NRV- Frequently Asked Questions(FAQ)
Vakantie China
China is een perfecte bestemming voor een vakantie met een goede combinatie van cultuur, natuur en geschiedenis. China heeft namelijk een breed scala aan natuurlijke landschappen, iconische toeristische attracties, culturele hoogtepunten en een eindeloze lijst met activiteiten die u kunt zien en doen. Een bezoek aan de Chinese Muur mag tijdens uw vakantie niet ontbreken, net als een bezoek aan het Terracottaleger in Xi’an, de Verboden Stad in Beijing, de Bund in Shanghai of een ontmoeting met de reuzenpanda’s in Chengdu.
  • De Chinese Muur – of Grote Muur - met een lengte van ruim 21.000 kilometer
  • Chengdu dat dé bestemming van China is voor het bezoeken van schattige pandaberen
  • Het Terracottaleger met de indrukwekkende geheimen achter de terracotta beelden
  • Indrukwekkende skylines van wereldsteden zoals Shanghai
Meer landinformatie over China
Mijn ideale vakantie bij NRV
Icoon NRV rondreisspecialisten
Rondreisspecialisten
Met meer dan 500 rondreizen wereldwijd is NRV de grootste rondreisspecialist en bieden wij altijd een rondreis die bij u past.
Icoon jarenlange ervaring
Zorgeloos en comfortabel
Welke rondreis u ook kiest, u kunt deze aanpassen aan uw persoonlijke wensen. U hoeft maar één ding te doen, dat is genieten.
Logo reisspecialisten
Enthousiast en deskundig
Onze ervaren reisspecialisten helpen u graag op weg uw droomreis realiteit te maken.
Logo prijs
Altijd de beste prijs
Met ons grote aanbod is er voor ieder budget een rondreis beschikbaar. Waar gaat u naartoe?
Victoria Peak Hong Kong
Ontdek alle bezienswaardigheden in China
Denkt u aan China, dan denkt u aan grote steden als Beijing, Xi’an en Shanghai. U denkt aan de reuzenpanda’s, het Terracottaleger, de verschillende dynastieën, het Karstgebergte en natuurlijk de Chinese Muur.
  • Indrukwekkende steden als Shanghai en Beijing
  • De wereldberoemde panda's
  • Het op één na hoogste gebouw ter wereld, de Shanghai Tower
Bekijk alle bezienswaardigheden in China
Vakantie naar China (14)
Beste reistijd China
China is een immens groot land met diverse klimaatzones. Over het algemeen is de beste reistijd voor een China rondreis in de lente (april - mei) en de herfst (september - oktober), wanneer de meeste populaire bestemmingen het meest aangename weer hebben. Ontdek de beste reistijd voor China
Ervaringen van anderen
Chinese muur bij Suzhou
Label_Privereis
We hebben een onbezorgde en heerlijke reis gehad mede doordat NRV alles tot in de puntjes geregeld heeft.
Dhr. J. Verzuu 30-10-2019
Chinese muur bij Suzhou
Corine Klein, productmanager NRV
China is misschien wel één van de meest interessante, diverse en bijzondere bestemmingen. China is een land met felle contrasten, van torenhoge wolkenkrabbers en tempels van honderden jaren oud.
Corine Klein, Productmanager China
Corine Klein, productmanager NRV
Geniet van een veelzijdige vakantie in China
Denkt u aan China, dan denkt u aan grote steden als Beijing, Xi’an en Shanghai. U denkt aan de reuzenpanda’s, het Terracottaleger, de verschillende dynastieën, het Karstgebergte en natuurlijk de Chinese Muur. Maar China heeft nog zoveel meer hoogtepunten waar u tijdens een rondreis door China iedere keer weer van onder de indruk raakt! De ene dag bezoekt u het wereldberoemde Terracottaleger in Xi’an dat ruim 2.000 jaar oud is en de andere dag bezoekt u het indrukwekkende Shanghai en maakt u een stadstour langs enorme wolkenkrabbers. Het is mogelijk om tijdens de stadstour de Shanghai Tower - het op één na hoogste gebouw ter wereld - te bezoeken.
Verbaas u over de immense grootsheid tijdens een China vakantie
China is een land waarin veel grote afstanden worden afgelegd. Bezoekt u tijdens uw vakantie Beijing dan zal dit u meteen al duidelijk worden. Het Tiananmen-plein is het op vier na grootste plein ter wereld en is al indrukwekkend van zichzelf. Vanaf hier loopt u naar de ingang van de Verboden Stad. De Verboden Stad heeft niet voor niets het woordje ‘stad’ in zijn naam zitten. Zodra u over het eerste plein uitkijkt en u zich bedenkt dat dit pas het begin is van de Verboden Stad, beseft u zich al snel waaraan deze highlight zijn naam te danken heeft. Bij het doorreizen naar de volgende bestemming wordt nogmaals duidelijk hoe immens groot China is. U legt de trajecten af per touringcar, hogesnelheidstrein, nachttrein of vliegtuig. Door het gebruik van de verschillende vervoersmogelijkheden geniet u onderweg van de omgeving en uw gezelschap, de tijd vliegt voorbij en voordat u het weet bent u aangekomen op uw volgende bestemming!
Uw vakantie naar China wordt volledig door NRV georganiseerd
In China spreken maar weinig mensen Engels. Het is dan fijn om te weten dat u tijdens uw reis wordt begeleid door een Nederlandssprekende reisleider (bij een groepsreis) of Engelssprekende gidsen (bij een privéreis). Deze helpt u inchecken bij de accommodaties, koopt de tickets bij bezienswaardigheden en kan u natuurlijk ook bijpraten over alles wat u ziet en wilt weten. Zonder reisleider of gids is het een stuk lastiger om net zoveel over China, de gebruiken en highlights te weten te komen als met begeleiding. Onze Nederlandse reisleiders reizen meerdere malen per jaar door het land en worden daarnaast vaak door een Engelssprekende gids vergezeld. De Engelssprekende gidsen wonen op (of in de buurt van) de bestemming zodat ze de plek daarom als geen ander kennen. Hierdoor geniet u van een goed verzorgde vakantie naar China!
Een vakantie van Noord- naar Zuid-China met NRV
Beleef een unieke vakantie naar China samen met NRV! Onze reisspecialisten hebben groepsrondreizen naar China samengesteld, voor reizigers die graag in groepsverband reizen onder begeleiding van een enthousiaste Nederlandssprekende reisleider. Reist u liever individueel met uw zelfgekozen reisgezelschap? Dan hebben we een mooi aanbod aan individuele rondreizen naar China voor u. Er is keuze genoeg! Daarbij komen ook nog eens onze verleng- en upgrademogelijkheden om nog meer uit uw vakantie naar China te halen. Kortom: er zijn meer dan voldoende ingrediënten om van uw vakantie naar China een onvergetelijke ervaring te maken!
Veelgestelde vragen over China
Wat is de beste reistijd voor China?
De beste reistijd voor een China rondreis is de lente (april - mei) en de herfst (september - oktober), wanneer de meeste populaire bestemmingen het meest aangename weer hebben. Lees hier meer informatie over de beste reistijd voor China.
Wat is het tijdsverschil met China?
Tijdens de zomertijd is het in China zes uur later dan in Nederland, tijdens de wintertijd is het zeven uur later.
Is een visum verplicht voor China?
Ja het hebben van een visum is verplicht om China te kunnen bezoeken. U dient deze tijdig aan te vragen. Daarnaast dient uw paspoort bij terugkomst in Nederland nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Lees hier uitgebreide informatie omtrent een visum voor China.