Krugerpark
eSwatini
Panoramaroute
Kaapse wijnlanden
Tafelberg in Kaapstad
Tuinroute
Speciaal voor u geselecteerde highlights:

Bezienswaardigheden Zuid-Afrika

Panoramaroute

Bezienswaardigheid Panoramaroute - Zuid-Afrika

De Panoramaroute is één van Afrika’s mooiste autoroutes door het noordoosten van Zuid-Afrika. Deze route voert u door de overweldigende natuur van Zuid-Afrika: watervallen, groene valleien, gigantische kloven en prachtige berglandschappen vindt u hier allemaal! U rijdt langs de Blyde River Canyon, dat één van de langste kloven ter wereld is, met spectaculaire geologische vormen en de mooiste panorama’s. Adembenemende uitzichtpunten zoals God’s Window, de Bourke's Luck Potholes en de Drie Rondavels komt u onderweg tegen!

Tuinroute

Bezienswaardigheid Tuinroute - Zuid-Afrika

De Tuinroute ligt aan de zuidwestkust van Zuid-Afrika en mag zich met recht één van de hoogtepunten noemen. Deze route - die van Mosselbaai naar Port Elizabeth leidt - is ongelofelijk mooi! Van lange zandstranden, die worden afgewisseld door woeste kliffen en rotsen tot kleurrijke lagunes die ver landinwaarts reiken en regenwouden die zich uitstrekken vlakbij de kust met zandduinen. Bezoek ook bezienswaardigheden langs de Tuinroute zoals het Tsitsikamma Nationaal Park, de baai van Plettenberg, Knysna bekend vanwege haar lagune en het Knysna Forest.

Kaapstad

Bezienswaardigheid De Tafelberg - Zuid-Afrika

Kaapstad is gelegen in het zuidwesten van Zuid-Afrika en is een levendige, bruisende en gezellige stad met heel veel leuke restaurantjes en barretjes! De bekendste bezienswaardigheden van Kaapstad zijn de Tafelberg, Robbeneiland en Kaap de Goede Hoop. Wandel langs de prachtige kustlijn, beklim de Lion’s Head of rijd 's werelds mooiste kustroute - tussen bergen en de oceaan in: Chapman’s Peak Drive. Ook winkelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in bijvoorbeeld het V&A Waterfront, een enorm winkelcentrum met vele leuke winkels en restaurants. Kaapstad is echt uniek, zo’n grote en spectaculaire wereldstad aan de oceaan met op de achtergrond Tafelberg!

Tafelberg

Bezienswaardigheid Tafelberg in Zuid-Afrika

De Tafelberg is een berg met een platte bovenkant ten oosten van Kaapstad en is één van de bekendste bezienswaardigheden van Zuid-Afrika. De eenvoudigste manier om de Tafelberg te bezoeken is om met de kabelbaan naar boven te gaan, maar uiteraard kunt u er ook voor kiezen om de Tafelberg te voet te beklimmen. Eenmaal boven begrijpt u waarom de Tafelberg zo fantastisch is: het uitzicht is werkelijk fenomenaal! Kaapstad, maar ook Robbeneiland, de Valsbaai en Kaap de Goede Hoop zijn bij mooi weer allemaal zichtbaar.

Kaap de Goede Hoop

Bezienswaardigheid Kaap de Goede Hoop - Zuid-Afrika

Kaap de Goede Hoop is het meest zuidelijk gelegen gedeelte op het Kaapse schiereiland met de meest spectaculaire panorama's en prachtige rotsklippen. Het zuidelijkste puntje van het schiereiland is Cape Point en samen met Kaap de Goede Hoop is het onderdeel van het Table Mountain Nationaal Park. Genietend van de prachtige omgeving heeft u tevens vanaf de vuurtoren op Cape Point een fenomenaal uitzicht waarbij twee oceanen - de Indische en Atlantische Oceaan - samenkomen. Wist u dat Kaap de Goede Hoop niet de meest zuidelijke punt van Afrika is? Dat is Kaap Agulhas!

Krugerpark

Bezienswaardigheid Kruger Nationaal Park - Zuid-Afrika

Het Kruger Nationaal Park - gelegen in het noordoosten van Zuid-Afrika - is het beroemdste wildreservaat en één van de meest bezochte bezienswaardigheden van Zuid-Afrika! Een safari door het Krugerpark is dé kans om de Big Five te spotten en een absoluut hoogtepunt tijdens uw rondreis. Ook kunt u met een gids op een wandelsafari om op zoek te gaan naar de vele andere dieren die in dit wildreservaat leven. Het Krugerpark heeft namelijk ‘s werelds grootste verscheidenheid aan wilde dieren. Wildlife van zo dichtbij ervaren is simpelweg fantastisch!

Hluhluwe Nationaal Park

Bezienswaardigheid Hluhluwe Nationaal Park - Zuid-Afrika

In het hart van Zululand ligt het Hluhluwe-Imfolozi Nationaal Park. Het park is 280 kilometer ten noorden van Durban gelegen en is het oudste natuurpark in Afrika. Dit park biedt een uitstekende gelegenheid om tijdens een safari de Big Five en andere wilde dieren - waaronder de witte (breedlip)neushoorn te spotten. Het park is namelijk bekend geworden vanwege het succesvol redden van de witte (breedlip)neushoorn die - vanwege de jacht - met uitsterven werd bedreigd. Uiteraard kunt u ook een georganiseerde tour door het Hluwhluwe Nationaal Park maken.

