Lavendel
Makarska
Sibenik
Plitvice meren
Poreč
Pula
Rovinj
Bohinj meer in Slovenië
Bled in Slovenië
Motovun
Speciaal voor u geselecteerde highlights:

Bezienswaardigheden Kroatië

Amfitheater in Pula

Amfitheater in Pula

Midden in de stad Pula is het Romeinse amfitheater te vinden. De stad was vroeger een belangrijke Romeinse havenstad en daarom werd het theater gebouwd. Gladiatorengevechten werden hier gehouden. Het werd gebouwd in de eerste eeuw na Christus. De buitenmuur is maar liefst 32 meter hoog! Vanwege de grootte konden er rond de 20.000 bezoekers komen kijken naar de festiviteiten. Onder het theater is een gangen stelsel te vinden waar de gladiatoren en wilde dieren vroeger doorheen liepen. Naast de gevechten werd het theater ook gebruikt voor openbare executies. Na de val van het Romeinse rijk werd het amfitheater niet meer gebruikt. Nu vormt het theater vaak een bijzonder decor voor theater- en muziekvoorstellingen. Onder het theater is het museum waar de geschiedenis wordt toegelicht en waar u de vondsten van Romeinse voorwerpen kunt bewonderen.

Waan u even helemaal terug in de tijd als u rondloopt in het amfitheater.

Nationaal Park Brijuni

Nationaal Park Brijuni

Brijuni is een eilandengroep aan de zuidwestkust van Istrië. Het zijn twee grote en twaalf kleinere eilanden. Het park is bekend vanwege de schoonheid van de natuur. De eilanden hebben door de jaren heen verschillende bewoners gehad, hierdoor kent het een rijke geschiedenis. De eilandengroep onderscheidt zich door het cultureel erfgoed uit de Romeinse en Byzantijnse tijd. Het grootste eiland, Veliki Brijun, kunt u bezoeken. U kunt hier verschillende activiteiten doen. Ga op safaritocht, bezoek het museum, ga op zoek naar de 200 jaar oude dinosaurus voetsporen of wandel langs de oude ruïnes. Ook bevindt zich hier de oudste golfbaan van Kroatië.

Wandel over het eiland en geniet van de prachtige omgeving.

Plitvice Meren

Plitvice meren

Tussen de bergen Mala Kapela en Lička Plješivica vindt u het bijzondere Nationaal Park Plitvice. Het is het oudste en grootste nationale park van Kroatië. Het gebied trekt veel natuurliefhebbers aan, dit komt door de schoonheid van de omgeving. De sprookjesachtige groene meren zorgen ervoor dat u zich in een andere wereld waant. Het gebied bestaat uit 16 grote meren die in verbinding met elkaar staan door wel 400 watervallen. Ook vindt u hier de hoogste waterval van Kroatië, die is wel 78 meter hoog! Door de jaren heen heeft tufsteenvorming voor barrières en vorming van de meren gezorgd. Het park biedt de bezoeker verschillende wandelroutes aan om de meren te verkennen. Het is van belang dat u als bezoeker de regels die het park heeft opgesteld naleeft.

Het gebied staat sinds 1979 op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is zeker het bezichtigen waard.

Krka watervallen

Krka Nationaal Park

In het Nationaal Park Krka vindt u prachtige natuur. Het park beslaat een oppervlakte van 109 km2 en hier kunt u verschillende wandelingen maken. Het pad lijdt u door het moeras langs verschillende uitkijkpunten. In het park vindt u meerdere watervallen, maar met een hoogteverschil van 242 meter is de Skradinski buk de meest opvallendste. Het is één van de meest unieke watervallen. U kunt genieten van het uitzicht en neem uw zwemkleding mee voor een verfrissende duik! Het park heeft twee ingangen. U kunt het park betreden via de Lozovac-ingang u volgt dan een wandeling van ongeveer twee á drie uur. Tijdens deze wandeling ziet u het lagere en het middelste gedeelte van het park. U kunt ook kiezen voor de Skradin-ingang, vanaf hier neemt u een boot het park in. Deze boot vertrekt ieder uur en de tocht duurt ongeveer 25 minuten. Vanaf de uitstapplaats is het dan nog maar vijf minuten lopen tot het laagste punt van de watervallen.

Het park is een van de hoogtepunten van Kroatië en mag zeker niet ontbreken aan uw reis.

Op de hoogte blijven van acties en mis nooit een aanbieding!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Bezoek ons Reiscafé!

Kom meer te weten over de volgende bestemmingen:
Sri Lanka, Indonesië, Zuid-Afrika, China, Costa Rica, Japan, India, Vietnam, Thailand en Namibië

Reserveer gratis