NRV- Frequently Asked Questions(FAQ)
Zuid-Korea
Landinformatie
Landinformatie Zuid-Korea
Bent u van plan een mooie reis naar Zuid-Korea te maken? NRV helpt u met de voorbereiding! Ga goed voorbereid op reis met onderstaande informatie.
wb_sunny Beste Reistijd
Ga voor meer informatie over de beste reistijd en het klimaat van Zuid-Korea naar Beste reistijd Zuid-Korea .
battery_charging_full Elektriciteit
De netspanning is 220 V en de frequentie is 60 Hz. U kunt dezelfde stekkers gebruiken als in Nederland. Er zijn meerdere vormen stopcontacten in Zuid-Korea. Het wordt aangeraden om een (wereld)stekker voor type C en F mee te nemen op reis.
restaurant Eten en drinken
De Koreaanse keuken staat bekend om zijn rijke smaken, gebruik van verse ingrediënten en gevarieerde gerechten met specialiteiten zoals vis, barbecue (Gogigui) en hotspot. In de keuken van Zuid-Korea is Kimchi een belangrijke basis voor de maaltijd. Kimchi is een traditionaal Koreaans gerecht dat bestaat uit gefermenteerde groenten dat wordt gezouten, gemengd met kruiden, zoals knoflook, gember en chili peper en vervolgens enkele dagen tot weken wordt gefermenteerd. Kimchi is rijk aan vezels, vitamines en probiotica, wat bijdraagt aan een gezonde spijsvertering en een sterk immuunsysteem en is erg geliefd om zijn unieke smaak. Daarnaast is het gebruik van een Koreaanse barbecue een populaire manier van koken waarbij vlees wordt gegrild op tafelgrills.

Naast traditionele thee, is Soju een populaire keuze om te drinken tijdens het eten of bij sociale bijeenkomsten. Soju is een alcoholhoudende drank en wordt gemaakt van gefermenteerde rijst, tarwe, gerst, of zoete aardappel.

Indicatie prijzen eten en drinken
Lunch : tussen de € 10 en € 15
Diner : tussen de € 15 en € 20
Flesje water : ca. € 1,20 voor 1 liter
Flesje fris : ca. € 1,50
Glas wijn : ca. € 6
Glas bier(lokaal) : ca. € 4

De bovenstaande bedragen zijn richtbedragen en deze kunnen wijzigen. Daarnaast kan de koers van de euro en de won wijzigen, waardoor de genoemde prijzen mogelijk anders worden.
euro_symbol Fooien
Het geven van fooi is over het algemeen niet gebruikelijk in Zuid-Korea. Taxichauffeurs, westerse restaurants en vestigingen met een fooienpot vormen de uitzonderingen op de regel. In hotels zijn medewerkers doorgaans wel bereid een (kleine) fooi te accepteren.

Bovenvermelde informatie staat los van de fooi voor uw reisleider. Als u tevreden bent over uw reisleider, kunt u aan het einde van de reis naar eigen inzicht een fooi geven. Dit zal zeker op prijs gesteld worden!
camera_alt Fotograferen
Koreanen fotograferen zelf erg graag. Vraag altijd eerst om toestemming voordat u andere mensen fotografeert. Respecteer het ook als zij niet op de foto willen. Neem de tijd en maak contact. In sommige tempels, heiligdommen of museums mag niet gefotografeerd worden. Op deze plaatsen is dit duidelijk met een bordje aangegeven. Het is verboden om strategische plaatsen als vliegvelden, militair terrein, bruggen, overheidsgebou­wen en havens en dergelijke te fotograferen.

Denkt u er aan voldoende geheugenkaartjes voor uw digitale (film)camera mee te nemen? Reservebatterijen en accu’s zijn buiten de grote steden meestal niet verkrijgbaar.
euro_symbol Geldzaken
De munteenheid van Zuid-Korea is de won (KRW). Als u hier klikt, vindt u de actuele wisselkoers. In Zuid-Korea vindt u in de grotere steden voldoende pinautomaten, niet alle pinautomaten accepteren echter buitenlandse bankpassen. De geldautomaten in Zuid-Korea hebben erg variërende opnamelimieten. Via de website van uw bank activeert u vóór vertrek de instelling van uw bankpas tijdelijk naar ‘Wereld’. Geld wisselen kan bij bevoegde banken en wisselkantoren. Het is aan te raden om de wisselbewijzen en transactiebonnen te bewaren.

