Welkom op de blogpagina van NRV
Rondreis India

Top 10 populaire plekken van Vietnam

Heeft u reisplannen of gaat uw volgende reis naar Vietnam? Met onze top 10 populaire plekken van Vietnam maakt u kennis met indrukwekkende bestemmingen en geven wij een aantal tips van bezienswaardigheden die u écht moet zien tijdens uw reis. Beleef de leukste activiteiten en geniet van drukke, maar sfeervolle steden in Vietnam en ervaar tropische kustplaatsen waar u kunt wegdromen op de mooiste plekken. Maak uw rondreis onvergetelijk en lees hieronder welke steden en kustplaatsen u moet bezoeken.

  1. Ervaar de sfeervolle hoofdstad Hanoi
  2. Ontdek de geschiedenis in Hué
  3. Beleef kleurrijk Hoi An
  4. Bruisende metropool Ho Chi City (Saigon)
  5. Drijvende markten in Can Tho (Mekong Delta)
  6. Populaire kustplaats Nha Trang
  7. Indrukwekkende landschappen in Ninh Binh
  8. Verken verschillende watervallen in Dalat
  9. Zonnen op strandbestemming Phan Thiet
  10. Zie de schoonheid van tropisch Mui Ne

1. Ervaar de sfeervolle hoofdstad Hanoi

Hanoi is de levendige hoofdstad van Vietnam waar u middenin de drukte van brommers, fietsers en scooters staat die de straten van Hanoi vullen. Hier kunt u uw hart ophalen aan overheerlijke streetfood, meer ontdekken over de geschiedenis en cultuur van de stad of wandelen rond het betoverende West Lake. De bekendste bezienswaardigheid van Hanoi is natuurlijk het bekende treinspoor dat door dwars de stad loopt.

Hoofdstad Hanoi Vietnam

2. Ontdek de geschiedenis in Hué

Hué - de Stad der Harmonie - is de oude keizerlijke hoofdstad van Vietnam met een rijke geschiedenis. Bezoek één of meer van de zeven bekende koninklijke graven in Hué, waarvan de graven Minh Mang, Tu Duc en Khai DInh de meest populaire graven zijn vanwege hun goede staat. Bezoek daarnaast de Thien Mu-pagode – het icoon van Vietnam – of maak een boottocht per drakenboot over de romantische Parfum-rivier. U kunt hier genoeg ondernemen!

Oude keizerlijke hoofdstad Vietnam Hué

3. Beleef kleurrijk Hoi An

Hoi An is de stad van de lampionnen! Hoi An is de afgelopen jaren een favoriete bestemming geworden voor reizigers naar Vietnam en met goede redenen. De oude stad zit namelijk vol met bezienswaardigheden, heerlijk eten, kleurrijke architectuur én is omgeven door de prachtige Vietnamese natuur. Het fijne is dat tijdens uw bezoek aan Hoi An het mogelijk is om de meeste bezienswaardigheden te voet of per fiets te bezoeken.

Lampionnenstad Hoi An

4. Bruisende metropool Ho Chi Minh City (Saigon)

Ho Chi Minh City – het voormalige Saigon - is een stad vol energie, waar verleden en heden samenkomen en waar een nieuwe ervaring om elke hoek wacht. Ontdek alles over de Vietnamoorlog in het War Remnants Museum, ervaar de ware betekenis van claustrofobie in de Cu Chi-tunnels of beleef de zonsondergang op het dek van een traditionele drakenboot terwijl u over de Saigon-rivier vaart. Ook als winkelliefhebber kunt u uw hart in Ho Chi Minh City ophalen.

Drukke straten Ho Chi Minh City Saigon

5.  Drijvende markten in Can Tho (Mekong Delta)

Can Tho is de grootste stad van de Mekong Delta en staat vooral bekend om zijn kanaalnetwerk van drijvende markten, restaurants, bars en hotels, boeddhistische pagodes en de schoonheid van de delta. Slechts op 6 kilometer van Can Tho vindt u de grootste drijvende markt in de Mekong Delta: Cai Rang. Dit is uw kans om de unieke cultuur en de levensstijl van de lokale bevolking te ontdekken.

