De Kirkjufellsfoss-waterval met op de achtergrond de beroemde Kirkjufell-berg
De Kirkjufellsfoss-waterval met op de achtergrond de beroemde Kirkjufell-berg
Zeehond op het ijs bij de Jökulsárlón-gletsjerlagune
Zeehond op het ijs bij de Jökulsárlón-gletsjerlagune
De prachtige watervallen van Hraunfossar
De prachtige watervallen van Hraunfossar
Wandelen over Diamond Beach
Wandelen over Diamond Beach
Walvistochten
Walvistochten

Het Beste van Zuid-IJsland & Schiereiland Snæfellsnes

Privéreis | 8 dagen v.a. 1099
999i
Prijs p.p. gebaseerd op:
Vertrekdatum
01-11-2021
Reisduur
8 dagen
Aantal personen
2 volwassenen
Rondreisdeals met korting tot 150 p.p.i

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van onze rondreizen met vertrek t/m oktober 2022
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs

- Enkel geldig voor nieuwe boekingen van onze rondreizen met vertrek t/m oktober 2022
- Korting niet geldig bij het afnemen van enkel het reisgedeelte
- Korting is van toepassing op de basis verkoopprijs
Rondreisdeals met korting tot 150 p.p.i
Rondreizen > Rondreizen IJsland > Privéreizen IJsland > Het Beste van Zuid-IJsland & Schiereiland Snæfellsnes
Bewonder de indrukwekkende Gullfoss-waterval en zie een uitbarstende geiser
Boek een optionele tocht per sneeuwscooter of een gletsjerwandeling
Loop over Diamond Beach en zie de glinsterende ijsbergen op het zwarte zandstrand
Geniet van de opvallende natuur van Snæfellsnes en zijn charmante vissersdorpjes
All Inclusive autohuur (€ 0 eigen risico)

Van Zuid-IJsland tot ‘IJsland in het klein’

Maak een reis door het zuiden en zuidwesten van IJsland met voldoende tijd om bij de bekendste natuurlijke attracties van IJsland door te brengen, waaronder zwarte zandstranden, exploderende geisers, prachtige watervallen, bruisende warmwaterbronnen en de beroemde Golden Circle-route. Daarnaast heeft u genoeg mogelijkheden om de ijzige kant van IJsland te verkennen - de glorieuze gletsjerlagune, gletsjerwandelingen, ijsgrotten en tochten per sneeuwscooter. Sluit af met 'IJsland in het klein', op het Schiereiland Snæfellsnes.

"Een geweldige manier om op uw gemak te genieten van de wonderen van IJsland, stop wanneer en zolang u maar wilt. Geniet van de buitengewone schoonheid van de ongelooflijke Golden Circle, rij langs de dramatische zuidkust en vergaap u aan immense gletsjers en vulkanische zwarte zandstranden. Bezoek het legendarische schiereiland Snæfellsnes en wandel over lavavelden, langs kliffen en vulkanen. Dit is een deel van het land dat u niet wilt missen tijdens een bezoek aan IJsland!"

Judith, Product Manager

-Dagprogramma
Sluiten-
DAG
01

Amsterdam - Reykjavik

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Reykjavik
Ophalen huurauto bij de luchthaven
Kennismaking met de hoofdstad Reykjavik
Flyover Iceland (optionele excursie)
Overnachting Reykjavik

U stapt in het vliegtuig naar IJsland, uw vakantie begint! Neem tijdens de vlucht de aantrekkelijke reisroute nog eens door. Op de luchthaven haalt u uw huurauto op en rijdt u in ongeveer 45 minuten naar de hoofdstad van IJsland. Reykjavik is de grootste en meest bevolkte stad van het land. Hier woont iets meer dan 1/3 van de gehele IJslandse bevolking! Neem afhankelijk van uw aankomsttijd alvast een kijkje in deze stad, waar de meeste bezienswaardigheden te voet of per fiets zijn te verkennen. Snack onderweg op een wereldberoemde hotdog bij Bæjarins Beztu Pylsur of bezoek één van de vele gezellige cafés.

Eén van de kenmerkende herkenningspunten van Reykjavik is de Hallgrímskirkja-kerk met zijn opvallende toren die bijna overal in de stad te zien is. Vanaf de top heeft u een geweldig uitzicht over de stad. Het Sólfarið-sculptuur (Sun Voyager) van Jón Gunnar Árnason is waarschijnlijk één van de beroemdste kunstwerken van IJsland. Dit stalen sculptuur in de vorm van een Vikingschip, met een geweldig uitzicht op de bergen, is één van de meest gefotografeerde plekken van Reykjavik. Een ander herkenningspunt is de Harpa Music Hall & Conference Center. De glazen koepel, ontworpen door de kunstenaar Olafur Eliasson, heeft een adembenemende structuur, zowel van binnen als van buiten bekeken.

In het centrum van Reykjavik kunt u in de avonduren genieten in één van de vele uitstekende restaurants, waar lokale ingrediënten worden geserveerd met lamsvlees, zeevruchten of wild. De belangrijkste winkelstraat, Laugavegur, is ook de plek om het nachtleven van Reykjavik te ervaren.

DAG
02

Zuidkust (ca. 230 km)

Dyrhólaey-boog
Geniet van het uitzicht op het kratermeer Kerið
Bewonder de watervallen Seljalandsfoss en Skógafoss
Fotografeer het vliegtuigwrak op het zwarte zand van Sólheimasandur
Zie mogelijk papegaaiduikers bij de Dyrhólaey-boog
Overnachting omgeving Vík

Na het ontbijt vertrekt u voor een rit van ongeveer een uur naar het kratermeer Kerið. Dit 3000 jaar oude vulkanische kratermeer in onderdeel van de Golden Circle, waarvan de overige bezienswaardigheden later in de reis zullen worden aangedaan. Maak een wandeling rondom de krater en geniet van het spectaculaire uitzicht. De vulkanische rode rotsen en het levendige groene mos contrasteren mooi met het aquablauwe water van het meer. Er is een pad die u kunt nemen om af te dalen naar het 55 meter diepe kratermeer. Vervolgens rijdt u verder richting Selfoss. De Zuidkust route tussen Selfoss en Vík is één van de meest populaire gebieden van IJsland. Hier zijn naast Gullfoss (onderdeel van de Golden Circle) dan ook de twee meest bekende watervallen van IJsland te vinden. De Seljalandsfoss-waterval (40 meter hoog) is vooral speciaal omdat u er achter de waterval kunt lopen. De krachtige Skógafoss-waterval (60 meter hoog) is één van de grootste watervallen van IJsland. Beide watervallen zijn vanaf de parkeerplaats eenvoudigweg te bereiken. In de buurt kunt u het vliegtuigwrak van de US Navy DC-3 - griezelig verlaten op het zwarte zand van Sólheimasandur - bezoeken. Een andere mooie stop langs de kust is de Dyrhólaey-boog. Dit voorgebergte steekt uit in de Atlantische Oceaan en heeft een kenmerkende rotsboog die gedurende duizenden jaren is gevormd door beukende golven. Vanaf bovenaf heeft u het beste zicht op de rotsboog en de papegaaiduikers die zich nestelen langs de klifwand. Houd er rekening mee dat de toegang meestal gesloten is van 15 mei tot 23 juni, aangezien dit het broedseizoen is. Vanaf mid augustus zullen de papegaaiduikers zijn verdwenen!

De komende nacht verblijft u in de omgeving van Vík, de meest zuidelijk gelegen stad in IJsland. Hoewel de stad zelf vrij klein is, maakt de nabijheid van verschillende geweldige bezienswaardigheden dit meer dan goed. Zo kunt u later op de dag wanneer de grote mensenmassa is vertrokken of morgen voordat de drukte arriveert meer van het gebied verkennen. Zo is een bezoek aan Reynisfjara-strand is aan te raden. Dit is zonder twijfel het meest beroemde strand van IJsland en staat in de top 10 van meest prachtige niet-tropische stranden ter wereld. Hier geniet u van zwart vulkanisch zand, gladde kiezelstenen, unieke rotsformaties en enorme golven die op de kust beuken. Vanaf het strand heeft u uitzicht op de Reynisdrangar-rotsformaties; bizar uitziende rotspilaren die uit de zee stijgen. Hier ziet u ook de Garðar-klif met zijn basaltkolommen – ingewikkelde rotsformaties die worden vergeleken met orgelpijpen.

