Welkom op de blogpagina van NRV
Rondreis India

De top 5 bestemmingen voor 2021

Droomt u ook over een verre rondreis? Wij hebben de top 5 bestemmingen voor 2021 geselecteerd.

  1. Thailand
  2. Marokko
  3. Costa Rica
  4. Japan
  5. Jordanië

1. Thailand: het land van de glimlach

Paradijselijke eilanden met parelwitte stranden, prachtige culturele bezienswaardigheden, een vriendelijke bevolking en heerlijk eten. Thailand heeft het allemaal! Een rondreis door Thailand begint in bruisend Bangkok waar u alvast de kans krijgt om een aantal prachtige tempels te bewonderen. Ook maakt u kennis met de rijke geschiedenis van het land. Zo bezoekt u de oude hoofdstad Ayutthaya of de Bridge on the River Kwai. Aan natuurschoon ontbreekt het zeker niet in Thailand. Zo heeft het land een aantal prachtige nationale parken, zoals het bekende Khao Sok Nationaal Park en het Ang Thong Nationaal Marine Park. Na een lange rondreis is het tijd voor ontspanning. Dat doet u natuurlijk op één van de tropische eilanden. Koh Samui is het bekendste eiland, maar ook op Kho Phi Phi komt u heerlijk tot rust.

Rondreizen Thailand

2. Marokko: een explosie van geur, kleur, smaak en geluid


In Marokko worden werkelijk al uw zintuigen geprikkeld. Deze prachtige bestemming is namelijk een explosie van kleur, geur, geluid en smaak! In de levendige souks van koningssteden als Marrakech en Fès kunt u letterlijk alles kopen, van kruiden tot Marokkaanse lekkernijen en ambachtelijke lederwaren. Voordat u het weet is de dag al voorbij en geniet u van een heerlijke Marokkaanse Tajine en verse muntthee. Een rondreis door Marokko heeft meerdere gezichten. Zo maakt u ook kennis met de Sahara en de groene valleien van het Atlasgebergte. Dit indrukwekkende gebergte staat op de tweede plaats van hoogste gebergten ter wereld. De hoogste toppen bereiken al snel een hoogte van maar liefst vier kilometer. Erg indrukwekkend! Wilt u nog even opladen aan het einde van uw rondreis? Essaouira en Agadir zijn mooie badplaatsen waar u heerlijk tot rust komt.

Rondreizen Marokko

3. Costa Rica: het groene paradijs


Costa Rica is de perfecte bestemming voor natuurliefhebbers. Het is één van de meest biodiverse gebieden ter wereld met ontzettend mooie nationale parken, vulkanen en tropische regenwouden. Tijdens een rondreis door Costa Rica maakt u kennis met het bekendste natuurfenomeen: de Arenal-vulkaan. Dit is één van de meest actieve vulkanen ter wereld. Wilt u liever een vulkaan beklimmen? Dat kan in het Rincón de la Vieja Nationaal Park. Een bezoek aan het Monteverde-nevelwoud mag ook absoluut niet ontbreken tijdens uw rondreis door Costa Rica. Dit dichtbegroeide nevelwoud heeft de grootste diversiteit aan flora en fauna. Dit koele en mistige nevelwoud is de thuisbasis van maar liefst 400 vogelsoorten en 2500 plantsoorten. Wilt u kennis maken met de bekende groene zeeschildpadden én zien hoe zij eieren leggen op het zogenaamde schildpaddenstrand? Breng dan een bezoek aan het bekende Tortuguero Nationaal Park. 

Rondreizen Costa Rica

4. Japan: het land van de rijzende zon


Japan is een bijzondere en zeer diverse bestemming. Tijdens een rondreis door dit prachtige land maakt u kennis met eeuwenoude tradities, hypermoderne hypes, idyllische natuur en rijk versierde tempels. In de bruisende wereldstad Tokyo beleeft u een absoluut hoogtepunt, namelijk het drukste kruispunt ter wereld: Shibuya. Uiteraard maakt u ook kennis met de authentieke kant van Japan. Zo bezoekt u in de culturele hoofdstad Kyoto prachtige tempels, gebouwen en cultuurschatten die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Daarnaast zijn er nog vele andere highlights die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan, zoals Mount Fuji. Hiroshima 'de stad van de vrede' behoort ook tot een van de bekendste steden van dit fantastische land. Bezoek deze indrukwekkende stad en maak kennis met het oorlogsverleden van Japan.

Rondreizen Japan

5. Jordanië: de parel van het Midden-Oosten


Een rondreis door Jordanië is een rondreis door de geschiedenis. Tijdens een reis door dit geweldige land ontdekt u vele culturele en historische bezienswaardigheden. Een bezoek aan rots stad Petra is de meest bekende highlight van Jordanië. Deze tweeduizendjaar oude stad was ooit de belangrijkste stad van de Nabeteërs. De overblijfselen van de eeuwenoude tempels en theaters zullen een diepe indruk bij u achterlaten. En wat denkt u van een overnachting onder de sterrenhemel van de Wadi Rum-woestijn. Een ervaring om werkelijk nooit meer te vergeten! Natuurlijk heeft Jordanië ook plekken om heerlijk te ontspannen. Zo kunt u drijven in de Dode Zee, de meest zoute zee ter wereld, en in Aqaba genieten van zon, zee en strand.

Rondreizen Jordanië


Meer reistips