Drijvende markt Can Tho

6. Populaire kustplaats Nha Trang

Voor ontspanning, interessante bezienswaardigheden, heerlijke cocktails en gezellige restaurants reist u naar de populaire kustplaats Nha Trang. Het is een één van de meest bekende kustplaatsen in het zuiden van Vietnam met de mooiste stranden. Voor een heerlijk visgerecht kunt u eveneens in Nha Trang terecht. Tien maanden per jaar varen de vissers uit en komen ze met verse tonijn, makreel, garnalen, kreeft en inktvis de haven weer binnen. Kortom een heerlijke plaats om te genieten van alles wat de zee te bieden heeft.

Kustplaats Nha Trang Vietnam

7. Indrukwekkende landschappen in Ninh Binh

De stad Ninh Binh bevindt zich op ongeveer vier uur rijden ten zuiden van Hanoi. Ninh Binh wordt ook wel het 'Halong Bay van het vaste land' genoemd. De indrukwekkende landschappen, uitgestrekte rijstvelden, rivieren en meren maken het een magische plek. Hier beleef je het échte Vietnam. Ninh Binh heeft niet veel bezienswaardigheden, maar u kunt hier uitgebreide wandelingen of fietstochten maken. Ook is het een geweldige plek om een boottocht te maken door grotten.

Boottocht landschappen Ninh Binh Vietnam

8. Verken verschillende watervallen in Dalat

Dalat is een charmant stadje in de heuvels van Vietnam en een toeristische trekpleister vanwege het fijne klimaat en de prachtige omgeving. U vindt hier zelfs een kabelbaan in de bergen! Het is dé plek voor lange wandelingen, sportieve activiteiten en hier spot u verschillende watervallen. Breng een bezoek aan een aantal bezienswaardigheden in de stad, waaronder Truc Lam Pagoda. Het is één van de nieuwste tempels in Dalat, maar dit betekent ook dat het één van de mooiste is.

Watervallen heuvels bergen Dalat Vietnam

9. Zonnen op strandbestemming Phan Thiet

Van tropische stranden tot traditionele dorpjes en gezellige vissershavens. Strandbestemming Phan Thiet is niet voor niets ontzettend populair. Verken de markten van Phan Thiet en proef enkele regionale producten. Bezoek ook eens de fascinerende tempels en maak lange wandelingen langs de witte stranden of haal vooral een koud drankje om uit te rusten en neem een verfrissende duik in het water. In Phan Thiet is het heerlijk ontspannen.

Tropisch strand palmbomen Phan Thiet Vietnam

10. Zie de schoonheid van Mui Ne

Mui Ne is een lang zandstrand wat wordt omgeven door palmbonen, een vissersdorp, restaurants en winkels. Hier kunt u na het zwemmen een cocktail drinken terwijl u de zon onder ziet gaan. De zandduinen in Mui Ne  worden weleens vergeleken met de Sahara van Vietnam. De duinen zijn zo groot dat het voelt alsof u zich in een woestijn bevindt. De vissershaven van Mui Ne is een sfeervolle plek, de honderden kleurrijke vissersboten die in de haven liggen zijn een prachtig uitzicht.

Zandduinen Mui Ne Vietnam

Bent u geïnspireerd door onze top 10 populaire plekken Vietnam? Wij nemen u graag mee naar deze bestemming. Bekijk onze rondreizen naar veelzijdig Vietnam en laat u bij interesse informeren door onze ervaren Reisspecialisten. Wilt u verder op de hoogte blijven van onze tips of bent u benieuwd naar onze andere top 10 lijstjes en reisblogs? Neem dan hieronder een kijkje voor meer reistips- en inspiratie!


Meer reistips

Costa Rica Tortuguero Nationaal Park
Groepsreis NRV Marokko 2022
Petra Jordanië