NRV- Frequently Asked Questions(FAQ)
Vakantie IJsland
IJsland is een van 's werelds meest ontzagwekkende plekken met zijn dramatische landschappen van gletsjers, lavavormingen, watervallen, geisers en borrelende modderpoelen. Als u aan IJsland denkt, denkt u waarschijnlijk aan het hippe Reykjavík, de prachtige therapeutische Blue Lagoon, of misschien zelfs wel aan Björk. Maar IJsland is ook het land van kokende modderpoelen, spuitende geisers, gletsjers en watervallen. Eigenlijk is IJsland een avontuurlijke speeltuin! De zomers in IJsland zijn verrassend warm, weelderig en groen, met dagen die langer worden tot midzomer, wanneer de zon ondergaat tot aan de horizon maar nooit ondergaat. Ongeacht wanneer u op vakantie naar IJsland gaat, kunt u verzekerd zijn van de vriendelijkheid van de IJslanders en hun verlangen om hun cultuur te delen en alles in het werk te stellen om uw vakantie zo aangenaam mogelijk te maken.
  • De traditionele charme van Reykjavik, de meest noordelijke hoofdstad ter wereld
  • De beroemde Gouden Cirkel van IJsland dat een populaire route van IJsland is
  • De Jökulsárlón-gletsjerlagune en de zwarte zandstranden van Diamond Beach
  • De Hraunfossar-watervallen in West-IJsland (ook wel lavawatervallen genoemd)
Meer landinformatie over IJsland
Mijn ideale vakantie bij NRV
Icoon NRV rondreisspecialisten
Rondreisspecialisten
Met meer dan 500 rondreizen wereldwijd is NRV de grootste rondreisspecialist en bieden wij altijd een rondreis die bij u past.
Icoon jarenlange ervaring
Zorgeloos en comfortabel
Welke rondreis u ook kiest, u kunt deze aanpassen aan uw persoonlijke wensen. U hoeft maar één ding te doen, dat is genieten.
Logo reisspecialisten
Enthousiast en deskundig
Onze ervaren reisspecialisten helpen u graag op weg uw droomreis realiteit te maken.
Logo prijs
Altijd de beste prijs
Met ons grote aanbod is er voor ieder budget een rondreis beschikbaar. Waar gaat u naartoe?
Reykjavik IJsland
Ontdek alle bezienswaardigheden in IJsland
IJsland is een unieke bestemming met bijzondere natuurverschijnselen. Ontdek nu alle bezienswaardigheden.
  • Vulkanische meer Mývatn
  • Gullfoss-waterval
  • UNESCO Þingvellir Nationaal Park
Bekijk alle bezienswaardigheden in IJsland
NRV reizigersfoto IJsland
Beste reistijd IJsland
In IJsland heerst een toendraklimaat wat betekent dat de temperatuur zelden boven de 15 graden uitkomt. Neerslag valt het er gehele jaar door waarvan de droogste maanden april tot en met september zijn. Ontdek de beste reistijd voor IJsland
Ervaringen van anderen
IJsland waterval
Label_Privereis
Een prachtige reis waarbij je een hele goede indruk krijgt van de natuur van IJsland, het blijft je verwonderen!
NRV reiziger op 8 augustus 2023
IJsland waterval
IJsland papegaaiduikers
Label_Groepsreis
Voor de eerste keer hebben wij een groepsreis geboekt..we vonden het best spannend eigenlijk. Maar wat hebben we genoten van alles. Wat is IJsland prachtig.
John Segeren op 28 augustus 2023
IJsland papegaaiduikers
Noorderlicht IJsland
Label_Privereis
Keurig georganiseerde reis en behulpzame medewerkers bij vragen. Genoten van onze vakantie naar IJsland die tot in de puntjes geregeld was.
NRV reiziger op 19 mei 2023
Noorderlicht IJsland
Uitbarsting van Strokkur-geiser in IJsland
IJsland staat bekend als "Het land van vuur en ijs" en herbergt de grootste gletsjers van Europa en enkele van 's werelds meest actieve vulkanen.