DAG
03

Vatnajökull Nationaal Park & Jökulsárlón-gletsjerlagune (ca. 258 km)

Diamond Beach (Jökulsárlón)
Tocht per sneeuwscooter Mýrdalsjökull-gletsjer (optionele excursie)
Gletsjerwandeling Sólheimajökull (optionele excursie)
Wandel door Skaftafell Nationaal Park
Boottocht Jökulsárlón-gletsjerlagune (optionele excursie, per amfibie boot of zodiac)
Overnachting omgeving Vatnajökull Nationaal Park

Vandaag brengt u een bezoek aan het schilderachtige zuidoosten van IJsland. Voordat u vertrekt kunt u bij de Mýrdalsjökull-gletsjer, gelegen ten noorden van Vík, een tocht maken per sneeuwscooter of een begeleide gletsjerwandeling maken over de gletsjertong Sólheimajökull (optionele excursies). Mýrdalsjökull is een ijskap die de Katla-vulkaan bedekt en elke 40 tot 80 jaar uitbarst. In de zomer is de gletsjer vaak wit, grijs en zwart gekleurd vanwege het vulkanisch as. In de winter heeft de gletsjer veelal blauw getint ijs dat bedekt is met sneeuw.

Verder oostwaarts rijdt u langs de zuidkust van IJsland en bereikt u het Vatnajökull Nationaal Park. Dit is een uitgestrekt gebied dat maar liefst 14% van het land omvat. In het grootste nationale park van Europa zijn vulkanen, rivieren, ijsgrotten, watervallen en gletsjers te vinden. Skaftafell Nationaal Park maakt deel uit van Vatnajökull Nationaal Park en als u van wandelen houdt is dit een absolute aanrader. Skaftafell heeft een ongelooflijke natuurlijke schoonheid en is de thuisbasis van ongeveer 250 plantensoorten en 30 vogelsoorten. Er zijn tientallen wandelpaden in het park voor gemakkelijke wandelingen tot uitdagende tochten. Hier zijn dan ook enkele van de beste wandelingen van IJsland te maken. Het bezoekerscentrum biedt uitstekende informatie over de wandelmogelijkheden en de geologie van het gebied. Zo kunt u vanaf het bezoekerscentrum een wandeling maken naar de Skaftafellsjökull-gletsjer (in totaal zo’n 3,7 kilometer). Het pad eindigt in de buurt van de gletsjer vanwaar u een goed zicht heeft op deze indrukwekkende gletsjer. Een andere mooie wandeling om te maken is die naar de 20 meter hoge Svartifoss-waterval, dat op zo’n anderhalf kilometer van de parkeerplaats is gelegen. Hier ziet u hoe het ijskoude water, dat gevoed wordt door de Svínafellsjökull-gletsjer, over een klif naar beneden stort. De zwarte basaltkolommen die de waterval omlijsten lijken op enorme orgelpijpen. Wilt u meer wandelen? Dan is het aan te raden om door te lopen naar het uitkijkpunt Sjónarsker voordat u terugkeert. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht op de Skaftafellsjökull-gletsjer, lavavelden en de omliggende bergen.

Een ander indrukwekkend natuurwonder van het Vatnajökull Nationaal Park is de Jökulsárlón-gletsjerlagune. Een reis naar de zuidkust van IJsland is niet compleet zonder een bezoek aan deze gletsjerlagune. Jökulsárlón is gelegen aan de zuidkant van de Vatnajökull-gletsjer en vanaf de waterkant kijkt u uit over de drijvende ijsbergen. Wilt u dit natuurfenomeen van dichtbij bekijken? Neem dan deel aan een boottocht per amfibie boot of zodiac (optionele excursie). Maak hier ook een wandeling over Diamond Beach. Dit beroemde strand ontleent zijn naam aan de diamantachtige ijsbergen die over dit prachtige zwarte zandstrand zijn verspreid. Misschien heeft u geluk en ziet u zeehonden, bruinvissen of kleine walvissen in de lagune of bij de kust rondzwemmen. De komende nacht verblijft u in de omgeving van Vatnajökull Nationaal Park.

DAG
04

Golden Circle (ca. 325 km)

strokkur.jpg
Gletsjerwandeling Skaftafell (optionele excursie)
Geniet van de Gullfoss-waterval en het geothermische gebied van Geysir
Overnachting omgeving Golden Circle

Na het ontbijt kunt u ervoor kiezen om bij Skaftafell een gletsjerwandeling maken over de gletsjertong van de grootste gletsjer van Europa, Vatnajökull (optionele excursie). Geniet van het prachtige landschap van ijssculpturen, diepe scheuren en blauw ijs terwijl u het ijsveld beklimt. Vervolgens rijdt u richting de Golden Circle. Deze route omvat de meest populaire natuurlijke wonderen van Zuid-IJsland: de Gullfoss-waterval, de Geysir-geiser en het majestueuze Þingvellir (Thingvellir) Nationaal Park. Bij de adembenemende Gullfoss heeft u van dichtbij zicht op de enorme waterval. Het water stroomt hier via twee watervallen van 11 en 21 meter hoog naar beneden. De laatste waterval stort een tweeënhalf kilometer lange gletsjerspleet in. Op zonnige dagen wordt u hier getrakteerd op duizenden regenbogen. Vervolgens rijdt u verder naar het geothermische gebied van Geysir met kokende modderpoelen, exploderende geisers en de levendige Strokkur die om de paar minuten 30 meter heet water de lucht in spuit. Doordat u vannacht verblijft in de omgeving van de Golden Circle heeft u de gelegenheid om het gebied verder te verkennen als merendeel van de toeristen zijn vertrokken.

DAG
05

Golden Circle - Schiereiland Snæfellsnes (ca. 270 km)

Thingvellir Nationaal Park
Tocht per sneeuwscooter Langjökull-gletsjer (optionele excursie)
Bezoek Þingvellir (Thingvellir) Nationaal Park
Snorkel tussen de tektonische platen bij Silfra (optionele excursie)
Wandel bij de Eldborg-vulkaankrater en basaltkolommen van Gerðuberg
Eerste overnachting omgeving Stykkishólmur

Vanochtend kunt u de omgeving verder verkennen voordat het weer druk wordt met bezoekers. Mocht u eerder in de reis nog niet hebben deelgenomen aan een tocht per sneeuwscooter, dan heeft u vandaag weer de mogelijkheid hiertoe. Tijdens de optionele excursie vertrekt u vanaf Gullfoss voor een ongeveer één uur durende transfer per supertruck naar de Langjökull-gletsjer, de op één na grootste ijskap van IJsland. Hier aangekomen nemen professionele gidsen u mee op een sneeuwscooteravontuur en heeft u het meest geweldige uitzicht op de gletsjer en zijn unieke omgeving. Hierna rijdt u richting het schiereiland Snæfellsnes. Onderweg bezoekt u Þingvellir, het laatste stuk van de Golden Circle. Dit is het eerste nationale park van IJsland en een UNESCO Werelderfgoed. Toen Viking-kolonisten in de 10e eeuw arriveerde was dit de plek die ze kozen voor ’s werelds eerste parlement. De unieke geologie creëerde een natuurlijk amfitheater, perfect voor spreken in het openbaar. Afgezien van zijn historisch belang, heeft Þingvellir ook een uitzonderlijke natuurlijke schoonheid. Hier ziet u hoe de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen met een snelheid van 2 centimeter per jaar uit elkaar worden getrokken, waardoor de kloven in de aardkorst ontstaan. In het nationale park heeft u de mogelijkheid om te snorkelen tussen de tektonische platen bij Silfra (optionele excursie). Dit is één van de top 10 duikplekken ter wereld!

