Welkom op de blogpagina van NRV
Rondreis India

Top 5 mooiste autoroutes in Amerika

Een roadtrip door Amerika is de ultieme droom én de beste manier om verschillende plaatsen te leren kennen. Stop in nationale parken, geniet van de prachtige kusten onderweg en ontdek het stadsleven. Reis langs de prachtige route van de Pacific Coast Highway tot de bekendste route van Amerika; route 66. Om het u makkelijk te maken hebben wij een top 5 gemaakt met de mooiste autoroutes in Amerika!

Pacific Coast Highway bixby bridge1. Pacific Coast Highway: van Seattle naar San Diego

Verken de westkust van Amerika via de Pacific Coast Highway, ook wel Highway 1 genoemd. De route strekt zich uit over de gehele westkust, van Seattle tot aan San Diego. Onderweg wordt u getrakteerd op de mooiste nationale parken, bruisende steden en de glinsterende Stille Oceaan. Eén van de mooiste stops onderweg is die bij de iconische Bixby Bridge, in het schitterende kustgebied Big Sur. Een roadtrip die u eens in uw leven gemaakt moet hebben!

Autorondreizen door het westen van Amerika

Route 66 Amerika

2. Route 66: van Chicago naar Los Angeles

Route 66 is zonder twijfel de bekendste autoroute van Amerika en deze Amerikaanse highway doorkruiste maar liefst acht staten. Niet voor niets wordt de bijna 4000 kilometer lange route ook wel de 'Mother Road' genoemd. Vanuit Chicago komt u langs verlaten stadjes, all American diners en natuurwonderen als de Grand Canyon en Death Valley. Op en top Amerika!

Autorondreizen door het westen van Amerika

Overseas highway Key West island Florida Keys

3. Overseas Highway: van Miami naar Key West

De Overseas Highway is een ruim 200 kilometer lange snelweg die de verschillende eilanden van de Florida Keys met elkaar verbindt. De snelweg werd in de jaren '30 gebouwd op de restanten van een door een orkaan verwoeste spoorlijn, de Overseas Railroad. De weg voert u over diverse bruggen, waaronder de Seven Mile Bridge. Deze brug is gebruikt voor veel films, zoals 2 Fast 2 Furious en Licence to Kill, de zestiende James Bondfilm.

Autorondreizen door Florida

Lone Cypress 17 Mile Drive Pebble Beach Californie

4. 17-Mile Drive: van Carmel naar Monterey

De 17-Mile Drive is een schilderachtige route die u onder andere langs de Lone Cypress Tree brengt. Het officiële symbool van Pebble Beach en een van de meest gefotografeerde bomen van Amerika. De boom bestaat al meer dan 250 jaar op deze rots. Verder rijdt u langs de kleurrijke Pacific Grove, Spanish Bay en vele prachtige uitkijkpunten.

Autorondreizen door het westen van Amerika

Highway 61 Amerika

5. Highway 61: van Nashville naar New Orleans

Highway 61 staat ook wel bekend als de Blues Highway. Vele artiesten hebben een liedje geschreven over Highway 61, waarbij de Roosevelt Sykes de eerste waren in 1932. Deze highway rijden is een must voor elke muzikant. Er zijn veel bezichtigingspunten die met de blues te maken hebben en de highway komt langs verschillende leuke plaatsjes.

Autorondreizen door het zuidoosten van Amerika


Meer reistips

reiziger in Oman
Groepsreis van NRV Marokko
Petra Jordanië