In de meeste hotels en in de grotere winkels kunt u met een creditcard betalen. In het buitenland is voor het betalen met creditcard vrijwel altijd een pincode nodig. Let u er wel op, dat er niet met uw creditcard wordt gefraudeerd. Als u hier klikt kunt u bij GWK Travelex uw buitenlandse valuta bestellen.
local_hospital Gezond op reis
Reizen is intensief en daarom niet alleen ontspannend, maar soms ook vermoeiend. Na een vaak lange vlucht krijgt u te maken met tijdsverschil, u ziet en onderneemt veel en u verblijft in een relatief korte periode op meerdere plaatsen. Soms zitten er lange reisdagen tussen. Ook de temperatuurverschillen met Nederland en het andere eten kunnen soms even wennen zijn, hoewel de meeste reizigers dat juist waarderen aan een verre rondreis!

Om optimaal te genieten is het belangrijk dat u goed naar uw lichaam luistert en ook af en toe rust neemt als dat nodig is.

Medicijnen
Wij adviseren u om een bescheiden reisapotheek mee te nemen. Denkt u hierbij o.a. aan pijnstillers, desinfecterende middelen, zonnebrand, (blaren)pleisters, middelen tegen koorts, uitdroging, diarree, verstopping en reisziekte. Daarnaast een middel tegen insectenbeten dat DEET bevat. Let u altijd op de kwaliteit van het drinkwater. Het verdient aanbeveling steeds gezuiverd water in flessen te kopen.

Neemt u medicijnen of slaapmiddelen mee op reis? Checkt u dan voor vertrek welke documenten u nodig heeft om de medicatie mee te kunnen nemen, om problemen bij de douane te voorkomen. Neem de nodige papieren mee in uw handbagage.

Vaccinaties en malariamiddelen
Wij raden u aan om altijd een deskundige te raadplegen over de benodigde vaccinaties en (malaria)middelen. De adviezen over voorkomende ziektes en middelen hiertegen wijzigen namelijk regelmatig. Advies vragen kan bij de GGD, uw huisarts of bij thuisvaccinatie. Klik hier om u aan te melden bij thuisvaccinatie.nl. Thuisvaccinatie komt bij u thuis voor de vaccinatie(s), ook in de avonduren. Na aanmelding nemen ze zo snel mogelijk contact met u op voor een afspraak. Met een volledig vaccinatieschema moet u 4 tot 6 weken voor vertrek beginnen.

In sommige gebieden komen malaria of andere door muggen veroorzaakte ziektes voor. Het is belangrijk om u goed te beschermen tegen muggenbeten, met een middel dat DEET bevat. Ook is het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden.

Legionella
Wij raden u aan om, bij aankomst in uw hotelkamer, eerst het warme en dan het koude water (ook van de douche en het bad) twee minuten te laten doorstromen. Ventileer ondertussen goed (raam open) of verlaat de kamer even. In stilstaand water kan zich de legionella bacterie ontwikkelen, die u op deze manier doeltreffend bestrijdt.

Check uw reisverzekering!
NRV vindt het belangrijk dat u goed verzekerd op reis gaat. De kosten van medische verzorging in het buitenland of een onverwachte vlucht naar huis kunnen enorm oplopen. In veel gevallen zijn onze zorgverzekeringen niet toereikend in landen buiten Europa. Wie goed verzekerd op reis gaat voorkomt hoge kosten. U kunt daarom bij ons een annulerings- en/of reisverzekering (met werelddekking) afsluiten via A.S.R. Verzekeringen.
card_travel Kleding
In Zuid-Korea is enigszins bedekkende kleding de norm. Het is daarom praktisch om comfortabele t-shirts/blouses met een korte en lange mouw en broeken en rokken tot minimaal op of iets boven de knie mee te nemen, dan zit u altijd goed. In religieuze plaatsen (tempels e.d.) zijn blote knieën en blote armen en schouders ongepast. Het is gebruikelijk om schoenen uit te doen voordat u een woning, tempel, bepaalde ruimtes en sommige restaurants of winkels betreedt. Op de meeste plekken worden gasten voorzien van slippers. Het is beleefd om deze slippers te gebruiken als ze worden aangeboden.
location_on Nuttige adressen
Ambassade van Zuid-Korea in Nederland
Verlengde Tolweg 8
2517 JV
Den Haag
Tel: 070 740 0200

Ambassade van Zuid-Korea in België
Terhulpensesteenweg 173/175
1170 Watermaal-Bosvoorde
Brussel
Tel: 02 675 5777

Nederlandse ambassade in Zuid-Korea
10e verdieping Jeongdong Building
15-5 Jeong-dong, Jung-gu
Seoul
Tel: +82 2 311 8600
E-mail: seo@minbuza.nl.