Rij verder richting het westen van IJsland en geniet van de adembenemende natuur om u heen. Het schiereiland Snæfellsnes staat bekend om zijn dramatische landschappen en is het enige deel van IJsland waar u alle unieke natuurlijke elementen op één plek kunt zien. Van ongerepte lavavelden, hoge vulkanen, mystieke gletsjers en zwarte lavastranden tot witte stranden, een nationaal park en gevaarlijke kliffen langs de kustlijn. Dit prachtige schiereiland wordt dan ook vaak ‘IJsland in het klein’ genoemd. Dit is een deel van het land dat u niet wilt missen tijdens een bezoek aan IJsland! Eldborg, een vulkaankrater die 60 meter boven het omliggende lavaveld uitstrekt, is een geweldige eerste stop op het schiereiland. Dit is een mooi wandelgebied, want u kunt over een goed gemarkeerd wandelpad door het met struikgewas bedekte lavaveld lopen, maar u kunt er ook vanaf de top omheen lopen. Het iets westelijker gelegen Gerðuberg is een natuurlijk erfgoed met een indrukwekkende muur van prachtige basaltkolommen met soms perfecte geometrische patronen. Hier ziet u hoe krachtig en divers de IJslandse natuur is terwijl u voor de klif loopt en eventueel de klim naar boven maakt, waar vandaan de klif nog indrukwekkender is. De komende nachten verblijft u in de omgeving van Stykkishólmur, één van de grotere steden op Snæfellsnes. Het staat bekend om zijn bruisende haven, kleurrijke huizen en levendige musea, zoals te zien in de film The Secret Life of Walter Mitty. Vanaf hier heeft u een mooi uitzicht op Breiðafjörður-baai en de omliggende eilanden. Er is de mogelijkheid om in de baai een kajaktocht of een boottocht te regelen.

DAG
06

Schiereiland Snæfellsnes

kirkjufell-berg.jpg
Maak een prachtige wandeling door het Snæfellsjökull Nationaal Park
Fotografeer de Kirkjufellsfoss-waterval met op de achtergrond de beroemde Kirkjufell-berg
Walvistocht Ólafsvík (optionele excursie)
Tweede overnachting omgeving Stykkishólmur

Verken vandaag de natuurlijke wonderen van het schiereiland Snæfellsnes. U kunt niet om een bezoek aan het Snæfellsjökull Nationaal Park heen. Dit is het enige nationale park in IJsland dat zich uitstrekt tot aan de zee. Het park strekt zich uit over het hele westelijke puntje van het schiereiland en omvat lavavelden, grotten, zwarte zandstranden, basaltkliffen en natuurlijk de Snæfellsjökull-gletsjer en vulkaan. Hier zijn prachtige wandelroutes te vinden. Het park omvat vele beroemde bezienswaardigheden, waaronder de prachtige Snæfellsjökull-gletsjer, het zwarte zandstrand Djúpalónssandur, de Saxhóll-vulkaankrater, Vatnshellir-grot, Lóndrangar-zeestapels (twee enorme lavaformaties), Sönghellir (de zingende grot) en Rauðfeldargjá (de verborgen waterval). Het belangrijkste doel van de oprichting van het park was om het unieke landschap van het gebied, het zeldzame planten- en dierenleven, en ook de belangrijke historische overblijfselen rond de berg te beschermen. Op heldere dagen is de Snæfellsjökull-gletsjer zelfs vanuit Reykjavik te zien! Buiten het Snæfellsjökull Nationaal Park is de belangrijkste bezienswaardigheid van het schiereiland de Kirkjufell-berg (ofwel Kerkberg), een opnamelocatie voor Game of Thrones. Dit is één van de meest gefotografeerde plekken van IJsland. De natuurlijke schoonheid wordt versterkt door een nabijgelegen waterval, Kirkjufellsfoss. Ondanks dat dit een relatief kleine waterval is, ziet het er spectaculair uit tegen de achtergrond van de Kirkjufell-berg. Vooral in de donkere wintermaanden kan het hier bijzonder pittoresk zijn, wanneer u ook het noorderlicht ziet.

Vandaag ook graag de zee op? Vanaf het schiereiland gaat u tijdens een walvissafari op zoek naar deze imposante dieren (optionele excursie). Grote kans dat u naast walvissen ook vele vogels kunt spotten zoals de papegaaiduikers en de noordse stern.

DAG
07

Schiereiland Snæfellsnes - Reykjavik (ca. 283 km)

arnarstapi.jpg
Verken het schiereiland Snæfellsnes
Bezoek de prachtige watervallen van Hraunfossar
Verken de Viðgelmir-lavatunnel (optionele excursie)
Verken de ijstunnels van de Langjökull-gletsjer (optionele excursie)
Stop bij Europa’s meest krachtige waterwaterbron, Deildartunguhver
Ontspan in de Blue Lagoon (optioneel)
Overnachting Reykjavik

Vanochtend kunt u de omgeving nog verder verkennen voor u het schiereiland verlaat en weer terugrijdt naar Reykjavik. Zo kunt u nog een bezoek brengen aan de zwarte kerk bij Búðir en de oude vissersdorpje Arnarstapi en Hellnar. Onderweg naar Reykjavik is er echter ook genoeg te zien. Zo is het aan te raden om de prachtige watervallen van Hraunfossar (ofwel Lava-watervallen) te bezoeken. Hier loopt een heldere koude bron onder het lavaveld die in stroomversnellingen over 900 meter breedte naar beneden komt. U ziet dus geen rivier, maar het water lijkt op magische wijze uit het lavaveld te komen. Omdat het water vanuit de gletsjer komt en vervolgens door het lavagesteente gefilterd wordt is het water kraakhelder, schoon en mooi blauw. Een zeer bijzonder gezicht! Vanuit Hraunfossar loopt u zo’n 50 meter omhoog waar u uitkomt bij de Barnafoss-waterval. Ook hier komt het water vanuit de gletsjer en stroomt in een kolkende waterval naar beneden. Schitterend! Hier kunt u een leuke wandeling maken en genieten van de mooie omgeving. Als u iets verder het binnenland in rijdt kunt u een anderhalf uur durende tocht maken door de Viðgelmir-lavatunnel (optionele excursie). Met een helm voorzien van hoofdlamp verkent u één van de grootste tunnelnetwerken in IJsland. Een indrukwekkende en surrealistische ervaring! Een andere optionele excursie die u kunt maken is die vanaf Húsafell naar de ijstunnels in Langjökull, de op één na grootste gletsjer van IJsland. Deze geweldige door mensen gemaakte ijstunnels leiden tot diep in het blauwe hart van de gletsjer. Op de terugweg kunt u nog een stop maken bij Deildartunguhver, Europa’s meest krachtige warmwaterbron, voordat u doorrijdt richting Reykjavik. De dag eindigt in Reykjavik, waar u uw laatste nacht zult doorbrengen. Verken Reykjavik verder of rij naar de beroemde Blue Lagoon, op het schiereiland Reykjanes, waar u kunt genieten van een ontspannen duik in geothermisch water.

DAG
08

Reykjavik - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Ontspan in de Blue Lagoon (optioneel)
Verlenging Reykjavik (optioneel)
2-daags verblijf nabij de Blue Lagoon (optioneel)
Inleveren huurauto bij de luchthaven
Vlucht Reykjavik - Amsterdam

Vandaag is een eind gekomen aan uw geweldige reis door één van de meest pittoreske landschappen ter wereld. U rijdt terug naar de luchthaven Keflavík voor uw terugvlucht terug naar huis. Afhankelijk van uw vluchttijd, kunt u mogelijk genieten van uw laatste dag slenteren door Reykjavík of een bezoek brengen aan de wereldberoemde Blue Lagoon. Er is geen mooiere afsluiter dan een ontspannende duik in het rustgevende, geothermische water van de lagune te nemen voordat u vertrekt.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

Bekijk complete dagprogrammaSluit complete dagprogramma
+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
2 opties
Open+
+Extra's
18 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Vervoersopties
Open+
8 dagen Het Beste van Zuid-IJsland & Schiereiland Snæfellsnes: altijd de beste prijs
Internationale vluchten
Luchthaventaxen en heffingen, brandstofheffing, en veiligheidstoeslagen.

