvalsbasis voor het verkennen van de bezienswaardigheden in de omgeving. Zo ligt het hotel op slechts 500 meter van het Riverfront Park en Wat Phnom.Het prachtige Harmony Hotel ligt op een centrale locatie in Phnom Penh. Het hotel is een goede uitvalsbasis om de verschillende bezienswaardigheden te ontdekken in de omgeving. Het Koninklijk Paleis ligt op vijf minuten lopen en Wat Phnom op 1,2 km van het hotel. De Zilveren Pagode, Wat Preah Keo, ligt op een korte afstand van 1,5 km. Het hotel heeft een heerlijk infinity pool op het dak, welke ook uitzicht biedt op de Mekong rivier. Tevens beschikt het hotel over een fitnesscentrum en er is gratis WiFi beschikbaar in alle ruimtes. Het eigen restaurant van het Harmony hotel serveert lokale gerechten en in de bar kunt u terecht voor een verscheidenheid aan drankjes. Wij bieden verschillende kamertypes aan in dit hotel:

Deluxe kamer
De Deluxe kamer is 28 m2. De kamers zijn voorzien van een parketvloer, airconditioning, een kledingkast, een kluisje, een flatscreen-tv, een minibar (tegen betaling) en een zithoek. De kamers bieden uitzicht op de stad en beschikken over een eigen badkamer met een haardroger en gratis toiletartikelen.

Deluxe kamer met balkon
De Deluxe kamer met balkon is 28 m2. De kamers zijn voorzien van een parketvloer, airconditioning, een kledingkast, een kluisje, een flatscreen-tv, een minibar (tegen betaling), een zithoek en een balkon. De kamers bieden uitzicht op de stad en beschikken over een eigen badkamer met een haardroger en gratis toiletartikelen.
Meer info >

Verlengen

Het is mogelijk om uw rondreis nog meer op maat te maken, door de rondreis vooraf, of aan het einde, te verlengen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden die wij bij deze reis bieden.
Geniet langer en verleng uw rondreis ( 1 t/m 3 van 3 opties )
Na afloop van uw rondreis een paar extra dagen relaxen in Phan Thiet / Mui Ne of Phu Quoc? Bijboeken of bekijken van de meerprijs op de vertrekdatum van uw keuze, kan door te klikken op ‘boek nu’ onder ‘data & prijzen’.
Mia Resort Mui Ne
Phan Thiet / Mui Ne - Sailing Club Resort Mui Ne (incl. binnenlandse vlucht)
Viersterren
Sailing Club Resort, voorheen Mui Ne Resort, is een erg fijn, klein en sfeervol hotel aan het strand van Mui Né. De service is uitstekend net als de kwaliteit van alle faciliteiten...
Meer info
meerprijs
v.a.
786530
731
VN_AC_QUO_NanhKieuTU
Phu Quoc - Sol by Meliá Phu Quoc (incl. binnenlandse vlucht)
Viersterren
Sol by Meliá Phu Quoc is schitterend gelegen aan het strand Truong en tropische tuin. Neem een verfrissende duik in het privéstrand in Duong To of in het zwembad van het hotel. Gen...