St. Lucia

Bezienswaardigheid St Lucia - Zuid-Afrika

St. Lucia is een klein plaatsje aan de oostkust van Zuid-Afrika en ligt op een prachtige plek met veel leuke activiteiten. St. Lucia is dé perfecte uitvalsbasis voor een boottocht over het grootste natuurlijke zoetwatermeer van Zuid-Afrika. Tijdens deze boottocht over het meer van St. Lucia geniet u niet alleen van de prachtige natuur, maar zijn er ook talloze nijlpaarden en krokodillen te vinden! Slenter na de boottocht door het kleine, sfeervolle centrum van St. Lucia en breng ook een bezoek aan de vele souvenirwinkeltjes!

eSwatini (voormalig Swaziland)

Bezienswaardigheid Swaziland - Zuid-Afrika

Het voormalige Swaziland – dat door de koning in eSwatini is veranderd – is een klein koninkrijk in het oosten van Zuid-Afrika met een bijzondere cultuur en ongerepte natuur. Een klein koninkrijk met veel mogelijkheden! Het Mlilwane Wildlife Sanctuary gelegen in de prachtige Ezulwini Vallei is Swazilands meest bekende reservaat. Ontdek samen met een Swazi-gids dit prachtige gebied! Breng ook een bezoek aan Umphakatsi Village en leer alles over het leven, de cultuur en rituelen van de Swazi’s. Of ontdek per paard of met een mountainbike de prachtige natuurgebieden met eindeloze vergezichten.

Drakensbergen

Bezienswaardigheid Drakensbergen - Zuid-Afrika

De Drakensbergen is een bergrug die parallel loopt met de Zuid-Afrikaanse oostkust. De hoogste bergketen van Zuid-Afrika is vooral geliefd bij natuurliefhebbers, aangezien deze regio een bijzondere flora kent. Ook de sportieveling komt hier aan zijn trekken met mountainbiken, abseilen, paardrijden of een stevige wandeling. Eén van de hoogtepunten van een bezoek aan de Drakensbergen is de Sani Pass. Op weg naar de hoogste top van het gebergte - en van heel Zuid-Afrika - heeft u een geweldig uitzicht! De Sani Pass brengt u ook naar Lesotho, een ander land in Zuid-Afrika dat zeker de moeite waard is om te bezoeken.

Addo Elephant Nationaal Park

Bezienswaardigheid Addo Elephant Nationaal Park - Zuid-Afrika

Het Addo Elephant Nationaal Park ligt zo’n zeventig kilometer ten noorden van Port Elizabeth. Het natuurreservaat is het derde grootste natuurpark van Zuid-Afrika en is ooit opgericht om de bedreigde olifanten te beschermen en met succes! Er trompetteren vandaag de dag meer dan zeshonderd olifanten in het reservaat. Daarnaast zijn er ook veel andere diersoorten te zien. Leeuwen, luipaarden, neushoorns en buffels vullen de Big Five aan. Een georganiseerde game drive of een self-drive in het Addo Elephant Nationaal Park is een geweldige ervaring!

De Kaapse wijnlanden

Bezienswaardigheid Kaapse wijnlanden - Zuid-Afrika

De Kaapse wijnlanden zijn gelegen op zo’n 30 minuten buiten Kaapstad. De wijnlanden liggen in een gebied met indrukwekkende bergen, vruchtbare groene valleien, vol met boom- en wijngaarden. De bekendste plaats in de wijnlanden is Stellenbosch. Stellenbosch is een leuke studentenstad met kleine straatjes, terrasjes en uiteraard veel wijnwinkels. Een mooie gelegenheid voor een rondleiding door één van de vele wijnhuizen. Naast Stellenbosch, zijn ook Franschhoek - de culinaire stad van Zuid-Afrika - en Paarl een bezoek waard waar u geniet van de uitstekende Afrikaanse wijnen.

Soweto

Bezienswaardigheid Soweto - Zuid-Afrika

Soweto (South Western Townships) is een samentrekking van 38 verschillende townships en is het artistieke en culturele centrum van het hedendaagse Zuid-Afrika. De leukste manier om Soweto te verkennen is op de fiets! In het zonnetje rijdt u door Zuid-Afrika’s beroemdste township en geniet u van het dagelijkse leven. Plotseling rijdt u door de enige straat ter wereld waar ooit twee Nobelprijswinnaars – Nelson Mandela en Desmond Tutu - woonden. Hoe indrukwekkend is dat? Ook een wandeling onder begeleiding van een inwoner van Soweto is absoluut een aanrader.

Robbeneiland

Bezienswaardigheid Robbeneiland in Zuid-Afrika

Robbeneiland bij Kaapstad is een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Zuid-Afrika! Een bezoek aan Robbeneiland gaat slechts om één ding: een bezoek aan sectie-B van het centrale gevangenisgebouw. In dit deel zaten de politieke gevangenen vast. Of om het wat scherper te formuleren: in deze sectie leefde Nelson Mandela 18 jaar lang in een cel. Een boot- en bustour inclusief een rondleiding door de gevangenis staat garant voor een indrukwekkende kennismaking met het apartheidsverleden van Zuid-Afrika.