Inclusief

Handbagage
Ruimbagage bij vlucht met Lufthansa (max. 23 kg)
Huurauto inclusief all-risk verzekering (€ 0 eigen risico)
Verblijf in goed verzorgde middenklasse of superiorklasse hotels (afhankelijk van uw keuze)
Iedere dag ontbijt
Lokale vertegenwoordigers 24/7 bereikbaar voor advies en hulp

Exclusief

Ruimbagage bij vlucht met Icelandair of Transavia (optioneel bij te boeken)
Entreegelden
Eventuele extra kosten autohuur
Parkeerkosten
Eventuele optionele excursies
Overige maaltijden
Fooien
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
Reserveringskosten: € 25 per boeking
SGR bijdrage: € 5 per persoon
+Verlengen
2 opties
Open+
+Hotelcategorie
Open+
+Extra's
18 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
8 dagen Het Beste van Zuid-IJsland & Schiereiland Snæfellsnes: altijd de beste prijs

Dagprogramma

DAG
01

Amsterdam - Reykjavik

Vertrek naar bestemming (heenreis)
Vlucht Amsterdam - Reykjavik
Ophalen huurauto bij de luchthaven
Kennismaking met de hoofdstad Reykjavik
Flyover Iceland (optionele excursie)
Overnachting Reykjavik

U stapt in het vliegtuig naar IJsland, uw vakantie begint! Neem tijdens de vlucht de aantrekkelijke reisroute nog eens door. Op de luchthaven haalt u uw huurauto op en rijdt u in ongeveer 45 minuten naar de hoofdstad van IJsland. Reykjavik is de grootste en meest bevolkte stad van het land. Hier woont iets meer dan 1/3 van de gehele IJslandse bevolking! Neem afhankelijk van uw aankomsttijd alvast een kijkje in deze stad, waar de meeste bezienswaardigheden te voet of per fiets zijn te verkennen. Snack onderweg op een wereldberoemde hotdog bij Bæjarins Beztu Pylsur of bezoek één van de vele gezellige cafés.

Eén van de kenmerkende herkenningspunten van Reykjavik is de Hallgrímskirkja-kerk met zijn opvallende toren die bijna overal in de stad te zien is. Vanaf de top heeft u een geweldig uitzicht over de stad. Het Sólfarið-sculptuur (Sun Voyager) van Jón Gunnar Árnason is waarschijnlijk één van de beroemdste kunstwerken van IJsland. Dit stalen sculptuur in de vorm van een Vikingschip, met een geweldig uitzicht op de bergen, is één van de meest gefotografeerde plekken van Reykjavik. Een ander herkenningspunt is de Harpa Music Hall & Conference Center. De glazen koepel, ontworpen door de kunstenaar Olafur Eliasson, heeft een adembenemende structuur, zowel van binnen als van buiten bekeken.

In het centrum van Reykjavik kunt u in de avonduren genieten in één van de vele uitstekende restaurants, waar lokale ingrediënten worden geserveerd met lamsvlees, zeevruchten of wild. De belangrijkste winkelstraat, Laugavegur, is ook de plek om het nachtleven van Reykjavik te ervaren.

Goed om te weten

Citywalk biedt elke dag gratis begeleide wandeltochten in het centrum van de stad. Deze duren ongeveer twee uur en hierbij leert u over de stad, de cultuur, geschiedenis en het erfgoed van IJsland.

DAG
02

Zuidkust (ca. 230 km)

Dyrhólaey-boog
Geniet van het uitzicht op het kratermeer Kerið
Bewonder de watervallen Seljalandsfoss en Skógafoss
Fotografeer het vliegtuigwrak op het zwarte zand van Sólheimasandur
Zie mogelijk papegaaiduikers bij de Dyrhólaey-boog
Overnachting omgeving Vík

Na het ontbijt vertrekt u voor een rit van ongeveer een uur naar het kratermeer Kerið. Dit 3000 jaar oude vulkanische kratermeer in onderdeel van de Golden Circle, waarvan de overige bezienswaardigheden later in de reis zullen worden aangedaan. Maak een wandeling rondom de krater en geniet van het spectaculaire uitzicht. De vulkanische rode rotsen en het levendige groene mos contrasteren mooi met het aquablauwe water van het meer. Er is een pad die u kunt nemen om af te dalen naar het 55 meter diepe kratermeer. Vervolgens rijdt u verder richting Selfoss. De Zuidkust route tussen Selfoss en Vík is één van de meest populaire gebieden van IJsland. Hier zijn naast Gullfoss (onderdeel van de Golden Circle) dan ook de twee meest bekende watervallen van IJsland te vinden. De Seljalandsfoss-waterval (40 meter hoog) is vooral speciaal omdat u er achter de waterval kunt lopen. De krachtige Skógafoss-waterval (60 meter hoog) is één van de grootste watervallen van IJsland. Beide watervallen zijn vanaf de parkeerplaats eenvoudigweg te bereiken. In de buurt kunt u het vliegtuigwrak van de US Navy DC-3 - griezelig verlaten op het zwarte zand van Sólheimasandur - bezoeken. Een andere mooie stop langs de kust is de Dyrhólaey-boog. Dit voorgebergte steekt uit in de Atlantische Oceaan en heeft een kenmerkende rotsboog die gedurende duizenden jaren is gevormd door beukende golven. Vanaf bovenaf heeft u het beste zicht op de rotsboog en de papegaaiduikers die zich nestelen langs de klifwand. Houd er rekening mee dat de toegang meestal gesloten is van 15 mei tot 23 juni, aangezien dit het broedseizoen is. Vanaf mid augustus zullen de papegaaiduikers zijn verdwenen!

De komende nacht verblijft u in de omgeving van Vík, de meest zuidelijk gelegen stad in IJsland. Hoewel de stad zelf vrij klein is, maakt de nabijheid van verschillende geweldige bezienswaardigheden dit meer dan goed. Zo kunt u later op de dag wanneer de grote mensenmassa is vertrokken of morgen voordat de drukte arriveert meer van het gebied verkennen. Zo is een bezoek aan Reynisfjara-strand is aan te raden. Dit is zonder twijfel het meest beroemde strand van IJsland en staat in de top 10 van meest prachtige niet-tropische stranden ter wereld. Hier geniet u van zwart vulkanisch zand, gladde kiezelstenen, unieke rotsformaties en enorme golven die op de kust beuken. Vanaf het strand heeft u uitzicht op de Reynisdrangar-rotsformaties; bizar uitziende rotspilaren die uit de zee stijgen. Hier ziet u ook de Garðar-klif met zijn basaltkolommen – ingewikkelde rotsformaties die worden vergeleken met orgelpijpen.

Goed om te weten

Het Kerið-kratermeer ziet er compleet anders uit, afhankelijk van de tijd van het jaar. In de winter verandert het water in ijs en worden de muren rondom het meer wit van het sneeuw. De afdaling in de krater wordt glad en gevaarlijk vanwege mogelijke ijsformaties. Het is niet minder mooi of indrukwekkend in de winter. Het geeft de uitgestrektheid en brute kracht van de natuur goed weer.

Weetje

De reden voor deze monstergolven en sterke stroming bij het Reynisfjara-strand? Het enige land ten zuiden van Vík en Reynisfjara is Antarctica. Dat is veel onbelemmerde ruimte voor de Atlantische stromingen om te reizen voordat ze in IJsland aankomen!

DAG
03

Vatnajökull Nationaal Park & Jökulsárlón-gletsjerlagune (ca. 258 km)

Diamond Beach (Jökulsárlón)
Tocht per sneeuwscooter Mýrdalsjökull-gletsjer (optionele excursie)
Gletsjerwandeling Sólheimajökull (optionele excursie)
Wandel door Skaftafell Nationaal Park
Boottocht Jökulsárlón-gletsjerlagune (optionele excursie, per amfibie boot of zodiac)
Overnachting omgeving Vatnajökull Nationaal Park

Vandaag brengt u een bezoek aan het schilderachtige zuidoosten van IJsland. Voordat u vertrekt kunt u bij de Mýrdalsjökull-gletsjer, gelegen ten noorden van Vík, een tocht maken per sneeuwscooter of een begeleide gletsjerwandeling maken over de gletsjertong Sólheimajökull (optionele excursies). Mýrdalsjökull is een ijskap die de Katla-vulkaan bedekt en elke 40 tot 80 jaar uitbarst. In de zomer is de gletsjer vaak wit, grijs en zwart gekleurd vanwege het vulkanisch as. In de winter heeft de gletsjer veelal blauw getint ijs dat bedekt is met sneeuw.