Belgische ambassade in Zuid-Korea
Itaewon-ro
45-gil 23, Yongsan-gu
04349 Seoul
Tel: +82 2 7490381
E-mail: seoul@diplobel.fed.be
schedule Openingstijden
De meeste winkels zijn dagelijks geopend van 09:00 tot 20.00 uur of zelfs later. Sommige winkels zijn op zon- en feestdagen gesloten.. Vooral in kleinere steden kunnen afwijkende openingstijden gelden.
Doordeweeks zijn de meeste banken geopend van 09:00 tot 16:00 uur en enkele grote vestigingen daarnaast op zaterdag tot 12.00 uur 's middags. Musea zijn in de meeste gevallen geopend van dinsdag tot en met zondag van 09.00 tot 18.00. Musea kunnen afwijkende openingstijden hebben op nationale feestdagen.
content_paste Paspoort en visum
Uw paspoort moet minimaal nog 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Zuid-Korea, met in elk geval 2 lege visumpagina's.

U bent verplicht om een K-ETA te verkrijgen, voordat u aan boord kunt gaan van een vliegtuig of schip naar Zuid-Korea. Voor een online aanvraag kunt u naar de officiële website of via de app van de overheid van Republiek Korea gaan. De kosten voor de autorisatie bedragen ca. 10.000 KRW per persoon.

Wij raden u aan de aanvraag tijdig in te dienen (tenminste 7 dagen vóór vertrek). K-ETA geeft in de meeste gevallen binnen 3 dagen autorisatie nadat u de gevraagde informatie heeft ingevuld maar in sommige gevallen kan het meer dan 3 dagen in beslag nemen. Als geen toestemming wordt gegeven dient u een visum aan te vragen via de ambassade.

Als u langer dan 90 dagen in Zuid-Korea blijft, of niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit heeft, draagt u zelf zorg voor een eventueel benodigd visum. Neemt u hiervoor contact op met de Ambassade of het Consulaat van Zuid-Korea.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag deze website.
wifi Telefoon en internet
Mobiel bellen is in Zuid-Korea vrijwel overal mogelijk. Bijna in het hele land heeft u goed bereik. Bellen met uw mobiele telefoon en met de vaste telefoon vanuit uw hotelkamer kan erg duur zijn. Ter plekke kunt u ook goedkoop een lokale simkaart aanschaffen. Hiermee belt u voordeliger dan met uw Nederlandse simkaart.

Wi-Fi
De meeste hotels hebben Wi-Fi, soms gratis en soms tegen vergoeding. In sommige hotels moet u bijbetalen voor een snellere verbinding (meestal nodig om -gratis- via WhatsApp te kunnen bellen) of is Wi-Fi alleen beschikbaar in gemeenschappelijke ruimtes, zoals de lobby. Veel restaurants en cafés bieden gratis Wi-Fi.
update Tijdsverschil
Tijdens de zomertijd is het in Zuid-Korea zeven uur later dan in Nederland, tijdens de wintertijd is het acht uur later.
error_outline Veiligheid
Wij adviseren u voor vertrek de meest recente informatie van het Ministerie van Buitenlandse zaken te lezen, zodat u goed op de hoogte bent van de situatie op uw bestemming. Bekijk hier alle praktische reisinformatie over Zuid-Korea. (opent in een nieuw venster)

Bent u of uw reisgenoot een lhbtiq+ persoon? Bereid u dan voor op uw reis. (opent in een nieuw venster)
language Taal
De officiële taal in Zuid-Korea is Koreaans. Het Koreaans wordt geschreven met een eigen alfabet, genaamd het Hangeul-schrift, dat uniek is in zijn vorm en ontwerp. Koreanen spreken over het algemeen beperkt Engels.