Judith de Man, Productmanager IJsland
Uitbarsting van Strokkur-geiser in IJsland
Geniet van een veelzijdige vakantie in IJsland
IJsland staat bekend om zijn verbazingwekkende natuurlijke landschappen, variërend van majestueuze watervallen zoals de Gullfoss en Skogafoss tot geothermische wonderen zoals de Blue Lagoon en de Geysir-geiser. Wordt omringd door adembenemende landschappen en geologische fenomenen, zoals de Silfra-kloof en het Thingvellir Nationaal Park.
Adembenemende landschappen tijdens een vakantie IJsland
Tijdens een reis door het buitengewone IJsland ontdek je de adembenemende landschappen, waaronder de immense drijvende ijsbergen van de Jökulsárlón-gletsjerlagune. Deze ijslagune, vanwege zijn ongekende schoonheid, is uitgegroeid tot een van de meest geliefde attracties in heel IJsland. Jökulsárlón wordt ook wel vertaald als 'Lagune van de gletsjerrivier'. Hier kun je grillige basaltkolommen en uitgestrekte zwarte zandstranden fotograferen, natuurverschijnselen die typerend zijn voor IJsland en nergens anders op aarde te vinden zijn.
Ontdek met een vakantie IJsland de Golden Circle
De Golden Circle van IJsland is een must-ervaring, ongeacht of je kiest voor een groepsreis of een privéreis, in de zomer of winter. Deze circa 300 kilometer lange route omvat drie prachtige locaties in het zuidwesten van IJsland: het Þingvellir Nationaal Park, het geothermische gebied Geysir en de Gullfoss-waterval. Þingvellir Nationaal Park is zelfs erkend als UNESCO-werelderfgoed en biedt een unieke omgeving om te verkennen. Het Geysir-geothermische gebied herbergt talloze geisers, terwijl bij de Gullfoss-waterval een krachtige stroming van 32 meter hoogte zich door twee trappen in een diepe oude vallei stort. Dit alles maakt de Golden Circle tot een onvergetelijke ervaring die de diversiteit van IJslands natuurpracht en erfgoed weerspiegelt.
Unieke groepsreizen en privéreizen in IJsland van NRV
Tijdens een vakantie in IJsland heeft u bij NRV de mogelijkheid om te kiezen tussen groepsreizen en privéreizen, elk met zijn eigen voordelen en unieke ervaringen. Groepsreizen bieden de kans om te reizen met andere avontuurlijke mensen, wat kan leiden tot nieuwe vriendschappen en gedeelde ervaringen. Daarnaast wordt alles voor u geregeld inclusief accommodatie, vervoer en activiteiten. Onze groepsreizen worden begeleid door ervaren reisleiding en lokale gidsen die diepgaande kennis hebben van de bestemming. Toch liever een privéreis IJsland? Privéreizen bieden volledige flexibiliteit. U kunt uw eigen reisroute en schema aanpassen, inclusief de bezienswaardigheden die u wilt bezoeken en de activiteiten die u wilt ondernemen. Bekijk het aanbod rondreizen IJsland.
Veelgestelde vragen over IJsland
Hoelang is het vliegen naar IJsland?
Een vlucht van Nederland naar IJsland duurt slechts drie uur.
Wanneer kun je het Noorderlicht zien in IJsland?
Het noorderlicht op IJsland is vooral in de winter goed zichtbaar van de maanden oktober t/m maart. In Reykjavik, de meest noordelijke hoofdstad ter wereld, kunt u het Noorderlicht 280 dagen per jaar zien.
Wat is de beste tijd om naar IJsland te gaan?
Van mei tot en met september is de beste reistijd met een prettige temperatuur van tussen de 11 en 13 graden. Om toeristenstroom te vermijden kunt u het beste reizen in de maanden mei, juni, eind augustus en begin september.
Wat is er te doen in IJsland?
In IJsland kunt u naast het hippe Reykjavík ook kokende modderpoelen, spuitende geisers, gletsjers en watervallen bewonderen. Daarnaast kunt u onder andere de Geysir-geiser en de Gullfoss-waterval bezoeken. De Jökulsárlón-gletsjerlagune en de zwarte zandstranden van Diamond Beach mogen tijdens uw rondreis niet ontbreken!