Verder oostwaarts rijdt u langs de zuidkust van IJsland en bereikt u het Vatnajökull Nationaal Park. Dit is een uitgestrekt gebied dat maar liefst 14% van het land omvat. In het grootste nationale park van Europa zijn vulkanen, rivieren, ijsgrotten, watervallen en gletsjers te vinden. Skaftafell Nationaal Park maakt deel uit van Vatnajökull Nationaal Park en als u van wandelen houdt is dit een absolute aanrader. Skaftafell heeft een ongelooflijke natuurlijke schoonheid en is de thuisbasis van ongeveer 250 plantensoorten en 30 vogelsoorten. Er zijn tientallen wandelpaden in het park voor gemakkelijke wandelingen tot uitdagende tochten. Hier zijn dan ook enkele van de beste wandelingen van IJsland te maken. Het bezoekerscentrum biedt uitstekende informatie over de wandelmogelijkheden en de geologie van het gebied. Zo kunt u vanaf het bezoekerscentrum een wandeling maken naar de Skaftafellsjökull-gletsjer (in totaal zo’n 3,7 kilometer). Het pad eindigt in de buurt van de gletsjer vanwaar u een goed zicht heeft op deze indrukwekkende gletsjer. Een andere mooie wandeling om te maken is die naar de 20 meter hoge Svartifoss-waterval, dat op zo’n anderhalf kilometer van de parkeerplaats is gelegen. Hier ziet u hoe het ijskoude water, dat gevoed wordt door de Svínafellsjökull-gletsjer, over een klif naar beneden stort. De zwarte basaltkolommen die de waterval omlijsten lijken op enorme orgelpijpen. Wilt u meer wandelen? Dan is het aan te raden om door te lopen naar het uitkijkpunt Sjónarsker voordat u terugkeert. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht op de Skaftafellsjökull-gletsjer, lavavelden en de omliggende bergen.

Een ander indrukwekkend natuurwonder van het Vatnajökull Nationaal Park is de Jökulsárlón-gletsjerlagune. Een reis naar de zuidkust van IJsland is niet compleet zonder een bezoek aan deze gletsjerlagune. Jökulsárlón is gelegen aan de zuidkant van de Vatnajökull-gletsjer en vanaf de waterkant kijkt u uit over de drijvende ijsbergen. Wilt u dit natuurfenomeen van dichtbij bekijken? Neem dan deel aan een boottocht per amfibie boot of zodiac (optionele excursie). Maak hier ook een wandeling over Diamond Beach. Dit beroemde strand ontleent zijn naam aan de diamantachtige ijsbergen die over dit prachtige zwarte zandstrand zijn verspreid. Misschien heeft u geluk en ziet u zeehonden, bruinvissen of kleine walvissen in de lagune of bij de kust rondzwemmen. De komende nacht verblijft u in de omgeving van Vatnajökull Nationaal Park.

Goed om te weten

Rijdt u gelijk door naar Skaftafell National Park? Dan heeft u vandaag misschien nog tijd om stops te maken bij de zwarte lavazandvlakten van Mýrdalssandur, het lavaveld Eldhraun of de zandvlakte Skeiðarársandur voordat u Skaftafell bereikt.

Goed om te weten

Check in de winter eerst de mogelijkheden bij het bezoekerscentrum van Skaftafell voordat u aan een wandeling begint.

Weetje

De Vatnajökull-gletsjer is u misschien wel bekend van de films Tomb Raider, Batman Begins en James Bondfilm Die Another Day.

DAG
04

Golden Circle (ca. 325 km)

strokkur.jpg
Gletsjerwandeling Skaftafell (optionele excursie)
Geniet van de Gullfoss-waterval en het geothermische gebied van Geysir
Overnachting omgeving Golden Circle

Na het ontbijt kunt u ervoor kiezen om bij Skaftafell een gletsjerwandeling maken over de gletsjertong van de grootste gletsjer van Europa, Vatnajökull (optionele excursie). Geniet van het prachtige landschap van ijssculpturen, diepe scheuren en blauw ijs terwijl u het ijsveld beklimt. Vervolgens rijdt u richting de Golden Circle. Deze route omvat de meest populaire natuurlijke wonderen van Zuid-IJsland: de Gullfoss-waterval, de Geysir-geiser en het majestueuze Þingvellir (Thingvellir) Nationaal Park. Bij de adembenemende Gullfoss heeft u van dichtbij zicht op de enorme waterval. Het water stroomt hier via twee watervallen van 11 en 21 meter hoog naar beneden. De laatste waterval stort een tweeënhalf kilometer lange gletsjerspleet in. Op zonnige dagen wordt u hier getrakteerd op duizenden regenbogen. Vervolgens rijdt u verder naar het geothermische gebied van Geysir met kokende modderpoelen, exploderende geisers en de levendige Strokkur die om de paar minuten 30 meter heet water de lucht in spuit. Doordat u vannacht verblijft in de omgeving van de Golden Circle heeft u de gelegenheid om het gebied verder te verkennen als merendeel van de toeristen zijn vertrokken.

Weetje

Geysir heeft zijn naam gegeven aan alle geisers ter wereld. Het was namelijk de eerste geiser die werd beschreven in een gedrukte bron en de eerste die bekend was bij moderne Europeanen. Nu is Geysir grotendeels inactief. Het is echter niet de enige geiser in het geothermische gebied van Geysir. De meest actieve geiser in de omgeving is Strokkur.

DAG
05

Golden Circle - Schiereiland Snæfellsnes (ca. 270 km)

Thingvellir Nationaal Park
Tocht per sneeuwscooter Langjökull-gletsjer (optionele excursie)
Bezoek Þingvellir (Thingvellir) Nationaal Park
Snorkel tussen de tektonische platen bij Silfra (optionele excursie)
Wandel bij de Eldborg-vulkaankrater en basaltkolommen van Gerðuberg
Eerste overnachting omgeving Stykkishólmur

Vanochtend kunt u de omgeving verder verkennen voordat het weer druk wordt met bezoekers. Mocht u eerder in de reis nog niet hebben deelgenomen aan een tocht per sneeuwscooter, dan heeft u vandaag weer de mogelijkheid hiertoe. Tijdens de optionele excursie vertrekt u vanaf Gullfoss voor een ongeveer één uur durende transfer per supertruck naar de Langjökull-gletsjer, de op één na grootste ijskap van IJsland. Hier aangekomen nemen professionele gidsen u mee op een sneeuwscooteravontuur en heeft u het meest geweldige uitzicht op de gletsjer en zijn unieke omgeving. Hierna rijdt u richting het schiereiland Snæfellsnes. Onderweg bezoekt u Þingvellir, het laatste stuk van de Golden Circle. Dit is het eerste nationale park van IJsland en een UNESCO Werelderfgoed. Toen Viking-kolonisten in de 10e eeuw arriveerde was dit de plek die ze kozen voor ’s werelds eerste parlement. De unieke geologie creëerde een natuurlijk amfitheater, perfect voor spreken in het openbaar. Afgezien van zijn historisch belang, heeft Þingvellir ook een uitzonderlijke natuurlijke schoonheid. Hier ziet u hoe de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen met een snelheid van 2 centimeter per jaar uit elkaar worden getrokken, waardoor de kloven in de aardkorst ontstaan. In het nationale park heeft u de mogelijkheid om te snorkelen tussen de tektonische platen bij Silfra (optionele excursie). Dit is één van de top 10 duikplekken ter wereld!

