Welkom op de blogpagina van NRV
Rondreis India

De wereld door de lens van reisspecialist Tom

NRV’s reisspecialist Tom heeft al veel van de wereld gezien. Hij heeft dan ook aardig wat avontuurlijke momenten mogen beleven. Van ontmoetingen met de lokale bevolking tot oog-in-oog staan met berggorilla’s. Lees verder en laat u inspireren door Tom's reisverhaal!  


Even voorstellen

Mijn naam is Tom Landheer en ik werk nu ruim 2 jaar bij NRV. In 2018 begon ik op de afdeling Product en na een jaar ben ik doorgestroomd naar de afdeling Customer Experience & Reisleiding. Het aannemen en inplannen van reisleiders op onze groepsreizen is iets waar ik veel voldoening uit haal en genoeg raakvlakken mee heb.

Voorheen heb ik voor langere tijd als reisleider gewerkt in Maleisië & Borneo. Ik heb hier 16-daagse groepsreizen mogen begeleiden en met veel plezier reizigers meegenomen op rondreis. Uniek aan Borneo zijn de indrukwekkende mensapen. Een ontmoeting met deze dieren went gelukkig nooit en het enthousiasme van reizigers die de mensapen voor het eerst zagen maakte het werk als reisleider nóg mooier. Na langere tijd in 
Maleisië gewoond te hebben kon ik veel vertellen over het dagelijkse leven, de politiek en hoe je als buitenlander in aanraking komt met de lokale cultuur en gewoontes. Het leven als reisleider geeft je de mogelijkheid veel van een land te zien en de ontmoetingen met zowel mijn groepen als de lokale bevolking gaven mij veel plezier. 


Reizen is voor mij...

...het gevoel van vrijheid en een gevoel van echt ‘alive’ zijn. Van kinds af aan is mij geleerd om mooie herinneringen te maken en dat doe ik het liefst door te reizen. Reizen geeft je absoluut een andere kijk op de wereld en laat je zien hoe divers de wereld is. Zowel de mensen, cultuur, natuur en infrastructuur zijn soms volledig anders en dat maakt een mens in mijn ogen alleen maar rijker. Mede door mijn ouders heb ik landen als CanadaTanzania, Australië, Costa Rica en vele andere landen, zoals het afgelegen São Tomé en Príncipe gezien. Eén van mijn meest bijzondere reiservaringen was een ontmoeting met een berggorilla-familie in Oeganda. Na een lange tocht door het oerwoud mocht ik een uur lang oog-in-oog staan met deze bijzondere mensapen. Wie bekijkt wie?

Mijn favoriete land is Nicaragua. Tijdens mijn stage heb ik hier zes maanden gewoond en kwam ik in aanraking met de puurheid van de (veelal arme) mensen, de prachtig behouden cultuur en de adembenemend mooie natuur. Momenteel bieden we dit bij NRV (nog) niet aan, maar zodra we dit land wel in ons aanbod hebben, raad ik reizigers zeker aan om hier op rondreis te gaan. Ook 
Thailand heeft mij enorm verrast. Vorig jaar ben ik met een groepsreis van NRV door dit prachtige land getrokken en heb ik kunnen zien hoe veelzijdig Thailand is. Een absolute aanrader!


Ontmoetingen met de lokale bevolking

Wanneer ik op reis ben kan ik ontzettend genieten van spontane ontmoetingen met de lokale bevolking. Zo raakte ik in een lokale bus in Nicaragua aan de praat met een boer en hebben we (met mijn gebrekkige Spaans) gesproken over zijn leven op het Nicaraguaanse platteland. Ook heeft het beheersen van talen mij geholpen toen ik in het donker de laatste bus had gemist. Een man waarmee ik in gesprek raakte moest dezelfde kant op en samen met mijn reisgenoot mochten we met hem en zijn dochter meerijden. We hebben de hele weg gepraat en hadden allemaal een prima avond. Dát zijn de momenten die mij het meest bijblijven van reizen!

Maar ook tijdens mijn reisleider-dagen in Maleisië heb ik veel locals ontmoet. Zo wisten de dames van de markt direct wat ik bij ze kwam kopen als ik na twee weken weer bij hun kraampje stond. Ook waren de koppensnellers op Borneo niet verrast als ik weer met een groep enthousiaste reizigers aan kwam varen. Ik kreeg zelfs op mijn laatste reis een handgemaakte blaaspijp als cadeau! 


"Mijn enthousiasme voor reizen wordt elke dag groter"

Door mijn werkzaamheden bij NRV leer ik veel over verschillende landen en word ik elke dag nóg enthousiaster over reizen. Ik hoop dan ook dat we snel weer verre reizen kunnen maken met blijvende herinneringen als gevolg. Zelf zou ik heel graag nog naar Patagonië en Antarctica willen afreizen. Dit ruige stuk van de wereld barst van natuur, flora en fauna. Dit zou een onvergetelijke ervaring zijn!

Kijken jullie mee?
Op dit moment maak ik in samenwerking met reiswerk.nl een aantal vlogs over mijn werkzaamheden bij NRV en het werken in de reisbranche. Elke 8 weken kom ik voorbij in een vlog.  Meer wereldse verhalen