Bledmeer
Wijngaarden
Vintgar Klamm
Ljubljana
Bohinj meer

Bezienswaardigheden Slovenië

De grotten van Postojna

De grotten van Postojna

De Grotten van Postojna behoren tot de langste grottenstelsels ter wereld. In totaal is dit enorme grottencomplex maar liefst 21 kilometer lang. Dit kan zelfs nog meer zijn aangezien niet alles van deze tunnels is ontdekt! Van de 21 kilometer is 6 kilometer opengesteld voor u. Geen zorgen! U hoeft niet alles te lopen. De Postojna grotten hebben een dubbele spoorlijn aangebouwd van maar liefst 3.7 kilometer. Tijdens deze rit komt u langs verschillende stalagmieten, stalactieten, duizelingwekkende rotsformaties en zelfs een rotsformatie die lijkt op een draak! kijk uw ogen uit! Deze grot ontvangt jaarlijks duizenden bezoekers maar bang voor de drukte hoeft u niet te zijn. De grotten zijn zo groot dat u elkaar onmogelijk voor de voeten kan lopen. Geniet volop van deze unieke plaats.

Ljubljanski Grad in Ljubljana

Ljubljanski Grad

Het kasteel Ljubljana is één van de populairste bezienswaardigheden van de hoofdstad Slovenië en staat ook wel bekend onder de naam Ljubljanski Grad. Het kasteel staat op het hoogste punt van de stad en biedt daarmee een spectaculair uitzicht over Ljubljana. Ljubljanski Grad is tot het begin van de 17de eeuw bewoond geweest. Hierna werd het onder andere gebruikt als een gevangenis. Het is altijd een belangrijke plek geweest voor de stad vanwege zijn strategische ligging. Grote delen van het kasteel zijn nu open voor publiek, er is genoeg te doen en te beleven. Op het binnenplein zijn er verschillende soorten entertainment en een groot restaurant. Daarnaast vind u hier vele verschillende tentoonstellingen over de geschiedenis van de stad en het kasteel. U kunt ervoor kiezen om naar boven te lopen maar u kunt ook kiezen voor de funicular. Dit is een soort schuine lift die u naar de top van de heuvel brengt terwijl u zittend kan genieten van het bijzondere uitzicht over heel Ljubljana. Aangekomen in het kasteel vergeet dan zeker niet om naar de uitkijktoren te klimmen waar u beloond wordt met het adembenemende uitzicht over de stad. Er wordt zelfs gezegd dat u, bij goed weer, de helft van Slovenië zou kunnen zien! Zeker te moeite waard om te bezoeken.

Het meer van Bled

Meer van Bled

Midden in het bergachtige landschap van Slovenië ligt het indrukwekkende meer Bled. Middenin dit meer is een klein eilandje te zien. Het ziet er rustig en kalm uit, bijna sprookjesachtig. Het is zonder twijfel het bekendste meer van Slovenië. Bij het meer is een kleine stad te vinden. Souvenirwinkels, gezellige restaurants en het strand wisselen elkaar hier af. Niet veel verder staat het kasteel van Bled. Dit kasteel zou uit de 11de eeuw stammen en is daarmee de oudste vesting van heel Slovenië. Niet alleen heeft u vanaf hier een prachtig uitzicht, ook kunt u meer te weten komen over de geschiedenis van deze bijzondere vesting. De kerk op dit eiland en kerktoren zijn ook te bezoeken. Verder kunt u de bel laten slaan en een wens doen. Wilt u het meer van Bled op een rustige manier ontdekken? Ook dat kan! U kunt het meer ook via een boot verkennen, neem een duik en kom helemaal tot rust.

Triglav Nationaal Park en de Vintgar kloof

Triglav nationaal park en vintgar kloof

Triglav is het enige nationale park in heel Slovenië. Het park heeft haar naam te danken aan de hoogste berg, Triglav. Deze berg heeft een hoogte van 2864 meter en is daarmee ook het hoogste punt van heel Slovenië. Het nationale park bevindt zich langs de grens met Italië en ligt vlakbij de Oostenrijkse grens. Met een grootte van 880km2 bedekt het 3% van Slovenië. De meest bijzondere plek in het park is de Vintgar kloof. De rivier Radovna baant zich al miljoenen jaren een weg door de steile helling van de Hom en de Bort. Na miljoenen jaren van slijtage is hierdoor de Vintgar kloof ontstaan. Op bepaalde plekken is deze zelfs 250 meter diep! Langs de kloof bevindt zich een houten voetpad. Dit pad loopt langs rotswanden en over de turquoise rivier. Dit heldere water gecombineerd met de begroeide rotswanden zorgen voor een unieke locatie die u niet wil missen.

Meer van Bohinj

Meer van Bohinj

Op zoek naar een plek midden in de natuur waar u even helemaal tot rust kan komen? Het meer van Bohinj biedt het! Ongerepte natuur, kabbelend water en pure rust overheersen hier. Neem een duik in het water, probeer uw evenwicht te houden op een SUP, geniet van een rustige picknick of kies voor een boottocht over het stille water. Hier kan het allemaal. Bohinj is omgeven door verschillende kleine dorpjes. De Savica waterval is de bekendste waterval bij het meer. Met een hoogte van maar liefst 78 meter stort het water vanuit de bergen in een diepe kloof. Een echte aanrader om deze dag in de natuur aan te vullen!