Rij verder richting het westen van IJsland en geniet van de adembenemende natuur om u heen. Het schiereiland Snæfellsnes staat bekend om zijn dramatische landschappen en is het enige deel van IJsland waar u alle unieke natuurlijke elementen op één plek kunt zien. Van ongerepte lavavelden, hoge vulkanen, mystieke gletsjers en zwarte lavastranden tot witte stranden, een nationaal park en gevaarlijke kliffen langs de kustlijn. Dit prachtige schiereiland wordt dan ook vaak ‘IJsland in het klein’ genoemd. Dit is een deel van het land dat u niet wilt missen tijdens een bezoek aan IJsland! Eldborg, een vulkaankrater die 60 meter boven het omliggende lavaveld uitstrekt, is een geweldige eerste stop op het schiereiland. Dit is een mooi wandelgebied, want u kunt over een goed gemarkeerd wandelpad door het met struikgewas bedekte lavaveld lopen, maar u kunt er ook vanaf de top omheen lopen. Het iets westelijker gelegen Gerðuberg is een natuurlijk erfgoed met een indrukwekkende muur van prachtige basaltkolommen met soms perfecte geometrische patronen. Hier ziet u hoe krachtig en divers de IJslandse natuur is terwijl u voor de klif loopt en eventueel de klim naar boven maakt, waar vandaan de klif nog indrukwekkender is. De komende nachten verblijft u in de omgeving van Stykkishólmur, één van de grotere steden op Snæfellsnes. Het staat bekend om zijn bruisende haven, kleurrijke huizen en levendige musea, zoals te zien in de film The Secret Life of Walter Mitty. Vanaf hier heeft u een mooi uitzicht op Breiðafjörður-baai en de omliggende eilanden. Er is de mogelijkheid om in de baai een kajaktocht of een boottocht te regelen.

Goed om te weten

In de bistro van het Bjarnarhöfn Shark Museum nabij Stykkishólmur kunt u de beroemde delicatesse hákarl eten, een lokaal gerecht gemaakt van haai.

DAG
06

Schiereiland Snæfellsnes

kirkjufell-berg.jpg
Maak een prachtige wandeling door het Snæfellsjökull Nationaal Park
Fotografeer de Kirkjufellsfoss-waterval met op de achtergrond de beroemde Kirkjufell-berg
Walvistocht Ólafsvík (optionele excursie)
Tweede overnachting omgeving Stykkishólmur

Verken vandaag de natuurlijke wonderen van het schiereiland Snæfellsnes. U kunt niet om een bezoek aan het Snæfellsjökull Nationaal Park heen. Dit is het enige nationale park in IJsland dat zich uitstrekt tot aan de zee. Het park strekt zich uit over het hele westelijke puntje van het schiereiland en omvat lavavelden, grotten, zwarte zandstranden, basaltkliffen en natuurlijk de Snæfellsjökull-gletsjer en vulkaan. Hier zijn prachtige wandelroutes te vinden. Het park omvat vele beroemde bezienswaardigheden, waaronder de prachtige Snæfellsjökull-gletsjer, het zwarte zandstrand Djúpalónssandur, de Saxhóll-vulkaankrater, Vatnshellir-grot, Lóndrangar-zeestapels (twee enorme lavaformaties), Sönghellir (de zingende grot) en Rauðfeldargjá (de verborgen waterval). Het belangrijkste doel van de oprichting van het park was om het unieke landschap van het gebied, het zeldzame planten- en dierenleven, en ook de belangrijke historische overblijfselen rond de berg te beschermen. Op heldere dagen is de Snæfellsjökull-gletsjer zelfs vanuit Reykjavik te zien! Buiten het Snæfellsjökull Nationaal Park is de belangrijkste bezienswaardigheid van het schiereiland de Kirkjufell-berg (ofwel Kerkberg), een opnamelocatie voor Game of Thrones. Dit is één van de meest gefotografeerde plekken van IJsland. De natuurlijke schoonheid wordt versterkt door een nabijgelegen waterval, Kirkjufellsfoss. Ondanks dat dit een relatief kleine waterval is, ziet het er spectaculair uit tegen de achtergrond van de Kirkjufell-berg. Vooral in de donkere wintermaanden kan het hier bijzonder pittoresk zijn, wanneer u ook het noorderlicht ziet.

Vandaag ook graag de zee op? Vanaf het schiereiland gaat u tijdens een walvissafari op zoek naar deze imposante dieren (optionele excursie). Grote kans dat u naast walvissen ook vele vogels kunt spotten zoals de papegaaiduikers en de noordse stern.

Weetje

De Snæfellsjökull-gletsjer ligt bovenop een vulkaan en is het centrum van het gelijknamige nationale park. Snæfellsjökull werd wereldberoemd nadat Jules Verne het in zijn boek A Journey to the Center of the Earth beschreef als het startpunt van de reis.

Weetje

Het schiereiland Snæfellsnes heeft een EarthCheck-bestemmingscertificering wat staat voor een milieubewuste gemeenschap en streeft naar verbetering in duurzaamheid.

DAG
07

Schiereiland Snæfellsnes - Reykjavik (ca. 283 km)

arnarstapi.jpg
Verken het schiereiland Snæfellsnes
Bezoek de prachtige watervallen van Hraunfossar
Verken de Viðgelmir-lavatunnel (optionele excursie)
Verken de ijstunnels van de Langjökull-gletsjer (optionele excursie)
Stop bij Europa’s meest krachtige waterwaterbron, Deildartunguhver
Ontspan in de Blue Lagoon (optioneel)
Overnachting Reykjavik

Vanochtend kunt u de omgeving nog verder verkennen voor u het schiereiland verlaat en weer terugrijdt naar Reykjavik. Zo kunt u nog een bezoek brengen aan de zwarte kerk bij Búðir en de oude vissersdorpje Arnarstapi en Hellnar. Onderweg naar Reykjavik is er echter ook genoeg te zien. Zo is het aan te raden om de prachtige watervallen van Hraunfossar (ofwel Lava-watervallen) te bezoeken. Hier loopt een heldere koude bron onder het lavaveld die in stroomversnellingen over 900 meter breedte naar beneden komt. U ziet dus geen rivier, maar het water lijkt op magische wijze uit het lavaveld te komen. Omdat het water vanuit de gletsjer komt en vervolgens door het lavagesteente gefilterd wordt is het water kraakhelder, schoon en mooi blauw. Een zeer bijzonder gezicht! Vanuit Hraunfossar loopt u zo’n 50 meter omhoog waar u uitkomt bij de Barnafoss-waterval. Ook hier komt het water vanuit de gletsjer en stroomt in een kolkende waterval naar beneden. Schitterend! Hier kunt u een leuke wandeling maken en genieten van de mooie omgeving. Als u iets verder het binnenland in rijdt kunt u een anderhalf uur durende tocht maken door de Viðgelmir-lavatunnel (optionele excursie). Met een helm voorzien van hoofdlamp verkent u één van de grootste tunnelnetwerken in IJsland. Een indrukwekkende en surrealistische ervaring! Een andere optionele excursie die u kunt maken is die vanaf Húsafell naar de ijstunnels in Langjökull, de op één na grootste gletsjer van IJsland. Deze geweldige door mensen gemaakte ijstunnels leiden tot diep in het blauwe hart van de gletsjer. Op de terugweg kunt u nog een stop maken bij Deildartunguhver, Europa’s meest krachtige warmwaterbron, voordat u doorrijdt richting Reykjavik. De dag eindigt in Reykjavik, waar u uw laatste nacht zult doorbrengen. Verken Reykjavik verder of rij naar de beroemde Blue Lagoon, op het schiereiland Reykjanes, waar u kunt genieten van een ontspannen duik in geothermisch water.

DAG
08

Reykjavik - Amsterdam

Aankomst luchthaven (terugreis)
Ontspan in de Blue Lagoon (optioneel)
Verlenging Reykjavik (optioneel)
2-daags verblijf nabij de Blue Lagoon (optioneel)
Inleveren huurauto bij de luchthaven
Vlucht Reykjavik - Amsterdam

Vandaag is een eind gekomen aan uw geweldige reis door één van de meest pittoreske landschappen ter wereld. U rijdt terug naar de luchthaven Keflavík voor uw terugvlucht terug naar huis. Afhankelijk van uw vluchttijd, kunt u mogelijk genieten van uw laatste dag slenteren door Reykjavík of een bezoek brengen aan de wereldberoemde Blue Lagoon. Er is geen mooiere afsluiter dan een ontspannende duik in het rustgevende, geothermische water van de lagune te nemen voordat u vertrekt.

Goed om te weten

Wilt u graag langer in Reykjavik blijven? Wij regelen graag een verlenging voor u. Bij ‘verlengen’ vindt u meer informatie.

Goed om te weten

Wilt u graag ontspannen uw reis afsluiten? Wij regelen graag een 2-daags verblijf voor u nabij de Blue Lagoon. Bij ‘verlengen’ vindt u meer informatie.

Let op:

Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken.

+Hotelcategorie
Open+
+Verlengen
2 opties
Open+
+Vluchtinfo
Open+

Algemeen

Of u nu een avontuurlijke reis gaat maken of liever naar een relaxte zonbestemming vliegt, met KLM begint uw vakantie al aan boord. U krijgt de beste persoonlijke service en u kunt altijd rekenen op een ruime, comfortabele zitplaats. Daarbij beschikt KLM over een jonge vloot, voorzien van de modernste snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een gratis persoonlijk entertainmentsysteem voor iedere passagier op intercontinentale vluchten. En wat misschien nog wel belangrijker is: de nieuwe schonere vliegtuigen van KLM zijn minder belastend voor het milieu. Hiermee zorgt KLM niet alleen voor u en uw medepassagiers, maar ook voor een schonere wereld.

Services aan boord

Alle maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes zijn inbegrepen.

Entertainment aan boord

Op intercontinentale vluchten beschikt u over een persoonlijk interactief beeldscherm met gratis de nieuwste films, TV-series, muziek etc.

Is upgraden naar comfortclass / extra beenruimte mogelijk?

In Economy Comfort geniet u van extra beenruimte en een stoelleuning die verder naar achteren kan. De toeslag varieert van EUR 10 tot EUR 180.

Handbagage voorwaarden

U kunt 1 stuk handbagage meenemen van max. 55x25x35 cm., plus 1 extra item (handtas of laptoptas). Gecombineerd max. 12 kg.

Ruimbagage

Op intercontinentale vluchten: 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg.
Op Europese vluchten: alleen handbagage. Ruimbagage tegen betaling.
+Extra's
18 opties
Open+
8 dagen Het Beste van Zuid-IJsland & Schiereiland Snæfellsnes: altijd de beste prijs
+Vervoersopties
Open+

Middenklasse én Superiorklasse

Hieronder ziet u een selectie van de hotels die wij tijdens deze privéreis gebruiken. Deze reis kan zowel in goede Middenklasse als Superiorklasse hotels worden geboekt. Bij de naam van het hotel wordt de categorie vermeld, zodat u inzicht krijgt in wat voor soort hotels u tijdens uw rondreis kunt verwachten. De hotels die wij publiceren zijn voorbeeldhotels. Dit betekent dat het soms kan voorkomen dat u in andere hotels verblijft. Uiteraard zijn deze hotels van gelijkwaardige kwaliteit. De hotels worden regelmatig door ons bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.

Middenklasse
Superiorklasse
Reykjavik
Hotel Klettur
Driesterren
 • Hotel Klettur Lounge 2
 • Hotel Klettur kinderhoekje
 • Hotel Klettur kamer
 • Hotel Klettur lounge
 • Hotel Klettur badkamer
 • Hotel Klettur eetzaal
In het centrum van Reykjavik ligt het stijlvolle hotel Klettur omringd door diverse winkels, gezellige restaurants en knusse bars.

Bij binnenkomst voelt u direct de warme sfeer van dit hotel. Het ontbijtbuffet geniet u in de eetzaal.
In de bar kunt u terecht voor een drankje. Een boek lezen in de lounge en er is een televisiehoekje voor kinderen.
WiFi in het hotel is gratis en parkeren kan u naast hotel zonder te betalen.

De kamers zijn netjes ingericht en van alle gemakken voorzien. Er staat een televisie en er is een klein zitje.
De badkamer is voorzien van douche en toilet.
Meer info >
Reykjavik
Fosshotel Reyjavik
Viersterren
 • Fosshotel Reyjavik slaapkamer
 • Fosshotel Reyjavik badkamer
 • Fosshotel Reyjavik restaurant Haust
 • Fosshotel Reyjavik biergarden
Dit stijlvolle hotel ligt in het centrum van Reykjavik. Op 200 meter van het hotel vindt u de winkelstraat Laugavegur. Dit hotel is een perfecte uitvalbasis om de stad verder te verkennen.

U kunt genieten van de gastronomische gerechten die het restaurant Haust serveert. Of u kunt één van de bijzondere biertjes nuttigen in de biertuin. Daarnaast heeft het hotel ook een lounge waar u zich kunt ontspannen. Er is gratis WiFi aanwezig in het hotel.

Het hotel heeft 16 verdiepingen en de meeste kamers hebben prachtig uitzicht over de stad en de baai. De kamers hebben een strakke en moderne inrichting. Ze zijn voorzien van een Flatscreen-tv, een koelkastje en een koffie/theefaciliteit. De badkamers beschikken over een föhn en een badkamer met douche en een bad.
Meer info >
Omgeving Vík
Hotel Katla
Driesterren
 • Hotel Katla algemeen
 • Hotel Katla kamer
 • Katla hotel entree
 • Hotel Katla restaurant
 • Hotel Katla hottub
Hotel Katla is gelegen in het mooie zuiden van IJsland omgeven door de adembenemende natuur van IJsland.

In het restaurant is er een ontbijtbuffet en in de avond kunt u genieten van heerlijke lokale gerechten.
Even bijkomen na een stevige wandeling kunt u in de thermale hot-tub of aan de bar met een lekker drankje.
WiFi is gratis in het hele hotel en u kunt uw huurauto gratis parkeren.

De kamers zijn netjes ingericht en voorzien van televisie en een bureau.
De badkamer heeft een douche en toilet en er zijn gratis toiletartikelen.
Meer info >
Omgeving Vík
Hotel Kría
Viersterren
 • Hotel Kría slaapkamer
 • Hotel Kria badkamer
 • Hotel Kria restaurant
 • Zwarte zandstranden in Vik
Het hotel heeft prachtig ingerichte kamers en is centraal gelegen aan de zuidkust van IJsland. Op ongeveer vijf minuten wandelen vindt u de zwarte zandstranden.

U kunt gebruik maken van het ontbijtbuffet, genieten van drankjes in de cocktailbar of laat u verrassen door IJslandse specialiteiten in het restaurant Drangar.

Kamers zijn modern ingericht en zijn uitgerust met gratis WiFi, een TV en een koffie/theefaciliteit. De badkamer beschikt over een douche, een toilet en een föhn.
Meer info >
Omgeving Vatnajökull Nationaal Park
Hotel Skaftafell
Driesterren
 • Hotel Saftafell omeving
 • Hotel Saftafell kamer
 • Hotel Saftafell omgeving
 • Hotel Saftafell restaurant
Komt tot rust bij het verkennen van de mooiste natuur van IJsland. Dit biedt hotel Skaftafell u. Het uitzicht van het hotel is adembenemend op de grootste gletsjer van Europa Vatnajökull.

Het personeel van het hotel is zeer behulpzaam en zorgt voor een aangenaam verblijf.
In het restaurant kunt u genieten van ontbijtbuffet. Er is een bar/lounge waar u kunt genieten van een drankje. Uw huurauto kunt u gratis parkeren en in het hele hotel is gratis WiFi.

De kamer is eenvoudig, maar comfortabel en netjes ingericht.
De badkamer is voorzien van douche en toilet.
Meer info >
Omgeving Vatnajökull Nationaal Park
Fosshotel Glacier Lagoon
Viersterren
 • Fosshotel kamer
 • Fosshotel algemeen
 • Fosshotel restaurant
 • Fosshotel panoramaterras
 • Fosshotel badkamer
Gelegen in de uitgestrekte natuur in het mooie oosten van IJsland vindt u Fosshotel Glacier Lagoon.

De ambiance komt u tegemoet bij binnenkomst door het warme welkom bij de 24 uursreceptie. In het restaurant worden heerlijke maaltijden geserveerd met lokale producten. U kunt tot rust komen in de sauna, een tijdschrift lezen in de lobby of genieten van en drankje op het panoramaterras van de bar. WiFi is gratis en er is voldoende parkeergelegenheid. Het zal u tijdens uw verblijf aan niets ontbreken.

De kamer zijn ruim en sfeervol ingericht met warme tinten. Voorzien van een zitje en televisie.
De badkamer heeft een grote inloopdouche, een bad en er liggen luxe toiletartikelen.
Meer info >
Omgeving Golden Circle
Litli Geysir Hotel
Driesterren
 • Littel Geyser hotel entree
 • Little Geyser hotel restaurant
 • Littel Geyser hotel uitzicht
 • Little Geyser hotel kamer
 • Little Geyser hotel omgeving
 • Littel Geyser hotel badkamer
Houdt u van een natuurlijke uitstraling? Dan bent u in het 2019 geopende Hotel Geyser in de gouden driehoek aan het goede adres.
Gelegen op steenworp afstand van verschillende geisers en hotsprings is dit hotel een ideale uitvalbasis voor het ontdekken van de mooie omgeving.

Het hotel is ingericht zodat u vanaf elk groot raam een adembenemend uitzicht over de mooie natuur en spuwende geisers.
In het restaurant kunt u genieten van verschillende gerechten van het a-la-carte menu. In de bar heeft u een keuze uit vele drankjes.
WiFi in het hele hotel is gratis. Parkeren kunt u op het terrein van het hotel en is ook gratis.

De kamers zijn mooi en ruim ingericht en hebben allemaal een mooi uitzicht.
De badkamer is voorzien van douche en toilet en u kunt gebruik maken van de gratis toiletartikelen.
Meer info >
Omgeving Golden Circle
Hotel Geysir
Viersterren
 • Hotel Geysir slaapkamer
 • Hotel Geysir uitzicht
 • Hotel Geysir badkamer
 • Hotel Geysir lobby
Het hotel is vernoemd naar één van de grootste natuurlijke attracties van IJsland. Het ligt in de nabije omgeving van de warmwaterbronnen en geisers.

Tijdens een verblijf geniet u van hoge service, comfort en gastvrijheid. Naast de hoogtepunten bezichtigen in de omgeving kunt u ook prachtige wandelingen maken. U kunt gratis parkeren bij het hotel.

Het hotel heeft modern ingerichte kamers met prachtig uitzicht op het landschap. Ze hebben elk een Flatscreen-TV, een koffie/theefaciliteit en er is gratis WiFi aanwezig. De badkamer beschikt over een douche, een toilet en een föhn.
Meer info >
Omgeving Stykkishólmur
Hotel Fransiskus
Driesterren
 • Stykkishólmur
 • Hotel Fransiskus slaapkamer
 • Hotel Fransiskus slaapkamer
 • Hotel Fransiskus badkamer
Het hotel ligt direct naast de haven in de stad Stykkisholmur. Hotel Fransiskus is een klein en modern hotel met een rijke geschiedenis. In de jaren 1930 was het thuis aan een groep katholieke zusters die naar de stad kwamen om een klooster, kapel en een ziekenhuis te bouwen voor de regio.

In het hotel kunt u ontspannen met een drankje aan de bar of in de lounge. Er is ook een terras waar u gebruik van kunt maken.

De kamers hebben zachte kleuren en een gezellige sfeer. De kamer is voorzien van een TV, een theefaciliteit, een zithoek en er is gratis WiFi aanwezig. De badkamer beschikt over een douche, een toilet en een föhn.
Meer info >
Omgeving Stykkishólmur
Fosshotel Hellnar
Driesterren
 • Fosshotel Hellnar exterieur
 • Fosshotel Hellnar slaapkamer
 • Fosshotel Hellnar badkamer
 • Fosshotel Hellnar zithoek
 • Fosshotel Hellnar restaurant
Het hotel ligt gelegen onder de Snæfellsjökull-gletsjer. De berg Kirkjufell ligt op ongeveer 45 minuten rijden van het hotel.

Het charmante landhotel heeft een klein restaurant waar unieke IJslandse gerechten worden geserveerd. Het biedt ook een prachtig uitzicht op de kliffenkusten van Hellnar.

De kamers zijn voorzien van een zithoek met TV, een koffie/theefaciliteit en er is gratis WiFi aanwezig. Daarnaast heeft u vanaf uw kamer prachtig uitzicht op de berg of de oceaan. De badkamer is voorzien van een douche, een toilet en een föhn.
Meer info >

Verlengen

Het is mogelijk om uw rondreis nog meer op maat te maken, door de rondreis aan het einde (of vooraf) te verlengen. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden die wij bij deze reis bieden.
Haal nog meer uit uw rondreis
Wilt u nog langer genieten? Verleng dan uw vakantie in uw laatste hotel in Reykjavik. Bekijk alle opties en klik op ‘boek nu’ onder ‘data & prijzen’ waar u de meerprijs kunt vinden op de vertrekdatum van uw keuze.
Reykjavik
Reykjavik - Overnachting in Reykjavik
Driesterren
Wanneer u aansluitend aan de rondreis één of meerdere overnachtingen in Reykjavik bij zou willen boeken is dit mogelijk. Wij verzorgen de overnachtingen in het hotel waar u de laat...
Meer info
meerprijs
v.a.
80800
160
Geniet langer en verleng uw rondreis ( 2 t/m 2 van 2 opties )
Kunt u geen genoeg krijgen van IJsland? En wilt u de reis met een verblijf nabij de Blue Lagoon afsluiten? Het schiereiland Reykjanes is een relaxte afsluiting van uw IJsland avontuur!. U ziet de meerprijs op de vertrekdatum van uw keuze, door te klikken op ‘boek nu’ onder ‘data & prijzen’.
Blue Lagoon
Schiereiland Reykjanes - Overnachting nabij de Blue Lagoon
Drieenhalve ster
Wanneer u aansluitend aan de rondreis één overnachting nabij de Blue Lagoon zou willen boeken is dit mogelijk. Wij verzorgen voor u een comfortabel hotel op het schiereiland Reykja...
Meer info
meerprijs
v.a.122
8 dagen Het Beste van Zuid-IJsland & Schiereiland Snæfellsnes: altijd de beste prijs

Extra's

Haal nog meer uit uw reis door het bijboeken van optionele vervoersopties. Klik op boeken bij ‘data & prijzen’ en u ziet precies wat de kosten zijn. Ook kunt u alle excursiemogelijkheden bekijken, die u vooraf kunt bijboeken (en betalen).
Vervoersopties ( 1 t/m 2 van 18 opties )
Icelandair
Ruimbagage Icelandair o.b.v. retourvlucht
Wanneer u vliegt met Transavia dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken.
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.66
transavia_2.jpg
Ruimbagage Transavia o.b.v. retourvlucht
Wanneer u vliegt met Transavia dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen voor de heen- en terugvlucht. Het is ook mogelijk om optioneel ruimbagage bij te boeken.
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.52
Excursies (vooraf betalen) ( 3 t/m 18 van 18 opties )
Flyover Iceland
Reykjavik - Flyover Iceland
Altijd al willen vliegen als een vogel? Dat kan in FlyOver Iceland!
FlyOver Iceland maakt gebruik van de modernste technologie om u het gevoel te geven dat u vliegt. De illusie van...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.32
sneeuwscooter Mýrdalsjökull-gletsjer
Vik - Tocht per sneeuwscooter Mýrdalsjökull-gletsjer
Klaar voor avontuur? Spring op een sneeuwscooter en maak kennis met de indrukwekkende Mýrdalsjökull-gletsjer met zijn spectaculaire vergezichten!

Met eigen auto reist u af naar ...
Meer info
meerprijs p.p.
v.a.189